QARK.net — Jak naučit holku, aby za sebe platila
Jak naučit holku, aby za sebe platila

Jak naučit holku, aby za sebe platila

Plno mladých kluků má problém. Jdou si někam s přítelkyní sednout, baví se, a když na závěr přijde číšnice s účtem a položí klasickou otázku: „Budete platit dohromady, nebo zvlášť?“, rozhostí se ticho. Holka se mlčky dívá do země, až to kluk nevydrží a řekne: „Dohromady.“, pak vytasí peníze a útratu zaplatí. Dívka to v horším případě automaticky přejde, v lepším se k němu alespoň přitulí a krátce poděkuje. Oba si následně sbalí věci a odcházejí pryč. Kluk trošku zamlkleji, protože si v duchu spílá, že zase nic neudělal a neřekl. Štve ho, že neustále jen platí a holka to snad ještě bere jako samozřejmost.

Pokud jste se v tomto textu poznali, vadí vám to a nevíte jak svoji milovanou přítelkyni zlomit a donutit ji, aby se konečně od vás nenechala jen sponzorovat, čtěte dál.


Než budu pokračovat, nedá mi, abych se trošku nezamyslel nad otázkou, kdo má kdy za koho platit.

Je jasné, že když někoho někam pozvete, platíte za něj útratu. O tom se se mnou asi nikdo nebude hádat. Jenže jak dál? Co když už s holkou chodíte a domluvíte se, že se půjdete třeba podívat na nějaký film do kina. Nebo se jdete někam projít a pak skočíte do restaurace na něco k pití. Máte za ni stále platit?

Moje odpověď je NE. Pokud máte vztah, v kterém jste si oba dva rovni, měli byste se podělit rovným dílem o všechno. I o placení. Jednostranný vztah, kdy jeden člověk neustále platí a ten druhý pro něj na oplátku nic neudělá, je špatný. Jenže jak tu holku donutit, aby uhradila útratu i ona?

Je několik způsobů. První, nejjednodušší, je začít pěkně od začátku. V počátku vztahu se jí klidně svěříte, že vás vaše bývalá děsně štvala tím, že za sebe nechávala neustále bezostyšně platit. To zabere nejlépe. Můžete se samozřejmě i pohrdavě vyjádřit o podobných dámách a ukázat vaše pohoršení, nad tímto chováním. To nechám zcela na vás. Ze zkušenosti však vím, že moudrá holka nepotřebuje teatrální výstup a hloupé holce ani skvěle zahrané divadlo oči neotevře. Takže to nepřehánějte. Raději buďte upřímní a struční.

Pokud už jste ve fázi, kdy platíte automaticky nějakou dobu a děsně vás to žere, je pomoc trošku problematičtější. Prakticky nepřichází v úvahu nic jiného, než konflikt. Na druhou stranu, pokud platíte pokorně a bez protestů, může vaše drahá lehce nabýt pocit, že takhle je to v pořádku. Pokud totiž holce řeknete, že vás nebaví pořád za ni platit, odpoví, že se vás o to nikdy neprosila. To je sice zdánlivě pravda, ale myslíte, že je normální platit za někoho tolikrát, aniž by se nějak neozval? Já tomu nevěřím. Je to jen sprosté využívání. Navíc se na vás okamžitě urazí, protože si to vyloží, jako byste jí řekli, že je vyžírka. Vy se jí pak budete muset omlouvat jen proto, abyste si ji udobřili. Takže, pokud vás nebaví omlouvat se holce za to, že jste se konečně postavili proti tomu, co se vám nelíbí, mám pro vás následující radu.

Vezměte si ji někdy bokem a řekněte jí, že ji velmi milujete a že vám na ní moc záleží, ale máte špatný pocit z toho, že pořád platíte jen vy. Že se cítíte zneužívaní a to vás mrzí. Holka v této fázi často začne útočit a tvrdit, že se vás nikdy neprosila, abyste platili. Teď se nesmíte omlouvat. Žádné kecy o tom, že jste to tak nemysleli. Raději řekněte, že jste to asi blbě pochopili, ale že ona neudělala ani jedno gesto, které by vás přesvědčilo o opaku. V této fázi hrajete prim. Nenechte dívku, aby vám dokazovala, jak jí kecáte a jak ona kolikrát koukáním do země chtěla zaplatit, jenže vám hlupákům to nedošlo. Pokračujte v klidu dál. Řekněte, že ji máte velmi rád a že je to nejskvělejší holka, kterou jste poznali. Pohlaďte ji a obejměte se slovy, že je pro vás jedinečná a vy si jí velmi vážíte, ale že vám tohle velmi ubližuje a vy jste jí to museli říct, protože to nedokážete držet v sobě. Dodejte také, že od vztahu čekáte i to, že do něj oba půjdete rovným dílem. Potom se otočte a běžte domů. Vsaďte všechno na jednu kartu. Není co ztratit. Pokud jí na vás záleží, uvědomí si, kde je chyba. Potom ONA bude prosit a žadonit a omlouvat se. A věřte, že právem. Na světě jsou si muži i ženy rovni. Je hloupost, aby oba partneři vydělávali každý nějaké stejné peníze a pak pouze jeden z nich ty peníze za toho druhého neustále utrácel.

Po této akci sice musíte počítat, že kdykoliv v následující době někam půjdete, dá vám vaše holka patřičně sežrat, že za vás najednou platí ona. No a co? Je to jen ukázka toho, jak se za svoje předešlé chování stydí. Vydržte to a jste vítěz.


Závěrem bych chtěl jen dodat, že platit za někoho není žádná ostuda. Jestli vám to nevadí a přináší vám to uspokojení, klidně to tak nechte. Pokud se vám to nelíbí, ozvěte se. Naučte se mluvit, i o nepříjemných věcech. Když to nedokážete, můžete vinit jen sami sebe. A ještě jedna maličkost. Málokdy bývají věci jen černé nebo bílé. Předtím, než podniknete zmiňované kroky, pečlivě zvažte, jestli vás vaše přítelkyně opravdu tak zneužívá, nebo jestli do vás náhodou neinvestuje své finance i ona… třeba nějakým jiným způsobem, než je zrovna placení v restauraci.

Qark | 22. 09. 2005 22:36 | Komentáře: 306 | ::Jak na ženský


Jak na ženy, jak s nimi a jak bez nich.


Líbil se vám tento článek? Pomohl vám a nebo vás alespoň pobavil?

Potom si jej můžete s dalšími 49 články, rozdělených do kategorií Příprava na balení, Balení, Rande, Vztah a Rozchod, zakoupit knižně pod názvem Ulovte si ji aneb Jak na lásku například v knihkupectví Eruditus a udělat tak radost nejen sobě, ale i autorovi.





Přidat článek do: [ linkuj.cz], [ jagg.cz], [ asdf.sk], [ del.icio.us]

Stáhnout článek jako [ PDF]
[ RSS komentářů] k článku

[ Napsat] komentář

Články a fotografie z tohoto webu je zakázáno kopírovat a přidávat si je na svoje blogy, či kamkoliv jinam, bez mého písemného souhlasu!

Komentáře


Upozornění!

Tento článek obsahuje 306 komentářů.
Z důvodu snížení zátěže serveru, a pro rychlejší načtení tohoto článku, je nyní zobrazeno jen posledních 150 komentářů (tj. komentáře 157–306)

Zobrazit VŠECHNY komentáře

157
glu 12. 02. 2006 21:42

Reakce na Ash #102Načítám náhled komentáře...: Udeřils hřebík na hlavičku. Myslím ale, že po tehle strankach se pohybuje vic Brouku Pytlíků, než jen OKI…


158
zerous 12. 02. 2006 23:15

Reakce na Inka #3Načítám náhled komentáře...: A zase naopak…? Proc se na to nepodivas z druhe strany? To nestoji ten chlap zenske ani za to aby mu zaplatilo to kafe? :-)

Reakce na komentář: Hydr0gen #161Načítám náhled komentáře...

159
Terezka 15. 02. 2006 15:28

Ahojky, sdělím Vám svou situaci a Vy mi napiště svůj názor, budu Vám moc vděčná: Chodím se svým přítelem skoro tři roky, nebydlíme spolu, on žije s matkou. Já jsem celou dobu studentka, on vydělává cca 20tisíc. Od začátku si vše platím sama. Nebaví mě sedět doma, tak často jsem byla tou, kdou navrhl, že půjdem do restaurace, do kina atp. Někdy jsem platila i za něj. Zlom nastal, když jsem začala mít zdravotní problémy – škola, brigády, on, povinnosti doma, už toho na mě bylo moc. Přestala jsem vytahovat peněženku. Od té doby se chození do společnosti velmi omezilo. Udělala jsem správně? Já si myslím, že ano. Podle mě by měl útratu platit on – dokud nevydělávám.

Reakce na komentář: Ernie #160Načítám náhled komentáře..., Suzanne #227Načítám náhled komentáře...

160
Ernie 15. 02. 2006 16:01

Reakce na Terezka #159Načítám náhled komentáře...: Mno, hlavně, že se máte rádi, že? Tady plno lidí nepochopilo to, že Qark neměl na mysli aby ženská platila vždy a všude. Samozřejmě, pokud je to tak jak říkáš, tak tvůj přítel zřejmě bude skot, pokud například nehradí z velké části zdravotní péči někomu v rodině. Summary: když mám dvacet hadrů, přítelkyně nic, tak asi nebudu chtít aby za mě platila, ne?


161
Hydr0gen 15. 02. 2006 16:45

Reakce na zerous #158Načítám náhled komentáře...: Jj, tj neuveritelny :-). Jak ji takova elementarni vec muze nedojit? :-O


162
Ernie 15. 02. 2006 16:54

Reakce na Sarah Adams #155Načítám náhled komentáře...: Kdybychom se měli vrátit do staré školy, tak to bychom mohli taky upírat ženám volební právo a podobné věci. Tak starou školu sem netahej.

Reakce na komentář: John #163Načítám náhled komentáře..., Hydr0gen #173Načítám náhled komentáře...

163
John 15. 02. 2006 17:02

Reakce na Ernie #162Načítám náhled komentáře...:
No jo, mohli bychom třeba vykšeftovat placení v restauracích za volební právo. Ať žje feminismus. ;-]


164
E.L.Y.O.N 15. 02. 2006 20:43

Tak tohle mi přijde docela nechutný… Podle názoru několika pánů mi tu přijde, že zaplatí, jen aby z té holky dostali co nejvíc jde… Zaplatím, ale nic z toho… Bla bla bla… To ze všeho musíte něco mít? A to, že holky bodujete na úrovně jako obyčejná 6–8televizní kvalita cifer 9,10 a 10+, to už víme. Ale tím jako chceš říct co, že když holka nepatří do televizní kvality, tak je něco míň, že si nezaslouží pochvalu či zaplacení… Obyčejné lezení do p_dele? Tak s tebou bych čas neztrácela…

Reakce na komentář: John #165Načítám náhled komentáře...

165
John 02. 03. 2006 11:15

Reakce na E.L.Y.O.N #164Načítám náhled komentáře...:
To máš tak. Jsou různí chlapi a různé holky. A nejlepší je, když si platí každý sám nebo když se střídají, právě proto aby to žádná strana nezneužívala nebo si tu druhou ne-"kupovala".

Co se týče bodování či hodnocení, k tomu se nevyjádřím – nemám čas vytvářet si nějaké stupnice a bodovat podle nich holky. I když – určitě k tomu podvedomě dochází, stejně jako i u holek.


166
david 06. 03. 2006 14:06

zvláštní viďte? jak se jedná o peníze, je to jako píchnout do vosího hnízda…


167
Sascha_Konietzko 09. 03. 2006 13:42

Reakce na OKi98 #77Načítám náhled komentáře...:
Moje rady jsou založeny na zkušenostech, nejsou to moje představy o tom, jak by to mohlo fungovat.
Pokud tedy napíšu, že zaplatit za 9 je zaručeným receptem, jak si to u ní pokazit, je to rada, co funguje.
---
Oki oki, nejed z tohoto příspěvku nabývám dojmu že zbytečně generalizuješ.. holky nemůžeš rozdělovat jenom podle vzhledu, a určitě na jednu 9 bude platit naprosto jiná strategie než na druhou.. já ve svém okolí znám několik krásných slečen, u kterých bys s tvou arogantní taktikou nepochodil.. i když je mi jasný že se nejspíše pohybujeme v jinym prostředí, i diskotékovejch slečinek se třeba sortovat dá..;);)


168
Romi 12. 03. 2006 19:09

Reakce na Qark #4Načítám náhled komentáře...: Souhlasím s tím, že by holka neměla brát automaticky skutečnost, že za ní kluk platí. Jako holka můžu říct, že je to krásný pocit, když mě někdo pozve někam, kamkoliv, třeba na zmrzlinu. Jenže co když je to naopak? A holka sponzoruje svýho kluka? Znám pár takových případů a patřila jsem mezi ně taky. Stále jsem dávala a zpátky se mi ničehož nedostávalo. Cítila jsem se zneužitá a jako blbec. Takže naprosto chápu kluky, kteří automaticky cálují a holka neřekne ani dík. Takovýho kamaráda mám, co platí za tu svojí a ona se nacpává za jeho peníze. Řekla jsem mu, že si myslím, že ho využívá a on na to, že chudinka nemá peníze. Tak má jít kurna na brigádu!

Reakce na komentář: Terezka #170Načítám náhled komentáře...

