QARK.net — Jak holky (ne)balí kluky
Jak holky (ne)balí kluky

Jak holky (ne)balí kluky

Nikde není zaneseno, že by glejt na balení měla pouze a jen mužská část populace. I holky balí kluky a sklízí úspěchy, jen se občas stane, že k tomu přistupují stejně nešikovně jako chlap k novorozeněti, které mu dají poprvé do rukou, aby si ho pochoval.


Ukázka první – jasný zájem

Představte si, že stojíte ráno na zastávce tramvaje a o několik metrů dál je skupinka mladých děvčat a něco si špitají. Po chvilce se od nich jedna odpojí a jde směrem k vám, dojde necelé dva metry od vás a zůstane stát. Podíváte se na ni a zjistíte, že ta dívka evidentně nejeví zájem. Jako byste tam vůbec nebyli. Prostě si fascinovaně prohlíží trávu, obdivuje modrou oblohu a na vás kašle. Tak ji pustíte z hlavy. Holka tam vydrží stát dvě minuty, a pak se vrátí k hloučku ostatních kamarádek. Protože jste ale zvědaví, našpicujete uši abyste slyšeli co si budou vykládat a uslyšíte: „Von je nějakej divnej, asi sem se mu nelíbila. Vůbec nic neudělal, jen se na mě podíval a jinak nic.“

Tak tohle se mi nedávno stalo. Asi jsem vážně divnej. Vůbec mi nedošlo, že holka, která civí na oblohu a stojí dva metry ode mne, mě vlastně šíleně balí. Přitom stačilo aby se naše oči setkaly nebo aby ten svůj zájem dala najevo trošku jinak, než postáváním o kus dál a ignorováním mě.

Ukázka druhá – vyzývavá poloha

Zkusme si modelovou situaci. Sedíte v restauraci, nebo tramvaji, a kolem vás je plno volných míst. Najednou vstoupí pěkná holka, vaše pohledy se na vteřinku setkají. Její tvář je bez výrazu. Vypadá to, jakoby si vás nevšimla, ale vás přesto napadne, že byste měli šanci.

Dívka jde pomalu k vám a vy si přejete, aby si sedla někam před vás, nebo na takové místo, abyste na ni viděli a mohli za ní třeba později zajít. Jenže ouha, ona si sedne za vás tak, abyste na ni buď neviděli vůbec, nebo alespoň tak, abyste se kvůli ní museli otočit. Tohle ženské chování jsem nikdy nepochopil. Muž by si vždy vybral takové místo, aby na dívku viděl a ona viděla na něj.

Samozřejmě si budete myslet, že se jí nelíbíte, ale najednou si všimnete, třeba v odrazu ve skle, že se na vás dívá. Otočíte se abyste se přesvědčili, jenže ona zčistajasna upřeně hledí do stolu a její tvář je zcela neutrální. Otočíte se ještě párkrát, vždy se stejným výsledkem.

Potom to pustíte z hlavy, protože dojdete k závěru, že nejste její typ. Jenže to bohužel nevíte, že ona vás tímto chováním balila! Ach jo.

Láska je slepá

Ženy asi mají svá vlastní, nelogická pravidla balení. Vypadá do, jakoby žily ve strachu, že projevit zájem by znamenalo, chovat se jako kurva. Možná mají pocit, že by byly příliš vyzývavé a zdá se jim, že kdyby muž chtěl, tak si jich i přesto všimne a něco udělá. Proto raději volí zcela neutrální výraz a nesetkají se s vámi ani očima. Jenže muži to pochopí jinak a myslí, že jde o nezájem. Přitom jakýkoliv impuls z dívčiny strany, usměv, pozitivní oční kontakt a další, by se setkal s povděkem.

Je to zvláštní paradox. Neznám muže, který by kdy řekl o dívce, že je kurva na základě toho, že iniciovala balení, nebo v něm hrála vůdčí roli. Za to znám plno kluků, kteří o dívce prohlásí, že je hloupá husa, protože je balí čučením do země.

Tak mě tak napadá, že rčení „láska je slepá“ asi vzniklo proto, že láska je rodu ženského, a tak občas nevidí skutečnost, protože zrovna civí do země. :-D

Qark | 15. 07. 2005 19:10 | Komentáře: 28 | ::O ženských


Jak na ženy, jak s nimi a jak bez nich.


Líbil se vám tento článek? Pomohl vám a nebo vás alespoň pobavil?

