QARK.net — Feminismus nebo lenost?
Feminismus nebo lenost?

Feminismus nebo lenost?

Nedávno jsem vedl takový zajímavý rozhovor s jednou dívenkou o feminismu. Teda po pravdě, vlastně o feminismu vůbec nebyl.


Docela pěkná holka, upravená a jemná, se mi přiznala, že je feministka. Zajímalo mě to, chtěl jsem vědět proč a co jí k tomu vedlo. Přece jen mám takovou zvláštní představu, že feministky jsou nenalíčené ženy s chlupy v podpaždí, ale ona byla jiná. Něžná a příjemná, prostě ženská tělem i duší.

Nedalo mi to a zajímal jsem se, co ten její feminismus obnáší. Když jsem se zeptal, tak se jen usmála a řekla: „Mně se totiž nelíbí, když ženy musí vařit, prát a uklízet.“

Vždycky jsem měl za to, že feministky chtějí potřít zažité rozdíly mezi muži a ženami. Že chtějí vydělávat stejné peníze jako muži, mít stejná práva. A za to bojují. V lecčem s nimi souhlasím. Znevýhodňovat člověka kvůli jeho pohlaví není správné.

S tou dívkou jsem diskutoval docela dlouho a dozvěděl jsem se, že by si přála přítele, který ji bude milovat. Bude na ni milý a něžný, bude jí nosit květiny, hýčkat ji. Nic z toho není v nepořádku. Jediné co je špatně, je její představa mít tohle všechno a nic nenabízet. Dokonce se už teď staví do opozice. Navíc mám pocit, že tohle žádný feminismus není. Je to jen lenost a hloupá výmluva.

Nedokážu si představit matku, která se o své děti nebude starat, nebude jim prát a vařit a zdůvodní jim to, jako že je feministka. Mám pocit, že takové děti svou matku tak vřele milovat nebudou, a to rozhodně ne proto, že by feministkou opravdu byla.

Narodil jsem se v rodině, kde rodiče měli úlohy rozdělené. Otec doma dělal těžkou nebo jinou chlapskou práci, a matka vařila, uklízela, prala, a oba si vzájemně pomáhali. Otec dokázal taky něco uvařit, uměl si vyprat, uměl uklidit. Matka by se s jeho prací taky nějak poprala… Ale přesto ani jednoho nenapadlo říct, že to dělat nebude, protože si myslí, že dělá víc věcí než ten druhý, nebo že to není fér. Možná proto to doma tak fungovalo. Protože spolupracovali. Ani jeden nekřičel, že nebude dělat něco, protože to tak MUSÍ dělat všichni. Nenadávali, že tohle musí dělat žena a tohle zase muž. Místo toho se snažili přispět podle svých možností a sil.

Partneři by si měli pomáhat a ne proti sobě bojovat.

Z těchto důvodu nedokážu pochopit, když někdo svoji lenost a nechuť cokoliv dělat maskuje třeba za feminismus.

Qark | 30. 06. 2005 21:30 | Komentáře: 56 | ::O ženských


Přidat článek do: [ linkuj.cz], [ jagg.cz], [ asdf.sk], [ del.icio.us]

Stáhnout článek jako [ PDF]
[ RSS komentářů] k článku

[ Napsat] komentář

Články a fotografie z tohoto webu je zakázáno kopírovat a přidávat si je na svoje blogy, či kamkoliv jinam, bez mého písemného souhlasu!

Komentáře


1
pjotr 30. 06. 2005 23:01

Feminizmus už hraničí s Green Peace, s ktorými nesúhlasím. Vždy je na mieste zdravý úsudok. Feministky (ako sa zvyknú nazývať) na všetko hľadia len zo svojho pohľadu, zdeformovaného nejakými vymývačkami mozgov – chlapi sú strašné prasatá (priťahujem za vlasy) a podobne. Nezastávam sa feministiek, pretože sa mi protivia. Ale zastávam sa žien, pretože pomoc od mužov, chlapov, potrebujú. Tak isto ako potrebuje muž pomoc od ženy. Je to presne o dopĺňaní sa navzájom. Lenže ako sa nejaká žena hlási k feminizmu a pritom nosí nohavice (od toľko nenávidených utláčateľov mužov) a nie sukňu, tak i nejaký grínpisák si obuje topánky z nejakej kože z kravy, ktorú predtým zjedol.

Tieto hnutia sa mi hnusia, pretože sú založené na klamstve a slabomyseľnosti. Nech žije slobodná vôľa, s ktorou sa dokáže každá žena vyrovnať každému mužovi bez hlásenia sa medzi tie ženofilné ženy.

Reakce na komentář: lentilka #20Načítám náhled komentáře..., karin #22Načítám náhled komentáře...

2
Ash 01. 07. 2005 13:07

Ženský maj pech, že na ně vychází ty nevděčné práce, které sice jaksi nejsou nikde vidět, ale člověk je ani nemůže vynechat. Kohoutek v koupelně může kapat léta, spadlá omítka na baráku taky nespěchá, …ale zkuste jeden den neuvařit nebo zapomenout vyprat košile!

