QARK.net — Hodný blbec
Hodný blbec

Hodný blbec

„A buď na maminku hodný,“ říkala babička malému chlapci.

„Buď ve škole hodný,“ říkala mu často maminka.

„Na děvčata musíš být hodný,“ říkala mu ve škole paní učitelka.

„Buď na mě hodný,“ říkala mu kamarádka s kterou si hrál.


A chlapec byl hodný a hodný, až se stal nejhodnějším na celém světě. Všichni ho chválili a hladili po vlasech tak, že je měl z jejich zpocených dlaní celé mastné. Ale protože byl hodný, nic nenamítal, vždy slušně poděkoval a doma si vlásky zase s chutí umyl.

Jak čas utíkal, chlapec rostl a rostl, až z něj vyrostl dospělý chlap.

V práci byl hodný a každý ho zneužíval. Na přátele byl hodný, a oni ho využívali a smáli se mu. Na přítelkyni byl hodný, a ta ho zneužívala a zahýbala mu. Jen doma ho tak moc nevyužívali, dál ho hladili po vlasech a chválili ho, že je hodný.


Jaké z toho plyne poučení? Jsi-li hodný, jsi blbec, kterého všichni využívají. Jediní lidé, kteří to možná trochu někdy ocení jsou tvoji rodiče.

Když nebudeš tak hodný, budou si tě lidé víc vážit. V práci tě budou respektovat. Přátelé tě budou obdivovat. Přítelkyně milovat. A rodiče? No ty tě budou mít taky rádi, vždyť jsou to přece tvoji rodiče!

Qark | 23. 06. 2005 23:58 | Komentáře: 35 | ::Jen tak


Jak na ženy, jak s nimi a jak bez nich.


Líbil se vám tento článek? Pomohl vám a nebo vás alespoň pobavil?

Potom si jej můžete s dalšími 49 články, rozdělených do kategorií Příprava na balení, Balení, Rande, Vztah a Rozchod, zakoupit knižně pod názvem Ulovte si ji aneb Jak na lásku například v knihkupectví Eruditus a udělat tak radost nejen sobě, ale i autorovi.





Přidat článek do: [ linkuj.cz], [ jagg.cz], [ asdf.sk], [ del.icio.us]

Stáhnout článek jako [ PDF]
[ RSS komentářů] k článku

[ Napsat] komentář

Články a fotografie z tohoto webu je zakázáno kopírovat a přidávat si je na svoje blogy, či kamkoliv jinam, bez mého písemného souhlasu!

Komentáře


1
Hondrej 24. 06. 2005 00:59

Byt hodny a srat si na hlavu jsou dve pomerne ruzne veci. Nekdy spolu mohou velice blizce korespondovat, ale jsou to ruzne veci. Zalezi na jedinci…

Reakce na komentář: Navi #7Načítám náhled komentáře...

2
kajinek32 24. 06. 2005 08:53

docela pravda Qarku… Tak mě napadá, nebyl jsi náhodou hodný, a teď se ti to vymstilo a proto to píšeš sem? ;-)

Reakce na komentář: Kepi #4Načítám náhled komentáře...

3
Kany 24. 06. 2005 15:55

Pravda…


4
Kepi 25. 06. 2005 15:23

Reakce na kajinek32 #2Načítám náhled komentáře...: ne, rozhodně není :-D


5
Black Lemon 26. 06. 2005 21:53

Very good. Very true.


6
pjotr 26. 06. 2005 23:24

Dobrými skutkami si dláždime cestu do pekla ;-)

----------------
Prepáč Qark, že píšem do staršieho článku, no bol som preč 4 dni :-)


7
Navi 27. 06. 2005 02:43

Reakce na Hondrej #1Načítám náhled komentáře...: tady imho jde o miru, jak moc clovek ty rodice posloucha a jak moc jim to "veri" – pokud ano, tak ani neprijde na to, ze kdyz se obcas chova jako parchant, ze je svet snesitelnejsi…

a ted si predstav kluka, vychovavanyho jenom matkou (ideal feministek, svobodnych zen apod) – co ten bude mit v zivote za hodnoty ? bude hodny k zenam, nedupne si…

Reakce na komentář: Martin #33Načítám náhled komentáře...

