QARK.net — Dvě knihy, které musíte mít!
Dvě knihy, které musíte mít!

Dvě knihy, které musíte mít!

Pokud čtete můj web pravidelně, nebo jste na něj jen tak zavítali, protože jste hledali něco o ženách a mužích, tak bych vás rád upozornil na dvě knihy. Jsou to knihy nezbytné k pochopení myšlení druhého pohlaví.

Pokud je doma ještě nemáte, tak neváhejte a utíkejte si je koupit. Cena každé z nich je něco málo přes dvě stovky, ale užitek jaký vám přinesou je nezměřitelný.


Proč muži neposlouchají a ženy neumí číst v mapách

Kniha 1

První z knih se jmenuje „Proč muži neposlouchají a ženy neumí číst v mapách“. Je to minimální investice, kterou byste do pochopení rozdílnosti pohlaví měli vynaložit. Po pročtení vám dojdou neskutečné souvislosti. Uvědomíte si přednosti a nevýhody jednotlivých pohlaví a dokážete najít správnou cestu k porozumění toho druhého.

Kdybych si dal jednoduchou chlapskou rovnici jestli vypít 10 piv, kde jedno stojí 20kč, nebo si koupit tuhle knihu, tak jednoznačně vyhraje kniha ;-)


V knize se navíc dočtete:
  • proč muži skutečně nemohou dělat více věcí současně
  • proč mají ženy potíže s parkováním
  • proč by muži ženě nikdy neměli lhát
  • proč ženy mluví tolik a muži tak málo
  • proč muži milují erotické fotografie, kdežto ženy nikoli
  • proč ženy rády hovoří o problémech
  • proč muži nabízejí řešení, ale nenávidí rady
  • proč jsou ženy zoufalé z mužského mlčení
  • proč muži chtějí sex a ženy lásku

Proč muži lžou a ženy pláčou

Kniha 2

Druhá kniha je oproti první trošku slabší, protože se v ní nedočtete tolik nových věcí.

Ale tak už to bývá, druhý díl prostě rozvíjí příběh dílu předchozího. Každopádně se nemusíte bát, tahle kniha vás posune o notný kousek dál ve vašem partnerském životě. Ukáže vám hodnoty, které jednotlivé pohlaví upřednostňuje u svého partnera. Vysvětlí tajný bodovací systém, kterým ženy hodnotí svého partnera a celkově vám usnadní vztahy nejen soukromé, ale i profesionální.


Kniha vám prozradí:
  • proč se muži vyhýbají závazkům
  • proč mají muži pocit, že jim ženy neustále něco vyčítají
  • proč ženy nikdy nemluví k věci
  • proč ženy pláčou a citově vydírají muže
  • proč muži lžou
  • sedm věcí, které muži dělají a ženy z nich šílí
  • přísně tajný bodovací systém, kterým ženy hodnotí své partnery
  • sedm největších tajemství mužů
  • jak ženy zacházejí se slovy
  • co se líbí mužům na ženách
  • co se líbí ženám na mužích

Obě knihy napsali manželé Allan & Barbara Peaseovi a opravdu vám je vřele doporučuji. Jen myslete na jednu důležitou věc: Knihu byste neměli číst sami, půjčte ji i svému partnerovi/partnerce!

Poznámka pod čarou

Jediné co se mi na knihách nelíbilo je občasné opakování některých vět (V první knize je snad 100× řečeno, že muž je lovec a žena sedí v jeskyni … atd.) Ale na druhé straně chápu, že je to nezbytné aby pochopili obsah i omezení lidé ze západu :-)

Qark | 19. 04. 2005 16:55 | Komentáře: 25 | ::Jak na ženský


Přidat článek do: [ linkuj.cz], [ jagg.cz], [ asdf.sk], [ del.icio.us]

Stáhnout článek jako [ PDF]
[ RSS komentářů] k článku

[ Napsat] komentář

Články a fotografie z tohoto webu je zakázáno kopírovat a přidávat si je na svoje blogy, či kamkoliv jinam, bez mého písemného souhlasu!

