QARK.net — Přehnaná fixace
Přehnaná fixace

Přehnaná fixace

OKi98

Je jedna dáma co… to je častý úvod většiny emailů, co dostávám.

V zásadě se jedná o jeden z těchto případů:

  • pisatel je nějaký čas zamilovaný do nějaké dámy, ale jsou kamarádi,
  • s pisatelem se po nějakém vztahu rozešla partnerka a on je do ní stále zamilovaný,
  • pisatel je zamilovaný do dámy, se kterou nikdy nemluvil.

Bohužel ta dáma to tak nebere. Někdy dotyčný sebere odvahu, před dámou své city projeví a ona mu odvětí některou z okřídlených frází typu:

„Budeme raději kamarádi.“
„V současné době nikoho nehledám.“
„V současné době jsem zadaná, ale jsi první na řadě.“
„Jsi na mě až moc hodný.“
„Mezi námi nepřeskočila jiskra.“


Pak se mě ptají, co mají dělat. Moje jediná rada zní:


„Běžte ven a ošukejte 10 jiných slečen“

Rád bych zdůraznil, že naše pocity si navozujeme sami. Nikdo jiný než vy sami nemůže vaše pocity změnit. Tento poznatek není nikterak nový – je obsažen ve většině světových náboženství, stejně tak jako ve všech směrech moderní psychologie. Základem je pochopit, proč cítíme to, co cítíme – jinak řečeno přijmout za sebe zodpovědnost. Když to uděláte, nebude to znamenat, že přestanete danou emoci pociťovat, ale zjistíte opravdový důvod, proč ji cítíte.


Budu citovat:

Možná si myslíte, že láska je založená na nějaké tajemné chemii, která je mezi dvěma lidmi. Možná si myslíte, že je způsobena malým andílkem s holým zadkem, který se jmenuje Kupid, a který vám střelí šíp lásky rovnou do prdele.

Tak to není, vysvětlím vám způsob, jakým se lidé zamilovávají:

Nejdříve musíte pochopit, že se do slečny nezamilujete, když s ní právě jste. Zamilujete se do ní, když s ní nejste a myslíte na ni. Proto je to tak mocné, protože si to děláme sami.

Stane se to například takto:

Jdete s ní na schůzku, možná je to i rande. Pak přijdete domů, ležíte na posteli a myslíte na ni. Před očima si vytvoříte její obraz. Během toho si začnete vyjmenovávat její kvality, které na ní máte rádi. Říkáte si „Ona je tak …, ona je tak…, ona opravdu …“. Možná si pak začnete představovat, jak si s ní užíváte v nejrůznějších situacích. Najednou přijde ten teplý, lechtavý pocit v břiše, a pak – hřebík do rakve – řeknete si její jméno 2× nebo 3×. Možná, pokud jste opravdu výstřední, začnete tancovat po domě a zpívat její jméno. Možná její jméno říkáte během každé konverzace…

Pokud se stýkáme s nějakým člověkem, se kterým je nám dobře, začneme si zvykat na jeho charakteristickou vůni, gesta a způsob vyjadřování. Tento jev jsem nazval fixace. Fixace je způsobena chemikáliemi uvnitř našeho těla a její intenzita závisí na jejím objektu. Méně silná je u kamaráda, velmi silná je u dámy našeho srdce. Tyto chemikálie začne tělo produkovat během 3 týdnů od seznámení se.

Nepřipomíná vám to něco?

Ano, správně, je to magické pravidlo oněch 3 prvních schůzek (většinou probíhají po týdnech), po kterých se s vámi slečna vyspí. Udělá to proto, že si pak může být jistá, že mezi vámi již vzniklo citové spojení a ona se pak nebude muset cítit jako děvka.

Jiný příklad:
Vzpomeňte si na okamžik, když jste se necítili dobře. Neměli jste na nikoho náladu, neměli jste na nic chuť, možná jste byli i v depresi. Zapnuli jste rádio/televizi/cokoliv a uslyšeli jste svou oblíbenou písničku, kterou jste třeba nějakou dobu neslyšeli a úplně se vám vytratila z paměti.
Ve chvíli, když jste ji uslyšeli, bylo to, jakoby jste vypili živou vodu. Bylo vám lépe, chtěli jste se jít bavit, s někým mluvit, něco prostě udělat nebo jste dostali chuť na jídlo. Takto se projevuje fixace (kotvení). Pro vysvětlení – písnička sama o sobě nic neznamená, ale to co s ní máte spojeno je to, co ve vás vyvolá nějaký pocit.

Přehnaná fixace

Častá chyba, které se dopouští většina nezkušených klučinů. Nutí je k tomu, aby si mysleli, že určitá dáma je natolik výjimečná, že by udělali cokoliv jen aby byli s ní.

Stává se to také potom, co se s dotyčným rozejde přítelkyně. Má pocit, že už nikdy žádnou takovou nepotká. Nastíním případ jednoho známého, jmenuje se Petr.

Petr měl ve svém životě 1 dámu a to mu je v době, kdy píšu tento článek 29 let. Navštěvovali spolu stejnou střední školu, během těch 4 let do ní byl zamilovaný, ale o nic se nepokusil. Pak spolu chodili i na nástavbu, tam se první 2 roky zase o nic nepokusil. Až jednou se na nějakém výletě opil a projevil se.

Dotyčná dáma pak ještě půl roku chodila s jiným blbounem, až nakonec dala přednost Petrovi. Byla to láska jako trám, myslel si, že je to navždy.. Všem ostatním uděloval rady a říkal jim, jak je všechno super. Dokonce u ní i bydlel. Po 2 letech mu dáma oznámila ať si sbalí kufry a vypadne. Odstěhoval se a do týdne tam měla dalšího blbouna. Petr byl zdrcen – začal intenzivněji brát drogy (do té doby je bral rekreačně) a ve velké míře konzumovat alkohol.

Dalšího půl roku jí kontroloval emaily a sledoval telefonní účty (měli Paegas Partner). Pak si změnila paušál a heslo na mail, takže si o ní Petr byl nucen zjišťovat informace přes kamarády.

Po roce se dozvěděl, že se dáma bude vdávat, takže měl další důvod pro ožírání se a drogování. Po dalším roce se dozvěděl, že je těhotná. To už ho rozsekalo úplně. Aktuálně si vymyslel teorii, že dámy jdou jen po penězích, které on nemá, takže proto se ani o nic nesnaží.

Celkově shrnuto to máme 10 let, co je zamilovaný do dámy, se kterou chodil 2 roky.

Přehnaná analýza chování dámy

Další problém, který souvisí s přehnanou fixací je tzv. přeřešování a jsou to otázky typu:

  • „Teď se na mě usmála – znamená to, že mě chce, nebo se smála na někoho jiného?“
  • „Moje dáma chce jít na firemní večírek – znamená to, že tam někoho chce sbalit, nebo si jen chce popovídat s kamarády?“
  • „Nevzala mně telefon – znamená to, že je s někým jiným, že se mnou nechce mluvit, nebo ho prostě jen neslyšela?“

Jedná se o analýzu věcí, na které je naprosto nemožné znát odpověď. Takové přemýšlení vás pouze vzdaluje od cíle, unavuje a odvádí pozornost od důležitějších věcí.
Mé odpovědi na předešlé otázky:

Q: „Teď se na mě usmála – znamená to, že mě chce, nebo se smála na někoho jiného?“
OKi98: „Jak to mám do prdele vědět? Jdi ven a vyšukej 10 jiných slečen.“

Q: „Moje dáma chce jít na firemní večírek – znamená to, že tam někoho chce sbalit, nebo si jen chce popovídat s kamarády?“
OKi98: „Jak to mám do prdele vědět? Není to tvoje věc, máš nízkou sebedůvěru. Zvyš si ji a respektuj soukromí ostatních.“

Q: „Nevzala mně telefon – znamená to, že je s někým jiným, že se mnou nechce mluvit, nebo ho prostě neslyšela?“
OKi98: „Jak to mám do prdele vědět? Zavolej ji ještě jednou, pak uvidíš.“


Nejlepší léčbou je vyšukat 10 jiných slečen a pak zjistíte, že není zas až tak výjimečná. Nebuďte jako Petr a uchopte osud do svých rukou.

Proč to nefunguje?

Přehnaná fixace vám dá pocit výjimečnosti dámy, přiřknete jí nadpřirozené schopnosti (patříme k sobě) a přehnaná analýza chování vás bude nutit stále rozebírat všechno kolem ní. Tím se dostanete do začarovaného kruhu, který se sám víc a víc tvrdí, až se dostanete do stavu, kdy nebudete schopni myslet na nic jiného než na svou dámu.

Jak z toho ven?

Je to naprosto jednoduché:

  • proveďte si analýzu důvodů přehnané fixace,
  • pokud analýzu budete dělat upřímně, dostanete se k sobě a na 99% zjistíte, že máte nízkou sebedůvěru nebo máte strach být sami,
  • tyto vnitřní problémy pak vyřešte – nejosvědčenější metodou je svádění jiných dam, protože u toho zjistíte co ve vás vlastně je.

Abyste dosáhli pokročilejší úrovně ve svádění, musíte vědět, že určitá dáma není zvláštní a že je nahraditelná. Jakmile se ve svádění zdokonalíte, zjistíte, že nádherných slečen potkáte během dne několik, takže náhrada jedné z nich je otázkou několika desítek minut. Toto vědomí zlepší vaši sebedůvěru a budete pro ženy atraktivnější.
Potom, co toho dosáhnete, zjistíte že:

  • jste muž, který se rád obklopuje krásnými ženami,
  • nepůsobíte tak, že dámu chcete sbalit, ale jen si popovídat,
  • nepodlézáte, děláte to, co chcete, a nezajímá vás názor okolí,
  • máte hravou náladu, sváděním se bavíte,
  • jste nekompromisní, pokud vás dáma nerespektuje, nemáte co řešit, máte spoustu jiných, co udělají cokoliv, jen aby byly s vámi.

Přehnaná fixace jde proti všem těmto bodům.


Můžete tedy svést dámu, ke které máte přehnanou fixací? Ano, ale až půjdete ven a vyšukáte 10 jiných žen.
(externí autor) OKi98 | 22. 12. 2005 11:11 | Komentáře: 136 | ::Sebevědomí


Přidat článek do: [ linkuj.cz], [ jagg.cz], [ asdf.sk], [ del.icio.us]

Stáhnout článek jako [ PDF]
[ RSS komentářů] k článku

[ Napsat] komentář

Komentáře


1
markon 22. 12. 2005 13:05

Ještě doporučuji, pokud je v blízkosti hnusná a hloupá holka, začít balit ji, tak aby to viděla cílová slečna. Má to několik výhod, především hezká slečna ihned začne uvažovat takhle: "To má raději tu hnusnou a blbou píču než mě? Vypadám dobře? Zatraceně to snad není možný, co se mnou je". Ženské jsou strašně závistivé (úplně neskutečně) a furt sledují, jestli se v okolí nemá někdo lépe.

Oni neuvažují tak, že vypadáte jako zkrachovalec co bere to nejhorší. Tak uvažuje chlap, žena ne. Ona uvažuje tak, že proč nebojujete o ní, cítí se pak v horší pozici.

Reakce na komentář: Neruda #30Načítám náhled komentáře...

2
lily 22. 12. 2005 13:09

a tohle je jako co? oki se nahackoval qarkovi do systému? nebo už teď bude přispívat s železnou pravidelností?

na něco se tě zeptám, oki – proč nemáš vlastní webovku? své příznivce by si jisto-jistě našla…

a k článku – celý stojí na neochvějných argumentacích, velmi vědecký, ale opět VELMI chladný. absence empatie. nevím, jak "ošukání 10 slečen" pomůže klukovi, kterej je až po uši v depresi a ZAMILOVANEJ.

ale nejsem kluk, tím to možná bude..

Reakce na komentář: johnik #3Načítám náhled komentáře..., MirekM #19Načítám náhled komentáře...

3
johnik 22. 12. 2005 13:48

Reakce na lily #2Načítám náhled komentáře...: To že je půjde "ošukat" mu otevře oči, a pomůže mu to zjistit že je zbytečné fixovat se na někoho kdo ho odmítá.A někomu to jistě pomůže zvednout zmíněné sebevědomí.Výše popsaný příběh Petra je pak jasnou ukázkou toho, kam až může vést slepá láska (přehnaná fixace).

Reakce na komentář: lily #4Načítám náhled komentáře..., tigy #109Načítám náhled komentáře...

4
lily 22. 12. 2005 14:00

Reakce na johnik #3Načítám náhled komentáře...:
Áha. A je to opravdu ta nejlepší metoda? … Každopádně díky za vysvětlení..

Reakce na komentář: johnik #5Načítám náhled komentáře...