To se pak ženská celej den nezastaví (ona je navíc svědomitá a dříč), kdežto chlap má na všecko čas ("to počká, ještě jsem nečetl noviny").

Teoreticky by to někde mohlo být i obráceně, že chlap jen co opraví kohoutky už leze na střechu doplnit rozbitý tašky (mezitím cestou přitluče spadlý obrázek) …zatímco oběd nikde, neb ženská přemítá jestli má nejdřív prát nebo vařit. Myslím, že jsem to tak četl v nějaké povídce… "science fiction" se to jmenovalo, nebo tak nějak.

:-) :-)

Reakce na komentář: pjotr #3Načítám náhled komentáře...

3
pjotr 01. 07. 2005 15:39

Reakce na Ash #2Načítám náhled komentáře...: Poviem Ti teda, zaujímavé sci-fi :-D Je pravda, že na niekoho to padnúť musí, no nemusí to padať len na jedného. Je pravda, že niektoré veci majú čas, no pomoc by rozhodne nemala chýbať. Však dnes tie práčky sú také, že tam iba nahádžeš prádlo, stlačíš dve tlačítka a ide to samo ;-) Však ovládať počítač je náročnejšie ako práčku :-D

A nedali by sa prepojiť počítač s práčkou..? Iba nahádžeš špinavé prádlo, sadneš za pohodlne za PC, aktivuješ si malé okienko, kde nastavíš chod práčky a v kľude si surfuješ, pracuješ alebo čítaš noviny (na internete). Práčka doperie a len sa to vyloží. Toľko námahy si človek azda už dá :-D

Niekedy mám pocit, že ženy miesto toho, aby premýšľali, ako si prácu uľahčiť, všetko zbytočne komplikujú. Nič v zlom dámy, ale je to tak, keď to pozorujem ;-) Radšej budem dva dni premýšľať, ako niečo urobiť za hodinu, ako dva dni makať ;-)

Reakce na komentář: hm #4Načítám náhled komentáře..., Ash #6Načítám náhled komentáře...

4
hm 01. 07. 2005 16:25

Reakce na pjotr #3Načítám náhled komentáře...: to by mě teda zajímalo, jestli jsi s praním prádla byl dál než že jsi donesl špinavý prádlo a někdo ten zbytek udělal za tebe…

Reakce na komentář: pjotr #5Načítám náhled komentáře...

5
pjotr 01. 07. 2005 21:45

Reakce na hm #4Načítám náhled komentáře...: No a nie..? ;-) keď som bol malým chlapcom, tak som sa pýtal mamy, čo mám kde stlačiť, aby to začalo prať a dôkladne som sledoval celý proces – fascinovalo ma to :-D ale to je už dávno.. na tie nové chvíle ešte len čakám ;-) azda.


6
Ash 01. 07. 2005 22:21

Reakce na pjotr #3Načítám náhled komentáře...: Je pravda, že kdo na to má, koupí si pračku která pere sama (doporučuju třeba Bosch MAXX 4, tu zvládne i malý dítě). Sušičku už ale každý nemá, takže to bude potřeba pověsit, no a něco se přecejen musí žehlit, že… Ženský sice někdy žehlí i to, co by chlapa ani nenapadlo že vůbec jde žehlit, ale jinak si tenhle proces neulehčíš, kdyby ses na hlavu stavěl. Jo leda bys tak dlouho přemýšlel, jak si to ulehčit, až by to vyprala-usušila-vyžehlila partnerka. To je ale zlepšovák už dávno profláknutej, takže nobelovka nebude :-)

Reakce na komentář: pjotr #7Načítám náhled komentáře...

7
pjotr 02. 07. 2005 01:41

Reakce na Ash #6Načítám náhled komentáře...: Ja myslím, že i žehlenie sa dá uľahčiť. Kdesi som čítal, teraz to asi ťažko nájdem, že bola vyvinutá žehlička na košele, kde navlečieš košeľu a ono ju to usuší. Problém je ale v navliekaní tej košele na to. Táto sušička je zatiaľ ale dosť drahá.

Najlepšie asi chodiť nahý, ako kedysi. Nemusíš prať, žehliť ;-) Nie, však všetko sa vylepšiť úplne nedá. Na niečo treba aj trochu ľudskej fyzickej sily. A nie jednostrannej.

Reakce na komentář: Navi #8Načítám náhled komentáře...

8
Navi 02. 07. 2005 13:13

Reakce na pjotr #7Načítám náhled komentáře...: a hlavne by jsi nakonec zkoncil tak, ze budes mit doma specialni pristroj na vsechno :-)

Reakce na komentář: pjotr #9Načítám náhled komentáře...

9
pjotr 02. 07. 2005 14:36

Reakce na Navi #8Načítám náhled komentáře...: To by som nechcel ;-) Ja rád živú priateľku :-D

Reakce na komentář: Navi #10Načítám náhled komentáře...

10
Navi 03. 07. 2005 20:37

Reakce na pjotr #9Načítám náhled komentáře...: a feministi ? :-)

Reakce na komentář: pjotr #11Načítám náhled komentáře...

