QARK.net — Vyzkoušejte si svůj úsudek + řešení
Vyzkoušejte si svůj úsudek + řešení

Vyzkoušejte si svůj úsudek + řešení

Myslíte si, že dokážete předvídat reakce ostatních lidí? Inu, pak máte opravdu velké dispozice k tomu, abyste se mohli zlepšovat v komunikaci.


Základem předvídání reakcí ostatních je (kromě zkušeností) schopnost oprostit se od svých subjektivních problémů a dokázat vnímat jednotlivé situace co nejvíce z pohledu ostatních. To znamená, že si zkusíte představit, co byste dělali, kdybyste vy byli oni a nacházeli se v jejich situaci. Tato schopnost vám může mnohonásobně ulehčit váš vývoj.

Jestli si myslíte, že tohle zvládáte levou zadní, můžete si nyní vyzkoušet tento malý testík. Sami tak brzy poznáte, jak na tom jste.


Představte si osamocenou lavečku, na níž sedí pouze jeden muž. Abychom byli konkrétní, tento muž sedí na jednom kraji lavečky tak, že jsou na ní ještě dvě místa volná.

Nyní přichází zamilovaný pár (muž a žena) se záměrem se na lavečku usadit. Vaším úkolem je odhadnout, kam si na lavečku sedne z příchozího páru muž a proč! Pro zjednodušení tu máme jednoduchý náčrt situace a vy tedy budete pouze volit, jestli si muž sedne na místo A a jeho dívka na B a nebo naopak.


Zvolte si

Řešení:

K tomuto článku jste měli možnost dva dny skrytě komentovat a hlasovat, podle toho, jak jste si mysleli, že se pár rozsadí.

K dispozici byly dvě možnosti:

  1. Muž si sedne na místo A a dívka na místo B
  2. Muž si sedne na místo B a dívka na místo A

Výsledek odhadlo 80% lidí správně, protože zvolili, že si na místo B sedne muž a na místo A dívka.

Důvodů k tomuto chování je více. Hlavním z nich je důvod majetnický. Tím, že se příchozí kluk posadí doprostřed, vznikne bariéra mezi jeho dívkou a cizím mužem. Zajistí si tím, aby mu po holce vedlejší kluk nepokukoval, nedotýkal se jí, nenavazoval rozhovor a zároveň tak jakýkoliv kolemjdoucí člověk už z prvního pohledu poznal, ke komu dívka patří. Svým chováním vlastně izoluje druhého kluka, čímž se také dostáváme k dalšímu důvodu a ten je ochranitelský. Pokud by druhý muž chtěl dívku nějak obtěžovat, či projevoval agresi, musí se k ní dostávat přes jejího přítele, což je v této situaci skoro nemožné – a hlavně nepravděpodobné.


Graf výsledku hlasování:

Výsledek hlasování

V komentářích jste párkrát naznačili, že si muž vedle druhého muže nerad sedá, protože je mu to nepříjemné. Nepříjemné je mu to ale pouze, když je sám (určitým způsobem za to může i podvědomý strach z homosexuality). Tato situace je však jiná, on je tu s přítelkyní. Klidně se tedy bude lepit na druhého muže a tomu to nebude v nejmenším vadit. Kdyby však takto blízko seděli jen dva muži, jeden z nich by odešel, nebo byl značně nervózní, protože by mu druhý narušoval jeho osobní prostor.


Potěšilo mě, že komentáře byly vynikající a skoro všechny správně. Vyplývá z toho, že jste soutěživí, umíte přemýšlet a hlavně, že dokážete předpovídat situace na základě zkušeností a pomocí vlastního uvážení. To je velmi podstatné. Také jste si ověřili, že opravdu jde předpovědět chování druhých „běžných“ lidí, protože je pevně dáno. Lidé se v určitých situacích opravdu chovají stejně, a když se podíváte na graf, je vidět, že šance na předpovězení výsledku je zatraceně dobrá.

Pro mě to bude vodítkem k dalšímu psaní o komunikaci a také k tomu, abych dostal z komentářů pod články tu správnou zpětnou vazbu a dokázal přesněji definovat, kde došlo k nepochopení článku (třeba proto, že jsem něco nedostatečně vysvětlil) či kde je komentující z okrajové části koláče, pro kterou článek nebyl určen.


Upozornění:
Komentáře pod tímto článkem psali komentující skrytě PŘED zobrazením tohoto řešení, takže správné řešení nikde nevyčetli a ani se navzájem ovlivňovali.
Další komentáře tímto uzavírám!

