QARK.net — Čeho se bojí děti
Čeho se bojí děti

Čeho se bojí děti

Dopoledne jsem seděl na zastávce a čekal na autobus. Ve sluchátkách mi hráli Kabáti a já si v klidu přemýšlel o svých věcech. Po chvíli přišlo malé dítě a začalo přímo vedle mě pětikorunou klepat na sklo zastávky. Příšerný zvuk, jaký vydává kovová mince dopadající na skleněnou tabuli, mi už po několikátém ťuknutí rozhodil moje myšlenky tak, jako když na poklidnou hladinu rybníka hodíte hrst kamenů. Sakra, jak někdo může vydržet, mít takové malé dítě doma?


Naštěstí po dvou minutách zasáhla jeho maminka a požádala ho, ať toho nechá. Klid však trval zhruba pět sekund a pak to začalo nanovo a s větší intenzitou. Žádosti se proto pozvolna změnily ve výhrůžky.


„Řekla jsem ti, ať toho necháš!“
– 10 sekund klid a pak zase: ťuk, ťukťuk, ťuk…

„Slyšel jsi mě?“
– ťuk ťuk ťukťukťuk ťuk…

„Přestaň, nebo dostaneš na zadek!“
– vyčítavý pohled na maminku, 15 sekund klid a znovu: ťuk ťuk ťuk…


Tak to pokračovalo několik dlouhých minut a zdálo se, že na dítě nic nezabírá. Maximálně se jen prodloužily vteřiny ticha mezi jednotlivými sériemi klepání. Mamince už docházela trpělivost a mě docela zajímalo, co přijde dál. Pohlavek, plesknutí přes ruku? Sebere mu snad tu pětikorunu? Maminka však překonala moji fantazii.


„Přestaň, nebo přijde pán a nadá ti!“, řekla.
Dítě se překvapeně rozhlédlo na lidi kolem sebe a potom rychle schovalo pětikorunu do kapsy – a na jedné brněnské zastávce se tak opět rozhostil božský klid.



Přiznám se, že mě docela pobavilo, jak po maminčině prošení a vyhrožování, na dítě nakonec spolehlivě zapůsobila autorita imaginárního „cizího pána“. Je z toho totiž krásně vidět, jak má malé dítě obavy z komunikace s někým cizím, protože se před ním cítí bezbranné, neví jak se má chovat a co od něj má očekávat. A takový divný pocit a strach z neznámého si v sobě neseme už odmalička všichni a promítá se později například i do balení a oslovení cizích dívek. Ovšem to, jestli v sobě dokážeme potlačit podobné pocity malého dítěte, nezáleží jen na věku a zkušenostech. K tomu je potřeba i sebevědomí. Protože především důvěra v sebe samého nám dává největší sílu vykročit ze světa malých kluků do světa velkých chlapů.

Qark | 19. 04. 2006 20:46 | Komentáře: 39 | ::Jen tak


Přidat článek do: [ linkuj.cz], [ jagg.cz], [ asdf.sk], [ del.icio.us]

Stáhnout článek jako [ PDF]
[ RSS komentářů] k článku

[ Napsat] komentář

Články a fotografie z tohoto webu je zakázáno kopírovat a přidávat si je na svoje blogy, či kamkoliv jinam, bez mého písemného souhlasu!

Komentáře


1
Pjotr 19. 04. 2006 20:54

Pekné. Tá mama bola pekným príkladom správneho zachovania sa a.. celkovo je to pekný príklad.


2
MIkey 19. 04. 2006 20:57

Jo jo; moc pekny postreh.


3
ShadoW 19. 04. 2006 21:00

Rozhodně souhlasím. I já mívám někdy takové (neopodstatněné obavy). Že by xenofobie? Ne, jen introverze. :-)


4
Jarda 19. 04. 2006 21:26

Pedofil
SOLO:
Když jsem byl malej kluk
hodně rošťáren jsem natropil
a maminka mě strašila,
že přijde na mě pedofil.

Je chlupatej jako čert, řikala,
a natrhne ti prdýlku
tak nezlob a hodněj buď,
ty můj malej andílku.

DĚTSKÝ SBOR:

Nech mě bejt ty úchyle
já mám tátu na pile
vyškubne tě z košile
jó teď jseš možná v přesile…

Jó teď jsem možná na koni,
ale až tě táta dohoní
utrhne ti bambuli,
už si klidně napiš ceduli…

SOLO:

Já jsem nahranej, aha, aha,
sem vykastrovanej, aha, aha,
úchyle co je ti, aha, aha,
už nemůžeš na děti, aha, aha.

