QARK.net — Správné držení těla
Správné držení těla

Správné držení těla

Už delší dobu si všímám, že má plno děvčat problémy se správným držením těla. A aniž si to uvědomují, poměrně hodně na tom záleží. Nejde mi teď o fakt, že si tím nějak ubližují a jednou je třeba, díky nynějšímu nesprávnému postoji, bude bolet v zádech, ale jde hlavně o to, jak takový člověk potom působí na ostatní. Přestože si to příliš neuvědomujeme, způsob naší prezentace není jen v tom, co říkáme, ale i jak se pohybujeme, či gestikulujeme. To všechno má účinek na podvědomí ostatních lidí, čímž si o nás utváří určitý obraz. A to jestli je negativní, či pozitivní – to záleží vždy jen na nás. Nedělejte proto pořád ty stejné hloupé chyby.


Největší chybou, kterou děvčata dělají, je nesebevědomý postoj. Sebevědomý člověk je rovný a v pohodě, jenže já mám pocit, že plno dívek se dneska jen zlomí někde pod prsy a vystrčí bříško, takže vypadají jak špatně otevřená kudla. No schválně, zkuste se dívat chvilku kolem sebe. Uvidíte holky na autobusové zastávce, které zlomené do zvláštního „C“ stojí blízko silnice a vystrkují svoje břicho na kolemjedoucí auta. Jenže proč? Přijde vám takhle zlomená holka přitažlivá? Mně ne. Nebo děvčata (nejčastěji kuřačky) v partě s ostatními. Každá s cigaretou v ústech a vystrčeným bříškem, je toto normální? Není. Je to hnusná podívaná. Navíc si myslím, že k tomu nemají důvod. Nic jim přece nebrání zvednout ramena, vystrčit hrudník a stát zcela normálně. Takže proč to dělají? Čím si touto pózou ulevují? Nechápu. Stačí se totiž jen narovnat a celý dojem z dívky bude zcela jiný – lepší.

Další věc, kterou nesnáším, je pravoúhlá ručička. Určitě to znáte. Dívenka chodí kolem s rukama zalomenýma v lokti do pravého úhlu. Takový člověk vypadá jako Hurvínek z loutkového divadla, který čeká, až ho někdo zatahá za správný drátek, aby mohl zvednout ruku. Jestli nevíte, o čem mluvím, rozhlídněte se někdy kolem sebe. Jistě takových děvčat najdete plno. Jen pro upřesnění dodávám, že pravoúhlá ručička nejlépe vyzní v kombinaci se sevřeným palcem a ukazováčkem na konci paže. Tohle charakterizuje všechna „hloupá“ děvčátka. Kdykoliv to vidím, beru za zaječích. Děkuji, nechci – říkám si vždy.

Přiznám se, že mám rád holky v pohodě a sebevědomé. Ne ty, které kopírují špatné vlastnosti svých kamarádek. Možná jsem stará škola, ale držení těla na mě působí. Během několika vteřin tak totiž odhadnete člověka, který si věří a za něco stojí a člověka, který jen slídí za svými kamarádkami a sám neumí nic kloudného vymyslet. Postoj těla je velmi důležitý, věnujme se mu a odstraňme svoje špatné návyky. To, že to dělají vaše kamarádky, neznamená, že je to správné. Váš postoj totiž o vás řekne opravdu hodně.

Qark | 17. 08. 2006 21:09 | Komentáře: 71 | ::O ženských


Přidat článek do: [ linkuj.cz], [ jagg.cz], [ asdf.sk], [ del.icio.us]

Stáhnout článek jako [ PDF]
[ RSS komentářů] k článku

[ Napsat] komentář

Články a fotografie z tohoto webu je zakázáno kopírovat a přidávat si je na svoje blogy, či kamkoliv jinam, bez mého písemného souhlasu!

Komentáře


1
Pari 17. 08. 2006 21:21

Dobrý postřeh, ale platí nejen pro holky :-)

Reakce na komentář: logi #8Načítám náhled komentáře...

2
SUK 17. 08. 2006 21:39

Bud jsem slepej a nebo blbej, mozna oboje :-) ale kuracky byvaji vetsinou shrbeny a dozemekoukajici ne?


3
Havoc 17. 08. 2006 21:43

Toho jsem si nikdy nevšim, nemoh by si k tomu přidat nějáký obrázky? Třeba jako ve článku o odrazech ve skle?

Reakce na komentář: Typek #4Načítám náhled komentáře...

4
Typek 17. 08. 2006 21:48

Reakce na Havoc #3Načítám náhled komentáře...:
si děláš srandu ne, to fakt snad nemysliš vážně…

Reakce na komentář: konva #35Načítám náhled komentáře...