Qark | 10. 09. 2007 00:43 | Komentáře: 125 | ::Komunikační triky


Přidat článek do: [ linkuj.cz], [ jagg.cz], [ asdf.sk], [ del.icio.us]

Stáhnout článek jako [ PDF]
[ RSS komentářů] k článku

Články a fotografie z tohoto webu je zakázáno kopírovat a přidávat si je na svoje blogy, či kamkoliv jinam, bez mého písemného souhlasu!

Komentáře


1
znais 10. 09. 2007 01:01

Muž si sedne na místo B a dívka na místo A
Preco? – Natural instinct


2
FMF 10. 09. 2007 01:26

ono to zalezi aj na tom, aky je vztah usadajuceho si paru, ci su na prvom rande, alebo su uz spolu dlho, ci im to klape a podobne. Ak by bolo vsetko ok, muz by si sadol vedla muza aby tak vytvoril stenu, ak nie zena sa posadi do stredu a tym vysle signal partnerovi. tot vsjo


3
marcus 10. 09. 2007 01:53

Vybral som možnosť muž na mieste A. Neviem to presne zdôvodniť. Ale keby muž, čo sedí na lavičke, vyzeral nebezpečne, tak by si pár sadol opačne.


4
ZhoubiCZ 10. 09. 2007 02:11

Já osobně bych si sedl na místo B. Jelikož je ve mě hluboce zakořeněn ochranitelský pud, rozhodně by to bylo místo B.
Jiná situace ovšem nastane, pokud se pár s tímto člověkem zná. Pak se stránka obrací a dívka bez problémů může na místo B zasednout.


5
Michal 10. 09. 2007 07:21

Muž na A, aby viděl na již sedícího muže a měl jej pod kontrolou.
Osobně by mě vadilo sedět na B, abych při rozhovoru s dívkou na A byl natočen k muži (C) zády.


6
Hawk 10. 09. 2007 07:39

Cau Qarku, uz sem chodim par let, ale dnes pisu poprve. Velmi zajimavy test a jsem zvedav, jak to dopadne.

Sam jsem oznacil druhou moznost – muz B, zena A. Asi z toho duvodu, ze muz bude pravdepodobne citit podvedomne potrebu svou divku "chranit" pred uz sedicim clovekem. Proto se muz posadi mezi ne.

Na druhou stranu, moznost prvni jsem taky zvazoval. Zaprve muz ma dle meho nazoru podvedomy odpor sedet vedle jineho muze, zvlast na romantickem miste, jako ja lavicka v parku. A taky kdyz muz sedi na miste B a je otoceny na svou pritelkyni na miste A, tak potencialnimu podvedomemu "nepriteli" (ktery jiz sedi) vystavuje svou zranitelnou cast – zada. Proto je mozne, ze bych si sedl na misto A, abych byl k neznamemu sedicimu celem (za predpokladu, ze budu otoceny na pritelkyni). Pokud vsichni koukaji pred sebe a cekaji na salinu, tak je to jedno a muz si asi sedne na misto B.

Tot jest muj nazor a omlouvam se za chybejici diakritiku – pisu ze zahranici.


7
cnainee 10. 09. 2007 08:10

Muz si sedne na B. Minimalne ze dvou duvodu:
1) Aby odstinil divku od cizihi muze (at uz je sympaticky nebo ne)
2) Zamilovane pary vetsinou chodi/sedi tak ze ma muz zenu po prave ruce


8
SUK 10. 09. 2007 08:20

tak ne prvni :-(
Jinak je to tezky, treba by si chlap rad sednul na B aby "jeho" holka nesedela vedle ciziho chlapa, zaroven ja treba kdyz nekde je nekdo cizi tak vedle nej se mi sedat prilis moc nechce, radsi at si tam nekdo sedne :-) Neviim no


9
bubersson 10. 09. 2007 09:14

"Muž si sedne na místo B a dívka na místo A"
– v úvahu jsem bral to, že muž nejčastěji drží ženu pravačkou a taky to že jí má potřebu ochránit před něčím cizím (nebezpečným). Ale když jsem si tu situaci zkusil představit, tak mi přijdou možné oba dva výsledky, takže asi nemám tak dobrý smysl pro předvídání.


10
Martin Pírko 10. 09. 2007 09:22

Muž si sedne na místo B vedle neznámého muže. Vyjádří tak své ochranitelské tendence a zároveň tak zabrání případnému soku komunikovat s partnerkou.

