QARK.net — Vadí vám, že jste introverti?
Vadí vám, že jste introverti?

Vadí vám, že jste introverti?

Já jsem introvert a vždycky mě to děsně štvalo. Měl jsem třeba problém s oslovením cizích lidí. Docela nepříjemný pro mě byl jakýkoliv nový kolektiv. Většinou jsem mlčel, dokud jsem lidi víc nepoznal a pak s nimi teprve opatrně začal komunikovat. Možná se vám stává něco podobného. Někam přijdete, kde to neznáte a všude kolem je plno cizích lidí a vy se cítíte blbě. Jdete třeba někam na přijímačky a nevíte do jakých dveří, pak to najdete a přemýšlíte kam si sednout. Sednete si někam do rohu, sedíte a mlčíte a máte divný pocit. Kolem vás se míhají lidi se stejnými problémy a probírají je spolu, ale vy toho moc nenamluvíte, jen posloucháte. Společnost nevyhledáváte, raději byste byli někde v klidu.


Tohle všechno mi hodně vadilo a tak jsem se snažil s tím něco udělat a probudit v sobě extrovertní část. Cítil jsem se totiž špatně, kdykoliv jsem přišel do neznámého prostředí a potkal tam neznámé lidi. Veškeré seznamování probíhalo tak, že jsem si po nějaké době mlčení vybral jednoho kluka, s kterým jsme toho měli nejvíce společného, nebo byl nejblíže, a s tím jsem začal komunikovat a později i kamarádit. Jenže najednou jsem si všiml, že čím víc lidí znám, tím se cítím lépe. A ten pocit jsem se snažil si uchovat. S kamarádem v zádech mi nedělalo problém oslovit další lidi. Neměl jsem problém navazovat další známosti, oslovovat holky. Najednou mi bylo fajn. Vycházel jsem z toho, že v kolektivu lidí, které znám se cítím dobře a silně. V kolektivu lidí, které znám, se přestávám stahovat do pozadí a moje introvertství jakoby mizí.

Jestli hledáte nějak způsob jak nebýt neustále v pozadí a netrápit se ve společnosti lidí, mám pro vás pár nápadů. Podle nich sice nebude extrovert za deset minut, ale po nějaké době snažení se dokážete krásně začlenit mezi lidi a užívat si to, bez jakéhokoliv špatného pocitu. Třeba pro vás potom nebude ani problém bavit celý večer početnou společnost. A to za to, alespoň podle mě, stojí.

Cvičení

Introvert často sedí v koutku, pozoruje lidi a dělá si o nich závěry. Introvert tráví kus času se svými pocity o lidech. Ale zajít za nimi a začít se s nimi bavit, to mu dělá problém. Jenže to se dá změnit. Naučte se ten nepříjemný pocit potlačit. No schválně zkuste to. Vylezete z koupaliště a začne vám být zima. Nepoužívejte na zahřátí ručník, ale psychiku. Nepředstavujte si, že je vám teplo. Jen přestaňte na zimu myslet. Dostanete se do fáze, kdy o zimě nebudete přemýšlet a vytěsníte ji z mysli. A zima přestane existovat. To je přesně ono!

Pokud vás zajímá co má tohle cvičení za smysl, tak rád odpovím. Tímto dokážete potlačit svoje myšlenky, protože pouze ty vám brání cítit se ve společnosti cizích lidí fajn. Stejně tak jako dokážete zastavit drkotání zubů, tak dokážete přijít mezi lidi a normálně komunikovat beze strachu. Nebudete o tom totiž přemýšlet, ale rovnou to uděláte.

Přehnané přemýšlení vás zabíjí

Největší problém introvertů je, že o všem moc přemýšlejí. Jdete oslovit holku, jenže co jí říct? Jak začít? Nebude to, co řeknete, hloupé? Neshodíte se? Co když vás někdo uvidí? Co když se vám vysměje?

Tak tohle všechno se dá vytěsnit z paměti zmiňovaným cvičením. Zjistíte, že úspěchu dosáhnete tak, že nebudete na nic myslet. Jakmile přestanete přemýšlet a začnete jednat, máte vyhráno. Mě osobně, jako introverta, děsně stresuje, když si před balením předříkávám, o čem s tou holkou budu komunikovat. Ale když se seberu a jdu na věc bez přípravy, tak dosáhnu dobrého výsledku, protože se nestresuji. To, že ze sebe něco vymáčknu je samozřejmé. Nevěříte? Jen to někdy zkuste. Nemyslete na to, co vás stresuje. Seberte se a běžte na věc.

Další co mi vadilo, bylo, že udělám nějakou chybu, nebo se ztrapním. Tohle jsem potlačil tak, že jsem se naučil smát sám sobě. Třeba jdete po ulici a zakopnete. Poválíte se před všemi ostatními v prachu. První co vás napadne: „To je ale trapas. Všichni to viděli a teď se mi smějí.“ Začnete se snažit být nenápadní a o to víc jdete vidět. Opravdový trapas. Jenže ono to jde řešit i jinak. Smíchem. Zvednete se ze země a budete se smát, zasmějete se sobě, že jste tak nešikovní. Klidně si mezi smíchem ulevíte: „To jsem ale vůl.“ Najednou se lidé nebudou smát vám, ale s vámi. A to je rozdíl. V prvním případě je to možný trapas, v druhém je to legrace. V prvním případě se cítíte blbě, v druhém se tomu zasmějete a za pár vteřin na to zapomenete.

Stejně tak to můžete řešit při balení. Místo zdrcení z toho, že vás nevybíravě nějaká odmítla, se tomu zasmějete a jdete dál. Nejde přece o život, je to je jen legrace.


Na začátku jsem psal, že mi nedělá problém komunikovat, když jsem ve společnosti lidí, které znám. Cítím se, jako by mi maximálně vyrostlo sebevědomí. A to je právě ten klíč k úspěchu. Zkuste si podržet ten pocit, kdy se cítíte silní a sebejistí a naopak odfiltrujte špatné pocity tak, že na ně nebudete myslet. Funguje to.


„To zda je člověk introvert, nebo extrovert je obvykle dáno již od narození. Tento postoj se však dá nesporně do určité míry ovlivnit výchovou a mění se i životními zkušenostmi.“
Jobpilot

Pozorujte holky, tam je asi nejvíc co se učit. Všimněte si, jak se zařazují do kolektivu. Už od začátku tvoří skupinky a baví se spolu. Když něco neví, zeptají se. Kluci si posedají dál od sebe a bojí se ozvat. Na začlenění je dobré postupovat jako ženy. Já, pokud se chci rychle zařadit do kolektivu, oslovím nejdříve holky. Tam je to jednoduché a ony vás hnedka přijmou, protože nikoho neznají a tak vezmou do kolektivu každého nového člena, který bude chtít. Pokud jste ve stresu a nevíte co jim říct, mluvte o tom, co máte společného. Jakmile máte za zády partu lidí, komunikuje se vám lépe i s ostatníma. Potom není problém oslovit kohokoliv dalšího. Ono je jednoduché oslovit i kluky, ale ti toho moc nenamluví. Navíc musíte každého oslovit jednotlivě, proto je lepší začínat u holek. Časem si zvyknete komunikovat v klidu a bez přemýšlení a půjde vám to lépe se všemi.