5
johnik 22. 12. 2005 14:08

Reakce na lily #4Načítám náhled komentáře...: To nevím zda je nejlepší, nikdy jsem takovou situaci takhle neřešil.Není zač.


6
Jakub 22. 12. 2005 14:31

Já myslím, že je v zásadě nejlepší. Není ale, bohužel, účinná na každého. Kamarád se léčí podobným způsobem z rozchodu už asi dva roky (nevím, jestli se vyspal zrovna s deseti holkama – možná trochu míň) a jeho fixace stále trvá..


7
Gabca 22. 12. 2005 14:35

OKi…
Nezblaznil ses nahodou?! Neni snad partnerstvi o tom, ucit se vychazet se svym partnerem a snazit se s nim byt v tech lepsich i horsich chvilich? A kdyz osukas deset slecen, pripadne jedenact, i s tou tvoji vysnenou, tak to asi s partnerstvim nema nic spolecneho, leda by ses byl schopny rozkouskovat.
Nebo co ty vlastne od vztahu ocekavas?

Reakce na komentář: lily #8Načítám náhled komentáře..., johnik #9Načítám náhled komentáře..., Jakub #10Načítám náhled komentáře..., Navi #11Načítám náhled komentáře...

8
lily 22. 12. 2005 14:37

Reakce na Gabca #7Načítám náhled komentáře...:
To by mě taky zajímalo…


9
johnik 22. 12. 2005 14:43

Reakce na Gabca #7Načítám náhled komentáře...: myslím že autor neměl v úmyslu nastiňovat možnosti jak si zpestřit sexuální život, ale chtěl poradit jakýsi "flastr" na zlomená srdce a nízké sebevědomí.Tím "ošukat deset holek" patrně nemyslel jdi a ubliž jim, ale jdi a užijte si spolu.Toto asi některé ženy nedokáží pochopit, za což se na vás ale my kluci nemůžeme zlobit neboť to tak máte dané.

Reakce na komentář: Klea #21Načítám náhled komentáře...

10
Jakub 22. 12. 2005 14:51

Reakce na Gabca #7Načítám náhled komentáře...: Jasně, jde mu o to, aby se člověk ZBYTEČNĚ netrápil, kvůli někomu, kdo za to třeba až tolik nestojí. Mělas někdy vztah, který se rozpadl (ne z tvojí vůle), nevěřila si, že budeš ještě někdy šťastná, ale po několika měsících sis našla někoho, o kom si byla/jseš přesvědčená, že je lepší než ta původní známost? Asi ano, že? A Okimu jde o to, aby se doba mezi tím původním (horším) a novým (lepším)vztahem zkrátila na minimum a hlavně, aby nebyla vyplněna negativními pocity.


11
Navi 22. 12. 2005 15:05

Reakce na Gabca #7Načítám náhled komentáře...: Tady hlavne o zadne partnerstvi nejde – ta holka NEMA ZAJEM o troubu, co by ji snesl modre z nebe, pozaduje nekoho, na koho bude moci zarlit, koho nebude mit jisteho.

K "osukani" jako takovemu preci vubec nemusi dojit – ucelem je, aby si chlapec uvedomil, ze ta jeho neni jedina, ze "mile, prijemne,…" na nej zareaguje i hafo dalsich holek – a staci aby videl, ze na to ma, je zbalit a pripadne i do te postele dotahnout :-)
Jak to maji delat chlapi-obludy netusim, na ty zadna kladne asi nezareaguje, to bude asi zalezitost pro Darwina :-)

Reakce na komentář: Elf #81Načítám náhled komentáře...

12
Rado1 22. 12. 2005 15:08

Chlap, ktory je zahackovany do jednej zeny a ma ju vypalenu v sietnici
nepojde "oskutat" 10 inych. Pre neho v tej chvili ziadne ine neexistuju.

to Navi: no, obludy to maju tazke. My musime byt najskor nechutne
bohati, to zazracne meni vzhlad :-) [zatial som bohac, cakatel :-)]

Reakce na komentář: Navi #13Načítám náhled komentáře...

13
Navi 22. 12. 2005 15:23

Reakce na Rado1 #12Načítám náhled komentáře...: o to prave jde – dostat z hlavy, alespon na chvili, tu "stavajici" a poznat, ze i jinde jsou kotatka…


14
Kany 22. 12. 2005 15:24

No jako nevim jak může ošukání deseti slečen pomoct někomu se ''odfixovat''… Já sem takhle taky řešil jeden rozchod, ale čim víc jsem střídal holky, zjišťoval jsem, jak jsem pořád sám.. Normální kluk nepotřebuje sbalit každou, kterou vidí.. Nepotřebuje si nic dokazovat.. Teda aspoň já se za normálního považuju.. S timhle článkem vůbec nesouhlasim… Ale pokud jsem jedinej pak lituju všechny slečny, kromě té mojí…

Reakce na komentář: max80 #15Načítám náhled komentáře...

15
max80 22. 12. 2005 17:12

Reakce na Kany #14Načítám náhled komentáře...:
Nejsi sám, jenomže s tímhle přístupem možná zjistíš, že ti tvoje slečna začne říkat, že jsi "hodný kluk". Za další čas se s tebou bude chtít rozejít a nebudeš mít nejmenší tušení proč. Aspoň to se stává mně. Několik měsíců po rozchodu jsem se dozvěděl čirou náhodou, že mě celou tu dobu vůbec nemilovala, že se přede mnou přetvařovala a ve skutečnosti není taková, jak se přede mnou dělala… To že mi lhala, jsem poznal, ale že celej její vztah ke mě byl falešnej, i když jsi ji miloval a věřil jí, to jsem nepoznal.

Reakce na komentář: max80 #16Načítám náhled komentáře...

16
max80 22. 12. 2005 17:17

Reakce na max80 #15Načítám náhled komentáře...: poslední větou jsem se dostal trochu do rozporu, ale věřil jsem jí v tom smyslu, co cítí ke mně, protože jsem tomu chtěl věřit…


17
stancza 22. 12. 2005 18:24

No, mě ten článek přišel náhodou docela rozumný. Sice možná trošku extremistický oním zvoláním "ošukat 10 dalších" (to není nic pro mne, nechci sex s někým, na kom mi nezáleží, to je mi proti srsti), ale jinak rozumný. Znám to na sobě, chodil jsem s kolegyní z práce, po půlroce to přestalo klapat, rozešli jsme se, depkařil jsem neskutečným způsobem, denně jsem ji viděl v práci, stranil jsem se jí, pak jsem se z toho vyhrabal (díky kámošům, různým koníčkům, outdooringu atd. – mimochodem ta část článku o písničce, která vás vyhrabe ze dna díky vzpomínce na něco pozitivního je přesná. jel jsem takhle jednou z práce s depkou domů v autě půjčeném od rodičů a v přehrávači bylo cd penerů strýčka homeboye, které mám spojené s úžasným výletem za bráchou do podzimní prahy a spoustou super zážitků z té doby – svět v tu chvíli přestal být to zkurwené hnusné šedé místo, kde nic nemá smysl. muzika je super, vždycky mě dokáže vyléčit z těchhle stavů, bez muziky bych se asi zbláznil!) no a pak šel život zase dál, nikoho jsem si nehledal, začali jsme spolu zas mluvit, bylo to vklidu, dokonce to začlo zase trochu jiskřit (rozhodoval jsem se, jestli do toho spadnout znovu, protože jsem měl přesně ten pocit, že už si žádnou jinou nenajdu a přestože tahle mě v něčem štve, tak chci jen ji), ale nakonec jsem naštěstí dostal rozum a řekl jí, že to vrátit nechci. Od té doby jsem na tom líp jak se sebevědomím, vím, co chci a taky co nechci. Přehnaná analýza chování dámy mi zní taky až moc podvědomě, v podstatě tohle (a ještě něco, o čem jsem nevěděl celou dobu vztahu, uvědomil jsem si to až teď s řádným odstupem) náš vztah tehdy zabilo, už by mi teď byla taky spousta věcí u prdele…


18
MirekM 22. 12. 2005 20:56

Absolutni souhlas!!! Nedavno jsme se s kamosema bavili na tohle tema a nas zaver byl uplne stejny: Prestat se litovat a donekonecna to resit! Je cas si zvednout posramocene sebevedomi! Jdete do ulic a ukazte sami sobe, co ve vas je! Hrajte si na toho nejuzasnejsiho playboye, vychutnavejte si kazdy pocit vitezstvi a zjistite, ze nejakou "tamtu" vubec nepotrebujete. Vyhoda toho je, kdyz vysukate 10 jinych holek, ze Vase sebevedomi naroste tak, ze budete mit pocit, ze vam cely svet lezi u nohou. A to je nejkrasnejsi pocit, ktery znam! To mi verte! Brzo asi spadnete na hubu, ale ten pocit se vam vryje tak silne do pameti, ze jen pro nej budete chtit dal zit! Jinak Oki98 je sebevedome prase(urcite to slysis rad), ale je mne naprosto sympaticky timhle svym smyslenim. Pricina toho, ze jste ve srabu je jen a jen ve vas! Pokud si tohle neumite uvedomit, jste v prdeli, tezko se z toho dostanete. Je tu nekdo, kdo by s tim mohl nesouhlasit?

Reakce na komentář: sliva #103Načítám náhled komentáře...

19
MirekM 22. 12. 2005 21:06

Reakce na lily #2Načítám náhled komentáře...: Musi to byt pro tebe jako holku naprosto nechutny clanek, ale ver tomu, ze to 100% pomuze! Otazka jen je, jetli nekdo, kdo je proti, takovou radu od boha vyuzije. :-)

Podle meho je jen pro nektere lidi naprosto nepredstavitelne, jit do neceho takoveho, to je jedina vada. Jinak jeden z nejlepsich clanku tady vubec!

Reakce na komentář: MirekM #20Načítám náhled komentáře..., Jay #83Načítám náhled komentáře...

20
MirekM 22. 12. 2005 21:10

Reakce na MirekM #19Načítám náhled komentáře...: Zajimalo by me, jestli to tak funguje i u holek!??? :-)

Reakce na komentář: lily #22Načítám náhled komentáře..., Jay #83Načítám náhled komentáře...

21
Klea 22. 12. 2005 22:36

Reakce na johnik #9Načítám náhled komentáře...: Ale já to chápu, že je možné, aby si OBA užili náhodný sex… nicméně to, co tu Oki napsal je nechutné a nesmyslné… nechápu Quarka, že ho nechal aby to tu pověsil. V první chvíli (než jsem zjistila, že autor není Quark) jsem myslela, že se Quark zbláznil… a evidentně nejsem sama…

Reakce na komentář: Mll<>lE #104Načítám náhled komentáře...

22
lily 22. 12. 2005 22:45

Reakce na MirekM #20Načítám náhled komentáře...:
jako jestli taky vyjdem do ulic "vošukat" deset úplně cizích kluků, aby jsme se dostali z rozchodu nebo z odmítnutí nebo z přehlížení, jo? :-) :-)

no holky nejsou všechny stejný, ale za sebe můžu říct: ne! :-)

tahle strategie by mi teda vůbec nepomohla! možná.. kdyby byla velká krize, byla bych zoufalá, bylo by mi všechno fuk  – dokážu si představit, že bych do toho šla z trucu, abych se MU pomstila, aby jako teda viděl, že nejsem žádná chudinka.. – ale… ráno "po".

strašný vystřízlivění.. zjistila bych, že se nic nevyřešilo, že ten pocit převahy byl sakra krátkej, a že teď je mi ještě hůř.. dík, nechci ;-)

rozchod bolí vždycky, ale když končil nějaký můj vztah, tak z dobrých důvodů, bez scén a už jsem nebyla zamilovaná, jinak bych se nerozcházela.. takže se nebylo z čeho "dostávat". a obecně – moc se v negativních věcech nebabrám, protože to nemá smysl! člověk si jenom ubližuje.

univerzální řešení není, ale: není dobrý žít minulostí.

ovšem.. každej prožívá a řeší tuhle etapu po svym, mno..

Reakce na komentář: Ash #28Načítám náhled komentáře...

23
Smaky007 22. 12. 2005 22:58

Musím se postavit za OKiho,špatně jste pochopili význam článku… Ošukat 10 jiných si hodně z vás vyložilo doslovně,ale význam je úplně jiný… Jde o to,neřešit pořád dokola tu jednu dotyčnou krasotinku,ale začít si všímat dalších… Jo,to jak to vyjádřil OKi je trochu eXtrémistický,to se musí nechat,ale nehodnoťte podle slupky,ale podle těch skrytých významů…

Reakce na komentář: lily #24Načítám náhled komentáře...