11
pjotr 03. 07. 2005 23:09

Reakce na Navi #10Načítám náhled komentáře...: Čo feministi..? Každé hnutie niečím smrdí. Ja nie som feminista, som heterosexuál, ktorý si váži ženy :-)

Reakce na komentář: janka #12Načítám náhled komentáře...

12
janka 09. 08. 2005 14:56

Reakce na pjotr #11Načítám náhled komentáře...: příteli, já nejsem feministka, ale docela mě zlobí tvoje teorie o praní a žehlení. Co to ostatní? Já jsem matka dvou kluků a to, že dneska chodí na záchod, umí jezdit na kole, umí vařit a péct buchty, malovat, zdít, balit holky atd. vděčí mě. Otce měli velmi svododomyslného. Váží si žen, ale zapomněl na vlastní. Takže domácí práce a výchova dětí není jenom hra. Pro ženu je velmi vyčerpávající a celoživotní záležitost. Když musí zastupovat i otce je to skoro k nemožné.
Ikdyž některé názory chlapů se mi líbí. A je to o odpuštění. Dokázat tak odpustit, byla bych možná svobodnější. Nemusela se trápit a pořád přemýšlet. Je pravda , že zodpovědnost ze mě udělala silného člověka a je pravda , že stojím pevně na zemi. Ale nejsem šťastná, protože žiju bez lásky partnera a to je nejhorší, co mě potkalo. Janka


13
Bartholomeus Eremita 15. 08. 2005 20:19

Je to zvláštní. Jsem chlap a heterosexuál, mám žený rád, ale nemohu říct, že by někdy nějaká imponovala. Myslím tím, že by byla mým idolem a vzorem.

Reakce na komentář: Ymberka #14Načítám náhled komentáře...

14
Ymberka 26. 08. 2005 10:09

Reakce na Bartholomeus Eremita #13Načítám náhled komentáře...: To je snad jasný, ne? Odpradávna je to zařízený tak, že žena chce vzhlížet k muži, ne naopak :-)


15
Ymberka 26. 08. 2005 10:25

Co se týče toho feminismu, jak můžete mluvit tak obecně? Feminismu je přece spousta odrůd a druhů a spousta lidí vlastně ani neví, co to je. Když se mě někdo ptá, jestli jsem feministka, říkám, ať mi napřed řekne svou definici feminismu, a já mu pak řeknu, jestli to na mě sedí nebo ne. Jinak se to nedá.
Co se týče takových těch obvyklých tendencí, jako že ženy nechtějí dělat doma všecku práci, zatímco chlap si čte, kouká na televizi nebo leží, pokládám to za celkem pochopitelné. V moderní domácnosti totiž zbylo málo mužské práce, kdežto ženské je furt dost. Z toho vyplývá, že ženy se cítí přetížené a přijde jim to nespravedlivé. Můj táta se odstěhoval s přítelkyní na statek na venkov, a tak to ještě funguje: on musí zařídit, aby bylo čím topit, aby neteklo do střechy, aby ten suchý strom nespadl na dvůr… A jeho přítelkyně zatím vaří, pere a uklízí. A přijde jim to oběma v pořádku, protože mají oba relativně stejně práce. Navíc protože táta netráví celý den v kanceláři a pak na gauči, máte ho vidět, jakou má na svůj věk postavu ;-)
Muži dělají těžší práci, protože jsou od přírody silnější. Neříkám, že všichni – jelikož už díky moderní medicíně a "měkčímu" způsobu života moc nefunguje tzv. přirozený výběr, jsou mezi muži i pěkné třasořitky a některé ženy by je v klidu přepraly. Ale obecně je to pořád ještě tak, jak říkám. A z toho taky vyplývá, že ženy by si přály mít partnera, ke kterému je možné vzhlížet – silného ochránce. (Která tvrdí, že ne, kecá, na to dám krk.) Kdyby bylo na světě víc pořádných chlapů, neexistoval by feminismus, to se vsaďte – žena totiž chce k muži vzhlížet oprávněně, ne jen proto, že je to prostě muž. Ale jací dnes muži jsou? Mají, vznešeně řečeno, krizi identity, tj. (aspoň jak to chápu) pořádně nevědí, co se dnes od nich očekává. Jak říká můj přítel: "Jednoznačný úkol a smysl v životě muže zmizel ve chvíli, kdy přestal lovit mamuta holýma rukama". Trochu extrémně řečeno, ale pánové, nahlédněte co svědomí… Dnes většinou muž sedí celý den někde u počítače, ženu živit nemusí (ona to zvládne sama), nepříteli před branami po čumáku nedá, protože to zařídí vysoká mezinárodní politika… Někdy mám prostě takový dojem, že tím technickým a jiným pokrokem, kterého muži dosáhli a na který jsou tak hrdí, zároveň sami sobě znemožnili dokazovat, že jsou opravdu chlapi.
Omlouvám se, jestli je můj příspěvek příliš dlouhý a zmatený, ale snad je aspoň trochu jasné, co jsem jím chtěla říct :-)