Jinak by to ovšem mohlo dopadnout, pokud by byl muž jejich známý…


11
oak 10. 09. 2007 09:28

já bych si sednul na béčko. Nebo aspoň mi to tak přijde. Protože pak bych v komunikaci či jiné interakci viděl jen na tu slečnu a ten pán jakoby tam nebyl. Sice je to možná trochu jen nasebesmýšlející, protože takhle je v té pozici zase ona, ale ženský tohle možná netrápí a navíc chlapy jsou prostě většinou takový. Třeba mě fakt, že to je takový lehce sobecký napadl asi až po minutě přemýšlení. Což bych v tý situaci neměl. Takže B


12
Pavel 10. 09. 2007 09:53

Můž si sedne doprostřed, protože nechce pustit svoji partnerku vedle cizího chlapa. Ať už si to ten chlap přizná, nebo to schová za "vypadal jako úchyl a já tě chtěl chránit" :-)


13
Marcel 10. 09. 2007 10:00

Ja si myslim, ze by si spis vybrali prazdnou lavicku :-P
A kdyz uz by si za kazdou cenu chteli sednout na tuto, tak zrejme by si muz instinktivne sedl na misto B.


14
Tommy 10. 09. 2007 10:01

Zdarec Qarku!Zajímavá otázka…Já bych určitě volil možnost druhou:Muž si sedne na místo B a dívka na místo A .Je přece známo,že by muž měl mít svou přítelkyni nebo manželku vždy po pravici,čímž dává najevo to,že pro něj tato dívka nebo žena něco znamená.Když by dívka seděla vedle toho cizího muže,vypadalo by to,jako by s ní chodil on.Toť mů názor,ale každopádně jsem zvědav,jak budou volit ostatní lidé.PS:Kdyby bylo na mě,tak bych raději našel jinou volnou lavičku,kde bych byl se svou přítelkyní sám


15
Zu 10. 09. 2007 10:10

Tak tedy k lavičce. Podle mě jsou možné obě varianty. Možná je to trochu praštěné, ale jsem hrozně zimomřivá a momentálně se nacházím v ne moc vytopené místnosti, takže první, co mě napadalo – "sednout si mezi chlapy, bude tam tepleji". Ale je pravda, že snad každý muž (i když už jsem zažila takové, kteří tyhle věci ignorují) se snaží posadit svoji dívku co nejdál od případného nebezpečí, tzn. dál od již sedícího. Takže tak :-)


16
z. 10. 09. 2007 10:11

Muž si sedne na místo B (prostě mezi dívku a cizího muže) a dívka na místo A. A důvod? Částečně touha chránit dívku před neznámým mužem a částečně potřeba bránit svoje "teritorium" :-) Zní to trochu paranoidně, ale myslím, že většinu chlapů by se v popsané situaci takhle zachovala (a já taky).


17
miloSKo 10. 09. 2007 10:15

Ja si myslím, že je tam istý ochranný podvedomý reflex, takže muž na miesto B a žena na A. Čo keby ten čo tam sedí ohrozil ženu? :-)
No na druhej strane by sme sa na to mohli pozrieť tak, že muž na mieste A by mal lepší výhľad na "súpera" :-)
No podvedome by som povedal prvú možnosť…


18
Jan deMent 10. 09. 2007 10:24

Muž si sadne na miesto A a žena jemu na kolená… Však sú zamilovaní, nie?


19
Norf!us 10. 09. 2007 10:48

muž by si podle mého úsudku měl sednout na Béčko,blíž k osamocenému pánovi a to hned ze dvou důvodů – dívka by se mohla cítit v blízkosti toho pána nesvá a za druhé jsem si jist,že pán odejde mnohem dříve než kdyby vedle něj seděla pěkná brunetka…toť můj názor :-P


20
Lasendou 10. 09. 2007 11:14

Cítím to tak že muž si musí sednout na místo B, aby mezi dívkou a neznámým člověkem byl on jako určitá ochrana.
I když možná mám jen silně rozvinutý ochranitelský pud. :-)


21
ShaWn 10. 09. 2007 11:39

Ahoj Qarku, k sedícímu muži si podle mě přisedne muž (B), alespoň já bych to tak udělal… Toho člověka neznám a z obrázku nevím jak vypadá, proto bych si sednul vedle něho já, aby se dívka cítila víc v bezpečí… Každopádně jsem zvědav na výsledky!


22
kal_el 10. 09. 2007 11:42

Muž si sedne na kraj lavičky a posadí si ženu na klín.