DĚTSKÝ SBOR:

Každej to ví, každej ho zná…

SOLO:

Pedofil je velkej chlap,
jak sami račte věděti,
a je celkem v pohodě,
jenom má trošku slabost pro děti…

Každý ráno před školou
rozdává jim cukroví,
když voni vám tak krásně řvou
když zatáhne je do křoví…

RECITATIV:

A tim tělíčkem zmítaj
a těma ručičkama plácaj
a křičí, ty vám tak křičí!

DĚTSKÝ SBOR:

Nech mě bejt ty úchyle
já mám tátu na pile
vyškubne tě z košile
jó teď jseš možná v přesile…

Jó teď jsem možná na koni,
ale až tě táta dohoní
utrhne ti bambuli,
už si klidně napiš ceduli…

SOLO:

Já jsem nahranej, aha, aha,
sem vykastrovanej, aha, aha,
úchyle co je ti, aha, aha,
už nemůžeš na děti, aha, aha.

DĚTSKÝ SBOR:

Každej to ví, každej ho zná,
každej to ví, každej ho zná…

SOLO:
Aha! Aha!

:-)

Reakce na komentář: Seeger #5Načítám náhled komentáře..., peter bondra #8Načítám náhled komentáře..., Epitome #10Načítám náhled komentáře...

5
Seeger 19. 04. 2006 21:40

Reakce na Jarda #4Načítám náhled komentáře...:
velmi pěkné. Je to i ve formě vystoupení živých herců?


6
Arnold 20. 04. 2006 00:00

Skvela uvaha, peknej clanek.
Diky


7
Klea 20. 04. 2006 13:22

hmm, já si naopak myslím, že to byla perfektní ukázka toho, že ta máma u dítěte nemá absolutně žádný respekt, tudíž ukázka špatné výchovy. Jak to asi bude vypadat, až to dítě bude starší a bude vědět, že mámu může v klidu ignorovat a nikdo cizí mu nic neudělá?!?!?!
To dítě mělo poslechnout mámu a ne cosi imaginárního.


8
peter bondra 20. 04. 2006 13:38

Reakce na Jarda #4Načítám náhled komentáře...:
hustej wimpy, taky ho mám rád, vedle záviše jeden z nejlepších zástupců pornofolku(vono jich o moc víc teda není)


9
Jarko 20. 04. 2006 15:20

tak do tretice este raz :-)

Pekny clanok, s Kleou do istej miery suhlasim … vynimocne :-D

BTW, vie mi niekto vysvetlit, co bolo toto predtym? :-O


10
Epitome 20. 04. 2006 17:41

Reakce na Jarda #4Načítám náhled komentáře...: Ten text krasne ukazuje dezinformovanost dnesni spolecnosti. Takove veci si je vetsina lidi o pedofilech vazne schopna myslet! Kdyby tak vedeli, jak jsou daleko od pravdy. Je velka skoda, ze mensina, na kterou tento text tak agresivne utoci, se nemuze branit.

Reakce na komentář: matejcik #11Načítám náhled komentáře...

11
matejcik 20. 04. 2006 17:49

Reakce na Epitome #10Načítám náhled komentáře...: pedofilie je tabu. a to, že někteří pedofilové jsou "hodní", na tom faktu nic nezmění.

Reakce na komentář: Epitome #12Načítám náhled komentáře...