8
speedy 28. 06. 2005 07:33

Přesně to je případ mýho kamaráda, je na holky hodnej a jen ho využívaj.Je fakt za blbce.


9
Arschloch 06. 07. 2005 23:04

Mas recht, ja jsem hodny a vsechno se mi to sere. Ale jsem delsi dobu hajzl. Vsichni se na me mradsi. A jedna marka me chce jen jako kamosa, kurva to je smula. Myslim ze udelam 100% popravu. 1.si najdu vetev ktera bude nad rybnikem. 2. si vezmu lano nomocene v petroleji.3.pistol. 4. vohen. A PAK zapalim lano, zastrelim se, tim padem se aji obvesim a kdyz bych byl takovej traged tak se aji utopim. Tomu rikam 100% Ka-mi-ka-tze.Nic mi nezbyva…..


10
Sonik 12. 07. 2005 02:09

jj….
Clovek je hodny, okoli si nato zvykne a zacne se na nej divat trochu jinak. Jakoby neměl rozhodujícího slova. Zkrátka ten hodný je prostě hodný. Chudák "onen" hodný.
Ovšem z hodného se může stát rázem podivín, náladový člověk, agrisivista. Jak? Mno přeci, když si řekne, že hodný nebude. Okolí je zaskočeno, nikdo nechápe co se děje. "Tomu hodnému se něco podivného stalo?" ……
…..Svět je divnej……


11
Kvejk 30. 07. 2005 16:19

Není to volba mezi tím být hodný,nebo být zlý. Je potřeba být upřímný sám k sobě a být sám sebou,pak ste někdy hodní a jindy zlí, jste přirozená osobnost a když pak potkáte holku co vás ocení,máte jistotu že oceňuje vás a ne hodného nebo zlého chlapce na kterého ste si dříve hráli.
Být hodný je přetvářka,i být zlý je přetvářka,být sám sebou znamená být někdy hodný a jindy zlý.Když vám potom zahne,nasere vás to a z vostra jí to vpálíte jak to cejtíte,ale zkuste se zlobit měsíc-to myslim nejde,upřímě se zlobit měsíc.Takže když pak příde prosit o odpuštění a vy budete cejtit že jí milujete,řekněte jí to a nepřemýšlejte jak by se zachoval špatnej kluk,netrestejte ji když to tak necítíte.A když vás podvede a vás to nenaštve,taky ji netrestejte,sice to zavádí k tomu,že to udělá znova, a vy z toho máte strach,ale to v tu chvíli neřešte,vždycky totiž dostanete novou a novou příležitost se nasrat a vpálit jí to,tak proč to dělat když to tak necítíte?,když ste zrovna štastný?-to je jen přemáhání se,tlačili byste sami sebe do stavu nasrání,kde nejste.Ale když ste nasraní tak buďte!

Reakce na komentář: Jakub #12Načítám náhled komentáře...

12
Jakub 31. 07. 2005 15:54

Reakce na Kvejk #11Načítám náhled komentáře...: Tak já to cejtím úplně stejně.


13
OKi98 31. 07. 2005 23:39

Být hodný se vyplácí!!! – přectěte si teorii her, máte to tam vysvětlený.
Já vyznávám strategii půjčka za oplátku – spolupracuji dokud mě druhý nezradí.


14
mhby 03. 09. 2005 15:40

Já jsem byl tak dlouho hodný a pořád jsem, až jsem začal být prostě zlý na některé lidi. Mstím se jim, dělam naschvály a myslím si o sobě že jsem ten nejskvělejší člověk a ostatní, kteří nedrží se mnou jsou nepřátelé, které je potřeba zlikvidovat. Na přátele a milé lidi jsem hodný . Tak jaký vlastně jsem?


