QARK.net — Ubožákem se člověk nerodí
Ubožákem se člověk nerodí

Ubožákem se člověk nerodí

Znám dva kluky. Oba se rozešli s přítelkyní po mnohaletém vztahu. Oba je to pochopitelně štve.


První si však uvědomuje, že ztratil kus života, který ale pokračuje dál. Stanovil si nové cíle, na které se těší. Přizpůsobil svůj život tak, aby mohl zapomenout. Než si v sobě všechno urovná, uplyne několik měsíců. On to ví, ale chce jít dál. Těší se na to. Nedávno jsme spolu dali řeč o holkách a on řekl úžasnou věc. „Zdá se mi, že už se nikdy nezamiluji do jiné holky tak, jak moc jsem miloval bývalou přítelkyni. Ale rozhodně to zkusím, protože se teď klidně můžu mýlit.“

Druhý se jen lituje. „Takovou holku, jakou jsem měl, už nikdy nepotkám…“ Neustále se tváří jako odsouzenec na popravu. Kouká do země, a pokud z něj vymáčknete nějakou větu, tak za ní hned dodá další o své bývalé. Většinu času tráví doma a pláče. Nikam nechce chodit, protože tvrdí, že si nezaslouží se bavit, když si nedokázal udržet holku. Ten člověk je ubožák, který však nemá právo být litován. Ubožákem se člověk nerodí, ubožákem se člověk stane jen vlastním přičiněním.

Po skončeným vztahu je dobré si najít si cíle pro které budete žít. Chcete lepší auto, víc peněz? Tak se snažte. Je hloupost utápět se v minulosti a plakat nad tím, co se vám stalo. To vám holku nevrátí, ani nedohodí jinou. Roky, které trávíte ve vztahu nejsou zbytečné, ani zahozené. Zahozené jsou dny, které trávíte myšlenkami na tento skončený vztah.

Qark | 12. 03. 2005 00:31 | Komentáře: 5 | ::O mužích


Přidat článek do: [ linkuj.cz], [ jagg.cz], [ asdf.sk], [ del.icio.us]

Stáhnout článek jako [ PDF]
[ RSS komentářů] k článku

[ Napsat] komentář

Články a fotografie z tohoto webu je zakázáno kopírovat a přidávat si je na svoje blogy, či kamkoliv jinam, bez mého písemného souhlasu!

Komentáře


1
danuwaanalihi 14. 03. 2005 23:57

Howgh! Pravdu mas. Vzhuru do zivota :-) Ale fazou uboziaka si podla mna prejde kazdy. Skor ci neskor sa z nej vsak kazdy vyseka. Ved stale je preco zit :-)


2
pajin 08. 02. 2006 17:34

Jasny Qarku, po rozchodu s byvalou jsem byl taky na sracky…asi tak mesic.Pak se to ale spravilo na ten prvni pripad, kdy se tesim na vsechno novy. A tesim se dal, byl by objekt zajmu…. :-) Ved stale je preco zit :-) = by danuwaanalihi


3
mudrc 31. 12. 2006 00:06

jak to je? nieje hanba padnut na kolena. je hanba nepostavit sa.


4
Assembler 10. 07. 2007 14:33

Jo jo, svatá pravda..


5
Martin 28. 03. 2008 23:22

Tohle neplatí jen o vztazích a ubožácích, ale o všem… A přesně to vystihuje můj názor, každý svého štěstí strůjcem :-P

Přidej komentář

Web je nyní kompletně uzavřen. Od této chvíle není možné přidávat žádné komentáře!

Další informace naleznete zde.