QARK.net — Hlasová schránka
Hlasová schránka

Hlasová schránka

Zapnutá hlasová schránka mě vždycky příšerně naštve. Potřebuji někomu zavolat, vytočím číslo a ihned, bez varování, se dostávám na záznamník. Peníze jsou odečteny a já nic nevyřešil ani nevyřeším. Zbytečně vyhozené peníze.

Osobně nedokážu pochopit, proč nejsem dopředu zadarmo upozorněn, že se dostanu do hlasové schránky. Třeba jiným tónem, nebo hlášením. Mohl bych se tak svobodně rozhodnout jestli zavěsím, nebo odvykládám pár hloupostí do záznamu. Vlastně to pochopit dokážu, operátoři by přišli o spoustu peněz, které tímto vytáhnou z naštvaných lidí. Kdybych stejné peníze zahodil třeba do kanálu, bylo by to mnohem lepší. Bylo by to totiž moje vlastní rozhodnutí.


Hlasová schránka na rohu ulice,
to není nějaká lecjaká věc.
Žere peníze,
lidé nadávají velice,
nesnášejí ji docela.
Slovíčka do ní říkají ze dvou stran,
z jedné sprostá a z druhé střelená.

Uznávám, že pro manažery a podobné lidi, může být hlasová schránka skvělá. Jen netuším, proč ji mají lidé, kteří pošlou za měsíc jen pár sms a uskuteční několik hovorů. A už vůbec nechápu, proč do ní vstupuji bez varování. Přitom by všechno vyřešila jednoduchá větička: „Účastník je právě nedostupný, chcete-li mu zanechat vzkaz, budete za 5 sekund přesměrováni do jeho hlasové schránky.“ Díky tomuto by hlasovka splnila svoji funkci, nikoho by neotravovala a nikdo by si ji nemusel rušit.

Hlasová schránka je prostě pro většinu lidí k ničemu. Navíc málokdo třeba tuší, že po stisknutí nuly v průběhu přehrávání vzkazu, se můžete okamžitě spojit s osobou, která mu vzkaz zanechala. Takže vám nezbývá, než ke vzkazu nadiktovat svoje jméno a nejlépe i svůj telefon, aby vám mohl dotyčný zavolat nazpátek. Na druhé straně, pokud máte hlasovku vypnutou a jste nedostupní, přijde vám po zapnutí telefonu sms s číslem volajícího a časem, kdy vám volal. Není pro nikoho problém, aby dotyčného okamžitě zkontaktoval. Pokud byste chtěli navíc poznat, kdy si volaný telefon zapnul, stačí na to obyčejná sms s doručenkou.

Tyhle možnosti jsou stokrát lepší než ta stupidní hlasová schránka, s kterou stejně nic nevyřešíte, jen v záchvatu vzteku ukončíte hovor, nebo do ní odříkáte sérii šťavnatých slov na adresu majitele telefonu.

Takže, pokud máte pořád ještě zapnutou hlasovku a vážně ji nepotřebujete, rychle ji utíkejte vypnout. Potěšíte tím všechny své známé a ušetříte jim spoustu peněz.


Hlasová schránka z mobilní stanice,
to není nějaká lecjaká věc.
Žere nám peníze,
jen operátor si mne ruce velice,
protěžuje ji docela.
Poplatky za ni nás sdírají z mnoha stran,
což je věc svinská a pramálo veselá.
Qark | 28. 10. 2005 15:40 | Komentáře: 13 | ::Jen tak


Přidat článek do: [ linkuj.cz], [ jagg.cz], [ asdf.sk], [ del.icio.us]

Stáhnout článek jako [ PDF]
[ RSS komentářů] k článku

[ Napsat] komentář

Články a fotografie z tohoto webu je zakázáno kopírovat a přidávat si je na svoje blogy, či kamkoliv jinam, bez mého písemného souhlasu!

Komentáře


1
pif 28. 10. 2005 17:25

taky me hlasovka vytaci, jeste kdyz mas volani za 10kc, a tobe to tak veme prachy a jeste takovou sumu, to je fakt na facku…


2
Smaky007 28. 10. 2005 18:05

To je nevýhoda pracháčů… Já mám kredit jednou za dobu neurčitou,takže jen SMSkuju a hlasovku nemusím řešit… :-P

Reakce na komentář: chandler #13Načítám náhled komentáře...