Komentáře


1
Hondrej 19. 04. 2005 17:24

Tak mě napadá, že do této kategorie (tedy knihy, které mohou pomoci pochopit rozdíly mezi muži a ženami) by mohly patřit i knihy od Johna Graye – Muži jsou z Marsu, ženy z Venuše (+ podtitul).
Ovšem jestli si je skutečně kupovat? :-)

Reakce na komentář: pajin #20Načítám náhled komentáře...

2
Navi 20. 04. 2005 16:01

Vsechny tyhle knihy se zabivaji uz prinejmensim vztahem, ne-li rovnou manzelstvim.

Jsou vubec nejake kde autor pochopil, co se honi hlavou nezadanym samickam ?

Reakce na komentář: Qark #4Načítám náhled komentáře...

3
Hondrej 20. 04. 2005 18:54

Co se honí samičkám v hlavě? Myslím, že to žádný muž nemůže dost dobře vědět.

Ale třeba by mohl nějakou menší brožurku sepsat Qark :-)


4
Qark url 20. 04. 2005 20:48

Reakce na Navi #2Načítám náhled komentáře...: Kdepak, z těch knih taky zjistíš jak ženy reagují, co je přitahuje na mužích, co děláš za chybu když s nimi komunikuješ… a další věci :-P
Jak ženy uvažují pochopil před pár lety jeden psycholog. Bohužel umřel smíchy dřív, než to stihl někomu říct :-D

Reakce na komentář: Navi #5Načítám náhled komentáře...

5
Navi 20. 04. 2005 21:11

Reakce na Qark #4Načítám náhled komentáře...: Co jsem "slysel" tak to Jung vzdal :-)


6
Greentea 22. 04. 2005 00:21

Knihy jsou skvele, cetl jsem je uz pred casem a dozvedel jsem se tam mnoho zajimavych veci, ktere jsem jeste k nicemu nevyuzil. :-(

Reakce na komentář: Ash #8Načítám náhled komentáře...

7
tyypek 22. 04. 2005 18:02

Vsem doporucuju precist si knizky od Plzaka "Taktika a strategie v lasce", nebo "Hra o lidske stesti". Je to fakt profik a jeho knizky mi otevreli oci (i kdyz clovek je tvor nepoucitelny :-). Fakt doporucuju


8
Ash 22. 04. 2005 18:36

Reakce na Greentea #6Načítám náhled komentáře...: Lepší než přečíst si to až po letech a knihu předčasně odložit s konstatováním "pravda pravdoucí, škoda že už je pozdě :-)"


9
GSX-R 24. 04. 2005 12:18

Ahoj všichni!Tyto stránky jsem objevila až dneska,ale jsem z nich úplně nadšená.Tu první zmíněnou knížku jsem právě dočetla,ale už je asi pozdě.Pochopila jsem sice strašně moc věcí,ale už jsou mi na nic.trošku se tady vypovídám,doufám,že se nebudete zlobit…Chodila jsem s jedním klukem.Po půl roce jsem zjistila,že je ještě moc mladej na pořádnej vztah.Pak jsem měla ještě dva o mnoho starší,ale pořád jsem myslela na toho prvního,na to moje zlatíčko.Už je to dva roky co jsme zase spolu.já se snažím,moc se snažím,ale on nejspíš cítí,že mi to může kdykoliv vrátit.začíná se mi vyhýbat,mluví cosi o volnosti,že má moc práce,že je unavenej a blablabla.Když sem si tu knížku přečetla,pochopila jsem,že kluci odpočívají tím,že mlčí(já si myslela že se nudí a snažila sem se ho zabavit),ale holky odpočívají vykládáním.Opravdu mě nejvíc štve,když mu chci říct nějakou obyčejnou větu,on hned vymýšlí různý řešení a zbytečně to komentuje.taky nechápu,proč chlapi neumí říkat NE,ale maskují to za slovo NEVÍM.Je to přece tak neupřímný!Největší problém ale bude v sexu(jak tomu chlapi říkají).Mám si prý uvědomit,že je dost mladej na to,abych s ním spala jednou týdně!jenže on nedovede zase pochopit,že když mi strčí ruku hned mezi nohy,něco se ve mě spříčí a nemám náladu ani se na něho podívat,natož vykonat tu 3minutovou atrakci!myslí si,že mě to maximálně vzrušuje,ale já si připadám zprominutím jako štětka!ta za takovou trapárnu dostane aspoň zaplacený.hahah.Ale je to tak.
už to raději ukončím,pokud se vám to zdá blbý,tak to ani nezveřejňujte,ju?Nevím prostšě co mám dělat,Miluju ho nejvíc na světě,ale zase za každou cenu…..
Tak vám přeji hezký den,mějte se rozhodně líp než já!Papa