16
ttajfunek 12. 09. 2005 20:30

Jak tak na to koukám, asi jsem chlap… Kdykoliv se vrátím z velkého nákupu, první co udělám (tedy hned po tom, co hodím do mrazáku potraviny nejrychleji podléhající zkáze) je, že si uvařím kafčo, zapálím si, hodím nohy na stůl a v klidu si počtu koupené noviny nebo si vyluštím křížovku. Těch patnáct minut, než se zrelaxuju (NENÁVIDÍM totiž velký nákupy) se nic nezblázní a já nemám pocit uštvanosti a uhoněnosti. Když jsem se se svým přístup jednou svěřila mamině, skákala metr do vejšky…. Stejně tak je to u mně se žehlením – žehlím, když mám čas a náladu, pustím si u toho pohádky, otevřu lahvinku a mám vyžehleno rozhodně rychlejš, než kdybych nad sebou měla bič. A co se týče toho rozdělení na ženský a mužský práce – nechápu, proč bych se měla starat o auto, když jsem ten typ, co zvuk motoru popisuje slovy "vrrrrrm, vrrrrrrrm…" a stejně tak nemám pocit, že bych měla mého drahouška nutit do luxování, když vím,že to je činnost, kterou nenávidí. V životě by asi nemělo jít o rozdělování na to, co je mužská a ženská práce, ale na to, co je člověk schopen a ochoten dělat… No a pak záleží na domluvě a toleranci, samozřejmě :-)


17
filio 25. 09. 2005 21:06

Presne tak : ,,Ale jací dnes muži jsou? Mají, vznešeně řečeno, krizi identity, tj. (aspoň jak to chápu) pořádně nevědí, co se dnes od nich očekává.,,

A co se dnes od nas vlastne ocekava?! To je klicova otazka na kterou si vetsina chlapu ani nedokaze odpovedet, zatim co u zeny to je jasne mela by byt pekna a mila, prastena a trochu samostatna… u chlapa to je tezsi…protoze nikdo vlastne nevi co ty zensky chtej a to ani oni samotny.


18
mary 29. 11. 2005 14:03

Tak s tim naprosto souhlasim a fakt neim co k tomu ric dal…Nerekla bych ze je na tom neco zmatenyho…dik ze to konecne negdo takle napsal… :-)


19
maky 21. 12. 2005 20:32

Feminismus se snaží o vyrovnání rolí mezi mužem a ženou, už v tvém článku je vidět ten rozpor, ačkoliv se snažíš být neutrální. "Otec doma dělal těžkou nebo jinou chlapskou práci, a matka vařila, uklízela, prala, a oba si vzájemně pomáhali." Všimni si, otec = chlapská práce, matka = vařila, uklízela…, to je trošku rozdíl v pohledu. Ono vysmejčit celý dům je mnohdy těžší než "chlapská práce", vemeš-li v úvahu ještě péči o rodinu, zaměstnání a udržování rodinné pohody. Zkus to trošku vzít v potaz, když chceš být nestranný. :-)


20
lentilka 21. 01. 2006 20:41

Reakce na pjotr #1Načítám náhled komentáře...: pjotr: hm, já se za feministku považuju. z mnoha důvodů. a se slečnou v článku hrubě nesouhlasím. víš, chlapi jako ty před sto rokama zakazovali ženským studovat, protože měli jisté scestné představy.
stejně jako ekologie nerovná se green peace, feminismus nerovná se odpor mužům. přesně ten tvůj argument se sukní vypovídá, že ty to tímto způsobem zjednodušuješ.


21
johnik 27. 01. 2006 16:59

Slečna v článku není feministka ani náhodou, kdyby byla feministka tak "vezme krumpáč a jde těžit uhlí" (nadsázka samozřejmě), je jen líná, a na to v životě taky dojede, až si jednou nabije hubu a otevřou se jí oči, tak snad pochopí význam slova feminismus.Takhle žije chudák ve zkreslených představách.Vlastně ne chudák, ona v těch představách žije ráda.


22
karin 02. 02. 2006 00:43

Reakce na pjotr #1Načítám náhled komentáře...: Chlapče, člověk tak líný v úsudku jako ty, by neměl vynášet zbytečné soudy o druhých. Tolik trivialit už jsem dlouho nečetla.


