QARK.net — Trest smrti
Trest smrti

Trest smrti

Existuje jedna malilinkatá věc, která mi pije krev a dokáže mě rozpálit do běla tak, že zoufale křičím a sprostě nadávám. Vlastně to není věc, je to malý tvoreček mající pár milimetrů. Lítající bastard, který vám krade jednu z nejcennějších věcí jakou máte. Ničí vám totiž klidný spánek.


Ta malinká, ale obzvláště vypečená potvůrka, s kterou každé léto svádím urputný boj, se jmenuje komár.

Komár, jakoby se těšil na chvilku, kdy zhasnete a lehnete si do postele. Nechá vás pár minut klidně odpočívat, dokud nevstoupíte na práh opravdového spánku, a pak zaútočí. Takový komár si nevybere vaše ruce, kdepak, on vám musí lítat kolem uší. Vy pak vytrhnuti ze spánku rozsvěcujete prudce světlo, v naději, že si sedne na viditelné místo. Ale komár, to je sadista. Míní si vás vychutnat do poslední vteřiny. Jakmile rozsvítíte, schová se urychleně na místo, kde ho nemáte šanci zahlídnout. Odtam se na vás směje a čeká, dokud nezhasnete, nevrátíte se naštvaní do postele a nezačnete usínat. Potom se vše opakuje znovu. Pár náletů kolem ucha, bravurní úhybný manévr před vaší máchající rukou, rozsvícení a hraní na schovávanou. Kdo to déle vydrží?

Já vím, teď vás určitě napadlo, že Raid všecky problémy vyřeší. Jenže Raid není tak úplně nezávadná věc. Těžko se můžeme domnívat, že odpuzovač komárů (vlastně spíš zabíječ komárů, protože Raid je opravdu zabije) je zdraví neškodný. Tuhle metlu na komáry jsem používal skoro deset let. Nejprve jako planžety, které se lehce připékaly, a pak tak zvláštně smrděly, potom jsem přešel na klasický Raid s tyčinkou namočenou v kapalině. Ten je mnohem silnější a dlouho vydrží. Jenže nakonec jsem si koupil super silný Raid se stříbrným knotem a mé tělo asi řeklo dost, tohle už čichat každou noc nemíním a dostal jsem ukrutnou rýmu. Prý alergickou, říkal doktor. Rýma zmizela do týdne po zlikvidování tekutého komářího vraha… škoda ho. Plnil svoji práci velmi dobře.

Od té doby jsem na Raid zanevřel a spoléhám pouze na svoje holé ruce a polštář. Proti takovému šikovně mrštěnému polštáři komár neuhne. Jenže…

Když se nad tím zamyslím, tak v letní noci zabiju průměrně dvacet komárů. To znamená, víc jak dvacetkrát rozsvítit, nasadit si brýle – ten malej hajzl skoro není vidět – proklepávat záclony, foukat do všech temných rohů… a pokud se poštěstí, že ho uvidím, potom se jen modlím, že ho zabiju na první ránu. Není nic horšího, než si prožít celé to martýrium, a potom minout. Vlastně je něco horšího. Zabít jednoho a ulehnout v naději, že byl poslední… a mýlit se.

Zajímavé je, že mi ani tak nevadí ten kousanec. Mně spíš děsně vadí to bzučení. To by probudilo i mrtvýho. Nechápu, jak takový malý bastard může tak příšerně bzučet, že z toho člověku naskakuje husí kůže. A proč vlastně bzučí? Aby se oběť mohla bránit? Mně se spíš zdá, že proto, aby mohl svou obět pěkně trápit.

Trest smrti komárům!

Qark | 16. 06. 2005 18:23 | Komentáře: 13 | ::Jen tak


Přidat článek do: [ linkuj.cz], [ jagg.cz], [ asdf.sk], [ del.icio.us]

Stáhnout článek jako [ PDF]
[ RSS komentářů] k článku

[ Napsat] komentář

Články a fotografie z tohoto webu je zakázáno kopírovat a přidávat si je na svoje blogy, či kamkoliv jinam, bez mého písemného souhlasu!

Komentáře


1
Kepi 16. 06. 2005 19:15

Mno já osobně jsem strašnej zvířetomil, takže je mi fakt často líto i toho komára. Nicméně pravda je, že jakmile začne bzučet, má to jistý… pokud ho najdu, jak píše Qark :-)

Nicméně v zimě jsme pořídili plastový okna, abychom tu neumrzli a mimo jiné jsme k nim dostali jednu zajímavou věcičku. Síťku na okno. Prostě obyčejnou síťku, která se přichytí na jakejsi hajzl (nějaká obdoba suchýho zipu) přilepenej na okno a je klid… Jediný co vadí je, že nemůžu vystrčit hlavu z okna, ale jelikož síťka se dá oddělat a hned zase přidělat, i to není problém. Teď už se jen škodolibě směju, když si v noci rožnu světlo, otevřu okno a koukám, jak se všecka ta havěť zmíta kolem síťky :-)

A pozitiva jsou i další.. například se nemusím bát, že naše skočka skočí z okna :-), místo toho na něm sedí a snaží se sekat po těch mrchách, co za síťkou lítají :-) Prostě – síťka na okno je mírumilovné a spolehlivé řešení.