Reakce na komentář: Ash #10Načítám náhled komentáře...

10
Ash 24. 04. 2005 13:10

Reakce na GSX-R #9Načítám náhled komentáře...: GSX-R, to zní jako nějaká motorka :-) A když jsme u toho, motorka se taky musí nejdřív vytáhnout z garáže, zkontrolovat olej, dolít benzín, shodit ze stojánku, nastartovat… a ne hned nasednout a hen hééééeeen. Měla by být nějaká ženoškola.
Jinak je to myslím jako s čímkoliv jiným – co člověk nedovede pochopit, nebo změnit, může už jen akceptovat ;-)

Reakce na komentář: GSX-R #11Načítám náhled komentáře...

11
GSX-R 25. 04. 2005 10:52

Reakce na Ash #10Načítám náhled komentáře...: GSX-R je opravdu motorka,byl to první nick,co mě napadl,nemá to s tím co dělat.Jak můžu ale akceptovat něco,s čím nesouhlasím,co se mi nelíbí.Asi není jiný řešení,než to zabalit.bude to pro mě těžký,ale když tolik lidí přežilo horší rozchody,vydržím to.pomalu nám končí semestr,to je snad jediný co mi ještě chybělo,jak se mám sakra soustředit?mám takovou chuť ho zbít,aby se mu rozsvítilo,hahaha.No nic,zahulíme,uvidíme.co taky jinýho,že?

Reakce na komentář: Ash #12Načítám náhled komentáře...

12
Ash 25. 04. 2005 12:10

Reakce na GSX-R #11Načítám náhled komentáře...: Zajímavej pohled na věc… "akceptovat sex". To zní fakt drsně. Tahle možnost mě nenapadla. Skoro bych ji ani nedoporučoval, vždyť to by se nemohlo líbit ani jemu. Já to samozřejmě myslel na něj, říkalas, že to nedovede pochopit…

A když člověk něco nedovede pochopit, tak to může/má akceptovat, vzít jako hotovou věc a nechat si poradit od někoho, kdo to chápe, a kdo mu řekne(š), co a jak s tím;) Alespoň do té doby, než to sám pochopí. To, že to "nechápe", je sice zajímavé, ale myslím docela irelevantní a rozhodně to nic neřeší. Bohužel to lidé dělají dost často. "Já to/tě nechápu" a dál -jako kdyby to byla omluva– celou věc ignorují.

Samozřejmě tahle myšlenka funguje jen na toho, kdo je v danou chvíli ten aktivní. Třeba kdyby se ti líbilo přítele každé ráno v 6:00 profackovat se slovy "to je krásné ráno, práci zpívají, podívej na tu nádheru, vstávej ty lenochu", tak bys třeba taky nemusela chápat, že se mu to tak úplně nezamlouvá, s ohledem na způsob a čas, jaký sis k tomu vybrala. Ale protože ten aktivní jsi ty, bylo by na tobě, to buď pochopit nebo akceptovat a vymyslet zkrátka jiný způsob, jak miláčka probudit ;-)

Svět, ve kterém by to fungovalo obráceně, tedy že by se měl "podrobil" ten pasivní, si dost dobře nedovedu představit…

P.S. Všecko v příspěvku myšleno hodně obecně…. ;-)


13
GRX-R 27. 04. 2005 17:31

Já vím, já vím….Docela mě pobavilo to profackování poránu,hahaha! Uvidíme, uvidíme, uvidíme…. Časem napíšu, jak to dopadlo.


