QARK.net — PIPNI umřelo, ať žije nový hosting
PIPNI umřelo, ať žije nový hosting

PIPNI umřelo, ať žije nový hosting

PIPNI.CZ
Konečně jsem na novém hostingu

Před lety bylo hostování na PIPNI, naprosto jedinečnou záležitostí. Žádné výpadky, perfektní administrace, 500mb prostoru a to vše zdarma. Co víc si přát? Nebyl důvod pipni.cz nedoporučit. Jenže jak čas utíkal, přibývaly výpadky a ztráty dat. Samozřejmě si není proč stěžovat, vždyť hostujete zadarmo, ale…

Netvrdím, že jsem milionář, ale mám peníze na kvalitní hosting. Po prvních výpadcích jsem uvažoval, že z FREE verze přejdu na placenou. Jenže ouha. Pipni si na sebe vzalo víc, než dokažou zvládnout. Skoro žádná jejich služba nejde na 100 procent. Dostupnost je pro mě klíčová.

Co dělat? Nezbývá než změnit hosting. To je otázka, před kterou stálo mnoho lidí. Ale jaký hosting vybrat?


  1. KOMUNIKACE — admin musí komunikovat
  2. PHP, MySQL — nezbytná součást každáho webu
  3. E-maily — samozřejmost
  4. .htaccess — pro některé lahůdka, pro jiné nebytnost. Zde si můžete nastavit Apache server.
  5. poddomény — domány třetího řádu. Stačí v rootu vytvořit adresář a máte poddoménu (poddomena.qark.net)
  6. cena — každý chce nejnižší cenu.. to je samozřejmé. Ale nikdo se nebojí zaplatit za kvalitní služby!

Já si nakonec vybral hosting, který sice nemá tak "dokonalou" adminstraci jako na PIPNI, ale zaručil mi stoprocentní dostupnost.

Protože teprve testuji služby nového hostingu, tak nabudu psát jeho jméno. Dejte mi pár dní na plné otestování a já napíšu, jestli nový hosting mohu doporučit, či nikoliv.

Qark | 16. 12. 2004 14:41 | Komentáře: 6 | ::Webdesign a webtvorba


Přidat článek do: [ linkuj.cz], [ jagg.cz], [ asdf.sk], [ del.icio.us]

Stáhnout článek jako [ PDF]
[ RSS komentářů] k článku

[ Napsat] komentář

Články a fotografie z tohoto webu je zakázáno kopírovat a přidávat si je na svoje blogy, či kamkoliv jinam, bez mého písemného souhlasu!

Komentáře


1
Michelin 18. 06. 2005 13:34

Par dni?? dyt uz je to pul roku tak co dobrej hosting ci ne?


2
čau 22. 07. 2005 12:23

ty kurvy z pipni na nas udelaly boudu s překročením trafficu, každej měsíc jsme měli do 4 GB a najednou za 10 dni v novym měsicu přes 20GB, takže nám blokli stránky a doporučili placenej hosting


3
c 26. 08. 2005 22:35

DNS záznamy směřují na igloonet.com, který nabízí hosting. tedy jsou dvě možnosti, buď máš hosting tam, nebo pouze vedeny DNS, ale tuto službu nenabízejí, jedině, že bys měl dohodu indi-vindi. Proč bys měl dns u této společnosti, když ti je většinou registrátor dá zadarmo…

Reakce na komentář: Qark #4Načítám náhled komentáře...

4
Qark url 26. 08. 2005 22:48

Reakce na c #3Načítám náhled komentáře...: Igloonet mi nabídl hosting a já ho detailně ho vyzkoušel. Ano, hostuji u nich. Musím říct, jsem spokojenej. Zkusil jsem několik hostingů a s tímto se to nedá srovnat. Pocit, že mi ONI vyhoví hned, že mi poradí, pomůžou a udělají co chci… sakra, to je přece fajn. Příznám se, že jsem jim sám nabídl že o nich napíšu. Přesto to nevyužili. Co víc říct. Jsem spokojenej a to mám sakra velký požadavky.


5
Tomáš Opekar 30. 03. 2006 08:36

Pipni je největší krám. -byl sem tam dva týdny a nejspíš bych tam byl dodnes :-( nejspíš proto, že sem trpělivý člověk a nevydily mi výpadky, které byĺy a jsou neustálé. -jednou sem zažil dokonce 25 výpadů za den a ten první měl dokonce 584 minut. Třeba bych to i překous, ale najednou jsem zjistil že mi nejde www stránka – 403 Forbbiden. Ale proč? Protože mi na pipni zrušili účet a na icq mi napsali: Táhněte jinám, můžeme se na Vás vysrat. Mimochodem to nebyla jediná urážka kterou mi napsali (Nedržkujte tady – když se jim psal ohledně výpadků serverů).
Jediné co k tomu můžu říct -Pipni = CHCIPNI a nikomu ho neodopručuji, lepší je zaplatit o doménu o 200 Kč víc a mát web bez výpadků, např. na http://hostingzdarma.cz


6
Lada 23. 10. 2007 22:21

Dobrý je web4ce.cz ;-)

Přidej komentář

Web je nyní kompletně uzavřen. Od této chvíle není možné přidávat žádné komentáře!

Další informace naleznete zde.