169
lubi 13. 03. 2006 13:36

Přečetl jsem si některé příspěvky a nedalo mi to, abych neřekl i svůj názor.
Myslím si, že pokud jde o náhodná nezávazná setkání, měl by platit ten, kdo zve…nemůže totiž předpokládat, že pozvaný/á má u sebe peníze. Samozřejmě, že muž má zakódováno, že je živitel a ochránce a cítí se méněcenný, když nemá na to, aby zaplatil útratu. Ale u nevýdělečně činných rovnocenných protějšků je to o něčem jiném. Je to v komunikaci a korektnosti ve vzájemném vztahu. Jaký význam má nějaké hodnocení, když už v počátku je ten žebříček hodnot pokřivený úvahama jako… když nezaplatím, uteče mi, nebude mne chtít,apod. Jenže, co to je za holku? Buď je opravdu atraktivní, uvědomuje si to, chce z toho profitovat, říká si…plať, ať si mne zasloužíš… Když jsem blbý, pak platím. V podstatě si ji kupuji. Nebo jiný případ…holka nechce přijít o kluka a bojí se mu říct, že rodiče šetří na Egypt a dostává pětku na týden. A tak jen klopí oči. Je to špatně. V podstatě mi nevěří, čeká, že se to nějak vyřeší samo, časem.
Pokud dochází k opakovaným setkáním, jde o vzájemný vztah a tenhle vztah by měl být postaven na upřímnosti. Není nic jednoduššího než si hned v počátku říct pravidla placení. Někdy stačí od holky jen náznak a kluk, je-li majetný, to kategoricky smete se stolu a v budoucnu se není o čem bavit. Pořád mluvím o rovnocenných partnerech…nejen finančně, ale i postavením. Pokud budu chtít na večeři s Verešovou, hold budu muset počítat s tím, že mne nechá zaplatit, aniž by jen mrkla pod stůl.
Ze svých vlastních zkušeností můžu říct, že ty nejkrásnější vztahy vznikly vždycky na co nejširší komunikaci a ne na jednotlivých gestech. Většinou jsme se domluvili na střídavém placení, nepočítali jsme to, nesčítali jsme to, bylo lhostejné, jestli já zaplatím večeři v Hiltonu a moje přítelkyně kávu s loupákem na nádraží. Když měla pocit, že tahám víc ze své kapsy, vytratila se na toaletu a zaplatila dřív, než jsem to stačil udělat já. To abychom se nedohadovali před vrchním.
Co se týká Guta Jarkovského, jsem sice dříve narozený, ale nikdy jsem ho nečetl. Základům slušnému chování se člověk naučí sám, stejně jako základům českého jazyka, pokud se pohybuje ve správné společnosti. Dělá sice hrubky, ale není hned považován za křováka. A co se týká nějaké distingované vídeňské dámy, je mi naprosto jedno, co by si o mne myslela, protože se s ní asi těžko potkám v jedné restauraci.
Ani po tom netoužím, protože se mi nelíbí lidé, kteří hodnotí druhé na základě zlomkových životních situací. Takovou dámu je potřeba si představit při požárním poplachu. Bude pobíhat ode dveří ke dveřím a čekat až jí někdo otevře dveře, bude naprosto bezradná. Je to totéž, jako když jsme se zeptali jednoho váženého pana profesora, jak se připravují raci. Dlouze se na nás podíval, načež nás prohlásil za hloupé kluky, když neznáme, "jak se raci jedí“. Mně nevadí, když jdu do čínské restaurace a neumím paličkami, mně nevadí, že nevím kterým příborem a kterou lžičkou se co jí. Nikdo mi za to uši neutrhne, ani si o sobě nepřečtu neurvalé články v novinách. Jdu tam s dívkou, jdu se najíst a pobavit. Nevadí mi, zda jím salát špatnou vidličkou nebo složím špatným způsobem ubrousek. Myslím si, že to nevadí ani té dívce, nevadí to ani personálu, zkrátka by to vadilo jen té distingované dámě a Gutu Jarkovskému. Ale tímhle ať se řídí hradní ptáci a ti, co chodí na večeře jen z povinnosti, kření se na sebe, přičemž si o sobě myslí bůhvíco.


170
Terezka 26. 03. 2006 12:12

Reakce na Romi #168Načítám náhled komentáře...: Ahojky, svou situaci jsem v krátkosti nastínila na (159). Myslím, že Tvůj kamarád by měl za slečnu platit v případě, že ona studuje, rodiče nemají peníze apod. Já jsem chodila na brigády, platila si všechno (někdy i za něj) a teď si připadám jako blbec. Přece mám nějakou hrdost ne? Už se nechci dostat do situace, že půjdeme třeba na ples a budu si stát frontu na pití. Nebo že půjdeme na zámek několik kilometrů, ale on pak na něj nepůjde, protože vstupné je drahý. Těch situací se událo velmi mnoho a můžu jich napsat víc, jestli chceš…Kdybych ho nemilovala, už ho dávno opustím. Pořád o tom přemýšlím. Příbuzní a kamarádky mi říkají, že má platit on, že to je samozřejmost. Já jsem se rozhodla proto, že ať si svoje peníze strčí někam a celý prázdniny budu makat. Už jsem mu řekla moje plány na prázdniny a on byl smutný, že s ním nebudu. Možná není lakomý, jen natvrdlý. To rozhodne čas a jsem zvědavá!!!


171
Terezka 27. 03. 2006 08:53

Nechtěla jsem už dál čekat, řekla jsem mu to narovinu a vyšla jsem z toho jako já ta špatná. Šetří totiž na náš společný byt.
Tato problematika peněz je fakt těžká…Je to hodně o důvěře a komunikaci. Tímže že jsme spolu o tom mluvili, víme, na čem jsme a doufám, že to náš vztah posílilo.


172
ricardo 31. 03. 2006 12:14

Oki98 a TOM jsou jako kohouti na písečku, hlavně mít to poslední slovo. Študovaní šulini, jak my, bardi, na Slezské říkáme! Za znalostí terminologie a argumentace nemusí být ani zbla poznání


173
Hydr0gen 04. 04. 2006 23:12

Reakce na Ernie #162Načítám náhled komentáře...: ,Reakce na Sarah Adams #155Načítám náhled komentáře...: … Přesně Ernie…

Obecně se přiznám, že mám dojem, žeodpůrci návrhu v článku jsou vždy smeteni neúprosnou logikou, přesnými argumenty, zatímco se sami zmůžou jen na výkřiky do tmy a lpění na 100 a více let starých tradicích…

Má někdo stejný názor? :-)

Mě přijde, že bylo již vše řečeno…

Například takový mr."džentlas" Tom mě svým zpátečnickým a diskriminačním názorem (žena za plotnou??? :-O) opravdu šokoval. Co tomu říká Sarah_Adams od které jsme se také žádného relevantního přízpěvku nedočkali (tvůj životní příběh je možná krušný, ale nemůžeš ho použít jako argument proto, aby aby muž/ kluk-je to tu hodně mladých lidech, studentech– za holku vždy platil!)???


174
limetka 13. 04. 2006 19:53

No, ja teda nevim o jakych holkach je tento clanek, kdyz jdu s kamaradem, nebo nekym cizim na lafe, veceri do kina…tak za sebe VZDYCKY platim sama…co se tyce pritele, uprednostnuju placeni na preskacku, i kdyz za to obcas dostanu vynadano, ze jsem prilis emancipovana… :-)


175
maniak 23. 04. 2006 16:44

du na to


176
Barush 23. 04. 2006 17:10

Jsem názoru, že by partneři měli platit střídavě…..rozhodně by mi bylo děsně trapný, kdyby bylo za mě pořád placeno nemám to ráda a nechápu holky, který na to přistupujou…a i kdyby měli partnera sebebohatšího….


177
mima 23. 04. 2006 18:55

Jasně přidávám se, střídavé placení je nejlepší z možných řešení…


178
strašpitlík 07. 05. 2006 13:23

Sice reaguju na članek asi po roce, ale drive jsem o techto strankach nevedel. Myslim si, že když někoho někam pozvu, tak bych mel zaplatit. Ale když jdu se slecnou po pate na kafco, treba z prochazky a nepozvu ji, tak me zacina stvat vecne placeni! (zacal jsem jednou chodit s holkou – prazandou a chodili jsme se koukat na MS v hokeji, cely tyden, 3 dny jsem zaplatil veskerou utratu – a to se toho u hokeje dost vypije :-O)4 den jsem ji rekl, ze nemam na cestu dom, ze si bude muset zaplatit utratu sama. Mila slecna se na me ohradila, "to ti nestojim ani za blbou kolu"! Tak to jsem byl nastvanej moc a to mi udelala jeste jednou na Letne, prijel jsem za ni, mel hlad a ona mela oblozenou housku a ja chtel jen kousnout a ona "kup si svou"! tak jsem sli na pivko a pustil jsem ji ve fronte pred sebe a ona na me "to si mam jako to pivo zaplatit sama"? a ja "kup si sve", a to stavalo casteji – nechci unavovat.Tak jsem mile prazande vysvetlil jak to vidim – ze jsme oba studenti a ze nemam na to porad ji financovat a ze si ji nemam potrebu kupovat a ze snad jsme spolu protoze se mame radi a radi spolu nekam vyjdem se pobavit. Tak nejak to pochopila, ale nastesti jsme se rozesli a kdyz ji vidim s jinyma, tak je lituju… je porad sva). Pak jsem zacal chodit s moc milou slecnou a ta i na prvnim schuze,si sve zaplatila a kdyz jsem to chtel zaplatit ja tak ji to urazelo. To me strasne potesilo.A tak to bylo cely vztah – jen ja kokot– povrchni– ji dal kopacky protoze jsem uchylak na zadecky a ona nemela podle meho gusta a do dnes toho lituju. PRO TO SI MYSLIM, ZE JE LEPSI TO HOLCE HNED VYSVETLIT NA ZACATKU – KDYZ S NI CHODITE, JAK TO BUDE S PLACENIM. JESTLI TO JE FAJN HOLKA DO NEPOHODY, TAK NEBUDE MIT NIC PROTI. POKUD JE TO SVINE JAKO TA MA PRAZANDA BUDE MIT KECY A TAKOVA ZA TO NESTOJI. Nesnasim holky co chtej modrookeho, blondateho a aby za ni platil. Co s takovou.
A jak psala slecna, ze vam dela problem zaplatit obcas za holku? Jo kdyz mam prachy tak pozvu, ale ne porad, holky si porad stezujou jak jsou utalacovane, tak at to dokazou u placni. To si muzu koupit kurvu a vyjde mi levneji :-O) NEJ JE PLACENI – STRIDAVE – kdyz je ta slecna rozumna.

K jinemu clanku OKI.98: placeni v baru – souhlasim plne s tebou. Ja se nejdu seznamit – s pozvanim na panaka – pozves holku, pak zjistis, ze je to des-bes, kdyz promuluvi a vycouvas ty nebo v jinem pripade vycouva ona a takhle obejdi bar a v penezence budes mit prazdno. Kdyz pozve ona, tak otocim. Jinak ne – nektere holky tam jdou s 50,– v kapce a cekaj na investora….

Reakce na komentář: Hydr0gen #188Načítám náhled komentáře..., Mawe47 #193Načítám náhled komentáře...

179
strašpitlík 07. 05. 2006 13:27

– jo jinak sorry za hrubky – je jich tam mraky :-O(


180
Sarah Adams 16. 05. 2006 00:21

Už jsem se dlouho neozvala, protože jsem prostě neměla čas brouzdat. Teď jsem tady a reaguju na některé reakce na můj původní příspěvek: už je hezky starý, takže připomínám, co v něm bylo: když jsou dva lidé, co jdou spolu na kafe, studenti a živí je ještě rodiče, je dobře, když se v placení střídají. U dvojic, kde jsou oba výdělečně činní, by to mělo být v nějakém rozumném poměru, obzvláště když jde o vážnou známost. Pak chlapovi rozhodně neuškodí, když je občas grand. Jestli si holku, s kterou vážně chodí, nakonec vezme a bude s ní mít děti, musí počítat s tím, že např. v době mateřské dovolené bude na tom žena finančně výrazně hůř (prostě to tak od přírody je, protože děti může porodit jedině žena) a muž se bude muset dost ohánět, aby rodinu uživil. Druhá nepříjemná věc pro ženu je její nízká atraktivita na trhu práce, pokud má děti. Je samozřejmě řada výjimek, kdy je to obráceně a žena vydělává daleko víc než muž, který někdy jde na "otcovskou dovolenou", ale ta jenom potvrzuje pravidlo.
Samozřejmě u nevážných známostí nebo u kamarádských setkání holky a klukem by se mělo nejspíš platit střídavě. Ale možná nepochopení mého příspěvku spočívá v tom, že každý píšeme o jiných životních etapách, anebo je to v rozdílu vážná – nevážná známost. Ale co to je "vážná"?
Stejně si myslím, že chap nezchudne, když občas pozve ženskou na kafe. Na druhé straně – ona mu to může vynahradit posezením a pohoštěním u sebe doma, když už spolu chodí tak, že se navštěvují. Nebo nakoupit a uvařit na návštěvě u něj.


181
ajva 17. 05. 2006 11:07

a co mam robit, ak chlap nechava za seba platit? alebo ked sme vo vztahu a chlap u mna prespava, jedava, pouzivame moje auto? ako mu to povedat? On totiz cely zivot byva s rodicmi, a nic nemusi platit…. .
okrem toho pripadu mam stastie na takych kamaratov, ktori sa vzdy spoliehaju, ze platit budem za nich ja…aj ked nezarabam miliony.hm???

Reakce na komentář: OOO #183Načítám náhled komentáře...

182
Sarah Adams 17. 05. 2006 22:08

to ajva:

taky jsem mela na par takovych stesti, nez jsem konecne pochopila, ze to musim razne utnout. Dnes si davam na to pozor a zrejme i proto vjadruju na tomto vlakne tak skepticke nazory, ktere mnohe, obzvlast chlapy, rozciluji.