14
felatius 13. 05. 2005 15:28

Ja by som len rad upozornil aj na "historicku" literaturu, vela mi dala najma kniha Zvodcov dennik od Sorena Kierkegaarda, dobre je aj Umenie milovat I,II,III od Ovidia Nasa


15
OKi98 17. 08. 2005 23:48

No já bych spíš varoval před knihami psychologů, protože většinou nemají žádné zkušenosti se sváděním z praxe. Do jejich poraden chodí spíše páry, který už mají vztah, takže jim ten začátek poněkud uniká.
Měl jsem možnost nahlédnout do několika z nich a můžu vás ujistit, že většina z poskytovaných rad nefunguje. Spíš než návod, jak sbalit krásnou prodavačku tam najdete úvahu o tom proč si ženy s muži nerozumí. To je ale při svádění úplně na hovno.

Z knih doporučuji

1. Četbu beletrie, rozšíří vám to slovní zásobu a poskytne zajímavá témata pro konverzaci.

2. Tajná řeč tělaProdejní techniky, vám pomůžou zvládnout neverbální komunikaci a získát prodejní dovednosti důležité pro svádění (zdárné vedení hovoru, elicitování hodnot, překonání námitek a úspěšné uzavření setkání)

3. Sobecký gen vám poskytne zajímavý pohled na interakce mezi jedinci, rozdíly mezi pohlavími, teorii her, proč je výhodné být hodný apod.

4. Enneagram, vám představí základních 9 typů osobnosti, jak s nimi jednat a hlavně vám pomůže lépe poznat samasebe (já jsem třeba vyvážený typ 8, proto jsem promiskuitní).

Dále není k zahození sledování vzdělávacích kanálů typu Discovery, poskytne to zajimavé náměty ke konverzaci.

Nejdůležitější ale zůstává praxe, takže vypněte monitory a vypadněte do ulic a do klubů. Domů za vámi žádná slečna nepříjde.


16
OKi98 30. 09. 2005 23:41

Další výborná kniha je Úvod do NLP. Jedná se o velice dobrý (a v češtině nejspíš jediný) úvod do neurolingvistického programování.
Zabývá se všemi důležitými aspekty komunikace mezi lidmi (zrcadlení, raport, pacing, leading).

Před čtením Prodejních technik doporučuji přečíst si všechny ostatní. Ta kniha je podle meho názoru napsaná docela chaoticky a pro nováčka v problematice prodejních technik je docela těžká.
Dnes nejsem ve formě (můj sloh tomu odpovídá), protože jsem nemocnej a jdu raději spát.

Reakce na komentář: nemam #17Načítám náhled komentáře...

17
nemam 01. 11. 2005 04:35

Reakce na OKi98 #16Načítám náhled komentáře...: Ahoj OKI, mohl bys prosim napsat, kdo napsal ty knihy a kde se daji sehnat ? Diky.


18
djx 30. 12. 2005 10:06

Naprostej souhlas s poznámkou pod čarou!

Taky mě při čtení vadilo a obtěžovalo nekonečný opakování některých frází. Mám obě knihy, jako lepší bych viděl červenou, protože ve druhém dílu (modrá) je spousta z té červené…Ale i přesto jsou obě knihy perfektní!!!


