QARK.net — Je lepší být žena?
Je lepší být žena?

Je lepší být žena?

Dnešní holky jsou zvláštní. Před lety se otevřely hranice a děvčata si myslí, že nemusí nic umět, nic znát – jen ji mít a umět ji použít. To je trošku škoda, naštěstí takové nejsou všechny.

Dnešní svět je zvláštní. Děvčatům v tomhle nahrává. Je výhodné být ženou. Nemusíte se tolik snažit. Jde vám tanec, lépe se učíte. Kluci se kolem vás motají, a tak nikdy nebudete sami. Nezajímají vás drahé technické hračky, nepotřebujete vydělávat plno peněz, neutratíte za pivo. Lehce si najdete přítele a ten za vás platí, vozí vás všude autem, kupuje dárečky a vy nemusíte ani hnout prstem. Jen se s ním občas pomilujete.


Kolikrát si říkám, že by nebylo špatné být ženou. Měl bych celý mužský svět pro sebe. Chodil bych si ze vtahu do vztahu, kupoval si pěkné šaty. Muži by se mi klaněli až k zemi. Lákali mě na drahé večeře, kupovali si mě dárečky, abych s nimi spala. Ale mám obavu, že by to asi nešlo. Já jsem jiný, mám jiné ideály a cíle. To zlaté pozlátko by mě asi brzo přestalo bavit. Navíc být ženou není jen výhoda. Bojíte se o sebe, protože se nedokážete tak bránit. Lidi si na vás troufnou. Muži vás chtějí do postele a vám přitom sex bez lásky nic neříká. Máte migrény, nálady, málokdo vám rozumí. Vaše závěry jsou postaveny na pocitech a ne na faktech a logice.

Jsem rád chlap.

Jsem opravdu rád, že jsem chlap!

  • Nevadí mi, že v supermarketu hledám mouku, protože vím, že pivo najdu vždy hned.
  • Když jsem naštvaný, nebo veselý, tak každý ví proč.
  • Pokud mě někdo nasere, tak mu nedělám tajné naschvály, ani ho nepomlouvám. Prostě si to s ním vyříkám, zakřičíme si, dáme si pár facek a pak si zase klidně můžeme jít spolu třeba na pivo.
  • Své problémy umím vyřešit. A to efektivně a sám.
  • Když moji kamarádi budou nosit zvonové kalhoty, tak si je já nemusím kupovat taky. Můžu si obléknout co chci a podle svého názoru.
  • V hospodě si můžu dát i pět piv a nikdo se na mě nebude divně dívat.
  • Mohu si číst ženské blogy, i ty odborné. A všem budu rozumět.
  • Mám rád sex.
  • Nebolívá mě hlava, nejsem náladový.
  • Umím se sám zabavit.
  • Nemám deprese, ani nejsem hysterický.

Ale zajímal by mě váš názor, myslíte si, že v dnešní společnosti je lepší být muž, nebo žena?

Je lepší být muž, nebo žena?
Počet hlasů: 2451
Qark | 13. 02. 2005 19:03 | Komentáře: 24 | ::O ženských


Přidat článek do: [ linkuj.cz], [ jagg.cz], [ asdf.sk], [ del.icio.us]

Stáhnout článek jako [ PDF]
[ RSS komentářů] k článku

[ Napsat] komentář

Články a fotografie z tohoto webu je zakázáno kopírovat a přidávat si je na svoje blogy, či kamkoliv jinam, bez mého písemného souhlasu!

Komentáře


1
letinka 13. 02. 2005 19:59

Hezké zamyšlení Qarku, moc jsem se pobavila. A ve spoustě věcí jsi to trefil. V  jiných je zase vidět, že jsi kluk a vidíš to strašně zjednodušeně. I to co jednoduché vůbec není. Opravdu se těším až napíšu proč by možná bylo lepší být kluk. .-))
I když po pravdě, docela mě baví být holka.

Reakce na komentář: Kepi #3Načítám náhled komentáře...

2
Tux 14. 02. 2005 23:54

super clanek, pod to bych se podepsal :-) 100% souhlas !


3
Kepi 15. 02. 2005 09:19

Reakce na letinka #1Načítám náhled komentáře...: hehe… tak to jsem se taky pobavil. Nejdřív si přečtu ty bláboly nahoře a ty to ještě potvrdíš hláškou "je zase vidět, že jsi kluk a vidíš to strašně zjednodušeně" :-)

Ne, fakt sorry, qarku super, ale nechápu jak si furt můžeš myslet, že všichni chlapi jsou stejní jako ty. Znám tolik náladových chlapů, kteří neumí řešit problémy, bolí je hlava, jsou hysteričtí a mají deprese… nerozumí jedinému ženskému kecu atd atd… Stejně tak většina ženských co znám není tím prototypem, který jsi popsal. Samozřejmě takový znám, ale znám víc těch ostatních…

Mno to je fuck.. du zase pracovat :-)

Reakce na komentář: letinka #4Načítám náhled komentáře...