„Ideálně psychicky zdravý člověk se uskutečňuje pomocí extrovertní i introvertní cesty. Obě tendence se střídají a udržují v rovnováze.“
Help24.cz

Trošku se odintrovertit je dlouhá cesta. Ale dá se to zvládnout. Možná si z komunikace potom uděláte zálibu. Uvědomte si, že ne nadarmo se říká, víc hlav, víc ví. Když budete na všechno sami, půjde vám plno věcí hůř, než když se zapojíte do řešení problému kolektivně. Před několika lety jsem měl z nových skupin lidí vždy špatný pocit. Dneska mi nedělá problém ani přednášet před několika sty lidmi. Stačí si v sobě podržet ten pocit, kdy se cítíte v pohodě, na nic jiného nemyslet, nadechnout se a promluvit. Zkuste to.

Qark | 11. 10. 2005 23:19 | Komentáře: 87 | ::Muži a ženy


Jak na ženy, jak s nimi a jak bez nich.


Líbil se vám tento článek? Pomohl vám a nebo vás alespoň pobavil?

Potom si jej můžete s dalšími 49 články, rozdělených do kategorií Příprava na balení, Balení, Rande, Vztah a Rozchod, zakoupit knižně pod názvem Ulovte si ji aneb Jak na lásku například v knihkupectví Eruditus a udělat tak radost nejen sobě, ale i autorovi.





Přidat článek do: [ linkuj.cz], [ jagg.cz], [ asdf.sk], [ del.icio.us]

Stáhnout článek jako [ PDF]
[ RSS komentářů] k článku

[ Napsat] komentář

Články a fotografie z tohoto webu je zakázáno kopírovat a přidávat si je na svoje blogy, či kamkoliv jinam, bez mého písemného souhlasu!

Komentáře


1
Ash 12. 10. 2005 00:14

Zase tak trefně napsané, nevím co dodat. Celý Qark.


2
Navi 12. 10. 2005 00:40

(imho) jsou v dnesni spolecnosti introverti odsouzeni k darwinove vyhynuti – zustane jen par "umelcu", zbytek bude mit smulu, o introverty neni zajem.

Aneb odjinud (a s nadsazkou) – jeden uspesny samecek bez problemu obslouzi 20 samicek, ktere nemaji potrebu se zajimat o jinych 19 samecku…

Reakce na komentář: Ash #4Načítám náhled komentáře...

3
m1c4a1 12. 10. 2005 00:47

V tom článku jsem se našel…


4
Ash 12. 10. 2005 00:54

Reakce na Navi #2Načítám náhled komentáře...: Jo a tenhle článek je o tom, jak se stát konkurenceschopným a přitom mít stále výhody introverta, které extrovert nepozná. Třeba často nemá nadhled.

Tedy rozhodně doporučuji, být zatvrzelý introvert je myslím ztráta času.


5
Tomas 12. 10. 2005 00:54

Ty jo qarku, Ty ses fakt machr… Pises naprosto skvele a navic tak trefne a pravdive. Ja jsem introvert jak vysitej, oslovit nekoho ciziho mi vzdycky dela silenej problem. Kdyz jsem si to precet, rek jsem si, ze to hned musim nekde zkusit. Jakmile ale prisla ta situace (oslovit, bavit se s nekym cizim), zvitezila zas ta mrcha introvertni cast :-( chce to porad zkouset dal a dal a dal a dal . . . . . a nebat se neuspechu a vzdy se z nich poucit a pritom si rikat: "Nic tak hroznyho se prece nestalo…"

Reakce na komentář: anonymus #74Načítám náhled komentáře...

6
Rado1 12. 10. 2005 00:57

To bude nejaky omyl. Niekto napisal tento clanok miesto mna!!! Aspon popisy tych "byvalych" faz. Zeby to bolo moje "ja" z buducnosti? :-)


7
non possumuss 12. 10. 2005 06:21

Nevadí

introverti jsou stálejší…


8
Smaky007 12. 10. 2005 07:03

Jo,to co jsi napsal už používám 3 roky a musím uznat,že to funguje opravdu skvěle… Hlavní je,mít s sebou lidi,který když se ti něco nepovede,tak z tebe neudělaj vola,pak i ten nejzatvrzelejší introvert dokáže suprový věci..


9
introvert 12. 10. 2005 07:40

zajimala by me jedna vec… kdyz jsem strasnej introvert… je lepsi hledat nakou ukecanou aby me treba rozkecala nebo spis taky introvertku.. nebo je to jedno?

Reakce na komentář: Triss #77Načítám náhled komentáře...

10
MikkuArisu 12. 10. 2005 08:11

Hehe, no ono je to asi jedno do urcite miry, ale chodil jsems jednou holkou. Docela dost introvertni, nema problem vystupovat pred vic lidma a tak, ale moc toho nenamluvi. Strasne se mi to na ni libilo ale zaroven vytacelo. Pak mam kamosku jednu ktera mluvi furt, a to se taky neda.


11
Mr.Slider 12. 10. 2005 10:14

Je zajímavé, že každý radí, aby si člověk nic nepřipravoval a rovnou začal rozhovor, že už ho něco napadne. A co když nenapadne? Není pak lepší si nějaká témata připravit? Promyslet jak zahájit rozhovor? Já si myslím, že aspoň ze začátku určitě, a až se člověk otrká, tak to půjde i bez přípravy. Já když jsem tu radu poslechl a nic si nepřipravoval, tak to byl konec, přišel jsem na schůzku a nevěděl co říct. Rychle jsem začal přemýšlet o čem začít, jenže nic mě nenapadalo, tak jsem znervózněl a pak už mě nenapadlo vůbec nic. Tak jsme jen mlčeli. Prostě trapas. Tak si to teď raději všechno dopředu promýšlím, jak začít, jak by se to mohlo vyvíjet, případně o čem jiném mluvit. Třeba to časem půjde i bez přípravy.
Tak mě napadá, že by nebylo špatné, myslím že už to někdo v nějaké diskuzu tady zmínil, kdyby se tu objevil článek s tématama, o kterých se s holkou dá mluvit (i do hloubky), když už ty lidi se poznávají víc a něco mezi nimi vzniká.

Reakce na komentář: Navi #12Načítám náhled komentáře..., Qark #22Načítám náhled komentáře...

12
Navi 12. 10. 2005 10:51

Reakce na Mr.Slider #11Načítám náhled komentáře...: Kdyz uz se lidi poznali a maji aspon trochu prehled, co toho druheho zajima, tak neni o temata nouze. Problem je naopak na zacatku – pokud se nepotkate na nejake zajmove akci (koncert,…) – treba zastavce autobusu, tak tezko vymyslis neco na lepsi urovni nez "nevite kdy jedete 26ka", zvlast kdyz je opodal elektronicka tabule, ktera ukazuje nejen kdy pojede, ale i kolik je hodin a jaka je zima :-)


13
Nora 12. 10. 2005 14:31

Quarku, nejsi býk?? (to jako znamení teda,o)

Reakce na komentář: Qark #22Načítám náhled komentáře...

