QARK.net — Proč je hloupé obnovit ukončený vztah
Proč je hloupé obnovit ukončený vztah

Proč je hloupé obnovit ukončený vztah

Rozbitý vztah

Strašně moc lidí by rádo po rozchodu vrátilo všechno zpět. Je jim líto, že se s nimi partner rozešel a mají chuť udělat cokoliv, aby jej dostali zpátky.

Má to ale smysl? Dá se vůbec vrátit vztah do místa, kde vám bylo oběma fajn a od tam pokračovat vesele dál?


Omlouvám se ženám, ale teď budu psát spíše o tom, proč by se muž neměl snažit obnovit ztracený vztah, pokud ho partnerka opustila. Pokud je tomu totiž obráceně a nechá muž ženu, její šance na návrat je vyšší, zvláště pokud mu slíbí, že se změní a zpečetí to notnou dávkou sexu. Každopádně konečný výsledek je stejný, po čase se vztah většinou zase rozpadne.


Chlap se o návrat partnerky musí snažit víc. Nejprve musí ukázat, že mu o bývalou přítelkyni jde a tak se musí změnit – alespoň dočasně, na oko. Znovu začít bývalou přítelkyni obletovat a dobývat ji. Prostě ji dokázat, že je jediná a že mu za to stojí. Jenže teď se dostáváme k jádru pudla. Takto obnovený vztah nevydrží, protože se zase rychle vrátí do starých vyjetých kolejí, jakmile muž dosáhne svého. Proč? No protože to krásné láskyplné dobývání na opravdovém začátku vztahu je úžasné i v tom, že o partnerce zjišťujete plno věcí. Jenže při obnovování vztahu o partnerce už všechno víte a tak se nemusíte snažit to zjišťovat.

Na těchto znalostech o partnerce sice muži vybudují bitevní plán, který jim dokáže přítelkyni vrátit, ale nakonec tím i celý vztah pohřbí, protože se všechno brzo zase vrátí do okamžiku, kdy je partnerka opustila. Vlak se navede do starých kolejí a dál se o směr nikdo nestará, stejně jako předtím. Hlavně že se vrátila, říká si muž a neuvědomí si, že důležité není jen zajistit její návrat, ale i odstranit důvod, proč odešla. A na tom se už zpravidla nepracuje.

Proto neradím vztah obnovovat. On totiž zase stejně skončí. Zbytečně vás to bude stát plno sil. Sice konec oddálíte, ale má to smysl? No někdy asi má. Vlastně, ta druhá šance má jednu nespornou výhodu. Každý se tak bezpečně ujistí, že potřetí to vážně už nemá cenu.

Qark | 30. 08. 2005 14:20 | Komentáře: 21 | ::Jak na ženský


Jak na ženy, jak s nimi a jak bez nich.


Líbil se vám tento článek? Pomohl vám a nebo vás alespoň pobavil?

Potom si jej můžete s dalšími 49 články, rozdělených do kategorií Příprava na balení, Balení, Rande, Vztah a Rozchod, zakoupit knižně pod názvem Ulovte si ji aneb Jak na lásku například v knihkupectví Eruditus a udělat tak radost nejen sobě, ale i autorovi.





Přidat článek do: [ linkuj.cz], [ jagg.cz], [ asdf.sk], [ del.icio.us]

Stáhnout článek jako [ PDF]
[ RSS komentářů] k článku

[ Napsat] komentář

Články a fotografie z tohoto webu je zakázáno kopírovat a přidávat si je na svoje blogy, či kamkoliv jinam, bez mého písemného souhlasu!

Komentáře


1
pjotr 30. 08. 2005 14:33

Murphyho zákon: "To, čo bolo spojené, sa skôr či neskôr rozpadne." A tak je to so všetkým.

Ale ako naschvál, včera pri basketbale som nad týmto, presne nad týmto, premýšľal. Že aké je hlúpe pokúšať vrátiť to, čo už nie je. Jediné, čo drží lepšie po rozdelení je roztrhnutá koža alebo kosti. Ostatné je oslabené práve o to najslabšie oko na reťazi, ktorého sa už nikto nezbaví.

