QARK.net — Proč jsi ji nevzal s sebou?
Proč jsi ji nevzal s sebou?

Proč jsi ji nevzal s sebou?

Zdá se mi, že v dnešní společnosti nemít přítelkyni, je věc strašlivá. Ovšem existují i mnohem horší věci. Například mít přítelkyni, ale netahat ji všude s sebou. To je totiž věc hodna opovržení!


Jednou jsem tak jel autem ještě se dvěma kamarády a jednou dívkou. Všichni se dobře známe. Po cestě jsme se my kluci bavili, smáli, ale ta holka pořád mlčela. Přišlo mně to divný, tak jsem se na ni otočil a povídám jí: „Co je dneska s tebou, že pořád mlčíš? Taky nám něco řekni.“ Ona chvilku přemýšlela, pak se na mě podívala a zeptala se: „Už máš nějakou přítelkyni?“

Skoro vždycky na takovou otázku odpovídám záporně, i když přítelkyni mám. Vím totiž, že je to lepší a jednodušší.

Tenkrát jsem ale odpověděl kladně a okamžitě toho zalitoval. Sesypaly se na mě totiž stovky detailních dotazů, které moji přítelkyni dopodrobna rozebraly. Skoro jsem ani nestíhal pod palbou otázek odpovídat. Vydržel jsem to však s nadějí, že už nebudu muset poslouchat tu stupidní otázku, jestli mám holku. Jenže přišlo něco horšího. Na závěr se mě podezíravě zeptala: „A proč jsi ji nevzal s sebou?“

Mít přítelkyni, znamená, podle ženského myšlení, tahat ji všude a hlavně pořád s sebou. Nikdy nesmíte být bez ní a taky nesmíte nikam chodit sami. Pokud vás bez ní uvidí ve městě nějaká kamarádka, ihned se vás zeptá „A kde máš přítelkyni?“ (V překladu to znamená „Proč není s tebou?“) Ať řeknete cokoliv, zinkasujete opovržlivý pohled nejhrubšího ražení. Holka vám tím ukazuje, že jí buď kecáte, nebo se vymlouváte, a že něco není v pořádku. Pokud jste samotní zahlédnuti vícekrát, stáváte se podezřelým ubožákem, který přítelkyni buď tají, nebo nikam nebere, a taková přítelkyně musí být zákonitě ten největší chudáček a vy hnusný bastard, který ji nechává doma.

Pochopitelně nikoho nezajímá, jak je to doopravdy. Neexistují žádné polehčující okolnosti. Legrační však je, že ta která se vás na to ptá, bývá zrovna taky přistižena sama. Ovšem to je v pořádku. To že je její přítel v práci je pravda, stejná pravda od vás je však brána jako podezřelá.

Něco na závěr

Včera jsem byl na svatbě, na kterou jsem byl pozván s  několika dalšími spolužáky a spolužačkami ze střední školy a viděl jsem tohle ženské myšlení převedeno do praxe. Ač jsme všichni svobodní, každá spolužačka přišla s přítelem. S přítelem, kterého nikdo neznal, nikdo nepozval. S klukem, který tam jen seděl a díval se do stolu a mlčel. Tohle mi přijde jako nepochopitelná věc. Žádný spolužák tam svoji přítelkyni nebral. Za prvé mu bylo jasné, že tam prostě nepatří, za druhé by měl pocit, že je jako vyžírka, co tam tahá cizí lidi.

A víte proč tam ty holky vzaly své kluky? No přece proto, aby každý viděl, že nejsou samy, že mají přítele a jsou s ním! Mně bylo těch jejich kluků líto. Bylo na nich totiž poznat, že tam jsou spíše z donucení. Celé si to tam odseděli a skoro nic nejedli a nepili, protože si připadali trapně.

Qark | 12. 06. 2005 22:08 | Komentáře: 12 | ::O ženských


Přidat článek do: [ linkuj.cz], [ jagg.cz], [ asdf.sk], [ del.icio.us]

Stáhnout článek jako [ PDF]
[ RSS komentářů] k článku

[ Napsat] komentář

Články a fotografie z tohoto webu je zakázáno kopírovat a přidávat si je na svoje blogy, či kamkoliv jinam, bez mého písemného souhlasu!

Komentáře


1
pjotr 12. 06. 2005 22:39

Všetko je to len a len slobodná vôla, či niekam ísť a či nie ;-) Škoda, že niektorí ľudia vnímajú povrchne a nič si neoveria. Platí pravidlo: ak nevieš na každú otázku výstižne a pohotovo odpovedať, radšej treba držať hubu*.

-----------------
*hubu som použil zámerne, pretože lepšie vystihuje daný moment

Reakce na komentář: Qark #2Načítám náhled komentáře...

2
Qark url 12. 06. 2005 22:51

Reakce na pjotr #1Načítám náhled komentáře...: Svobodná vůle občas končí tam, kde začíná vztah a kompromisy :-)


3
Ash 13. 06. 2005 11:31

Na druhou stranu, někdy taky může být pro hoku těžké se přítele vůbec nachvíli zbavit. A když se ten pak bude nudit dostatečně okatě, slečna podlehne a půjdou pařit někam jinam, spolu.

Mne by holka musela přemlouvat, abych se s ní cpal někam mezi její přátele. Mnozí zkušení borci ale znají úskalí a rizika příliš svobodného života a fungují přesně obráceně ;-) Zvlášť, když tu dívku třeba sbalili relativně snadno. Pak je člověk i chápe.

Jinak si ale myslím, že někam někoho přivést není vždycky na škodu. Často je fajn se seznámit s někým novým, i když není "člen party". Ale lidé jsou někdy na můj vkus poněkud lhostejní a raději toho "co tam nepatří" nechají stát u zdi, místo aby si ho vzali trochu do parády a během chvíle ho zaintegrovali.

