QARK.net — Jak urychlit Firefox
Jak urychlit Firefox

Jak urychlit Firefox

V noci mi kamarád poslal adresu, kde je popsáno, jak si urychlit načítání stránek ve Firefoxu. Hned jsem to musel vyzkoušet a světe div se! Ono to funguje a je to naprostá bomba. Následující kroky jsou tu hlavně pro majitele rychlejších připojení, protože ti na pomalost zobrazení dopláceli nejvíce.

  • Do řádku, kam zadáváte webovské adresy, napište about:config a stiskněte Enter,
  • najděte network.http.pipelining a nastavte true (dvojklik),
  • network.http.proxy.pipelining změnit na true,
  • network.http.pipelining.maxrequests upravte na vyšší číslo. Já použil 30,
  • klikněte někde vedle pravým tlačítkem myši a vyberte Nový -> Číslo. Název zadejte nglayout.initialpaint.delay a nastavte hodnotu na 0.

Až to vše uděláte, tak nezapomeňte zavřít všechna okna Firefoxu. Jinak se změna neprojeví. Potom, když znovu Firefox otevřete, tak by se vám měly stránky zobrazovat mnohem rychleji.




Související články:
Qark | 02. 01. 2005 04:55 | Komentáře: 11/1 | ::Zajímavosti


Přidat článek do: [ linkuj.cz], [ jagg.cz], [ asdf.sk], [ del.icio.us]

Stáhnout článek jako [ PDF]
[ RSS komentářů] k článku

[ Napsat] komentář

Články a fotografie z tohoto webu je zakázáno kopírovat a přidávat si je na svoje blogy, či kamkoliv jinam, bez mého písemného souhlasu!

Komentáře


1
Kepi 02. 01. 2005 13:34

Důležitý je, že to není hlavně pro majitele rychlejších připojení, ale jen pro majitele rychlejších připojení.

Kdybyste tohle používali na modemu nebo pomalejší lince, výsledek bude mnohokrát horší…


2
Michal 04. 01. 2005 23:04

Na tohle existuje rozšíření: Tweak Network Settings – http://www.bitstorm.org/extensions/


3
lední brtník 31. 01. 2005 20:17

dík za tip, v práci se bude hodit


4
Ash 06. 02. 2005 21:16

Tak jestli to mělo způsobit to, že FF otevře víc než 4 spojení paralelně, tak u mne to nezabralo :-( A kamarádovi prý také ne. Prostě pořád jede jen na 4 vélce… V čem by mohl být ještě problém?

Reakce na komentář: Qark #5Načítám náhled komentáře...

5
Qark url 06. 02. 2005 22:16

Reakce na Ash #4Načítám náhled komentáře...: No to urychleni FireFoxu je pouze pro rychla pripojeni. Jinak se to urychleni nepromitne, spis naopak. Taky to chce po provedeni zavrit vsechna okna FireFoxu a pak ho znovu spustit.

Reakce na komentář: Ash #6Načítám náhled komentáře...

6
Ash 06. 02. 2005 22:41

Reakce na Qark #5Načítám náhled komentáře...: Mam 256Kb, ale kamarad ma 2Mb. Ale o to az tak nejde, jako spis o to, ze i po zminenych nastavenich vyrabi FF porad jen max. 4 paralelni pripojeni, i kdyz bych jich cekal "network.http.pipelining.maxrequests", cili rekneme 30. To by mel udelat bez ohledu na rychlost linky. Koukam na pocet aktivnich spojeni, nikdy jich neni vic nez 4, presne stejne jako pred zmenou nastaveni, tim jsem si jisty, nejsem lama :-) No zkusim zagooglovat, treba neco zjistim, nechci z vaseho jinak skveleho site delat helpline ;-)


7
Ash 06. 02. 2005 23:32

Aha, tak nevim co presne je mysleno network.http.pipelining.maxrequests, jsem si vykladal po svem, myslel jsem ze je to max. pocet paralelnich dotazu na server, nicmene to co jsem chtel ja, tedy aby kdyz mam na sajte treba 40 nahledu s fotkama jich stahovalo vic nez jen 4 naraz (vice requests, vice spojeni, vice paralelnich downloadu) (IE bezne stahuje/stahoval stylem vsechno naraz i za cenu padu php na slabouckem lokalnim serveru :-) to vyresilo nastaveni network.http.max-persistent-connections-per-proxy resp. per-server. Defaultne bylo take 4, to se mi zda dobre na pomalou linku s pomalym kompem, ale kdyz ma nekdo tlusty drat a k nemu delo (ne ja :-), tak se mi 4 zda docela malo. Ale nevim, jak moc to souvisi s maxrequests, resp. co by maxrequests melo vlastne v realu nastavovat. Pokud jde o pocet navazovanych spojeni, tak ty byly /pred zmenou max-pres.-conn./ stale 4.

Reakce na komentář: Qark #8Načítám náhled komentáře...

8
Qark url 06. 02. 2005 23:55

Reakce na Ash #7Načítám náhled komentáře...: No ja mam ted pomale CDMA, a tak to nemuzu poradne vyzkouset, bohuzel. Ale urcite by nebylo na skodu k tomu co pisu pridat i par dalsich veci (ktere jsi spravne dodal).

network.http.max-connections: 48
network.http.max-connections-per-server: 24
network.http.max-persistent-connections-per-proxy: 12
network.http.max-persistent-connections-per-server: 6


9
Ash 07. 02. 2005 08:58

Docala vhodná kuchařka s vyzkoušenými konfiguracemi je v článku Performance Settings. Těch nastavení je tam vícero pro různě rychlé stroje/připojení. Je vhodné uložit nastavení do user.js, který je před tím potřeba vytvořit. Informace o tom, kde user.js vytvořit je na stránkách mozilly. Pokud někoho také zarazí, že maxrequests tam nastavují na max. 8, k tomu jsem se dočetl jistou informaci ve fóru mozillazine, kde uvádí, že sice nastavit víc lze, ale bez efektu, neb 8 je limit.
Happy tuning.


10
Goci 28. 03. 2006 21:55

Pro urychlení Firefoxu je dobrý rozšíření Fasterfox. Doporučuju stáhnout.


11
Revan The One 01. 09. 2006 19:05

No, tak teda nevim. Kdyz sem to nastavil, tak sem zjistil, ze se nemuzu prihlasovat na stranky….

Přidej komentář

Web je nyní kompletně uzavřen. Od této chvíle není možné přidávat žádné komentáře!

Další informace naleznete zde.