23
empf 10. 09. 2007 12:34

Podle mě si žena sende mezi dva muže – přijde mi to přirozenější. Sice mě nejprve napadlo, že by přítel té ženy mohl žárlit na toho chlápka na lavičce, ale po chvíli rozmyšlení je mi to jasné.


24
Dolfa 10. 09. 2007 12:53

Myslím, že muž by měl sedět na místě B. Dívka by sice asi neměla sedět na kraji (když bude lavička prázdná0), ale zase by asi neměla sedět u cizího muže kvůli pocitu bezpečí. Dál si myslím, že cizího muže by sousedství ženy daleko více "nabudilo" než když bude vedle něj sedět muž, což by mohlo vést k případnému konfliktu.


25
Honza K. 10. 09. 2007 12:59

Predpokladame-li ze je par opravdu zamilovany (ani jeden z nich nechce navazovat jiny vztah) a ze je natolik utahany, ze se chce posadit, pak myslim, ze muz sedne na B a zena na A. Muz bude chtit byt ochranou barierou mezi svou milou a sedicim panem.


26
Petr 10. 09. 2007 13:16

Muž si podle mne sedne na místo B, neboť podle etikety by měl sedět po levici partnerky. Další důvod je, že nebude chtít, aby partnerka seděla vedle jakéhokoli muže.


27
Radim ek 10. 09. 2007 13:37

A) "Muž si sedne na místo B a dívka na místo A"
B) "Muž si sedne na místo A a dívka na místo B"

Proč A)? Muž nenechá sedět svou přítelkyni vedle cizího chlapa pokud v něj nemá důvěru. A jakou máte důvěru vůči neznámému muži?
Proč B)? Žena chce mít bezpečí z obou stran a proto si sedne doprostřed. Z obou stran má pak "kryté záda".

Já bych osobně vybíral dle toho, jak je lavička velká, jaké je počasí a jaký je ten muž (věk, vzhled, chování).


28
MiK 10. 09. 2007 13:43

Holka na A, protože (teda alespoň myslím):
1) pokud si sedne chlap na B, tak svým tělem (zády) udělá větší "intimčo"
2) chlap si takto lépe pohlídá svou dívku :-) pokud by byly nějaké problémy ze strany muže co tam již seděl


29
Tomasss 10. 09. 2007 14:19

velmi zajímavé. No nejraději bych si tam vůbec s houlkou nesedl.

1. pokud bych si sedl doprostřed bylo by mi nepříjemné být blízko cizího člověka a ještě bych se musel starat o dívku.
2. podku bych nechal sednou doprostřed dívku opět bych měl starosti jelikož by ona seděla veprostřed.A zároveň je u dívky cizí muž, což může muže znervoznit.

Každopádně posadit doprostřed dívku je strategičtější jelikož vidíte jak dívku tak toho člověka (máte nad situací větší kontrolu) a nemáte ho za zády takže to není takové nepříjemné.

Takže volím možnost posadit dívku doprostřed a muže nakraj.


30
StaNov 10. 09. 2007 14:32

Takže já si myslim, že k tomu chlapovi si sedne chlap, protože ten, co už na té lavičce sedí, by mohl jeho robu ošahávat z druhé strany. Toť můj názor.


31
Enties 10. 09. 2007 14:43

No podle mě je to velice spekulativní, ale rozhodně bych řekl, že muž bude mít hlavní slovo, jestli obsadí místo B nebo A, protože jestli to např bude nejaky idividum i když je malá pravděpodobnost, že by si pár na tutu lavičku sedl tak muž by si sedl spíše na B, aby pro ženu dělal spíše takovou barieru. Další možnost že by tam seděl pohledný mladík. To je taky takové velice dvojsečné… Když by se pár líbal, tak by asi bylo lepší aby muž obasadil místo A a žena místo B tak se vylučuje veškerý možný oční kontakt s mladíkem ze strany ženy, ale pokud by si šli jenom povídat tak by bylo zase lepsi aby muz byl na míste B aby muž nijak extreme nekoukal napr žene do výstrihu atd… No já bych proste řekl, že záleží na tolika aspektech, je to skoro 50 na 50


32
Jenda 10. 09. 2007 14:52

Ahoj Qarku, v tomhle případě si myslim že si muž sedne na místo B, protože tim odřízne kontakt mezi tím pánem, co tam sedí a jeho milou.Kdyby si totiž sednul na místo A, tak by riskoval, že se ten pán může dát do rozhovoru s jeho partnerkou a protože si jí chce určitě udržet, tak se takovéhle situaci bude chtít vyhnout.Nejlepší pozice tedy je Beeeeeeeeeeeee :-)


33
Jenda 10. 09. 2007 14:56

i když lidi jsou nevyspytatelný, takže se mužu stát cokoliv třeba si sedne na A nebo na B ,ale jeho holka se mu v klídku posadí na klín :-)


34
deepnote 10. 09. 2007 15:10

Tipuju, že chlap si sedne na béčko, protože nebude chtít, aby se jeho holka lepila na nějakýho cizáka. Na druhou stranu, pokud je ten chlap gentleman(a ten sedící chlap vypadá slušně), tak dívku posadí doprostřed, aby nepadala z okraje lavečky a on aby se nelepil na chlapa.