Reakce na komentář: Biserg Janik #17Načítám náhled komentáře...

2
avan 31. 08. 2005 13:11

no asi je to tak … mne to vydržalo celučičké dlhé tri dni ;]


3
rony 01. 09. 2005 11:43

a co pripad, ze sa vrati ona sama bez toho, ze by "Chlap se o návrat partnerky musí snažit víc" ;-)

Reakce na komentář: geist #9Načítám náhled komentáře...

4
Siska 01. 09. 2005 21:46

Pokud máte toho druhého opravdu rádi (jinými slovy – milujete ho), pak se nejspíš stejně na tenhle článek zvysoka vykašlete.

Reakce na komentář: pjotr #5Načítám náhled komentáře...

5
pjotr 02. 09. 2005 11:50

Reakce na Siska #4Načítám náhled komentáře...: Áno, určite, ale čítať nie je zlé ;-)


6
Tim 04. 09. 2005 00:37

Jentak me napadlo neco presne opacneho. Znam cloveka, ktery se zamiloval do rozvedny holciny s ditetem. Vsechno fungovalo tak jak melo, jako vystrizene z romanu pro zeny. Po nejakem case prisla na svet nadherna dcerka. Prvni rok OK, ale pak to zacalo skripat. Dnes jsou dcerce 3 roky a ten kluka at se snazi jak se snazi (ma vlastni barak, kazdy ma vlastni auto, kluk maka od nevidim do nevidim, kdyz neni v praci, dela melouchy – opravuje doma auta, jen aby meli aspon trochu penez, zatimco ta holka se vali doma, navstevy si podavaji kliku od dveri), tak ta holka je nevdecna fuchtle, ktera mu pred detmi bezduvodne nadava do debilu, uz pres rok spi v obyvaku na gauci, kdyz kluk prijde vecer utahany z prace, musi si i sam namazat chleba s maslem, protoze je studena plotna a prazdna lednicka a kdyz se ji kluk pri televizi snazi pohladit, tak se od nej s vrcenim odtahne jako od prasive psa. Takovyto vztah nejde uz obnovit, to dneska vidi kazdy (az na toho kluka). Proto se ptam, jak se takovy holky zbavit – uz se mela nekolikrat stehovat, ale vzdy ji to jeji sestra rozmluvila. Je to jednoduche, je v cizim, neprsi na ni, teplo ma, vlastni auto se stale plnou nadrzi taky, penizky sype ten kluk, takze ji nic nechybi. Nasilne vystehovani nepripada v uvahu, protoze by ji ten kluk musel zajistit nahradni bydleni. Tak a jak z teto prekerky ven?

Reakce na komentář: ttajfunek #7Načítám náhled komentáře..., Smaky007 #8Načítám náhled komentáře...

7
ttajfunek 04. 09. 2005 18:12

Reakce na Tim #6Načítám náhled komentáře...: Co třeba zastřelit? :-)


8
Smaky007 05. 09. 2005 06:56

Reakce na Tim #6Načítám náhled komentáře...: No,řešení bych viděl v tom,že jí řekne jak se věci maj a že jí u sebe nechá dokud nenajde nějaký bydlení… Takhle bych to asi řešil já,jenže já jsem chudej,takže barák ani auto s plnou nádrží nevedem,tak to nemusim řešit… :-)


9
geist 16. 09. 2005 21:07

Reakce na rony #3Načítám náhled komentáře...: a co pripad, ze sa vrati ona sama bez toho, ze by "Chlap se o návrat partnerky musí snažit víc"

presne na tohle by me zajimal nazor ostatnich (mam rad legraci, ale na vtipne odpovedi dnes ne prosim)

Reakce na komentář: baster #10Načítám náhled komentáře...

