QARK.net — Něco za něco?
Něco za něco?

Něco za něco?

Znamení

Vztah je plný kompromisů, život je plný vztahů, a proto nelze chtít cokoliv dostat zadarmo. O všechno je třeba bojovat, abychom se pak mohli radovat z výhry. Proč však tohle píšu?

Nedávno jsem seděl v hospůdce s přáteli, kde bylo mnohonásobně víc žen než mužů. Určitě to znáte. Taková sešlost se pak skoro vždy zvrhne v hodnocení vztahů, zvláště s přibývajícími čárkami na účtu. Děvčata se semkla k sobě a vzala si na paškál muže. „Ten můj nikdy neposlouchá co říkám, nezajímá ho to. Proč jste všichni muži takoví?“ Druhá dodala: „Proč nám pořád musíte radit?“ Další přizvukovaly: „Proč si nás víc nehledíte. Proč neumíte říct, že nás máte rádi?“


Pomalu se to stupňovalo a já měl pocit, že na to musím odpovědět. Chápal jsem, proč se zlobí, ale přesto jsem to musel říct. Nemohl jsem to v sobě udržet. Otočil jsem se na ně a položil jim jednoduché otázky. „A co vy děláte pro muže, aby se byl spokojený? Podporujete ho v jeho aktivitách? Když má problém, necháte ho v klidu aby si nad ním mohl popřemýšlet, nebo ho nutíte aby o tom mluvil? Milujete se s ním, když to potřebuje?“ Holky mlčely jako zařezané, až se jedna nadechla a řekla: „Ale vy…“

Není žádné vy. Ženy a muži nejsou ve válce, nejsou to bojující tábory. Muži chtějí, aby se k nim ženy chovaly jedním způsobem a ženy na to mají druhý pohled. A přitom pravda je někde uprostřed. Vztah je plný kompromisů, tak proč by se muži nemohli naučit mlčet a neradit ženě když mluví o svém problému? A proč by se ženy nemohly naučit nechat muže v klidu, když má problém? Tohle nejde jednostranně. Na tomhle se musí pracovat. A oba dva tábory musí chtít.

Jednou si prostě musíme přiznat, že muž a žena jsou rozdílní lidé. Každý potřebuje jinačí přístup, ale všemu se dá naučit, pokud se chce. A hlavně, pokud to chtějí a dělají OBA!

Qark | 13. 03. 2005 18:33 | Komentáře: 4 | ::Muži a ženy


Přidat článek do: [ linkuj.cz], [ jagg.cz], [ asdf.sk], [ del.icio.us]

Stáhnout článek jako [ PDF]
[ RSS komentářů] k článku

[ Napsat] komentář

Články a fotografie z tohoto webu je zakázáno kopírovat a přidávat si je na svoje blogy, či kamkoliv jinam, bez mého písemného souhlasu!

Komentáře


1
Marcellus 13. 03. 2005 19:33

To mi pripomina, jak si mi jednou kamaradka stezovala, ze jeji vztah je stereotypni a monotoni, a ze jeji kluk se vubec nesnazi. Ovsem kdyz jsem se ji zeptal, co proto dela ona, tak nebyla schopna rict jedinou vec :-) Jinak souhlasim s tebou…obe strany musi chtit (a jednat :-) ), jinak to proste nepujde :-)


2
Hondrej 14. 03. 2005 19:23

Snad se to sem hodí.
Já při podobných debatách s něžným pohlavím postupuji podle výborné knihy, přesně popisující tento problém.
Doporučuji páru (on a ona) přečíst. Pochopí spoustu věcí o tom druhém ve velmi krátkém čase, neboť většinou se takovéto zkušenosti sbírají několik (desítek) let.
Alan a Barbara Peaseovi – Proč muži lžou a ženy neumí číst v mapách. Místy je to psáno jako pro pitomce, ale opravdu to ty obecné pravdy obsahuje.

Reakce na komentář: Qark #3Načítám náhled komentáře...

3
Qark url 14. 03. 2005 20:13

Reakce na Hondrej #2Načítám náhled komentáře...: Tu knizku mam taky rad. Vrele doporucuji!


4
krtek 06. 01. 2006 01:23

ja taky ale hlavne to nebrat do slova jako vse

Přidej komentář

Web je nyní kompletně uzavřen. Od této chvíle není možné přidávat žádné komentáře!

Další informace naleznete zde.