QARK.net — Klan létajících dýk
Klan létajících dýk

Klan létajících dýk

Klan létajících dýk

Když jsem si na 365dní přečetl, že Klan létajících dýk je nadčasový, romantický příběh ve filmu o bojových uměních, tak jsem neodolal a na film si zašel. Udělal jsem dobře. Nádherná atmosféra, perfektní choreografie, dokonalé barvy, správně zvolená hloubka ostrosti a působivý příběh. Děj s překvapivým koncem má nápad, je solený láskou a opepřený zradou.

Po stovkách amerických filmů, mě tento čínský snímek opravdu nadchl. Je zvláštní, jak je čínská mentalita rozdílná, oproti jiným zemím. Chvíli trvá, než si na ni zvyknete. Když se vám však povede do ní vcítit, tak si film opravdu užijete.


Qark | 30. 03. 2005 11:57 | Komentáře: 7 | ::Filmy


Přidat článek do: [ linkuj.cz], [ jagg.cz], [ asdf.sk], [ del.icio.us]

Stáhnout článek jako [ PDF]
[ RSS komentářů] k článku

[ Napsat] komentář

Články a fotografie z tohoto webu je zakázáno kopírovat a přidávat si je na svoje blogy, či kamkoliv jinam, bez mého písemného souhlasu!

Komentáře


1
kuba-kubula 30. 03. 2005 14:35

Souhlasím s názorem o rozdílné mentalitě… Viděl jsem "Hrdinu" a taky to bylo o něčem jiném, ikdyž trošku možná moc akční. Ale i další čínské (japonské) filmy (např. Tygr a drak)


2
De Marco 30. 03. 2005 17:06

Po té co jsem zhlédl pár filmů s východu které však nemají takovou pompézní reklamu a marketing, bych vůbec neřek že mají jinou mentalitu, ale to je jiné povídání. Co chci říc je že by jste byli překvapení co za kvalitní snímky se od tud dá zhlédnout! Tak před půl rokem ve filmovém klubu běželo pár opravdu dobrých věcí mě však nejvíc zaujal dnes prý kultovní režisér Takeshi Kitano a jeho "Brother" v ČR uveden pod názvem "Ve spárech Yakuzy" chtělo by se říc Heuréka už vým od kud se ůčí Tarantino ;oP!


3
Ash 31. 03. 2005 00:57

Jejda to jsou barvicky :-) Ale jinak Quarku diky, o 365dni jsem nemel ani tucha. Pote co na dokina.cz zrusily popisy filmu (takoveto…jakseto…achtapamet…ocemtojeproste…je 0:55h tobudetim…) tak jsem uz objevil jen kultura.centrum.cz, ale "zaloha" neuskodi.


4
Wrona 13. 04. 2005 19:24

no já bych jen chtěla říct že mě tenhle film (Klan létajících dýk) dost dostal…jsem kapku ujetá na východní kultury a hodně mě zaujalo zpracování a hlavně příběh snímku..Byl to dost silný zážitek a určitě jej doporučuju.. Fascinuje mě jak jim strašně záleží na cti,a podobných ctnostech,jenž jsou lidem ze západu už skoro cizí… Myslím že se od nich máme co učit…


5
edik 15. 09. 2005 22:17

Nikdo nemůže říct, že východní mentalita není odlišná od naší "středoevropské" (tzn. komunistické), to by byla lež! I když, některé ideály jsou pro ranou Čínu a naše komunisty společné, jsou v naší době naprosto neslučitelné a v podstatě zvrácené. Ty filmy (Hrdina, Tygr a drak, a Klan…) jsou nádherné, já to beru jako fascinující hru obrazu a zvuku (hlavně DTS), ani nepotřebuju titulky.


6
safiman 10. 01. 2006 17:23

No jestli se vam film libil tak se rozhodne podivejte na Hrdinu(Hero), je to od stejnyho rezisera a mě se opravdo moc libi


7
hebron 07. 08. 2006 12:13

Na takovy filmy mam uplne odlisnej nazor, bude to patrne tim, ze pochazim primo z mista, odkud tyhle veci sou…Vzdycky sem se na to podival, ale bez nejakyho velkyho nadseni a tak. Holt pro me to neni exotika, kdyz mi na TV davali serialy, filmy a komixy s podobnym tematem.
Btw v Cine se na tyhle filmy chodi spis kvuli reklamam…

Přidej komentář

Web je nyní kompletně uzavřen. Od této chvíle není možné přidávat žádné komentáře!

Další informace naleznete zde.