35
Abwickler 10. 09. 2007 15:16

Nehlede na to, ze spolecensky vyznamnejsi osoba (tedy zena) sedi vpravo, ja byt onim muzem, tak si beztak sednu na misto B, protoze budu jistejsi, kdyz od toho neznameho pana na lavicce bude moje draha polovicka co najdal :-)

Dle me tedy si muz sedne na B, zena na A.


36
Taan 10. 09. 2007 15:17

Myslim ze kdo prijde driv tak si sedne na misto A protoze… protoze to tak proste je :-) Neumim vyjadrit proc.


37
MiSHAK 10. 09. 2007 15:17

Druhá varianta, a hraje v tom asi největší roli "majetnictví"…


38
Crack 10. 09. 2007 15:26

Pěknej članek jen sem se po kliknuti na "Muž si sedne na místo B a dívka na místo A", jaksi nic nedozvěděl. A volil jsem B protože si mysim že borec si sedne k dědovi proto že kdyby si tam sedla žena tak by se bal že ju bude děda ocicmávat nebo na nu čumět bo neco tak :-D muj nazor no


39
Dom1no 10. 09. 2007 15:32

Muž si sedne na místo B, aby byl mezi cizím mužem a svou partnerkou, ne ?


40
Syky 10. 09. 2007 15:45

Já si myslím ,že muž si sedne na místo B a svou dívku nechá posadit na místo A. Já osobně bych to udělal z toho důvodu aby dívka seděla jenom vedle mě a ne vedle někoho jiného.


41
Morpheus 10. 09. 2007 15:54

Cekal jsem neco sofistikovanejsiho, ale takhle pres web by se to tezko realizovalo. Ja jsem volil moznost "muz na B", aby partnerku "chranil". Nic chytrejsiho me nenapada a myslim ze vetsina odpovi stejne (to uz je druha zkouska usudku :-).


42
Master03 10. 09. 2007 15:59

Rekl bych, ze muz si sedne na misto B, aby mu druhy muz zjednodusene nebalil holku..Je to dle meho spis podvedoma reakce… :-)


43
ra 10. 09. 2007 16:11

muž si sedne na místo B, protože nechce aby byla žena v tělesném kontaktu s mužem na místě C.
Ovšem potom bude žena vystavena většímu nebezpečí na místě A od kolemjdoucích než od muže na místě C.


44
Mikey 10. 09. 2007 16:35

Pravděpodobně si muž sedne mezi toho pána a dívku, a to aby ji svým způsobem "stínil od konkurence".


45
Jordan 10. 09. 2007 16:42

Muž si sedne na místo B – nebude chtít, aby si jeho dívka sedla k muži(jeho "konkurentovi") :-)


46
Arny 10. 09. 2007 16:56

No tak já osbně bych si sednul na místo B, mám přítelkyni radši po pravý ruce. V případě, že by byla vedle volná lavička, tak si sednem na tu volnou lavičku :-D


47
anvil 10. 09. 2007 17:12

weee nice test!


48
Spendius 10. 09. 2007 17:35

Osobne bych rekl, ze muz zvoli B, bude si samozrejme chtit slecnu chranit. Prestoze ani jeden se na miste B nebude citit zrovna nejlepe.


49
mibrt 10. 09. 2007 17:58

Muž si sedne na místo B, aby ženu chránil. Je to podvědomá reakce, která nedá ženě možnost volby :-D


50
trilo 10. 09. 2007 18:02

Muž si sedne na místo B ze dvou hlavních důvodů. Zaprvé, aby ochránil partnerku před cizincem (ať už si pod slovem ochránit představíme cokoli) a za druhé – žena by měla sedět po mužově pravici – pravá strana je ta důstojnější.