14
Nora 12. 10. 2005 14:37

jo a jinak, tenhle clanek byl fakt dobrej, ten se ti poved. jinak ne vzdycky s tvyma nazorama souhlasim, ale tenhle jo. tak,o)


15
lUpa 12. 10. 2005 18:14

Supa Qarku, nema chybu :-)! Taky neni pro zacatek spatny ucit se od extrovertu. Nerikam je dosova kopirovat ale jen tak si omrknout jak na to a ono to casm prijde samo. A traba tim ze se naucite sami sobe smat, vam stoupne sebevedomi nejmin o polovinu, protoze na sobe nenechate znat nejakou slabost a to se dneska ceni.

na to znam jden citat:
,,Jakkoliv Slabí, jsou odsouzeni k zániku. To je zákon"přírody. ;-)

Reakce na komentář: black lemon #17Načítám náhled komentáře..., Gwinn #19Načítám náhled komentáře..., kolík #65Načítám náhled komentáře...

16
lUpa 12. 10. 2005 18:16

PS: A jak sem cet v jednom Qarkove clanku :-)
,,Úsměv na rtu, dobrou kartu"
Tak se nebojte do toho jít ! :-D
btw:sry za sapm


17
black lemon 12. 10. 2005 18:41

Reakce na lUpa #15Načítám náhled komentáře...: kdepak k zaniku jsou odsouzeni ti, co se nedokazi prizpusobit, zmenit chovani.


18
Lukas 12. 10. 2005 21:12

Presne o neco podobneho se snazim, neb jako introvert je to prece jenom takove osamelejsi a smutnejsi. Chce se to dokopat k tomu, nebat se, pak uz to jde jak po masle :-)


19
Gwinn 12. 10. 2005 21:48

Reakce na lUpa #15Načítám náhled komentáře...: Kdyby byli introverti odsouzeni k zaniku, uz by tu nebyli… Vzhledem k procentu, ve kterem se v populaci vyskytuji je dosti nepravdepodobne, ze je "silnejsi a lepsi" extroverti vytlaci… Kazdy mame neco a nejde rict, co je lepsi…

Reakce na komentář: Navi #20Načítám náhled komentáře...

20
Navi 12. 10. 2005 21:56

Reakce na Gwinn #19Načítám náhled komentáře...: Teď se extrovernost vyžaduje ve větším podílu zaměstnání – v managementu si introverta už ani nedokážu představit. Takže jestli jsou introverti spokojení u šicích strojů, nízkých platů,…

Reakce na komentář: Kubis #79Načítám náhled komentáře...

21
Lidohan 12. 10. 2005 21:57

Qarku, ty tvoje stranky me obcas pripadaji jako zrcadlo ktery ukazuje moje spatny stranky a pomoc jak to zmenit. Moc skvely tyhle stranky.


22
Qark url 12. 10. 2005 22:38

Reakce na Nora #13Načítám náhled komentáře...: Jasně, jsem býk ;-)

Reakce na Mr.Slider #11Načítám náhled komentáře...: Co se týče těch témat k mluvení s holkou, tak plno lidí zapomíná na téma nejjednodušší. A to jsou vaše aktuální pocity, které hodíte do vět. Naučte se to, vykecáte se tak úplně ze všeho. Je docela jednoduché například říct: "Hmm, tak teď mě nějak vůbec nenapadá o čem mluvit. Původně jsem si chtěl něco připravit dopředu, ale nakonec jsme to zavrhl s tím, že mě něco napadne.. jenže je to dneska nějaký špatný, mám v hlavě vymeteno. Co tak zkusit třeba chvilku společně mlčet, určitě to dohromady zvládneme…". Prolomíte ticho, budete trošku vtipní a holku rozkecáte a přitom jste neřekli nic důležitého, jen to jak se právě cítíte. Člověk, který mlčí stresuje sám sebe a čím to déle trvá, tím je to horší. Když řeknete co vás tíží, tak máte téma k rozhovoru, mlčení se přeruší a vám se uleví. Já tohle nějakou dobu jako introvert cvičil, než jsem si na to zvykl. Doporučuji vyzkoušet.

Reakce na komentář: Nora #23Načítám náhled komentáře..., atx #51Načítám náhled komentáře..., Kubis #80Načítám náhled komentáře...

23
Nora 12. 10. 2005 23:04

Reakce na Qark #22Načítám náhled komentáře...: v tom případě jsem na sebe a své astrologické cítění hrdá nadmíru!,o) cejtim to ii přes vlny internetu! ježiš já jsem dobrá!,o)

Reakce na komentář: Jakub #25Načítám náhled komentáře...

24
Xm@n 13. 10. 2005 08:26

Jsem introvert, ale….. rozhodně nemám problém za někým přijít a řešit konkrétní problém, např. v práci, škole apod. (je jedno jestli je to muž nebo žena).

Ale hlavní problém je, že nedokážu oslovit třeba holku pokud jde o něco osobního, jakože pozvání na rande atd. To prostě nezvládnu a mám srdce až v kalhotech a je mi celkem špatně. Obávám se, že přes to se sám nikdy nedostanu.

Reakce na komentář: Xm@n #26Načítám náhled komentáře..., Jirka* #27Načítám náhled komentáře...

25
Jakub 13. 10. 2005 08:27

Reakce na Nora #23Načítám náhled komentáře...: A poznáš i moje znamení? :-)


26
Xm@n 13. 10. 2005 08:28

Reakce na Xm@n #24Načítám náhled komentáře...: Jo když už píšete o těch znameních, tak já jsem rak – takže u mě je myslím vše jasné.


27
Jirka* 13. 10. 2005 15:53

Reakce na Xm@n #24Načítám náhled komentáře...:
Příroda to má dobře zařízené. Dnes se přes to nedostaneš, zítra taky ne, ale pozítří už budeš tak zoufalý, že tě to donutí samo, nejspíš se i ztrapníš, ale pak se tomu budeš smát. Takové ztrapnění bych bral klidně každý den. Já jsem introuš jak vyšitej, ale nemám s tím žádné problémy (něco jako Xm@n), asi proto, že tuhle etapu pochybování mám za sebou. Ten druhý citát z "Help24" to vystihuje asi nejlíp…8^)