5
Huggi 17. 08. 2006 21:48

nn kuracky maj uplne nejlepsi postoj..prohnuty..a ruku s cigaretou ohnutou v lokti, kterej se opira o bok..a zbytek ruky smeruje kolmo od tela..a zvlast kdyz je celaskupinka tak to je 'krasnej' pohled..

Reakce na komentář: Mikey #10Načítám náhled komentáře...

6
LordAli 17. 08. 2006 22:08

Njn. Ale cekal bych Quarku, ze aspon nekde vytahnes z netu jak by to spravny drzeni tela melo aspon vypadat. Ja s tim bojuju pres pulku zivota a porad mam co delat. Neni to jen se vzprimit.

To, ze maji nektere divky vystrcene bricho muze byt zpusobene tim, ze maji slabe brisni svaly. Telo je jako pruzina – kdyz ma clovek slabe brisny svaly, vyvali se bricho ven. Je to jen jedna z moznych pricin.

Stejne si lze vsimnout u kluku, jak se jim krouti ramena dopredu. Vetsinou je to zpusobene sezenim u pocitace a na to je zase dobre posilovat prsni svaly.

Jo a s tim bolenim v zadech. Kdysi jsem mel take problem : kdyz jsem byl cely den na nohou (treba na zavodech), bolely me nad krizem zada. Vyresil jsem to tim, ze jsem podsadil panev a problem hned zmizel. Protoze se zatahlo i bricho a zada se srovnaly – a to jsem chodil vzprimeny normalne!

Takze kdyz chodite vzprimene, neznamena to ze mate spravne drzeni tela :-)

Reakce na komentář: LordAli #7Načítám náhled komentáře..., Mikey #10Načítám náhled komentáře...

7
LordAli 17. 08. 2006 22:11

Reakce na LordAli #6Načítám náhled komentáře...: Sorry za zmrveni nicku, priste se polepsim :-). Qarku.


8
logi 17. 08. 2006 22:59

Reakce na Pari #1Načítám náhled komentáře...:
presne tak, jeste vic dulezite to je u muzu


9
Thomas_RKH 17. 08. 2006 23:07

Chtělo by to nějáký obrázky a něják přesněji vysvětlený ten správný postoj.

Reakce na komentář: Mikey #10Načítám náhled komentáře...

10
Mikey 18. 08. 2006 00:39

Reakce na Huggi #5Načítám náhled komentáře...: Ale víš co je největší sranda? Že ony si myslí že tímhle stylem jsou skutečně sexy!!
Reakce na LordAli #6Načítám náhled komentáře...: Ne; na ramena v předu pomáhají antagonisté prou, čili zadní delty, mezilopatkové svaly a rotátory páteře. Namakaný prsa tenhle jev ještě zhoršují.
Reakce na Thomas_RKH #9Načítám náhled komentáře...: Zkus kulturistika.com; měl bys tam najít co potřebuješ.
Nebo – všem zájemcům co sem napíší svůj mail pošlu fotku správnýho postoje :-) Jen sem hoďte maily.


11
dave 18. 08. 2006 07:34

Qarku bude dalsi clanek Okiho? .. byl naprosto super…


12
logi 18. 08. 2006 08:17

pritlacte ramena na hrudnik a do zadu, bradu mirne primacknete na krk a stahnete pulky.


13
Larry Flynt 18. 08. 2006 08:50

Já si třeba myslím, že trocha těžší práce tomu dost pomůže, protože ve shrbené poloze se nedá dělat pořádná práce, to by vác zničilo za pár minut. Přes š.rok třeba občas zajít do posilovny, každej den ráno si udělat malou rozcvičku a přes prázdniny si třeba najít nějakou brigádu ve stavebnictví. Mimochodem nejsem nijak fundovanej na tyhle věci, ale myslím si, že tohle ve spoustě případech dost pomůže.


14
vidlak 18. 08. 2006 09:28

ok,zacnu si toho vic vsimat :-)


15
BERmaestro 18. 08. 2006 10:42

for qark a co když mam kamradku která se rada divá do země… rad diva je slabý pojem myslím že u ni to došlo tak daleko že co ji znam 3 roky tu zem pozpzruje soustavně…Jo a ted mi raďte jak ji to inteligentně řict..akle se sebevědomím to souvidsí rozhodně..jinak dobrej článek.

Reakce na komentář: konva #36Načítám náhled komentáře..., Ash #48Načítám náhled komentáře...