Potom si jej můžete s dalšími 49 články, rozdělených do kategorií Příprava na balení, Balení, Rande, Vztah a Rozchod, zakoupit knižně pod názvem Ulovte si ji aneb Jak na lásku například v knihkupectví Eruditus a udělat tak radost nejen sobě, ale i autorovi.





Přidat článek do: [ linkuj.cz], [ jagg.cz], [ asdf.sk], [ del.icio.us]

Stáhnout článek jako [ PDF]
[ RSS komentářů] k článku

[ Napsat] komentář

Články a fotografie z tohoto webu je zakázáno kopírovat a přidávat si je na svoje blogy, či kamkoliv jinam, bez mého písemného souhlasu!

Komentáře


1
Navi 15. 07. 2005 21:04

pro holky je to novinka – teprve az moderni doba je stavi i do opacne pozice – a to je pro neco neznameho, aspon konecne vedi, jak to mame snadne :-) ony to ovsem vzdaji, nedovedou proces baleni do konce…


2
pjotr 15. 07. 2005 21:23

Napríklad ja som bol zbalený babou ;-) nebolo tomu, že ja by som očividne balil ;-) Joj, ako to je už dávno. Myslím, že niektoré si už na to zvykli :-)


3
reddragon 16. 07. 2005 11:07

uz si tuhle stranku procitam par mesicu a rikam si Qarku ty kdyby si nebyl lidumil a nedelil se s nami o sva pozorovani zde na svem webu, tak to muzes z fleku vydat knizne a vydelat na tom majlant…pod spoustu clanku bych se klidne podepsal, ne kvuli kradezi autorskych prav, ale kvuli souhlasu ze mas opet pravdu a vidis dobre.


4
seba 16. 07. 2005 17:16

To, ze muzi nevnimaji zenske baleni nijak spatne a naopak ho vetsinou vitaji, je vseobecne znama vec, vetsinou jde spis o to, ze pokud zena sbali muze, budou ji za "lehkou" povazovat ostatni zeny, ktere treba nejsou tolik odvazne. A navic muzi se mozna bez problemu vzdaji sve prirozenosti dobyvat,ale vetsine zen je i v dnesni dobe prijemnejsi nechat se dobyvat nez byt tim, kdo se snazi. Prave proto si radsi hraji na nesmele a doufaji,ze muz se projevi uplne sam od sebe. Ja jsem se v zacatcich meho soucasneho vztahu angazovalala minimalne stejne jako muj pritel, ale ruku na srce, kdybych se vylozene "nechala dobyt" mela bych z toho jeste lepsi pocit.

Reakce na komentář: Ash #6Načítám náhled komentáře...

5
b 17. 07. 2005 18:05

nice design blog


6
Ash 19. 07. 2005 02:05

Holky zřejmě chtějí být baleny, aniž by musely hnout brvou či čímkoliv jiným. Dostane se jim tak nejlepšího potvrzení jejich atraktivity. Celkem to chápu, ono když k tobě přijde, usměje se a zamrká, tak už skoro není co řešit a případný úspěch už nemá tu správnou váhu a hodnotu.

Já bych jim to nechal, není to až tak naše věc; balit se dá i pološně, zájem nezájem; co nechce, to se proseje.

Reakce na seba #4Načítám náhled komentáře...: Jo… ten skvělý pocit by měl asi každej :-)


7
Navi 19. 07. 2005 22:57

[7] a tem peknym to dokonce i tak funguje :-) muze si s nima delat cokoli, ale vzdycky staci mrknout a dostane co bude chtit :-)

Reakce na komentář: Navi #7Načítám náhled komentáře...

8
Kvejk 30. 07. 2005 03:38

Holka neni kluk proboha.To že ona přemejšlí jestli nebude za kurvu je druhotný.Protože to že se takhle "podivně" chovaj všichni znamená že se divně nechovaj.Ony takový sou.Holka je od výroby jako kytka-pěkně voní parfémem od diora,je pěkně barevná v hadříkách co dlouho sháněla a stojí na místě kam nejvíc svítí slunce aby byla vidět.
Ale motýli sme my chlapy! kytka se sama vopilovat nezvládne,prostě proto,že kytka tak nefunguje.Jestli si myslíte že na tom něco změníte je to bláznivina-jen se zkuste měsíc chovat jako holka,buďte kytkou, a uvidíte jak je to nepřirozený a přestanete mít potřebu věci měnit,budete mít prostě radost z přirozenosti věci.Zkuste to opravdu!