23
Maxalda 03. 02. 2006 14:07

Myslím si, že když ženská nechce vařit, prát, uklízet, žehlit atd., tak to není maskování se za feminismus.V panelákovém bytě pomalu žádné chlapské práce nejsou, možná jen jednou za dva roky vymalovat občas přitlouct nějaký ten hřebíček.Chlap přijde domů z práce, projde se v botách pomalu po celém bytě, pak navštíví ledničku, lehne si na gauč a zapne si fotbal. Ženská přijde domů, uklidí po chlapovi nepořádek který způsobil tím, že si nesundal přede dveřmi boty, koukne do lednice, do špajzu a jde nakoupit.Když přijde z nákupu domů nahodí pračku, začne vařit večeři (která musí být teplá,hutná a dobrá, jinak o víkendu zase uslyšíte od své milé tchýně "ale broučínku ty ses mi nějak zhubnul, ona ti nevaří?").Když dovaří, naservíruje to chlapovi až pod nos, pověsí prádlo, přepne na jiný kanal v televizi a nastoupí k žehlícímu prknu.Když večer ulehnou do postele tak chlap čeká žhavé a vášnivé milování.Co z toho ta ženská má?
Myslím si, že ženská která tuhle práci nechce dělat by ani nebyla špatná matka, chlapi tyto práce taky nedělají a jsou snad proto špatnými tatínky?
Podle mě jde o to z jakého úhlu se na podíváme.Chlapi budou tvrdit jedno a ženský druhý.Podle mě je hrozně složité soužití muže a ženy. Buď je v tom vztahu hodně kompromisů a nebo si jeden z těch dvou nechává … na hlavu.
Dodneška se přítelem hádáme o prkénko na záchodě.

Reakce na komentář: johnik #24Načítám náhled komentáře..., John #29Načítám náhled komentáře..., ernie #46Načítám náhled komentáře...

24
johnik 03. 02. 2006 15:36

Reakce na Maxalda #23Načítám náhled komentáře...:
Dodneška se přítelem hádáme o prkénko na záchodě.

Kupte si každý svoje ;-)

Reakce na komentář: Maxalda #25Načítám náhled komentáře...

25
Maxalda 03. 02. 2006 16:51

Reakce na johnik #24Načítám náhled komentáře...: jo jasně a každej i svůj záchod – inteligentní návrh
Pak bychom mohli dospět i k tomu, že si každý pořídí svůj byt.Ale o tom to právě není, je to o těch zmíněných kompromisech a o soužití ženy s mužem nebo opačně jestli chceš.
Za tenhle návrh opravdu nobelovku nedostaneš!!

Reakce na komentář: johnik #26Načítám náhled komentáře..., John #29Načítám náhled komentáře...

26
johnik 03. 02. 2006 17:24

Reakce na Maxalda #25Načítám náhled komentáře...: To byl samozřejmě vtip.S tvojí reakcí (23) se dá vcelku souhlasit, sám zastávám názor že nechat ženskou aby sama dělala všechnu tuhle dřinu není úplně fér, sám občas rád uvařím, nebráním se občasným společným nákupům, a někdy se i do mytí nádobí pustím.Nechat se obletovat mi přijde dost pod úroveň, připadám si pak jak nemohoucí co se o sebe neumí postarat.S tím prkýnkem to vysvětli….

Reakce na komentář: Maxalda #27Načítám náhled komentáře...

27
Maxalda 06. 02. 2006 09:00

Reakce na johnik #26Načítám náhled komentáře...: Je to jednoduchý, ženská chce mít prkýnko dole a chlap ho nechává většinou nahoře. A přitom jde jen o kompromis.Ale kdo ustoupí? Je to blbost, ale mě to vadí když zůstane nahoře. :-)

Reakce na komentář: John #29Načítám náhled komentáře..., Ash #31Načítám náhled komentáře...

28
johnik 06. 02. 2006 16:35

Našel jsem na jednom serveru pěknou definici pojmu feminismus :-) :
Socialistické, protirodinné politické hnutí, které vede ženy k tomu, aby opustily své muže, zabily své děti, věnovaly se čarodějnictví, zničily kapitalismus a staly se lesbami.


29
John 06. 02. 2006 18:11

Reakce na Maxalda #23Načítám náhled komentáře...:
Když neumíš zaujmout lepšího chlapa než toho co tu opisuješ, je to jenom a pouze tvoje chyba. Co si ulovíš, to máš.

Reakce na Maxalda #25Načítám náhled komentáře...: Reakce na Maxalda #27Načítám náhled komentáře...:
…je to o těch zmíněných kompromisech…
A přitom jde jen o kompromis.Ale kdo ustoupí?


Kde vidíš kompromis v pravidlu, že chlap prkýnko zvedá i pokládá, a žena ani/ani? Já tam vidím ústupek jenom z jedné strany.

1.Nauč se alespoň význam slov, které používáš, nebo
2.místo www.qark.net začni psát www.cosmogirl.cz.

Reakce na komentář: Ash #30Načítám náhled komentáře..., Ash #31Načítám náhled komentáře..., Maxalda #32Načítám náhled komentáře..., Maxalda #33Načítám náhled komentáře..., Ash #37Načítám náhled komentáře..., ali #52Načítám náhled komentáře...

30
Ash 06. 02. 2006 19:14

Reakce na John #29Načítám náhled komentáře...: Obávám se, že pokud má prkénko dvě stabilní polohy, tak jediné řešení, které je kompromisem, je to, že si každý bude prkénko instalovat do žádoucí polohy svépomocí.

Ústupek ženy je, že ho nebude vyžadovat dole, což by ráda a ústupek muže je, že ho nebude nechávat nahoře, což by rád.

