QARK.net — Jak si posílit charisma
Jak si posílit charisma

Jak si posílit charisma

Charisma je prý darem bohů, něčím, co dostane člověk do vínku a co ho odlišuje od ostatních lidí. Charisma buď člověk má, nebo ho nemá. Nesouhlasím však s tím, že se charisma nedá natrénovat a posílit.

Pokud totiž nejste lidé, kteří chodí se sklopenou hlavou, s nikým se nebaví a cítí se ubozí, potom byste měli charisma mít. Když se zamyslíte nad osobnostmi, o kterých se říká, že charisma mají, uvědomíte si, že charisma bývá také určitým znakem pro vůdčí osobnosti.


Sean Connery

I přesto, že je charisma obtížně definovatelné, troufnu si jej přirovnat k životní energii. A tuhle životní energii máte, pokud se cítíte dobře, věříte si a dokážete se patřičně prodat.

Pokud vás napadlo, že nemáte charisma, protože jste třeba tlustí, škaredí, malý, velcí, plešatí a já nevím co ještě, máte pravdu. Ale není to tím, že byste takoví byli, ale proto, že si to o sobě myslíte. Dokud se sebou nebudete spokojeni, budete veškerou svoji energii využívat na boj se svým podvědomím a nezůstane vám ani kapka charisma, ve kterém byste mohli koupat lidi kolem vás. Charisma má prý totiž velmi blízko k narcisizmu. Začněte se mít rádi.

Psychologové se shodují, že grandióznost a absolutní sebedůvěra jsou zřejmě základními předpoklady charismatu. Začněte si věřit. Sebedůvěra však nepřijde sama bez snažení, ani se neukáže přes noc. Pokud si nevěříte, budete muset nejprve podstoupit dlouhou cestu na které odstraníte všechny svoje negativní pocity o své osobě. Nelíbí se vám vaše postava? Začněte třeba chodit do posilovny, uděláte tím něco pro sebe a budete se cítil lépe.

Zkoušejte se také víc prosadit ve společnosti, nezůstávejte vzadu. Sebedůvěra vám pomůže. Najděte si něco co vám opravdu jde, v čem jste dobří, a to na sobě vyzdvihněte. I kdybyste měli být třeba mistry světa ve skoku na jedné noze, buďte jimi. A pokud pro svou vizi dokážete lidi nadchnout, charisma z vás začíná prýštit.


Podle Jaye Congera, profesora na Londýnské obchodní fakultě, patří k charismatické osobnosti série typických znaků. Je to například neustálé puzení změnit status quo, vize, jak to udělat, schopnost tuto vizi zformulovat tak, aby ji lidé pochopili, a nadchnout je pro její realizaci, přimět je k tomu, aby dělali věci zcela výjimečné. Charismatičtí lidé projevují vysokou intenzitu citů. Navíc bývají velcí showmeni a používají často dramatické, přímo divadelní efekty.

Zkuste si nad tím popřemýšlet, možná v tom najdete kousek sebe, a pomůže vám to vaše charisma posílit. Zkuste se sebou něco udělat, posunout se dál, zlepšit se. A jděte do toho s plným nasazením.

K čemu vám charisma bude? Přestanete být obyčejní, šedí a nezajímaví. Charisma vám pomůže v kontaktu s lidmi, otevře vám dveře k srdcím děvčat a hlavně… hlavně se budete cítit opravdu dobře.

Qark | 03. 05. 2005 18:11 | Komentáře: 16 | ::O mužích


Přidat článek do: [ linkuj.cz], [ jagg.cz], [ asdf.sk], [ del.icio.us]

Stáhnout článek jako [ PDF]
[ RSS komentářů] k článku

[ Napsat] komentář

Články a fotografie z tohoto webu je zakázáno kopírovat a přidávat si je na svoje blogy, či kamkoliv jinam, bez mého písemného souhlasu!