24
lily 22. 12. 2005 23:00

Reakce na Smaky007 #23Načítám náhled komentáře...:
no… jenže já si právě nejsem jistá, že to bylo myšleno "obrazně", víš? :-D o to jde ;-)

Reakce na komentář: Navi #27Načítám náhled komentáře...

25
Jossh 22. 12. 2005 23:04

Je to tak a funguje to – taky jsem byl přehnaně fixovaný na jednu dámu a dost dlouho mi trvalo,než jsem přišel jak z toho ven. Teď bych si o ni neopřel ani kolo.


26
Deskartes 22. 12. 2005 23:05

Ten článek jako takovej je dobrej, jen pár výrazů je kontroverzních.
Ale místama je znát že mu něco chybělo, chybělo mu to aby věděl že né všichni sou nahraditelní.


27
Navi 23. 12. 2005 00:45

Reakce na lily #24Načítám náhled komentáře...: oki, receno jinak: "lecbou na neopetovanou lasku, je jina holka" – nebo vic holek, jde o to si uvedomit, ze holek je tu hodne, je jich dost pro vsechny a zadna neni svata, tim ze si jen pokusi neco zacit s 10ti dalsima zjisti, ze i ty ostatni mohou byt fajnove… a konecne se uz mozna nauci, ze zeny chteji byt odmitane :-)


28
Ash 23. 12. 2005 01:46

Reakce na lily #22Načítám náhled komentáře...: Myslim, zes to docela pochopila. Tohle opravdu je strategie pro zoufalce. A zoufali muzi (no, eh) delaji zoufale ciny. Zoufalec si totiz nutne, ale velmi nutne, potrebuje neco dokazat. Konkretne ze neni zoufalcem. (Dodejme ze prakticky kazdy kluk je urcitou etapu zivota zoufalec.)

Timto zpusobem zoufalec muze ziskat znace falesne sebevedomi, ktere ho povznese na urcitou uroven (z "asi nejsem dost atraktivni kdyz me ONA nechce" na "jsem atraktivni a vsechny slecny me milujou a ONA je blba"), odkud posleze spadne (mel by) a uvedomi si "atraktivita je sice fajn, ale moje hodnota a kvalita jako cloveka, neni zavisle ani na NI, ani na poctu jinych, takze co tu vlastne resim?".

Fixovany clovek ma ten problem, ze mysli, ze kdyz ho nechce ONA, ze je odepsanej. A taky je. Protoze mysli na NI a plouzi se v myslenkach na NI od vecera k veceru zivotem.

Je potreba, aby mu docvaklo, ze kdyz se pekne oblekne a vyrazi s usmevem na tvari do sveta, tak se za nim nejaka holka i otoci, a kdyz to prezene, tak se budou otacet i chlapi. Atraktivita pramalo souvisi s tim, jaky je nebo neni, je to otazka toho, jak se projevuje navenek. Tedy alespon pro zacatek. A mezi zafixovanym zoufalcem a dobre naladenym cool ponekud volnomyslenkarem je velmi velky rozdil, pokud jde o vnimani divek, k nemuz ovsem staci … jen udelat maly krok stranou.

Naopak, kdyz se pak treba zase zacne plouzit a nevnimat okoli, opet to bude jakoby vypadat, ze je odepsanej. Ale jen jakoby, protoze uz vi, ze to tak neni, protoze… staci udelat ten krok stranou a…

Pri cteni clanku jsem se tlemil od zacatku do konce, fakt dobry, hodne nakopavaci cetba. Myslim ze holky to pohorsovat nemusi, on prumerny zoufalec kdyz vyjde ven vysukat 10 slecen, tak mu stejne 9 neda (prerod ze zoufalce je pozvolnej – a kdyz bude mit stesti a najde celej zchvacenej tu 10., tak to bude prave ta pro zoufalce, coz mu nastesti nedojde ;-) ) no ale aspon se dostane mezi lidi s umyslem dobyvat, coz je vec, kterou do te doby nejen neudelal, ale ani ho to ve snu nenapadlo (ve snech totiz byla ONA), takze ono to snad opravdu muze pomoct.

Prece byste holky nechtely zoufalce ;-) Ja vim, ze by bylo jako urcite lepsi, kdyby se clovek premenil ze zoufalce na normalniho cloveka bez pocitu nutnosti vysukavat 10 slecen, no takovi mezi nami taky jsou, to se rozumi. Tak si racte vybirat mezi temi, no… :-) Ti ostatni casem dozrajou. Vice ci mene krkolomne.

Reakce na komentář: DuckDaffy #65Načítám náhled komentáře...

29
Neruda 23. 12. 2005 05:13

Clanek nema ani hlavu ani patu. Spis nez slohove poutavy fejeton o mezilidskych vztazich, na ktere jsem tu zvykly od Qarka, je to nesouroda stat nekoho, kdo alibisticky obhajuje sve devkarstvi. O pokrivenosti navrzeneho reseni partnerskych problemu se ani nebudu rozepisovat, neb bych asi dosel k zaveru, ze autor je emocionalni mrzak.

Nicmene by me zajimalo, odkud autor vlastne cituje, nebot to, co uvadi za odborny uryvek, mi z psychologickeho hlediska prijde jako ptakovina. Obcese vuci jine osobe se budi a je ukajena prave jeji pritomnosti. Rovnez mam pocit, ze jsou tu volne zamenovany tri odlisne pojmy: "zamilovanost", "laska" a "sex".

Reakce na komentář: Pavla #70Načítám náhled komentáře...

30
Neruda 23. 12. 2005 05:28

Reakce na markon #1Načítám náhled komentáře...: S timto ovsem souhlasim do posledniho slova :-).


31
Levis 23. 12. 2005 08:45

Ja sem zazil velmi intenzivni vztah. Jak se pise "Laska jak tram". Po rozchodu jsem se z toho lecil dva roky. Zkousel sem i to co se zde pise. Je to napsano opravdu drsneji, ale ve finale to pomuze zkutecne jen docasne. Udelal sem si o ni i album z fotkama a to me strasne vzdycky deptalo. Mockrat sem ho chtel vyhodit a znicit vsechny vzpominky. Az mi jednou pomohla kamaradka s kterou sem se vyspal a dobre pokecal. Pokud clovek zazije opravdovou lasku, mysli si, ze je to opravdova laska, jedine co zbyva je naucit se stim zit. Zjistil sem, ze ji ze sveho srdce uz vymazat nejde. Uz tam ma proste sve misto. Celkove mi to moc pomohlo. Ted se sni dokazu bezproblemu bavit, tancovat a dokonce sme zase bezva kamaradi. Sem rad, ze sem to album nevyhodil :-) Naucte se stim zit, protoze minulost a vzpominky nelze vymazat ani zmenit. Zavrete kalendar minulych dni a vyrazte s usmevem do ulic, jak pise Ash. Bezva zenskych je tam zpousta, jen je chlap nesmi prehlizet. Snad to trochu pomuze tem zoufalcum :-)

Reakce na komentář: paserak #115Načítám náhled komentáře...

32
Lischai 23. 12. 2005 12:51

On nám tu spontáně vznikl takový drobný názorový spor mezi dvěma tábory, které pracovně můžeme označit jako "romantici" a "praktici". Zatímco ti druzí při čtení přikyvují a souhlasně mručí, romantici jsou plni pohoršení a znechucení, pramenícího zejména z použítí slov "ošukat" a "deset jiných" v jedné větě.
Já sám, ač jsem chlapec veskrze jemný, který větší část své puberty trávil nešťastnými láskami, dávám autorovi článku za pravdu.
A pokud jste i vy, romantici, doporučuji vám zaměnit nepříjmenou "šukací větu" za něžně: "Jít ven a pokusit se okouzlit deset jiných nádherných slečen, z nichž každá má šanci stát se vaší partnerkou na zbytek života."Postup (a cíl) je prakticky stejný, jen se u toho necítíte jako děvkaři a prasata. Trochu pokrytecké, ale o to citlivější k něžné duši.

Reakce na komentář: stancza #33Načítám náhled komentáře..., DuckDaffy #65Načítám náhled komentáře...

33
stancza 23. 12. 2005 13:01

Reakce na Lischai #32Načítám náhled komentáře...: já se považuji spíš za romantika, přesto ten článek mě nepobuřuje ani oním "ošukat" ani "deset jiných". řekl bych, že tak expresivně to oki vyjádřil schválně, trocha nadsázky v tom určitě cítit je nebo jsem sám, kdo to tam cítí?


34
xXx 23. 12. 2005 13:24

Tohle je dobrej článek, je jasný že babám se to nelíbí, ale to je holt vaše smůla.


35
The black sun 23. 12. 2005 15:13

hmm, to co jsi psal o lasce… ja si spis myslim, ze je hodne pravdivy tohle> http://liter.cz/Uvahy/84-view.aspx
da mi nekdo za pravdu?


36
crusader 23. 12. 2005 16:16

Pro jedno kviti slunce sviti jen tak dlouho, jak mu to mi sami dovolime.


37
Arne 23. 12. 2005 17:54

Clanek se mi zda jako velice dobra rada do zivota a inteligentni clovek si z nej vytahne to podstatne. I tvrzeni "osukat 10 jinych slecen" je sice trochu extremne vyjadreno ale podstata je velmi na miste. Jenom idiot vyleti po precteni clanku ven a zacne znasilnovat zenske aby splnil onu desitku, normalni clovek vsak zacne premyslet. Akorat co me stve, je to ze sem neco podobneho necetl uz mnohem driv, co nervu mi to mohlo usetrit.


38
OKi98 23. 12. 2005 18:16

Je krásně vidět, kdo článek pozorně četl a pochopil ho, a kdo ho jen tak prolítl, aby mohl kštít oheň a síru (Lily + Ash => něco s tím svým negativismem dělejte, měli byste se ze života radovat). Už několikrát jsem zdůraznil, že apeluji na přemýšlení čtenáře.

Ti, co článek pochopili, správně vydedukovali, že primárně jde o vyřešení vnitřních problémů a že ošukání 10 jiných slečen má naprosto jiný význam (proto jsem použil této nadsázky).

Pokud k analýze důvodů (a následnému řešení vnitřních problémů) nedojde a člověk bezmyšlenkovitě střídá partnery za účelem "vytěsnění" jiného člověka z hlavy nikdy se z přehnané fixace nedostane (možná jen přejde na další). Tito lidé totiž hned na počátku dělají chybu tím, že špatně racionalizují a dávají vinu za své pocity někomu jinému.

A jestli je to řešení nejlepší? Řekl bych, že nejpraktičtější – u hledání nového partnera to stejně skončí.

PS: jen nechápu, kde se tady vzaly úvahy o vztahu.

Reakce na komentář: lily #39Načítám náhled komentáře..., Ash #40Načítám náhled komentáře..., Smaky007 #41Načítám náhled komentáře...

39
lily 23. 12. 2005 18:28

Reakce na OKi98 #38Načítám náhled komentáře...:
taky ti přeju šťastný a veselý, oki…


40
Ash 23. 12. 2005 19:25

Reakce na OKi98 #38Načítám náhled komentáře...: Vzdyt to byl prece velmi pozitivni prispevek :-) Nechvalim clanky tak casto, takze kdyz rikam, ze tenhle me hodne pobavil a ze byl hodne nakopavaci, tak to tak i myslim. Odpustil jsem ti i ten materialisticky pristup k velebene polovine lidstva. Nemas zac :-)"Doprdele jak to mam vedet." jsou expresivni vyrazy na svem miste. Je z nich krasne citit ta pochopitelna beznadej radce a snaha pomoct vedome trpicimu. A ze se raduju ze zivota, to uz tady vi asi vsichni :-) Takze ti taky preju stastny a vesely, oki…

Reakce na komentář: OKi98 #44Načítám náhled komentáře...

41
Smaky007 23. 12. 2005 20:39

Reakce na OKi98 #38Načítám náhled komentáře...: Občas je dobrý dávat si bacha na to,co píšeš,někteří lidé rádi dělají z housenky ještě větší housenku… Kdo při čtení aspoň trochu používá hlavu,tak význam článku pochopil…


42
thcenda 23. 12. 2005 23:23

mno celkem souhlas … musím přiznat, že před pár měsíci jsem byl v podobné situaci a tenhle článek …no nevím, asi by se mi moc nelíbil … ale po tom co jsem si to prožil tak už prostě "vím" .. nesouhlasím sice úplně doslovně s " vyšukat 10 jiných slečen", ale ono to asi taky doslovně nebylo myšleno a pokud bylo tak proč ne pokud to někomu tak vyhovuje .. jediný problém vidím v tom, že když jsem byl v tom srabu, tak mě mohl kdokoli říkat co chtěl, ale já to nebral .. prostě si to člověk musí zažít … btw: pokud je někdo takovej že si všechno včas uvědomil tak před ním upřímně smekám …

Reakce na komentář: stancza #45Načítám náhled komentáře..., SocPredator #46Načítám náhled komentáře...

