QARK.net — Profesionální fotograf
Profesionální fotograf

Profesionální fotograf

Ve městě jsem dnes potkal kamaráda Pavla, kterého jsem neviděl dobrých pár let. Skoro jsme se nepoznali. Chvilku jsme totiž stáli a zírali na sebe, než nám došlo, že se známe. Vypadal dobře, elegantně oblečený, přes rameno foťák – zrcadlovku. Určitě byla drahá. Hodili jsme řeč, a protože to vypadalo na delší popovídání, zašli jsme na „jedno“ do blízké hospody.


Nejprve jsme se jen tak oťukávali, kdo se jak má, co dělá. Potom jsme shrnuli pár životních výher a proher za uplynulá léta. Nakonec se však řeč stejně stočila na Pavlův fotoaparát, který teď ležel na stole. „Dal ses na focení?“, ptám se zvědavě. Kamarád sáhl do kapsy u košile a dal mi svoji vizitku. Bylo na ní jeho jméno, adresa, telefon a pod tím vším se tučným písmem skvělo „Profesionální fotograf“. Tázavě jsem na něj pohlédl a podivil se „Tys studoval fotografii? Ty, kterej jsi neuměl ani správně nakreslit čárku do kosočtverce?“ Kamarád se usmál a podal mi svůj foťák. Nikon s pořádným objektivem. Vzal jsem ho do ruky a hned mi něco nehrálo. Byl příliš lehký.

Pavel se se na mě podíval, a jakoby věděl na co se chci zeptat, rozvykládal se: „Je to atrapa, balím na něj baby. Divil by ses, jak na to letí. Stačí zamávat foťákem, trošku je pochválit, dát jim vizitku a jsou v sedmým nebi. Pak je jen pozvu k sobě, udělám pár 'testovacích' fotek laciným digitálem a mám je v posteli.“


No jo, je to tak jednoduché, stačí pár lží a podvodů a máte pěknou holku v posteli. Nevěříte? Tak já budu pokračovat.


Kamarád mi vysvětloval různé triky, když v tom přicupitala sličná číšnice, brunetka. Pavel na mě mrknul a zvýšil hlas: „Teď dofocuji další portfolio a odřekla mi jedna modelka, tmavovláska.“, přičemž se otočil na číšnici, přimhouřil oči a oslovil ji: „Slečno, nechtěla byste se nechat vyfotit? Jste zatraceně pěkná, natočte se z profilu.“ Číšnice okamžitě poslechla. „Vynikající“, pokračoval Pavel, „vidíš to, to je přesně to co hledám. Neskutečná náhoda!“, mrkl na mě a jal se chválit nejrůznější části dívčina těla. Potom se na servírku upřeně zadíval a podal jí svoji vizitku, ať mu zítra zavolá, že nebude litovat. Ubohá zmatená holka jen přešlápla na místě a vrhla na něj pohled odevzdaného kolouška, který pro trošku slávy udělá cokoliv na světě. Když odešla, kamarád zase usmál a dodal: „Takhle to nějak funguje.“

Přiznám se, že mi z toho bylo nejdřív děsně zle. Bylo zle z Pavla, že takhle lže. Přišlo mi to bezpáteřní, ubohé, stupidní a trapné. Ale potom jsem přemýšlel dál. Dělal by Pavel něco takového, kdyby to nevycházelo? Dělá vlastně něco špatného, kromě toho, že se tvrdí že je někým, kým není? Bije ženy, znásilňuje je, nadává jim, křičí na ně, zneužívá je, nebo mu vlezou do postele samy?

Je rybář snad podlý lhář, když použije třpitku? Je hloupá ryba, když mu to sežere? Je to mnoho otázek, ale jedno je jisté. Nedokážu Pavla chválit za to co dělá. Nedokážu však ani litovat holky, co mu na to naletí. Vlastně, není mi jich líto ani trošku. Nikdo je k tomu nenutí. Dělají to dobrovolně. Jen proto, že si myslí, že roztáhnutím nohou v správné posteli se dostanou někam výš. Ale takové pravidlo neexistuje, naštěstí.


Přál bych si aby ubylo „Pavlů“ a „servírek“ co se nechají nachytat, neváží si svého těla a chtějí vše získat sexem. Když však nad tím tak přemýšlím, možná Pavel není špatný člověk, možná jen dává za vyučenou dívkám, které si neváží samy sebe. Možná…

Qark | 06. 05. 2005 22:44 | Komentáře: 27 | ::Muži a ženy


Přidat článek do: [ linkuj.cz], [ jagg.cz], [ asdf.sk], [ del.icio.us]

Stáhnout článek jako [ PDF]
[ RSS komentářů] k článku

[ Napsat] komentář

Články a fotografie z tohoto webu je zakázáno kopírovat a přidávat si je na svoje blogy, či kamkoliv jinam, bez mého písemného souhlasu!