Nechci ti radit, abys mu to budto natvrdo rekla, at se s tebou podili na nakladech, anebo s nim skoncila, protoze k tomu musis dojit sama.

Hodne stesti.


183
OOO 21. 05. 2006 12:24

Reakce na ajva #181Načítám náhled komentáře...: tak se nenech vydirat a rekni jim to. Kdyz kvuli tomu pak nebudou tvoji kamaradi, tak to asi nebyli kamaradi, kteri by stali za to ;-)


184
Astik 22. 05. 2006 14:23

Hmm…když sem to tak tady četl, tak sem rád, že mám přítelkyni, kterou miluju a to že za ní platim ať už jakoukoliv útratu mi opravdu nevadí a to i přesto, že sem takříkajíc chudej studen a ona dceruška docela relativně bohatejch rodičů…ale rači jeden výkend nikam nepudu, abych měl na to pozvat jí ten další třeba na vínko… (zkuste to třeba taky)
Přeju zdar všem v tomhle "problému"

Reakce na komentář: Hydr0gen #185Načítám náhled komentáře...

185
Hydr0gen 22. 05. 2006 21:55

Reakce na Astik #184Načítám náhled komentáře...: Jsi rád jo? A nemyslíš, že láska dvou lidí je dvoustranná věc? Že by se tedy měli dělit o vše spravedlivě? Když totiž odsuneš ten závoj "to je blbý to rešit, jsou to peníze…", zjistíš, že dělit se je správný. Nic proti gentlemanům, ale je rozdíl mezi gentlemanem a blbcem, kterej se nechá tahat. A buďto s tím souhlasíš a nebo jsi jeden z těch, co uznávají ženskou za plotnou, která večer uvaří, prostře, rozestele a roztáhne nohy, až přijde muž z práce, kde vydělává. Samozřejmě pokud žena vychovává děti, muž by jí měl živit, ale je to na domluvě. Každopádně jak bylo řečeno, buď to jsi liberální, moderní, uznáváš ženu, která ti nemá jen sloužit a umí se přece o sebe postarat, a nebo jsi ten zmíněný "záplotnař". Nebo tvoje názory nejsou konzistentní a nemáme se o čem bavit.


186
Renda 24. 05. 2006 19:50

Prý muži a ženy jsou si rovni… No jak v čem, že chlapci? Neoháníte se náhodou tím, když po vás ženská chce pomoct například s úklidem (nejlíp když čučíte na televizi) že muži vydělávají peníze a ženy se mají starat o domácnost? Navíc záleží na věkové a sociální skupině… Přece 30 letej chlap si nenechá platit od 17… to by bylo trapný

Reakce na komentář: Hydr0gen #187Načítám náhled komentáře...

187
Hydr0gen 24. 05. 2006 20:36

Reakce na Renda #186Načítám náhled komentáře...: To tu ale nikdo nenavrhoval


188
Hydr0gen 24. 05. 2006 20:45

Reakce na strašpitlík #178Načítám náhled komentáře...: LOL hezký strašpytlíku, upřímně napsaný. Ta pražanda byla fakt děsnej zjev. Proč s tebou vlastně byla??? To mě taky vyrazilo dech-i dát kousnout pro ní byl problém??? Ježiši :-(.


189
George 27. 05. 2006 16:03

No… docela pěknej článek. O tomhle problému jsem přemýšlel, ale po přečtení tohohle článku jsem se utvrdil v některých svých závěrech. Nebalím holky jako na běžícím pásu. Celkem souhlasím s tím, že to přijde samo (ikdyž to někdy může trvat dlouho). O tom placení… určitě by to nemělo bejt jenom na klukovi! Ale zatím, co jsem byl v poslední době na snad jediným pořádným rande (bohužel skončilo nezdarem :-( ), tak sama navrhla, že se o účet podělíme. Já to ale zatáhnul celý, protože jsem jí pozval a bylo by podle mě trapný od ní chtít peníze. Vrátila mi to tím, že se mnou strávila nádherný večer. :-) Samozřejmě, že po pár takových akcí bych asi přistoupil na to, že se o účet podělíme, ale do toho stádia jsem ani nestihnul dospět no… Myslím, že Qvark má dobrý názory. Záleží jen na ostatních, jak si jeho rady vyloží a hlavně musí taky sami myslet a poznat, kdy se kterej tip hodí. Já osobně tohle beru jako takový nastíněníé, jak to asi probíhá. Když člověk jde na první rande a neví vůbec, co tam bude dělat :-D tak je to přeci jen divnej pocit! Po přečtení takových rad si člověk dodá trochu jistoty, protože už mu nepřipadá, že jde do neznáma. Mimochodem Qvark… hezkej web (jsem programátor) a máš i celkem pěkný články. Asi sem ještě mrknu ;-)


190
George 27. 05. 2006 16:11

Sorry, ale udělal jsem Ti překlep v nicku. Omlouvám se Qark!
Zdar!


191
Pája 01. 06. 2006 00:17

Reakce na OKi98 #11Načítám náhled komentáře...: tak to je potom kreten, kdyz ai ju musi ziskvat placenim a u holky to same ze…


192
Pája 01. 06. 2006 00:20

Reakce na kriminal #18Načítám náhled komentáře...: mam za to, ze na holky s tou krasou hoooodne hoodne hluboku panove moc zvedavi nejsou


193
Mawe47 01. 06. 2006 10:31

Reakce na strašpitlík #178Načítám náhled komentáře...: no tak tohle je opravdu drsny priklad… kdyz ji vic zalezi na tom aby nemusela platit nez aby si mel za co jet domu…

ten muj me sem tam nekam pozve, ale mi to prijde blby za sebe platit, i kdyz treba on vydelava docela dost a ja nevydelavam zatim nic… tak kdyz nemam, tak mi je blby s nim nekam jit


194
eleanora 06. 06. 2006 16:21

Reakce na Charlotte #10Načítám náhled komentáře...: pravda, resis kraviny. Mam ted druheho pritele po sobe, co jim muzsky egoismus nedovoli, abych za ne zaplatila. Naucila jsem se to jednoduse (a musim rict, ze jsem z toho mela trauma) – jednou za cas vystartuju, ze ne, ze dnes platim ja (vyberu si samozrejme ucet, kterym nepropadnu dluhum) a vetsinou se jen usmejou, ze jo. Ale nesmi to byt moc casto. Druha moznost, jak platit je, ze i ON neni natolik dokonaly, aby mel u sebe vzdycky cash. No a hura, platim zase. Treti forma kompenzace – snazim se mu casto neco kupovat..ponozky, neco do prace, specificke hygienicke prostredky, oblibenou sladkost, krem na boty, nove papuce, vitamin..A suma sumarum to vsechno funguje, ja se necitim jako vyzirka a myslim si, ze on to oceni. Jen na jednu vec sem neprisla, jak jim vysvetlit, ze klido za sebe pulku najmu zaplatim….nejaka rada?


195
Sandra 08. 06. 2006 15:25

Abych byla upřímná tehle článek mě vyloženě naštval! Uznávám, že existují holky, které si v restauraci objednají to nejdražší jídlo a pití, které nabízí jídlení lístek. V tomto případě bych asi být klukem trošku víc vybuchla.
Ale v případě, že si dívka objedná, přibližně ve stejné hodnotě jako její partner, nevidím důvod proč by měla platit holka. Myslím, že kluk by měl být galantní a měl by být rád za to, že si na něj jeho dívka udělala čas a chce svůj volný čas strávit právě a jenom s ním. Jeho dívka, by to ale neměla brát jako samozřejmost měla by si toho vážit a poděkovat za to. Měla by za to být opravdu ráda a nebrat to jako samozřejmost.

Reakce na komentář: Jakub #196Načítám náhled komentáře..., Ash #197Načítám náhled komentáře..., Patrick #199Načítám náhled komentáře..., afi #224Načítám náhled komentáře..., Hydr0gen #240Načítám náhled komentáře...

196
Jakub 08. 06. 2006 15:56

Reakce na Sandra #195Načítám náhled komentáře...: Myslím, že kluk by měl být galantní a měl by být rád za to, že si na něj jeho dívka udělala čas a chce svůj volný čás strávit právě a jenom s ním.

A neplatí to i obráceně? A jak tohle vůbec souvisí s placením?


197
Ash 08. 06. 2006 16:15

Reakce na Sandra #195Načítám náhled komentáře...: Myslím, že kluk by měl být galantní a měl by být rád za to, že si na něj jeho dívka udělala čas a chce svůj volný čas strávit právě a jenom s ním.

Heršoft a jak to souvisí s placením? Potěšení na své straně může kluk vyjádřit mnoha způsoby.. Ale připustme dočasně, že tedy placení večeře je jeden z možných, byť asi nejjednodušších a nejprostších projevů – no a neměla by to pak stejně udělat i dívka? Neměla by být dívka také potěšena, a za odměnu příště partnera pozvat na večeři? Asi jo.

Myslím, že trend je asi takový, že dívka když nechce, tak nejde, (ani za prachy Sandro), no a když chce, tak jde, ale pak už zase není důvod něco platit, protože partneři jsou ve vyrovnané pozici.

Jaké já mám zkušenosti s dívkami, tak ty, které za něco stály, si platily samy. A poměrně důsledně… Takové ty "z minulého století", které člověk mohl pozvat na večeři, a když jim chutlala a člověk ji zaplatil tak s nimi pak i byla řeč… no tak ty za moc nestály. Prostě slepičky :-( I když to bylo svým způsobem romantické :-D


198
Jindra 09. 06. 2006 21:57

Jojo, tak pod to bych se podepsal. A tim vic me tesi , ze to napsala holka.


199
Patrick 09. 06. 2006 22:36

Reakce na Sandra #195Načítám náhled komentáře...: A nedělá z holek, které za sebe nechávají platit ze zásady, taková situace dívku lehčích mravů? Když jdu s holkou ven, tak si nehodlám platit její volný čas a její přítomnost při ranním probuzení… Jestli ke klukům přistupuješ takhle, tak je asi praktické nechávat za sebe platit… Zbude ti na kosmetiku a ty si polepšíš, ale kde na to má věčně brát on?!? Je mi líto všech co o tebe zavadili!


200
nextwave 23. 06. 2006 23:58

souhlasím s článkem a platím za sebe, asi by mi to bylo i trochu nepříjemný nechat se zvát, takový zavazující. Se svým klukem mi příjde hezký se střídat v placení. A taky bych to nepřeháněla, stalo se mi s klukem se kterým jsem chodila asi už měsíc, že jsme měli každý 1 kafe a on řekl zvlášť (a to jsem mu předtím koupila bagetu), tím mě hodně dostal a opravdu nešlo o 30 Kč, bylo to trapný.

Reakce na komentář: afi #224Načítám náhled komentáře...

201
Reby 26. 06. 2006 18:31

no to je sice pekny..ale kluk neni zadna banka,aby vsechno platil.Galantni muze byt i jinak.Vazit a podekovat…dobre ale neni uz trochu blby si porad nechat platit?Zkus za nej nekdy zaplatit ty… urcite si toho bude vazit a podekuje ti.)Ja nevim me je blby si nechat zaplatit kofolu tak hadat se nebudu=Priste zas ja jemu ne?.)


202
džimar 29. 06. 2006 15:30

Tak to ja asi natregim vždy na naku naročnejši kdykoliv nekam jdeme platim jak kdybych byl zlaty prasatko a ona ani necekne a tak už je to 2roky nevim no asi to změnime


203
Znalec 04. 07. 2006 08:31

Reakce na kriminal #18Načítám náhled komentáře...: to je omyl .Sú ženské ktoré nielen že nie sú duševne krásne ale sú priam HUMUS,DES A HRUZA,inými slovami sú duševne ošklivé


204
Liquid 13. 07. 2006 09:43

Reakce na Ash #60Načítám náhled komentáře...: Tady musím 100%-ně souhlasit…
Rád bych jen dodal taky jednu svou zkušenost s placením.

Už si přesně nepamatuju, jak jsem se k ní dostal, ale prostě jsme si dohodli rande, a šli jsme se jen tak projít do parku. Najednou se mě zeptala, zda si nepůjdem někam sednout s úsměvem na tváři. Řekl jsem ji, proč ne a šli jsme… Seděli jsme v kavárně co jsme našli asi hoďku a půl a hle, co se stalo když došlo k našemu odchodu. Zdůrazňuji zde, že ona byla ta co se ptala, jestli někam nezajdem, z čehoz vyznělo, že mě vlastně pozvala. Samozřejmě jsem peníze u sebe měl, takže jsem problém s placením mít ani nemohl. Ale když jsme vstali, zasunuli židle a kolem nás prošla servírka(asi si nás nevšimla, či co)… Řekla mi ta "má slečna", cituji "Asi budeš muset jít zaplatit k baru…"
Zkusil jsem takové to, já ale na útratu nemám, ty nemáš žádné peníze? Odpověděla mi s úsměvem na tváři, že nemá ani korunu. Tak abych nemusel někde umývat nádobí, cálnul jsem to, a odešel.

Netušil jsem, že se mezi vámi slečny najdou i takové. A musím dodat, byl jsem značně překvapený.

Pokud vás zajímá, jak to celé dopadlo, odpověď zní… NIJAK :-) Vykašlal jsem se na ni, přestal ji psat, a řekl jsem si, pokud bude cítit aspoň trošku, že tohle přehnala, nebo tak něco, ozve se sama. A myslíte že se ozvala?! NE :-)

Reakce na komentář: Lord #205Načítám náhled komentáře..., afi #224Načítám náhled komentáře...