43
Fantom 24. 12. 2005 00:18

Já souhlasím s tím, jak to napsal ASH. Popsal to velmi pregnantně. Navíc, každý jsme jiný a každému vyhovuje odlišný přístup.

Jinak ale ani neodsuzuju, jak to říká OKI, inteligentní člověk si z toho vytáhne pro sebe to podstatné. Beru, že ten často zmiňovaný výraz o ošukání 10 holek má spíš nakopávací význam, a že v pozadí textu chce autor nejspíše říci něco jako "pro jedno kvítí slunce nesvítí".

Tak asi tak, soudruzi.


44
OKi98 24. 12. 2005 00:58

Reakce na Ash #40Načítám náhled komentáře...: Omluva, spletl jsem si tě s Nerudou :-).

Jinak tobě i mé milované Lily – štasný a veselý :-).


45
stancza 24. 12. 2005 11:24

Reakce na thcenda #42Načítám náhled komentáře...: zkušenost je nesdělitelná…


46
SocPredator 24. 12. 2005 11:27

Je to platné ve všech bodech. Bohužel.Reakce na thcenda #42Načítám náhled komentáře...:
Podepisuji váš názor


47
mastnak 25. 12. 2005 13:41

Jako univerzalni clanek pro univerzalni lidi to je mozna dobry. Kazdej si z toho musi vzit to svoje. Ja napr. ted resim rozchod po 4,5 letym hodne intenzivnim vztahu. Prvni opravdova laska se vsim vsudy. Resim presne ty problemy, fixace, zamilovanost do osoby ktera je pravdepodobne uz odmilovana… . Za sebe muzu rict, raci se v tom poradne vykoupu a sam si vsechno proberu nez behat za dalsima holkama a delat ze sem v pohode, kdyz nejsem. Bylo by nanejvis trapny oslovovat ji napr jejim jmenem… Ale lidi sou ruzne.

Reakce na komentář: Navi #49Načítám náhled komentáře...

48
black_lemon 25. 12. 2005 21:54

Clanek je super, vyborne Oki98.


49
Navi 26. 12. 2005 12:42

Reakce na mastnak #47Načítám náhled komentáře...: proc by jsi ji nemohl i nadale oslovovat jmenem? to jste vykopali valecnou sekeru?

Reakce na komentář: Augi #50Načítám náhled komentáře...

50
Augi 26. 12. 2005 16:32

Reakce na Navi #49Načítám náhled komentáře...: On myslel oslovovat jine holky jmenem sve byvale…


51
p3on 26. 12. 2005 22:40

Jo tak tenhle clanek presne popisuje mne.. Ja "svou damu" obdivuju uz dobrej rok a kdyz jsem se asi pred mesicem vyjadril, tak me odmitla – je zadana.. Jsem z toho uplne na sracky. (Omlouvam se za vulgaritu) Kudy chodim tudy na ni myslim, nemuzu se toho zbavit.. Kdyz ji potkam, nezmuzu se na slovo.. Proste fixace. Ale k cemu tim mirim: Nejsem si moc jistej, ze kdyz osukam 10 jinejch, tak ze mi to nejak vyrazne pomuze..

Reakce na komentář: Carrpo #59Načítám náhled komentáře...

52
Perez 26. 12. 2005 23:39

… a hlavně když tu holku na kterou jsem fixovanej miluju nebudu dělat do jinejch holek. Ne proto, že je ta fixace tak silná, ale proto, že ji mam fakt rád a tohle se prostě nedělá. Neni teda nějakej jinej způsob? Že se ptám co…

Reakce na komentář: Ash #53Načítám náhled komentáře..., DuckDaffy #65Načítám náhled komentáře...

53
Ash 27. 12. 2005 09:19

Reakce na Perez #52Načítám náhled komentáře...: Kup si taky jeste auto, zaparkuj ho pred barakem, vyhod klicky a chod se na nej koukat.

Samozrejme ze je jinej zpusob. Vetsine lidi to casem dojde, ze tak posedlost je sice hezka, ale nesmi to trvat vecne. Tak treba nejsi extremni chudak, kteremu to bude trvat leta, ne??


54
mastnak 27. 12. 2005 17:28

2Perez: Chlape u tebe me neni jasny jestli ta tvoje slecna je tvoje bejvala slecna nebo radoby budouci? Jestli je bejvala, je to hodne tezky. Jsem v takovy situaci a nevim kde me hlava stoji a do toho dalsi problemy. Je dobry se kouknout do sebe jak to vlastne je. Proc to skoncilo a jestli je naka sance zacit znovu. A strasne dulezity je komunikace s tou slecnou.
Jestli je radoby budouci, je to lehci. Hledej jinde… ale s citem .)

Reakce na komentář: Perez #74Načítám náhled komentáře...

55
holka 27. 12. 2005 18:29

no, ja jsem sice holka, ale myslim, ze ten clanek presne plati, kdyz jeden nechce, a to i presto, ze mam tu fixaci, jak jsem nedavno zjistila, tak se holt kouknu po jinych, prece on taky nesedi doma…sice tim me mozna prestane zajimat, ale tak potom jsme si holt nebyli souzeni, a kdyz bude chtit, tak se zacne s komunikaci :-)je to jen o tom nepropadnout se nekam, a navic tim rozhlizenim se se toho clovek hodne nauci.


56
maros 27. 12. 2005 20:15

durazne nesouhlasim s celym timto clankem. presny opak je pravdou, je potreba se fixovat na jednu holku, protoze pak je to cely mnohem krasnejsi a clovek ma z toho vetsi pozitek.
dobra rada pro vsechny> kdyz se vam nejaka dama libi, tak se ji snazte dostat za kazdou cenu. zkousejte to klidne i desetkrat. holky maji rady vytrvalost a kdyz vidi, ze je hosan chce tak se nechaji premluvit a jdou do vztahu se vsim vsudy.
castokrat taky zabralo kdyz jsem holku opil. ta pak byla povolnejsi a par krat doslo i k sexu primo v hospode na toaletach.

Reakce na komentář: Smaky007 #57Načítám náhled komentáře..., Jay #83Načítám náhled komentáře...

57
Smaky007 27. 12. 2005 20:18

Reakce na maros #56Načítám náhled komentáře...: Tak to se pleteš,důrazně nesouhlasim s tebou… Pokud za holkou dolejzáš a zkoušíš to opravdu nepřetržitě,tak tě za chvíli pošle….no však ty víš… A co se toho opití týče – jo,je to jednodušší,ale ztrácí tím to kouzlo úlovku…

Reakce na komentář: maros #58Načítám náhled komentáře..., Psavec #60Načítám náhled komentáře...

58
maros 27. 12. 2005 21:06

Reakce na Smaky007 #57Načítám náhled komentáře...: to se pletes, ne jednou se mi stalo, ze kdyz jsem za damou prisel po pate, nebo seste, zmenila svuj pristup ke mne a dala mi sanci kterou sem vyuzil. vytrvalost proste zensky ceni. pozdeji mi rekla, ze jenom zkousela jak velmi ji chci. ne nahodou se rika "trpelivost ruze prinasi".

Reakce na komentář: Psavec #60Načítám náhled komentáře..., Smaky007 #63Načítám náhled komentáře..., Smoky la Moka #64Načítám náhled komentáře...

59
Carrpo 28. 12. 2005 00:30

Reakce na p3on #51Načítám náhled komentáře...: Precti si ten clanek jeste jednou. Ale tentokrat koukej takrikajic mezi radky. Nejde o to nekoho osukat. (Tedy alespon ne primarne) Hlavni je dostat se k jadru a pricine tve fixace, coz ti pomuze zorganizovat svuj nejen citovy zivot. Tak abys uz nebyl ve vsem ovlivneny nesmyslnou chemii.

Z vlastni zkusenosti mohu rict, ze to jde a nemusis osukat vubec nikoho!


60
Psavec 28. 12. 2005 01:01

Reakce na Smaky007 #57Načítám náhled komentáře...: Reakce na maros #58Načítám náhled komentáře...: To je docela zajímavý rozpor, který jsem se pokoušel už mnohokrát vyřešit. Jedni se budou přiklánět k tvrzení, že tlačit na holku nemá smysl, druzí budou říkat, že holka se musí uhnat. Co je lepší? Mě připadá, že obojí nevede k ničemu. Když nebudu nic dělat, nebude se nic dít; když na to budu tlačit, možná se i nechá uhnat, ale nebude to ono. Přijde mi nejlepší se na problémovou vykašlat a poohlédnout se po jiné. (takže radši OKiho metody)
Jo a chtěl jsem tady taky prohlásit, že číst tyhle diskuse fakt stojí za to. :-) Moje nejoblíbenější postavy jsou řekl bych Ash a OKi98. Měl bych pro ně i krycí jména: GandalfSaruman. :-) To ne jakože jeden je hodnej a druhej zlej! – oba to myslí dobře (víme všichni).
Ashi, doufám, že taky budeš mít brzy u Qarka nějaký článek. ;-)

Reakce na komentář: DuckDaffy #65Načítám náhled komentáře...

61
Martan 28. 12. 2005 08:50

Kdo zna Tolkiena i knizne, vi ze Saruman nebyl vzdycky "zaporak".


62
m.p. 28. 12. 2005 10:18

Naprosto úžasný článek. Odhalil mi logiku věcí, jež jsem doposud jen trpně prožíval. Obrovské díky.
M.P.


63
Smaky007 28. 12. 2005 11:04

Reakce na maros #58Načítám náhled komentáře...: No,mylim,že hlavně záleží na typu holky… To je celý…


64
Smoky la Moka 28. 12. 2005 14:23

Reakce na maros #58Načítám náhled komentáře...: Určitě jsou holky, který zkusí tvojí trpělivost a zjistí tak jak moc je chceš, ale většina normálních holek se na to kouká jako na trapný dolejzání. Každej to vidí samozřejmě jinak, ale já bych třeba nemoh' být s holkou o které bych věděl že mě napoprvé, napodruhé, napotřetí… odmítla. Nehledě na to, že mi přijde dost ponižující pořád takhle někoho uhánět. Prostě patřim k tý skupině, kde když holku napoprví nezaujmu, už to pak moc neřešim. Neřikám že se do mě musí hned zamilovat, ale měl by tam být nějaký impuls.
A to opíjení nebudu snad ani komentovat. To je jako dát góla do prázdný brány.

Reakce na komentář: DuckDaffy #65Načítám náhled komentáře..., mladá Slovenka #102Načítám náhled komentáře...

65
DuckDaffy 29. 12. 2005 06:08

Reakce na Smoky la Moka #64Načítám náhled komentáře...: Jeden pokus vs. vytrvalost – myslím, že je to značně individuální. Mám obavy z toho, zda si holky jsou vědomy toho, že od kluka, který se jim skutečně líbí, mohou dostat jen a pouze jedinou šanci, zda by si pak nevyčítaly svou příkrost. Každá nátura si to představuje jinak a samozřejmě taky záleží na situaci a časovém odstupu…

Reakce na Psavec #60Načítám náhled komentáře...: Všeho s mírou, řekněme 3× se pokusit a pak už si pořádně rozmyslet, oč vlastně běží. ;-)

Reakce na Lischai #32Načítám náhled komentáře...: Tohle jsi napsal moc hezky. Když se na to člověk podívá pod různými úhly, tak se ta pachuť může objevit a je třeba ji interpretovat správněji či stravitelněji.

Reakce na Ash #28Načítám náhled komentáře...: Ashi, skvělý rozbor zoufalců! :-)

Reakce na Perez #52Načítám náhled komentáře...: Tohle je správná logická úvaha, když je kluk zamilovaný (či ve skutečnosti zafixovaný), těžko by mohl vědomě de facto zahýbat či být nevěrný své slečně…

Myslím, že to tu ještě nikdo neřekl, ale článek pojednává o platonické lásce, není-liž pravda? A ta má své místo a není třeba ji zavrhovat, jen se to nesmí přehánět. :-)

Reakce na komentář: Perez #66Načítám náhled komentáře...

66
Perez 29. 12. 2005 12:25

Reakce na DuckDaffy #65Načítám náhled komentáře...: jen se to nesmí přehánět.
No právě, teď jen zjistit kde končí ta zdravá přirozená fixace a kde začíná ta přehnaná… ?

Reakce na komentář: John #67Načítám náhled komentáře...

67
John 29. 12. 2005 13:16

Reakce na Perez #66Načítám náhled komentáře...:
Končí tam, kde nám způsobuje zbytečné trápení a nesmyslné otázky. Přečti si článek ještě jednou a možná to najdeš.