Komentáře


1
Ash 03. 05. 2005 22:14

> Charismatičtí lidé projevují vysokou intenzitu citů. Navíc bývají velcí showmeni a používají často dramatické, přímo divadelní efekty.

Škoda, že na vysokou intenzitu citů nebývají lidé v našem okolí dostatečně připraveni :-) Když nad tím tak přemýšlím, mám dojem, že mnozí lidé jsou zbytečně uzavření. Kdyby se o svůj svět trochu víc podělili, byli bychom všichni o něco šťastnější.

Jistě, najdou se lidé, kteří toho umí zneužít, ale to by neměl být důvod … … mít výše uvedenou vizi :-)

Reakce na komentář: Ash #2Načítám náhled komentáře..., uakari #15Načítám náhled komentáře...

2
Ash 03. 05. 2005 22:19

Reakce na Ash #1Načítám náhled komentáře...: oprava: důvod … … nemít výše uvedenou vizi.
Zatrac. češtin.


3
pjotr 04. 05. 2005 00:35

Pekný článok, dobre sa číta :-) Áno, je to o tom, že keď je človek do sveta trochu viac otvorený, tak má väčšiu charizmu. Nazval by som to aj túžba vedieť o tom človeku, či je na danom mieste, kde som aj ja, čo robí.. proste charizmatický človek je taký, že keď odíde, zistíme, že tam čosi zrazu chýba.


4
Navi 04. 05. 2005 11:57

tak to jsem v haji, protoze soumen nejsem a ani po tom nijak netouzim :-)


5
mass 05. 06. 2005 21:48

charizmaticky clovek nemusi byt nevyhnutne showmen , ale rozhodne sa vie predat svojmu okoliu .


6
Kvejk 15. 08. 2005 20:56

Nádhernej článek quarku,sem z něj okouzlenej!
Všichni by se měli uvolnit,měli by přestat poslouchat hlasy ve svý hlavě co jim řikaj jak sou hrozný.A když budou chtít zbalit nějakou holku-Proč to nepřehnat a nezablbnout si,může z nás bejt "Batman" nebo "Connery" myslím že je to kouzelnej nápad,ale nesmíme zapomenout že je to jen hra.Neříkám propadnout se v tu chvíli zpět do "deprese",říkám ani neposlouchat depku ani si nenamlouvat že sem "Connery". Stejně je to ale kouzelnej nápad,udělám to co nejdřív,musí to bejt sranda


7
ivm 31. 01. 2006 23:44

Je to tak, ta intenzita citu, vnimavost, proud prijimani a davani, osobni kouzlo. Lide se na vas pokazde usmejou na ulici. Jste vzdycky zajimavi, dokazete konverzovat na nespocet temat a pokud neco nevite, tak si toho vas spolecnik bud ani nevsimne a nebo se nadsene zacne bavit na tema,na ktere ho sami navedete. A taky budou radi ve vasi pritomnosti. Je pravda, ze budete mit dost vyjimecne – nekdy az moc vyjimecne napady, budete mustet stale neco menit, vytvaret. Ale tim se budete posouvat kupredu– ta neustala snaha o zmenu toho status-quo. Musim snad jen podotknout, ze pracuji v divadle a spolupracuji s uzasnyma lidma. ( Mam dojem, ze toho "showmana" maji charirmaticti lide v sobe zahaleneho v havu strizlivosti, ale dokazou ho vystavit na obdiv).


8
BinINskilL 30. 08. 2006 08:44

Hodně povzbuzující článek. Jednoduchý, ale myslím, že dostatečně výmluvný. Opravdu se mi moc líbyl.


9
fot 10. 10. 2006 15:16

..jedna milenka mi rekla ze mam charisma :-) ale ze jsem zenatej a to se neda sloucit ..tak co to je to charisma???
Je to tak silne nebo ne??


10
han 13. 10. 2006 15:01

asi to charisma neni tak silne :-)


11
Tommy 22. 07. 2007 12:48

charisma je mnohem silnější než fyzický vzhled

Reakce na komentář: blurglecruncheon #14Načítám náhled komentáře...