205
Lord 13. 07. 2006 10:42

Reakce na Liquid #204Načítám náhled komentáře...: Heh, mám velice podobnou zkušenost.


206
Petra 24. 07. 2006 11:12

no tak když kluk pozve holku,tak za ni platí on,a když ho pozve holka,tak platí ta holka.jinak by to tak nák měli platit na půl…navíc neni to dobrý ani pro tu holku že za ni bude kluk pořád platit a lézt jí takle do prdele…některej kluk by si pak ještě mohl myslet,že on nemá žádnou cenu a jenom proto aby s nim ta úžasná holka zůstala, musí za ní všechno zálnout a že to tak má vlastně bejt….pak ala stejně hrozí rozchod,protože klukovi asi po nákym čase už ujedou nervy a všechny prachy který utratil už sou tak prostě ztracený..jinak Quarkův článej je naprosto pravdivej… přece nebude kluk pořád platit…a pokud ta holka neni vyžírka,tak by jí to mělo bejt trapný a něco s tim udělat


207
Staša Kaša 03. 08. 2006 14:29

Tak já mám vždycky úplně jiný problém. Mě právěže uspokojuje za ni platit, protože si připadám jako nějaký King, že na to mám atd. a vždycky se kvůli tomu pohádámě. Ona totiž chce platit také abych nemusel všecko platit já. Sice to je hádka jen tak naoko :-D ale kvůli jednomu placení tolik keců, to snad není ani možné :-D

Reakce na komentář: Anetka #209Načítám náhled komentáře...

208
Johana 11. 08. 2006 23:40

Rada pro kluky:Když si za sebe holka pořád nechává zaplatit,i když jí naznačíš, že třeba zrovna nejseš při penězích(nebo já nevím,jak to kluci dělaj),tak je s tebou ta holka často pro prachy.Chytrá holka taky něco zaplatí ;-)


209
Anetka 11. 08. 2006 23:43

Reakce na Staša Kaša #207Načítám náhled komentáře...: Tak ji taky nech něco zaplatit,třeba jí to už přijde trapný, že za ni pořád platíš.


210
Marcel 13. 08. 2006 15:30

Svatá pravda, ne že by mi někdy záleželo na penězích, čert je vem furt jich mám moc, ale s minulýma dvěma přítelkyněma jsem si připadal využívanej a kvůli tomu jsem s nima taky skončil… teď jsem spokojenej, našel jsem jednu úžasnou a světe div se je schopná se se mnou porvat kvůli tomu, když si za ni někdy zkusím dovolit něco zaplatit, dokonce i když ji někam pozvu.


211
Martin 14. 08. 2006 15:20

Chlap plati a za to zena musi neco nabidnout v posteli. Je to jejich zakladni vlastnost od prirody, byt s nekym dokud to neco sype a nemusi jit zrovna o penize. Protihodnota co nabizeji je samozrejme sex. Tak to bylo od pradavna a z holek se holk charakterni a cestne stvoreni nikdy nestanou – utopie. Tak to tak berme..

Reakce na komentář: BERmaestro #212Načítám náhled komentáře...

212
BERmaestro 14. 08. 2006 17:13

Reakce na Martin #211Načítám náhled komentáře...: ho ho dovol abych se zasmal..je to rpakticky řečenos pohledu chalapa a i ja to tak chapu když za slečnu budu celej večrr platit očekávám že se mi nějak odvděčí ale to je omyl… naprosty omyl mohuli za sebe řict vedl jsme dlouhou diskuzi na othle tema s jednou slečnou…a dostal jsme se k tomu že ma rada jižanske země protože ji tam chlapi zvou an večeřea pod. a pro měn to byl strašný a závěr ona (a to není sama) očekává že k ní přijde chlap pozve ji na svou luxusní jachtu povozí ji zařídí ji večeři a pak se vyspí v nějake separovaní akjutě protože se ji ten chlap nelíbí…a rano řeken diky a pujde domu…a znam slečny ktere jsou tohle schopny vykonat takže podle mně všeho s mírou… CHLAP BY ROZHODNĚ NEMĚL PLATIT VŽDY…mamme tu emancipaci ja jsem pro …ale at plati za sebe…jo vím že chlapi maj lepší platy ale ja jsem ksakru student….možná jsem alibista nebo co, ale rozhodně nesouhlasím s tím že by měl platit vždy chlap… takovehle slečny lovit je o peněženku…

Reakce na komentář: Martin #213Načítám náhled komentáře...

213
Martin 15. 08. 2006 08:07

Reakce na BERmaestro #212Načítám náhled komentáře...: Tak ale vetsina holek je na prachy a kdyz si ji chces ziskat a udrzet tak holt chlap vetsinou musi platit. No a pokud vidim ze ji jde jenom o ty penize tak je jasny ze ruce pryc. Mozna je to taky tim ze v Praze jsou jeste vetsi kurvicky nez jinde v CR a holt jsou navykli ze si chlap musi prizen kupovat. Podle me je nejjednodusi pozvat, zaplatit, vyspat a dale hezky napul a kdyz se ji to nelibi tak holt si najit jinou cubku. Me nazory jsou dost radikalni, ale holt mam se slecnaby hodne zle zkusenosti – vetsina jich ma docela dobre krivej charakter.

Reakce na komentář: pajaprom #214Načítám náhled komentáře...

214
pajaprom 15. 08. 2006 09:50

Reakce na Martin #213Načítám náhled komentáře...: Holky jsou rozmazleni frackove, pokud za sebe nechavaji porad platit. Par jsem jich potkal a v soucasnosti chodim s holkou, ktera ocekava, ze za ni budu platit. Davam jim dost razantne najevo, ze to ode mne ocekavat nemuze, ze jsem student a ze jsem pro rovnopravnost. Tento druh slecen patri vetsinou mezi ty, ktery s penezma neumeji zachazet a to je i nas pripad. Zjistete, jestli vase slecna umi zachazet s penizi a nebo je tak lstiva? Partnerce se to musi jasne podat a vysvetlit si sve pozice ve vztahu. Pokud je lstiva, tak ji reknete, ze znate lepsi artikly, ktery jdou uz za 500 na hodinu, ono ji to prejde, minimalne pro dalsi jeji vztahy :-)


215
Jouda 27. 08. 2006 15:37

krátkej příběh – Ja jezdil 50Km (mrtě benzínu)a chodil s holčinou do jedny kavarny.moje útrata byla tak okolo 25–30 kč její 3–5 násobná. Vzdy jsem odcházel jako první a u výčepu (baru) jsem zaplatil za oba.asi po půl-3/4 roce šla první a zaplatila pouze tu svojí část a nebyla schopná mi zaplatit 1 coca colu tak jsem potou už jen čekal u stolu až přijde kasírovat a řikal jsem na férovku "platíme zvlášť".Její útraty padly na minimum ale náš vztah se rozpadnul.Ale nelituju toho. Já žil na 0 a poslední všechny prachy jsem dával za cestu a posezení v kavárně abych s ní mohl být.Sorry že vás s tim otravuju ale nemám psychologa =o) ŠŤASTNÉMU LOVU ZDAR !!!

Reakce na komentář: afi #224Načítám náhled komentáře...

216
mala_lajda 27. 08. 2006 23:33

Reakce na OKi98 #5Načítám náhled komentáře...: LOL mam dost jako :-D ty ses ale king… :-D


217
mala_lajda 27. 08. 2006 23:41

Reakce na OKi98 #15Načítám náhled komentáře...: Pozor mluvím zde o 9,10 a 10+! (televizní kvalita ).
Na obyčejnou 6–8 zabere i obyčejné lezení do prdele, ale my se přece chceme zaměřovat na co nejvyšší kvalitu.

bych chtela videt tebe ty televizni kvalito…ses jen malo povrchni a egoisticky ze :-)


218
ivanhoe 30. 08. 2006 13:27

Skvělé rady! Vřele děkuji, avšak nic již nezabrání mé konverzi k jisté 2000 let staré ideologii :-)


219
prezident.pu 31. 08. 2006 13:51

ahoj!!sem holka a myslim si že ne vždycky je holka tak vyčuraná a nechá si vždy vše zaplatit…..sem příklad já a i mnoho mích kamarádek…..naoř.já mám přítele ale on za mě platí v tom případě když mě pozval nebo mi to sám nabídnul….jak mile si jdem jentak někam sednout a není určeno kdo koho pozval automaticky se náž učet dělí na to kdo toho kolik snědl a vypil a to si následně sám zaplatí….podle mého názoru není v tomto případě co řešit .co myslíte???


220
prezident.pu 31. 08. 2006 13:53

taky mi to tak přijde….když je holka která má hrdost nenechá se od nikoho takhle uplácet…..snad jedině když je to nutné jelikož je pozvaná.

Reakce na komentář: afi #221Načítám náhled komentáře...

221
afi 31. 08. 2006 15:37

Reakce na prezident.pu #220Načítám náhled komentáře...: co mas furt s tim pozvanim? slysela jsi nekdy o situaci, ze i holka pozve kluka? nebo te to jeste nenapadlo, a bud platite kazdej zvlast, nebo jen kluk? mozna by bylo fajn kdybys ho jednou pozvala ty, urcite by to ocenil


222
prezident.pu 01. 09. 2006 14:37

ale prosimtě!!!mám tam psát i pro jednodužší lidi že de o to kdo koho pozval?????do toho se samozřejmně vztahuje i to že ho pozve toho kluka i hlka stačí????myslim že ta holka by asi jenou occenila kdybys jí to zaplatil jednou ty co???

Reakce na komentář: afi #223Načítám náhled komentáře...

223
afi 01. 09. 2006 20:42

Reakce na prezident.pu #222Načítám náhled komentáře...: no me nedela problem obcas neco holce zaplatit, ale situace – ja zvu holku nebo platime kazdej zvlast, je vazne hnus. a tvoje veta "snad jedině když je to nutné jelikož je pozvaná" me vazne dostala. predstav si ze obcas kluk holce navrhne (protoze co se bude delat vetsinou planuje kluk, vetsina holek totiz sama vymysli prd) at si jdou nekam sednout a jsou holky, ktery to proste automaticky berou jako pozvani. ja proste ocenim, kdyz me pozve nekam sama holka, to pak vim ze ji nejsem ukradenej a klidne ji pak budu tyden zvat ja. tady nejde zas tolik o ty penize, ale hlavne o to, aby kluk vedel, ze ho ta holka ma taky rada, ze ho nekam sama od sebe nekam pozve, nebo mu neco jen tak pro radost koupi. jsou taky holky, ktery jsou sebevedomi a v zivote by za sebe nenechali nikoho zaplatit, protoze uz ta predstava jim nahani husi kuzi :-) no tech je bohuzel malo.


224
afi 01. 09. 2006 20:57

Reakce na Sandra #195Načítám náhled komentáře...: s temahle nazorama se vrat do minulyho stoleti a filmu pro pametniky, a neobtezuj moderni inteligentni lidi na tomhle foru. diky!
Reakce na nextwave #200Načítám náhled komentáře...: :-) treba nemel prachy :-) ale jestli za tebe driv treba platil, tak moch mit v sobe nakej vnitrni vztek a takhle ho projevit. i to se nekdy stava. jestli jste platili na pul nebo na stridacku, tak je to vazne bambula :-O)
Reakce na Jouda #215Načítám náhled komentáře...: hochu ty ses vazne jouda, jak sis to moch nechat takovou dobu libit? dyt to je sprosty vyuzivani, k takovejm holkam bych nepach ani na krok blizko. myslim, ze uz po prvni schuzce se da poznat, jak si to ta holka predstavuje a o co ji vlastne jde.
Reakce na Liquid #204Načítám náhled komentáře...: hele kdyz ti tohle holka udela, tak ji v tom mas nechat pekne vymachat. proste rict neco jako ze nemas tolik penez, proste te nenapadlo ze budes platit kdyz te pozvala ona a u pultu zaplatit jen za sebe, tak aby ta holka nevidela, ze mas treba prachu dost. at se pak stara sama o sebe. a i kdyz ji asi nedojde, ze si za to muze sama, tak bude mit aspon z ostudy kabat a tvoje nalada se zvedne k nebeskym vysinam :-D

takze abych to nejak shrnul, tady jsou tri zakladani veci, podle kterych si vybiram holky:
1) musi se mi libit, byt pro me pritazliva, proste muj typ :-)
2) musim si s ni rozumet, aby rec nestala a byli jsme na stejne vlne
3) nesmi me brat jako sponzora a sama mi musi i nejak dokazovat, ze me ma rada

the end :-)


225
Karel 05. 09. 2006 14:38

Nejdůležitější je uvědomit si co je to za dvojici. Pokud slečna i mladý muž studují, měli by se střídat v placení, ovšem je li pouze jeden z dvojice student, a ten druhý je o dost starší a již delší dobu pracuje, není co řešit. Těžko bude za pracujícího pána platit studentka či naopak, ne? Je to věc morálního hlediska.


226
Dalin 06. 10. 2006 20:48

Jo tak toto tema ted resim taky.Mam uz nejake zkusenosti ale toto trdlo nevim jestli ji presvedcim o tom ze ma platit i za sebe.Uz jsem s ni byl 3krat venku,vim neni to vykon ale casem se z toho stava sila zvyku.Uz jsem ji rekl o tom ze byvalka za sebe nechala platit a ja to nesnasel do konce jsem ji rekl ze jednou objednam ja piti a podruhe ona.Myslel jsem si jak nejsem drzy,ale prt ona ani nepodekovala ani neobednala dalsi piti pak jsme sli domu.Jakou strategii doporucite??Mam jeste chvili vyckat a pak zahrat na city a  nebo ji rovnou kopnout do zadku.Uz me to fakt zacina srat.Nevim co si osobe mysli a pri tom je to skromna divka nebo tak na me jenom pusobi!!!Jo mimochodem je velice pohledna.


