QARK.net — Výsledky Google testu
Výsledky Google testu

Výsledky Google testu

Cílem Google testu bylo zjistit, zda vyhledávač lépe indexuje stránky s parametry, nebo stránky, které mám přes mod_rewrite. Test ukázal, že lepší jsou stránky bez parametrů. Ty byly k nalezení zhruba do deseti dnů, test s parametrem Goggle dodnes nebral v úvahu. Samotný Google se k tomu vyjádřil takto:


The Google index does include dynamically generated webpages, including .asp pages, .php pages, and pages with question marks in their URLs. However, these pages comprise a very smallportion of our index. Dynamically generated pages can cause problems for our crawler and therefore may be ignored.

Z čehož jednoznačně vyplývá plus pro mod_rewite, přes který si můžete vytvořit statické stránky bez parametrů.

Z přístupů robotů je vidět, že existují dva druhy robotů. Jeden osahá hlavní stránku a potom nastoupí další, kteří projdou váš web do hloubky. Rychlost s jakou se vaše stránky zobrazují ve výsledcích Google, záleží na důležitosti webu (pagerank). Dříve to u mě bylo zhruba jednou za dva týdny, teď se mi ve výsledcích vyhledávání zobrazují i články, staré jen pár dní.


Goggle doporučuje:
Guidelines for creating a 'crawler-friendly' site are available at http://www.google.com/webmasters/guidelines.html

Poznámky

Alexa.com

Pokud používáte rozšíření pro Firefox zvané Google preview, které zobrazuje náhled webu u výsledků hledání, tak se vám (stejně jako mně) může stát, že váš web nebude mít u odkazu obrázek. Není nic jednoduššího, než si na stránce Alexa.com požádat o vytvoření náhledu a do 48h je obrázek k dispozici.

PageRank

Jestli potřebujete, stáhněte si pro Firefox ještě ukazatel PageRanku. Je to velmi dobrá pomůcka.

Qark | 03. 03. 2005 18:05 | Komentáře: 0 | ::Webdesign a webtvorba


Přidat článek do: [ linkuj.cz], [ jagg.cz], [ asdf.sk], [ del.icio.us]

Stáhnout článek jako [ PDF]
[ RSS komentářů] k článku

[ Napsat] komentář

Články a fotografie z tohoto webu je zakázáno kopírovat a přidávat si je na svoje blogy, či kamkoliv jinam, bez mého písemného souhlasu!

Přidej komentář

Web je nyní kompletně uzavřen. Od této chvíle není možné přidávat žádné komentáře!

Další informace naleznete zde.