Komentáře


1
pif 06. 05. 2005 23:59

nadherny priklad… mas skutecne takovej hodne nevsedni zivot, zajimave kamarady… az se mi skoro nechce verit, ze to tak jednodusse funguje :-)


2
pif 07. 05. 2005 00:03

ted sem ale nad tim premyslel cestou na zachod a rikam si – dyt to prece neni jen tak. Prece musi mit nejakej atelierek, treba tem babam neco zaplatit – prece to nejde tak jednodusse ne?

Reakce na komentář: Qark #3Načítám náhled komentáře...

3
Qark url 07. 05. 2005 00:09

Reakce na pif #2Načítám náhled komentáře...: No jo, má svůj ateliér. Místnost, kde bydlí a má digitální foťák za pár šlupek. Udělá několik záběrů, prý na zkoušku… a pak už jde jen o sex :-)


4
pjotr 07. 05. 2005 02:12

Pekný, škoda že až príliš pravdivý príbeh. To si dnes človek už ani lásku neváži..?


5
dgx 07. 05. 2005 02:16

Ono vůbec není potřeba, aby Pavel lhal. A dokonce ani ten objektiv mít nemusí.

Neberte to teď proboha jako machrování, to fakt nemám zapotřebí. Jen líčím vlastní zkušenost. Koncem roku 2001 se mi celkem dařilo a koupil jsem si tehdy digitální zrcadlovku (čerstvou novinku Olympus E-20) a o týden později auto (červená Toyota Supra). Foťák pro mě byla pracovní nutnost, ze které se časem vyklubal koníček a auto jsem vybíral s tím, že se mi líbí sporťáky a chtěl jsem si udělat radost. Jako dítě odkojené na seriálu Knight Rider, který běžel na rakušákách (a nerozuměl jsem jedinému slovu kromě VAU!), jsem měl vkus tímto směrem značně ujetý.

Zcela upřímně prohlašuji, že jsem ani na foťák, ani na sporťák nechtěl žádné ženské balit. Koneckonců, žil jsem v domění, že obojím zaujmu spíš pánskou část populace, a to ještě jen tu technicky založenou či "z oboru". A pokud šlo o dívky, už jsem měl za léta zmáknuté vlastní finty, že. Tehdy qark.net neexistoval, takže člověk musel vymýšlet sám :-)

Ovšem reakce něžného pohlaví na foto-moto výbavu předčila veškeré (ne)očekávání. Doslova jsem musel odmítat nabídky na focení. Kamarádky se nechaly slyšet, že by se teda jako nechaly vyfotit, ale jen oblečené – ačkoliv jsem žádné focení nenabízel. Za měsíc zavolaly, že by šly aj do těch aktů, teda.

A jak říkám, šlo o kamarádky, čímž myslím holky, u nichž si vážím i inteligence. Žádné "servírky"…

No, a teď z toho vylezu pro mnohé jako blbec: většinu těchto šancí jsem vědomě nevyužil. …jen většinu :-)

Reakce na komentář: Qark #8Načítám náhled komentáře...

6
Ash 07. 05. 2005 11:49

Já bych ty slečny neodsuzoval – že to "dělají dobrovolně jen proto, že si myslí, že roztáhnutím nohou v správné posteli se dostanou někam výš". Třeba je Pavel zkrátka sympaťák. Nemyslím si, že by byly všechny v očekávání startu zářné kariéry a právě kvůli tomu se s ním vyspaly. Nebo mu snad už nějaká přišla vynadat? Tipnu si, že ne ;-)

Druhá věc je, že 9 dívek z 10ti asi naprosto nerozumí fotografii. Nedávno jsem narazil na fotovurma.quasar.cz a musím říct, 95% fotek naprosto o ničem, ty které připomínají profesionální dílka mají tolik nedostatků, že to pozná i amatér jako já. Ale slečny se svlékají. Co na tom, že ty ve spodním prádle jsou ještě o něco horší svou "laciností", a ta slečna co je tam v rouše Evině (lehce naivně skrytý odkaz) se mohla klidně nafotit samospouští a nedopadlo by to o nic hůř.

Ale zase si udělaly docela hezký výlet do přírody a nemusely se ptát "A proč bychom tam jako spolu měli jít?". Záminka je potřeba vždycky. Nemyslím, že když se člověk vyrazí se slečnou podívat na nejhezčí západ slunce v Praze a okolí, že musí být nutně považován za podvodníka (lze jít totiž prakticky kamkoliv), a slečna za hloupou a důvěřivou, když se "na ten nejhezčí západ teda půjde podívat :-) ".