16
ladik-BigBoss 18. 08. 2006 11:08

Taky jsem si toho vsiml, snad jakoby se snazili vypadat tehotne ci co. Shrbena vypada o trosku lip, ale taky nic moc. Ikdyz ja taky nejsem zrovna prebornik v drzeni tela.


17
Cadet 18. 08. 2006 11:46

Já si nemůžu pomoct, ale mně malé vystrčené bříško připadá neskutečně sexy

Reakce na komentář: BERmaestro #18Načítám náhled komentáře...

18
BERmaestro 18. 08. 2006 12:17

Reakce na Cadet #17Načítám náhled komentáře...: alesponvime kvuli komu to dělají


19
Musclelover 18. 08. 2006 15:59

A vite, kdo za to muze? Ja vam reknu, kdo za to muze. Muze za to Quentin Tarantino a jeho Pulp Fiction!

To on vyrazil s teorii, ze vetsi brich je na zensky sexy. Kazda coura s pneumatikou se tim ted utesuje. Kdepak, neni nad plochej lehce vymakanej pupik.


20
johnik 18. 08. 2006 16:14

Článek mi bere slova z úst, naštěstí tento nehezký jev odeznívá většinou se zvyšujícím se věkem.

Reakce na komentář: Jarko #21Načítám náhled komentáře...

21
Jarko 18. 08. 2006 16:47

Reakce na johnik #20Načítám náhled komentáře...: Ani by som nepovedal ze sa to straca. :-)

BTW, postavim pred Vas dve damy. Jednu menej peknu s dobrym drzanim tela. a vedla nej krasavicu so zlym drzanim tela. Co myslite? ktora sa vam bude pacit viac? Mne urcite ta menej pekna. Na spravne drzanie tela si proste potrpim. ci uz sedi alebo stoji. preto do svojich kamosiek a kamosov casto hucim – Vystri sa! :-)
par kamosiek ked sa na moju poziadavku vystrelo, tak som bol milo prekvapeny aku nadheru skryvaju vpredu :-D

Reakce na komentář: Jirka #26Načítám náhled komentáře...

22
dexx 18. 08. 2006 18:12

jj, tohle pozoruju často a taky mi to na slečnách dost vadí….hlavní problém je však v tom, že milé dámy může postihnout deformace páteře, ale zdraví si nemůžeme "zachránit" bez alespoň částečné svépomoci…takže holčiny! První krok ke ZVýŠENÍ SEBEVĚDOMÍ je narovnat se. Váš hrudník jistě zaujme víc kluků. Pro podlahu je ho přece škoda..hlavně jde ale o Vás…to si uvědomte!!!

PS..doufám, že sem choděj holky ;o)


23
Th0mas 18. 08. 2006 20:02

Hmmm,me se spis zda ze tady nekdo proste nema rad holky co kouri,,,,at uz vypadaji a chodi jakkoliv

Reakce na komentář: LordAli #25Načítám náhled komentáře..., chleba #39Načítám náhled komentáře...

24
PeTrr 18. 08. 2006 20:24

Ahojky lidičky.
Vím že to k tomuto tématu vůbec nepatří, ale protože tyto stránky nemají fórum (nebo jsem ho nenašel) píšu svůj dotaz přímo sem. Zajímaly by mne vaše názory na pozvání na rande přes e-mail. Mám tím namysli komunikační prostředek nikoliv co říct nebo napsat. Problém je ten že, danou kočenu potkám jednou za týden a opravdu se mi nechce lítat po městě a nahrávat náhodě, aby to bylo z očka do očka. Díky

Reakce na komentář: LordAli #25Načítám náhled komentáře..., chleba #38Načítám náhled komentáře..., Marekx #40Načítám náhled komentáře...

25
LordAli 18. 08. 2006 22:54

Reakce na Th0mas #23Načítám náhled komentáře...:
I kdyby byla holka sebehezci, tak jak ji vidim s cigarem v hube, dela se mi spatne. V tom clanku neni nic receno o tom, ze nekdo nema rad holky co kouri. At si kouri jak chteji, je to jejich blbost. Je tam receno, ze je to hnusny, kdyz to clovek zahlidne a jeste je ten hnus dokraslen tim, ze ma spatny drzeni tela.

Reakce na PeTrr #24Načítám náhled komentáře...:
Vykasli se na e-mail a radsi ji zavolej (jestli mas cislo) :-)
Po ufonu ji muzes ukecavat, po e-mailu je to slozite a zdlouhave. V ufonu muzes aspon odchytit nejake reakce, protoze nebude pripravena (treba jak se necemu divi a tak). Z mailu se nic takovyho nedozvis. Hodne stesti


26
Jirka 18. 08. 2006 23:13

Reakce na Jarko #21Načítám náhled komentáře...: Já bych si vybral tu hezčí a pak si ji vycvičil ;-)

Reakce na komentář: Dzaky #27Načítám náhled komentáře..., Jarko #29Načítám náhled komentáře...