68
MSR 29. 12. 2005 14:13

Vyborny clanek….
Hodne sily a spoustu skvelych clanku do Novyho roku ;-)


69
CID 30. 12. 2005 21:44

peknej clanek, sice mam obcas jiny nazory ale celkem bych
uvital prispevek na tema 'jak dostat holku, ktera je na tebe nastvana' uz drive jsem cetl, ze lehce nastvana holka je pro Tebe nejlepsi vyhoz pozice ale rad
bych vedel co dal, do takovyhleho rozpolozeni dokazu dostat skoro kazdou :-) co dal….?


70
Pavla 31. 12. 2005 11:58

Reakce na Neruda #29Načítám náhled komentáře...: Jo, joo!!!! Dej mu poradne na prdel frajere!


71
"D" 31. 12. 2005 20:55

no kau se mse probudil tohle je muj pripad tak to neee ja deset let mit v hajzlu nechci s tim neco udelam!!


72
Jorge 01. 01. 2006 23:24

super článek! :-)


73
medvídek 03. 01. 2006 12:44

No co říct. Článek je jak už řekli jiní docela krutě napsanej, ale dobře poukazuje na to, že nemá smysl furt strádat nad jedním člověkem, pak ten život promarníme ani nevíme jak. Je fakt, že nám některé věci(například ty písničky)připomínají minulost, ale když se s tím nenaučíme žít, tak se budeme stále topit v tom samém. Východisko není hned dostat několik holek do postele, ale dělat zkrátka něco jiného – zabavit se! A ne stále myslet nad tím co bylo a proč to tak bylo. Ze začátku možná, každej potřebuje čas, ale nesmí to být zas až tak dlouhá doba. Po pár letech(u každého to trvá jinak dlouho)na to třeba budete rádi vzpomínat v dobrém, a na to hnusné zapomenete. Tak hodně štěstí. A šťastnej novej rok :-)


74
Perez 03. 01. 2006 16:08

Reakce na mastnak #54Načítám náhled komentáře...: Rádoby budoucí. Ono se hledá jinde špatně, když ji máš pořád v palici a seš přesvědčenej o tom, že s ní bys byl nejšťastnější :-(


75
mastnak 03. 01. 2006 19:58

2perez: docela ti zavidim tvoji situaci. Ja mam opacnej pripad :-( Ty mas v podstate jen predstavy o ni jaky by to bylo a ty se nemusej splnit. Horsi je kdyz mas vzpominky na to co bylo a vis ze z tvoji strany je vule pokracovat v tom vztahu a zachranit ho. Na tvym miste bych si o ni zjistil pokud mozno co nejvic informaci. Zajmy, jaka je atd. A podle toho vybral misto a sesel se sni. A uvidis. A kdyz odmitne, vydejchal bych to a bud hledal jinde nebo tak jak to delam ja, zil a ono to prijde samo…

Reakce na komentář: Perez #76Načítám náhled komentáře...

76
Perez 03. 01. 2006 20:56

Reakce na mastnak #75Načítám náhled komentáře...: To máš určitě horší, to souhlasim. Hele, já bych si o ní nic nezjišťoval a hned šel za ní. Problém je ale jinde. Tu holku se viděl párkrát tak před půl rokem, jezdila se mnou busem, bohužel v tý době sem neměl ještě tolik odvahy (resp. zkušeností) abych ji oslovil a pořád vyčkával na vhodný okamžik. Ale najednou se nějak ztratila. Ze začátku se mi ani moc nelíbila, ale pak se to ve mně nějak "uleželo" a už z toho nemůžu ven. Je to dost divný, nikdy sem s ní nemluvil, ani neni nijak extra hezká (ale mně se líbí maximálně :-) a přesto na ni pořád musim myslet :-(. Ale je jistý, že kdyby teď někdy náhodou zase jela se mnou, buď bych byl pos*anej a nic nezkusil nebo bych ze sebe udělal kreténa. Nedělá mi problém balit, resp. se seznámit s holkou, kterou uvidim a hned se mi zalíbí, ale kdybych viděl holku, na kterou myslim přes půl roku, nevim co by to se mnou udělalo :-(.

Reakce na komentář: Tony Hawk #84Načítám náhled komentáře...

77
krtek 04. 01. 2006 20:05

urcite to ma spoustu podmetnyho,pravda nahradil bych 10 jinym vyrazem,ale v podstate je to presny pokud to neberete doslova.

aco takhle stav kdy ste prilis pohodlni nez aby ste sli do vaznejsiho vztahu stav me to takhle skoro vyhovuje

ucel clanek splnil bourliva diskuze

Reakce na komentář: Ash #79Načítám náhled komentáře...

78
Fix hymlhergot 04. 01. 2006 23:40

No, jak říká OKI, inteligentní člověk si z toho vytáhne pro sebe to podstatné. Ja sem si z toho vytahl docela podstatnou vec. Doufam ze uz tady zadny clanek od neho neuvidim, protoze jestli "psal mezi radky", tak mu to moc nejde. Spis vubec. Kdyby clanek se stejnou meziradkovosti napsal Qark, tak verim ze by mi nezbylo nez smeknout, jako ostatne skoro vzdycky. Ale bohuzel, tenhle clanek psal oki a taky to podle toho vypada… dobry shit


79
Ash 05. 01. 2006 00:51

Reakce na krtek #77Načítám náhled komentáře...: ucel clanek splnil bourliva diskuze
aha


80
Ymberka 06. 01. 2006 16:08

Já se obávám, že Okiho rada může být dvojsečná zbraň. Inteligentní člověk skutečně pochopí, jak to bylo mezi řádky myšleno, ale ten většinou tuto radu už zná a nepotřebuje ji; umí si v takové chvíli říct sám, že je potřeba se od té slečny nějak odpoutat. Ale "zoufalec" (jak tu pěkně říkáte), který článek pochopí buď jen částečně, anebo úplně doslova, dopadne hůř:
1) Pokud pochopí článek zcela doslova a skutečně se vyspí s deseti holkama – zjistí, že to vždycky pomohlo jen na chvilku, ale doopravdy ne, protože jak píše sám Oki, jeho rada může pomoct jedině ve chvíli, kdy člověk chápe její skutečnou podstatu (a ta spočívá ve změně náhledu na vlastní situaci, a ne v bezmyšlenkovitém ošukání celého města).
2) Pokud pochopí článek jen tak napůl, pravděpodobně si řekne – dobře, nemusím doslova spát s deseti holkama, ale budu se snažit být atraktivní, spravit si sebevědomí, porozhlédnu se rychle po jiné, protože nač se trápit, klín se klínem vybíjí, rychle se zamiluju do jiné, pokud to půjde… No a bez velkého vybírání si najde nějakou jinou fajn slečnu, protože je jich přece spousta. (Vím, že rada takto nezní – jde o to si s holkama užít, ne se vrhnout rychle do dalšího vztahu. Ale kolikrát se vám to vymkne z ruky a stejně v tom vztahu skončíte, i když jste nechtěli? Jen proto, že jste to chtěli uspěchat a rychle zapomenout na tu původní?) A po určité době samozřejmě zjistí, že, jelikož slečnu vybíral ve spěchu, v poněkud nestabilním psychickém stavu a pouze podle pofidérního kritéria "tahle je fajn, s tou na tu původní zapomenu", trochu se utnul a najednou chodí s nějakou kravkou, která vůbec není tak fajn, jak se původně jevila. A je mu hůř než předtím…

Pochopte mě, prosím, správně – neříkám, že takhle mi ten článek vyznívá. Chápu, co se jím míní. Jen varuji před tím, že cílová skupina čtenářů může obsaženou radu velmi snadno špatně pochopit a nadělat si víc škody než užitku. Osobně si myslím, že určitá doba utrpení třeba po rozchodu je logická a užitečná – a snažit se ji co nejdřív za jakoukoli cenu a jakýmikoli prostředky překonat nemusí být úplně ku prospěchu věci.


81
Elf 08. 01. 2006 11:01

Reakce na Navi #11Načítám náhled komentáře...: Mílé Bravíčko,
jsem chlap-obluda. Co mám dělat? Prosím poraďte.


82
Nomusichere 09. 01. 2006 00:12

Super článek. Ze života a na platí 100%. :-P


83
Jay 09. 01. 2006 02:47

Reakce na MirekM #19Načítám náhled komentáře...: Reakce na MirekM #20Načítám náhled komentáře...: Jsem holka a presto nemam pocit, ze by ten clanek byl nechutnej. Je dost drsne napsanej, nicmene pravdivej a jak uz tu bylo parkrat receno, tak gramotnej clovek ho pobere a vezme si z nej to podstatny, aniz by sel a skoncil v posteli z kazdym, kdo mu prijde do cesty. A kdyz ses ptal, jestli to u holek funguje stejne, tak ver, ze jo.

Reakce na maros #56Načítám náhled komentáře...: Tebe je mi fakt lito,…nejen, ze si vubec nepobral o cem je v tom clanku rec, ale hlavne patris mezi ty chlapy, ze kterejch ma valna vetsina normalnich holek panickou hruzu a osypky. Ja osobne, neunavnejm stihackam jako jsi ty, po vcelku kratky dobe prestavam zvedat telefon, odpovidat na zpravy a vubec je radikalne a nemilosrdne mazu ze svyho zivota. Takovej chlap u me ztraci veskerej kredit a neumim si ani predstavit mit nekoho takovyho byt' jen za kamarada. Pokud o tebe holka nestoji a ma to v hlave srovnany, tak svym uhanenim niceho jinyho, nez zaslouzenyho ignorovani nedocilis. Jestlize se ti nekdy v minulosti zadarilo a nejaka ze slecen na neco takovyho zabrala, tak si gratuluj, to se totiz urcite mockrat opakovat nebude. Kdyz k tem tvejm uhanecim sklonum pridam i vychloubani tim, ze si tu a tam nejakou holku opil, aby byla povolnejsi, vychazi mi z toho, ze jsi naprosto ucebnicovej priklad zoufalce.


84
Tony Hawk 11. 01. 2006 16:47

Reakce na Perez #76Načítám náhled komentáře...: Tak to seš v řiti, tam neni co řešit :-)


85
Loki 11. 01. 2006 17:16

Rika se, ze zenska se da vyhnat z hlavy budto jinou zenskou a nebo chlastem. Rada pro vsechny, budte klidne na holky hodni, ale ne moc. Sem tam jim ukazte, ze vas muzou stratit, sem tam je ponizte, sem tam jim ukazte, ze ony budou skakat jak vy budete chtit a ne naopak. Myslete hlavne na sebe, ukazujte, ze vy jste ti nejdulezitejsi a pri tom sem tam udelejte neco co nebudou cekat….Darek, romantickou veceri…. sokujte ji a pak zase zpatky tam, kde vy jste panem a ony jen sluzky. Proc ? Protoze Ti hodni, co udelaji, co jim na ocich uvidi…. tak ti vzdycky prohraji,driv a nebo pozdeji ….


86
lll 16. 01. 2006 15:50

Dovolím si s článkem polemizovat.

Článek je vhodný pro "normální" (většinu) lidi, kteří se fixují na jednu osobu o které si myslí, že je ta "nejlepší", jedná se často o "platonickou lásku". Ti si skutečně zvýší sebevědomí, když zjistí, že podobných osob je povícero a na tu dotyčnou zapomenou, či si uvědomí, že nebyla taková, jak si mysleli.

Avšak člověk se může i fixovat na jinou osobu z jiných důvodů! Ne každému se líbí (resp. je pro něj vhodný) každý třetí, pátý člověk. Někdo si opravdu rozumí jen s každým 50tým člověkem…
Když dotyčný začne HLEDAT jiné potenciální partnery, bude akorát zklamán a začne se ještě více fixovat, litovat ztráty předešlého partnera, protože zjistí, že toho dotyčného mu to nenahradí ani zdaleka a jeho situace se bude zhoršovat, propadne depresím, alkoholu, spáchá sebevraždu…


Čili:
Nejdříve zjistit, snažit se rozlišit zda se v daném případě jedná o bod první či druhý.
V případě prvního bodu – může pomoci rada tohoto článku pro zvýšení sebevědomí.

Ale v případě druhého bodu bych spíše doporučoval zaměřit se na úplně jiný obor lidských aktivit, než balení "ženských". Spíše se zaměřit na kamarády, na sport, zaměstnání, rodinu, koníčky.
Člověk by si měl logicky zdůvodnit, že může být šťastný i bez partnera (či bez partnera daných vlastností), či s partnerem horších vlastností, dát si pauzu v hledání a do hledání (ne přehnaného – "za každou cenu") se pustit až poté, co změní svůj "fixační postoj". Co zjistí, že bude spokojen i s partnerem jiných (horších) vlastností a v případě, že nenajde ani to, tak i přesto může být šťastný (sice ne tolik, ale bude). Do té doby je lepší zaměřit se spíše na hledání kamarádů či kamarádek a jiných aktivit (sport, práce, škola, koníčky).

