QARK.net — Den odpuštění
Den odpuštění

Den odpuštění

Když jsem si tak pročítal vaše komentáře k článku o rozchodech, napadlo mě napsat taky něco málo o svém nejhorším rozchodu.


Je to už několik let a vzpomínám si, že mě to tenkrát hodně vzalo. Tu holku jsem miloval a ona si našla jiného a byla s ním nějakou dobu, než mě opustila. Vím, že jsem tenkrát vinil ji a nedokázal si přiznat nějakou svoji chybu. A hlavně jsem ji za to, jak se se mnou rozešla nenáviděl. Nějakou dobu jsem se nemohl podívat na žádnou holku, která jí byla podobná. Potom jsem nesnášel všechny jejího jména… atd. Dneska mi to přijde hrozně směšné. Trvalo mi rok, než jsem se z toho dostal a mohl zase normálně fungovat. Ale přesto jsem na ni i potom stále myslel, i když jsem nechtěl. Pátral jsem proč to tak je, protože mi byla už naprosto lhostejná a najednou mi to došlo. Já jí pořád neodpustil. Proto jsem ji nemohl dostat z hlavy, bylo to jako pouto.

Asi vás zajímá, proč o tom mluvím. Mně totiž napadlo, že když jsou ty prázdniny a plno lidí někde relaxuje, že by nebylo špatné zkusit těm bývalým láskám odpustit, ať už nám udělaly cokoliv. Prostě se přestat nechat ovládat minulostí a klidně to smazat.

Já té své bývalé tenkrát odpustil a bylo mi mnohem lépe. Když jsem ji nedávno potkal, krásně jsem si popovídali a já si uvědomil, že mi tenkrát vlastně vůbec nechtěla ublížit. To co mě tak bolelo byla moje zraněná hloupá ješitnost.

Qark | 28. 07. 2005 13:31 | Komentáře: 17 | ::Muži a ženy


Přidat článek do: [ linkuj.cz], [ jagg.cz], [ asdf.sk], [ del.icio.us]

Stáhnout článek jako [ PDF]
[ RSS komentářů] k článku

[ Napsat] komentář

Články a fotografie z tohoto webu je zakázáno kopírovat a přidávat si je na svoje blogy, či kamkoliv jinam, bez mého písemného souhlasu!

Komentáře


1
Smaky007 28. 07. 2005 19:41

Jo,tohle zná asi každej z nás (mužská populace),celkově vzato máš fakt pravdu… Já bývalce odpustil a jsme teďko docela fajnový kámoši,takže to fakt pomáhá… Většinou,když nás holka nechá,tak to neni proto,aby nám ublížila,ale proto,že nás má ráda a nechce podvádět (v případě,jako je tento)… A když nás nenechá ani kvůli jinému,to se přece stává – tomu vztahu něco chybělo,ale neznamená to,že nás nenávidí…

Reakce na komentář: Navi #2Načítám náhled komentáře...

2
Navi 28. 07. 2005 23:00

Reakce na Smaky007 #1Načítám náhled komentáře...: to je to – kdyby to udelala na zacatku, nez si zacla s tim jinym, ale delat takhle treba par mesicu z cloveka debila…


3
Ash 28. 07. 2005 23:02

Hezky napsáno.


4
OKi98 28. 07. 2005 23:13

Přestaňte ženy stavět na podstavec s tím, že jsou křehčí, citlivější a že si zaslouží být uctívany. Stejně jako kdokoliv jiný primárně sledují své zájmy.
Pokud si najdou někoho jiného v době, kdy jsou s vámi, tak to zcela určitě nedělají pro vaše dobro, ale protože se bojí být samy. Všichni (muži i ženy), co toto dělají mají jediného společného jmenovatele – mají velice nízké sebevědomí.
Najděte si dámu s vysokým sebevědomím a uvidíte ten rozdíl v jednání. Budete ji milovat tak jako nikoho jiného, to vám garantuji.

Většinou,když nás holka nechá,tak to neni proto,aby nám ublížila,ale proto,že nás má ráda a nechce podvádět
Prosím? Asi tomu nerozumím.
Podvod beru jako něco, kdy jeden člověk poruší pravidla za účelem dosáhnutí vlastního prospěchu. Pokud jste se nedomluvili na tom, že je v pořádku, že se budete vídat s jinými lidmi, tak tě podvedla.

Reakce na komentář: Ash #5Načítám náhled komentáře..., Ash #6Načítám náhled komentáře...

