QARK.net — Tajemství je těžké udržet v tajnosti
Tajemství je těžké udržet v tajnosti

Tajemství je těžké udržet v tajnosti

Nedávno mi kamarád Petr svěřil tajemství a dodal: „Hlavně to nikomu neříkej, je to jen mezi námi.“ Tak jsem to odkýval, protože to považuji za samozřejmost, a dodržel svůj slib. Za pár týdnů za mnou přišel jiný kamarád a povídá mi „Víš o tom, že Petr…“, a tajně mi vyklopil to, co jsem já nikomu neprozradil. Samozřejmě mě požádal, ať v žádném případě neříkám Petrovi, že mi to řekl. A tak jsem držel tajemství dvě.


Plno lidí má problém vaše tajemství udržet a tak ho někomu prozradí. Většinou to řeknou člověku, který vás osobně nezná a vaše jméno změní na „Jeden můj kamarád.“, čímž z nich vyprchá nutkání to někomu říct a v konečném důsledku tím vlastně ani nikomu neublíží.

Existují však i lidé (a nejčastěji jsou to děvčata), kteří to vyzvoní dalšímu kamarádovi či kamarádce, jen aby byli zajímaví. A pokud svoje tajemství okořeníte vynuceným slibem „Slib mi, že to nikomu neřekneš.“, máte u takových lidí naprostou jistotu, že to roznesou 10× rychleji.

Tajemství mají velkou hodnotu, jsou přece tajná. Člověk, který zná tajemství druhých, se totiž většinou cítí mnohem důležitější. Najednou má eso v rukávu a s ním se může na žebříčku popularity vyšplhat dočasně až na vrchol nebo na sebe alespoň upoutat potřebnou pozornost. Ostatní mu často na oplátku svěřují další tajemství, aniž by si uvědomili, že ho říkají osobě značně nedůvěryhodné.

Jak jsem zmínil výše, častokrát se takhle chovají ženy. Najednou znají nějakou senzaci a ta je pálí na jazyku a musí se svěřit dál. Když to řeknou někomu dalšímu, dávají mu tím důvěru, čímž mu i krásně pomazlí ego. Navíc si tím upevňují pozici, zviditelňují se a uspokojují svoji potřebu verbálního kontaktu a komunikace. Mezi muži to tak časté nebývá, protože u nich neurčuje místo ve smečce to, kolik prozradí tajemství a tak ani nemají takové nutkání je někomu sdělovat. U mužů rozhodují jiné vlastnosti, jako jsou například inteligence, síla, průbojnost a další. Z toho všeho vyplývá, že ženy všeobecně hůře udrží tajemství než muži.


Chcete-li mít nějaké tajemství, které nechcete, aby znali ostatní, pečlivě si vyberte člověka, kterému ho svěříte. Protože to, že se takové tajemství případně roznese, je hlavně vaše chyba.

Ne nadarmo se říká:


Jediná možnost jak udržet tajemství, je nikomu ho neříct.
Qark | 08. 09. 2005 22:49 | Komentáře: 11 | ::Muži a ženy


Přidat článek do: [ linkuj.cz], [ jagg.cz], [ asdf.sk], [ del.icio.us]

Stáhnout článek jako [ PDF]
[ RSS komentářů] k článku

[ Napsat] komentář

Články a fotografie z tohoto webu je zakázáno kopírovat a přidávat si je na svoje blogy, či kamkoliv jinam, bez mého písemného souhlasu!

Komentáře


1
Pavel Spálený 09. 09. 2005 06:00

Tak tak…
zcela souhlas!


2
Jason 09. 09. 2005 08:03

Ja to vím o svém kamarádovy že to vždy rozkecá a tak když chci třeba sehnat film nebo třeba chci se seznámit s nějakou holkou tak to udělám tak že mu to řeknu a požádám ho aby to nikomu neřekl a on to řekne.Takže se to dá i dobře využít.Horší je když mi občas ujede nějaká věc.O který nechci aby věděl.


3
Karina 09. 09. 2005 09:08

Quarku,
když už v tomto článku hovoříš o tom, že u mužů rozhodují jiné vlastnosti, jako např. inteligence, tak se prosím alespoň naučte správně česky, viz. tvůj úvodní článek (…Kalhotky by měli jít dolů až nakonec..) nebo příspěvek od Jasona – ten opravdu nemá chybu. Drazí pánové tvorstva, přestaňte z nás už konečně dělat slepice a raději se zamyslete sami nad sebou. Život není tak jednoduchý a černobílý a ženy nejsou tak hloupé, méněcenné a jednoduché.

Reakce na komentář: Jerrome #4Načítám náhled komentáře..., Jirka #5Načítám náhled komentáře..., Qark #6Načítám náhled komentáře..., Jossh #8Načítám náhled komentáře..., Jarka #11Načítám náhled komentáře...

