QARK.net — Myjete si po močení ruce na WC?
Myjete si po močení ruce na WC?

Myjete si po močení ruce na WC?

WC

Už ve školce mě učili, abych si po návštěvě toalety vždy umyl ruce. Je to prý hygienické. Jenže praxe je jiná. Jen malinké procento mužů si například myje ruce po močení. Zbytek to nedělá.

Když se mužů na důvod zeptáte, možná se budou vymlouvat, že na WC nebyl čistý ručník nebo něco podobného. Ale faktem je, že následné mytí rukou muži nepovažují za důležité a nepřijde jim to ani nehygienické. A kdepak, nejsou proto žádná prasata. Mají totiž pravdu.


Zajímal jsem se jak to s tou hygienou je a nezjistil jsem, kde by se ten muž na toaletě mohl ušpinit tak, aby si musel nutně ruce umýt. No schválně, zkuste přemýšlet se mnou.

Muž jde na záchod, tam se postaví k mušli a rozepne si kalhoty. Určitě budete souhlasit, že dosud neudělal nic nehygienického. Potom si jednou rukou vytáhne penis a vymočí se. Oklepe, penis vrátí do trenek, zapne punt a odchází. Nemohu si pomoci, ale ani teď nevidím žádný prohřešek proti čistotě, znamenající půl zdraví. Ani na chvíli nepřišel do styku s čímkoliv nehygienickým. Nevěříte? Možná vás napadne, že si mohl pomočit prsty, nebo máte za to, že se ušpinil držením penisu… ale to se mýlíte. Zkusím obojí vysvětlit.

Myslíte, že je penis špinavý?

Jste přesvědčení, že je penis špinavý? Pokud ano, tak kde se asi tak mohl ušpinit, když je celou dobu v trenkách? Je to zhruba stejné, jako bych si šel mýt ruce poté, co se poškrábu třeba na rameni. U zdravého člověka, který se pravidelně sprchuje, není logický důvod, aby se musel po močení mýt. Penis se nemá kde ušpinit, takže jeho držení nemůže nikomu znečistit ruce.

Je moč nečistá?

Zdá se vám, že je moč nečistá? Není. Moč neobsahuje žádné choroboplodné zárodky. Skládá se z 95% z vody, 5% z močoviny a směsi zbytkových minerálů, solí, hormonů a enzymů. Moč je tekutina, která byla součástí naší krve, poté byla přefiltrována ledvinami a vyloučena. Močí tělo vylučuje látky, které momentálně nepotřebuje. Moč proto rozhodně není špinavá a nehygienická. Je čistější, než vaše sliny. Z moče nedostanete žádnou nemoc. Moč se dá pít, zachránila už mnoha dehydrovaným lidem život. A další lidé věří, že si jej každodenním pitím moči prodlouží. Dokonce jsem slyšel, že prý chutná jako pivo.



Jediné, proč máme pocit, že se při močení ušpiníme, jsou zakořeněné předsudky. Nic víc. Penis není špinavý, moč není špinavá. Jediné co máme opravdu špinavé, jsou naše vlastní ruce, kterými celý den na všechno saháme. Dotýkáme se peněz, držíme se v dopravním prostředku, chytáme se s nimi všude možně a potom si je naprosto nelogicky jdeme mýt po aktu, při kterém bereme do špinavých rukou čistý penis. Není to trošku postavené na hlavu? Neměli bychom si mýt ruce spíše před močením? Protože to by přece dávalo větší logiku.


Upozornění: Článek nebere v úvahu pohlavní nemoci, Chlamýdie a další. Chápejte jej spíše jako zamyšlení, týkající se opravdu zdravého člověka.







Za inspiraci k článku děkuji čtenáři s přezdívkou Fix hymlhergot.

Související články:
Qark | 04. 12. 2005 15:18 | Komentáře: 75 | ::O mužích


Přidat článek do: [ linkuj.cz], [ jagg.cz], [ asdf.sk], [ del.icio.us]

Stáhnout článek jako [ PDF]
[ RSS komentářů] k článku

[ Napsat] komentář

Články a fotografie z tohoto webu je zakázáno kopírovat a přidávat si je na svoje blogy, či kamkoliv jinam, bez mého písemného souhlasu!

Komentáře


1
streetrock 04. 12. 2005 15:31

mě učily si nepochcávat ruce

Reakce na komentář: Jirka* #2Načítám náhled komentáře..., Noob #65Načítám náhled komentáře...

2
Jirka* 04. 12. 2005 16:11

Reakce na streetrock #1Načítám náhled komentáře...: …a učili tě taky močit bez držení? Jestli jo, tak se mýt nemusíš..


3
Levis 04. 12. 2005 16:20

Ja si ruce vetsinou meju pred mocenim, protoze je mam spinave z prace :-) Pokud jdu k obedu je to pravidelne. Pokud si je jiz umyju, tak pak se vetsinou uz znova ruce nemyji :-)


4
Rado1 04. 12. 2005 17:03

Mas pravdu. Moc je cisty, dokonca sterilny. V trenkach sa penis nema ako zaspinit. Ale ver tomu, ze pol dna rozkladajucich sa zvyskov moci na penise, to je uz iny zahul. Oklepavat mozes kolko chces, vzdy cosi zostane. Alebo si utieras penis po moceni papierom, ako to robi vela zien [samo, neutieraju si penis…]?
Preco vecer obsah trenirok smrdi? Prave kvoli tym rozkladajucim sa zvyskom.
Lekari maju na to speci slovo – smegma.
Tak si neumyvaj ruky kvoli mocu, ale kvoli "tvarohu", co sa tam tvori.