5
Ash 29. 07. 2005 05:51

Reakce na OKi98 #4Načítám náhled komentáře...: Pokud si najdou někoho jiného v době, kdy jsou s vámi, tak to zcela určitě nedělají pro vaše dobro, ale protože se bojí být samy. Všichni (muži i ženy), co toto dělají mají jediného společného jmenovatele – mají velice nízké sebevědomí.

Uznávám, že dívka s vyšším sebevědomím člověka opustí snáz (řekne sbohem a už ji neuvidíte), ale – ruku na srdce – osobně to nevidím vyloženě jako výhodu :-) Zvlášť, když zrovna o ni člověk tak nějak jaksi stojí, tak by mu ani nevadilo trochu nižší sebevědomí za cenu setrvání ve vztahu – třeba v době dočasné krize. Jak jsi správně řekl, všichni holt sledujeme své zájmy…

Najděte si dámu s vysokým sebevědomím a uvidíte ten rozdíl v jednání. Budete ji milovat tak jako nikoho jiného, to vám garantuji.

Je to pravda, ale zase – nevidím to zrovna jako výhodu. Zvlášť když ona nebude milovat vás, ale bude sledovat ty "své zájmy" :-) Také miluji jistou dívku s vysokým sebevědomím. Ale upřímně – je mi to vcelku ku hov** :-)

Reakce na komentář: OKi98 #7Načítám náhled komentáře...

6
Ash 29. 07. 2005 05:59

Reakce na OKi98 #4Načítám náhled komentáře...: >> Většinou,když nás holka nechá,tak to neni proto,aby nám ublížila,ale proto,že nás má ráda a nechce podvádět
> Prosím? Asi tomu nerozumím.
Ale vždyť se tomu dá rozumět. Prostě sbalíte slečnu, ona zjistí že to není ono a nechá vás, protože "vás má ráda" a "myslí to s vámi dobře". Pokud k tomu potká toho pravého, tak vás nechá tím spíš. Chápu, že to někdo bere jako podvod, ale osobně bych to bral jako podvod, kdyby sbalila ona mne. V momentě, kdy jsem se o ten vztah postaral já, beru to spíš jako riziko podnikání…

Reakce na komentář: OKi98 #8Načítám náhled komentáře...

7
OKi98 29. 07. 2005 11:27

Reakce na Ash #5Načítám náhled komentáře...:
Neměl jsem čas procházet celé toto fórum, takže jsem si myslel, že tato docela zásadní problematika byla již probrána…
Poskytnu pár základních charakteristik slečen s nízkým sebevědomím, což pak asi dá smysl tomu proč se jim vyhýbám jako svrabu:

1. Slečna ti poskytne šanci cítit se jako hrdina (bude ti říkat, že to co cítí k tobě ještě nikdy k nikomu necítila a že jsi pro ni ten pravý).
2. Její věty často začinají slovy "Toto jsem ještě nikdy nikomu neřekla…".
3. Ze začátku se velice snaží (vaří, uklízí dělá cokoliv).
4. Jsou ochotny udělat jakoukoliv zvrhlost jen proto aby uspokojily svého muže, protože uspokojení muže je pro ně přednější než jejich vlastní. Doposud to byly spíš klady :-).
5. Mezi její další oblíbené věty patří:
"Nevadilo by mi kdybys byl tlustý, škaredý nebo plešatý. Vadilo by tobě, kdybych taková byla já?"
"Mýslím si, že vztahu musí být oba lidé tak uvolnění, že jim nevadí, když před sebou čůrají, prdí nebo serou."
"Umřela bych pro tebe. Umřel bys ty pro mě?"
Se slzami v očích: "Myšlenka, že bychom nebyli spolu je pro mě tak strašná, že ji téměř ani nemohu vyslovit."
Se slzami v očích: "Nedovedu si představit, že bych byla bez tebe."
6. Často vykládají o tom, jak chtějí mít dítě, protože si myslí, že dítě může dát smysl jejich prázdnému životu a poskytne jim bezpodminečnou lásku.
7. Často někomu pomáhají, ale nikdy se neopomenou zmínit o dobrých skutcích, co provedly. Nedělají to proto, aby někomu pomohly, ale proto, aby se cítily být potřebné.
8. Potřebují externí potvrzení své existence. K tomu používají tzv. testy (věty typu "Ty už mě nemáš rád"/"Jsem úplně k ničemu", "Jak teda dnes vypadám…" vyhledávají oční kontakt s kolemjdoucími i když zrovna jdou se svým přítelem, vyspí se s jeho nejlepším kamarádem apod.)
9. Jsou snadno náchylné k nevěře, protože stačí aby byl kořínek trochu persistentní a tlačil je k sexu a ony za nedlouho podlehnou – protože neumí říct NE. Jako omluvu pak používají věty typu "Řekla jsem mu, že mám přítele, a on i přes to pokračoval, takže to není moje vina." nebo "Prostě se to stalo.".
10. Mají málo kamarádek, protože jim nemají co nabídnout. Pokud jsou hezké, tak mají spíše kamarády.
11. Mají nepřetržitou řadu partnerů (přeskakují z jednoho na druhého), protože nechtějí být samy.
12. Nejsou schopny příjmout zodpovědnost, vždy následky svých činů svádí na druhé.
13. Často mají nějakého bývalého přítele, na kterém stále visí.
14. Na hlubší dotazy typu "Řekni mi jaká jseš?" odpovídají prázdnými frázemi "Jsem hodná a skromná." apod.
15. Problémy ve vztahu neřeší, jen se rozbrečí a přestanou mluvit.