4
letinka 15. 02. 2005 13:49

Reakce na Kepi #3Načítám náhled komentáře...: Krásné odpoledne Kepi. Tak nevím co jsem potvrdila?
Vždyť jsem řekla skoro totéž co ty. Některé věci podle mě Qark vystihl a vtipně, jiné strašně zjednodušil, přestože tak jednoduché (jednoznačné) nejsou. Nebo ti přišlo divné to mé "jsi kluk"? Bylo to určeno Qarkovi a chtěla jsem tím říct, že z pozice kluka spoustu holčičích problémů prostě nevidí nebo vnímá úplně jinak. :-)

Reakce na komentář: Kepi #5Načítám náhled komentáře...

5
Kepi 16. 02. 2005 00:51

Reakce na letinka #4Načítám náhled komentáře...: Joo, přesně na to jsem chtěl narazit. Že mu vyčítáš zjednodušení, ale řekneš jsi kluk :-)

Reakce na komentář: letinka #6Načítám náhled komentáře...

6
letinka 16. 02. 2005 07:48

Reakce na Kepi #5Načítám náhled komentáře...: Jasně, už ti rozumím. Myslím, že to nebyla to výčitka, ale jen konstatování. A to "jsi kluk" neznamenalo, že kluci všechno zjednodušují, ale, že některé holčičí starosti zjednodušují :-). To je, ale myslím normální. My zase nejspíš vidíme zjednodušeně některé starosti, co trápí Vás. A moje dcera by nejspíš řekla, že strašně zjednodušují dospělí. Krásný den.


7
mOnČa 19. 02. 2005 13:08

Nesledávám tento článek ani za pravdivý ani vtipný. Nevím Qarku jaké jsou tvé vztahy k ženám, ale tady jses moc neukázal. Už ten začátek: co se otevřeli hranice, tak holky neumí nic jiného používat než ji…atd.? Troche nechápu o  čem vlastně píšeš. Nepovídej, že jsi vždy narazil na holku, která je přesným popisem tvého článku. Máš snad nějaké problémi s  opačným pohlavím? :-) tak o čem tu s prominutým žvatláš….

Reakce na komentář: Qark #8Načítám náhled komentáře...

8
Qark url 19. 02. 2005 13:15

Reakce na mOnČa #7Načítám náhled komentáře...: Je tam prece veticka, ze takove nejsou nastesti vsechny. Ale pokud se podivas na dnesni mlada devcata, tak zjistis, ze takhle uvazuji. Nejde jim o to co mohou dosahnout tim co umi, ale tim jak vypadaji. A k cili se da prece lip a rychleji prosoulozit, ne? ;-)
Ja mel stesti na dobre a slusne holky, ale znam i ty "druhe". A tech je cim dal tim vic.


9
kuba-kubula 03. 03. 2005 15:02

A nezapomněl někdo na výdaje za kosmetiku???

Nebo dárky pro partnera, přeci jen se dáreček pro ženskou vybírá MNOHEM lépe a jednodušeji než pro chlapa…

Reakce na komentář: Qark #10Načítám náhled komentáře...

10
Qark url 03. 03. 2005 15:12

Reakce na kuba-kubula #9Načítám náhled komentáře...: Chlapovi das flasku a udelas mu velkou radost. Tam prece neni co dlouze vybirat :-)


11
kuba-kubula 03. 03. 2005 18:21

No, ale co dál ??? Flaška se brzy stává okoukanou a neoriginální… dál snad už jen zbývá kus tlačenky a večer sexu či večeře při svíčkách.

No a pro ženskou máš možností… šminky (kosmetika), parfémy, kytka na milión způsobů a sladkosti a dál a dál, ne???

Reakce na komentář: Qark #12Načítám náhled komentáře..., Bandito #14Načítám náhled komentáře...

12
Qark url 03. 03. 2005 19:09

Reakce na kuba-kubula #11Načítám náhled komentáře...: Flaska se vypije, a pak vubec nevadi, ze koupis dalsi ;-) V zivote jsem nevidel okoukanou flasku :-)
Zenske koupis kvetiny, pak jeste kosmetiku a jeste sladkosti a jeste parfem … a neudelas ji vetsinou ani tak velkou radost jako chlapovi s flaskou.

Reakce na komentář: kuba-kubula #13Načítám náhled komentáře..., Bandito #15Načítám náhled komentáře...