12
Epitome 20. 04. 2006 18:26

Reakce na matejcik #11Načítám náhled komentáře...: Nesouhlasim s vetou "nekteri pedofilove jsou "hodni"". Mnohem pravdivejsi je, dle meho nazoru, veta "nekteri pedofilove mohou byt "zli"". Vetsina (sexualniho) nasili pachaneho na detech nema dokonce s pedofilii vubec nic spolecneho!
Pedofil je temer vzdy nestastny clovek, ktereho pritahuje neco trochu jineho, nez prumerneho cloveka. Pedofil (presnejsi mi v tomto pripade prijde oznaceni pedosexual) si nemuze svou orientaci vybrat, stejne jako si svou orientaci nemuze vybrat homosexual/heterosexual. Ovsem narozdil od nich je pedofil nucen sve prirozene touhy potlacovat. Navic pedofilove maji deti radi. Drtiva vetsina by jim nikdy v zivote neublizila, ani by na to nepomyslela. Presto jsou vsichni pedofilove souhrnne oznacovani za nasilniky, za lidi, kteri ublizuji (tem, ktere maji nejradeji). Kdesi jsem cetl, ze velka cast lidi "postizenych" pedofilii konci svuj zivot sebevrazdou.
Predstav si, ze by jsi v puberte (jako vetsina z nich) najednou zjistil, ze se ti mnohem vice libi o poznani mladsi lide, nez by meli (podobne jako se heterosexualovi libi vice zeny nez muzi). Co by sis o sobe myslel? Nebo si predstav, ze bys mel syna, ktery by se takto zacal citit. Predstav si, ze by jednoho dne zacal byt den ode dne smutnejsi, zamlklejsi, nestastnejsi a zacal by propadat hlubokym depresim a ty bys netusil, cim to je. Az jednoho dne bys ho pristihl, jak si na pocitaci prohlizi (naprosto nevinne) fotky deti. Mozna by ti to zamluvil, ale ty by ses stal ostrazitejsi a pozdeji bys zjistil, ze venku nepokukuje po dospelych slecnach, ale po detech. Promluvil by sis s nim o tom, ale on by celou dobu mlcel a kdyby ses ho zeptal znovu, tak by s placem utekl a zamkl se ve svem pokoji. Co by sis o nem myslel? Jaky by ti text te pisnicky pripadal potom?
Takovi lide trpi vic, nez si vetsina ze zdejsich lidi dovede predstavit! Spolecnost z nich udelala zrudy. Nemohou se nikomu sverit. Co je to za zivot?
Lide by se meli naucit rozlisovat pedofilii a nasili pachane na detech.

Reakce na komentář: Jarda #13Načítám náhled komentáře..., Navi #15Načítám náhled komentáře..., Klea #17Načítám náhled komentáře..., matejcik #19Načítám náhled komentáře..., Bax #37Načítám náhled komentáře...

13
Jarda 20. 04. 2006 19:54

Reakce na Epitome #12Načítám náhled komentáře...: Souhlasím, třeba takový pedosexuál může být skvělý vedoucí nějakého kroužku, protože se ovládne (já se taky nevrhám na každou ženskou, kterou spatřím) BTW ta písnička je míněna žertem (kdybych se měl dožít toho, že politicky korektní humor bude jediný legální, tak se radši zastřelím).

Reakce na komentář: Navi #15Načítám náhled komentáře...

14
chleba 20. 04. 2006 20:34

Jasný, to dítě ví, co může od matky čekat, proto se moc nebojí, ale o nějakym "cizím pánovi" nic neví, neví co by se mohlo dít, co dělat, neví nic, a bojí se.

Ale to je stará vesta. Jen si vzpoměňte: "Přijde čert a odnese si tě do pekla" Taky to docela dlouho zabírá, než si tedy mrně uvědomí, že čerti nejsou…


15
Navi 20. 04. 2006 21:31

Reakce na Epitome #12Načítám náhled komentáře...: kdyz ma rada deti zena, je to matka.
kdyz ma rad deti muz, je to pedofil.

oboji bez ohledu na miru lasky :-)

Reakce na Jarda #13Načítám náhled komentáře...: pokud vi, co si muze dovolit…

Reakce na komentář: matejcik #19Načítám náhled komentáře...

16
Mawe47 20. 04. 2006 22:01

ale ten cizi pan nebude na to decko zabirat vecne a pokud neni schopne mit respekt z maminky ve veku kdy je blbe a nema vlastni rozum poradne, co teprve az ho mit bude… nevyroste z nej pak clovek ktery vidi jen sam sebe a nikoho jineho?

k tem pedofilum, pokud ty deti nekteri z nich opravdu sexualne nezneuzivaji, tak souhlasim ze sou to vetsinou hodni lide, trapici se necim, co my nemuzem pochopit


17
Klea 20. 04. 2006 23:13

Reakce na Epitome #12Načítám náhled komentáře...: Souhlasím, že pro pedofila je to těžké, souhlasím i s tím, že pokud se touhou nenechají strhnout, mohou být perfektní vedoucí kroužku. Přesto bych jim své dítě nikdy nesvěřila. Neriskla bych to. A se vším respektem… ani bych je k dětem nepustila.
(př.: právě teď mám klientku, je jí 18, od 10ti byla sexuálně zneužívána trenérem a kdybyste viděli, co to s ní udělalo, souhlasili byste….)