Reakce na komentář: Jossh #9Načítám náhled komentáře..., Infernia #10Načítám náhled komentáře..., Jarko #17Načítám náhled komentáře...

8
OKi98 29. 07. 2005 11:51

Reakce na Ash #6Načítám náhled komentáře...:
Mám pocit, že chápeš podvádění jen jako sex s jiným člověkem. Já jsem jiného názoru.
Myslím si, že celé to je o nastavení parametrů vztahu a pokud se proti nim někdo z nich proviní je to nevěra.

Příklad
Pokud se nedomluvíte na tom, že budete poznávat nové lidi a ty třeba jen oslovíš nějakou cizí dámu (za účelem svádění, je jedno jak to dopadne), tak si tu svou podvedl a měl bys cítit výčitky svědomí.

Třeba já se domluvím na tom, že se vídám s jinými dámami a mohu píchat kde chci, aniž by to byla nevěra.

Kdybych se, ale náhodou zavázal ke klasickému vztahu, tak bych žádnou dámu nesváděl, protože to je právě daň za klasický vztah, kterou je potřeba zaplatit (a já ji zcela určitě jednou zaplatím).

Takže – pokud se s tebou dáma rozejde kvůli někomu jinému (nemusela s ním nutně souložit, stačí pokud se s ním líbala, nebo mu dala telefon nebo cokoliv podobného), tak tě podvedla.
Ukázala, že je slaboch, protože pokud bych já byl na jejím místě, tak bych dávno předtím řekl "Víš Ashy, je mně s tebou moc hezky, ale v současné době bych se chtěla vídat i s jinými lidmi.".


9
Jossh 05. 08. 2005 12:35

Reakce na OKi98 #7Načítám náhled komentáře...: Teda klobouk dolu pred timto rozborem!


10
Infernia 05. 08. 2005 16:28

Reakce na OKi98 #7Načítám náhled komentáře...: Mohl bys ted rozebrat slecny s vysokym sebevedomim?? :-O) Mam totiz takovy dojem, ze vlastnosti, ktere jsi vypsal nemaji s vyskou sebevedomi nic spolecneho a proste jsou jen vlastnostmi, ktere nesneses :-O) Cemuz se nedivim, protoze vetsina z nich opravdu pekna neni..
Ona ta vyska sebevedomi je dost relativni pojem a nerekla bych, ze existuje osoba, ktera nema ani jednu z tech vypsanych vlastnosti … a co vic – kdo se chova sebevedome navenek, nemusi byt nutne sebevedomy uvnitr…
a prilisne sebevedomi z meho pohledu docela hranici s lhostejnosti vuci okoli a to asi taky nejni zrovna prijemne ne?
jo, jeste mi prosimte specialne vysvetli bod 10. … ja totiz opravdu nemam moc kamaradek a opravdu nevim, co bych jim podle tebe mela nabizet?? Jsem jaka jsem a nebudu se menit kvuli tomu, abych se zavdecila bezduchym pipinam zabranym do modnich casopisu!! To si radsi popovidam s kamosema o necem konstruktivnim! Radi me toto do kategorie SVRABU???

Reakce na komentář: OKi98 #11Načítám náhled komentáře...