Reakce na komentář: koma #42Načítám náhled komentáře...

5
adam 04. 12. 2005 18:01

Mně jako dobrý důvod k mytí rukou připadá to, že moč páchne.


6
Ives 04. 12. 2005 18:28

Někdo tvrdí, že má i léčivé schopnosti..
http://zeme.mysteria.cz/view.php?cisloclanku=2004100501
Ale mně to příjde jako dobrý nápad s tím mytím rukou. Jak často se chlap dostene tak blízko k umyvadlu, než když jde na záchod? Určitě si je nepůjde umýt potom, co jel autobusem, nebo platil penězi ..? :-) (Ani bych se nedivil, kdyby to bylo jediné setkání s vodou za celý den. Jak často si chlapi myjí ruce vůbec? :-)
Já když jdu na záchod, tak občas sáhnu i na splachochvadlo, nebo na kliku od záchodu ..a kdo ví komu se předemnou neprotrhl papír, nebo komu občasné umytí přirození nic neříká..? (To nemluvím o toaletách veřejných – kde se člověk štítí i nohou zdvihnout prkénko) Takže si ruce raději vždy umyju :-)


7
join 04. 12. 2005 18:35

raz ked som sa jedneho kamosa opytal ci si neumyje ruky (po moceni), tak mi povedal:
– Ale na co. Ja som si doma umyl vtaka :-D


8
lUpa 04. 12. 2005 18:44

Ja si teda ruce myju fakt malokdy… Nekde sem cet ze je moc sterilni takze nofear :-D Na otazku kde bych si moh ruce uspinit me napada odpoved ze kdyz treba otevirate dvere na WC,ale na druhou stranu se takhle muzete uspinit kdekoliv a kdykoliv…
a potom si je naprosto nelogicky jdeme mýt po aktu, při kterém bereme do špinavých rukou čistý penisTak odedenska si pred tim vzdycky umeju ruce :-D


9
podlemne 04. 12. 2005 19:28

Tak podle mě je nutný si mejt ruce co nejčastějc za den, je jedno při jaký příležitosti. Kdyz si uvědomíš, na co všechno během dne saháš a nevíš, kdo tam co dělal, neříkám vylejval za chemii, koho tam vraždili, atd.. Nejde jenom o bakterie, žloutenku, ale třeba i o různý parazity.. Zkuste si znova přečíst v biologii kroužkovce. Z toho se zvedá žaludek. Jestli si připadáte drsný, že si nemejete ruce, tak si zkuste představit, jak jste rok doma se žloutenkou, nebo máte třeba vlasovce v oku.

Reakce na komentář: Wassermaus #31Načítám náhled komentáře...

10
Marcy 04. 12. 2005 19:35

Podle me je to cele postavene nahlavu…. vemte si, ikdyby to pravidlo ze po moceni si mame jit umit ruce, ze je to hygienicke, melo byt pravdive, tak bere v potaz ze jsme si ruce pri moceni uspinili. Jenze kdyz to dozeneme do extremu, tak tou "spinavou" rukou otocite kohoutek, nacez si ruce dukladne umyjete a pote opet tou -cistou– rukou ten samy kohoutek otocite abyste vodu zastavili…cili se znovu "uspinite" =) …a nejen spinou z vas, ale spinou vsech od posledniho umyti kohoutku =DD Ehm….nevim proc me takovy filozoficky kraviny napadaj dycky kdyz jsem rozespalej =DDD

Reakce na komentář: Ives #11Načítám náhled komentáře..., Hygienik #22Načítám náhled komentáře...

11
Ives 04. 12. 2005 19:59

Reakce na Marcy #10Načítám náhled komentáře...:
Když to má být extrém, tak si vždy umyj kohoutek, když pustíš vodu, nebo si pořiď pákovou baterii… :-)

Reakce na komentář: Maci #12Načítám náhled komentáře...

12
Maci 04. 12. 2005 20:54

Reakce na Ives #11Načítám náhled komentáře...: To uz spis baterii na fotobunku ;-) :-)


13
join 04. 12. 2005 21:18

…to by ma zaujímalo ako ťa napadlo napísať takýto článok v takýto nedelný den…

Ale schválne. Ako by si zareagoval, keby som ti tesne po malej potrebe (pred umytím rúk) chcel podať ruku.
To by bol test! ;-)


14
Pes Filipes 04. 12. 2005 21:21

Vy si děláte legraci z Marcyho reakce, ale právě z toho důvodu jsou zaváděny baterie na fotobuňku, paradoxní je to, že když jdete ze záchodu a ruce si umyjete, uvažujeme baterii na fotobuňku, tak stejně dveře z hajzlu na fotobuňku nejsou a pokud si je někdo neumyl … chytne za kliku a v podstatě se umývání anuluje.