Pak je tu ještě možnost koupit takové to prkénko s poklopem a dohodnout se, že se záchod bude odedneška zavírat. Tedy žena bude zvedat a sklápět poklop a muž zvedat a sklápět celé prkénko. Ideální situace, vřele doporučuju. Doma to tak máme a problémy s prkénkem znám jen z doslechu :-D

Bože dneska jsem na tom hodně špatně že už analyzuju i tohle :-D

Reakce na komentář: Ash #31Načítám náhled komentáře...


32
Maxalda 07. 02. 2006 06:56

Reakce na John #29Načítám náhled komentáře...: Hahaha "co si ulovíš to máš". Kdo říká, že mám něco takovýho doma. Na štěstí NE.Kdybych takovýho "inteligenta" měla doma, tak by letěl a ani by nemrkl okem. Většina chlapů si myslí, že se všechno točí jen kolem nich.

A záchodové prkýnko ( což už nechci řešit ) byl jen příklad kompromisu ( asi blbej ).

To že jsem asi na špatných www stránkach to je možný, měla jsem pocit, že tu řešíte feminismus versus lenost, a né záchodové prkénko (menší detail).
Svým názorem jsem chtěla vyjádřit jen to, že většina chlapů je líných a doma nic nedělají. Maskují se za co? Za to, že je chlap? To je dost ubohý.

PS:Ještě k tomu prkýnku – nebo na to tvé ani/ani
Podle mě toho nechci tak moc, když chci aby bylo prkýnko
dole.Dělám zase ústupky v jiných věcech.
Tak a to je konec příběhu se záchodovým prkýnkem. :-)

Reakce na komentář: John #34Načítám náhled komentáře..., OKi98 #39Načítám náhled komentáře...

33
Maxalda 07. 02. 2006 07:06

Reakce na John #29Načítám náhled komentáře...: …je to o těch zmíněných kompromisech…
A přitom jde jen o kompromis.Ale kdo ustoupí?

Je jasný, že když splácáš každou větu z jiného příspěvku, bude z toho blbost. Ze mě hlupáka dělat nemusíš.
Ale když už chlap neví kudy kam, přistupuje i na takové řešení.

Reakce na komentář: John #34Načítám náhled komentáře..., Ash #37Načítám náhled komentáře...

34
John 07. 02. 2006 12:11

Reakce na Maxalda #32Načítám náhled komentáře...:
Když si sama spokojená s tím co máš, nevím z jakého důvodu tu pak rozebíráš nejakou většinu. Stejně jako je většina chlapů [censored], je i většina žen. A řešit to nemá smysl, stačí si vybrat to, co ti vyhovuje.
Reakce na Maxalda #33Načítám náhled komentáře...:
Vystihla si to. Hlupáka z tebe nemusím dělat já.

Reakce na komentář: Maxalda #35Načítám náhled komentáře...

35
Maxalda 07. 02. 2006 13:20

Reakce na John #34Načítám náhled komentáře...: Ty evidentně spokojený nejsi.Jinak by si se nechoval tak uboze.
Nestojíš mi za to, je mi tě líto.

Reakce na komentář: John #36Načítám náhled komentáře...

36
John 07. 02. 2006 14:01

Reakce na Maxalda #35Načítám náhled komentáře...:
Mýlíš se. Tady se skvěle bavím, a v životě si nemám na co stěžovat.

Co se týče témy tohoto webu, je mi 24 a výrazný zájem o mně mají všechny věkové kategorie, od 14-tiletých děvčatek pod zákonem, přes maturantky a VŠkoláčky, až po inteligentní, samostatné a sebevědomé krásné ženy medzi 30–40. Ne, nejsem zatím ani miliardář, ani model. :]

Reakce na komentář: Maxalda #45Načítám náhled komentáře...

37
Ash 07. 02. 2006 16:06

Reakce na Maxalda #33Načítám náhled komentáře...: Klídek ;-) Jsi tady na správným serveru, dokonce jsme tak hodní, že ti slůvko "kompromis" nahradíme slůvkem "tolerance", a hned se shodnem, o čem to vzájemné soužití je. O toleranci… A taky o kompromisech… No a někdy je to normální business.

Vidíš, vlastně co bys třeba chlapovi nabídla výměnnou za 'pro-ženskou' manipulaci s prkénkem??? ;-)

Taky Ti povíme, že chlapi nečekaj za každej blbej nápad nobelovku, většinou kupodivu čekaj, že na ně ženská alespoň nebude jízlivá, když se pokusili o vtip, i kdyby nebyl vtipnej. Pokud ženská moreover dokonce ocení snahu, to jsou z ní pak úplně hotoví a už se jí nepustěj.

Reakce na John #29Načítám náhled komentáře...: Jinak když ta tolerance chybí, to pak lidi píšou nasírací příspěvky, v nichž se pak posílaj na různý cizí servery :-D atp., no když je to baví… Ne že bych se k tomu musel vyjadřovat, ale… moc hezký to neni.