27
Dzaky 19. 08. 2006 09:03

Reakce na Jirka #26Načítám náhled komentáře...: Hezka holka se vycvicuje spatne…

Jinak je článek fajn, nemám snad nic co bych mu vytknul. Snad jen bych si dovolil přidat, že držení těla jde ruku v ruce s celým celkem, tedy "neverbální komunikací". Gesta, ony postoje, mimika a oči. A oči jsou zlatý grál. Na těch se dá poznat ještě víc jak na držení těla. Qarku, o tom by jsi taky mohl napsat článek ;-)


28
Miku 19. 08. 2006 12:45

Ještě k tomu kouření, taky se mě to moc nelíbí. Holka má kouřit jenom v posteli.


29
Jarko 20. 08. 2006 10:14

Reakce na Jirka #26Načítám náhled komentáře...: ale to uz su kroky dalej. ty mas len usudit ktora bude posobit (vyzerat) krajsie. :-)


30
Milánek 20. 08. 2006 18:46

Svatá pravda Qarku! Také to nesnáším, taková holka je pro mne extrémně nepřitažlivá – hnusí se mi. No ale co se dá dělat, když to dělá snad každá druhá :/


31
Klea 20. 08. 2006 22:44

tak nevím, Qarku, psal jsi to vůbec Ty?? Nevybavuji si, že by si byl až tak kategoricky odmítavý kdy k čemu….
PS: já si holek moc nevšímám, takže nevím, ale kouknu se :-D


32
Rocco 21. 08. 2006 03:21

Ty jo, vy tu uz resite blbosti… Tahle stranka uz precerpala temata. Chce to neco noveho, jinak to tu zachvili zpustne. Jeden clanek o hrbatych holkach za mesic zkratka nestaci :-)

Reakce na komentář: Klea #33Načítám náhled komentáře...

33
Klea 21. 08. 2006 07:42

Reakce na Rocco #32Načítám náhled komentáře...: pravda… vlastně nedivím, že tady někdo prahne po těch slátaninách od Okiho :-D

Reakce na komentář: Mikey #34Načítám náhled komentáře...

34
Mikey 21. 08. 2006 16:00

Reakce na Klea #33Načítám náhled komentáře...: Oki má výborné články…z ženského pohledu pravděpodobně nepochopitelné a nestravitelné; ale pro průmerného kluka naprosto esenciální.

Reakce na komentář: Klea #37Načítám náhled komentáře...

35
konva 21. 08. 2006 16:49

Reakce na Typek #4Načítám náhled komentáře...: qark ma naprostou pravdu..pohybuju se kolem cviceni a vsimam si taky hroznych vad v drzeni tela…nejenom,ze je to hnusna podivana,ale k zamysleni je i to,co qark letmo zminil..problemy se zady ma 80% dospele populace a pritom staci trochu se snazit,pripadne procvicovat a clovek nejenom,ze lip chodi,jinak vystupuje,ale nebude mit do budoucna takove problemy…vzdycky,kdyz vidim nejakou nanynku,ktera ma uplne silene problemy s pateri,zrejme o tom ani nevi a ma nosik nahoru,tak presne to je to,co nebrat…


36
konva 21. 08. 2006 16:53

Reakce na BERmaestro #15Načítám náhled komentáře...: nevidel jsem ani fotku,ale ze se opovazuju ze sveho pohledu radit,muze se jednat o problemy s horni kyfozou,spatne prohnuti patere a s tim spatne drzeni hlavy…znam x takovych lidi..jde to odstranit cvicenim,ale je to dlouhodoba zalezitost a chce to vuli..jinak na zada doporucuji cvicebni program pilates… nebo zajit do posilovny,kde jsou fundovani (!!!) lektori,kteri vas uz nejak narovnaji pomoci serie cviku,ktere vas nauci…

Upravil Qark: přidal jsem do příspěvku relevantní odkaz na stránku s cvičením pilates.

Reakce na komentář: BERmaestro #41Načítám náhled komentáře...

37
Klea 21. 08. 2006 19:44

Reakce na Mikey #34Načítám náhled komentáře...: nejsou nepochopitelné ani nestravitelné, ale ten poslední byl plný nebetyčných blbostí (tj. pokračování tři si ráda nechám ujít), proto se mi to nelíbí.

Reakce na komentář: John #43Načítám náhled komentáře...