3
Ash 28. 10. 2005 23:34

Jsou i horší věci: "Dobrý den, tady je Oskar. Byli jste přesměrováni do schránky, která nebyla zaregistrována. Spojení bude ukončeno. Na shledanou. Loučí se s vámi Oskar." Nebo jak to přesně říkají :-) Smysl této černé díry jsem dosud nepochopil. Jen ti strhnou kredit a vytřou si s tebou… schránku :-)


4
Tim 29. 10. 2005 01:43

Jeste lepsi je ruzne nastaveni doby, nez hovor spadne do schranky. Zavolam tete, uff, nema telefon vypnuty, zvoni to… piip piip piip dovolali jste se… grrrr :-[
Pak by se taky dalo psat na tema: Starsi lide a mobil. To by se dalo popsat spousta stranek :-) Ale radeji se budeme venovat mladym rostenka a budeme se (nekdy marne) je snazit balit ;-)


5
Carrpo 29. 10. 2005 10:00

Tak jest!!!


6
promecon 30. 10. 2005 10:04

mne schranka vobec nevadi,…
ked sa mi ozve zanecham odkaz, pretoze cakam ze si ho dotycny vypocuje a zavola spat,…
to iste robim aj ja,… tych par korun ma nezabije…
ale suhlasim ze pre niekoho to musi byt riadna otrava a hlavne velky pozierac kreditu ;-)


7
Navi 30. 10. 2005 16:56

Jistou dobu jsem mel hlasovku nastavenou na 30 vterin (prakticky nikdo nevydrzi :-) ) a pote presmerovani na cislo 609….. (dnesni 906) – jisteho opruzaka co nedal pokoj jsem vzdycky tipnutim telefonu poslal na tohle cislo – coz si myslel, ze plati on, takze dal ten den pokoj :-)

problem je v jedne veci – veskera presmerovani jinam nez do hlasove schranky platite vy, takze si na to dejte pozor, at neverjate na fakturu jako ja tehdy :-)


8
adamson 31. 10. 2005 15:11

Ja SMSkuju, volam jen lidem co nemaji kredit a neodepsali by mi. A ti mi nezavolaji zpet ani nahodou.
Hlasova schranka me strasne stve. Nektere osoby v mem okoli si ji zapinaji naschval a neuvedomuji si, ze jim podruhe uz nezavolam…
Vzhledem k tomu ze penize stoji i vyslechnuti zaznamu je hlasova schranka nepochybne zlatym dolem operatoru, do ktereho jsem prispel uz nejmene 100 Kc a pritom zatim ani jednou nesplnil svuj ucel.

Reakce na komentář: DangeMask #12Načítám náhled komentáře...

9
Greentea 02. 11. 2005 23:11

Abych pravdu rekl nevidim jedinou vyhodu hlasovky ani u manazera. Zapnuta hlasova schranka je znakem znacne bezohlednosti. Posledni dobou mi to nevadi, protoze mam firemni telefon, ale kdyz jsem pred lety zacinal s kreditem dovadelo me to k silenstvi. Nekolik svych kamaradu jsem donutil si ji vypnout tim, ze jsem jim zaechal VELMI sprosty vskaz kdykoli se mi ozvala hlasovka, ale znam lidi kteri se jen urazili a nereagovali na jakekoli rozumne argumenty ohledne nesmyslnosti hlasove schranky. A co se tyce starych lidi, pokladam za osobni moralni povinost vypnout hlasovou schranku jakemukoli clenu rodiny jez ma novy telefon a neudela to sam. Bez ptani.


10
LaCo 03. 11. 2005 11:50

Treba v Anglii maji tento problem vyresen. MAs jistou dobu cca 5 sec, kdy ti operator oznami, ze ucastnik je nedostupny a budes presmerovan do hlasovky. KDyz to tipnes, neplatis nic. England forever :-)


11
JOJO 17. 07. 2006 15:37

Pro mě hlasová schránka je jedním komunkačním prostředkem tímto zpusobem si s kámošem uplně zadarmo posíláme zprávy

tady jedna schránka je říkám jí veřejná

volejte zdarma 800111213 zdejte číslo schránky 960400261 heslo 101010 a mužete si tam poslechnout zdarma vzkazy od ostních učastníků


12
DangeMask 19. 06. 2007 14:05

Reakce na adamson #8Načítám náhled komentáře...: Myslím, že záleží na tom, jestli si při vyzvednutí vzkazu sám zavoláš na operátora nebo ti zavolá automat, aby tě na nový vzkaz upozornil. V takovém případě stačí potvrdit a vzkaz si zdarma vyslechnout.
Jinak já osobně jsem taky proti schránkám (aspoň u obyčejných lidí)


13
chandler 19. 02. 2008 00:44

Reakce na Smaky007 #2Načítám náhled komentáře...:
Asi jsi tak uplne nepochopil o cem ten clanek je :-/

Přidej komentář

Web je nyní kompletně uzavřen. Od této chvíle není možné přidávat žádné komentáře!

Další informace naleznete zde.