227
Suzanne 07. 10. 2006 13:38

Reakce na Terezka #159Načítám náhled komentáře...: Já mám zase kamaráda,který vydělává 20tis. a má přítelkyni,která studuje a chodí sem tam na brigády. On za ni platí úplně všechno (útraty v restauracích,kino ale i dovolenou atd.) a ona do toho nedá ani korunu. Sice nevydělává a on ano ale přeci jenom nějaké peníze má a určitě by ji nezabilo kdyby jednou za měsíc zaplatila třeba to kino ona. Taky jsem byla svědkem situaci kdy ona někam odešla a asi po pěti minutách měl on úplně zděšený výraz a říkal že je blbec protože jí zapomněl dát s sebou nějaké peníze (a to šla někam do hospody bez něj se svými známými)… Tohle nechápu… je to zas druhý extrém.. Jo a teď mě napadlo-třeba za dva roky zjistíš že vám přítel tajně spoří na byt :-)


228
Suzanne 07. 10. 2006 13:47

Reakce na Ash #60Načítám náhled komentáře...: Souhlasím s placením na půl ale trochu jinak než že když přijde servírka tak oba vytáhneme peněženky a každý si zaplatí své kafe :-) Spíš zastávám názor že si ty výdaje tak nějak rozumně vracíme. On za mě třeba někde platí a já když mám peníze tak mu třeba dobiju kredit atp. Nebo třeba jednou platím nákup já a jednou on a tak různě… Hlavně taky podle toho jak máme peníze :-)Stává se mi poměrně často že koncem měsíce nevyjdu s penězi anebo kupuju něco nákladného nebo to tak má on. Prostě si vycházíme vstříc… Ale nutno podotknout že už jsme spolu dlouho-na začátku vztahu to asi takhle fungovat nemůže…


229
Ricco 08. 10. 2006 12:27

Váhal jsem do jaké rubriky zařadit svůj příspěvek. Vymyslel jsem postup, jak zabít 2 mouchy jednou ranou. Jednak aby za sebe holka platila a také aby vznikl vztah (aplikovat lze jen na počátku, pokud chceme dosáhnout efektu zabití much). Je to až ďábelsky nenápadné. Je jasné, že když už se slečnou jdeme na kafe, dostali jsme se přes první fázi navázání kontaktu a pozvání třeba na kafe. Ale jak dál, resp. pokud nejste odhodláni na dotyčnou "zaútočit" již na první schůzce, můžete před placením prohlásit: "Dnes platím já a zítra ty." Tím dáte najevo, že nebudete platit jen vy a rovněž ji pozvete na další schůzku. Navíc tento moment odhalí vaše šance do budoucna a ne, že po schůzce budete uvažovat, kdy ji opět někam pozvat, a řešit její případné výmluvy. Takhle jí máte pěkně před sebou a nemůže se z toho vyvléci. Důležitý moment je podle mne určení dne, zítra, pozítří, v neděli, narozdíl od příště.

Reakce na komentář: maf78 #230Načítám náhled komentáře..., MastaB #231Načítám náhled komentáře...

230
maf78 08. 10. 2006 12:55

Reakce na Ricco #229Načítám náhled komentáře...: Skvělý nápad!


231
MastaB 08. 10. 2006 22:40

to je vostry, hned priste zkusim :-)Reakce na Ricco #229Načítám náhled komentáře...:


232
poe 11. 10. 2006 17:30

S tím placením výjimečně souhlas :-)


233
Koki 21. 10. 2006 22:15

Je zcela jednoduché řešení.Hned na začátku vztahu jsme si to vyříkali a můj argument, že mi to přijde jako že si vydržuju kurvu byl pochopen a akceptován.Takže dnes zvu přítelkyni na véču já a platím, a zítra zve ona mě a platí.A nepočítáme rozdíl peněz, jde především o princip. Takhle nám to funguje víc jak tři roky.


234
Pan Pavel 24. 10. 2006 23:02

Reakce na OKi98 #5Načítám náhled komentáře...:

OKi98  ty jsi nějakej moc chytrej mladíku.Měl jsi už vůbec někdy holku.Kolik Ti je 15?Těm Tvým hlodům se musím smát a válet se na zemi.Vrat se do reality, ruku z kalhot si vyndej a zajdi se podívat, jak to skutečně chodí.


235
Zdenda 31. 10. 2006 14:01

Bacha na antikoncepci. Většinou (vždy :-) to platí baba a bude to první co vám vmete když příde řeč na peníze… a bude mít pravdu, levný to neni.


236
poe 29. 11. 2006 18:29

Reakce na OKi98 #68Načítám náhled komentáře...: Definuj toho troubu…


237
poe 29. 11. 2006 20:58

Připadá mi naprosto samozřejmé, že platí ten, kdo zve. A naopak se divím a překvapuje mě, že se na toto téma tady rozpoutala dost živelná diskuse. Ovšem některé argumenty, …že chlap, který zaplatí za ženskou, si ji a priori vydržuje jako "kurvu"…, stejně tak jako názor,… že platí živitel – muž, coby džentlmen , protože to tak vždycky bylo a taky i bude…, mi připadají, milí pánové, v dnešní době trochu k smíchu. Asi to spíš záleží na dohodě, než na tom, co jste kde vyhrabali v literatuře, ne?????


238
Linda 04. 12. 2006 20:02

Reakce na OKi98 #5Načítám náhled komentáře...: tebe bych teda na párty nebo v baru potkat nechtěla… nebo kdybych tě potkala, tak si tě na 99% nevšimnu, pokud budeš půl večera trávit koukáním na mě nebo na nějakou mojí kámošku a budeš čekat, až tě některá na drink pozve. Jen tak pro zajímavost takový kluk vypadá, že se na tu akci dostal zadním vchodem nebo možná i kanalizací, protože nemá prachy ani na vstup, natož aby pěknou holku pozval na panáka… :-D Stejně ubohý a pod úroveň se mi zdá názor, že kluk za holku platí až když se spolu vyspí, to vypadá, že jí tím chválí za dobře odvedenou práci a konečně si chudák holka zaslouží, aby za ní zapatil aspoň to zmíněný kafe… Leda tak to placení na přeskáčku je fajn, ale tím, cos ze sebe vyplodil předtím, se to ani nedá počítat, takže sečteno a podtřženo ty tvoje krásný a svědomitý dámy docela lituju :-D

Reakce na komentář: def #239Načítám náhled komentáře...

239
def 04. 12. 2006 22:25

Reakce na Linda #238Načítám náhled komentáře...:
Vidím že jsi to nepochopila:

1. Když kluk neplatí za holky, neznamená to, že nemá peníze a přišel kanálem. Třeba jen nechce platit.

2. Kluk za holku neplatí ani předtím, ani potom, co se s ní vyspí. Pokud mají podobný příjem, platí napřeskáčku oba dva. Tak je to spravedlivé.


240
Hydr0gen 05. 12. 2006 12:00

Reakce na Sandra #195Načítám náhled komentáře...: Abych byl upřímny tehle tvuj komentář mě vyloženě naštval!


P.S.: Precti si to po sobe v klidu? To myslis vazne? Tvyho kluka lituju? A tebe taky, kdyz stojis jen o nesebevedomy chudacky, co za tebou behaji.

P.P.S.: Omlouvam se za hacky a carky, jsem na studiich v zahranici.


241
Marki 07. 12. 2006 08:42

No tak za mě přítel platí. A není to tím, že bych byla vychcaná, ale protože on vydělává a já studuju. On mi ale platit nedovolí, jen když ho předem upozorním, že ho do kina nebo na večeři zvu, a tím pádem platím. Platil i drahou dovolenou, jen proto, že chtěl jet k moři, a chtěl jet se mnou a nechtěl čekat, až si na to vydělám ze směšně placené brigády….. vyhovuje nám to. Přítel říká, že teď mám studovat, na práci mám času dost…..ale na brigády stejně chodím, i když mu to trošku vadí :-)


242
Plešoun 12. 12. 2006 16:10

Jo jo. Tohle je strašně ošemetný. Paltit když někoho pozvu je slušnost… takže to platí na několika prvních schůzkách, že platí chlap. A pak je třeba udělat zlom.
Ale myslím, že nomrální slušná holka, která je vhodná pro trvalý vztah se k placení nabídne sama. Samozřejmě že na první schůzce maličko očekává, že to zaplatíte vy, když jste ji pozval. Ale slušnost jí nedá. Dá se toho využít a říct něco: "Ne. Když jsem tě dnes pozval, tak bych rád zaplatil. Můžeš zaplatit třeba zase někdy příště." – tím jí i hezky nepřímo dáte najevo, že ji určitě ještě budete chtít vidět a to ji potěší.

Pokud se dívka během prvních tří čtyř schůzek k zaplacení sama nenabídne, tak je husa a na takovou bacha. Ta většinou s klukem chodí jen pro prachy. Slušná holka to nabídne sama.


243
Mája 15. 12. 2006 14:50

Já o kluky nouzi nemám a vybírám si partnery dle toho, kdo o mě víc stojí. Znám svou cenu a chlapa, kterej si mě patřičně nehýčká, pošlu do háje. Ještě se mi nikdy nestalo,že by kluci za mě odmítali platit. A navíc jsem studentka a tak beru za samozřejmost, že za mě zaměstnaní kluci platěj.

Reakce na komentář: afi #244Načítám náhled komentáře..., nIce #245Načítám náhled komentáře..., Tom #246Načítám náhled komentáře..., crusader #247Načítám náhled komentáře..., orel235 #248Načítám náhled komentáře..., Kong #256Načítám náhled komentáře...

244
afi 15. 12. 2006 15:21

Reakce na Mája #243Načítám náhled komentáře...: lol, znam svou cenu? kluci musej platit? nepripomina ti tohle nahodou nejstarsi remeslo hm?

Reakce na komentář: Hydr0gen #262Načítám náhled komentáře...

245
nIce 15. 12. 2006 16:10

Reakce na Mája #243Načítám náhled komentáře...: jsi uboha ….


246
Tom 15. 12. 2006 17:06

Reakce na Mája #243Načítám náhled komentáře...:
…kterej si mě patřičně nehýčká, pošlu do háje.
Tak za tohle bych poslal do háje tebe. A nejen tam … :-(

…beru za samozřejmost, že za mě zaměstnaní kluci platěj.
No, já nevím jak ty, ale já to beru spíš jako slušnost, čas od času zaplatit slušné a milé slečně útratu.


247
crusader 15. 12. 2006 18:44

Reakce na Mája #243Načítám náhled komentáře...:
Já jsem si právě teď o tvojí ceně udělal dost dobrou představu.


248
orel235 15. 12. 2006 20:27

Reakce na Mája #243Načítám náhled komentáře...: Pánové, nevím nad čím se tu tak pohoršujete, slečna Mája očividně zná svou cenu a ráda se nechává hýčkat a 
platit za sebe. Zkrátka je ráda, když jí někdo podlízá a dokazuje jí, jak je ona sama skvělá. Na jejím
chování nevidím nic špatnýho, ona nikoho do ničeho nenutí. Jestli se někdo chová špatně, pak to jsou jedině ti, co se sebou nechávají zametat a přistupují na její pravidla hry. Holky jako Mája každopádně nebrat a přenechat je ostatním nýmandům, co se na nic lepšího nezmůžou. (je jich dost)

Reakce na komentář: def #249Načítám náhled komentáře...

249
def 15. 12. 2006 21:42

Reakce na orel235 #248Načítám náhled komentáře...:
Naprosto souhlasím. Kluci, co mají normální holku, platit nemusí. A ti ostatní ať si klidně kupují děvku. Je to jejich věc.


250
Flo 17. 01. 2007 20:06

tak já jakožto holka, s tím nesouhlasím, já ZÁSADNĚ nenechávám někho za mě platit. Přijde mi to trapný, hloupý, neslušný. :-O


251
Olí 22. 01. 2007 21:23

no nedá mi to. já zásadně nesnáším placení v hospodách (vetsinou tak za 1 pivo, případně čaj). Radši předám partnerovi peněženku i pokud jde o něco jiného, nebo nějákou bankovku, ale platit nechci


252
smash 27. 01. 2007 02:20

Narazil jsem na tohle téma asi před dvěma hodinama, a neveřil bych kolik je rozdílnejch názorů, každej postaven z jiných skušeností, nečetl jsem včechny jen pár. Každý má něco do sebe, ale každýmu vyhovuje ten názor, kterej je mu blíž. Jinými slovy tak jak se chovám já, co nesnáším, co naopak, to chcu i po svým protějšku. Naučit holku aby za sebe platila? Je to jen startovní názor, který vyvolal další pohnutky. I když jeho autor je asi hodně zdeptán, protože on takovej není. Ale je dobrý se nad tím zamyslet, mě to teda rozhodně oslovilo. Ono je to vlastně jednochý. Ty chceš dáš jí to na jevo, Ona chce dá ti to taky najevo, nechcu říkat že poprvní, podruhé jí to nezaplatíš, ona kdyby tě chtěla využívat, tak to tak nechá a nic ti neřekne. Nikdo nechce měnit to co je mu příjemné. A když jo tak pro sebe nebo pro druhé.

Taky záleží na tom jestli ta dotyčná ví co chce (věk) , a jestli neřekne nic konstruktyvního do vztahu, tak se nechce měňit a vyhovuje jí to. Třeba tím účtem… ( ale to jsem odbočil)

Nejvíc se přikloňuji k názoru Pana Ash 60-tý názor, krom té reakce na oki98. Doplnil bych jen platit na 50%, to není až tak moc fair play. Já vydělávám 20000 a ty 10000. tak zaplať 100 a já 200. V téhle chvíli by věděla že si jí vážíte, a pokud to cítí stejně určitě neřekne pouhé "tak platí", ale to záleží na tom jaká je ona, jací jste Vy…. A jak si tyhle pravidla rozvrhnete, jak tady někdo psal že neexistují stryktní pravidla, tak i tenhle příspěvek je jen další názor. Je to jen moje představa..Né vaše.