Reakce na komentář: Mates #3Načítám náhled komentáře...

2
tark 16. 06. 2005 21:58

Aaah, 20 komárů, fuj! :-) Bastard je to ;-)


3
Mates 17. 06. 2005 07:06

Reakce na Kepi #1Načítám náhled komentáře...: Prd síťka! Dělal jsem jeden čas u hlídací agentury, a když jsme museli celý léto hlídat fabriku hned u rybníka, tak si nedokážete představit byla jedna noční směna za masakr, byli prostě všude! A když to máte celý léto každou čtvrtou noc, tak………. Co se mě týka, mrtvej komár-dobrej komár! ATOMOVKAMA NA NĚ !


4
pjotr 17. 06. 2005 18:30

Osobne praktizujem inú taktiku. Začiatkom jari, keď začínajú komáre lietať, sa človek proste neminie štípancom. Preto sa nechtiac nechám doštípať. Komárí jed potom v mojej krvi koluje a ostatné sa nechystajú na mňa zaútočiť.. a ani okolo nelietajú ;-) jednoducho sa sami seba boja. Účinné – 2 roky to testujem a zatiaľ to funguje :-)


5
Navi 17. 06. 2005 22:18

ja teda jeste Raiduju – mam alergii jak s rejdem, tak bez nej, neni to pro me rozdil :-)

Ale jinak doporucuju izolovat mista, kudy se muze dostat dovnitr – site na okna, utesnit dvere,… doma to funguje perfektne, na private si to nemuzu dovolit…


6
Lussina 18. 06. 2005 22:14

Tak ja jako spravny panelakovy tvor problemy s komary nemam, akorat na chate, tam je pro ne tou spravnou lihni barel na destovou vodu, ktery je hned pod balkonem, coz je zrada. Takze v podvecer vetsinou zavirame balkonove dvere a az jdem spat, tak je otevrem a delame, ze tam nejsme … a vetsinou nam na to ti komari skoci ;o) Jenze jen do te doby, nez roznem.
Ma to ale i sve nevyhody – nez usnete, taxe desne varite ;o/

BTW:Kepi, jsem nevedela, ze mate kocku … ja myslela, ze mate mysiny??? Bo uz nee?? ;o))


7
aldo 20. 06. 2005 10:57

Moje kamaradka ze slovenska vzdy rika "Ja bych ani muche neublizila, ale komarou ty bych bila!" ;-) Teda ja nemam stipance temer nikdy na me nejdou, ale nesnasim tez to desne bzuceni a fakt ze se na mem cele delaj pristavaci drahu. ;-)


8
redleader 21. 07. 2005 20:18

Heh, komáři jsou ludry… Od nich by se měli vojáci učit, jak škodit a nebýt nalezen. Kdysi jsem si naprogramoval na PC bzučák, ale nějak to neměli rádi naši morčáci, takže to nepomohlo. :-) Když jsme byli někde v kempu, tak jsme měli tak 3m od chatky rozsvícené světlo, takže všechna havěť lítala na to. Smůlu měl však ten, kdo šel v noci na záchod a zapomněl na to; rozsvitil světlo, otevřel dveře, vykonal potřebu, pak hlavou vrazil do onoho světla a jako chuchvalec hmyzu šel spát :-D


9
djx 11. 01. 2006 13:53

Taky to znate, kdyz se ozenete po tom hnusnym zabzuceni u ucha, a pritom se silene prastite pres ucho tak, ze skoro ohluchnete? A az se vzpamatujete, tak uslysite znova to prijemne Bzzzzzz!!! :-)

Reakce na komentář: BZimage #11Načítám náhled komentáře...

10
Xaxap 28. 05. 2006 11:57

Jak říkal Saddám,bůh neměl stvořit Peršany(Íránce),Židy(proti těm nic nemám) a komáry.


11
BZimage 28. 05. 2006 20:11

Reakce na djx #9Načítám náhled komentáře...: Já to dělám jinak, prostě si počkám, až se komár na mě usadí a potom ho plácnu. Obvykle totiž s vysokou přesností určím, kde sedí a pak už není problém se trefit. No a když to zrovna nepoznám, tak si tipnu a buď to vyjde nebo to zkouším znova.


12
jedenzmnoha 24. 04. 2007 13:08

Tak to s Tebou musím na 100% souhlasit! Stává se mi to taky.Ale taky jsem si pořídil sítě na okna a dveře a vysoce snížil počet komárů v domě :-)


13
čára 15. 08. 2008 22:17

myslíš,že má komár koule?Nemá,bo by musel plodit a nato je dost vychcaný.Proto čeká v ukrytu!!!!!Mám sladkou krev,myslíš,že skončím na diskotece komárú a blech????? To není básnička,náš 12let mladý Šotek jich má někdy víc, jak tenkrát na západě.A nato vem jed, zeptej se Akisa

Přidej komentář

Web je nyní kompletně uzavřen. Od této chvíle není možné přidávat žádné komentáře!

Další informace naleznete zde.