51
trilo 10. 09. 2007 18:04

pozn. k předchozímu komentáři  – doopravdy jsem znejistěl zda jsem napsal písmeno B či A, samozřejmě tam mělo být B, pokud jsem to spletl, prosím nějak to edituj, díky


52
katman 10. 09. 2007 18:14

Podle mě by si pravděpodobně muž sednul na B, aby jeho holka neseděla vedle někoho jinného a on by ji měl jen pro sebe(domníval by se že by mu holka nemusela věnovat plnou pozornost).Ale myslím si, že to záleží na taky na určitý situaci, takže by si moh sednout klidně úplně obráceně. Podle mě teda záleží i na situaci a na povaze těch dvou osob, ne jenom nja tom kde sedim já.


53
Emko 10. 09. 2007 18:32

Dle mého názoru si muž sedne na místo B, neboť chce, aby slečna byla chráněna před "vetřelcem v rajónu". Muž se tak může pootočit ke slečně (zády k neznámému chlápkovi), aby minimalizoval jeho pasivní účast v dialogu :-)


54
Blackx 10. 09. 2007 18:43

Jsem si téměř jistý, že muž si sedne na B, protože nenechá toho druhého, aby mu okukoval nebo dokonce ohmatával přítelkyni :-)


55
Martin 10. 09. 2007 18:45

Řekl bych, že muž půjde na místo A, protože bude chtít mít přehled o tom, co muž na místě C dělá. Bude tak moci kontrolovat, jestli neošahává přítelkyni, a zároveň nebude moci C napadnout muže zezadu.

(Přiznávám, že jsem si nejdřív přečetl všechny komentáře a pak se až rozhodoval…)


56
Drcek 10. 09. 2007 18:46

zdravim, tak podle meho se muz posadi na misto B, proto aby delal jakousi zed mezi: 1)nekym cizim, 2) cizim muzem.
A zena usedne na pozici A protoze chce byt chranena.(za predpokladu ze se jedna o pevny par, v odlisnem pripade by se zena mohla chovat koketne a vyzyvave by si sedla na pozici B)
Jinak ma puvodni verze by mela ochranovat jakousi intimitu. :-)


57
bluee 10. 09. 2007 19:15

Pokud je muz normalni a prirozene galantni, pak pujde na misto B, divka pak na misto A. Muz tak svym telem "chrani" divku pred cizim clovekem.


58
Rado1 10. 09. 2007 19:26

Muz si sadne na B, aby vytvoril barieru medzi zenou a pripadnym "opruzom"…


59
West 10. 09. 2007 19:30

Podle mě je to samozřejmě místo B, kam si muž sedne. Důvod? Velmi prostý, bude se snažit svým způsobem chránit svou dívku před cizím člověkem.

Nebo alespoň já bych to tak udělal, protože mi to přijde "galantní" ke své drahé polovičce.


60
Kovboj 10. 09. 2007 19:39

myslím si že zvolí pozici B aby chránil dívku před tím cizím mužem


61
bondra 10. 09. 2007 19:57

no to je jasný, sedne si muž doprostřed, přece nenechá svoju holku oslintávat dědkem, bude se ji snažit držet dál od něj, pokud má aspoň trošku sebevědomí.


62
Vyhulmismas 10. 09. 2007 20:02

Nevím jak vy, ale ja bych si šel hledat jinou lavičku, zvlášť pokud bych tam byl se svojí holkou :-)


63
Martin 10. 09. 2007 20:03

Muž si sedne na písmenko A. Proč? Jelikož mu bude nepříjemné sedět vedle muže, když je na lavičce "dostatek" místa … tak proč sedět muž – muž – žena, když je to lepší pro oba dva může. ALE ALE ALE pokud chce, aby si ten muž odsedl a z taktních důvodů mu nebude nic říkat (je to neslušné), tak si sedne na písmenko B z již zmiňovaných důvodů – dva muži vedle sebe – jeden to za chvíli vzdá a odejde … hádej, který to bude? Písmeno C :-)


64
lam3r!na 10. 09. 2007 20:05

Muž si sedne na místo B a dívka na místo A..
jelikož.. Přece kluk nechce mit svou holku vedle nějakeho ciziho jedince.. a navíc když se budou .. ja nevim.. cokoliv provádět.. je to lepší.. když je slečna na kraji a celkově mě to přijde logičtější ..


