QARK.net — Firefox – rozšíření pro vývojáře
Firefox – rozšíření pro vývojáře

Firefox – rozšíření pro vývojáře

Pokud se zabýváte tvorbou a úpravou webů, a máte rádi Firefox, neměli byste vynechat následující rozšíření.


  • Web Developer – jedno z nejdůležitějších rozšíření. Umožní vám vyzkoušet si jak vypadá stránka bez obrázků, stylů, v jiném rozlišení a spoustu dalších užitečností. Hodí se i vypsaní vlastností elementů a jejich orámování. Tohle rozšíření je skoro nezbytné.
  • EditCSS – CSS styly lze editovat přímo za chodu, v prohlížeči. Změna se projeví okamžitě. Vynikající pomůcka, když potřebujete doladit nějakou maličkost, nebo hledáte chybu.
  • HTML Validator – užitečná věc. U každé prohlížené stránky ihned vidíte, zdali je validní, jestli obsahuje chyby nebo varování. Navíc se vám při zobrazení zdrojového kódu chyby označí a nabídne se možnost opravy.
  • Google Pagerank – tohle rozšíření snad ani nepotřebuje komentář.
  • Color Zilla – rozšířené kapátko pro výběr barev ze stránky. Perfektní je, že zobrazuje i název elementu, z kterého barvy vybíráte.
  • MeasureIT – se hodí, když potřebujete zjistit velikost nějakého prvku na stránce. Nemusíte zdlouhavě dělat PrintScreen obrazovky, otevírat grafický editor a měřit to v něm.

Ještě takový malý tip na závěr. Pokud chcete aby se odkaz otevřel do nového panelu, klikněte na něj prostředním tlačítkem (kolečkem) myši.



Související články:
Qark | 17. 06. 2005 12:49 | Komentáře: 2 | ::Zajímavosti


Přidat článek do: [ linkuj.cz], [ jagg.cz], [ asdf.sk], [ del.icio.us]

Stáhnout článek jako [ PDF]
[ RSS komentářů] k článku

[ Napsat] komentář

Články a fotografie z tohoto webu je zakázáno kopírovat a přidávat si je na svoje blogy, či kamkoliv jinam, bez mého písemného souhlasu!

Komentáře


1
Hondrej 27. 06. 2005 18:53

Docela dobré rozšíření s názvem SEOpen(http://www.czilla.cz/doplnky/rozsireni/seopen/)
Z Google umí vyčíst PageRank, cacheované stránky, zpětné odkazy, umí to zobrazovat webové hlavičky, zkoumat hustotu klíčových slov apod.


Toto sice není pro vývojáře, ale když už jsem v tom popisu.
Target alert (http://www.czilla.cz/doplnky/rozsireni/target-alert/). Okamžitě vám ikonkou určí, o jaký typ odkazu se jedná (pdf, doc, rtf, …)


2
Jirka T 30. 07. 2006 13:14

Dobrá věc je taky flash got, který v součinosti s nějakým akcelerátorem stahování umožňuje globálně stahovat odkazy ze stránek. Například jedním kliknutím stáhnete ze stránek všechny obrázky. Nejlepší je používat free download manager.

Přidej komentář

Web je nyní kompletně uzavřen. Od této chvíle není možné přidávat žádné komentáře!

Další informace naleznete zde.