Jinak musím souhlasit, že dvě prkénka sice nejsou na nobelovku, ale hádat se kvůli jednomu je ještě o něco horší. A vůbec nejhorší je hádat se na Qark.net :-D

Motto dne: Chlapi už toho nechte, jste jak ženský :-D

Reakce na komentář: johnik #38Načítám náhled komentáře..., OKi98 #39Načítám náhled komentáře...

38
johnik 07. 02. 2006 16:35

Reakce na Ash #37Načítám náhled komentáře...: koukám že máš dneska dobrou náladu ;-)

Reakce na komentář: Ash #42Načítám náhled komentáře...

39
OKi98 07. 02. 2006 17:17

Co se týče záchodového prkénka, tak přece jde o estetickou záležitost – nikdo nechce ukazovat pomočenou keramiku.
Reakce na Maxalda #32Načítám náhled komentáře...:
Kdybych takovýho "inteligenta" měla doma, tak by letěl a ani by nemrkl okem.
Mít takovou inteligentku, tak močím do dřezu.

Reakce na Ash #37Načítám náhled komentáře...:
Odhalení dne: Ash nemá koule. Buď je neměl nikdy, nebo o ně přišel během své "feminizace".

Reakce na komentář: Ash #40Načítám náhled komentáře...

40
Ash 07. 02. 2006 20:20

Reakce na OKi98 #39Načítám náhled komentáře...: Ash nemá rád jízlivost.


41
Ash 07. 02. 2006 20:27

Motto dne 2, 4OKi especially:
Ať necháte prkénko
nahoře či dole,
nezvětší se vám tím IQ,
ani koule :-D


Lidi by se měli hádat zásadně jen v rýmech. Byla by větší sranda :-O


42
Ash 07. 02. 2006 20:28

Reakce na johnik #38Načítám náhled komentáře...: Dnes taky :-D


43
John 07. 02. 2006 20:38

Oki: tobě jsem psal maila ohledně autora nějaké knih a nedostal jsem žádnou odpověď (grr). :]
Yo, asi bych si měl zřídit taky nějaký mail na spamy…

Ash: Dyť já se nehádám, jenom zabávám. ;-) I když nevím… u nás je prkýnko někdy nahoru, někdy dole, ale keramika je suchá… holt když "prskneme" mimo, umíme to po sobě utřít papírem. :]

Pak je tu ještě možnost koupit takové to prkénko s poklopem a dohodnout se, že se záchod bude odedneška zavírat. Tedy žena bude zvedat a sklápět poklop a muž zvedat a sklápět celé prkénko.
^
Jo, tohle je nejlepší řešení – ale třeba nějaký poklop s látkou nebo něčím, co opravdu dobře vypadá když je zavřený.

Reakce na komentář: OKi98 #44Načítám náhled komentáře...

44
OKi98 07. 02. 2006 22:23

Reakce na John #43Načítám náhled komentáře...: to je ale náhoda, zrovna dnes jsem si udělal odpovídací večer, takže až budeš mít chvilku, tak koukni na mail.


45
Maxalda 08. 02. 2006 06:37

Reakce na John #36Načítám náhled komentáře...: Tak to máš dobrý, když po tobě letěj jak slepice po flusu.


46
ernie 08. 02. 2006 15:36

Reakce na Maxalda #23Načítám náhled komentáře...:
Jestli žiješ takhle, tak si to zasloužíš. A prkýnko? Já si myslím, že clap by neměl být takové hovado, aby chcal vestoje.

Reakce na komentář: Maxalda #47Načítám náhled komentáře...

47
Maxalda 09. 02. 2006 06:27

Reakce na ernie #46Načítám náhled komentáře...: No vidíš tak jsme se shodli.Je lepší když chlap chodí čůrat jako holčička.
To bylo teda téma. ;-)


48
Růženka Šípková 03. 03. 2006 22:16

Tak tedy, to je tedy ale BLÁBOL!! Rozhodně žádná žena nemá zapotřebí číst nebo poslouchat tyhle zcestný kecy. Je mi jasné, že muži hledají bezplatné, do úmoru pracující služky, které ještě v noci v posteli poslouží jako….
Jenže vážený.., naštěstí na světě přibývá stále více žen, které si uvědomují zbytečné soužití s mužem. A bude ještě hůře.


49
Mína 15. 04. 2006 00:09

Nedávno jsem četla článek o vztazích mezi mužem a ženou, zajímavá informace byla, že Angličanky nevaří a ani to od nich nikdo neočekává. Nikde jsem se zatím nedočetla srovnání Angličanka=feministka. Představa autora o lenosti dané dívky je scestná. Nemůže vědět jestli nemá před sebou budoucí úspěšnou právničku, která bude schopna se postarat o děti, milovat manžela a ostatní nezáživné a časově náročné práce si zaplatí. Možná ona svými schopnostmi nabízí víc než přízemní chlap může pochopit.

Reakce na komentář: jorik #50Načítám náhled komentáře...