Reakce na komentář: Qark #8Načítám náhled komentáře...

7
Ash 07. 05. 2005 12:23

Dotaženo do extrému:
a) Připustme, že když kluk zve dívku na sbírku motýlů (focení, západ slunce, etc.), že ta slečna není tak úplně blbá. Fakt, čistě teoreticky to připustme ;-)
b) Vezměme třeba toho chlapa, co postává na rohu s foťákem a zve kolemjdoucí dívky do ateliéru.
c) Kdo je děvka.


8
Qark url 07. 05. 2005 14:39

Reakce na Ash #6Načítám náhled komentáře...: Mě vlastně nejvíc překvapilo to, jak to Pavel dotáhl k dokonalosti. Vizitky a atrapa pořádného foťáku :-O
Když někdo má pěkné auto a fotoaparát (Reakce na dgx #5Načítám náhled komentáře...: ), je to v pořádku. Ale že si chlap nechá vytisknou vizitky a tahá s sebou atrapu po městě, mi už tak normální nepřipadá.
Pravda však je, že Pavel využívá díry v zabezpečení dívčího mozku. Jednoduše obejde bezpečnostní pojistku a ony pak jen následují instinkt :-)
A o tom je vlastně každé balení, nabourat se do systému a spustit program "Chci tě".

Reakce na komentář: Ash #15Načítám náhled komentáře...

9
Petr 07. 05. 2005 14:53

čau qarku, mám dotaz… Vím, že nejsi žádná poradna, ale co dělat když někde vymámím z ženský číslo s tím, že se někdy sejdeme. Pak napíšu ona taky a pak už se sama neozve. Je dobrý čekat než napíše anebo napsat a tzv. dolejzat????Dík

Reakce na komentář: pif #10Načítám náhled komentáře..., Qark #12Načítám náhled komentáře...

10
pif 07. 05. 2005 15:08

Reakce na Petr #9Načítám náhled komentáře...: jojo to bude dobrej namet na clanek :-)

Reakce na komentář: Ash #11Načítám náhled komentáře...

11
Ash 07. 05. 2005 15:41

Reakce na pif #10Načítám náhled komentáře...: Hehe. Proč ženy nepíšou a muži pláčou.


12
Qark url 07. 05. 2005 16:26

Reakce na Petr #9Načítám náhled komentáře...: Neboj, odpovím ti na mail. Zatím jsem se k tomu nedostal, mám toho fakt moc :-(

Reakce na komentář: pif #13Načítám náhled komentáře...

13
pif 07. 05. 2005 17:20

Reakce na Qark #12Načítám náhled komentáře...: napis clanek, rad si poctu :-)


14
Petr 07. 05. 2005 17:32

V pohodě, jinak tvůj web mě fakt dostal.Jen tak dál!!! Konečně něco pořádnýho.


15
Ash 07. 05. 2005 19:13

Reakce na Qark #8Načítám náhled komentáře...: No jo, holt chlapi jsou z těch ženských úplně… Kupujou auťáky, byty, foťáky nebo alespoň atrapy… Jako kdyby na světě kromě žen nebylo tolik jiných důležitějších "věcí". Například… no vem si třeba… no… no je toho prostě hodně… určitě. Žejo.
P.S. Kdybych ho takhle potkal osobně, to bych asi taky valil voči. Atrapa foťáku – a visí na krku atrapy chlapa :-)


16
Pavel 08. 05. 2005 22:23

Pavel je machr! Kde se dá sehnat ta atrapa? :-)

Reakce na komentář: Qark #17Načítám náhled komentáře...

17
Qark url 08. 05. 2005 22:32

Reakce na Pavel #16Načítám náhled komentáře...: Říkal, že ji koupil někde v Americe. Každopádně vypadá jako opravdová, jen je mnohem lehčí. Dokonce při focení cvaká :-) Ale atrapa snad ani není nutná, učitě by stačily jen ty vizitky.

Reakce na komentář: Navi #18Načítám náhled komentáře...

18
Navi 08. 05. 2005 23:18

Reakce na Qark #17Načítám náhled komentáře...: mam ke svemu digitalku (Canon S1IS) i stativ, tak az bude teplo, tak poreferuju jak zabiraji na digital+stativ bez vizitek :-)

Reakce na komentář: Keff #19Načítám náhled komentáře...