10
baster 28. 02. 2006 13:53

Reakce na geist #9Načítám náhled komentáře...: No odpoved je jednoducha. Jde zacit znova…ALE
odpovez si nejdrive na otazky:
1 Proc odesla?
2 Zmenil/Vyresil se duvod proc odesla? (tj vyresila si, prisla na to ze jsi pravy, ze byla blba…?)
3 Snazi se znemit/ zmenila se?
4 Skutecne k tobe neco citi nebo se jen vratila do tepla vztahu?

Zvaz odpovedi a to jestli to ma vubec cenu znova zacinat.

A i pak ti konecnou odpoved da jen cas :-)


11
sisik 01. 03. 2006 18:16

"Pokud je tomu totiž obráceně a nechá muž ženu, její šance na návrat je vyšší, zvláště pokud mu slíbí, že se změní a zpečetí to notnou dávkou sexu."
Chjo…kdyby to bylo tak jednoduchý…jenže co když se s ní rozešel protože "je moc hodná"?…upozorňuju,že to neznamená dělání prvního posledního.

Reakce na komentář: Ash #12Načítám náhled komentáře...

12
Ash 01. 03. 2006 20:14

Reakce na sisik #11Načítám náhled komentáře...: Tak to by si měla najít někoho hodného.


13
kyrysar 11. 09. 2006 20:01

Qark ve svém článku píše zpravidla muž na odstranění svých chyb nepracuje… Ano, pokud nepracuje, pak má smůlu a staré koleje se vrátí… Ale pokud je to ta potvrzující výjimka, pak to má cenu riskovat… Prostě si to každý musí srovnat v hlavě sám a řídit se srdcem a ne pravidly… toť vše


14
Pája 25. 11. 2006 17:51

já si myslim že je to blbost. Jako někdy to tak je ale ne vždy. Pokud se ti dva opravdu milují a rozdělila je jen maličkost nebo špatná shoda náhod pak cenu obnovovat vztah rozhodně má. Člověk si totiž tu chybu kterou udělal uvědomí pozdě. Jenže když pak jak se snaží dát vše dohromady a podaří se mu tu pak už stejnou chybu neudělá a bude se jich vyvarovávat, protože ví co tím předtím zapříčinil. Zkrátka a jednoduše stejnou chybu většinou dvakrát neuděláte a pokud se milujete obnovujte vztah a nemusíte se bát že se to vrátí do starých kolejí.


15
Ammazonic 31. 12. 2006 11:31

Žiji v několikrát slepovaném vztahu. A sama tento článek chápu.. přesto člověk, když něco pořád cítí v srdíčku, tak se s tím prostě nedokáže vyrovnat a zkouší to a zkouší třeba několikrát dokola… pořád si říká: Odteď se partner změní, a  už na mě bude hodný. A pak se probudí a vše je jinak – smutek, bolest, spoustu slz… a stojí to za to? Ano, stojí, do té doby, než si uvědomíte, že to, co cítíte, není už láska, ale jen melancholie, vzpomínky, na to dobré…… A přetrvala jen bolest…..


16
bystrorazer 01. 02. 2007 13:49

Zacal jsem chodit s jednou holkou, nic jsem o ni nevedel, ale po tydnu jsme se dali dohromady. Vydrzelo to mesic. Po pul roce, kdy chodila s nekym jinym, jsme se zacali teprve ,,opravdu,, poznavat..ted jsme spolu 9 mesicu, planujeme spolecnou budoucnost. A ze mame ,,znovu obnoveny vztah, ktery casto nevydrzi? :-)" tomu se smejeme. Mejte se.