11
OKi98 06. 08. 2005 16:50

Reakce na Infernia #10Načítám náhled komentáře...:
Mohl bys ted rozebrat slecny s vysokym sebevedomim??
Udělám to až budu mít více času, ten předchozí příspěvek mně trval několik hodin, než jsem ho napsal.

a co vic – kdo se chova sebevedome navenek, nemusi byt nutne sebevedomy uvnitr…
špatně, kdo se chová sebevědomě navenek, ale uvnitř si je nejistý, má v sobě rozpor, který se vždy projeví(například, někdo se chová sebevědomě, ale při komunikaci je submisivní, útočný, prostě není na stejné úrovni jako jeho komunikační partner).
Takový člověk pak působí divně a většina lidí si toho všimne.
Myslím si, že pokud si člověk říká, že by se měl chovat sebevědomě, tak si je sám sebou nejistý.

a prilisne sebevedomi z meho pohledu docela hranici s lhostejnosti vuci okoli a to asi taky nejni zrovna prijemne ne?
Sebevědomí, tak jak ho chápu já, je dovednost objektivního a kritického zhodnocení sama sebe – a to jak kladných, tak záporných vlastností. Člověk se zdravým sebevědomím pak kladné vlastnosti dále rozvíjí a záporné se snaží nahradit jinými.
Kupříkladu, pokud zhodnotím sebe z hlediska komunikace:
Pozitivní:
empatie – umím se vcítit do pocitů jiných lidí a s velkou pravděpodobností umím určit, jak se v následujících okamžicích zachovají, nebo co řeknou. Toho pak využívám tak, že to vypadá jakobych uměl číst myšlenky.

Negativní:
msta – pokud například někdo nějak napadne mého kamaráda (někdo je na něho drzej, dáma ho nevybíravě odmítne apod.), tak se postavím do pozice mstitele a snažím se ho ochránit, jsem pak sociálně agresivní (i když třeba vím, že to třeba byla vina mého kamaráda), místo toho bych měl zvážit vinu postiženého a až potom reagovat

Co se týče lhostejnosti k okolí, tak nevím, mě třeba nezajímá, co si o mně lidé myslí. Je mi úplně jedno, co si jiní řeknou, když se začnu bavit s krásnou dámu na přeplněné zastávce nebo když oslovím skupinu cizích lidí.
Z druhé strany pokud vidím něco, co se mně nelíbí (někdo bije zvíře, hrubě nadává dítěti, prodavačka je drzá na důchodce apod.), tak okamžitě zasáhnu.

Ad. bod 10
ja totiz opravdu nemam moc kamaradek a opravdu nevim, co bych jim podle tebe mela nabizet??
Zábavu, porozumění, oporu, je toho spousta.

Jsem jaka jsem a nebudu se menit kvuli tomu, abych se zavdecila bezduchym pipinam zabranym do modnich casopisu!!
Přístup "nebudu se měnit" ti hodně brání v rozvoji.
Celá evoluce je založena na neustálé změně a zdokonalování. Člověk by se neměl měnit kvůli někomu jinému, ale jenom kvůli sobě.
Zkus si udělat jeden večer na pár hodin čas a zamysli se sama nad sebou. Napiš si 20 vlastností, které si myslíš, že prospívají tvé komunikaci s lidmi a 20 vlastností které tomu brání.
Ze začátku ti to nepůjde, ale jak tě napadne jedna věc, tak ty ostatní půjdou samy. Jen si uvědom, že to děláš pro sebe, ne pro nikoho jiného, takže k sobě buď upřimná.

Radi me toto do kategorie SVRABU???
Není potřeba, abys sama sebe zhazovala. Zkus si to cvičení a dej mně vědět jak ti to šlo.

Reakce na komentář: papaja #13Načítám náhled komentáře...

12
h 16. 08. 2005 21:33

tohle jsou strašně květnaté úvahy… moje poslední dlouholetá přítelkyně byla ve společnosti opravdový "machr", spousta historek (které se ale v mých uších opakovali), bavení lidí, úsměvů… ale byla to úplně jiná stránka jejího života, spousta pláče, nepochopení v rodině, zdravotní problémy… dlouhodobě absolutně neudržitelný a nepoužitelný stav. šíleně moc jsem pomáhal, podržel, ale nešlo to… takže podle tohoto bych ženské nikdy nesoudil, vůbec. někdo je zase ve společnosti tišší, tichý, ale jinak je s ním ohromná legrace, je zábavný atd.. znáte to.