38
chleba 22. 08. 2006 01:19

Reakce na PeTrr #24Načítám náhled komentáře...: V jednom období jsem zkoušel na holky kde co a mail jednoznačně nedoporučuju. Je nutný na ni alespoň přes telefon mluvit, aby to mělo efekt. Maily jsou na balení bez užitku. (Jsou fajn k domluvení si třeba setkání, ale samotnejma mailama ji nesbalíš) IMHO

Reakce na komentář: Marekx #40Načítám náhled komentáře..., John #56Načítám náhled komentáře...

39
chleba 22. 08. 2006 01:35

Reakce na Th0mas #23Načítám náhled komentáře...: Smrt tabáku, žerte mrkev.


40
Marekx 22. 08. 2006 09:34

Reakce na PeTrr #24Načítám náhled komentáře...: Reakce na chleba #38Načítám náhled komentáře...:
Já bych mejl až tak nezatracoval, je to rozhodně lepší než komunikovat přes sms. Osobně jsem pomocí mejlů
sbalil svoji velkou lásku i když to samozřejmě nebylo hned a trvalo to cca. 1,5 měsíce a už jsme se trochu znali z dřívějška z jedné akce, ale nic mezi náma předtím nebylo.
Chce to jenom netlačit na pilu, umět se vyjadřovat a taky naslouchat.

Reakce na komentář: PeTrr #53Načítám náhled komentáře...

41
BERmaestro 22. 08. 2006 11:16

Reakce na konva #36Načítám náhled komentáře...: jop qarku ale jak ji ma řpesvědčit že s tim ma něco dělat prootže ona je fajn holka…a myslím s že si nezaslouží aby si o ní lidi mysleli to co ted.

Reakce na komentář: konva #47Načítám náhled komentáře...

42
Smaky007 22. 08. 2006 16:38

Doporučuju pár dnů makat na stavbě (ideálně jako přidavač) a dělat ty nejtěžší práce (pokud je vám + – 15,tak normální práce) a budete chodit rovně,i když nechcete… :-D


43
John 22. 08. 2006 20:36

Reakce na Klea #37Načítám náhled komentáře...: Jediná nebetyčná blbost které jsme si všimnuli v OKi-ho článku je ženská blbost a potřeba slovíčkařit a roznimrávat úplně jednoducho pochopitelné fakty.

Ale takhle bych asi neměl psát, stává se tu z toho web pro ženské ;-) (viz tento článek). Qarku, jaké jsou tvé další plány? :-P

Reakce na komentář: Milan #44Načítám náhled komentáře...

44
Milan 22. 08. 2006 21:06

Reakce na John #43Načítám náhled komentáře...: Ženské hašteření; tisíc slov zdánlivě majících význam, který se ztrácí v okamžiku, kdy ho chceš najít a extrahovat; spousty slov parazitních a nevýznamových; ulpívání na nepodstatnostech a odvádění toku řeči od původního směru…
Přitom ty ženské mají dost a dost svých www stránek, na kterých kecají a kvokají…
Když už lezou, tak kdyby aspoň sdělily smysluplnou radu, třeba "když mi řekneš to nebo to, máš mě do půl hodiny v posteli", nebo "když uděláš to nebo ono, už se dál vůbec nenamáhej a jdi hledat další".
Faktem ale je, že Quarkovy rady mají smysl a aspoň trochu fungují. Ženské rady nefungují vůbec. Dělají nám to schválně nebo co?

Reakce na komentář: Mikey #45Načítám náhled komentáře...

45
Mikey 22. 08. 2006 23:05

Reakce na Milan #44Načítám náhled komentáře...: Ne; nedělají to schválně. Jen narozdíl od chlapa nerozumí ani sobě, nevědí co chtějí a z čeho budou šťastné…naštěstí to víme my, a když vše pochopíme a naučíme se ženy nebudou víc než loutky v našich rukou…a to je bohužel i to smutné jediné štěstí které jsou ženy schopné prožít.

Reakce na komentář: LordAli #49Načítám náhled komentáře...

46
Emotion 23. 08. 2006 12:09

Zdar lidi jak mam byt sebevedomi s holkama kdyz me jedna holka na zakladce asi v 7 tride nazvala gorilou? A druha opelichanou gorilou? merim neco pres 190 vazim asi 80, ale to asi nebude ten problem.