12
Tommy 22. 07. 2007 12:52

pokud chce mýt člověk charisma,je dobré si najít něco kladného,čím je ten dotyčný člověk odlyšný od svého okolí a tuto odlyšnost dále rozvíje,stát si za ní a být na ni patříčně hrdý.


13
Buchy 19. 09. 2007 16:37

Co takovej clovek kerej neni peknej, kerej nema sebevedomi, nikdy nemel holku a nema ani charisma ? nikomu neveri ? A nedokaze se k nicemu dokopat ? mam si rovnou koupit devítku nebo stačí obyč nůž? nebo kolik stojí lano ?

Reakce na komentář: uakari #16Načítám náhled komentáře...

14
blurglecruncheon 17. 11. 2007 03:37

Reakce na Tommy #11Načítám náhled komentáře...: je to jen jeden z dalsich z obalu podle kterych "nakupujeme zbozi" to co se ukryva pod povrchem mnohokrat ani videt nechceme


15
uakari 18. 12. 2007 06:49

Reakce na Ash #1Načítám náhled komentáře...: ..to je právě ono – nekoukat se na to co ti druzí NA TO… nedělejte věci proto abyste byli pochváleni, nebojte se něco udělat – "protože by se to někomu nelíbilo" – vždy se totiž někomu něco nebude zdát, obvzlášť pokud budete dělat nějaké věci, které "tzv. nejsou normální", spoustě lidem můžete bourat jejich plány s vámi či s okolím, rovněž vás spousta lidí nebude chválit prostě proto, že se bojí, že když vás pochválí, že se stanete namyšlenými. A takových věcí a psychologických hrátek je spousta. V podstatě všichni hrajeme hry a ovlivňujeme okolí ku svému prospěchu. Necharismatičtí lidé jsou vláčeni okolím, myslí si že svět není pro ně. Doporučuji přečíst si knihu "Tušení o lidské duši" od Plzáka – taková životní bible o myšlení jako startér, co by měl číst každý. Hodně zdaru a nedržte se při zdi. :-)


16
uakari 18. 12. 2007 07:06

Reakce na Buchy #13Načítám náhled komentáře...: Reakce na člověka co není pěknej a nikdy neměl holku a chce se zastřelit s provazem v rybníce. >>> První věc – není pěknej – ženy nehledají vždy vymazleného šampóna. Začni s holkami/ženami úměrnými svému "designu" – topmodelku prostě nedostaneš. Nezapomeň, že ženy nesnáší slintaly, ubožáčky, prosílky. Malá rada od baliče baránka: před balícím randem se uvolni masturbací, a't ti sperma neteče z uší a jsi v klidu :-)… Žena má ráda milého drzounka – staň se jím. Mnemopomůcka – nesnaž se ale dej najevo zájem, ale nech jí v nejistotě. Snaž se dosáhnout efektu: (kdy si ona řekne): "Sakra ten vošklivej kluk by měl být rád že se s ním bavím a on ne??!! Co za tím sakra je???
Další rada: Nikdy!!! – neříkej o sobě vše, nevyblinkej jí najednou jak jí miluješ, pak ti nic nezbyde napozději, ona už bude vědět že si s tebou může dělat co chce, staneš se "nablblým méďou" a začne se poohlížet po duševně atraktivnějším muži. Doporučuji také dotyčný ženský objekt neustále něčím bavit, natluč si do hlavy různé hry, myšlenkové pomůcky – namátkou – jdeš s ní na první rande a nevíš co říct a udělat? Udělej jí netradiční procházku – na každém rozcestí si hoďte korunou (nastřídačku) zda jít doleva či doprava (rovně se nechodí) – uvidíš že spousta uvolněné zábavy příjde sama – na tohle rande určitě nezapomene. :-) Hodně zdaru

Přidej komentář

Web je nyní kompletně uzavřen. Od této chvíle není možné přidávat žádné komentáře!

Další informace naleznete zde.