Co se týká reakce Rado1 – smegma se tvoří zpravidla pod předkožkou, tzn. do oblasti trenýrek by se dostat nemělo a příčinou tvorby není moč…

zkrátka čistota půl zdraví, na druhou stranu, jak bylo v Pupendu … moč dezifnikuje ;-)

Já osobně mířím do mušle dobře – podle nejlepšího svědomí a ruce si nepomočím…


15
PVD 04. 12. 2005 21:59

Souhlaím. Přesně nad tímto jsem také přemýšlel a došel jsem k stejnému názoru.
Myji si ruce převážně před močením, jelikož je mám špinavé. Po močení to nemá význam, jelikož si je nepomočím :-)
Spíš mě vadí, že člověk musí sahat na dveře, takže když si teda už člověk po močení umyje ruce a myslí si, že je čistý, tak prd, sáhne na dveře a má to znova.. :-)
Jo a moč vlastní je nezávadná, ale spíš jak je to s cizí? Měl jsem nepříjemnou příhodu…

Reakce na komentář: Qark #16Načítám náhled komentáře...

16
Qark url 04. 12. 2005 22:05

Reakce na PVD #15Načítám náhled komentáře...: Jakákoliv moč je nezávadná.

Reakce na komentář: PVD #29Načítám náhled komentáře..., Smaky007 #30Načítám náhled komentáře...

17
Ada 04. 12. 2005 22:18

proc krouzkovce? mas namysli nejakeho konkretniho parazita? Jsem uz ze skoly trochu dele..

Reakce na komentář: podlemne #35Načítám náhled komentáře...

18
africa 04. 12. 2005 22:35

Na vlasovce očního narazis len a jen v Africe ;-)

Reakce na komentář: podlemne #35Načítám náhled komentáře...

19
hujerka 04. 12. 2005 23:44

Moc cizi zas uz tak nezavadna udajne neni – jen reakce na dotaz zde. Nemam to nicim podlozene, kazdopadne… rika se, ze moc ZDRAVEHO cloveka je sterilni – a tim si jaksi nemuzes byt jisty ani u sve vlastni moci, natoz u nejake cizi :-)

Chtel bych jen podotknout, ze se svym pitnym rezimem (a neni to jen pri navsteve restauracniho zarizeni :-) bych si – kdybych si mel myt ruce po kazde navsteve hajzliku – myl ruce asi tak 30× denne (v to samozrejme pocitam i umyti si rukou pred pozitim jidla, sprchu atd.) A to abych potom s sebou vsude nosil krem – preci jen, myti zbavuje pokozku prirozeneho tuku a to by mi ty ruce uplne vyschly. Podle me je myti rukou po kazde navsteve WC totalni nesmysl – samozrejme hygiena ano, ale jen do rozumne miry.


20
Smaky007 05. 12. 2005 07:15

Koukám že mi Qark zase čte myšlenky… :-) U holek je utírání a následné umívání pochoptelné,protože se nemohou oklepat,ale u náš mužů je logické,že když si nepomočíme ruce (nevim,jestli je moč nějak Xtra hygienická,ale ať je nebo ne,tak smrdí),tak je to absolutně zbytečné…

Reakce na komentář: Charlotte #21Načítám náhled komentáře...

21
Charlotte 05. 12. 2005 09:26

Reakce na Smaky007 #20Načítám náhled komentáře...: jak nemůžeme oklepat? :-) prostě vezmeš kus papíru a utřeš se a moč ti na ruce taky nepřijde, když jseš šikovnej. taky jsem zažila (na školních záchodcích, jak je dole průhled) jak tam tak divně nadskakovaly nohy – no, slečna se prostě "oklepávala"… zkoušel's to někdy?

nevím, já se myju, ale můj partner ne. z začátku jsem z toho byla maličko vyděšená, ale nakonec, proč ne. dokud to z něj není cítit…

Reakce na komentář: Hygienik #23Načítám náhled komentáře..., OKi98 #24Načítám náhled komentáře..., Smaky007 #27Načítám náhled komentáře...

22
Hygienik 05. 12. 2005 12:31

Reakce na Marcy #10Načítám náhled komentáře...: Proto jsou dnes od Hygieny na verejnych toaletach predepsany baterie na fotobunku.


23
Hygienik 05. 12. 2005 13:01

Reakce na Charlotte #21Načítám náhled komentáře...: Problem je ponekud zapeklitejsi. Prvotni otazka by mela znit, kolik muzu si pred mocenim stahuje predkozku. Celou? Napul? Stahuje ji potom zpatky? At tak ci tak, sahaji do oblasti, kde se mnozi bakterie z drive usazene moci, jinych vytoku a potu. Bakterie se nachazji na celem penisu, nebot se rozetiraji o spodni pradlo. A prave o to jde.

Prislo by vam stejne normalni vymenit si s kamaradem pouzite spodni pradlo? Vzdyt penis je preci cisty, ne?

Mimochodem, Muslimove v teto veci maji jasno uz po staleti. Pravou rukou se moci, utira zadek a podava na pozdrav. Levou se ji a pije. :-)

Reakce na komentář: glu #34Načítám náhled komentáře...