4
Jerrome 09. 09. 2005 10:21

Reakce na Karina #3Načítám náhled komentáře...: Ale jsou uz jen to ze nekoho napadnes za nejakou drobnou gramatickou chybicku je naproto skvele a dokonale vsechna cest. Radsi napis neco rozumneho proti… To ze jsem se se svou dlouhododbou pritelkyni miloval vedela driv jeji kamaradka nez moji kamaradi….


5
Jirka 09. 09. 2005 11:15

Reakce na Karina #3Načítám náhled komentáře...: Tenhle příspěvek psal chlap, Karino. Když si přečtu jiný blog, který píše žena, tak vím, že si přečtu většinou odlišný pohled. Naštěstí. Proto chodím tam i tam. Svět je barevnější, než si všichni dokážeme představit ……. a všichni to víme 8^)


6
Qark url 09. 09. 2005 12:37

Reakce na Karina #3Načítám náhled komentáře...: Nikdo z vás slepice nedělá ani v tomto ani v jiném článku. Nikde neříkám, že jsou ženy hloupé a méněcenné. Tento web čte i plno žen a pochybuji, že by to dělaly, kdybych tu ženy nějak napadal a znevažoval.
Když jsme u pravopisných chyb v mých článcích, tak si troufám říct, že v těch 200 článcích můžu mít dohromady tak max 5–10 chyb a ty tam nejsou, protože bych neuměl česky. Navíc se to muže stát taky tím, že píšu nějakou větu a pak v ní změním slova a nezměním už i/y :-( Pokud zvládneš ty napsat tolik článků bez jediné chybičky, tak klobouk dolů.
Na druhou stranu, ty sem píšeš jeden příspěvek a hned na začátku mi říkáš Quark, přestože doména je Qark.net, v titulku mám Qark, na konci článku je napsáno Qark, dole v patičce je taky Qark. Jak mám potom brát vážně, co mi píšeš, když mě ani správně neumíš oslovit a pro svoje tvrzení, že znevažuji ženy, neuvedeš žádný argument. :-D


7
letinka 09. 09. 2005 12:56

Myslím, že je zbytečné v obecném konstatování hledat něco jiného než obecné konstatování. Dámy jsou prostě od přírody sdílnější, proto je velmi pravděpodobné, že řeknou více než pánové. Obecně. Nic mne však nenutí, abych sama sebe přiřadila k většině, každý máme na výběr. :-)
Mimochodem jsem přesvědčená, že slepicí se člověk stává výhradně vlastním chováním, nikoli tím, co je o něm napsáno či řečeno. Hezký den. :-)


8
Jossh 09. 09. 2005 13:32

Reakce na Karina #3Načítám náhled komentáře...: Správně si to napsala – začít by měl každý sám u sebe… viz. reakce Qarka ,,Pokud zvládneš ty napsat tolik článků bez jediné chybičky, tak klobouk dolů.,, Kritizovat umí každý,ale něco dokázat….


9
lUpa 09. 09. 2005 20:08

Sakra lidi a co takhle hledat pravdu někde uprostřed ???
Znám holky který by nejradši vykecali i to co neví, pak znám taky ty který když něco slíbí tak je to pro ně svatý a nevykecaj to nikdy a nikomu. No a stejně tak je to s chlapama… Souhlasim s letinkou: slepicí se stáváme výhradně vlastním chováním.
Jo a ještě rada nad zlato. Když máte tajemství a nechcete aby to věděl někdo jinej, tak sakra držte hubu a nechte si to pro sebe !!!(sorry za ty sprosty slova, ale bez nich by to tak nevyznělo :-D)
Já osobně když mám tajemství nebo mě něco trápí tak se svěřuju jen svým nejlepším kamarádum a je mi jedno jestli je to chlap nebo ženská protože je znam celej život a důvěřuju jim a oni vůvěřujou mě tim že se mi svěřujou taky. Tak by to podle mě mělo být něco za něco(já dam ty dáš a když to vykecáš a potopíš mě tak tě vemu s sebou)
NEMYSLÍTE ???


10
Kepi 11. 09. 2005 16:24

Čéče tak začalo to docela dobře a zajímavě, ale asi jsem od přírody naivní, když očekávám, že bys jednou nenapsal nějakou generalizující nesmyslnou hlášku :-)

Naprosto souhlasím s lUpou, respektive s tím, že je třeba hledat pravdu uprostřed. A ta "inteligence, síla, průbojnost a další" mě akorát rozesmějí…


11
Jarka 14. 09. 2007 06:29

Reakce na Karina #3Načítám náhled komentáře...: Nezlob se Karino, jsem taky žena a článek mě nepobouřil, asi proto, že se mě netýká. Tajemsví cizích nikomu nesvěřuju. Každý máme právo na svůj názor. A každý jsme jiný a nejen chlapi a ženský.

Přidej komentář

Web je nyní kompletně uzavřen. Od této chvíle není možné přidávat žádné komentáře!

Další informace naleznete zde.