19
Keff 11. 05. 2005 23:39

Reakce na Navi #18Načítám náhled komentáře...: musis bez stativu, se stativem chodi fotografove krajin a prirody, to je pro k**** nuda :-)


20
Ash 17. 05. 2005 16:05

K tomu foťáku – myslím, že na rozdíl od jiných věcí tady na velikosti záleží. Na rozdíl od kompaktů reagujou dívky na věci s pořádným tělem, objektivem a bleskem výrazně pozitivněji, než na malej kompakt. Oblíbené a snadno přenosné kompaktní digiťáky bohužel byly taky zajímavé jen než je měl každej ("Jé to je to tam co je vidět hned ta fotka"), teď už zas aby člověk tahal zrcadlovku :-(

Tedy ne že bych chodil po městě s vizitkama, teď myslím kamarádky, co se nerady fotí. Ale já většinou stejně rezignuju a vyblejsknu pěknou krajinku s pozadím (nejen) slečny v popředí. Vlastně se z toho stala má nejoblíbenější kompozice :-) Ach ta lenost.


21
LaCo 22. 05. 2005 00:01

Zdar. Jj fotaky zabiraji. Mam kamose, ktery si koupil zrcadlovku. Uz je to nejakej Patek. Koupil si ji jen tak, protoze se mu liblo foceni, ale tahal ji skoro vsude, kde cekal neajky foceni. Treba na Invex, kdyz jsme sli kouknout na holky jak predcvicuji aerobik nebo i jen tak do mesta. Meli byste videt jak se holky, na ktery je ten velkej objektiv namirenej, zacnou schvalne stavet do ruznych pozic, nadherne usmivat a tak. Kamos samozrejme prakticky nefotil (nebyl to digital)jen naprazdno mackal a pak podekoval. Par fotek udelal a holky nijak zvlast nebalil, ale obcas nejakou oslovil. Zajimala ho spis ta fotografie povedenych slecen. Nedokazu si predstavit, kdyby je balit chtel. Asi by se mu netrnul telefon :-)


22
Rado1 09. 10. 2005 13:23

Asi nikto nezareaguje na tak stary clanok.
Ja mam zasa problem fotit zeny, pretoze si kazda mysli, ze to je
cesta ako ju chcem dostat do postele a odmietne. Jedine zeny, ktore
su ochotne sa mi dat fotit su tie, s ktorymi som uz kedysi v posteli bol.
Paradox?

Reakce na komentář: Ash #23Načítám náhled komentáře...

23
Ash 09. 10. 2005 13:49

Reakce na Rado1 #22Načítám náhled komentáře...: Na znamy problem znama odpoved: asi se jim libis, tak nechtej riskovat ;-)
Ale za zamyšlení stojí, jak víš, že "si každá myslí, že ji chceš dostat do postele". Ty, které znám já, se často jen stydí, nebo si myslí, že nejsou fotogenické, takže to dá někdy dost práce (vysvětlit, že to opravdu NENÍ škoda filmu, že fotogeničnost je otázka úhlu záběru etc.) To, že je chci dostat do postele, rozhodně nepoznají :-) všechny. Nevybíráš si třeba podvědomě ty, které chceš fotit a popřípadě by ses s nimi rád vyspal?


24
Rado1 11. 10. 2005 20:53

Prejdem s nimi seriu mojich existujucich portretov, kde su baby, ktore tvrdili presne to iste – ze nie su fotogenicke. A na tie fotky vsetky prehlasili, ze sa im pacia. Ale uz fotit – to nie :-) Asi je to tym, ze nemam vizitky :-)
A ci by som sa s nimi rad vyspal? Su to vsetko zeny, co ma pritahuju, tak si tipni :-)


25
Ash 11. 10. 2005 22:54

Takže uděláme korekturu…
Ja mam zasa problem fotit zeny, pretoze kazda vi, ze to je cesta ako ju chcem dostat do postele a odmietne.
Je to přesně jak říkáš – chceš je do postele a přitom nemáš vizitky. To holt nejde dohromady :-)


26
Dan 18. 10. 2005 12:02

No, dlužno přiznat že jsem dřív používal "obdobný systém", ovšem s pravou zrcadlovkou (a falesnejma vizitkama castingovy agentury)… ale na "baleni" to nebylo (co bych si pak s "takovou" pocal), na sex ovsem uzasne… ale uz mne to neba… uzivam si foceni.. a uzivam si pritelkyni… Ale jen potvrzuji dalsim zajemcum, ze to funguje… pro milovniky i-netu, staci oslovovat divky z fotografiemi na internetu mailem se vhodne zvolenou adresou (casting@seznam.cz) – funguje to jeste lepe, protoze kdyz uz nejaka slecna dava svoje fotky na net, byva k podobnym nabidkam povolnejsi/pripravenejsi… Dan.


27
Barebone 29. 01. 2006 18:14

No tak tomuhle článku sem nevěřil až do teď. Nedávno si kamarád koupil trochu lepší foťák. Holky se na něj začaly lepit úplně nechutně samy od sebe.

Přidej komentář

Web je nyní kompletně uzavřen. Od této chvíle není možné přidávat žádné komentáře!

Další informace naleznete zde.