13
kuba-kubula 04. 03. 2005 19:57

Reakce na Qark #12Načítám náhled komentáře...: kecy kecy kecy… Svojí slečně jsem hrozně moc zvednul náladu, když byla nemocná a přinesl jsem jí 4, slovy čtyři, kiwi :-)


14
Bandito 04. 04. 2006 20:22

Reakce na kuba-kubula #11Načítám náhled komentáře...: No je spousta druhů flašek, no ne? Než stihne koupit všechny tak se uchlastáš k smrti :-)


15
Bandito 04. 04. 2006 20:24

Reakce na Qark #12Načítám náhled komentáře...: Musíš si najít holku, kterou taky uspokojí flaška :-) Můžete kalit spolu a ještě ušetříte výdaje za chlast-jednou koupí ona potom zase ty :-)

Reakce na komentář: sr #16Načítám náhled komentáře...

16
sr 05. 04. 2006 08:27

Reakce na Bandito #15Načítám náhled komentáře...: Nie je nic lepsie, ako si najst spolocne hobby. :-)


17
Sawyer Flynn 10. 04. 2006 18:05

Ten článek je dobrej, povedl se … jinak jsem rád, že jsem chlap ;-)


18
Pako 18. 06. 2006 18:02

Řekl bych, že tímhle ideálním životem nežije moc holek. Možná si jich ale moc nevšímáš. To neber nijak špatně, já taky.


19
f 06. 08. 2007 21:48

Osobně bych nechtěl třeba absolvovat jistý periodický procesy. Otravujou mě už takhle. A to jsem kluk.


20
Dani 07. 08. 2007 09:39

Ach jo, tenhle článek je prostě absolutní blbost. nesouhlasím vůbec s ničím. Smutné, že někdo takhle vůbec uvažuje… :-(

Reakce na komentář: dextera #21Načítám náhled komentáře...

21
dextera 07. 08. 2007 14:28

Reakce na Dani #20Načítám náhled komentáře...:

tak tenhle článek je největší kravina, co jsem kdy četla….je hodně úzkoprsé tvrdit, že většina žen je takových a makových….soudit je dobré člověka od člověka, individuálně….jsem ráda, že jsem žena a takovéhle uvažování je mi cizí


22
therisek 30. 03. 2008 23:27

Tak tohle je první článek (tenhle blog jsem objevila v pátek odpoledne a od té chvíle jsem ho přečetla skoro celý), se kterým sama za sebe nesouhlasím. Neříkám, že všechny body jsou úplně nemístné, ale co je sakra divnýho na tom, když si dá ženská pět piv? Tim spíš, když je v tý hospodě třeba od sedmi večer do dvanácti nebo i dýl? Vychází to na jedno a méně na hodinu.
Nebo řešení problémů…wtf? To si jako vy hoši vážně myslíte, že jsme bez vaší pomoci úplně bezradné, nebo že se bez kámošek ani na krok nehneme? Nebo že jako slepice musíme napodobovat to, co ony nosí? To může probíhat na prvním potažmo druhém stupni ZŠ; bůhví, kde si ty ženský sháníte :-P
To s odbornými blogy nebude možná tak úplně o porozumění tomu jako o chtění tomu rozumět…proč se prostě zajímat o nejnovější nanotechnologie, když nám k životu bohatě stačí, že v praxi fungují? Ten sex…těžko říct, možná jsi použil ironii, nebo jsi ty sám a tví přátelé neměli štěstí na holky (stejně tak nechápu bolest hlavy).
A sama se zabavit? No comment, ale momentálně jsem těžce závislá na dobrovolném celibátu – přesně jak jsi napsal v příslušném článku – nemusím dělat žádné hloupé kompromisy, nemusím nikomu pořád říkat kde jsem byla, s kým, jak jsem se měla, nemusím se při náhodném flirtu hlídat, abych náhodou nepřekročila meze věrnosti…bájo.
Některým přecitlivělým jedincům se může zdát, že vyznívám jako feministka, která chlapy nepotřebuje. Opravdu je k životu samotnému nepotřebuji, ale pokud ho chci mít pestřejší a zábavnější, jste nezbytnost;)


23
gianelle 02. 04. 2008 19:55

I houby.
Kluci se kolem mě nemotají ani náhodou, drahé technické hračky jsou něco pro mě, když mě někdo naštve, radši si to s ním vyříkám než rozvíjet intrikaření alá telenovela, svoje problémy si nejradši řeším sama, když příjde na věc, myslím, že zvládnu i příslověčných "sedm piv a jednu zelenou" a nevím, co je na tom divného :-D, čtu odborné blogy, z těch ženských radši prchám kvůli přemíře růžové :-D je mi úplně ukradené, co kdo nosí, pro oblečení mám dvě kritéria : Je pohodlé a Padne mi, a pokud je to tak, klidně si na sebe vezmu i montérky :-D Kámošky nevedu, k čemu to.
Ale stejně bych chtěla být chlap. Už jen kvůli váše zmiňovaným periodicky se opakujícím procesům, tak kvůli menším frontám u záchoda.


24
radek 16. 07. 2008 11:47

prostě chlapi jsou nejlepší :-)

Přidej komentář

Web je nyní kompletně uzavřen. Od této chvíle není možné přidávat žádné komentáře!

Další informace naleznete zde.