17
Biserg Janik 06. 03. 2007 23:06

Reakce na pjotr #1Načítám náhled komentáře...: asi jak kde a jak co. tenhle článek bych řekl, že je sakra pravda, hoši. Ale nás taky na škole učili, že třeba takový lepidlo Duvilax má lepší lepený spoj než je pevnost dřeva samotná… Kéž by to šlo slepit aspoň Duvilaxem… Potvory jedny… Nic, asi mluví splín ještě od rozchodu, dík Qarku! Fakt


18
Honza07 21. 08. 2007 22:32

Ja bych potreboval poradit v tomle . Takze celej prvak me chtela jedna holka psala mi trikrat dene ,ale ja nemel o ni zajem ,pak sme s holka na praxy ji napsaly zpravu ,aby me nechala no a ona napsala zase asi o mesic ,tak sme se sesly a me se zacla libit zamilovaly sme se oba do sebe chodily sme spolu mesic,no a vse bylo nejlepsi rozumeli sme si ve vsem ,no pak pred prazninama mi rekla ze pojedem k jeji bybyce na tejden do pisku ,tak sem z toho byl fakt nadsenej mel sem radost ze sni budu celej tejden ,no ale kdyz uz sme mely ject tak mi napsala ze nemuzem ze ji bracha zaplatil dovcu ze nemuze a pak ze ma hasice ,no tak sem ji napsal at si to snima uzije a ona mi napsala ze nevi jetli chce bejt s klukem kterej ji neveri a rozesla se semnou,ale jaji chci zpet strasne moc tak prosim poradte jak na to dekuji


19
Nardem 06. 01. 2008 13:28

ahoj me je teprve 17 pocitam ze o vaznych vztazich zatim nema cenu vubec diskutovat, ale chodil jsem s holkou pres pul roku, coz byl snad hrdinsky vykon protoze ta holka, ktera bude v lete uz bude 18, se na kluky kouska s ironickym usmevem ;-)(pokud vim chtelo ji asi tak 30 kluku, vcetne cely tridy na zakladce a ja byl prvni s kym se to pokusila zkusit a do koho se zamilovala). jak rikam skvelej vztah, tanecni spousta zazitku, zadne hadky jen stesti a nic jineho. Pak den pred silvestrem sem dostal kopacky. Ona sama nevi proc, nic spatne sem neudelal "snad jsem byl akorat az moc zamilovany a obetavy", coz si ted uvedomuji, ale neco se zvrtlo a ona me prestala milovat, ironie ze sme dva dny predtim meli jet na vylet a to chtela, pak onemocnela a jak byla doma tak zacala premyslet… proste je to holka ktera nechce vztahy a porad jen dovadi se svoji kamaradkou. mam pocit ze zadnym nadbihanim a nosenim modreho z nebe ji zamilovanost nevratim akorat ji to zacne stvat a budu ji podlezat a otravovat :-) proste jeste neni vyzrala na vazny vztah takze na ni mam zapomenout co? :-(


20
Liduš 27. 04. 2008 22:23

Ahojte, slepovaný vztah…prostě tomu už taky nevěřím.Je to měsíc, co jsem se rozešla s přítelem po šesti letech.Něž si člověk uvědomí, že to, čemu tak dlouho věřil a po čem toužil už prostě ani na podruhé nejde a nefunguje, to je to…přesvědčovat se do té doby, než budu na 100% přesvědčená.A co vám na to poradím?..nenechte si radit nikde a nikým. Následky si nese člověk sám.

Ještě se chci vrátit k tomu , že žena je zajímavá když je nedobytná…KAŽDÁ JE NEDOBYTNÁ, do doby než se ZAMILUJE!!!Pánové, zapamatujte si to!A uvědomte si, zda chcete partnerku na měsíc, nebo potencionální matku vašich dětí a životní partnerku pro sebe…zamilovaná je důvěryhodná a stálá…nesobecká…milující jen jednoho muže!
Mějte se hezky. Ludmila Dobešová


21
Radim 28. 04. 2008 15:56

Ahoj Liduš,máš prostě pravdu.Taky jsem tak hodnotil.Ale teď už hledám tu jistotu, bo se chci usadit.Chci ženu milující a stálou.Chci sní mít děti, dům a strom..k tomu nepotřeuji nedobytnou!
Písni neco víc :-P Radim

Přidej komentář

Web je nyní kompletně uzavřen. Od této chvíle není možné přidávat žádné komentáře!

Další informace naleznete zde.