24
OKi98 05. 12. 2005 13:02

Reakce na Charlotte #21Načítám náhled komentáře...:
prostě vezmeš kus papíru a utřeš se a moč ti na ruce taky nepřijde
papír s močí pak schováš do kapsy, protože ten se do pisoáru nevyhazuje


25
bukkake 05. 12. 2005 13:36

Regina by vam dala :-)

Reakce na komentář: Smaky007 #28Načítám náhled komentáře...

26
Adamson 05. 12. 2005 14:27

Upřímně řečeno:
Qarku, máš pravdu, že při močení si ruce zašpinit nemusíš…. ale:

A) Co například klika od WC?
B) Co spláchnutí mušle? U nás ve škole fotobuňky nejsou.
C) Nemyslíš, že je dobré, pokud si člověk trochu častěji umyje ruce, i když zrovna nemá bezprostřední důvod?
Kolikrát si jdeš ve dne jenom tak umýt ruce? Mnohokrát asi ne. A přitom se člověk často bezmyšlenkovitě dotkne jídla či něčeho jiného, co má zůstat čisté.

Reakce na komentář: glu #36Načítám náhled komentáře...

27
Smaky007 05. 12. 2005 18:52

Reakce na Charlotte #21Načítám náhled komentáře...: No jo,ale přece je to u nás kluků o něco jednodušší… :-) A mě u toho nohy (až na tu třetí) většinou nenadskakujou,ale někdy to vyzkouším,dík za radu… :-)


28
Smaky007 05. 12. 2005 18:53

Reakce na bukkake #25Načítám náhled komentáře...: Tak tý bych na tuhle stránku moc chodit nedoporučoval,měla by z toho tejden depku…


29
PVD 05. 12. 2005 21:36

Reakce na Qark #16Načítám náhled komentáře...: Díky za info, to jsem nevěděl… :-)


30
Smaky007 05. 12. 2005 21:43

Reakce na Qark #16Načítám náhled komentáře...: No,to taky neni úplně pravda… Hodně holkám to prostě vadí…


31
Wassermaus 05. 12. 2005 23:15

Reakce na podlemne #9Načítám náhled komentáře...: Jo, od doby kdy jsme v biologii brali tuty parazity tak se zouvam za dverma, a po prichodu domu si meju ruce. Brrr…


32
streetrock 06. 12. 2005 14:52

tak nesplachuj a na kliku nešahej, počkej až pude někdo jinej a otevře ti


33
Fix hymlhergot 07. 12. 2005 13:40

Nemyslim si, ze by zachodova klika byla spinavejsi nez kterakoli jina. Navic klika ktera vede ze zachoda by mela byt zakonite cistejsi nez ta, co vede na zachod. Horsije, kdyz si nekdo umyje ruce ale spatne utre, to ma pak dalsi za kliku chytajici mnohem vetsi dilema ;-)


34
glu 07. 12. 2005 16:46

Reakce na Hygienik #23Načítám náhled komentáře...: Slysel jsem pravej opak: levou se utira zadek, pravou se ji a prava se i podava…


35
podlemne 07. 12. 2005 16:52

Reakce na Ada #17Načítám náhled komentáře...: No, ti větší paraziti, jako vlasovci, škrkavky a zavinutci jsou u Čechách už sice spíš vzácností, ale roupy v nemocnicích jsou relativně běžně..
Taky tasemnice se stale jeste nechystají k vyhynutí..

Reakce na africa #18Načítám náhled komentáře...: Sorac za vlasovce v oku, trochu jsem to prehnal..


36
glu 07. 12. 2005 16:57

Reakce na Adamson #26Načítám náhled komentáře...: Btw: Proč do těch dveří od záchodu nešťouchnete nohou.. :-)

Reakce na komentář: Taurus #37Načítám náhled komentáře...

37
Taurus 07. 12. 2005 18:41

Reakce na glu #36Načítám náhled komentáře...: Ona je tam vetsinou klika. A jelikoz nejsem taekwondista, nejsou pro me pohyby nohou v urovni bricha az zas tak moc prirozene :-)


38
Misty 07. 12. 2005 22:40

a neměli bychom si raději mýt ruce po tom co zakašleme, zíváme, smrkáme atd…
Když sou sliny škodlivější než moč….


39
Zavos 08. 12. 2005 21:25

Ja si meju ruce s duvodu ze sahnu na kliku od dveri na zachod. Ja si totiz myslim ze nani muzou byt nejake bakterie kdyz nani saha nekolik lidi za vecer.
PS: doufamm ze uz to tu nikdo nenapsal necetl jsem vsechny prispevky…


40
lidoop 09. 12. 2005 18:48

Ja to beru spis tak, ze kdyz uz na tom hajzlu jsem, tak je to dobra prilezitost si ty pracky umyt – uz jen kuli tyci v autobuse a podobne. Predtstav si jak se toho dne pred tebou te tyce drzelo 100 lidi a ty ted natiras rohlik maslem a bakteriemi k tomu.

Poslednou pulrok mi prijde dobry napad nejit na pisoar – (1) to ma doma malokto a (2) kdyz sedis tak si ho ladne utres toaletakem a posledni kapka nejde do trencli. Pocit svezosti ocenis kdyz sedis cely den v kanclu a citis ze k letnimu veceru 'to uz neni vonco'.