18
Zhoubi 20. 04. 2006 23:18

Zážitky z dětství si s sebou každý nese jako kříž. Já měl krásné dětství, ale dodnes mě nejvíc trápí to nepochopení. To když člověk má třeba 3 roky, je v postýlce a venku je bouřka. Nikde v okolí není maminka, která by dítě utěšila. A tak dítě pláče, protože nechápe souvislosti. Brr.. Nejhorší na tom je, že mozek je jako houba, která se nikdy nevymačká.

K těm pedofilům: jistě jsou to nešťastní lidé, ale.. mám je ve stejné škatulce jako zoofily. Ti jsou jistě také nešťastní. Uff, díky přírodě za to, že jsem klasické hetero.


19
matejcik 21. 04. 2006 01:27

Reakce na Navi #15Načítám náhled komentáře...: geniálně vystiženo :e)

Reakce na Epitome #12Načítám náhled komentáře...: nu ano, to je téměř všechno nejspíš pravda. ovšem, kolik z těch pedofilů je dostatečně uvědomělých na to, aby jim došlo, že dítěti mohou ublížit, i když "se mnou šlo dobrovolně" ? (ublížením myslím narušení psychického vývoje) podle gaussovy křivky to nebude víc než nějakých dejme tomu 20%. jiných třeba 5% (tady bych zase tvrdil, že méně to nebude – přece jenom, jaké je zastoupení sado/masochistů v "normální" populaci) jsou ti -zlí-, ti násilníci. ovšem těch 75% mezi nimi jsou "hodní strýčkové" (a tetičky, samozřejmě), kteří sice mají děti opravdu rádi a opravdu by jim neublížili, ale přesto ublížit mohou. byť neúmyslně.


20
Veve 21. 04. 2006 10:43

No jo, děti…
dobrej článek :-)


21
Gi 21. 04. 2006 16:43

Pěknej příspěvek, ale matka trochu ujela, když slíbila, že malýmu dá na zadek a nedodržela to – bu´d to nemá slibovat nebo se má svých slov držet…


22
McJAC 21. 04. 2006 19:25

jo je tu presne videt jak to dite nema vubec respekt k matce….ta dela chybu ze si pevne nestoji za svymi nazory(napr. kdyz rekne diteti aby slo spat a ono se este pul hodiny diva na telku nebo nvm co)….a taky deti vic poslouchaji otce protoze k nim chovaji vetsi respekt (vic si stoji za tim co reknou)…uplne to vidim na sobe vim ze nemusim delat uplne vsechno co me mamka rekne a taky nedelam, ale kdyz to rekne tatka tak dohlidne abych to opravdu udelal a byva to hned :-)


23
radka 22. 04. 2006 07:45

je videt ze jeste nemate deti :-O) Clanecek je vesely a zasah maminky byl podle me zbytecny :-O) Mam deti tri. Same kluky. Z toho dva dospele. Rozumne a sikovne. Maminka mohla udelat dve veci, sebrat decku petikorunu a nechat ho byt. Nebo si ho nevsimat vubec. At si klepe kam chce. Komu vadi klepani decka, at se ozve hned a primo a rekne klukovi ze mu to vadi. Je sice maly ale ne dementni aby potreboval preklady pres maminku.
Me klepani koruny nevadi. Pri trech deckach mi prakticky nevadi vubec nic :-O)

Reakce na komentář: Klea #25Načítám náhled komentáře...

24
radka 22. 04. 2006 07:51

jeste k respektu. Respekt k rodicum se neda nikdy ziskat nasilim nebo okrikovanim decka. A vubec ne telesnymi tresy. Decko si to zapamatuje a jednou bud svoje problemy taky resit agresi. Kazde dite je jine, nektere je samozrejme divocejsi. Coz nemusi byt spatne. Ty hodne a poslusne deti to muzou mit jednou v zivote moc tezke.
Respekt se da ziskat pouze prikladem a duslednosti. A hlavne nebazirovat na blbostech (priklad z clanku), dite neni cviceny pes!!! Ma vlastni hlavu, vlastni kreativitu a vlastni svet. Nevnucujme mu ten nas za kazdou cenu.

Reakce na komentář: Klea #25Načítám náhled komentáře...