28
Caballero 13. 10. 2005 18:42

Jak už jsem tu někde někdy psal, podle mě neni problém získat číslo od holky a pozvat ji na rande. Když máte trochu toho sebevědomí, stačí prostě přijít k holce a na rovinu jí říct, že se vám líbí, třeba něco jako "Když jsem tě viděl, dostavil se mi takový zvláštní pocit a začalo mě trochu píchat u srdce" :-) nebo něco takovýho, fakt to nemusí být nějaké promyšlené a dopředu připravené. A pokud se trochu bojíte toho verbálního projevu, holky dávaj klukum kteří je směle osloví čísla snad na potkání, takže pak si můžete promyslet nějakou větu a napsat ji SMS s pozváním na rande. To by tedy bylo, alespoň u mě, docela v pohodě.
Problém ale je to rande, nebo schůzka. Jsem si jistej, že jít někam na večeři, kam se prostě jde s cílem pokecat si, tam bych byl asi úplně vyřízenej. Ale myslim že je záchrana něco jako kino, divadlo, bruslení, tancování apod., prostě nějaké společné aktivity, kvůli kterým se "jako hlavně" sejdete, takže ten pokec a seznamování není na prvním místě, jestli mi rozumíte. Třeba když jdete s holkou do kina, ona asi moc neočekává že s ní budete pořád mluvit, takže nějaké vaše hlášky nebo kecy jsou takový bonus :-).
Teď jde o to, kam jinam než na večeři tedy tu holku pozvat. Tancovačky, to je na začátek asi moc troufalý, chce to něco lepšího, romantičtějšího. Co třeba jít se jen tak projít a shlédnout západ Slunce? Přijde vám to na první schůzku normální? Potřebuju od vás rady, protože já bych asi jen tak nemohl jít s holkou na kafe a prostě se snažit bejt vtipnej a dostat ji. Přijde mi to "nepřirozený", prostě jako kdybyste těma všema kecama co jí tam hustíte řikal "Moc bych s tebou chtěl chodit". Pořád přemýšlím o něčem, co by bavilo oba dva a hlavně to bylo pohodový, ve smyslu kamarádství, jestli mně chápete. Ale zase jak vědět co tu holku zajímá, když jste s ní ještě nemluvil? Ježiš, to sou problémy :-). Upřímně nečekám, že by mě tu někdo z vás pochopil, chci říct že jsem takovej zvláštní typ člověka. Ale za každej komentář budu vděčný.

Reakce na komentář: Smaky007 #30Načítám náhled komentáře..., Ash #31Načítám náhled komentáře..., OKi98 #33Načítám náhled komentáře..., Ash #36Načítám náhled komentáře..., Kubis #81Načítám náhled komentáře...

29
FLANKER 14. 10. 2005 01:41

Zdar Qarku! Tak tenhle článek je od prvního až do posledního písmena jak o mě, ale hlavně ta posáž "přehnané přemýšlení" tak k téhle není co dodat, velmi přesné! Celý já!


30
Smaky007 14. 10. 2005 07:23

Reakce na Caballero #28Načítám náhled komentáře...: prostě jako kdybyste těma všema kecama co jí tam hustíte řikal "Moc bych s tebou chtěl chodit"– a to jí říkat nechceš??? Z vlastní zkušenosti vim,že holky rády mluví a když jí rozmluvíš,tak to jde samo,budete se střídat a všechno bude OK… Stačí se jen zbavit zábran… Jinak pokud moc nechceš komunikovat,tak se jí zeptej,kam by chtěla jít…


31
Ash 14. 10. 2005 08:38

Reakce na Caballero #28Načítám náhled komentáře...: Přečti si
http://www.qark.net/clanek/velky-test-v-terenu-2-cast
komentáře 42 a 57,
dobrá zpráva pro Tebe je, že jsi konečně normální člověk mezi těmi extrémními baliči a notorickými nebaliči, šanci na úspěch máš opravdu slušnou, dělej to přesně tak, jak to cítíš, i když o tom třeba pochybuješ :-) Jediné si dej pozor na to, abys je nezapoměl balit, člověk se tím kamaráděním, tancováním a bruslením snadno nechá unést a zapomene, proč tam šel. Good Luck ;-)


32
Marek 14. 10. 2005 10:41

Sákriš je to až moc trefné, teď je otázkou, zda to už spíše není sociální fóbie, protože u introvertů jde navíc ruku v ruce. Navíc zjišťuji, že tím trpí celkem dost lidí a někdy jsou to opravdu maličkosti, nad kterýma by jiný mávnul rukou, ale tohoto člověka do dokáže totálně rozhodit, protože nad tím vším příliš moc přemýšlí. Taky je pravda, že životní prohry dokážou i z extroverta udělat pravý opak.


33
OKi98 15. 10. 2005 16:10

Reakce na Caballero #28Načítám náhled komentáře...: Nezapomeň, že se bude mluvit tak jak tak.

Doporučuji:
kolotoče – na kolotoče s tebou půjde snad každá dáma, ale na atrakce s ní budeš muset jít taky, takže si vybírej ty, na kterých ti nebude špatně a hlavně jí nevystřeluj růži

vaření – nauč se dobře vařit a péct, pokud to zmíníš při konverzaci dáma se na to hned chytne

nakupování – není nic lepšího, než si jít koupit se slečnou oblečení, vyhráváš dvakrát – jednak zjistíš co je zač + ti poradí s vyběrem oblečení

šprtec, šipky a podobné sporty – slečny jsou docela soutěživé, takže takovej zápas v šipkách o to kdo udělá večeři je super (nezapomeň prohrát – aby přišla ona k tobě, ne ty k ní)

procházka – je mnoho míst kam zajít, ale pro slečnu to většinou zavání klasickým kafem, pokud pozvání příjme, šance, že se dostaneš dál než u kafe vysoká

Nedoporučuji:
náročnější sport – pozvání na sport, u něhož se slečna může zapotit, většinou dáma odmítne kvůli studu se ukázat zpocená a rudá.

Reakce na komentář: Caballero #34Načítám náhled komentáře...

34
Caballero 15. 10. 2005 17:22

Reakce na OKi98 #33Načítám náhled komentáře...: Dík, všechno jsou supr typy, ale podle mě by se daly uplatnit až potom, co bych dívku trochu více znal. Já měl na mysli kam jít s holkou na první rande, vše co o ni víš je tak leda jméno a možná nějaký blbosti na který ses stih zeptat, takže vlastně vůbec nic o ni nevíš. Takže asi jedině to kafe co? :-)

Reakce na komentář: Ash #35Načítám náhled komentáře..., OKi98 #37Načítám náhled komentáře..., anonymus #74Načítám náhled komentáře...

35
Ash 15. 10. 2005 18:55

Reakce na Caballero #34Načítám náhled komentáře...: Pokud Ti to kafe nevyhovuje, tak na klasickou procházku nedám dopustit. Pro aspoňtrochuromantiky ideální záležitost. A poznáte se asi tak nejlíp, holky se často rozpovídají. Sice už se mi stalo i to, že slečna chtěla jít raději na pivko (ahoj Lucko), ale to byla fakt jediná čestná výjimka :-)

Pokud si to chceš pojistit pro případ, že by tě ani v rámci procházky nenapadalo nic rozumného k povídání, tak buď jděte někam, kde to znáš, nebo si udělej předem rekognoskaci terénu a zamysli se, jestli někde v dosahu není nějaká zajímavá výstava, koncert, kino, zřícenina, rozhledna, cokolivzajímavého, grafitovej důl haha :-) etc, kdyby se slečna ukázala jako fanda přes kulturu. Výhoda je i ta, že když to se slečnou nevypadá, tak máš alespoň nějaký kulturní požitek k dobru – lepší než kafe.