Zajimava otazka by byla, kolikrat prumerny chlap jde chcat. Mam podezreni na neco s ledvinama, jelikoz za den to absolvuju v klidu 6–7 krat.

Reakce na komentář: OKi98 #43Načítám náhled komentáře...

41
Fix hymlhergot 11. 12. 2005 16:42

No jelikoz se klika macka dolu, neni problem to udelat loktem :-) ani takewoondista byt nemusis.


42
koma 11. 12. 2005 18:22

tak mě napadá, že hovno je asi taky sterilní, dokaď nespadne na zem :-)Reakce na Rado1 #4Načítám náhled komentáře...:


43
OKi98 11. 12. 2005 23:27

Reakce na lidoop #40Načítám náhled komentáře...:
Zajimava otazka by byla, kolikrat prumerny chlap jde chcat. Mam podezreni na neco s ledvinama, jelikoz za den to absolvuju v klidu 6–7 krat.
Já dodržuji pitný režim a chodím každou hodinu – tzn. až 15× za den – četl jsem, že tak to má být.


44
Ada 12. 12. 2005 00:12

:-D jasně… vlasovci, tasemnice i jiné potvory jsou zkrátka kroužkovci ;-)


45
Tommy_Gun_ 14. 12. 2005 20:37

Zásadně nemeju… sám od sebe se těžko ušpiním nebo dokonce nakazím :-) … to spíš něco chytnu když sáhnu na kohoutek od umyvadla nebo na kliku.


46
Tomas 14. 12. 2005 23:43

Presne tak! Uplne mi ctes myslenky, Qarku!

Ja taky zasadne propaguju myti rukou pred, protoze penis je samozrejme to nejcistsi co mam :-) Nikdo to ale moc nechape :-)

Mimochodem, taky se radi radsi vymocite v parku u stromu, nez zajit hned vedle na zachodky? Tam je to spinave protoze tam moci vsichni…. prece je mnohem hygienictejsi jit nekam na travu a nechat to vsaknout.

A taky Vas stve, kdyz jste nekde u doktora, nebo dokonce v restauraci, kde je klic na vyzadani? To je strasna pruda… jit si o to nekomu rict.

Dalsi mozna podobna (zajimava, vyzivna a tabuizovana) temata:
1) souzeni spinaveho pradla ocichavanim (jednou u me spaly 2 holky, a kdyz jsem rano zjistoval, co si vezmu, cichem, malem se pocuraly smichy)

2) umyvadla se zamykanim ….. nekdy je dobre, kdyz jste nekde na dovolene, kdyz se muzete nekdy s umyvadlem zamknout, protoze potrebujete vykonat jisty typ hygieny… bez sprchy se da vydrzet dlouho, ale bez tohoto ne… osobni zkusenost z Africke zeme… Ale jako na potvoru umyvadla jsou vetsinou (na ruznych zachodech) verejna…. znam ale jeden kemp snu, kde maji separatni umyvadla ve stylu sprchovy kout!

… atd atd… :-)

Dalsi napady vitany :-)


47
Lookaway 15. 12. 2005 00:37

Myt si ruce po moceni pro mne znamena umyt si je po tom, co jsem osahal nadmerne mnozstvi klik, salinnich tycek atp. Je to spojeni hygieny a konani potreb.
Napriklad ja do pisoaru mocim velmi vyjimecne, je pro mne mnohem pohodlnejsi si sednout a mocit v sede (v hospodach pokryvam misu hodnou vrstvou toaletaku).

Moc sice v mensich davkach neuskodi, ale mam namitku na piti moci. Moc je produktem vylucovaci soustavy, tudiz se v ni, jak uz bylo receno, nachazi latky, ktere telo nepotrebuje. Ovsem nejen latek neskodnych, navic se jedna o latky telem premenene a v travici soustave nadelaji paseku. Pro ozdravne kury proste moc neni. V pripade krize do toho.


48
Draslík 19. 12. 2005 16:42

Fakt je že když se třeba z oného WC vrátíš a doprovázíš holku domů….před domem ji před polibkem pohladíš po tváři tak dostaneš místo sladké pusinky asi dávku jejího oběda…fakt je to dost cítit!


49
Luko 20. 12. 2005 13:04

Já se domnívám, že každý trochu čistotný a spořádaný občans této země, by si měl alespoň trochu ruce po močení opláchnout. Kdo s tímto nesouhlasí, tak si je asi ani nemyje, když se mu protrhne papír, a to už je fakt prase, když je nestrčí do vody. Když vidím, že má někdo dost špinavý ruce, tak předpokládám, že je má i smradlavé od močení a utírání po velké.


