QARK.net — Vyhrát tak milion
Vyhrát tak milion

Vyhrát tak milion

Sportka

Vsadím se, že každého z vás už někdy napadlo, jaké by bylo vyhrát ve Sportce. Penízky bez práce, to by bylo něco! Určitě jste si představovali, co byste si za ně všechno koupili, jak byste se dostali z dluhů a začali pořádně žít. Dovolená na Havaji, pořádné auto, barák, bezstarostný život. Sny bývají krásné. Ale jsou to pořád jen sny.

Když jsem dneska platil svoje čerstvě navýšené sociální a zdravotní pojištění a byl jsem hned lehčí o pár tisíc, z kterých jsem si toho moc neužil, napadlo mě to také. Vsadit si a doufat, že vyhraju.


Vzpomínám si, jak jsem byl ještě kluk a bylo krátce po revoluci. Všude kolem narostly stánky s výherními losy. I já si občas jeden koupil. Takový zelený za 5 korun. Otevřeli jste tři okýnka s různými symboly a mohli jste vyhrát i  pětistovku. Já pravidelně vyhrával 5–15 korun, což mi stačilo. Měl jsem z toho děsnou radost. Vždycky jsem dlouze vybíral ten „správný“ los a přál si abych měl štěstí. I přesto, že jsem nikdy nevyhrál víc jak zmiňovaných 15 korun, byla to skvělá zábava. Co ty zelené losy zmizely, už jsem si žádný nekoupil.

Jak jsem dnes šel z úřadů domů s peněženkou lehkou jako pírko, přemýšlel jsem. Ne o tom, co jsem si mohl za peníze odevzdané státu koupit (to jsem si už dávno zakázal), ale o sázení a výhrách. Přemýšlel jsem o té mizerné pravděpodobnosti vyhrát ve Sportce, o miliónech lidí co sází každý den a o mizivém procentu lidí, kteří opravdu vyhrají.

Celé to sázení je vlastně bravurní psychologie. Kdyby se rozdělilo několik tisíc mezi prvních pár set lidí, tak by o to nikdo neměl zájem. Ale vyhrát celých padesát melounů jen pro sebe, to je přece pohádka. A i dospělí lidé se na pohádky zlákat nechají. Že pravděpodobnost výhry ve Sportce je asi 1:14 000 000, rozhodně neodradí těch pár milionů českých lidí sázet. Zvláště, když výhra je tááák lákavá. Bezstarostný život, kdo by si ho nepřál.

Jenže mám pocit, že vyhrát pár desítek milionů je o zdraví. Když rozdýcháte výhru, zavoláte přátelům a rodině, tak se na vás navalí starosti. Najednou chtějí všichni půjčit – nenávratně, jak jinak. Další lidé se chtějí obohatit na vaší výhře, a tak si trošku pohrají s vašimi blízkými a jestli tomu chcete zabránit, jste o pár milionů chudší. Vlastně, s penězi jsou jen problémy. Ale přesto si každý přeje zkusit jaké to je, být milionář.

Když o tom teď tak přemýšlím, být milionářem musí být skvělé. Drahá auta, pěkné obleky, nádherné holky… Jenže s tím vším se pojí spousta starostí. Starost o peníze, auta a děvčata, která vám píchají ostatní a nemajetní kluci, prostě jen proto, že jim, narozdíl od vás, dávají lásku a ne peníze.

Pokud to celé shrneme, tak vlastně není špatné odvádět státu každý měsíc desátek z podnikání. Není špatné mít přátele, kteří jsou a budou přáteli i bez peněz. Není špatné mít přítelkyni, která když vám říká, že vás miluje, tak cítíte že to tak vážně myslí. Není špatné těžce si našetřit na dovolenou na Havaji a pak si ji děsivě užít. Zdá se mi, že vážně není špatné nebýt milionářem, ale možná se tím jen tak utěšuji. Kdo ví, možná bych měl přece jen začít sázet.

Qark | 04. 05. 2005 19:41 | Komentáře: 6 | ::Různé


Přidat článek do: [ linkuj.cz], [ jagg.cz], [ asdf.sk], [ del.icio.us]

Stáhnout článek jako [ PDF]
[ RSS komentářů] k článku

[ Napsat] komentář

Články a fotografie z tohoto webu je zakázáno kopírovat a přidávat si je na svoje blogy, či kamkoliv jinam, bez mého písemného souhlasu!