Jo ale buď s tím nenápadnej, někdy slečny příliš "připravené" či naplánované rande odrazuje, chtěly by raději bezprostřednost a takové ty věci :-) Je dobré umět případně trochu improvizovat. Mít přehled kde se co děje, kam se dá zajít a tak, to je asi jasný. Pokud netušíš, která bije, můžeš zkusit něco vymáčknout ze slečny, alespoň zjistíš, kam ráda chodí. Good Luck.


36
Ash 15. 10. 2005 19:14

Reakce na Caballero #28Načítám náhled komentáře...: > Pořád přemýšlím o něčem, co by bavilo oba dva a hlavně to bylo pohodový, ve smyslu kamarádství, jestli mně chápete.
K téhle větě, která mě trochu vystihuje, mě napadá ještě připomínka – je dobré si co nejdřív (sám se sebou :-) ) ujasnit, o co ti u té slečny vlastně jde. A tlačit to pak tím správným směrem. Na tragickou variantu, kdy zjistíš, že by byla supr kamarádka, ale víc snad ani ne si je dobré dát pozor. Ona o tom má totiž samozřejmě také své představy a nebylo by dobré jí ublížit víc, než je nezbytně nutné. Není nic horšího, než zhrzená baba; pro oba zúčastněné. To se s ní radši vyspi a pak jí dej košem; to jako bezesrandy.


37
OKi98 16. 10. 2005 15:29

Reakce na Caballero #34Načítám náhled komentáře...: Ne, musíš to použít jako návnadu, aby se na to pak chytla a vypadalo to jako její nápad.

Skutečný příklad (telefonický hovor):
Já: "Ahoj. Tady OKi98."
Ona: "Ahoj."
Já: "Jak se máš?"
Ona: "(něco).. Co ty?"
Já: "Já se mám super, včera jsem byl na přehradě na ohňostrojích a pak na kolotočích. Bylo bezva se pořádně vyblbnout.." (vykreslení super večera)
Ona: "Kolotoče mám taky ráda."
Já: "Tak to tam musíš zajít, protože.. "(další vykreslení, jak je skvělé se uvolnit)
Já: "Mám ale pocit, že v pátek to tam končí."
Ona :-(nadšená kolotoči) "Ráda bych tam zašla, ale nemám moc s kým."
Já: "Tak tam můžeš jít klidně sama."
Ona: "Ty bys tam se mnou asi nešel."

Podobně to můžeš použít i pro ostatní možnosti.

Reakce na komentář: Ash #38Načítám náhled komentáře...

38
Ash 16. 10. 2005 17:25

Reakce na OKi98 #37Načítám náhled komentáře...: Jen tiše závidím :-) Já když líčím jaké to někde bylo supr, tak se dozvím buď 1) "to je skvělý, tak to já tam taky někdy zajdu…", nebo 2) "dobrý, chceš vědět co jsem dělala já?" /pak dlouhý seznam že skoro nestíhám sledovat/, případně nejkurióznější případ kdy už teda navrhnu že bychom tam mohli zajít "vždyť ty jsi tam byl nedávno, to je dobrý". Skoro mám pocit, že si to ty holky vychutnávaj, jak neřeknou a neřeknou to "šla bych, ale nemám s kým". To už jsem neslyšel ani nepamatuju :-( A já se teda ani nedivím, ono to přecejen zní trochu jako "jsem na ocet". Přitom když se zeptam přímo jestli někam nezajdem, tak zajdem. Asi si vybírám takové trošku zlomyslné typy, co se nechtěj moc zavazovat? Nebo něco dělam špatně.


39
Xm@n 16. 10. 2005 20:58

Doporučuji kouknout na film HITCH s Will Smithem. :-) Hraje tam chlápka vpodstatě něco jako Qark, akorát že jim pomáhal sbalit ženský přímo "live" :-)


40
Broderick 17. 10. 2005 08:12

Skvělej článek. Tak, teoreticky bych už měl být připravenej, teď to nějak uplatnit v praxi ;-).


41
Sumix 17. 10. 2005 09:45

Teda Qarku, ted jsem si ten clanek precetl a naprosto s tebou musim souhlasit… Uplne jak kdybys psal o mne :-) Ty mas vazne neobycejny psychologicky mysleni ;-) Super clanek, jen se podle toho zaridit bude tezky, ale aspon jsi popsal, jak na to… Fakt dobry.


42
Jirka 17. 10. 2005 13:42

Rozený introvert má velkou výhodu, ač se to na začátku nezdá. Naučí se hodně přemýšlet, rozebírat v hlavě různé situace, které prožil, uvažovat o chybách, kterých se dopustil. Pokud se introvert dokáže v některých situacích přeměnit na extroverta (a jde se to usilovným tréninkem naučit)potom ve společnosti překoná rodilého extroverta, právě díky zkušenostem z mládí. Oni extroverti bývají často hloupí lidé a práve díky jejich hlouposti je v pohodě trumfnete logickými argumenty.

Reakce na komentář: mW #78Načítám náhled komentáře...

43
Michal Hantl 19. 10. 2005 08:55

Super článek, taky jsem byl do určité doby vždycky "bokem" a všechno, co s tím souvisí a pak jsem to vzal pomalu, ale jistě do vlastních rukou. A dneska můžu těžit z výhod, které skýtaj oba případy.

Řekl bych, že zcela zásadní význam v životě má vůle se sebou pracovat, málokdo se narodí jako hotový člověk..


44
alo 24. 10. 2005 23:29

Jakozto stejny introvert jako Qark souhlasim s napsanym clankem. Doplnuji svuj typ: me k extrovertnosti a osmeleni pomohl nasledujici dve drobnosti …popijet s prateli a chatovani. S tim alkoholem to samosebou neprehanet abyste si pak jeste rano vubec vzpomneli, ze vam nedelalo zadny problem bavit se uplne normalne s kymkoliv. A s tim chatovani je dobre ze jste anonymni osoby, muzete si tak bez obav zkouset komunikovat a experimentovat, nejakou reakci vzdy dostanete s v realne komunikaci to pak muze urcite pomoci.

Reakce na komentář: sem #46Načítám náhled komentáře..., ShavOzz #86Načítám náhled komentáře...

45
Pájinda 25. 10. 2005 17:57

Ty jo to je fakt supr clanek(jako zatim vsechny) :-) nechapu jak to delas,myslis,ze nam skoro vsem mluvis ze srdce :-)


46
sem 25. 10. 2005 20:06

Reakce na alo #44Načítám náhled komentáře...: s tim chatem.. v realu je to podle me dost podstatne jina situace tim padem dostanes na podobnou otazku jinou odpoved… ikdyz zakladni komunikace se da poznavat..