50
Sidonie 28. 12. 2005 16:37

Četla jsem ze zvědavosti a po dočtení komentářů se mi celkem zvedl kufr. :-)


51
Pavel 17. 01. 2006 12:30

Vyargumentovat se dá všechno. Např takový "holub" z nosu, to je vlastně mírně zaschlý sliz vylučovaný nosní sliznicí, tedy čistý produkt těla. Ale že bych chtěl držet sklenku dobrého vína a mít na prstu "holuba" jako bradavici…. ? Nic nepomáhá utvrzování v tom, že je mnohem méně špinavý než celé okolí. A proč bychom se vlastně sprchovali, když jsme přes den byli oblečení a "nemohli" jsme se ušpinit. A utřel by si autor článku slinu, čistý produkt sliznice, kdyby mu někdo "flusnul" na tvář? Proč to utírat – čistou slinu!!!! pimpas se taky trošku zapaří, především v létě. Dovede si autor představit felaci svého údu bez pěkného vymydlení? No a když jde někdo po absolvování WC v restauraci ke stolu, těžko si lze představit, že si packy neumyje… Někdo si zřejmě najde důvod proč nemusí, ale lituji jeho přítelkyni, hlavně večer.

Reakce na komentář: Qark #52Načítám náhled komentáře...

52
Qark url 17. 01. 2006 12:49

Reakce na Pavel #51Načítám náhled komentáře...: Vyargumentovat se dá hodně věcí, ale musí být pádné argumenty. Slina není vůbec čistá, může obsahovat choroboplodné zárodky o zapařeném pimpasovi nevhodném pro felaci ani nemluvím. Navíc sám říkáte "utřít slinu", takže si nepůjdete drhnout tvář mýdlem, ale utřete ji prostě proto, aby vám nestékala po tváři, že?
Nemůžeme tu porovnávat jablka s hruškama jen proto, je to obojí ovoce. Moč je sterilní, není špinavá a nehygienická. Dokonce se používá jako dezinfekce na rány. V tom je celý vtip.

Reakce na komentář: Rado1 #54Načítám náhled komentáře...

53
Nesouhlas 17. 01. 2006 14:16

Tohle je jeden z mála článků, se kterým totálně nesouhlasím.
Netušil jsem, že obecně jsou chlapi takový prasata!

Tahle situace určitě nejni tak černobílá jak se tady subjektivně vyvozuje. Je obecně známo, že záchody nejsou vůbec sterilním prostředím a udává se např. minimální vzdálenost umyvadla od záchodové mísy (kvůli bakteriím). Proto ty debilní reklamy na desítky dezinekčních prostředků.

Za další není určitě pro jakoukoliv druhou stranu příjemný pocit, když se dostává do kontaktu s neumytýma rukama ze záchodu, už jen kvůli možnému zápachu. Našlo by se určitě ještě několik důvodů, o kterých už možná taky byla řeč …


54
Rado1 17. 01. 2006 19:08

Reakce na Qark #52Načítám náhled komentáře...: Predpokladam, ze chlapi si neumyvaju ruky, pretoze si ich pocurali sterilnym mocom [to je niekto naozaj natolko babrak?].
Ale preto, ze v nich drzali spoteny, zapareny penis so spustou bakterii mnoziacich sa v rozkladajucom sa pote. To ti nic nevravi?

Pokladal by si za prijemne, keby som si rukou poutieral spotene podpazusie a potom sme si sli podat ruky? Alebo vecer po narocnom dni vyzujem svoje nevabne pachnuce ponozky a polozim ti ich na klavesnicu. Ved boli cely den v topankach, nemali sa ako zaspinit. A z vnutornej strany bola len cistucka vyumyvana noha.
Mozno ti to nevadi, mne ano.

Takze ak sa mame niekedy v buducnosti stretnut, prosim, predstav sa mi ako Qark. Budem vediet, ze podanie ruky mam vynechat.


55
prasa 20. 01. 2006 09:31

umyvanie ruk po vyšťani ma korene v istych zakorenenych pravidlach "slusneho spravania", ktore su ako takmer vsetky spolocenske pravidla pokrytecke, nelogicke a malomestiacke.
Ja ked som doma, tak si ruky nikdy po toalete neumyvam, resp. vacsinou štim do umyvadla, takze si hned umyjem aj vtáka a zaroven aj ruky, ak vidim, ze mam za predkozkou uz tu spominany "tvaroh" (vy česi na to mate super vyraz "mít sejro za ráfkem"), ked to na mna pride mimo domu, tak sa v prvom rade snazim vyšťať mimo verejnenych zachodov – v parku, v nejakom rohu a tak. Vtedy takisto necitim potrebu ruky umyvat. Ked idem ale na verejne hajzle tak to uz ano, ale nie preto ze by som sa bridil svojho ftáka, ale bridim sa toho, ze musim rukoch chytit klucku/ky na dverach, ktore predo mnou chytilo X ludi so spinavymi rukami a je plna bakterii.
umyvat si ruky len preto, ze som v nich drzal vlastneho vtáka mi pripada choré, to by sa potom mali ruky umyvat, ked sa vyzujem (dotykali sa spotenych noh), ked sa prezleciem (dotykali na napr. tricka ktore bolo spotene) ked sa ucesem (vlasy ani nie su prikryte a je na nich urcite vela bakterii) atd atd…


56
Sniper <Dave> 30. 01. 2006 22:02

Takový ptákoviny řešit, mejte si co chcete ale tohle je fakt úlet takový téma :-D
FOR FUN


57
Punk je jinde... 30. 01. 2006 22:11

A co když se mi líbí fekal a mám ocas furt vod sraček…? To si taky pak nemusím umívat ruce? Hovna sou taky zdravý že? Bysme si vlastně měli ty čůráky rovnou lízat bo sou na nich vitamíny ne?