253
Kong 28. 01. 2007 20:01

Mě se občas zdá,že i dámy pomalu vymírají.


254
Kong 28. 01. 2007 20:03

reakce 253 je k části namětu 61


255
Kong 28. 01. 2007 20:23

Reakce na Sarah #62Načítám náhled komentáře...: Jasně,ženy jsou znevíhodněné.Museli na vojnu a do války,do důchodu jdou drive atd


256
Kong 28. 01. 2007 20:26

Reakce na Mája #243Načítám náhled komentáře...: Jo di do toho,tanga a cash brouku.


257
erika 12. 02. 2007 13:58

Naprosto s tebou souhlasím ,přeci jenom chlap by měl zůstat chlapem. To se pak rovným dílem můžem rovnou dělit i o kojení vaření a praní našeho spodního prádla ne? :-)

Reakce na komentář: afi #258Načítám náhled komentáře...

258
afi 12. 02. 2007 18:34

Reakce na erika #257Načítám náhled komentáře...: ano, chlap by mel zustat chlapem, a sponzor sponzorem…prosim nezamenovat! co se tyce vareni a prani, tak co to sem pletes? natirat barak, opravovat kohoutek a pribijet policku snad budes ty??? tezko! a co se tyce kojeni atd. tak to je uplne mimo misu, protoze TY budes na materskej dovolenej a chlap bude makat na TEBE a dite… pokud si to chces vymenit, tak muzes jit do prace ty, a o dite se bude starat chlap, mliko uz v dnesni dobe sezene kojenecky s klidem :-) jinak tady se neresi pokrocilej vztah kdy uz je na svete prcek, ale prave ty zacatky vztahu, kde neni jedinej duvod, aby kluk za holku platil. Jeste mas nejaky podobne inteligentni nazor?

Reakce na komentář: wave #290Načítám náhled komentáře...

259
Danka 15. 02. 2007 17:17

Teda zatím jsem se u čtení tvých článků bavila a odpouštěla občas jednostranný pohled na holky, ale teď se musím ozvat, protože co vím, tak všechny moje kámošky spíš ODMÍTAJÍ, aby za ně kluk na začátku vztahu platil. Pokud se totiž ukáže, že to neklape a rozejdou se, nebudou mu nic dlužny.

Reakce na komentář: smash #260Načítám náhled komentáře...

260
smash 15. 02. 2007 20:16

Reakce na Danka #259Načítám náhled komentáře...: možná si nezachytla pravý osah textu. Slušný holky za sebe platit nenechají, zato nějaká mrcha, která to hraje na obě strany, tak ta jo


261
Pablos SIncard 17. 02. 2007 12:48

No nevim, občas je to těžký, když jí fakt milujete . . .


262
Hydr0gen 25. 02. 2007 13:19

Reakce na afi #244Načítám náhled komentáře...:
nice :-)


263
Lucie 10. 03. 2007 10:26

no a jak se na to díváte pokud holka ještě studuje a kluk je už nějakou dobu výdělečně činnej? :-)

Reakce na komentář: smrcek #264Načítám náhled komentáře..., afi #265Načítám náhled komentáře...

264
smrcek 12. 03. 2007 00:51

Reakce na Lucie #263Načítám náhled komentáře...: No asi by to z komentaru vyplynulo.. ale muj nazor je takovej, ze ve vztahu maji kluk i holka jasnou predstavu co je pro nekoho moc penez a pro druhyho ne. Ty vis, ze on vydelava a on vi ze ty ne. Pokud te zve, nevadi mu to. Pokud mas starost aby to nepridal k tvym negativum, tak se ho zeptej, ale ne ultimatne.. :-) rekni treba "Hele Brouku, jak chodime na ty vecere, jestli by si mel spatny pocit z toho ze za me platis, tak mi to rekni prosimte. Nemusime na ne chodit."

Ja sem mel neco podobneho a me nevadilo, ze sem za svou byvalou platil, protoze sem vedel, ze na to nema a chtel sem tam s ni byt.


No a dalsi vec sem chtel napsat:
Zeny si rovnovahu vybojovali, tak jim ji neberme.. placeni a podobne zalezitosti (odvoz autem…) maji svou protihodnotu. Platit by meli oba primerenym dilem ke svym moznostem.

Tuhle me kuprikladu potesila partnerka, ktera mi v bazenu dala do ruky 200, abych zaplatil .. bazen stal 40,-.. ale vozim ji na vlak, semtam ji pozvu na obed.. teda hlavne jdeme kdyz ja chci. :-) A TO JE DULEZITE si ty penize vzit. Jde o to, ze ona nemusi nest dobre ze za ni platite a timhle se z toho "vykoupi".. Vy ji naoplatku muzete premluvit k vetsi porci zmrzliny. :-) Hlavne se s ni nehandrkujte ze ji date 160 z5. Pokud by to tak chtela, zaplati svoje a nebude Vam davat zadne penize. Jde o to, ze v restauraci by kuprikladu mel platit muz. Pokud za sebe zena zaplati, je nevychovana, i kdyz Vy to vidite jinak. Spravne se ma zena zachovat tak, ze Vam da penize bud pred prichodem servirky nebo pred vstupem do restaurace.

Reakce na komentář: yasbet #267Načítám náhled komentáře...

265
afi 15. 03. 2007 19:26

Reakce na Lucie #263Načítám náhled komentáře...: no kdyz se chce holcina vzdelavat misto toho aby sla do prace, tak musi pocitat s tim ze v tej dobe si proste nemuze dovolit vsechno… pak se zas bude mit lip :-) takze neplatit za ni. ona at si chodi s kamaradama na kofolu.. a kluk kterej vydelava at jezdi s kamoskama treba na havaj :-) tak je to spravedlivy. pokud by byl kluk student a holka uz si treba vydelavala, tak za nej asi platit nebude ze :-)


266
yasbet 18. 03. 2007 21:49

Názory jsou různé…Jsem typ se světlými vlasy do pul zad, vel džín 28 a 75C jak se tu psalo, vizáž celkem dobrá, za studií jsem se živila jako modelka. – To k tématu vizáže jak jste dole hodnotili.
Co ale chci dodat – když jsem někoho moc dlouho neznala, a nebo jsem s ním nechtěla skončit v posteli – vyžadovala jsem, že svou útratu platím sama. No, po 3letech mi kluk, který se mi opravdu tenkrát líbil, řekl, že tímhle jednáním jsem ho naprosto uzemnila a on si připadal jako "chlap" naprosto znemožněný. Přišla jsem mu prý příliš soběstačná. Závěr byl ten, že chodit jsme spolu nezačali. Dodnes jsem z toho názoru trochu rozhozená, ale pravda je, že se chovám stále stejně :-)


267
yasbet 18. 03. 2007 22:00

Reakce na smrcek #264Načítám náhled komentáře...: jo, jak píšeš – i dát klukovi do ruky peníze před příchodem servírky za svou útratu. Nebo jsme to dělali i tak, že kluk bral auto a já/my (holky) jsme pak řidiči platili vstup a pití-když jsme jeli třeba na diskotéku. Vše záleží na dohodě.
Ale myslím si, že takhle se chová dost holek.

Od jednoho kluka jsem ale slyšela zajímavý návod jak od to dělá s holkama. Pozve je prý na večeři a během večeře nebo po večeři oznámí, že si nevzal peníze a ať to zaplatí holčina. Prý má pak velkou jistotu, že se holka ozve znova – protože prý bude chtít taky pozvat na večeři a on ji dostane do postele. To si myslím, že je dost velká prasárna – protože to je promyšlené a dost podlé jednání. Podotýkám, že mladík nebyl žádný krasavec.

Reakce na komentář: afi #268Načítám náhled komentáře..., Claire #285Načítám náhled komentáře...

268
afi 19. 03. 2007 16:01

Reakce na yasbet #267Načítám náhled komentáře...: souhlas, to je vazne hnus. ale me uz uzemnilo to ze holku nekam pozvu a pak reknu ze sem si bohuzel zapomel penize… uz to se mi zda hodne moc trapny. jinak jak si psala o tom ze si znemoznila toho jednoho kluka… z toho si nic nedelej, garantuju ti ze naprosta vetsina kluku tohle oceni;-)


269
Elit 13. 04. 2007 16:24

Hm, ……..velmi zajímavé, ale na takovou metodu bych asi nikdy nepřišla a navíc pochybuju, že by do toho většina chlapů takhle šla. Rozbalit dlouhodobej problém v plný parádě, na to chce trochu odvahy. Nepatřím mezi ženy, které by si nechaly za vše a vždy platit, ale přesto kdyby mi někdo na začátku řekl, že nemá rád ženy, které si nechají za vše platit, tak bych se cítila blbě a má motivace jít s ním na další rande by tím asi klesla. :-( Kromě jiného bych si možná myslela, že je to pěknej idiot, když se mě třeba na podruhé narovinu nezeptal, jestli bych to nezaplatila. Měla bych taky ještě jeden "trik", pokud žena nemá dojem, že jste milionář, tak je celkem jednoduchý ukázat jí, že nemáš kapsu bezednou například tímto způsobem: Žena navrhne, že se někam půjde a když muž řekne, že nemá moc peněz, dotyčné dámě nezbyde než trvat si na svém a platit, nebo ustupovat ze svého plánu a to ženy podle mého soudu dělají moc nerady. Takhle aspoň chlap pozná hned v začátku o co tady vlastně jde. Myslim, že přiznat i téměř neodolatelnému protějšku, že mam a chci mít peníze i na něco jinýho než na její útratu, neni žádná ostuda, ale gesto dospělýho chlapa. A ještě jeden dodatek, pokud bych potkala muže, kterej se topí v penězích, tak bych rozhodně nic neplatila, pokud bych nebyla tou milionářkou taky. :-DPa a případné připomínky posílejte na mail I.Sinki@seznam.cz 8-)


270
Níké 17. 04. 2007 22:29

Asi souhlasim s Inkou. Je fakt, že jsme si vybojovaly rovnoprávnost s chlapy a i já se snažím dávat do vztahu přinejmenším tolik peněz,co můj partner. Ale jestli jste si nevšimli, rovnoprávnost právně danou máme, oceňovány v práci však stejně jako muži jsme jen málokdy. Takže jak bych to viděla já?Ano, můj přítel za mě zaplatí v kině nebo restauraci. Stále je to tak nějak společensky přijatelnější.A já?Já tyhle věci vynahrazuji tím, že kdykoli jdu k němu, obdařím ho lahví dobrého vína, k jeho narozeninám (atp.) se mu snažím dávat drahé a luxusní dárky.Ale tenhle článek je vcelku hnus.Možná by to stačilo napsat trochu víc taktně a ne jakože ženská je vydřiduch,když za ni zaplatíte kafe…Co jste třeba vy když chcete po holce, která nerada kouří aby si ho strčila až do krku a pak to spolkla?Mně to nevadí a nevadí mi vrazit do přítele nějaké peníze.Ale asi bych ho něčim přetáhla,kdyby za mnou přišel a řek mi: "Hele,puso, jako nezlob se na mě,ale já za tebe platit nebudu,přečet sem si jeden článek vod jednoho frajera a ten říká,že to není dobrý." …Asi ten frajer má blbý zkušenosti,protože se s ženskou nedokáže hned od začátku normálně domluvit.


271
Ondra 29. 04. 2007 21:41

Tak jsem tu stravil chvilku nad dva rokz starymi komentari a jista vztahovacna a netolerantni Nora, ktera by rada muze preprogramovavala na zeny, me pobavila.


272
Ondra 29. 04. 2007 21:56

Obecne – cloveka nebudu chtit zmenit, budu ho tolerovat a nebudu po nem chtit delat A, kdyz je zvykly na B., ale ani on nemuze chtit po me zmenu, kdyz jde o nejakou vlastnost, kterou jsem mu dal otevrene poznat jiz na zacatku a pri vedomi, ze mam takove a takove vlastnosti si semnou neco zacal. Coz je treba priklad toho koureni, kdyz mi na tom bude tak moc zalezet, necham si ho vykourit jinde. K tomu, ze clanek je hnus … reagujes jako vetsina zen tady, z textu si neco vyberes a pak to vztahujes ke sve osobe. Prece po tobe nikdo nechce, aby ses citila jako vydriduska.


273
Zímák 02. 05. 2007 20:27

:-D :-D :-D ahoj lidi, no musim říct že už jsem se dloho tak nezasmal jako když jsem četl tenhle članek. je to napsany fakt dobre. Ted jen muj strucny nazor. Je mi 17 se svoji holkou uz chodim dyl nez je asi v tomhle veku bezny ale nikdy me nenapadlo ze by za me mela platit ona. Naopak pride mi naprosto samozrejmy ze platim ja jako kluk a asi bych se i musel stydet kdybych ji nekdy nechal platit, at uz jen za ni samotnou nebo dokonce za nas oba.Ale chapu, ze treba ne kazdej ma treba dost penez na to aby platil za dva, to by si ale meli vyjasnit hned na zacatku. Vycitat potom holce ze jsem nekde za ni platil mi pride ubohy. Kdyz to klukovi vadi tak to platit nema ale pak ji to predhazovat je fakt blbost. Stejne jako je pro me samozrejmy ze kluk za holku zaplati, tak je pro me samozrejmy ze mu holka za to podekuje. Kdyz ne tak to asi neni ta prava :-). jinak ale clanek me fakt pobavil, hezky;-)


274
samu 06. 05. 2007 00:49

Reakce na Charlotte #10Načítám náhled komentáře...: Ja som bol v podobnej situacii. Ja som zarabal, ona bola studentka na strednej. Nemal som problem pozvat ju na veceru a zaplatit aj za nu, bola to samozrejmost. Ale nepacilo sa mi, ked to brala ona za samozrejmost a sama sa na tu veceru nechala pozivat.