19
felatius 24. 01. 2006 10:22

Tak som si precital obe knihy odporucane Qarkom, a myslim si, ze nie su sice uplne zle, ale ani zas az tak dobre,ako ich tu vychvalil. Podla mna su to len dalsie 2 knihy z mora komercnych publikacii, ktore Vam slubuju, ze po ich precitani sa stanete majstrom v zvadzani, milovani, a neviem v com, no prvoradym a hlavnym motivom ludi, ktori ich napisali bol komercni uspech tichto knih a nasledny zisk. Mozno aj preto sa nezamerali na skutocnu podstatu problemu (v cem to vězí) ale na spustu viac ci menej dôlezitych detailov a obycajny clovek, ktoremu sa nechce prilis si lamat hlavu a ist do hlbky, ma potom pocit, kolko noveho sa dozvedel a aka je to fajn kniha. No v praxi, ak si vobec spomenie na to co precital, (co dost pochybujem,najma ak to bolo napr. pred pol rokom) zrazu zisti ze aj ked dodrzal vsetko co tam pisu, sa jeho vztah vyvija akosi uplne inak ako by chcel. Je to tak, ako keby cloveku, ktory sa rozhodol pre myslivectvo predavac (Allan & Barbara Peaseovi su podla mna najma predavaci,nie spisovatelia) poradil uplne perfektnu pusku, ktora striela sama, perfektne oblecenie, v ktorom ho nebude vidno atd, no ten clovek aj tak nic neulovi, lebo predavac mu nepovedal, ze najprv sa musi naucit strielat.
Aby som to skratil, precital so este aj niekolko Venusi a Marsov od Johna Graye a je to to iste. Vela jednotlivych detailov, ornamentov, ktore treba robit, aby z vas zeny boli paf, ktore sa sice zidu, ale su to len detaily. Nenaucite sa z nich "strielat" len to, ake znacky pusiek su dobre a ake nie.
Ked sa chcete naucit strielat, odporucam Vam oboznamit sa najprv s teoriou strelby, kde najlepsie posluzia knihy Miroslava Plzaka napr. Taktika a strategie v lasce. Tiez odporucam od Soren Kierkegaarda Zvodcov dennik,
a potom treba ist na strelnicu a strielat strielat strielat !!!


20
pajin 08. 03. 2006 21:23

Reakce na Hondrej #1Načítám náhled komentáře...: Ty zmiňované knihy od Peaseových jsou skutečně psány dost jednoduchým slohem…pro toho, kdo chce souvislosti pochopit bezezbytku, doporučuji tebou uvedený titul Muži jsou z Marsu,ženy z Venuše od Graye, který je daleko obsáhlejší a inteligentněji podaný.


21
Valda 26. 05. 2006 19:48

Tu druhou knihu jsem četl asi tři roky po tom, co první. Možná to bylo tím, že jsem od té doby získal hodně nových zkušeností, ale nedozvěděl jsem se tam skoro nic nového…
Každopádně ta první (červená) je vinikající, opravdu doporučuju. Pak je výborná: Základy mužského šovinismu. O té už se tady taky někdo zmiňoval… Myslím, že kdo si přečte tyhle dvě knihy, tak to na něj musí mít aspoň trochu pozitivní vliv.
No a samozřejmě www.qark.net, některé články jsou opravdu trefné. Informační hodnotu tohoto webu bych postavil na stejnou úroveň, jako předešlé knihy. Doufám, že Qark vydrží a neudělá si z toho business. I když jeho knihy by se urćitě skvěle prodávaly, tak si myslím, že když v takových projektech začnou být peníze, tak to má vždycky sestupnou tendenci…


22
rubberman 26. 05. 2006 23:34

jo tak tyhle knižky mame doma, stoji to zato, sem rad že je tady zmiňuješ Quarku.


23
Retko 02. 09. 2006 16:07

A nevedel by nekdo kde by se ty knihy dali sehnat v elektronicke podobe (doc,pdb atd.) diky


24
luke 26. 09. 2006 17:06

A taky je dobrá knížka "Rukověť správného chlapa" –  od Davea Barryho.


25
Martin 01. 12. 2007 13:34

Já můžu zase vřele doporučit knihu Andrzej Batko: Umění persvaze aneb jazyk manipulace a ovládání :-) Je o tom, jak tvořit věty, abyste do podvědomí (kohokoli, ale na ženy to působí lépe) dostali to, co chcete :-)

Přidej komentář

Web je nyní kompletně uzavřen. Od této chvíle není možné přidávat žádné komentáře!

Další informace naleznete zde.