Reakce na komentář: prasa #59Načítám náhled komentáře...

58
Spike 30. 01. 2006 22:25

No, je vidět, že kultura některých lidí je fakt otřesná :-(
Argumenty pro umyvani jsou:
za cely den odpadavaji mrtve bunky, clovek se poti a pot se rozklada, moc neni sterilni. neni jedovata, ale vzdycky obsahuje nejake ty bakterie. vsak clovek by bez bakterii vazil minimalne o tretinu mene. (vydezinfikujte sklenicku a do ni si nacurejte, zavrete na par dni a hned uvidite, jak je sterilni)

proti umyvani:
nejak me nic nenapada. je pravda ze kdyz si ruce nemam kde umyt, tak z toho nedelam velkou vedu, ale vzdycky dam prednost i obycejnemu oplachnuti vodou.
jednoduse si predstavte, ze kazdy kdo vam poda ruku, si pred chvili byl odskocit na malou. No nevim, ale asi bych si podani dvakrat rozmyslel..


59
prasa 07. 02. 2006 14:33

Reakce na Punk je jinde... #57Načítám náhled komentáře...: normalny clovek ale "ocas od sracek" vacsinou nema, preto umyvat ruky po vyštani nie je potrebne!
Ty ak praktizujes anal bez ochrany tak by si si ho mal umyt hned po styku, alebo to si ho potom neumyjes, ale chodis s osratym vtakom a radsej si potom umyjes ruky ked sa ho dotknes a hras sa na stelesnenu hygienu???


60
jenda 08. 02. 2006 18:34

vždy sebou nosím alespoň tři mikrotenové rukavice, které naberu při raním nákupu v supermarketu, tyto rukavice si pak nasazuji těsně před uchopením penisu a jimi pak ovládám kouhoutky a otevírám všechny dveře, po odchodu ze záchoda je okamžitě vyhazuji.. jediné čeho se děsím je moment, kdy otevírám hlavní dveře od záchodků, kdy z pochopitelných důvodů ještě rukavici nemám.. většinou se tyto dveře snažím otevřít pomocí lokte, ale někdy se to nepodaří a musím použít čistou rukavici pouze na jediné dveře.. to nesnáším, neboť se tím má zásoba rychle ztenčuje

Reakce na komentář: buK #62Načítám náhled komentáře...

61
jenda 08. 02. 2006 18:38

(vydezinfikujte sklenicku a do ni si nacurejte, zavrete na par dni a hned uvidite, jak je sterilni)
bože, to je debilní pokus. moč samozřejmě je sterilní! znečistit ji mohou pouze bakterie usazené na žaludu.. změnu obsahu skleničky zapříčiní bakterie nacházející se všude ve vzduchu, ne ty v moči..


62
buK 08. 02. 2006 19:55

Reakce na jenda #60Načítám náhled komentáře...: Nic proti hygieně – ale s těma rukavicema to už je docela extrém. Když se s někým potkáš na záchodě, nepozoruješ na jeho tváři dušený smích??

Mně osobně umytí rukou po močení nijak nevadí. V létě je to dokonce příjemné osvěžení upocených rukou. Ale jsou pochopitelně situace, kdy si ruce neumyju. Prostě jak kdy.


63
ernie 11. 02. 2006 14:49

Tak já jsem asi úchyl. Meju si ruce i genitálie po každé potřebě, samo, že pokud to jen jde. Z veřejných hajzlů mám hrůzu.


64
Crabik 22. 02. 2006 18:03

extremni hygiena vede k tomu, ze telo neni pripraveno na kontakt s pripadnymi neznamymi latkami, ktere se mu dostanou do tela. To jsou taky duvody alergie. Rodice obvykle drzi deti v naproste sterilite a organismus potom dostane jednu pecku od lidske civilizace, a potom oslabeny dalsi pecku od prirody a uz to s nim jede. Nic se nema prehanet a hnat do extremu.
Urcita "spina" je pro liskou civilizaci potrebna, neli nutna. Kdyby se napriklad dite po porodu nedostalo do kontaktu s matcinymi bakteriemi ze stolice, tak neprezije. Nedostane totiz zaklad pro svoji vnitrni mikrofloru. Pri cisarskem rezu je to vyreseno tak, ze matka ma prece jenom na svych rukou a na svem tele tuto "spinu", a kdyz dite potom chova, tak se bakterie prenesou.
Jsme soucast prirody a za dve miliardy let vyvoje jsme proste na prirodu a "spinu" navykli. Sterilni prostredi by nas zabilo.

Reakce na komentář: Zuzka #67Načítám náhled komentáře...

65
Noob 16. 05. 2006 23:10

Reakce na streetrock #1Načítám náhled komentáře...: LOL


66
Kóča 27. 05. 2006 22:21

Ty woe chlapi, myjte si ty hnátky !!!!!!!!!!!!!!!!!!


67
Zuzka 08. 08. 2006 00:00

Reakce na Crabik #64Načítám náhled komentáře...: Ty povazujes umyti ruk za "extremni hygienu" ?!?
Btw jsem alergik ale asi to tezko bude tim ze me rodice drzeli ve sterilite kdyz sem od malicka litala u babicky na zahrade a vsude kde se dalo…
Podle me se timhle clankem Qark netrefil…

Reakce na komentář: BERmaestro #69Načítám náhled komentáře...