275
Jana 11. 05. 2007 14:48

Jak qark napsal: "přijde číšnice s účtem a položí klasickou otázku: „Budete platit dohromady, nebo zvlášť?“, rozhostí se ticho. Holka se mlčky dívá do země, až to kluk nevydrží a řekne: „Dohromady.“, pak vytasí peníze a útratu zaplatí.". Často taky nastává situace, kdy se číšnice zeptá a ti dva u stolu se začnou hádat. Jeden chce zvlášť, druhý dohromady :-)bez ohledu na to, kdo nakonec účet vyhraje, je to docela faux pas :-)zvlášť když se dohadují x vteřin. Takže se budu věnovat téhle situaci, když žena automaticky čeká, až za ní muž zaplatí, je to trubka… Mám kamarády (nebo známosti), co prostě nepřipustí, abych za sebe zaplatila zvlášť (i když jsou studenti jako já) a nedej Bože, abych platila i za ně. Takže jsem postupně vzdala dohadování před číšníky, i následné podstrkování útraty mimo podnik…prostě jsou muži, pro které je placení za ženu samozřejmost a pakliže to dají dostatečně najevo, tak prostě není důvod dál to lámat přes koleno. Jinak ale za sebe platit nenechávám. A teď se dostávám k tomu, co jsem chtěla hned na začátku. Aby se člověk vstříc účtu vyhnul buď tichu, nebo dohadování, vypozorovala jsem, že celkem spolehlivě funguje, když člověk (nebo spíš žena, když budeme předpokládat, že za oba dva platí častěji muži, než ženy) vyndá peněženku. Tím se totiž situace řeší ještě před příchodem číšníka. Buď muž mlčí, čili jasný signál proto, aby žena za sebe zaplatila, aniž by ranila jeho ego, nebo řekne, že zaplatí on a žena peneženku zase schová, nebo mu vysvětlí, proč chce platit. Čímž dojde k včasnému vyřešení celé situace…


276
Joes 24. 05. 2007 21:01

Žena, která za sebe nechává vše platit je akorát jiná podoba prostitutky – tzv. společensky akceptovaná ku..va – jsou to většinou paní podnikatelové, nebo paní doktorové atp……


277
Andy 04. 07. 2007 18:41

No já mám opačný "problém", moje milá za sebe nenechá zaplatit, i kdyby čert na koze jezdil.


278
igi-samuel 31. 07. 2007 01:29

Podla mna je zakladna slusnost, ak plati chlap… vola sa to ze GALANTNOST… a na to sa aj najlepsie balia baby, ale to je iny pripad…
Ked je baba s chalanom rada, tak si za seba plati aj sama… ale nie je to najlepsi sposob ako ju zbalit…
Radi sa mi velmi tazko, lebo kazda zena je individualna…
napriklad moja je teraz v zahranici a volali sme si… viac ako hodinu, ale ona platila ucet a mna ujistila ze je to v poriadku…
ZA TOTO JU VELMI MILUJEM… ale keby sme niekam sli, tak si neurobim hambu aby musela ona platit… to by som sa strasne zhodil a ju urazil… iba ak by to sama chcela…
Potom je uz druha vec, ked mi vonku povie, tak vies co milacik ja ti to zaplatim… na toto vsak musi mat baba trosku inteligencie a nie len krasy…

PS: aj ked si ideme niekam sadnut s matkou a sestrov (len aby bolo jasno, ja nezarabam), tak mi matka da svoju penazenku a ja platim z nej…
SOM ASI OBKLOPENY LEN SAMIMI UZASNYMI LUDMI, ALE S TYMTO SOM NEMAL NIKDY PROBLEM…


279
Lu 02. 08. 2007 18:22

Jsem pro střídání se v placení, i když přiznám, že když je muži přirozené za ženu zaplatit, je to velmi příjemné. Zažila jsem dokonce "týpka", který mi to zdůraznil, že za mě platí, no, byli jsme tenkrát někde spolu naposledy.. :-)


280
rikkita 07. 08. 2007 15:30

Bohuzel, tuto vec nelze zjednodusovat. Vidim to takhle

1) Kdo zve, ten automaticky plati

2) Pokud jeden z partneru je na tom vyrazne financne lepe, mel/a by se na placeni (jakemkoliv) podilet vice. Bez diskusi.

3) Pokud oba studuji, maji si naklady rozumne rozlozit.

Jinak – zeny chtely rovnopravnost, chtely se emancipovat. Ovsem toto s sebou prinasi i jista uskali, ktera se jim mohou zacit zajidat – viz treba tento problem s placenim. V minulosti by bylo naprosto nemyslitelne, aby dama za gentla platila. Muzi by to brali jako vyraz neucty, nadrazenosti, citili by se proste menecenni, ze nejsou schopni za damu zaplatit.

Kdyz jdu s muzem na kafe, a je to "jen" kamarad (bez jakekoli perspektivy vztahu), platim zvlast vzdy.

Osobne mam zkusenost s partnery – cizinci – a v techto pripadech, kdykoli jsem vytahla penize a chtela platit, schytala jsem takovou ledovou sprchu, ze se mi tmelo pred ocima. :-) Od te doby me uz takove napady neprepadaly, nebot jak mi bylo vysvetleno – panove se citili urazeni.
Je to taky otazka veku, starsi chlapi by za sebe od mlady holky tezko nechali platit :-D

Takze – ano, povazuju za galantnost a slusnost, ze bude chlap platit (pokud mu to samozrejme financni situace umoznuje a mysli to se mnou hoooodne vazne – tezko budu se svym nadprumernym prijmem nechavat za sebe platit treba studentika :-D to by bylo opravdu smesne)

Partner, ktery se od zacatku staral na maximum, nejen ve veci placeni v restauracich (a aniz bych to ja vyzadovala), se projevil jako ideal, se kterym jsem dodnes a uz dost dlouho. Imponovaly mi jeho zpusoby, chovani, uroven.
Naopak zkusenost s temi, za ktere jsem platila, protoze treba na tom nebyli az tak dobre, byla dosti trpka. Casem jsem si jich proste nejak prestala vazit a zacal se vuci nim citi nadrazene. A pri techto pocitech (alespon u me) zadne rovnocenne partnerstvi fungovat nemuze.

Reakce na komentář: frenzyfish #281Načítám náhled komentáře..., frenzyfish #282Načítám náhled komentáře..., vana #283Načítám náhled komentáře...

281
frenzyfish 08. 08. 2007 15:28

Reakce na rikkita  #280Načítám náhled komentáře...:

1)to zalezi na dohode
2)ani omylem. bez diskusi
3)no hura, konecne nejakej normalni nazor

jinak se tady rozmaha takova nehezka vec.. a to zamenovani slov galantnost, nebo slusnost se slovem sponzoring… pokud nekdo nechape ruzny vyznamy techto slov, klidne se zeptejte, rad vam to vysvetlim.. zdarec


282
frenzyfish 08. 08. 2007 15:32

Reakce na rikkita  #280Načítám náhled komentáře...: jo jeste jedna vec mi neda.. a to ze ses citila nadrazene… to ses od prirody submisivni holka bez vlastniho nazoru, nebo kde je problem? a toste platily napul, nebo jen ty za ty kluky? jestli na pul, tak se cejtis nadrazene z nejakyho me vazne neznamyho duvodu… a co myslis jak se asi cejti kluk co plati porad za tebe? aby se vuci tobe nezacal citit nadrazene co? ale to snad ne, takhle zadny rovnocenny partnerstvi prece fungovat nemuze :-P


283
vana 14. 08. 2007 08:29

Reakce na rikkita  #280Načítám náhled komentáře...:
Tak ten poslední odstavec za Tebe mluví jasně. Kvalita vztahu vychází z finanční situace partnera. To znamená, partner na tom bude finančně špatně, tak se nadřadíš a pošleš ho k vodě, no dobrý, móóóóc dobrý…. Přiznej, že Ti jde hlavně o prachy!!!!


284
igi-samuel 27. 08. 2007 22:07

nehnevajte sa, ale toto nie je normalne…
GALANTNOST… aspon zo zaciatku by mal chalan za babu platit… a potom ked je to uz vaznejsie, tak moze prist aj tato otazka na temu… zalezi len od baby co na to povie…
i ked tu si treba uvedomit, ze ked povie: nie, plat za mna ty, ved naco ta mam… tak to je na zaplakanie a treba ten vztah trosku aj zvazit… ci to stoji za to…

zas mozem hovorit len za seba: mne povedala priatelka, ze som uplne milunky a zlatucky, ked som taky gentleman a romantik ze za nu platim, ale ze ona ma tiez svoje korunky a ze ked mam ja nejake, tak si ich musim zarobit, tak aby som si ich neminal… ze ona si bude platit…
ale sem tam za nu budem aj tak platit… mozno ona niekedy za mna… ale podam jej to s takou laskou az to bude este krajsie ako predtym…

Srdiecko moje tak strasne ta lubkam… ved ty vies ktora http://www.qark.net/smile/smajlici.gif
Smajlíci


285
Claire 04. 09. 2007 02:44

Reakce na yasbet #267Načítám náhled komentáře...: Tak toho možná znám, ale z dřívějších let, kdy ještě zval, aniž platil pokaždé, i napopáté :-) Zdá se, že ho život naučil. Tenkrát mu všichni říkali Komár, přestože on sám sebe viděl úplně jinak. Nechodili jsme spolu, jen byl tím svým ždímáním okolí nezapomenutelný (i jeho spolubydlící si užil svoje) :-) Ale je fakt, že být ženou, nijak by nevybočoval…
Osobně si raději platím své útraty sama nebo pozvání s placením oplatím, je-li to možné – to mi totiž, pánové, sami ztěžujete :-) Když nemám zač pít, je čas odejít. Bylo by pod mou úroveň jít do podniku s prázdnou kešení a mrzkým záměrem sehnat sponzora, přestože by mi to netrvalo dlouho. S partnerem to máme vyřešené – já platím, co můžu, on ten zbytek.


286
eva 05. 09. 2007 15:49

A čo si myslíte o tom ked ste niekam pozvaní a potom si to musite zapltatit? A to bol chlap, ktorí pozýval. Je to normálne? Ja mam skor skusenosti ze dnesní muzi si nechaju v pohode zaplatit a este aj to dokazu ovela viac zneuzivat ako zeny. Mimochodom podľa mna z hladiska pocitu by mal platit aspon zozačiatku vsetko chlap žena má ovela viac výdajov ako chlap musí sa o seba starat aby sa mu pácila a to nieco stojí, kozmetika, manikura, kabelky stale nova moda takze uz len z tohoto hladiska by mal platit chlap.

Reakce na komentář: afi #287Načítám náhled komentáře...

287
afi 05. 09. 2007 16:07

Reakce na eva #286Načítám náhled komentáře...: no kdyz nebudes platit i za nej.. dulezity je jestli rek: "pojd na kafe, zvu te", nebo jen "hele, nechces si jit nekam sednout, treba na kafco?". mezi tim je rozdil, pokud kluk primo nepozve, tak neni jistota ze to cvakne… jinak pokud ti dela problem si to za sebe zaplatit, zeptej se predem.. ale pak riskujes ze vubec nikam nepujdete :-D. tvy argumenty proc ma platit chlap nebudu komentova, nerad bych se dotknul tve inteligence

Reakce na komentář: eva #288Načítám náhled komentáře...

288
eva 05. 09. 2007 16:12

Reakce na afi #287Načítám náhled komentáře...: no kludne sa mozes dotknut mojej inteligencie a vseobecne zeny zarabaju menej ako muzi to je jednoducho rodova nerovnost a bohuzial galantní chlap uz asi neni to je vsetko a mimochodom velakrat som platila za chlapa a nerobi mi to problem ale ked niekoho niekam pozvem tak asi aj platim.

Reakce na komentář: afi #289Načítám náhled komentáře...

289
afi 12. 09. 2007 17:55

Reakce na eva #288Načítám náhled komentáře...: no tak tyhle argumenty uz beru… ale tys predtim psala ze ma holka vetsi vydaje, protoze se o sebe musi starat.. to je kravina. v dnesni dobe se chce libit i chlap, a takova posilka, solarko a kosmetika neni nejlevnejsi (nerikam ze to vyuzivam). kluk ma navic i naky konicky.. a vetsinou jsou drazsi nez ty holcici.. treba auta :-) jinak kluk si nevybira holku podle posledni mody.. kolik ti prosim te je? to ze si kupujes nejnovejsi hadriky je jen tvoje vec a tvoje zaliba, ale vynech ty trapny keci o tom, ze to je vlastne kvuli klukum. ty opravdu neresej jestli mas posledni model kabelky. takze se pro priste rozhodni jestli si koupis novy nepotrebny hadriky, nebo si zajdem s pritelem na obed. je to tvoje volba


290
wave 11. 11. 2007 00:03

Reakce na afi #258Načítám náhled komentáře...: Mateřská dovolená je placená dovolená, takže to znamená, že pak ten druhý nevydělává na toho prvního a dítě. Nemysli si, že je to ale dovolená, staráš se o dítě a to asi není bez práce.
Jinak v restauraci by měl platit chlap a nemusí to být každý den a drahá restaurace. No určitě ne na půl to je snad nejtrapnější, to radši ať to zaplatí ta holka. Holka přece muže platit jiný věci – třeba kino nebo uvařit sama.