47
Lubo 28. 10. 2005 14:47

V stredu som sa nepekne "natiahol" na modrých schodoch priamo v škole. Našťastie som ale minulý víkend čítal tento článok :-D Moje vstávanie zo zeme bolo teda úsmevné :-) Je fajn skúsiť si to v praxi.


48
Radim 29. 10. 2005 14:34

Největší problém introvertů je, že o všem moc přemýšlejí. Jdete oslovit holku, jenže co jí říct? Jak začít? Nebude to, co řeknete, hloupé? Neshodíte se? Co když vás někdo uvidí? Co když se vám vysměje?
---
muj problem je hlavne to, ze po 3 vetach nebudu vedet co rict, proto do toho nejdu, jinak mi neva vubec nic

Reakce na komentář: Ash #49Načítám náhled komentáře...

49
Ash 29. 10. 2005 17:01

Reakce na Radim #48Načítám náhled komentáře...: No když nechceš, tak nechoď. Ale 3 věty kolikrát stačí :-) Pak chvíli mlč, řekni, že jsi promiň-trochu-zaskočený, že ti dochází řeč a jestli-byste-se-mohli-někdy-vidět. Pak zinkasuj číslo a máš to. Některá ho dá. A příště si řeknete zase 3 věty… Představ si, že jsou i holky, které ukecaní kluci nebaví. To zíráš, co :-D

Co si prosítě myslíš o holkách… – každá druhá mlčí jak ryba a přitom taky jde na rande. Neříká si "nebudu vědět co říct". Neni pitomá, aby řešila kraviny…


50
pterodont 21. 11. 2005 19:41

az na to, ze… ja sem extremni introvert ja mam blby pocity i kdyz mluvim pred vice lidmi co me znaj ! Sem prokletej takze mam smulu…


51
atx 25. 11. 2005 02:39

Reakce na Qark #22Načítám náhled komentáře...: Zajimavy, ja jsem taky byk. Asi na tech znamenich neco bude, protoze tenhle clanek je vo me. Jestli to pises podle sebe, tak jsme dvojcata.


52
Dan 26. 11. 2005 01:03

taky jsem se tam nasel.


53
XondraX 26. 11. 2005 13:11

zajímavej článek pěkný stránky jenom mě příde že se tady pod rouškou anonimity schází legie chudáků. ale i chudáci můžou zbohatnout tak tě pic


54
Fido 26. 11. 2005 21:29

No taky jsem/byval jsem introvert.. na to co jsi psal jsem prichazel postupem casu sam. Uz me nebavilo sedet v rohu a jen poslouchat. Navic v urcitem veku clovek potrebuje protejsek a introverti to maji hodne tezky.. tak jsem se zmenil od zakladu ale bohuzel to mam porad v sobe..

Reakce na komentář: OKi98 #57Načítám náhled komentáře...

55
norwaiz 27. 11. 2005 14:32

Vadí vám, že jste introverti? Ano? Tak s tým niečo robte, oplatí sa to.


56
Dan 28. 11. 2005 17:42

Dobře se kamarádím s holkou do které jsem se nedávno zabouch, z její strany cítím jenom to kamarádství :*(
Pozval jsem ji na rande, nejdřív byla ráda, ale potom na poslední chvíli řekla že nemá náladu :-(
Holek jsem měl dost, ale nechával jsem se tak nějak zbalit, nebo to šlo hladce, u týhle fakt nevim co mám dělat, pořád na ní myslím. Nejhorší je že mě ostatní holky vůbec nezajímají, stalo se mi to poprvé, když mě odmítne tak se klidně zabiju :-(
Poraďte mi prosím

Reakce na komentář: OKi98 #57Načítám náhled komentáře...

57
OKi98 01. 12. 2005 19:17

Reakce na Fido #54Načítám náhled komentáře...: Reakce na Dan #56Načítám náhled komentáře...: Přestaňte dělat z introverze nemoc, kterou je potřeba léčit. Ve svádění mají jak introverti tak extroverti obrovské výhody. Co je důležitější je tyto výhody a nevýhody zvážit a vzít si to nejlepší z obou světů.

Pokud bych si mohl vybrat mezi bytím extrovertem nebo bytím introvertem tak bych bez váhání bral introverta, protože přejít z introverze do extroverze je mnohem jednodušší než naopak.

Podle klasických psychologických testů jsem vysoce stabilní extrovert/introvert. Tzn. přecházím z extroverze do introveze a nejsem vyhraněn ani jedním směrem, což je podle mého názoru nejvlepší pozice.

Popřemýšlejete kdy je vhodné být extrovert a kdy introvert a naučit se mezi těmito stavy přepínat (cvičení jsem popsal v Odbourávání stresu při balení). Qarkovo cvičení je analogické jen bych doplnil, že se nedá na něco přestat myslet, pouze se dá začít myslet na něco jiného (takže si třeba spočítejte kolik vidíte lidí)


58
Milda 17. 12. 2005 19:34

Tak to je fakt drsný. Přesně tohle jsem já. Taky mě to štve a snažím se s tím pořád něco udělat. Ale rozhodně nesouhlasím s názorem, že je to vrozený. Já dřív takovej nebejval, ale pak se to nějak zvrtlo a uzavřel jsem se. Ale mám vypozorovaný, že introverti jsou vždycky lidi, kteří se "bojí" druhých, protože kdysi byl terčem nějakých posměšků nebo si prostě zažili nějakou špatnou zkušenost a teď se bojí ukázat svoji osobnost a projevit se. Když jsem si tohle přečetl, strašně jsem si ulevil, že to taky někdo vidí jako já, a vidím, že v tom nejsem sám. A proto doufám, že až zejtra vstanu, tak už budu doopravdy žít podle svých představ a až jednou budu starej, tak si fakt řeknu, že jsem tenhle život prožil tak jak jsem chtěl. Jo, a jedna rada, až se budete zase rozmýšlet, jestli něco řeknete: "JE LEPŠÍ LITOVAT TOHO, CO JSI UDĚLAL, NEŽ TOHO, CO JSI NEUDĚLAL".

Reakce na komentář: Lord #59Načítám náhled komentáře...

59
Lord 18. 12. 2005 16:13

Reakce na Milda #58Načítám náhled komentáře...: Myslim, že to máš malinko popletený :-) Lituje se toho co si neudělal, to co si udělal, toho se nelituje. :-)

Reakce na komentář: Milda #61Načítám náhled komentáře...

60
Marco 19. 12. 2005 19:52

Ty článek je v poho . Kdo mě poradí jak konecne zacit komunikovat s lidma . Vždy jen sedím jak lata a nemluvím .Kdyby tak někdo pomohl kua to by byl zázrak ..

odpovězte prosím jsem zoufalý


61
Milda 24. 12. 2005 09:50

Reakce na Lord #59Načítám náhled komentáře...: Právěže nemam. Zkus se nad tím trochu zamyslet. Je to napsaný dobře. Tohle přísloví tě má "nakopnout", až budeš zas přemejšlet nad tím, jestli něco uděláš nebo ne. Když to nakonec neuděláš, budeš si vyčítat, žes to měl udělat (oslovit holku, nebát se zeptat,..). Když to ale uděláš a stejně to třeba nevyjde, máš dobrej pocit, žes to aspoň zkusil. A věř mi, toho se fakt lituje líp.