13
papaja 08. 09. 2005 14:30

Reakce na OKi98 #11Načítám náhled komentáře...: moc se mi líbí, co píšeš o sebevědomí. asi jsem s tím taky měla a mám problém, mohli bychom o tom pokecat? máš nějaký recept, kde a jak si sebevědomí zvýšit?

Reakce na komentář: poradsam #14Načítám náhled komentáře...

14
poradsam 08. 09. 2005 15:38

Reakce na papaja #13Načítám náhled komentáře...:
no to by mě taky zajímalo…


15
Kitty 20. 09. 2005 11:54

oki … to co popisujes bych ale nehrnula cele pod skatulku "sebevedomi" prijde mi do dost zavadejici a v nekom by to mohlo vyvolat podobnou reakci, jakou jsem napsala vyse…s tim, co jsi popsal jako "sebevedomi" se dokazu dost dobre ztotoznit, takze si myslim, ze v teto oblasti opravdu problem nemam. Jediny problem bylo to slovicko a jiz zmineni kamaradi. Dekuji za nabidnutou pomoc ve forme "cviceni" ale opravdu necitim zadnou potrebu neco takoveho delat. To s kym se bavim je snad moje vec. Mozna jsem trochu jina, nez tva predstava typicke zeny. Ale to je prave to, co se mi na sobe libi. Proc se snazit byt jako ostatni? Ja budu radsi sama sebou. Nestydim se za to!


16
Infernia 20. 09. 2005 11:56

btw sorry Kitty jsem ja.. chybicka se vloudila


17
Jarko 22. 02. 2006 12:54

Reakce na OKi98 #7Načítám náhled komentáře...: Ahoj, mnoho z tych bodov co si spomenul sedelo a sedi na tu moju (tearz uz ex).
Este by som tam mozno nieco pripisal, ale myslim ze je clovekom, ktory ma slabe sebavedomie, aj ked som sa snazil (este pocas vztahu) jej s tym pomoct. Nejako ju povzbudit, ukazat jej ze to nie je az take zle ako si to ona sama vsugerovala do hlavy. Mnohe som jej cel ukazat, naucit, vysvetlit, pretoze aj ona toho mnohe ukazala mne, a mohla teda ukazat. Zial vztah stroskotal na jej nizkom sebavedomi, a (asi hlavne) na mojej neskusenosti so zenami (vzathmi), kedze bola tou prvou v mojom zivote (v 20tich bola mojou prvou, ona ma 17). Ale svoje chyby som si uvedomil, olutoval ich, a cel ich napravit, resp aspon vyriesit. No nedala mi uz moznost. Zbabelo sa utiahla prec, ani dva tyzdne po rozchode uz mala ineho (ale to som uz v niektorom z komentarov spominal) … Mne sa otocila chrbtom vo chvilach kedy som ju najviac potrebioval (a ona to vedela) …

Pred par dnami, ked som nasiel tuto stranku, som mnohemu porozumel. Odpustil som hlavne SEBE a prestal sa uz za vsetko vinit, aj ked je pravda ze na krachu mam svoj podiel. Odpustil som aj JEJ, je to ako spominal Qark (puto ktore ta s nou drzi a nedovoli ti zit kym si to neuvedomis a nezariadas sa podla toho ). Stale na nu myslim (chyba mi … nie len koli tomu ze ju tak velmi lubim), ale uz je to ine, neboli to, a ak ano, tak urcite nie ako predtym, ked som plakal skoro kazdy den kdekolvek som bol (doma, praca, treningy a pod …)

Vie co pre mna znamena, poslal som jej mail a tym zo svojej strany vsetko uzavrel. Uz sa citim o dost lepsie. Necakam ze odpise, resp sa nieco zmeni (ignoraca mojej osoby z jej strany), ale ak sa nahodou nieco zmeni, ozve sa, pride alebo cokolvek, vjem ze ju neodpmietnem, som KamaratPriatelPartner. Vo mne nemozno hladat zleho cloveka, aj ked sa niekedy (svojou prehnanou priamostou a uprimnosotu tak mnohym ludom v mojom okoli javim).

Trosicku som sa aj vykecal, ale to som cely ja. Pomaha to :-)

Qark, OKi98, Ash,

mozno to pocujete casto (mozno nie) ale … uprimna vdaka. Zivot nie je taky zly ako castokrat javi.

Přidej komentář

Web je nyní kompletně uzavřen. Od této chvíle není možné přidávat žádné komentáře!

Další informace naleznete zde.