25
Klea 22. 04. 2006 12:39

Reakce na radka #23Načítám náhled komentáře...: Reakce na radka #24Načítám náhled komentáře...: Radko, nejsi jediná, kdo má děti, ta matka v článku to opravdu nezvládla. Už jen pro tu nedůslednost. Je trochu sobecké říct, mě to nevadí, ať si ťuká/vřeští…, ale ostatním to může být dost na obtíž. Tvuj argument, ať dítě okřikne někdo cizí je tochu zcestný – nikdo se neozve, protože od toho je tam přece matka, aby děti srovnala (rozuměj, je nutné dětem vysvětlit, že musí brát ohled na okolí, kterému to může vadit).
Myslím, že to, co Ty nazýváš bazírováním na blbostech, já nazývám ignorací okolí. Dítě se musí naučit respektovat (tj. neobtěžovat) svou přítomností okolí. Jinak z dítěte může vyrůst cosi, jako jsem např. potkala včera v tramvaji. Kluk tam vypil asi tři plechovky čehosi a zahodil je pod sedačky. Když se lidi ozvali, ať je uklidí, poslal je někam…
Btw. nikdo tu nemluvil o vynucování si respektu tělesnými tresty, ale o tom, že to dítě respekt mít musí a to je z velké části o té důslednosti a příkladu. Tudíž, bude-li dítě matku respektovat a bude zvyklé na to, že dospělý po něm nechce zbytečnosti – ve smyslu že si dokazuje svou moc nad dítětem – tak když potom dá dospělý instrukci s vysvětlením, tak v ideálním případě dítě poslechne (jasně že ne vždy, ale pak je na místě nějaké varování "když nepřestneš/neuděláš… to či ono, bue následovat …." a to něco ovšem při neuposlechnutí opravdu následovat musí).


26
llook 22. 04. 2006 16:44

Popisovaná matka měla asi spíš hledat jiné zabavení pro dítě. Třeba si s ním vyprávět o píčovinách, jak se těší k babičce nebo o čem byli pokémoni. My, co jsme zdeformováni léty školy, už jsme zvyklí několik minut stát a čumět, pro děti to může být těžší.

Pokud jde o v diskuzi zmiňované pedofily. Kdybych měl děti a měl na výběr – pojedou na tábor s někým, kdo je pedofil (a nejde o některou vzácnou agresivní formu) a dochází za sexuologem a psychologem, nebo s někým, kdo deset let žije v celibátu a onanii pokládá za hřích (mnozí katoličtí kněží, ne všichni), volím pedofila! Protože valná většina zneužití dětí nepochází z deviace, ale z frustrace (podobně jako homohrátky ve vězení).

Reakce na komentář: Cadet #31Načítám náhled komentáře...

27
radka 22. 04. 2006 20:53

Kleo: mozna jsem to moc zjednodusila. Ale souhlasim s Hookem, ze to dite se jednoduse nudilo. Ono nechtelo zamerne obtezovat ostatni. A pokud jo, tam mu chybela pozornost. A jsme opet u toho co rikal Hook.
A srovnavat to s vyrostky je mimo. Nevis jak tito vyrostci byli vychovavani. Mozna byli okrikovani a cepovani od mala a ted si uzivaji nabyte svobody. (rodice jim jiz nic nemuzou)
Nevim jak se da naucit dite, aby svoji pritomnosti neobtezovalo okoli. Mozna strachem. Jsou deti, ktere neobtezuji okoli nikdy. A jsou deti, kterych je porad plno.

Ucitele vycitali mojim detem, ze jsou moc hodne. A malo aktivni. Kdyz se nejstarsi kluk poprve popral, hlasila mi to ucitelka s absolutnim nadsenim. Pry konecne prosazuje svoje zajmy :-O)
Ve vychove je spatny kazdy extrem. nejlepsi je zlata stredni cesta. Stanovit hranice, ale v jejich ramci poskytnout diteti hodne svobody.

Reakce na komentář: Klea #28Načítám náhled komentáře...

28
Klea 22. 04. 2006 22:26

Reakce na radka #27Načítám náhled komentáře...: já souhlasím s tím, že dítě má mít prostor pro vlastní svobodu. Ale trvám na tom, že se musí naučit respektu k rodičům i okolí (ve smyslu, respektujme se navzájem a "nenarušujme si kruhy").


29
radka 23. 04. 2006 07:41

klidne trvej Stejne se to prikazy a zakazy nenauci. Kdyz pozorujes svet kolem sebe, tak min 70 procent dospelych nevi co je repsekt. Jak muzou ucit neco co sami neumi. Nejvetsi bomba (a skola zivota) pro deti je, kdyz pozoruji rodice jak se chovaji k vlastnim rodicum ci prarodicum. Respekt se da ziskat pouze vzorem – vzorem rodicu. Dite odezira s jakym respektem se rodice chovaji k sobe,k vlastnim rodicum, k nim samotnym a k svetu vubec.

Reakce na komentář: Klea #30Načítám náhled komentáře..., Cadet #31Načítám náhled komentáře...