62
Mawe47 22. 02. 2006 12:36

tak sem si rekla ze zabrousim i do starsich clanku…
a pripadam si, jako bys mluvil o me :-)
vzdycky sem sedela v koute, cetla si nebo sledovala deni… s holkama sem se bavit nechtela, protoze mi vetsina z nich prisla takova divna… neuprimna..
a pak sem presla do skoly kde byli sami kluci a kdyz sem si potrebivala dopsat chybejici latku, byl to horor nektereho oslovit
ale pak sem zjistila, ze kluci jsou vlastne docela fajn a i kdyz sem v pritomnosti cizich lidi porad stydliva a nesva, je te mnohem snazsi zapojit se nekde do hovoru a pak je to ok :-)


63
sashka 02. 03. 2006 11:48

vzdycky jsem si pripadala ponekud divna, dokud jsem nepoznala noveho kamarada – uplne stejneho introverta jako ja. povidame si o tech nasich stupidnich spolecnych vlastnostech a hrozne se tomu smejem. mam malinky kolektiv nej pratel,ve kterem su naprosto v pohode, protoze ty lidi dlouho znam a mam je rada. pred cizima lidma se chovam jako spravny intorvert, a od te doby, co jsem poznala toho kamarada, si v tom primo frcim. uplne si v tom ujizdim. pred cizima lidma koktam, motam se, zmatkuju, bojim se a pak se tomu s petrikem strasne smejem. je to uzasne byt introvert. clovek je totiz strasne vnimavy. kdyz najedete nekoho, kdo vas pochopi, tak to ma i kladne stranky :-)


64
Dieg0 23. 03. 2006 21:40

IMHO keď sa potknem pomyslím si "Ku**a tam" a ost. ignorujem.Holt sa riadim touto vetou : Nebudem si všímať kto vedľa mňa stojí a budem si robiť čo chcem, kedy chcem, kde chcem a ako chcem.Odkedy mi teta povedala niečo v zmysle : Nebudem sa kukať či na mňa niekto čumí čo robím.To je moja vec čo si budem robiť tak sa tým riadim.Odkedy sa tým riadim mám život ľahší.Nieje problém pre mňa problém osloviť dievku … ale nie v mojom meste.Kludne kdekolvek inde ale nie v mojom meste.Neviem prečo ale kkus mi práve z tohoto lepí


65
kolík 29. 03. 2006 12:45

Reakce na lUpa #15Načítám náhled komentáře...: Nemyslím si, že introvertnost je slabost! Introvert má mnohem bohatší život než extrovert.


66
k 29. 03. 2006 13:08

Vy tady pořád řešíte jako největší problém balení a oslovování lidí. Jenže co když tak holka je taky introvert? Z mého pohledu, pokud by za mnou přišel kluk maximálně sebejistý, hýřil by vtípky a nepřestal mluvit a pořád by do mě něco hustil, tak se prostě leknu a v tu ránu končím. Ovšem introvertní kluk, na kterém je vidět, že by chtěl, že ho zajímám… ale jeho nesmělost mu nedovoluje něco víc, tak ten má pro mě větší cenu. Vnitřně mám k němu MNOHEM blíž…
Pro mě osobně není oslovování lidí ten největší problém. Spíš mě trápí to, že existuje jen hrstka lidí, se kterými si opravdu rozumím a kterým důvěřuji a tento "repertoár" už nejde rozšířit ať hledám jak hledám. Když už je tu nějaký adept, vždycky se něco stane, něco udělá, a na té cestě, kterou jsme spolu ušli, jsme opět na začátku.
Mé velké trápení introverta je také to, že nemohu najít tu pravou spřízněnou duši, že nikdo není jako já, že mě nikdo zcela nechápe.

Reakce na komentář: Ash #67Načítám náhled komentáře..., Norwaiz #69Načítám náhled komentáře...

67
Ash 29. 03. 2006 17:43

Reakce na k #66Načítám náhled komentáře...: Jasně. Extrovert, který mluví víc, než je zdrávo, a hýří vtipky, může mít stejný problém potažmo úspěch, jako introvert, který sa na žádnou dívku ani nepodívá :-) Chce to citlivě a sledovat feedback.

Reakce na komentář: Norwaiz #69Načítám náhled komentáře...

68
Luca 02. 04. 2006 19:18

Tenhle článek, to jsem uplně přesně já :-( Ale mě ani kolikrát nenapadne další téma když dojde jedno. Co mám pak dělat?


69
Norwaiz 10. 04. 2006 14:03

Reakce na k #66Načítám náhled komentáře...:
Jenže co když tak holka je taky introvert?
Teraz som si spomenul, keď som bol na rande z jednou holkou (introvert – sprvu sa mi bála pozerať do očí, ale keď som jej povedal, aby sa mi do nich pozerala, tak sa to trochu zlepšilo). Bolo to prvé rande , na ktorom som hovoril viac ako holka (ja som bývalý introvert, teraz som niečo "medzi"). Ani neviete, aký je to pocit (pre bývalého introverta), keď vám holka povie, že :"Si ukecaný".
A musím vám povedať, že to sa mi to páčilo, keď tá holka menej hovorila, niečo ma na tom lákalo, bola tak tajomná…
Reakce na Ash #67Načítám náhled komentáře...:
Chce to citlivě a sledovat feedback.
Presne ako hovoríš! Keď som videl, že nejak som moc dlho rozprával iba ja, tak som nahodil tému, pri ktorej ona predtým sa celkom rozkecala, takže je vhodné sledovať jej reakcie, o čom rada rozpráva a potom jej to nahrať, a tým vyrovnať počet vyslovených slov na oboch stranách…(ale na to aby človek dokázal mať celú konverzáciu resp. celé rande pod kontrolou, musí byť totálne v pohode, a keď ste v pohode, je to super pocit, vy ste moderátorom, vy rozhodujete o priebehu, a o tom čo z toho rande bude..)

Reakce na komentář: k #70Načítám náhled komentáře...

70
k 16. 04. 2006 22:55

Reakce na Norwaiz #69Načítám náhled komentáře...: tajemství… Tak to se mi taky líbí. Když kluk začne hned na prvním randeti ze sebe chrlit kde byl, co byl a rozhazuje při tom rukama :-), tak to mě trošku odradí. Když si schová taky něco na příště, není to k zahození :-). Obrazně řečeno.


71
pETR 09. 05. 2006 21:03

Mě se líbí jedna holka.Ale jít za ní a promluvit,to co radíte jsou podle mě kecy.Přijít k cizí holce a říkat jak se Vám líbí ->to přece pravý introvert NIKDY NEDOKÁŽE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reakce na komentář: k #72Načítám náhled komentáře..., Ash #73Načítám náhled komentáře..., xxx #75Načítám náhled komentáře...