291
Vrabecek 14. 12. 2007 18:12

Ten clanek jako by mi slova z huby vytrhl. Zrovna jsem se hadal s jednou holkou na tema , jestli placeni za holku je slusnost nebo prezitek. A pak sem nasel tohle :-)

Nema smysl rikat svuj nazor, protoze tento clanek jej dokonale vyjadril. Placeni za holku je prezitek, a znam hodne holek co toho vedome zneuzivaji. Maji hlad tak jsou udelat ocka na nejakyho kluka. Maj zizen, to samy…prikladu je hodne..


292
Koudis 14. 01. 2008 13:00

Ty jo drsna diskuze :-)
Pekne dlouho se to cte a je to asi vecny tema, vzdycky je to tak jak si to ti dva udelaji. Me naprosto nedela problem za nekoho zaplatit, ale ve chvili kdy jsem jednou proste nemel u sebe dost penez a bylo mi vycteno za na diskotece, na kterou jsme sli protoze si to slecna vymyslela nemam ani na to abych ji koupil piti. Tak to me dostalo a rychle me donutilo zacit premyslet co je spatne, pac uz jsem byl z toho pomerne casteho sponzorstvi dost na mizine a nikdy nevidel vyraz vdecnosti. Kdyby se nestalo ze mi jednou vycetla, kdyz jsem nemel na zaplaceni za ni, asi bych si to jeste nejakou dobu neuvedomil. Zkratka vyzaduji par pravidel:
1/ kdyz nekam jdeme a slecna vi ze nema na zaplaceni, tak to rekne a je se rozhodnu jestli ji zvu nebo nikam nejdem (at uz z jakehokoliv duvodu), zjistit az pri placeni, ze platim za ona nema ani korunu je dost trapny
2/ kdyz uz platim, mozna by se slusilo rict, aspon dekuji. Nikoliv jak nektere to umi, kdyz jednou nezaplatim, rict ze je normalni za holku platit a ze je to SAMOZREJMOST. Normalni je platit v bordelu ;-)
3/ pokud platim, napr. protoze slecna je studentka, tak nerad vidim ze za svoje vlastni penize zve sve kamarady na pivo apod. ci vyhazuje penize z okna za veci na ktere nema..
viz. napr. slecna tvrdila ze nema zadne penize, pac je proste studentka, tudiz je samozrejmy ze za ni budu platit, ale v zapeti chtela davat cca 1000Kc mesicne na nejakou zivotni pojistku.. hm..
4/ kdyz uz beru 20tis. a slecna ma jen treba tisic mesicne, tak nektere slecny to vidi tak ze mate 20× vice.. ovsem ono je take rozdil kdo bydli s rodicema a kdo sam a plati veskere naklady na bydleni ;-) ono zas tak moc nezbude.. a myslim ze i z te tisicovky muze usetrit treba jednou za dva mesice treba 200Kc na to aby prijela nebo zaplatila kino.. jde o gesto, snahu..

ve vysledku, neznam moc chlapu, kterejm jde fakt o ty prachy jako takovy, jen si proste nechteji pripadat jako chodici kasicky ;-) chlapi kteri chteji holky rozmazlovat, pac casto plati… ale kazdy tyden jinou ;-)


293
Betyna 24. 02. 2008 10:45

Ahoj, něco za druhou stranu barikády :-)
Pokud nějaká dívka či žena bere laskavost jejího partnera či společníka za ni zaplatit útratu, je to fakt nevděčné a nedivím se, že to naštve. Ale jsou taky dívky, které to umějí ocenit, ukázat, že si toho váží a jindy pozvat a útratu zaplatit za svého partnera. Navíc když tady tak prosazujete to balení holek, tak když ji někam zvete, tak snad i s tím, že jste ochotni útratu zaplatit, ne? Ale podotýkám znovu, že si uvědomuji, že dotyčná pozvaná osoba by měla projevit alespoň špetku vděku, to jo. A další věc, za kterou mě asi budou mnozí kamenovat, ale ať – ono i dnes má spousta žen stále menší platy než muži.

Reakce na komentář: Ivosek.... #299Načítám náhled komentáře...

294
Irtis 17. 03. 2008 16:56

Chodící kasičky… Tak ono je to z úhlu pohledu,pokud třeba slečna sama obstarává veškerou antikoncepci,tak by bylo docela nespravedlivé,kdyby ještě měla platit útraty. Samozřejmě to neplatí pořád, jenom mně by přišlo hloupé,když si sama platím antikoncepci,kupuju i kondomy, abychom ještě pořád platili "půl na půl". A taky když jdou dva někam jako pár,je divné,když pořád platí každý sám za sebe. Razím názor,že jednou zve on,jednou zve ona,ale převahu v placení má on,protože ona platí antikoncepci.


295
Janka 15. 04. 2008 12:19

Zajímavé téma a ještě zajímavější diskuze, která už se převážně odehrála pár let zpátky :-).Pokud beru dva partnery, kteří mají cirka stejný plat (takhle je to u nás, i když partner je na tom asi o 6 000,– měsíčně lépe), tak si nemyslím, že by muž měl ženu tzv. sponzorovat. U nás už to tři roky funguje tak, že platíme zhruba napůl. Jednou pozve on mne, jednou já jeho a nebo to cálneme na půl s tím, že mu strčím do ruky bankovky a platí on :-). Možná jsou u nás výdaje objektivně vzato 60:40 (přítel je ta 60% většina). Přijde mi to tak ok, ale stejně tak chápu, že to jiní mají jinak. A ve vztahu, kde je třeba velký platový rozdíl nebo vztah student-vydělávající, je už zase trošku jinde.


296
Jake 17. 04. 2008 16:14

Ja jsem ji na prvni rande pozval do kavarny a rekl ji, ze tam maji super kavu, ze je sice docela draha, ale ze ona mi za to stoji a ze ji zvu. Ona se usmala a platili jsme kazdy za sebe. Od te doby (2 roky) se pravidelne stridame.


297
Katčinka 20. 05. 2008 21:01

tak s placením mam zajímavý zkušenosti. Jeden můj kamarád mi sprostě nadává když si chci něco zaplatit samaXD (myslim, že by to jeho ego nepřežilo, kdybych měla platit za sebe a natož za něj!!! noa můj bývalý přítel za mě sice ze začátku platil, ale pak už to bylo tak na stejno a možná jsem i platila víc já 8-)


298
Ivosek.... 23. 06. 2008 15:20

Takze reakce na váš na všechny….

Ja pokud jdu někam z holkou tak to bývá tak že buď platím jááá (tímto si nestěžuju, jsem totiž rád když mohu zaplatit za krasnou slečnu :-)… ) , anebo platíme každý za sebe (ale i tehdy zaplatim aspon nejaký panak atd…) Ja jsem ten typ co nerad za sebe nechává platit….

To že muž platí víc věcí jako žena je vidět i v 65% rodinách… muž je TEN kdo chodí do Prace a žena se Stará DOMA o děti….

Takové manželstvý bych nechtěl… hned z několika důvodů..

1) Jsou ženy které by si mohly přpad méněcenné díky tomu že muž je jejich finančni opora….( a a kdyby se kvůli něčemu rozváděli tak by jsi museli najít bůď dobrou praci, což by měli ale těžké,protože byli ženami v domácnosti. A nebo si zase najít může který by ji zabezpečil asi hlavně finanče, třeba do doby než si praci najde… a  kdyby si prací nenašla tak by se celí kolotoč opakoval… )

2) Jsou ženy které chtějí take "Profesně Růst" a časem by mohly muži vyčítat že díky tomu že ON pracuje a ONI musí být doma…( třeba s dětmi ) nemohly dělat prací kterou chtěli… že nemohla být vynikající Manažerka… atd…

Ale co z toho všeho co jsem napsal… kdo si to zapamatuje? Kdo si něco vezme k srdci?…

Hlavně si přečtěte a zapatujte tohle


------------> Hlaní je že se mají rádi, a důležité je aby spolu komunikoli a udělali si vztah/manželství tak jak jim vyhovuje <-------------

hadejte kolik je mi let….. schválně jestli to poznáte z Textu a názorů…


299
Ivosek.... 24. 06. 2008 07:00

Reakce na Betyna #293Načítám náhled komentáře...: Názor z kterým souhlasím…. když někoho někam zvete tak věčinou platite VY… ať už jste Muž a zvete Ženu, nebo naopak… ale chlapy ruku na srdce kolik krat vás pozvala ( tím myslím ze začatku vztahu holka co? )

A to že by měla dotičná osboba projevit aspon trochu díku to je samozrejmnost.. aspon u mně… kdyby viděl že si mně holka nevaží… a že semnou chodí ven jen proto že jí platim útratu tak bych to udělala 1–2× a už bych ji hnal a bylo by mi jedno jaka je to Moderna…

Tímto si nestěžuju…ja stím vice méně počítám….to vy chcete ženu.. vy nani musíte zapusobyt… ale ona vás nesmý kvůli své krase..atd.. využívat…….

Doufám že jsem se nedotknul moc žen…. ale ty ktere to nědělají tak mi daji akorat za pravdu…


300
MS 30. 06. 2008 19:23

„Pekné“ keci o rovnosti ženy a muža. Len hlavná vec, že žena musí mužovi po zbytok života prať trenky a variť obed. Pekná rovnosť. A on nemôže zaplatiť účet. Fakt niet divu, že toľko teplých.


301
kamil 02. 07. 2008 22:08

kdyš sem mladou zbalil tak sem ji potom řekl co mě celkem štvalo u bejvalky a bylo to právě to že furt chtěla abych za ni platil a říkala mi rovnou že to by mě ani náhodou nechtěla a kdyš sem se za ní stavil druhej den tak se mě zptala na jestli nemám cígo že si je zapoměla doma ale bohužel sem ten den byl švorc a normálně sem jí to řekl že nemam že sem celej den nekořil pak mi řekla že mam na ni chvilu počkat že si odskočí domů pro cigára aš přišla tak mi dala cígo byly sme spolu asi tři hoďky páč sem musel pak do práce a kdyš sem odcházel tak mi dala 70 korun na cigára a platíme tak na střídačku


302
Xivi 24. 07. 2008 21:02

Musím říct, že je to oboustranné. Já sama jsem zažívala stejné pocity trapnosti, když mě partner za sebe nechával platit. Ještě se před kamarády pak chlubil, že dobrou holku pozná podle toho, že ji nemusí zvát. Doslova mě polévalo horko, rozhodně mi to nelichotilo.
Myslím, že každá milující partnerka to občasné placení v restauraci či v kině svému muži vrchovatě vrací: polyká drahé antikoncepční pilulky, kupuje nepohodlné sexy spodní prádlo a boty, připravuje lahůdky na domácí večeři při svíčkách, svého partnera se snaží co nejlépe reprezentovat a ještě se stará o domácnost.
Připadala jsem si jak idiot, když jsem za své těžce vydělané peníze při studiu musela partnera zvát a kolikrát si o to přímo řekl.
Myslím proto, že je spravedlivé, když svoji partnerku muž ve společnosti zve, protože většina nich bohužel ani netuší, co všechno pro ně dělá.
Pro mě je to o mužské a ženské roli, které nikdy nebudou totožné. I když je rovnoprávnost v některých ohledech správná a přirozená, některé věci zkrátka nelze brát úplně do důsledků.

Reakce na komentář: RobC #303Načítám náhled komentáře...

303
RobC 24. 07. 2008 21:55

Reakce na Xivi #302Načítám náhled komentáře...: Proc by to neslo brat do dusledku a podilet se na spolecnych nakladech rovnomerne? Spolecnym nakladem je treba i ta antikoncepce, pac z ni maji uzitek jaksi oba… No a sexy spodni pradlo Te snad nikdo nenuti nosit ne? Ja bych treba na sebe tanga nenavlikl ani kdyby me kdokoliv jakkoliv prosil :-)


304
petra 17. 08. 2008 10:18

Tak ja vam povim muj nazor je takovy ze by mel platit chlap. Jsem na starsi typy a jen kdey se zenska zmini , ze zaplati tak protejsem to bere jako ponizeni ze zenska nemuze platit. takze takove reci ze by mely si mely platit kazdy zvlast muze akorat tak rict mlady kluk nebo nekdo kdo na to nema. takze 1 rada radeji holky nezvete. naprosto nesnasim tzv zajicky kteri si mysli ze kdyz vas pozvou na colu tak udelaly neco uzasneho…..

Reakce na komentář: RobC #306Načítám náhled komentáře...

305
pepino 17. 08. 2008 10:23

jak to mas pravdu myslim ze zadna holka tady nebyla tak uprimna tak jako ty protoze jsi narovinu rekla jak to ma byt. jo hold mladi kluci si nemuzou dovolit to co uspesni podnikatele. holky kdyz zenska plati za chlapamoc casto tak mate ……. a nikdy se s nim mit dobre nebudete. ale to je kazdeho vec


306
RobC 18. 08. 2008 20:55

Reakce na petra #304Načítám náhled komentáře...: Tak kdyz to tak mate nastavene a vyhovuje to obema, tak pro me za me, at za Tebe chlap plati porad. Ja chci holku, ktera dokaze byt sobestacna a dokaze opetovat to, co ji nabidnu ja. Taky chci holku, ktera nemeri to jak jsem uzasny podle toho, kolik jsem toho za ni zaplatil, jestli 1 kofolu nebo 5 panaku po 200,-

Přidej komentář

Web je nyní kompletně uzavřen. Od této chvíle není možné přidávat žádné komentáře!

Další informace naleznete zde.