Pokud se někdo někde nudí, nevidím to nutně jako jeho chybu, ani jako chybu toho, že tam vůbec je. On toho sám příliš nezmůže, takže je myslím spíš na ostatních, aby nehleděli jen na sebe, aby se dobře bavili, ale aby podali ruku i jiným. Mně třeba bylo dřív hloupé vodit mezi přátele někoho, koho znám třeba týden, i když to byla slečna zajímavá a rád bych s ní šel také někam "mezi lidi", abych ji trochu víc poznal. Dneska už mi to tak nepřijde a řídím se víc heslem "tví přátelé jsou i mými přáteli", i když to z počátku třeba vyžaduje trochu úsilí. A ani mí přátelé mne v tomto směru nezklamali. Neškodí udělat "pánskou jízdu", ale jinak – ať si každý přivede koho chce, když je mu s ním dobře. A pokud příště do frasa přivede zase někoho úplně jiného… tak co. Znamená to jen to, že se prostě vídáme málo často :-) A když to bude ten stejný, tím lépe, třeba mu časem ještě půjdeme za svědka. Ono seznamování s partnerkou kamaráda třeba až ve svatební den mi připadá přecejen trochu pozdě, a o čemsi to i svědčí.

Reakce na komentář: Mike #4Načítám náhled komentáře..., rony #5Načítám náhled komentáře...

4
Mike 14. 06. 2005 20:40

Reakce na Ash #3Načítám náhled komentáře...: Hej Ashi, opět vyčerpávající rozbor, uměl bys to taky někdy vyjádřit míň rozvláčněji? Ale jinak ty úvahy svý ratio mají, o tom žádná.. :-)


5
rony 14. 06. 2005 23:09

Reakce na Ash #3Načítám náhled komentáře...: preto na svadby existuju iste pravidla, ak na oznameni je napisane, ze je to zaroven pozvanie "k svadobnemu stolu" a "zaroven s partnerom", tak je to jednoznacne. Pokial to tam nie je, tak to plati LEN pre osobu, ktorej je pozvanka dorucena. Zvycajne je totiz v taky den dost nevhodne vysvetlovat "ale toho pajáca si si nemala brat so sebou" ;-)


6
Ash 14. 06. 2005 23:14

I wrote this letter longer than usually because I hadn't enough time to write it shorter.
[ B. Pascal ]

Když já nikdy nevím, kdy skončit. To je jedna z mých slabých stránek. Potřebuji nějaký hodně silný impuls. Třeba že najednou vypadnou pojist


7
Infernia 05. 08. 2005 21:30

Asi jsem ufo, ale za sebe mohu uprimne prohlasit, ze takova rozhodne nejsem .. nemusim byt vsude se svym pritelem a uz vubec bych kamaradovi sveho kluka nepokladala takove hloupe otazky … vzdyt co mi je do soukromi cloveka ktereho neznam??? Jo a s tou svatbou… heh taky nechapu, proc tam ty holky tahly sve pritele kdyz nebyli pozvani… to bych nikdy neudelala, protoze kdyz nekam se svym pritelem jdu, tak mi zalezi na tom, aby se tam citil dobre i on!


8
ttajfunek 12. 09. 2005 20:40

Jsou akce a kamarádi, které navštěvujeme společně a pak jsou kamarádi, s kterými se scházíme jednotlivě. Nedovedu si představit, že by se mnou můj přítel vyrazil na pivo s kolegou, kterého považuju za svou vrbu zpovědní a stejně tak nevidím důvod, proč bych měla pořád s přítelem jezdit například na bitvy, kde sici lidi znám a jednou za čas je ráda vidím, ale jinak si nemám s nimi o čem povídat. Kdysi dávno mě jeden partner nutil, abych s ním trávila veškerý čas a bylo to strašný. Dodnes mám pocit, že si chtěl spíš hlídat "svůj majeteček", než být se mnou proto, že mě má rád. Rozhodně si víc vážím svého současného partnera, než toho troubu, který si pletl lásku s vlastnictvím a právo s povinností


9
johnik 27. 01. 2006 16:32

Podobnou utázku (nadpis článku) slýchám často již několik let.Většinou však zní "kde ji máš?" Už jsem se nad tím přestal rozčilovat protože bych se dočista zbláznil, slyšet to pětkrát za večer…Takže většinou odpovím pravdu a odvětím, a kde ty máš holku/kluka?, ačkoliv vím že je ten člověk (většinou)sám, nato odpoví nikde/nemám, sklopí zrak a tváří se trapně/tváří se že je mu to jedno.


10
Franta 31. 10. 2006 14:17

Co je to za kec? Já se svojou chodím na podobný akce (teda ne na všecky samozřejmě :-) ) a je to (většinou) bez problémů.

Reakce na komentář: Fik #12Načítám náhled komentáře...

11
Rachel 31. 10. 2006 14:33

Pokud nejsou ti dva z hodně, ale HODNĚ odlišných okruhů, tak by neměl být problém, aby se navzájem brali mezi své kamarády. U nás to aspoň tak funguje. Samozřejmě jdeme občas někam i každý sám, to taky nezaškodí.


12
Fik 17. 09. 2007 15:09

Reakce na Franta #10Načítám náhled komentáře...:
Franto, ty si jeste mladej floutek.
Jinak o te svatbe to sedi opravdu paradne. :-) Qarku skvele!

Přidej komentář

Web je nyní kompletně uzavřen. Od této chvíle není možné přidávat žádné komentáře!

Další informace naleznete zde.