65
Schimpanze 10. 09. 2007 20:05

No kluk by se asi posadil na B, jelikož si přidsedli k úplně cizímu člověku, tak neví jestli by bylo slečně příjemné sedět vedle cizího chlapa! :-)


66
Lord AgEnT 10. 09. 2007 20:20

Muž na místo B. Proč? Protože tak má plnou kontrolu nad svou partnerkou, která se nemůže věnovat tomu druhému muži a zároveň ji před ním chrání, může to být nějaký úchyl že jo, kdo jiný sedává v parku na lavičkách? :-D


67
Pjotr 10. 09. 2007 20:21

Prepáč, klikol som na obidve možnosti a až teraz som si všimol, že sa to hlasuje :-D. Ide o to, že som myslel, že sa mi rozbalí nejaký kratší text :-).

Zvolil som ale, že muž si sadne na miesto B, pretože musí ženu chrániť.


68
Rada 10. 09. 2007 20:46

Myslim si, ze si muz sedne na misto B a divka na A protoze muzi jsou od prirody takovy ze si chrani svoji partnerku, tak se posadi muz blize k sedicimu panovy. Divka pak usedne na zbyle misto A.


69
janis 10. 09. 2007 21:08

dle meho nazoru bude v prostredku sedet muz a na kraji divka
proc? je to par…… a.. mno ted nejak mi vazne jak to vyjadrit.. proste svoji slecnu bych doprostred nikdy neposadil…mozna ze zarlivosti mozna s ostrazitosti mozna aby nejak nerusil mozna proto aby nesedela mezi dvema muzi
na druhou stranu na stredu by divka byla jiste lepe chranena nez na kraji ze?
velmi by zalezelo co by to bylo za muze.. to je velmi podstatna vec!!!


70
jatralalak 10. 09. 2007 21:27

dal jsem moznost, ze muz si sedne na Bcko…duvod: ptz bych na jeho miste chtel spis "chranit" vyvolenou oproti konkurenci…ale jako v tomhle jsem hodne nezkusenej, takze tak :-)


71
JackMagnum 10. 09. 2007 21:32

Na B si sedne chlapek, aby chranil svou pritelkyni jakoby od nas. Si myslim ja…. Preci neposadi svoji holku k cizimu chlapovi. :-)


72
Danča 10. 09. 2007 21:43

Muž si určitě sedne na místo B, aby jeho přítelkyně seděla jen vedle něj a aby ji tak izoloval od toho cizího muže. :-)


73
Spage 10. 09. 2007 21:50

Podle me chlap si sedne na B, zafunguje podvedome neco jako ochranitelsky pud… A jak poznam, jak je to "spravne"? Kdyby si mi poslal na foru PM, nebylo by to spatny.


74
Pavel Naď 10. 09. 2007 21:59

Spatně,nelze zvolit ani jednu moznost,pokud se totiž vzijeme do role mladika se svou divkou tak je zcela zrejme ze onym starym muzem bude natolik rozrusen ze nebude vedet kam si sednout,vyresi to gentlemantsky a zaroven vychytrale a to sice ze pocka az si sedne jeho divka.

Pokud se ovse nerozhodne takto tak je zde problem a to sice ze bych mladika musel znat nebo alespon videt,pokud totiz bude mit zarlivy pohled a bude tekat smerem k panovi a zpet ke sve slecne tak se bude ujistovat zda na ne kouka nebo ne,dale zalezi na jeho nervozite,takze pokud bude nervozni z pohledu stareho pana sedne si na misto B a pokud se vice bude bat ze kouka na jeho slecnu tak si sedne namisto A.

Zakladem vziti se do cizi role je totiz znalost (alespon chvilkova) dane osoby,jinak personifikace postrada smysl :-P


75
barth 10. 09. 2007 22:13

Muž B žena A nvm ale ja bych to takhle udělal přijde mi to nejlepší z hlediska společenského chování ;-)


76
Slim 10. 09. 2007 22:13

Zvolil jsem moznost B, prislo mi to nejpravdepodobnejsi. Aspon ja bych si tak v podobne situaci sedl podle B.


77
vv 10. 09. 2007 22:13

Muz na B, cili blize k panovi.
Napada me nekolik duvodu:
a) ja bych si tam sedl intuitivne
b) bude mit zenu po prave ruce, cili dostoji dobrym mravum
c) mozna nejaky atavizmus – odstini zenu od soka
d) pokud ji vali stouby do hlavy, bude to on, kdo se bude obracet k ni a zastinenim pana vedle vytvori iluzi soukromi
e) prenecha ji to misto, protoze vedle ciziho cloveka by to pro ni nebylo tak pohodlne

Cimz se odstavame k otazce, jestli toho muze znaji, protoze pak by mohla zena sedet uprostred, coby nejdulezitejsi osoba…