Reakce na komentář: Sumix #89Načítám náhled komentáře..., ree2 #90Načítám náhled komentáře..., OKi98 #98Načítám náhled komentáře...

87
John 16. 01. 2006 16:51

Když dotyčný začne HLEDAT jiné potenciální partnery, bude akorát zklamán a začne se ještě více fixovat, litovat ztráty předešlého partnera, protože zjistí, že toho dotyčného mu to nenahradí ani zdaleka a jeho situace se bude zhoršovat, propadne depresím, alkoholu, spáchá sebevraždu…
No a pak bude o jednoho nešťastného míň, a statistika je hned lepší. :-P

"Když 1/2 populace má 1 chleba denně a 1/2 populace žádný, statisticky má každý 1/2 chleba. Když pak ta polovina umře hladem, statistika se zlepší o 100%."
;-)

Reakce na komentář: Ash #88Načítám náhled komentáře...

88
Ash 16. 01. 2006 17:36

Reakce na John #87Načítám náhled komentáře...: Zajímavý řešení. Akorát prozměnu statistika sebevražd/úmrtnosti (=nárust třeba o destitisíce či statisíce procent) se budem muset nějak ututlat… Nechtěl bych to mít na starost :-D


89
Sumix 16. 01. 2006 19:08

Reakce na lll #86Načítám náhled komentáře...: Avšak člověk se může i fixovat na jinou osobu z jiných důvodů! Ne každému se líbí (resp. je pro něj vhodný) každý třetí, pátý člověk. Někdo si opravdu rozumí jen s každým 50tým člověkem…

Souhlasim… to je asi bohuzel zrovna muj pripad :-(


90
ree2 16. 01. 2006 20:03

Reakce na lll #86Načítám náhled komentáře...: ty to pises jako kdybychom meli slecnu 1 zahodit a zacit balit jine nahodne…
a u fixace se nemusi jednat jen o platonickou lasku – znam to z vlastni zkusenosti.
podle me je dobre, pokud te slecna vylozene neodpalkovala a ty nevis na cem jsi (treba ti i naznacila, ze z toho nic nebude, ale ty si to nechces priznat), kazdopadne at uz to vypada jakkoliv, tak ti nic nebrani flirtovat ci balit jine… ziskas tim zkusenosti a pak se ti bude lip balit i ta prvni (na kterou jsi fixovanej). plati to i pokud ti prvni jasne rekne, ze o tebe nestoji…
Zkuste to. Ja to zkousim momentalne…

Reakce na komentář: Sumix #91Načítám náhled komentáře..., lll #92Načítám náhled komentáře...

91
Sumix 16. 01. 2006 21:41

Reakce na ree2 #90Načítám náhled komentáře...: Taky moznost.


92
lll 16. 01. 2006 22:00

Reakce na ree2 #90Načítám náhled komentáře...: Ona ta fixace může být klidně i na osobu se kterou 10 let žijete a ona pak zemře, to je dost podobné… A v tom případě balení jiné může mít opačný efekt – člověk bude srovnávat s tou první a pokud jste ji měl opravdu rád a byla opravdu dobrá, tak se jí nevyrovná a Vy si akorát řeknete, že to je důkaz toho, že už nikdy nebudete mít to, co jste měl (či chtěl).
Psal jsem to pro tento případ…

Pokud jde o zkušenosti či získat "nějakou slečnu", tak pochopitelně s článkem souhlasím.

Reakce na komentář: ree2 #93Načítám náhled komentáře..., Ash #94Načítám náhled komentáře..., OKi98 #98Načítám náhled komentáře..., Pako #119Načítám náhled komentáře...

93
ree2 16. 01. 2006 22:08

Reakce na lll #92Načítám náhled komentáře...: aha, tak o tom ja psat nemuzu, protoze se mi to diky Bohu nestalo.


94
Ash 17. 01. 2006 01:19

Reakce na lll #92Načítám náhled komentáře...: Jen zbývá doplnit že srovnávání je pro malý děti. Toho je potřeba se zbavit prvořadě.. Nekupujem auto. Ale samo. to lidé dělají, to je pravda.

Reakce na komentář: lll #95Načítám náhled komentáře...

95
lll 17. 01. 2006 09:24

Reakce na Ash #94Načítám náhled komentáře...: Tak s tím nesouhlasím! Podle čeho si vybíráte partnera? Přece podle jeho vlastností, charakteru, předpokladů, ne? Analogie s automobilem je dobrá, je to přece to stejné, ne? Ekonomický vztah, ona nabízí cosi (sebe), vy nabízíte protihodnotu (sebe)…

A city? Ty také vycházejí z těch vlastností… Těžko se zamilujete do někoho, kdo se vám nelíbí a není vám sympatický…

Když si jdete koupit auto, také máte představu, že by se vám líbilo třeba Porsche a pak zjistíte, že máte na starou škodovku a musíte se rozhodnout, zda slevíte a koupíte škodovku, nebo nebudete mít nic… Je to stejné…

Reakce na komentář: Ash #96Načítám náhled komentáře...

96
Ash 17. 01. 2006 13:42

Reakce na lll #95Načítám náhled komentáře...: Hodnocení je ovšem něco jiného než srovnávání…

Když máš určité požadavky na auto, ze kterých z určitých důvodů nechceš slevit, tak je to v pořádku. Když ale budeš auto srovnávat s tím, které jsi měl předtím, dopustíš se spousty přehmatů ať chceš nebo nechceš.

Zvlášť, když si uvědomíš, kolik "lepších" aut a "lepších" lidí na světě je. Lepších aut než to, co máš, a "lepších" lidí, nežli je Tvoje partnerka a hlavně také "lepších" lidí, než jsi Ty.

"Je to pěkný auto, nojo, ale nemá kožený sedačky." Spousta lidí si v tu chvíli neuvědomí, že kožené sedačky pro ně nejsou vůbec důležité. Akorát "je měli předtím".

Pokud mohu něco říct jako svou životní zkušenost, tak je to nesrovnávat lidi. Dívka A je milá, usmívá se, ..škoda že dívka B se také neusmívá tak jako dívka A. Je to slepá cesta – místo řady skvělých dívek, což obě bezpochyby jsou, budeš vidět divky s řadou "nedostatků". I když dívka B bude třeba hodnější a komunikativnější, ten nedostatečný úsměv jí neodpářeš.

Možná se ti kvůli tomu dokonce nebude líbit a nebude Ti sympatická. Pak se do ní třeba ani nezamiluješ. V tom máš naprostou pravdu… Možná tím i o leccos přijdeš.

Věřím, že jsi třeba člověk, který je schopen soudně uvažovat a nenechá se sám sebou příliš ovlivnit, takže když si koupí starou škodovku, nebude zbytek života litovat, že neměl na to Porsche. Ale je dost lidí, kteří by třeba takto žalostně skončili, a v horším případě by tak třeba přistupovali nejen k autům, ale i k lidem, což je asi vůbec nejhorší.

Nesnaž se semnou prosím moc polemizovat :-), ale trochu se nad tím zamysli. I když vlastně mám pocit, že ani Tebe možná nenapadla jedna zásadní věc.. To že se Ti "líbí třeba Porsche", to neznamená, že se Ti nemůže líbit i stará škodovka. Víš to? Ono je to totiž docela těžké, a to i pro soudného člověka. Když ji srovnáváš s Porsche…

Pak se může stát, že svou starou škodovku ráno nepohladíš, a při startování se nezaposloucháš do toho báječného zvuku, jaký při tom vydává jen ona. Pak se taky může stát, že ti škodovka nenastartuje. Protože jsi ji zapomněl ráno pohladit.

Nechci Tě vůbec nijak přemlouvat – ale je to báječný život, tohleto :-) Neznamená to spokojovat se s málem. Znamená to vidět to hezké.

I když ty SLKčka jsou fakt boží :-)

Reakce na komentář: lll #97Načítám náhled komentáře...

97
lll 17. 01. 2006 17:51

Reakce na Ash #96Načítám náhled komentáře...:
Možná jsem měl uvést jiný příklad aut. Porsche se bere jako luxusní, krásné auto, neměl jsem na mysli "nejlepší holku", "nejkrásnější"… Uvedu tedy jiný příklad.

Např. měl jsem Favorit Pick Up, což bylo ideální auto pro mě. Nebylo nejrychlejší, nebylo nejhezčí, nemělo nejmenší spotřebu… Ale mohl jsem ho využívat i pro jiné aktivity jen pro ježdění, mělo velký úložný prostor, apod.
Analogie s dívkou je jasná. Nebyla nejhezčí, nejchytřejší, atd. Ale měla třeba podobné záliby a jiné výhody…

Předpokládejme, že budeš chodit po bazarech, kde moc Pick Upů nebude. Uvidíš sice pěkná auta – Porsche, výkonná auta – náklaďáky, ale ten ideální Pick Up pro Tebe to nebude!

V tom případě Ti rada tohoto článku – "vyšukat 10 ženských" – "obejít 10 autobazarů" bude na nic, akorát tím ztratíš čas a akorát se zklameš.

Budeš se tedy muset rozhodnout – logicky, rozumově – zda budeš pořád trvat na Pick Upu, který nejspíše ani neseženeš, nebo si koupíš obyčejnou škodovku, se kterou se dá jezdit, ale nemůžeš s ní dělat vše, co s Pick Upem. A zda ty věci, který jsi dělal s Pick Upem můžeš udělat jinak, nebo zda je musíš vůbec dělat. Analogie – zda např. Tvé záliby či ty vlastnosti dané osoby Ti mohou nahradit kamarádi, přátelé, či zda je musíš provozovat!

Jinak s tím soudným uvažováním. Myslím si, že soudné uvažování je důležité a většině lidí dnes chybí. Lidé se zamilují do někoho, nekoukají sem a tam a za chvíli se rozejdou. Proč? Protože dali právě na ten úsměv, "na vzhled automobilu" a nekoukali se i po jiných užitných vlastnostech (třeba dostupnost náhr. dílů)… Ten vzhled a počáteční euforie pomine a pak když se auto porouchá, tak se vyhodí a koupí nové…

Čili závěrem chci říci, že ne každý se zbaví přehnané fixace tím, že se bude snažit hledat jiné potenciální partnery, aby si zlepšil sebevědomí. On to sebevědomí může mít, ale fixuje se pro ty "výjimečné vlastnosti".
A aby se toho zbavil, musí si sám logicky zdůvodnit, že není nezbytně nutné mít tyto vlastnosti, popř. že není nezbytně nutné mít vůbec nějakého partnera (v případě, že se bojí samoty). A v tom zdůvodňování mu spíše pomohou kamarádi, přátelé, rodina, koníčky, záliby či v extrému psycholog, Racionálně emoční terapie, než "hledání jiných".

Reakce na komentář: BERmaestro #99Načítám náhled komentáře...

98
OKi98 19. 01. 2006 17:18

Reakce na lll #86Načítám náhled komentáře...: Reakce na lll #92Načítám náhled komentáře...:
I když jsem se rozhodl, že pod tento článek nebudu psát komentáře udělám podruhé vyjímku.

Ti si skutečně zvýší sebevědomí, když zjistí, že podobných osob je povícero a na tu dotyčnou zapomenou
Sebevědomí si zvýší díky podniknutí kroků, které vedou ke zlepšení úspěchů s opačným pohlavím. Úspěch ve svádění závisí především na sebedůvěře, která je u jedinců trpícími přehnanou fixací velice nízká.
Dá se zvýšit mnoha různými způsoby, ale nejdůležitější z nich je zlepšení péče o sebe sama a to jak po stránce fyzické tak i duševní, protože ostatní zdroje zlepšení sebedůvěry přitahuje jako magnet (cvičení => lepší postava, endorfiny v mozku.. => zvýšení atraktivity => růst sebedůvěry => zvýšení úspěchu ve svádění => další zvýšení sebedůvěry..).
Kdo si článek vzal k srdci a vydal se na lov zjistil, že k úpěchům s druhým pohlavím je nejdůležitější začít sám u sebe a změnit se. Proto jsem jako první bod uvedl analýzu důvodů přehnané fixace.

Avšak člověk se může i fixovat na jinou osobu z jiných důvodů!
to je naprosto irelevantní, vždy jde o přiřknutí nadpřirozených vlastností objektu přehnané fixace (ve skutečnosti je většinou ani nemá).