68
Wentworth 18. 08. 2006 09:44

Proste nesplachujte a dvere otevirejte nohou. Pak se niceho nedotknete a mate po problemu. Nebo mocte do kalhot.


69
BERmaestro 18. 08. 2006 10:47

Reakce na Zuzka #67Načítám náhled komentáře...: a an co seš alergická an pily které na té zahradě newbyli na prach kterej tam nebyl crabík má pravdu..ja jsem třeba alergik…ty hloupý leky neberu..je mi fajn před pěti lety jsme se měli stěhovat z paneláku do starší chalupy…znate to.hektar pole stromy, ve vnitř vlhkost 70 % a rozotčia houby…Doktoři mi durazně tohle endoporučovali…a za sebe mužu řict že první 2 měsíce mi nebylo nejlíp ale ted..ted je mi fajn.. a alergii mam když projíždím lesem a kvete něco co neznám…takže Zuzy sorry ale myslím že máš špatný zdroj informací


70
Plešoun 12. 12. 2006 17:37

S článkem naprosto souhlasím. na veejných záchodcích si ruce nikdy nemyji. Penis si umývám doma a od té doby zůstane v kalhotách čistý. A ruce si dokáži nepomočit.
Ale předsatava, že budu šahat na vodovodní kohoutek po těch stovkách mužích přede mnou a nedej bože se potom sušit v osahaném ručníku… děkuji nechci. To je teprve nehygienické.
Jediné kde jsem ochoten se umýt (protože vím, ež dívka ocení když vylezu ze záchoda s vlhkýma rukama) je tam kde voda teče na fotobuňku a sušá taky.

Jinak není důvod který by šel obhájit hygienou.


71
Tommy 22. 07. 2007 12:25

jj myslím si to samý…dokonce sem viděl test v televizi,který s tímto trochu souvisí.v tomto testu prokázali,že na záchodovém prkýnku(!!DOMA!!)je mnohem méně bakterií,než například na podlaze v kuchyni.když to někomu řeknu,tak mi to nikdo nevěří.ovšem je to pravda,na prkýnko sedáme zadkem,který je v podstatě celý chráněn kalhotami,které znemožňují jeho znečiště.je to velmi obdobné,jako s našim penisem.


72
Mambik 29. 07. 2007 23:49

hehe tohle musim pochvalit protoze to je uzasnej clanek je to skutecne tak mozna jenom to kdyz si ruce pomocite tak kapanek smrdej ale mozna nejde ani tak o to uspineni u misy ale u kliky to musim rict ze od ty doby co sem si uvedomil ze vsichni chodej a tahaj za kliku spinavejma rukam kdyz dou tam a kdyz se potom umejou (nebo taky ne) tak maj ruce stejne zase spinavy od kliky takze hlavni je u me nesahat na kliku


73
Peca 26. 07. 2008 17:15

U moči je trochu problém s tím, že se v ní velice rychle množí bakterie a nehygienická se stane záhy po neumytí…


74
Janina 02. 08. 2008 00:43

Řešíte tady hygienu penisu, jeho mytí a pod. Tak mně nemohla nenapadnout jedna věc. Zažila jsem už opravdu několik kluků, kterým hygiena asi moc neříkala. Běžně měli pod předkožkou smegma, jeden se dokonce nestyděl chtít po mně orální sex, i když měl za ráfkem slušnou zásobu zrajícího sejra. Ještě dneska po několika letech se mi z toho zvedá kufr. V současnosti mám přítele, který pochází z Turecka, tudíž je jako každý muslim obřezaný. Byl to můj první chlap s takto vytuningovaným pérem. Dokud jsem ho nedržela v ruce, nevěděla jsem, co si o obřízce myslet. Všeobecně se na ní u nás nepohlíží moc pozitivně a hodně málo Čechů je obřezaných. Řeknu vám ale jednu věc: už nechci neobřezanýho!!! Nedávno na dovolené, kdy jsme spali pod stanem a neměli se několik dní kde umýt, můžu odpřísáhnout že orální sex jsem mu i po 4 dnech beze sprchy udělala s neskutečnou chutí. Sejra se totiž na jeho penisu NEMÁ KDE VYTVOŘIT, žalud je i v ochablém stavu celý obnažený, kůže od ráfku až po kořen napnutá bez jediného záhybu. Můžete si o tom myslet co chcete, pro mně je obřezaný péro stokrát víc přitažlivý…na dotek, k orálu, souloži…i na pohled;)


75
mat 02. 08. 2008 15:01

Taky si o penisu nemyslim ze je spinavy ale ruce si spis myju abych mel dobry pocit – i kdyz je moc "cista" protoze pro me nikdy nebude tak cista abych si ty ruce neumyl kdyz mam moznost. A komu se to nelibi a tolik se mu zda moc cista tak ani vlastne nepotrebuje k umyvani vodu ne :-D

Přidej komentář

Web je nyní kompletně uzavřen. Od této chvíle není možné přidávat žádné komentáře!

Další informace naleznete zde.