Reakce na komentář: makiino #11Načítám náhled komentáře..., Ash #17Načítám náhled komentáře...

9
OKi98 31. 07. 2005 23:32

Holky balí kluky v drtivé většině případů. Měli byste vypadnout od počítačů a jít ven si to vyzkoušet. Uvidíte, že tomu tak je.

Jde o to, že většina kluků nemá koule na to, aby oslovili neznámou dámou. Chtějí jít téměř na jistotu, proto čekají na nějaké znamení (oční nebo fyzický kontakt, vyzývavá gestikulace, hlasitější ústní projev apod.). Z toho důvodu musí většinou udělat první krok žena, jinak by se nejspíše nedočkala…

Já osobně daleko raději dělám první krok sám, protože to, že třeba jedu v autě, vidím krásnou dámu, zastavím, vyskočím a utíkám za ní mně dává neuvěřitelný pocit vzrušení, který při klasickém svádění (ona mně dá najevo zájem jako první) je daleko slabší.

Reakce na komentář: Jakub #10Načítám náhled komentáře...

10
Jakub 01. 08. 2005 07:41

Reakce na OKi98 #9Načítám náhled komentáře...: A co jí začneš hustit do hlavy?

Reakce na komentář: OKi98 #15Načítám náhled komentáře...

11
makiino 01. 08. 2005 14:18

Reakce na Kvejk #8Načítám náhled komentáře...: tenhle názor mi něco řek…to je moc dobrej názorrr :-)


12
makiino 01. 08. 2005 14:21

no…ale jak vlastně balit holky, kdy¨ž je člověk tolik nesmělej, jako jsem JÁ…dokázal by něgdo poradit???

Reakce na komentář: Kvejk #13Načítám náhled komentáře..., OKi98 #14Načítám náhled komentáře..., Ash #16Načítám náhled komentáře...

13
Kvejk 01. 08. 2005 15:22

Reakce na makiino #12Načítám náhled komentáře...: Neber to jako blbej kec.Ale moje rada zní:Nehoň si ho. Budeš mnohem plnější energie která se bude muset vrtnout jinam-prostě budeš myslet koulema a hormony tě už donutěj k akci.


14
OKi98 01. 08. 2005 16:59

Reakce na makiino #12Načítám náhled komentáře...: Jo, vypni monitor, jdi ven a snaž se oslovit co nejvíce slečen.


15
OKi98 02. 08. 2005 01:02

Reakce na Jakub #10Načítám náhled komentáře...: Nevím co máš konkrétně na mysli.
Jestli myslíš, jak ji oslovím, tak to záleží na mé náladě. Ze 20% ji standarně pozdravím a tak z 80% začnu v polovině věty (jako kdybych nad něčím přemýšlel a jen se jí mimochodem na něco zeptal).

Důležitý je, aby to nevypadalo tak, že se ji snažím sbalit.

Reakce na komentář: Ash #16Načítám náhled komentáře...

16
Ash 11. 08. 2005 22:39

Reakce na OKi98 #15Načítám náhled komentáře...: K tomu se připojuju – polovina věty nebo polovina rozhovoru je přesně místo, kde bezpečně oslovit slečnu. Je to taková "tutovka".

Představte si (Reakce na makiino #12Načítám náhled komentáře...: ), že jedete s kamarádem vlakem, povídáte si a vedle vás sedí Slečna. Zapojit ji do hovoru je teoreticky triviální záležitost – a prakticky se to taky dá :-) Není to o nic těžší, než kdyby tam seděla vaše sestra. To zvládne i naprostý nesmělec :-)

Pokud takovou Slečnu jen tak tak doběhnete na ulici, je to vlastně podobné. Sice tam není kamarád, nikdo s nikým nepovídá, nikdo neposlouchá, není to tak v klidu a nebyl čas ani prostor na přípravu a nějaké oťukávání, ale… až na těchto pár detailů :-) je to vlastně stejná situace. Tak asi takhle to beru.

Snad jediná nevýhoda je, že když je člověk opravdu nenápadný, tak to není takové vzrůšo a navíc si třeba hodinku pokecá s někým, kdo o něj naprosto nestojí. Holt nižší riziko = nižší výnos a opačně.