Někdo si opravdu rozumí jen s každým 50tým člověkem…
kéž by ten poměr byl tak malý

Když dotyčný začne HLEDAT jiné potenciální partnery, bude akorát zklamán a začne se ještě více fixovat, litovat ztráty předešlého partnera, protože zjistí, že toho dotyčného mu to nenahradí ani zdaleka a jeho situace se bude zhoršovat, propadne depresím, alkoholu, spáchá sebevraždu…
to je pravda, když nevyřeší své současné problémy, protože jinak se pouze snaží "přefixovat" na někoho jiného. Přečti si komentář 38.

bych spíše doporučoval zaměřit se na úplně jiný obor lidských aktivit, než balení "ženských". Spíše se zaměřit na kamarády, na sport, zaměstnání, rodinu, koníčky.
jinak řečeno na aktivity, které zvýší schopnosti aplikovatelné na balení

dát si pauzu v hledání a do hledání (ne přehnaného – "za každou cenu") se pustit až poté, co změní svůj "fixační postoj".
jinak řečeno po provedení bodu 1 přejít k bodu 2

Co zjistí, že bude spokojen i s partnerem jiných (horších) vlastností a v případě, že nenajde ani to, tak i přesto může být šťastný (sice ne tolik, ale bude).
to je přesně to proti čemu jsem psal tento článek. Jestli je nebo není člověk šťastný záleží pouze na něm samém, na nikom jiném. Ten kdo své pocity/úspěchy/neúspěchy svádí na někoho jiného je slaboch a nedokáže za sebe přijmout zodpovědnost.
Takže je jedno jestli člověk má nebo nemá partnera, či jestli s ním je nebo není spokojen, jeho pocit štěstí závisí na něm.
Nezáleží na tom, jestli aktuálně má partnera, který mu prdí do obličeje a jemu to způsobuje neuvěřitelný pocit euforie.

Ona ta fixace může být klidně i na osobu se kterou 10 let žijete a ona pak zemře, to je dost podobné
v určitém směru se o podobnosti mluvit dá. Každý člověk ve svém životě ztratí řadu blízkých lidí, je kvůli tomu smutný a propadá beznaději – to je normální.
Jenže se s tím taky musí vyrovnat, aby k patetickým případům jako je Petr vůbec nedocházelo – a je jedno zdali se jedná o úmrtí nebo o rozchod.

Reakce na komentář: lll #101Načítám náhled komentáře...

99
BERmaestro 19. 01. 2006 22:18

Reakce na lll #97Načítám náhled komentáře...: Jak vas to vubec napadlo že mužete srovnavat babu s autem???! DYť auto je zcela neživé a nemá city …taktéž nemůžu jít a jen tak si nějákou v bazaru vybrat takhle to prostě není …ta holka vás musí nakonec chtít..tak a ted by mě zajimala přirovnání s autem :-).. jak vás auto může chtít začne troubit nebo se nenápadně lesknout? a když vás nechce pichne si gumu nebo jak?

Reakce na komentář: lll #100Načítám náhled komentáře...

100
lll 20. 01. 2006 10:33

Reakce na BERmaestro #99Načítám náhled komentáře...: Proč nesrovnávat ženskou s autem? (s trochou nadsázky pochopitelně).
Vy něco nabízíte (v případě auta peníze, v případě ženský vlastnosti+peníze :-) ) a naoplátku dostáváte protihodnotu.
Pakliže nemáte peníze, nemůžete si dovolit auto.
Pakliže nemáte vlastnosti, charakter, vzhled, sebevědomí, nemůžete si dovolit babu.
A pokud to chcete, musíte na tom pracovat – u auta sehnat peníze, u ženský se změnit (svůj postoj, způsob jednání).
Na některý auta nemáte a nikdy mít nebudete (Porsche). Některý auta nechcete (Trabant).
Podobné je to se ženami.

U aut je to jednodušší. Můžete se zaměřit víceméně jen na získání obnosu peněz a když ho budete mít, máte velkou šanci ho získat (ale také to nemusí tak být u některých unikátů).
U ženských často nevíte, kolik čeho a kde potřebujete…

Ale jinak je to stejné :-)


101
lll 20. 01. 2006 11:18

Reakce na OKi98 #98Načítám náhled komentáře...: Já s Vámi víceméně souhlasím!
S tím, že je nutné udělat analýzu důvodů přehnané fixace. Analýzu je dobré udělat s nějakým dobrým kamarádem, přítelem, s někým komu můžete důvěřovat a kdo vás chápe!

Též souhlasím s "Jestli je nebo není člověk šťastný záleží pouze na něm samém".

Co se týče:
"bych spíše doporučoval zaměřit se na úplně jiný obor lidských aktivit, než balení "ženských". Spíše se zaměřit na kamarády, na sport, zaměstnání, rodinu, koníčky.
jinak řečeno na aktivity, které zvýší schopnosti aplikovatelné na balení"

Tak s tímto bych polemizoval. Nemyslel jsem aktivity, které zvýší schopnosti aplikovatelné na balení. Ikdyž v podstatě cokoliv člověk dělá se mu může jednou hodit jako aktivita na balení. Ikdyž se budete zajímat třeba o problematiku odsíření tepelných elektráren, tak je možné, že s tím jednou někoho okouzlíte, resp. díky tomuto tématu objevíte danou osobu. Není to sice pravděpodobné, ale stát se to může a na světě se stávají větší náhody.
Spíše jsem měl na mysli, že člověk se musí přestat fixovat na balení, obecně na ženský a najít si jiné záliby, koníčky, přátele. Protože jakmile si začne říkat: "Musím v životě získat dobrého partnera, jinak nebudu šťastný", tak je na nejlepší cestě se začít fixovat – je zde ten strach z toho být sám. Tento postoj musí přehodnotit na: "Chtěl bych dobrého partnera, ale ikdyž nebude, tak budu šťastný, jsou horší věci v životě, než nemít partnera".
Já si myslím, že s tímhle postojem souhlasíte. Ale nevím, zda to článek zdůrazňuje. Ten se pořád točí kolem "balení", kolem toho, jak ženskou sbalit, jak se zlepšit, "vyšukat 10 ženských", atd.

Ona je to vcelku obvyklá rada "najdi si někoho jiného". Ale pokud tohle říkáte nějakému svému kamarádovi, tak mu tím často ještě víc ubližujete, pač ten dotyčný se začně fixovat na "balení", s tím, že je to důležité a že když selže, tak je špatný, nikdy nebude šťastný, atd.
Čili nejhorší rada, kterou člověku můžete dát je: "Měl by sis najít nějakou babu". Tím ho často ještě více zdeptáte.
Chce to myslet racionálně a snažit se dotyčného zbavit postoje "musím…" na "nemusím (… si najít vůbec nějakou babu), ale rád bych". Tím člověku stoupne sebevědomí a může si opravdu někoho najít.

Nevím ale zda toto bylo v článku plně zdůrazněno! To je to, co jsem chtěl svými příspěvky říci.

"Jakmile se ve svádění zdokonalíte, zjistíte, že nádherných slečen potkáte během dne několik, takže náhrada jedné z nich je otázkou několika desítek minut."
Ikdyž budete "superplayboy" a denně potkáte 10 dobrých holek, stejně můžete potkat jednu, která Vám učaruje a podobnou už nikdy nenajdete. Znám z okolí lidi, kteří jsou atraktivní, mají hodně potenciálních dobrých partnerů, ale přesto se fixují na jednoho, ikdyž ví, že by mohli mít jiné.


102
mladá Slovenka 20. 01. 2006 13:12

Reakce na Smoky la Moka #64Načítám náhled komentáře...: dost mizerne nechat sa odradit prvym nepodarenym pokusom. nic v zlom, ale nie vzdy ma clovek tu naladu. ak je to vzdy takto – to hej, ale chce to aspon par stretnuti. ked na dvorenie, pozornosti (ktory by mali byt vracane!) nemas chut a cas, nehladaj si radsej seriozny vztah.


103
sliva 07. 02. 2006 00:07

Reakce na MirekM #18Načítám náhled komentáře...: absolutni souhals !!!


104
Mll<>lE 07. 02. 2006 01:38

Reakce na Klea #21Načítám náhled komentáře...: Nechte okiho bejt von vam chce pomoct a vy ho zato prudite. Bych se nedivil kdyby se na vas priste vykaslal


105
Frank 08. 02. 2006 23:34

uhm, clanok som pochopil, mam (asi prehnanu) fixaciu a teraz otazka – co robit ked sa jedna o niekoho pri kom ste cely den v kancli viac nez rok a ktoremu dana fixacia vyhovuje kedze pred sebou nemate ziadne tajomstva (ona o nej samozrejme velmi dobre vie) akurat vas drzi stale na uzde lebo doma ma ineho? (v praci a mimo domov jej to nevadi) kedy jej definitivne prestat davat sancu? ako pragmatik suhlasim ze je na nej kopec chyb a nie je nicim vynimocnym a mam na viac, ono len keby sa dal ten rozum tak lahko pocuvat. podla mna veci nie su take jednoduche zase a vlastne cele to stoji na otazke co je zdrava a co prehnana fixacia a aky je vlastne rozdiel medzi fixaciou a laskou? ja ho akosi prestavam vidiet resp. ani nevidim, mozete mi to prosim povedat?

Reakce na komentář: Ash #106Načítám náhled komentáře..., Ash #107Načítám náhled komentáře...

106
Ash 09. 02. 2006 00:55

Reakce na Frank #105Načítám náhled komentáře...: kedy jej definitivne prestat davat sancu
Dobrej fór. Promiň nemůžu odpovědět, prostě jsou věci, které mne dostanou. Snad pozdějc.

A nebo jo, řekněme že teď mi vypadla zjednodušující definice že láska je šťastná láska, fixace je nešťastná láska. Jestli jsi šťastný, tak miluješ. Jestli si šťastný nepřipadáš, resp. máš s tou láskou nějaký vtíravý problém, a přitom to šmahem nesmeteš do koše a nejdeš být šťastný, jsi fixován.


107
Ash 09. 02. 2006 01:00

Reakce na Frank #105Načítám náhled komentáře...: Zdravá fixace je fixace na osobu, se kterou jsem šťastný, nezdravá je fixace na osobu, která mne činí nešťastným.

Pak jsou ještě slepí šťastlivci, těm nic nepomůže, jsou šťastní i s osobou, která by je objektivně měla činit nešťastnými, ale oni jsou neochvějně happy. Stačí že se na ně jednou usmála, od té doby to maj jistý a nafurt.

Reakce na komentář: Frank #108Načítám náhled komentáře...

108
Frank 09. 02. 2006 07:18

Reakce na Ash #107Načítám náhled komentáře...: no hej, lenze nic nie je dokonale, nemozes byt stastny aj nestastny stale, to je vec uhla pohladu, ako to beriem, s nou je to premenlive, ale beztak dam asi vypoved v praci tak ci tak a tak to bude definitivne poriesene casom

Reakce na komentář: Ash #110Načítám náhled komentáře...

109
tigy 12. 02. 2006 22:41

Reakce na johnik #3Načítám náhled komentáře...: me by spis zajimalo kde vezme 10 dalsich slecen na osukani :-)

Reakce na komentář: Ash #111Načítám náhled komentáře...

110
Ash 12. 02. 2006 23:16

Reakce na Frank #108Načítám náhled komentáře...: Proměnlivé se bere jako nešťastný, protože to bývá tak, že si člověk něco nalhává (to je to šťastné období) a pak občas prohlédne (to je to nešťastné).

Šťastný znamená buď pořád, nebo sem tam mrak, třaba z nějakého konkrétního důvodu, nicméně celkově by to mělo vyznívat spíše příznivě.

Když se mám s někým střídavě tak a střídavě onak a nevím vlastně jak se mám, protože to závisí na tom, kdy zrovna si takovou otázku položím, …tak to beru jako špatný a osobně bych byl pro v cestě za štěstím… pokračovať ďalej.