72
k 12. 05. 2006 16:26

Reakce na pETR #71Načítám náhled komentáře...: no tak jí to neříkej! :-)


73
Ash 12. 05. 2006 18:32

Reakce na pETR #71Načítám náhled komentáře...: Pleteš si uzavřenost (introverze) s nesmělostí, ostychem nebo strachem. Tímto zařazeno do "nejčastějších výmluv" : "jsem introvert" :-D


74
anonymus 02. 06. 2006 13:41

Reakce na Tomas #5Načítám náhled komentáře...: Reakce na Caballero #34Načítám náhled komentáře...: ja ji pozval do kina a dopadlo to dobre :-D


75
xxx 02. 06. 2006 13:56

Reakce na pETR #71Načítám náhled komentáře...: ja to dokazal a ted sklizim ovoce ale je to tezke a hodne me premlouvali


76
Jirka T 30. 07. 2006 11:45

Podle mého názoru je introvertů hodně a řada lidí co působí jako extroverti má i introvertní vlastnosti. Souhlasím s tím, že introvertní chování se dá překonat a věřím, že spousta lidí si tím prošla. U člověka záleží i na tom z jaké rodiny pochází nebo v jakém prostředí žije. Každopádně silný introvert to má těžké hlavně ve společnosti extrovertů, kteří bývají mírně rečeno bezohlední. Taky bych chtěl říct, že být introvertem není k zachození, protože introvert dokáže vnímat a uvažovat o hlubokých věcech, o kterých se extrovertům může jen zdát. Myslím také, že spousta intelektuálně založených dívek má v oblibě introverty pro jejich duchapřítomnost. Každopádně je v životě introverta důležité se naučit extrovertnímu chování a vřím , že naučit se dá cokoliv. Někde jsem četl, že v podstatě u každého člověka je jeho chování v podstatě jen něco naučeného. otázka je, kde se to naučil jestli na pískovišti nebo v dospělosti :-)


77
Triss 05. 08. 2006 13:08

Reakce na introvert #9Načítám náhled komentáře...: No ono to je težky extravertku jen tak hned nezbalis pokud ses 99% introvert toz z toho taky vypliva ze ani tu introvertku nijak nezaujmes protoze budes furd uzavren do sebe ale byt tebou bych vzal tu extravertku u holek musis poslouchat a jen minimalni cast mluvit .-) a nezapominej ze mluvit muzes i nejen pusou ale i telem


78
mW 11. 10. 2006 21:12

Reakce na Jirka #42Načítám náhled komentáře...: nejhorší je, když jsou tak hloupí, že se trumfnout prostě nedají


79
Kubis 20. 10. 2006 12:40

Reakce na Navi #20Načítám náhled komentáře...: nemas pravdu… at je clovek jakkoliv introvertni a zabyva se praci kdekoliv v managmentu atd.. tak o ni dokaze hovorit… treba me v praci nepripada ze bych byl introvertni a mel bych problem na nekoho promluvit pokud se to tyka ciste jen navazani pracovniho pomeru… horsi je kdyz si s nima mas mluvit o beznych vecech…


80
Kubis 20. 10. 2006 12:44

Reakce na Qark #22Načítám náhled komentáře...: souhlasim, mas pravdu mluvit s holkou o svych pocitech ma neco do sebe, moje komunikace je vyplnena ze 75procent pocitama… problem vidim v tom ze ne s kazdym si muzes promluvit o pocitech…


81
Kubis 20. 10. 2006 12:49

Reakce na Caballero #28Načítám náhled komentáře...: s tebe mam dobrej pocit :-) ses taky nas :-), kazda tvoje otazka jak neco vyresit nebo jak se z toho dostat plodi dalsi otazky furt otazky minimalne odpovedi… a to je o tom ze se nechceme ztrapnovat :-(


82
Anonym 26. 10. 2006 00:13

Perfektní článek, neskutečně přesně mě to vystihuje… + pár zajímavých rad tady v komentářích taky fajn. Hodně mě povzbudilo vědomí toho, že takových lidí jako já je víc a řeší vesměs podobné problémy :-) Doufám, že mi to alespoň trochu pomůže.

Reakce na komentář: kokita #83Načítám náhled komentáře...

83
kokita 17. 11. 2006 16:11

Reakce na Anonym #82Načítám náhled komentáře...: V tom clanku sem se nasla na 100%,uz nekolikrat sem se snazila zmenit na extroverta,nez sem si uvedomila ze to nejde ze dne na den.Nejdulezitejsi je byt tim kym sme a vazit si toho.Vzdyt i introverti jsou urcitym typem lidi a nikdo by je nemel odsuzovat.


84
Kaťule 30. 11. 2006 21:51

Článek je úžasnej, jako ostatně všechny tvoje články Qarku.Já jsem taky bývala dost těžkej introvert. Když jsem měla někoho oslovit, tak mi to dalo dost velkou práci a ještě ke všemu jsem vždycky zrudla v obličeji´ :-). No a jednoho dne jsem si řekla dost, takhle to přece dál nejde. Rozhodla jsem se sama sebe hodit do vody, abych se naučila plavat. Proto jsem odjela sama do Anglie, abych se trochu otrkala. No a povedlo se!!! Už nejsem taková ta šedá myška co sedí v koutě a pozoruje ostatní. Mám teď mnohem víc přátel jak doma tak i v Anglii. Není pro mě problém mluvit před více lidma nebo oslovit někoho úplně cizího.
Musím říct, že jsem teď sama se sebou hrozně spokojená.

Reakce na komentář: Ráďula #85Načítám náhled komentáře...

85
Ráďula 24. 12. 2006 14:51

Reakce na Kaťule #84Načítám náhled komentáře...: presne tak..ja jsem na zacatku vejsky byla velmi introvertni,skoro s nikym jsem nekomunikovala a kdyz ano,tak jen minimalne.Ale nasla jsem si jednu desne ukecanou kamaradku a postupem casu jsem i diky jeji pomoci zacala vic komunikovat..Ted jsem ve ctvrtaku a oslovit cizi lidi mi nedela temer zadny problem,uz si nepredstavuji,ze se pri kazdem rozhovoru s cizim clovekem ztrapnim…proste nejlepsi je o tom nepremyslet a jit do toho :-)


86
ShavOzz 08. 03. 2008 19:19

Reakce na alo #44Načítám náhled komentáře...: s tim alkoholem naprosto souhlasim, cloveku dost pomuze bejt spolecenstejsi…ja sem introvert a k lepsimu se to zacalo vyvijet prave od doby co sem zacal pit, mozna je to nahoda, ale nemyslim si


87
For Qark 09. 06. 2008 10:54

Možná je v tvých článcích trochu demagogie,ale to tomu rozhodně jenom prospívá. Skvělý Qarku

Přidej komentář

Web je nyní kompletně uzavřen. Od této chvíle není možné přidávat žádné komentáře!

Další informace naleznete zde.