47
konva 23. 08. 2006 13:09

Reakce na BERmaestro #41Načítám náhled komentáře...: ja to rikam natvrdo..a proste si to uvedomi,nebo ne..holka,budes mit problemy se zady,protoze to jde hodne videt…pojd,pomuzu ti se cvicenim a uvidime,co se bude dat delat…samozrejme spousta holek jsou s odpustenim "nany" a kdyz jim tohle reknete,jako by to pochopily,ze jsou skarede a hnusne..a taky spousta holek rika-jsem takova jaka jsem a takovou me musite brat..ale to je jejich vec..ja nechci zit krivy,proto neco delam,jestli nekdo chce byt krivy,at si nedela vubec nic…


48
Ash 23. 08. 2006 13:20

Reakce na BERmaestro #15Načítám náhled komentáře...: Ještě než jí budeš něco říkat tak zjisti (v příhodné chvilce se zeptej) proč to dělá. Z toho cos napsal není ani patrné, jestli je to psychická nebo fyzická záležitost.


49
LordAli 23. 08. 2006 22:16

Reakce na Mikey #45Načítám náhled komentáře...: Souhlasim s tebou, ze zeny (skoro vzdy) nevi co chteji. Jenze u nich je take velmi casto problem, ze nedokazi komunikovat s muzem o problemech. Casto je vyresi samy a my akorat vidime nasledky. (Tim nerikam, ze zeny neumi komunikovat vubec – naopak, napr. na zabave si velmi casto vsimnu, jak prvni zena vysila nejake signaly, aby pritahla pozornost sve obeti. Problem jestli si treba obet vsimne :-) )

Proto take doporucuji z vlastni zkusenosti, jestli je nejaky vztah, tak ten tahoun vztahu musi byt muz. Sam jsem si udelal pokus, kde jsem nechal vedeni vztahu zene a po dvou hroznych tydnech jsem se to pokousel zachranit, ale uz to nepodarilo. Ale zase nehazim vsechny do stejneho pytle.

Reakce na komentář: Mikey #50Načítám náhled komentáře...

50
Mikey 23. 08. 2006 22:30

Reakce na LordAli #49Načítám náhled komentáře...: Jo, taky jsem teď udělal tu chybu :-( Prostě chlap musí být dominantní a všemu rozumět – pak to bude ok ;-)


51
Ocean 23. 08. 2006 23:06

Offtopic
Ash: Ty taky pouzivas BOINC ?


52
konva 23. 08. 2006 23:21

kdyby nekdo z brnaku,nebo brnacek potreboval konkretneji poradit s postavou,cvicenim,stravou,nebo dietou,muze me kontaktovat na tomhle mailu,at tady nezapraskavame celou diskuzi…


53
PeTrr 24. 08. 2006 07:47

Reakce na Marekx #40Načítám náhled komentáře...: Tím e-mailem jsem to risknul, ale je to vážně hrůza :-(
Těsně na dlouho a úspěch není zaručen, jasné NE sice neřekla, ale hraje si se mnou jako kočka s myší. Dám vědět jestli jsem to vzdal dřív já nebo ona, ale zatím tento způsob balení nedoporučuji.
Výzva na Admina, co takhle zavést na stránkách fórum?

Reakce na komentář: LordAli #54Načítám náhled komentáře...

54
LordAli 24. 08. 2006 22:08

Reakce na PeTrr #53Načítám náhled komentáře...: Ti zatim rekla ne, protoze jestli mas na ni cislo a nezavolal jsi ji, tak jsi trouba. Jestli cislo nemas, tak to beru zpet ;-)


55
JardaXX 25. 08. 2006 00:34

Hmm si nemuzu pomoct ale spravne nahrbena divcina mi prijde hroozne sexi(mimo kuřaček)…asi si to pridam na listinu uchylek :-D

Reakce na komentář: reno #58Načítám náhled komentáře...

56
John 25. 08. 2006 12:25

Reakce na chleba #38Načítám náhled komentáře...: Záleží na tom, co do mailu napíšeš za bludy. Jenou jsem, jen tak ze srandy (pro někoho blbé, připouštím) podal na netu inzerát, že jsem cizinec pracující pro zahraniční korporaci u nás a že potřebuji někoho, s kým bych trávil volný čas. Přišlo mi asi deset mailů za dva dny. Odepisoval jsem česky s anglickým "přízvukem" a slovy (jakože si zrovna nemohu na to správné české slovo vzpomenout). Polovina ženskejch se chtěla hned sejít na kafi nebo večeři. Samy to navrhly. No, nechal jsem toho (jedu domů, do Anglie) a milým dámám se tímto omlouvám. Ženské jsou některé všechny stejné.

Reakce na komentář: John #57Načítám náhled komentáře...

57
John 25. 08. 2006 14:39

Reakce na John #56Načítám náhled komentáře...: Ahoj, bylo by fajn kdyby sis nasel nickname odlisny od mojeho, ze? :-) Aby si te lide nepletli se mnou.