17
Ash 11. 08. 2005 22:42

Reakce na Kvejk #8Načítám náhled komentáře...: Tak :-)


18
Petr 26. 08. 2005 22:00

Tenhle článek jsem si prožil přes pár týdny a mohu ho jen potvrdit. Přijde mi jen, že když si holka sedne doprostřed mezi své kamrádky, chce vidět, že muž umí pobavit všechny a na všechny zapůsobit. Možná se tím i třeba tak trochu chlubí svým kamarádkám. Já většinou než jsem se dostal doprostřed k té vytoužené slečně, byl jsem tak na šlupky, že jsem si ráno myslel, že večer se nic zajímavého mezi námi nestalo…pak přišli fotky a jen sem čuměl, jak se na mě lepila. Přišla další akce a zase seděla uprostřed a já se nikam nedostal, zase sem se střískal a pak zase přišli fotky…atd. Je to zvláštní, ale je to tak.
Nicméně jsem slyšel názor od ženy, že když ženská chce, tak chlapa sbalí, ať chlap chce nebo ne. Z tohohle si myslím, že když se ženy chovají, tak jak je popsáno nahoře v článku, tak jak bylo zde výše napsáno, chtějí být sbaleny. Jsou kytky a my jsme motýli.


19
dejw 31. 12. 2005 11:23

Dobrej článej. Taky se mi stalo, že mě balila holka na jedný slavnosti, a balila mě tím stylem, že ke mě přišla a řekla mi že se jí líbím, což bylo pro mě docela příjemný a pak se mě zeptala jestli bych šel s ní do lesa že se tam sama bojí, samozdřejmě se ona líbila hodně i mě. Tak jsem neváhal a šel s ní, v lese jsme se potom líbali u nakonec se váleli po sobě na zemi….


20
Natalie 26. 04. 2006 22:16

líbí se my kluk Marcel a nevím jak ho zbalit rosím poradte ahojky


21
Johanes 10. 05. 2006 18:33

co když mi holka píše pořad na e-mail ruzne prezentace .jak myslyte ,chce mě zbalit?tak mi otpovězte na e-mail

Reakce na komentář: lal #22Načítám náhled komentáře...

22
lal 10. 05. 2006 21:09

Reakce na Johanes #21Načítám náhled komentáře...:
podle toho jake prezentace myslis brouku :-D


23
zuzka 25. 06. 2006 17:30

to přesně dělám :-D..ale to je tím,že jsme stydlivá :-D


24
xxx 24. 12. 2006 10:39

Kdyz slecna vyjede po nejakem fesakovi a narovinu mu rekne co chce, tak ho to sice muze pekne odstrelit a spadne mu celist (moje vlastni zkusenost) ale pokud se uz trochu z drivejska znate, tak ten primocary pristup proste musite ocenit :-)
Jde o to, aby slecna umela sve signaly nalezite podat a neschovavala se za nejake bezvyrazne naznaky apod. Nekdy je potreba to proste naznacit jasne (mame asi jednodussi a primocarejsi mysleni tak potrebujeme jasnejsi vyjadreni a naznaky) takze slecny: "Nebojte se nas!" :-D


25
David 17. 01. 2007 17:18

Jestli holka projevuje zájem tím, že se čumí jinam a schovává se, tak jak pak projevuje nezájem????


26
pro Natálku 17. 01. 2007 18:17

A odkud ten Marcel je?


27
Goodman 20. 10. 2007 15:37

tohle sem vsechno zazil, vsechno sem poznal , mam to ze skusenosti, podle me holka ktera si sedne za vas vubec nejevi zajem. napr. sem sedel v autobuse a kamaradka s vesnice si sedla predemne a divam se a divam a vidim jak se na me diva koutkem oka a sleduje zrcatko-kde me vidi, ktere je vedle ridice v autobusu.

oční kontakt je velice dulezity to se mi stava porad
stava se mi to proto: ze sem urostle postavy
ale kluci nezoufejte taky sem byl tlusty a stidel sem se
ale to casem prejde, v 15 sem se bal promluvit s holkama a v 18 to uz neni problem :-)


28
Raziel 01. 06. 2008 22:53

Jn, ženský jsou v tomhle trošku…nepochopitelné…ale zase to neplatí vždy… ;-)
Oslovit dívku z autobusu, se kterou mívám "pravidelný" oční kontakt? __

Přidej komentář

Web je nyní kompletně uzavřen. Od této chvíle není možné přidávat žádné komentáře!

Další informace naleznete zde.