50
jorik 18. 04. 2006 11:53

Reakce na Mína #49Načítám náhled komentáře...: Dobry den, a ten clanek se tykal jak velkeho procenta Anglicanek?
A kdo tedy vari? Kazdodeni navsteva restaurace ci konzumovani polotovaru asi nebudou zrovna to prave pro zazivaci trakt…
Mate pravdu, autor opravdu nemuze vedet jestli pred sebou nema uspesnou pravnicku, vrcholovou sportovkyni, spisovatelku ci adeptku na nobelovu cenu. Na druhou stranu mohl vest rozhovor i se slaboduchou nevyucenou svadlenou, stripterkou či uklizeckou…..
Navrhuji nebrat zretel na extremy a povazovat divku za "prumernou" .


51
clare 28. 05. 2006 21:41

pro Qark:Co vše považujete za mužské práce? Opravu kapajícího kohoutku nebo pračky? Typicky mužské práce se vykonávají jen zřídka. Například jak často se vám rozbíjí pračka? Kdežto žena musí prát, žehlit, vařit, luxovat, vytírat podlahu, atd. A tak to většinou vypadá že, muž sedí na gauči s lahváčem v ruce a kouká na fotbal a žena uklází, vaří, apod. Proto si myslím že o domácí práce by se měli oba dělit rovnoměrně a ne aby jeden dřel a druhý se flákal. Feministky jsou ženy které se snaží aby povinosti a šance obou pohlaví byly stejné.


52
ali 18. 07. 2006 12:57

Reakce na John #29Načítám náhled komentáře...: sice je to už půl roku co jste se dohadovali o prkýnko, ale kompromis podle mne je – když je wc po odchodu každého z partnerů zakryté celé.


53
xxx 08. 08. 2006 11:41

Ahojte,
zaujal ma clanok, pretoze som prave mala hodnotenie prace so svojim sefom-chlapom. Som skvela, uzasna, odbornicka, malo kto dosahuje mojich vedomosti, ale na vyssiu poziciu nepojdem. Dovod je jednoduchy – som zena.
A tak uvazujem o tom, ako sa branit a ako z tejto situacie vyviaznut. A ked nad tym tak uvazujem, prichadzam na to, ze v krajinach byvaleho vychodneho bloku je to o nieco jednoduchsie. Tam sa nikto nezamysli nad tym, ze by zena mohla byt dobra. To napr. v takom nemecku nie je az take jednoduche.
A napokon sa znova dostavam k otazke, ktoru som prekonala na vysokej – byt feministkou alebo nie? Nerozumiem preco je tu vobec taka polarizacia a to nie len v praci. Zoberte si svedsky model. Tam je zo zakona dane, ze obaja rodicia, muz a zena musia mat rodicovsku dovolenku. Je na nich, ako sa dohodnu, ale aj jeden aj druhy musi na chvilku opustit pracovny kolotoc a venovat sa dietatu. A tak by to malo byt. Nie len v praci, ale aj v zivot. Sme sice dve pohlavia, ale jeden bez druheho to nezvladneme. Takze asi to skonci napokon tak, ze si poviem, ze kazdy -izmus ne nebezpecny a najdem si druhu pracu. Majte sa.


54
Erik 28. 10. 2006 10:41

Cela podstata je v tom, ze zena je tvor, ktory ked dostane prst, tak odtrhne ruku.
Nikdy sa jej plne nezavdacis, aj keby si jej priniesol modre z neba.
Treba im jasne ukazat kde su medze, aby to nezneuzivali, lebo vela je takych, /a aj to same potvrdia/ ktore chcu len vela brat, a nic nedavat.


55
elsa 13. 04. 2007 18:05

Ono s tou leností je to podobné u obou pohlavi. Často právě když se muži nechce neco dělat, označí to za ženskou práci. A mysli si, že má vystaráno. Žehlit nebudu, vařit nebudu, to je ženská práce. V dnešní době je to opravdu hloupá výmluva. To samé ovšem i s feminismem.
Když žijou spolu dva lidi, měli by se umět, oba, o sebe postarat. A domluvit se, bez předsudků, co kdo bude delat. Vźdyt jde o spojení dvou samostatných jedinců.


56
ujkopajko 20. 07. 2008 10:32

o feminizme si myslím toto už dlhšiu dobu. mnohé ženy, možno vačšina má skreslenú predstavu o feminizme, alebo v mnohých prípadoch si ho "prispôsobujú". napríklad aj tej lenivosti.
príde mi to ako ked sa jednoduchí sedliaci dozvedia o nejakej novinke ale neporozumejú jej. zrejme si to tieto zmatené "feministky" prečítajú narýchlo v nejakom Cosmopolitane, ktorý tiež napísala podobne zmatená.
niektoré "feministky" si myslia že muž je niečo menej, že nimi treba pohŕdať a podobne, dokonca aj ked s mužmi chcú žiť. totálne zmatený postoj.
k tej lenivosti. myslím že každé pohlavie sa vždy snažilo to druhé využiť a to pri čo najmenšom množstve vynaloženej námahy. tieto "feministky" sú podobne prefíkané :-) ale zas naletí len určitý typ mužov.

Přidej komentář

Web je nyní kompletně uzavřen. Od této chvíle není možné přidávat žádné komentáře!

Další informace naleznete zde.