Btw hezky experiment. ;-)


58
reno 27. 08. 2006 13:01

Reakce na JardaXX #55Načítám náhled komentáře...: Spravne nahrbena….

Jo a kolena a ruce ma na zemi, ze jo? Hra na kocicku a pejska. :-OD


59
Jessica 28. 08. 2006 23:15

Tssss… se di vycpat Qarku. Ja kourim, do fitka nechodim, hrudnik neresim a chlapi na me stejne jenom letej! :-)


60
anonymous 28. 08. 2006 23:30

tak to ses v tom pripade asi rostenka :-)


61
Jessica 29. 08. 2006 00:16

…si piš! :-)


62
ricardo 29. 08. 2006 01:18

ženy letí na muže v růžových tričkách!!! Na Čáře a Svoboďáku jsem jich za jedno odpoledne potkal (párů On v růžovém a bílé gatě, ona roštěnka s pravoúhlou ručičkou) takových úkazů asi 150, prostě gender barvám MODRÁ – KLUK, RŮŽOVÁ – HOLČIČKA už se asi dalo definitvně vale.

Pro všechny ostatní…VALETUDO!!! Na to taky holky letí. Když řeknete, že si na tréninku házíte medicinbal (léčivý míč) na břicho ze dvou metrů… akorát že inteligentní holka už tyhle stránky zná a stejně i tak odhalí každého borce, který si hraje na BORCE a uvádí v realitu veškeré zdejší rady! Myslím si ale, že správné držení těla je blahodárné, ale…

Byl jsem párkrát v lázních se zády a tudíž bych měl mít nacvičený "naprosto nefyziologické, údajně ´správné´ držení těla", jak se vyjádřila jedna MUDr. Pravda je, že stát se v něm dá. Ale zkuste si v něm (v tom postavení) udělat pár kroků, a stejně přejdete zase ve vaše fyziologické, tedy přirozené držení těla. Samozřejmě, že vás z toho budou bolet záda, za krkem, případně někde jinde. Když má slečna kratší nohu (např.) může mít "sebezdravější" postoj a držení těla, stejně ji ty záda budou pálit a pekelně bolet. A co prsa? Ženy, které znám a které mají velikost od 70 C výše (někdy i 80 B) musí mít větší košíčky, a gravitace je sviňa! Křiví, "kulatí" záda, podprsenky se jim vyhrnují nahoru směrem k lopatkám…ještě že nejsem žena. Jedna z mých brigád byla i v NY a vím něco o prádle a velikostech a o tom, že si asi 60% žen neumí vybrat podprsenku. Taky to byl nedávno v novinách.

To vše má na postavení těla vliv! Takže ano, samozřejmě, že se ve všech těch debilních příručkách pro manažery a "správné" mluvení a jednání mluví o držení těla protože působí tak a tak, ale jak říkám. Chodit "narovnaný" lze. Akorát máte vypnutá prsa a prohnutou bederní lordózu, z čehož vás bude bolet bederka. Tzv. Vojenský pozor není nic jiného, než vypnutí prsou. Ono totož postavit se do "správného" držení těla není zas tak jednoduché a rychlé.

Takže návod pro všechny:

1. postavte se na rovnou podložku
2. chodidla směřují tam, kam celý trup, jsou k sobě rovnoběžná a od sebe jsou na šíři ramen
3 kolena mírně pokrčená
4 pánev maximálně podsazená (+ stáhnout půlky, ale jen to nestačí!!!)
5. vyrovnat hrudní páteř, "vypnout prsa"
6. ramena tlačit mírně dozadu
7. hlava by měla být protažením páteře, v žádném případě nevystrkovat bradu dopředu a nahoru, čili spíše zatáhnout dozadu (udělat podbradek), jako byste si chtěli chytit něco mezi krk a bradu
8. dýchání je kapitola sama pro sebe :-)

Tak a ještě se to dá cvičit tak, že každá polovina těla nese polovinu váhy. Myslíte si, že když stojíte rovně, "jste vyvážení?" Chyba lávky!

Je třeba sehnat dvě stejné váhy na vážení (třeba v posilovně je jich hodně stejných, k řezníkovi nechoďte) a stoupnout si na ně; na každou jednu nohu – do "správného postoje". Uvidíte, kterou stranu přetěžujete a naučíte se to zkorigovat.

Tak. A k čemu to teda je, když se v tom nedá vydržet déle než pár minut? Krásně se vám uvolní svaly v bederní oblasti, vlastně celá záda, jste ROVNÍ, dokonce i o pár cm vyšší, než ve vašem obvyklém postoji, dobře se v tom dýchá a má to i terapeutické účinky an různé blokády a podobně. To vše jsem zažil a zjistil a naučil se díky svým potížím s páteří a několika návštěvami v Lázních Bělohrad.