Komentáře


1
Navi 04. 05. 2005 22:41

Pravidelne vsazim jednou rocne na Vanoce kdyz to preroste 50M – coz je imho. castka, za kterou si jeden clovek a jeho potomci mohou (rozumne) bezstarostne zit.

Jakmile penize mas, neni uz TAK tezke je mnozit – nejtezsi na tom vsem je ziskat je.

Jinak u tehle vyher samozrejme plati nikomu to neoznamovat, platit si pravni sluzbu a davat si pozor hlavne na manzelky :-) Samozrejme zaplatit rodicum novou strechu, vylet na Mars,… ale s rozumem – sousedi to snadno rozkecaj, radeji to svest na "dobre se vedlo v praci"…


2
Majkl_81 05. 05. 2005 09:26

Pridal bych jednu takovou veticku, kterou uvadi Robert T. Kyiosaki v jedne ze svych knih: "Skutecne svobody nedosahnes bez svobody financni." Kdyz se nad tim zamyslim tak je to ve skutecnosti pravda, pokud se chci venovat tomu co me bavi a prinasi mi poteseni a to kdykoliv, tak to ani jinak nejde.
Mnoho lidi, kteri vyhraji velke penize tak z toho zmagori, zacnou utracet nezacnou penize rozmnozovat a vsechno nekdy konci. Uplne nejlepsi jsou ti, kteri vyhraji napr. 2 melcky koupi barak, auto zajedou si na dovolenou a jsou tam kde byli a muzou opet kazdy den chodit do prace, aby sve nove bohatstvi vubec dokazali utahnout!

Reakce na komentář: mike o.c. #3Načítám náhled komentáře...

3
mike o.c. 12. 03. 2006 20:28

Reakce na Majkl_81 #2Načítám náhled komentáře...: …přesně tak, takoví lidé postrádají – jak by řekl Kyiosaki – finanční vzdělání/inteligenci. Podle jedné statistiky 90% lidí, kteří vyhrajou větší finanční obnos v nějakém typu peněžních loterií, jsou cca do 2 let na tom finančně mnohem hůř, než byli před výhrou…

Reakce na komentář: Boss #4Načítám náhled komentáře...

4
Boss 30. 11. 2006 18:40

Reakce na mike o.c. #3Načítám náhled komentáře...: No ste oba pěkný týpci Kyiosaky, největší podvodník světa, kterej má prachy z chudáků oveček jako jste vy.
Viva la piramida.
Je chytrej to jo, taky den co den přemejšlim jak na vás všech hloupejch a zmanipulovatelnejch vydělat.
Ne, já vám to přeju, musíte vydržet, motivovat se a za chviličku budete bohatí, opravdu bohatý :-)
Jo, a když tak mi na sebe nechte kontakt, hledám do své firmy trapky,co budou makat zadaxa. Kiss Boss

Reakce na komentář: roman #5Načítám náhled komentáře...

5
roman 07. 02. 2007 21:40

Reakce na Boss #4Načítám náhled komentáře...: …no a tady jsi právě sám sobě a všem dokázal, že ta ovce jsi právě TY…je mi líto…


6
ferror 18. 06. 2007 00:16

Chybí ti v článku jen taková maličkost – ten, kdo peníze získá, ten se mění. Možná ne vždy, ale většinou. Právě začneš mít pocit, že tvoji přátelé jsou vlastně jen přátelé tvých peněz.. a začneš se jich proto stranit, později je ztratíš úplně. A když ne tohle, tak někdo těm penězům propadne, začne chlastat, víc gemblit, sázet, možná drogy. Pak jsou peníze pryč, plus k tomu dluhy navíc a kdovíjaké problémy ještě.

Těm, kteří vyhrají, peníze rozuně investují a uloží pro blaho svých potomků a příbuzných, tomu patří hluboká úcta

Přidej komentář

Web je nyní kompletně uzavřen. Od této chvíle není možné přidávat žádné komentáře!

Další informace naleznete zde.