15
s888r 10. 02. 2006 01:56

Tohle co jsi napsal je 110% pravda ja byl hodnej a presne se tohle stalo do puntiku…A proto jednoho dne sem proste uz nebyl hodnej…a dal sem to hnedka najevo pjeknim tetovanim rovnou na zada pod siji…
Chvilku to trvalo az sem na to prisel co delam vlastne spatne proc kdys sem taaak hodnej se vse sere… :-P


16
konva 27. 03. 2006 08:25

a zase je to tak,jako qark pise…taky jsem byl kdysi hodny…ale zjistil jsem,ze to dopada presne tak…takze uz nejsem a stalo se ze me hovado :-D a bavi me to…


17
Milan 27. 03. 2006 13:01

Tady každý píše byl jsem hodný ale už nejsem.
Muže někdy dát pár příkladu v čem změnil svoje chování ?
Ono slovo hodný a zlý je dost obecné ?

Reakce na komentář: rejny #18Načítám náhled komentáře...

18
rejny 27. 03. 2006 13:21

Reakce na Milan #17Načítám náhled komentáře...: Zkus zavzpominat (pokud jsi oboji zazil), jak jsi se choval k holce, kterou jsi opravdu miloval a jak k holce s kterou jsi chodil jen tak. Myslim ze na obe jsi byl hodny – ale pro tu prvni by jsi udelal cokoliv, zatimco pro tu druhou nikoli. A to je ten hlavni rozdil mezi tim byt hodny a byt zly, v tomhle smyslu slova.


19
Piratova.milenka 28. 03. 2006 18:22

musím s tebou plně souhlasit,expřítel byl tak hodnej,až je všem k smíchu!


20
karel 29. 03. 2006 15:48

Pokud hodny clovek narazi, kazdy jej vyuziva (zneuziva) a je vsem k smichu, dovolim si tvrdit, ze problem je v kvalite osobnosti tech VSECH ostatnich. Mozna je to lidska i zvireci prirozenost, ze nejslabsi jedinec je urcen k sezrani, ale mne se to nelibi. Hodnej neznamena blbej. Mozna jenom naivni v tom, ze v ostatnich nevidi soupere, ale "spolupracovniky", kterym chce udelat radost. Ja mam tyhle lidi rad. A kdybych nekoho takovyho zneuzival nebo se mu dokonce za zady posmival, pripadal bych si jako pekna svine. Takze si dovoluji tvrdit, ze krome rodicu takoveho cloveka oceni i jeho opravdovi pratele.

Reakce na komentář: Jakub #21Načítám náhled komentáře...

21
Jakub 03. 04. 2006 23:03

Reakce na karel #20Načítám náhled komentáře...: ano, ted jsi vystihl pravou podstatu celého tohoto problému. A pokud takovýmto lidem dáš možost, nezraníš jejich iniciativu být kolektivně prospěšný a podobně, mnohonásobně se ti to vrátí. Dříve cca tak do 15 let jsem býval ten hodný blbec, ovšem s přestupem na střední jsem se naučil spousty věcí. Ale ještě jako ten malý hodný blbec jsem měl a stále mám celkem talent vstřbávat informace, takže jsem byl a stále jsem před svými vrsteníky řádově o 3 roky mentálního vývoje napřed. Ovšem svoje znalosti jsem poskytoval právě tem lidem, co se mi nesmáli za rohem, atd atd… a to samý, když na mě poslali holku, at mě sbalí aby se mohli smát jakej jsem retard… ale to byl ten bod zvratu, kdy jsem ji posla s nějakým sprostým podkresem k čertu. Za těch pár let na střední jsem trochu.. ehm, zmrdštěl. Abych to přirovnal k tomutoi článku, jsem hodný k těm, co si to podle mě zaslouží a pekelný hajzl na ty, co ne :-) Sory, trochu jsem se nechal unést, ono vzpomínat na dětská léta je krásné…

Reakce na komentář: RAD-X #22Načítám náhled komentáře...

22
RAD-X 24. 04. 2006 14:27

Reakce na Jakub #21Načítám náhled komentáře...: Naprostý souhlas s Jakubem. Byl jsem dycky hodný a všichni říkali jak jsem hodný. Ale časem jsem se naučil být zlý na lidi co si to zaslouží. Většina lidí z mého okolí si to nejspíš uvědomuje, akceptuje to a mají mě rádi. Přesto se snažím být vžydycky dobrý a umím odpouštět protože vím že člověk je zas jen člověk a ne za všecho co dělá zas tak může. No a protože nejsem šmejd který se lidem směje za zády a dobře si rozumím s lidmi vypracoval jsem se a ti co se mi možná kdysi za rohem posmívali… no teď na ně hledím s hora a v hloubi duše se jim směju protože vše co v životě dokázali bylo jen se nahlas posmívat a dělat podrazy druhým kteří vypadali slabší – hodní. A proč to dělali??? Protože na víc neměli a takhle si mohli vykomplexovat jejich mindráky.