30
Klea 23. 04. 2006 18:57

Reakce na radka #29Načítám náhled komentáře...: Ale Radko, já přece nepsala, že ten respekt se má vytlouct pomocí příkazů a zákazů. S tím, že je nutný dobrý vzor souhlasím!!!! Což už jsem psala, tak nevím, proč to opakuješ… jen je prostě třeba vést děti k respektu…
(btw. jinak bych byla za už to tu víc nepitvat, cco Ty na to, Radko…????)

Reakce na komentář: Cadet #31Načítám náhled komentáře...

31
Cadet 23. 04. 2006 22:40

Reakce na llook #26Načítám náhled komentáře...: Přesné a výstižné s tím, že tomu dítěti nebyl nabídnut jiný "prostor" k zabavení.

Reakce na radka #29Načítám náhled komentáře...: Reakce na Klea #30Načítám náhled komentáře...: Nechtěl jsem vám zasahovat do výměny názoru. Ale skromě se pokusím podělit o svůj názor. Předem upozorňuju, že děti nemám a doufám, že mít v blízké době nebudu, protože si myslím, že děti by měli mít dospělý rodiče (hlavně mentálně) a taky ze spousty dalších důvodů…
Myslím si, že zmíněná matka má určitě prolémy i doma. Dítě je vetšinou nezabavené a matka si v nejlepší míře myslí, že mu dává všechno potřebné, ale nesvede rozvíjet jeho fantazii. Myslím, že ten dětský svět je postupně odražen i v dospělosti. Občas trávím čas tím, že pozoruju lidi a zjišťuju, že tyto špatné dětské vlasnosti se přenáší i do staršího věku. Podle mě (laického názoru) by matka měla rozponat, co dítě potřeboje a to nemusí být, to co říká.


32
Mizera 26. 04. 2006 16:57

Kdo si hraje nezlobí….


33
BANE.OP 02. 05. 2006 22:08

tak tohle byl krásnej příklad má to ducha a to čumím to sem nečekal…


34
Merffyss 09. 05. 2006 00:06

Mohla pouzit i jinou reakci … nemyslim si, ze tato reakce byla spravna, pac vyvolala tzv. strach z komunikace s jinymi lidmi. Mohla se zeptat – Proc furt tukas ? – dite by ovsem nevedelo co odpovedet, to mu da zase pocit nejistoty a asi toho, ze je hloupe.
V takove situaci bych se tomu diteti zacal vic venovat, ocividne se jen nudilo a timto zpusobem na sebe upozornilo sve okoli… Zeptal bych se treba, se co si za ni koupi, dite zacne premyslet, neco ho napadne a tukani ustane …

Respektu muzete dosahnout i jinym zpusobem nez, ze dite postrasite, zviklate, ci mu jinak pokrivite sebevedomi.

Reakce na komentář: honza #35Načítám náhled komentáře...

35
honza 15. 05. 2006 15:00

Reakce na Merffyss #34Načítám náhled komentáře...: Jo to zní docela rozumě. Kéž by všichni rodičové byli tak osvícení a nápadití.


36
DerJi 16. 08. 2006 17:21

no s tim vyhrozovanim matky ze pride cizi pan nevim nvim a s certem taky
prej kdyz sem byl malej tak sem mamu az na vyjimky poslouchal ale presto nekdy kdyz byla v koncich tak tudle metodu skousela ale pry sem pak chtel vedet jstli uz je cert nebo ten pan na ceste a kdy uz prijde ze si treba se mnou bude hrat a hlavne v zimne cert nezabiral ja sem pry tvrdil ze mi aspon v pekle nebude vubec zima tak opravdu nevim nevim


37
Bax 06. 02. 2007 17:37

Reakce na Epitome #12Načítám náhled komentáře...: Pedofil je muž. Je aj žena PEDOFILKA ?

Reakce na komentář: POtvor #38Načítám náhled komentáře...

38
POtvor 06. 05. 2007 17:17

Reakce na Bax #37Načítám náhled komentáře...: U žien sa pedofília nevyskytuje….zvláštne, ale je to tak :-)


39
Johny Web 18. 06. 2008 00:56

Dodneška ses mi zdál jako nadmíru inteligentní člověk. Ale mít ve sluchátkách Ka*áty člověka usvědčí z mnoha věcí… Jinak dík za fajn web.

Přidej komentář

Web je nyní kompletně uzavřen. Od této chvíle není možné přidávat žádné komentáře!

Další informace naleznete zde.