A mazejte cvičit


63
jajda 11. 09. 2006 22:53

Proč to děláme? Protože to je pohodlnější, chápeš?


64
Mety 12. 09. 2006 00:02

No jak se to vezme, malé bříško, ale pořád je to o tom, že ti to bříško čouhá z nízkejch kalhot, zezadu nejlíp tanga a hrbíš se u toho jak paragraf.. vypadá to otřesně.. Zajímalo by mě jaký názor na ty tanga mají kluci.. Snažím se dávat si na to bacha, protože mi to připadá hrozné.

Reakce na komentář: Matin #67Načítám náhled komentáře...

65
Blondy 13. 09. 2006 11:43

CVICIT CVICIT CVICT, po mesici cviceni chbtovyho svalstva se upravi take drzeni tela. NA 100%. Ochably ramena se narovnaj a sechno bude jak driv :-D


66
Gi 13. 10. 2006 15:33

Na základní škole jsme měli spolužačku, co dospěla celkem brzy a tak své vnady kryla tím, že se hrbila a když jí dnes po letech potkám, tak se lehce hrbí dál… jestli je to obecný důvod hrbení se slečen, nevím, ale co si s tím nezadá je "šmajdání" – tak málo holek umí prodat své krásné nohy přirozenou chůzí .-(((


67
Matin 13. 10. 2006 20:57

Reakce na Mety #64Načítám náhled komentáře...:
POkud můžu mluvit za sebe,tak mě se ty tanga moc líbí a přijde mi to děsně sexy,pokud to ovšem není na nějaké godzzile.. :-) A také nění pochopitelně dobré,pokud jsou ty tanga nějakým způsobem seprané a špinavé,to pak vážně nedělá dobrý dojem.. A jinak vím,že některým chlapům to přijde odpudivé,ale osobně nikoho takového ve svém okolí neznám.. :-)


68
Eva 16. 10. 2006 15:51

No po pravdě je to nehezký postoj, zpozorovali jeje na mě rodiče na střední. Najednou mi narostly prsa, vadilo mi jak na ně spolužáci zírají, začala jsem se hrbit abych je zamaskovala, je hodně těžké se ten postoj odnaučit. Jediné kdy tak nechodím, ale jsem narovnaná je když jdu se svým přítelem. Vím že kdyby něco, že mě ochrání.

Reakce na komentář: Idealista #69Načítám náhled komentáře...

69
Idealista 01. 11. 2006 22:04

Reakce na Eva #68Načítám náhled komentáře...: Myslím, že o tom to je. Když má ženská prsa a stojí rovně a má přiléhavé tričko, tak jsou prsa krásně vidět a chlapi na ně zírají. Ale když si ta samá ženská vezme volnější oblečení, tak už ty prsa tak nevyniknou a čumilů ubude. Taky je to vidět když má nějaká ženská schované přiléhavé tričko pod bundou a tu bundu si rozepne. Zraky mužských směřují na tu krásu. Prsa jsou prostě znakem ženskosti a kdo je ukazuje bude budit pozornost. To je prostě pudové. Kdo je nechce ukazovat a budit pozornost nechť nosí volnější oblečení. Kompromisem je mít takový svetr (nebo něco podobného) který prsa schovává a pokud se někomu chci předvést (přišel ON a chci ukázat jak jsem krásně vybavená), tak ho sundat.


70
Nikol 17. 12. 2007 20:10

Mno já si mysllim že u mnoha holek je to z frajerství ale taky vím jak my studentky máme těžký batohy s učnim a věřte je to taková tíha že se pod tí člověk láme a různě si ulevuje.Třeba jako já já uplně vůždycky umírám bolestí a večer když přídu e školy sem kaput :-(


71
PaK 26. 01. 2008 22:37

Myslim, ze na postoji, kdy se slecna podoba spis pismenu S, nez P, neni nic prilis zahadneho. Pokud mate prsa vetsi jak velikost B, tak uz na zadech spociva celkem solidni zatez.(Ano da se to alespon trochu vyvazit dobrou podprsenkou, ale ta na necem musi drzet) A pokud ona dotycna lady nema dobre zadove svaly ( a takovych lidi je opravdu malo), tak se holt hrbi, protoze proste ty prsa neudrzi :-)
Takze je sice pekne, ze je vseobecne brano >vetsi prsa-lepsi prsa<, ale damy si to pekne odnesou.. znam to z prvni ruky :-P

Přidej komentář

Web je nyní kompletně uzavřen. Od této chvíle není možné přidávat žádné komentáře!

Další informace naleznete zde.