23
jose 24. 07. 2006 12:19

quark ma recht, naprosta pravda, sem hodnej a sere me to, ale zmenit se neni tak jednoduchy, ale chce to zacit a to co nejdriv


24
Pako 11. 08. 2006 14:26

Podle mě nejde ani tak o to, nebýt hodný, ale spíše o to nebýt blbec. Člověk si musí vážit sám sebe, respektovat svá přání a potřeby, vědět, co chce a říct si o to. Potom může být hodný, nemusí vůbec dupat a ostatní ho budou respektovat a budou ho i mít rádi. Pokud se z něj stane jen zlý blbec, moc úspěchu to asi nepřinese.

Reakce na komentář: Dani #31Načítám náhled komentáře...

25
bára 18. 02. 2007 19:23

hodný = nudný -dneska to tak platí


26
Alex. 27. 02. 2007 16:04

Celá povídka se dá shrnout do jednoho aforismu:
Sameček od dobré vůle se jmenuje dobrý vůl.


27
Wiilzzn 09. 07. 2007 11:17

když jsem byl moc hodnej tak za 1 se mnou byla nuda a za 2 se se mnou kámoši moc nectěli bavit..tak jsem si udělal ve vesnici respekt tim že jsem přestal bejt tak hodnej a nejednou sem jedna z nejoblíbenějších osob ve vesnici :-)


28
Next 23. 07. 2007 16:21

Byt hodny se rozhodne nevyplaci a je to zpusobeno prave tim, ze cloveku od malicka vsichni vnucujou to, co je dobre pro jine lidi a neuci je jit si za tim, co je dobre pro ne. Proste je nikdo neuci egoizmu ve vsech smerech a to je podstatna vec pro zivot. Akorat je pak problem s tim, ze se ostatni po tobe koukaji skrz prsty..ale to cloveka se zdravim sebevedomim nemusi vubec trapit.


29
Lada 16. 10. 2007 17:53

Býti hodný je správné a dobré, chcete snad aby byly všichni zlí a arogantní ?


30
Proxy 16. 10. 2007 19:58

Člověk se musí naučit nebejt hodnej, prostě taková malá svině … :-)


31
Dani 17. 10. 2007 11:02

Reakce na Pako #24Načítám náhled komentáře...: absolutni souhlas. :-)


32
P!N[)ˇ0uR 18. 11. 2007 23:15

Wítej w klubu – ůplně totéž a wětší popularita


33
Martin 30. 03. 2008 00:44

Reakce na Navi #7Načítám náhled komentáře...: Hele jak se naši rozešli, tak se často stávalo, že mě vychovávala mamka teta a babička a tak si umím dupnout a jak :-D

I když bude to asi proto, že jsem ty jejich kecy nebral :-D


34
Jarek 27. 04. 2008 18:44

Opět jsem se v článku našel. Maminka mi říkala: "Buď hodný." a byl jsem akorát za blbce. Dlouho mě to trvalo, než jsem změnil přístup. Ne že bych teď byl zlý, jsem dál hodný, ale jdu si za tím co chci a nenechám se využívat. Člověk nemusí být svině, aby nebyl za vola. Stačí umět říci ne, když nechci.


35
Raziel 01. 06. 2008 22:34

Je dobré být hodný, ale není dobré to zase přehánět, je dobré vědět kdy přestat… Není dobré myslet především na ostatní… Prtž na to vždycky doplatíte vy sami… Je dobré si stát za svým…a hlavně vědět, za čím si chcete stát a co vlastně chcete…
Na přílišnou hodnost se doplácí… *

Přidej komentář

Web je nyní kompletně uzavřen. Od této chvíle není možné přidávat žádné komentáře!

Další informace naleznete zde.