QARK.net — Muži rádi okázalá gesta
Muži rádi okázalá gesta

Muži rádi okázalá gesta

Medvídek

Muži se spolu celý život baví o tom, kdo vypije víc piv, uhraje nejvíc gólů, vydělá víc peněz, má ho většího… Celý jejich život je o poměřování a přeměřování. Už od dětství se snaží neustále vítězit a být lepší než ostatní, prostě mít navrch. Když se vrátí z prvního dětského prázdninového tábora, tak se rádi pochlubí diplomem za první místo v běhu a zavzpomínají na to jak se s na diskotéce líbali s jejich první láskou.

Ženy si zase rády povídají o vztazích, oblečení, lásce, romantice, nebo běžných věcech, které denně dělají. Nerozlišují jestli je lepší mít doma 10 nebo 20 párů bot, ale zajímá je k jakým příležitostem tu obuv vynosí. Jejich život je o vztazích, citech a lásce a porozumění, které se jim nedostává.


Jenže co se stane, když se tyhle dvě nesourodé bytosti sejdou v nějakém svazku, či vztahu? Najednou vznikají problémy. Chlap nedokáže pochopit, že se jeho přítelkyně prostě potřebuje denně svěřit a vypovídat, bez toho aby jí radil. Žena nepochopí proč je pivo tak sakramentsky dobré nebo proč si její přítel s kolegou v práci sprostě vynadají a druhý den jsou zase v pohodě kamarádi.

Svět je plný překvapení. To že ženy a muži nejsou stejní je poznat většinou na první pohled. Ale to že stejně nemyslí, nekomunikují a nejednají, si stále mnoho lidí neuvědomuje.


Ale zpět k názvu článku. Ráno mi volal kamarád, že jeho přítelkyně má narozeniny a ptal se, kolik jí má koupit růží. Tvrdil, že se nemůže rozhodnout jestli 30 nebo 50. Divil jsem se, padesát růží? Proč tolik? Odpověděl, že je to víc jak třicet a tím pádem se víc ukáže že jí má rád. Přišlo mi to vážně vtipné. Dívce můžete koupit 100 růží, nebo ji dát jednu a bude to stejné. Nezáleží na množství, na velikosti, a ani větší ceně. Záleží jen na tom gestu.

Kamarádovi jsem raději poradil, ať jí koupí růži jednu, dá jí velkou pusu, potom ji pozve někam na do kina, a pak na dobrou večeři. Finančně to vyjde stejně, ale jeho přítelkyně to mnohem víc ocení.

Shrnutí

A jaké z toho plyne poučení? Dárky vybírejte podle toho co se líbí obdarované/mu a ne podle toho co byste chtěli vy. A děvčata, vy nezapomeňte, že to platí i obráceně. Já jsem za život už dostal tolik plyšáků… který mi jednak na nic nejsou, ale hlavně se nedají vypít :-(

Ale dost už alkoholu, to byl jen takový povzdech na nepraktičností ženských dárků, které muži dostávají. Vždyť každý chlap má nějaký koníček, nějakou zábavu. Dejte mužům raději praktické dárky, něco co potřebují, protože to je to co je potěší.

Qark | 21. 04. 2005 21:01 | Komentáře: 2 | ::Muži a ženy


Přidat článek do: [ linkuj.cz], [ jagg.cz], [ asdf.sk], [ del.icio.us]

Stáhnout článek jako [ PDF]
[ RSS komentářů] k článku

[ Napsat] komentář

Články a fotografie z tohoto webu je zakázáno kopírovat a přidávat si je na svoje blogy, či kamkoliv jinam, bez mého písemného souhlasu!

Komentáře


1
krtek 06. 01. 2006 01:02

ja radsi neprakticke darky ktere potesi nez veci potrebne ikdyz plysaci nejsou to pravy orechovy narozdil od alkoholu


2
qw 30. 07. 2006 14:58

stejně nevim co je asi tak nejlepší dat holce k narozkám, nějaký pozvání do kina nebo líp nějakej dárek? jaký? nemam moc na tohle nápady :-(

Přidej komentář

Web je nyní kompletně uzavřen. Od této chvíle není možné přidávat žádné komentáře!

Další informace naleznete zde.