111
Ash 12. 02. 2006 23:18

Reakce na tigy #109Načítám náhled komentáře...: Každopádně jestli to veme doslova, může ta anabáze být docela srandovní. Nenabídne se někdo udělat test v terénu? :-D


112
Mamlas 24. 02. 2006 14:41

Qark: Predem musim pochvalit tyto stranky, protoze dle meho nazoru jsou vice nez pravdive a na vic mnohdy hodne poucne. A kdyby v nich pravda nebyla,muze te hrat alespon to, ze minimalne me zvedly naladu v jednom dni, kterej nebyl pro me moc valnej. Nicmene na druhou stranu jsou trochu krute pro ty, kteri maji nervovou soustavu trochu krehci a bohuzel nemuzou jiste prvky sve povahy zmenit, nebot ta je urcena z velke casti jejich temperamentem. Ja sam jsem z velke casti melancholik a mojim problemem je, ze ve chvili, kdy je treba neco udelat, nemohu. Proste nejde to. Pak se tim v ustrani samozrejme dost trapim, ze jsem to a to v pravou chvili neudelal,coz mi odvahy zrovna taky moc nedoda. Druhou moji prohrou je jak rikas "prehnana fixace" na holku, ktera za to nestoji. Nebylo by pro mne zas az takovym problemem se na ni vysrat, ale problemem je, se ji zbavit. Jsme v zamestani na jednom pracovisti a prelozeni na jine pracoviste je dlouhodobe vyloucene. Dost dobre mi plati a navic ve sve specializaci bych tezko uz takovehle zamestani nasel (resi to i moje bydleni). I kdyz je dost kruta, stale ji mam rad-ona me ne. Nasla si jineho a ja ji nemuzu ani nic rict, ona uz je do nej fakt moc zazrana a navic se ji neda nic vysvetlit…je to fakt zvlastni zahadnej tvorm ktery me i dost podrazi a citove zranuje a ja to potom delam take a ani nevim proc…mozna ji mam az moc rad. Takze sam vydis, ze to nema smysl proste "WITH YOU OR WITHOUT YOUsystem". Hledam bokem neustale nekoho,ale tim, ze jsem z touto divkou stale spoutan (kazdy den jsem od ni na 2 m distance), nedokazu zlomit zranujici a soucasne tak vrouci myslenky na ni. A to se fakt snazim. Navic je tu ta melancholie….Co s tim ? Hledat a trapit se dal ? Ja uz ale nic jinyho dlouhodobe nedelam a to me nici vic, nez kdyz jsem ji neznal. DIk za odpoved

Reakce na komentář: Honza #118Načítám náhled komentáře...

113
baster 28. 02. 2006 13:43

Myslim ze clanek a hlavne finalni rady odrazi rozdil mezi myslenim klukuz orientovane na cil a myslenim holek orientovane na city. OKI98 ma pravdu. Pri sukani jine slecny obvykle myslim na slecnu se kterou sukam. Tim ze o ni zacnu premyslet (uz pred tim sukanim) prestanu myslet na tu predchozi a navic uvidim svou vyvolenou v novem svetle. Kdo to vzal doslova je ponekud pomyleny.

Jinak k clanku bych jen dodal ze To ze je laska neopetovana znamena ze ma laska prichazi v nivec a proto je lepe dat ji nekomu kdo to oceni vice. Nechce-li nekdo prijimat pak je to jeho problem a ja s tim nic neudelam. Myslet si ze to ta osoba jednou pochopi je ukazka toho ze ja mam male sebevedomi nebo jsem liny hledat nekoho jineho. Oboji je spatne a ten vztah pravdepodobne stejne nevydrzi. Lide se totiz nezmeni nebo jen velmi pomalu.


114
Cherper 17. 03. 2006 11:53

Good clanek oki, ses typek;o)


115
paserak 12. 04. 2006 22:45

Reakce na Levis #31Načítám náhled komentáře...: Jo, jo, přesně tak to je. Vymazat to nelze, jen se s tim naučit žít.


116
M Michalík 17. 04. 2006 18:02

v prvni tride – proboha, jemu se libi tamta holka!!!
v treti tride – probaha, von si dal pusu s holkou!!!
v sesty tride – proboha, voni spolu chodej!!!
v devaty tride– proboha, voni spolu spali!!!
v tretaku  – proboha, von vysukal 10 holek!!!

(pokud vas vysukal pohorsuje muzete to cist jako "vazne se kamosi s dalsima holkama jakoby nic" :-)


117
hanz 15. 05. 2006 00:01

No já nevím…
Jedno takové kamarádské odmítnutí jsem skutečně řešil tak, že jsem po chlapsku šel a … to no ..
Ale člověk se pak nesmí ohlížet za těmi ošukanými, jinak by se ze sebe zjebal. Některý to pak mrzí. I ty ošklivý a hloupý, jak se vyjádřil nějaký stratég na začátku.


118
Honza 15. 05. 2006 00:17

Reakce na Mamlas #112Načítám náhled komentáře...: Tak ti nevím, ale jestli Ti ta dobře placená práce stojí za to? Já vím, že se to lehko říká, ale být tebou najdu si jinou práci a po nějakém čase (0,5 – 2 roky) i jinou slečnu. Jinak to bude pořád stejný a tvůj čas Ti nikdo nevrátí.


119
Pako 17. 06. 2006 12:01

Reakce na lll #92Načítám náhled komentáře...: Musim říct, že ti vůbec nezávidim. Obecnější poučení z tohohle článku je, že je potřeba myslet na jiný věci, než na tu osobu. Pokud člověka holka odmílta, může mít pocit, že neni dost dobrej. Když zkusí další, zvýší si sebevědomí a ještě se třeba něco naučí. Tobě by zase pomohli jiný aktivity a přátelé. Někam jenom vypadni, ať na ní nemusíš myslet, když večer usínáš nebo se ráno probouzíš a nemáš ten den co dělat.


120
E. 31. 07. 2006 00:56

Lidi, please, měl bych dotaz.
Co když, je takto přehnaně fixovaná holka na kluka? Jak ji pomoct?
Děkuji za odpovědi.

Reakce na komentář: lili #121Načítám náhled komentáře...

121
lili 31. 07. 2006 01:31

Reakce na E. #120Načítám náhled komentáře...: precti ji tento clanek :-)

Reakce na komentář: E. #122Načítám náhled komentáře...

122
E. 31. 07. 2006 02:10

Reakce na lili #121Načítám náhled komentáře...: :-) dík, to mě napadlo, ale myslím si, že řešení fixace u holek a kluků se liší a navíc by se možná ještě vyděsila z věty: „Běžte ven a ošukejte 10 jiných slečen“. Nevěřím, že to jak se zbavit fixace, podle OKi98ho popisu, by fungovalo i u holek ;-). Přeci jen jejich/vaše myšlení je naprosto odlišné. No třeba se mýlím, proto bych rád zjistil dívčí názor, jakým způsobem by se ony takové fixace na klukovi zbavily.

Reakce na komentář: mirek #124Načítám náhled komentáře...

123
martin 10. 08. 2006 12:59

Jestli osukas deset holek tak urcite neco chytis, protoze vsechno jsou to kurvicky.


124
mirek 17. 08. 2006 22:36

Reakce na E. #122Načítám náhled komentáře...: Přeci jen jejich/vaše myšlení je naprosto odlišné.

Odlisne je v tom, ze klukovi k tomu aby se chtel vyspat s holkou staci vestinou jen aby byla hezka a/nebo sexy (pripady, kdy nekomu staci jen aby to byla holka muzeme brat jako extreme nizke meritko na tu krasu :-) Ne ze by mu taky nezalezelo na tom jaka je povahove, jestli neni hloupa, …atd., ale hraje to az druhoradou roli (u romantiku a citlivejsich povah o je to neco dulezitejsi), jakysi bonus navic, ktery je dobry, ale ne nutny, pokud se jedna o jedno vyspani se. Kdyby melo jit o neco vaznejsiho, tak se poradi samozrejme otoci. No a u holky je to presne naopak: nejdriv se kluka musi zamilovat – musi si rozumet charakterove, musi si na nej zvyknout – ty 3 tydny, jinak ji potencialni sex s nim nelaka. (nejsem holka, tak nevim, ale rek bych, ze to tak bude; pokud to teda neni nejaka, jak rika jedna moje znama "stetina"). Vlastni vzhled tedy nehraje az takovou roli – krome teda nejakeho prvniho upoutani pozornosti a prvniho naladeni/nalakani. (zase taky ne u vsech…).
Je to tak zrejme dano geneticky/evolucne/instinktivne.
Na kluky proste pusobi hlavne vzhled a to okamzite (a je snadne je rychle svezt, pokud nejsou fakt hodne zamilovani a nechteji byt verni a nebo "si nehraji na vybirace neceho extra"), na holky spis charakter a musi si to dele ujasnovat, nez se rozhodnou.

Proto taky treba i tady v diskusi to velke "poboureni" u "nezne casti publika" z toho vyrazu "vyspat se s 10…"
a prvni, co je napadne, je, ze by tim dany delal neco spatneho, dokonce snad schvalne. Pro kluky je ale kazde "vyspani se" (s hezkou holkou) proste prijemny zazitek uz sam o sobe, aniz by z toho muselo (ale treba i mohlo) neco dal byt.

Ale k otazce: myslim, ze v zasade by tento postup mohl fungovat i pro holky – se vsemi vyhradami uvedenymi uz v diskusi – a s "inteligentnim ctenim mezi radky" – napr. "vyspat se s 10…" by se nahradilo: "chod ven, poznavej lidi, seznamuj se, flirtuj, svadej, nech se obdivovat, …zajdi jak daleko budes chtit…uvedomis si, ze tvoje hodnota je pekne vysoka…"

Reakce na komentář: mirek #125Načítám náhled komentáře...

125
mirek 17. 08. 2006 22:45

Reakce na mirek #124Načítám náhled komentáře...: Pro kluky je ale kazde "vyspani se" (s hezkou holkou) proste prijemny zazitek uz sam o sobe…

a jeste bych dodal: ze vzhledem k tomu, jak je to u holek a z toho vyplyvajici sance na rychly uspech, i poradne silny a ceneny (vetsinou)


126
zbyna1 21. 08. 2006 00:23

nevim ale podle me tohle cely je blbost protoze u kazde slecny je to jinak teda podle me jo nektery veci jsou tad ypodle pravdy ale zase ne vse


127
Bebe 02. 01. 2007 11:55

tak tenhle článek je fakt peckovej…i když je psanej pro kluky…mám kluka a poslední dobou to nějak skřípe…a dlouho jsem to furt řešila pitvala se v tom a snažila se najít nějaký řešení…ale ted jsem se konečně probrala…on my za to prostě nestojí pořád jsem se snažila jenom já a jemu to bylo jedno…tak co je spousta jinej skvělejch klučinů a já se nenecham ničit jednim pitomcem…nechceš nechtěj chtěj jiný…ale že mi to trvalo než mi to došlo… :-)


128
ana 05. 02. 2007 13:18

je to pravda, jako zena to taky tak vidim, jsou proste zenske mrchy,po kterych muzi nevedomky touzi a chlapi ve sve podstate ohromni zbabelci…nejlespi je koupit si psa


129
ana 05. 02. 2007 13:22

hele bebe blahopreju,mas muj obdiv, ja se vtom uz nimram pekne dlouho,ukoncila,ale on to nejak nebral a jede jako driv…nechce se me vzdat,ale chce poznat nekoho jineho!a pak ze jsem staromodni!!


130
xx 09. 02. 2007 16:59

Ja teda neviem, mne tieto rady nepomahaju, som tak do nej zalubeny, pozval som ju, stretli sme sa, ale nakonec povedala, ze ma nexce.
„Běžte ven a ošukejte 10 jiných slečen“, je to blbost, som bol aj u Dominy nech to zo mna vymlati a nic, chvilu som bol nadseny, ze je to prec a rano ked som sa zobudil, bolo mi z toho pekne spatne, nemozem ju dostat z hlavy.


131
Archangel.lucifer 24. 03. 2007 21:54

Teda Qarku, někdy se až děsím jak to máš přesný .. Petra lituju, takhle skončit kvůli holce bych nepřál ani sobě .. no jen tak dál .. :-)


132
lghg 19. 10. 2007 17:16

Že jsou v článku extrémní výrazy je naprosto na místě, ono taky když se v takové situaci ocitnete, tak se život s vámi moc nemazlí


133
Sagi 05. 01. 2008 22:36

Pěkný článek. Určitě pravdivý, podobnou situací jsem si prošel a tak to můžu posoudit, je to přesně jak píšeš. Pokud je člověk štastný, nemá potřebu se odfixovávat.


134
Jana 17. 01. 2008 22:01

V tomhle přístupu mi chybí lidskost. Jasně, když má někdo nízký sebevědomí, má pech, ale být na něj sprostý? Autor článku mi připadá jako arogantní blb, který neuznává ostatní. A to jsem na jeho příspěvky narazila už i jinde.


135
Lada 23. 04. 2008 21:43

Poradí mi prosím někdo jak vyjít ven a ošukat 10 jiných slečen :-D já vyjdu ven projdu celou Prahou a neošukám ani jednu, protože o mně nezavaděj ani pohledem, serou na mě a nevim proč, ve třídě máme větší hnusáky, které oblejzaj ženský a mě ne :-( a to jsem jeden z nejslušnějších, absulutní vyjímka ve společnosti, ostatní se chovají jak prasata a jsou úplně pod moji úroveň, asi nikdo neporadí, co? :-(


136
Jeryk 06. 06. 2008 16:55

JJ, ošukat dalíšch 10 holek ;-) a pak zjistím, že ta, kterou chci zase tak výjimečná není

Přidej komentář

Web je nyní kompletně uzavřen. Od této chvíle není možné přidávat žádné komentáře!

Další informace naleznete zde.