78
gomb 10. 09. 2007 22:30

Zvolil jsem možnost první (muž na místě A, dívka na místě B). Pokud už si na tu lavičku sednou, pán, ke kterému si přisedají, je na první pohled jistě v pohodě (žádný santus). Muž tak sedí pouze vedle své slečny a případný oční kontakt slečny s pánem "má pod kontrolou" (slečna má pohled upřený na svého partnera, pán je mimo zorné pole). Navíc si myslím, že by viděl i případné osahávání a měl by lepší prostor cokoliv řešit. Pán si začne říkat, že je na lavičce navíc a odejde, aby nikoho neuváděl (hlavně sebe) do rozpaků a lavička je volná :-)


79
marto 10. 09. 2007 22:40

muz si sadne na B, zena na A. Ja by som si tak sadol, aby ked sa otocim ku svojej milej, bol som chrbtom k neznamemu muzovi. A zaroven drzim priatelku dalej od ineho muza :-). A zene tiez zakrivam vyhlad na muza.


80
xx 10. 09. 2007 23:00

Muž si sedne na B, tedy já být jím to udělám, protože v neznámém muži na okraji lavičky bych viděl potenciální nebezpečí pro slečnu což bych tímto snadno eliminoval, zároveň slečna se tak určitě bude cítit lépe


81
Petr 10. 09. 2007 23:17

Už jen protože tam sedí muž na jednom konci lavičky a příchozí pár si má sednout… zvolil bych muž z páru že, si sedne vedle muže aby mu neočumoval jeho přítelkyni :-D mě by to bylo nepříjemné kdyby mi někdo na ni koukal hltavým pohledem.


82
comm 10. 09. 2007 23:37

Kdybych já byl v takové situaci, jako muž bych si sedl patrně na B (pokud bych o tom ovšem zrovna přemýšlel) a to proto, že bych se snažil uchránit partnerku před kontaktem s cizím mužem. Co kdyby měl nějaké úmysly, poznámky atd. Samozřejmě může být zcela OK, ale předcházíme problémům…


83
Charles 11. 09. 2007 00:20

je zajímavé, že zrovna na tomhle místě jsem se rozhodl poprvé přispět svým komentářem, ale to sem nepatří. Dle mého názoru si muž sedne na místo B, blíže k sedícímu muži. Důvod je ten, že si chce holku "nechat pro sebe, ochránit před konkurencí".. A když si tu situaci představím, možná hraje roli i to, že když bude sedět na místě B, tak když se podívá na holku, uvidí jen ji a ne sedícího muže. Ovšem to je asi přijatelnějsí i pro holku, takže záleží na tom kdo si začne sedat dřív– a předpokládám, že kdyby holka už sedala, tak ji kluk nebude odstrkovat na místo A žejo :-D. No prostě stručně a jasně– já volím druhou možnost ;-).


84
arnold 11. 09. 2007 00:56

muz na B, divka na A.. to je jasny, prirozene se ji snazi chranit(pokud si seda prvni),.. pokud si seda prvni divka,tak se da ocekavat,ze si bude drzet od ciziho cloveka vetsi odstup, takze situace dopadne stejne


85
TheSin 11. 09. 2007 03:07

No záleží na tom muži C, pokud bude vypadat neškodně tak stoupá pravděpodobnost že si sedne žena na B, například znají-li toho může, je třeba otcem té dívky, pak by jednoznačně seděla na B dívka, když je to ideální kamarád(gay), nebo dobrý známý, až po neznámého. Hmno, takhle je to nějak seřazeno. Čím větší nejistota, tím dál by dívka měla sedět od toho prapodivného podezřelého individua, které má něco jistě za lubem. Další možností je, že hormono-testosrononama a feromonama nasáklý mladý pár je v to až tak po uši a něco, že si může nevšimnou, pak je žena na B spíše, protože ženské chodí většinou po chlapcově pravici, takže ne 50/50

Myslím že vidět to v akci, a nejen si to představovat, tak by se ještě před usazením párů, dalo podle řeči těla celkem bezpečně určit kdo si kam sedne. Délka očního kontaktu, úsměv, krátký stisk ruky, pozdav, napoví o tom kdo kde bude sedět. Neznají-li se tak žena A


86
ArchimonDe 11. 09. 2007 06:47

Těžko říct, dal jsem A holka, B kluk, i když společensky by žena neměla sedět na kraji, myslím si, že klučina by ji nepustil vedle toho druhého mužského. Buď ze žárlivosti anebo by ho nebavilo sledovat v pozadí 3. osobu, když se bude sám s partnerkou bavit. Toť mé tušení. :-)


87
Czech 11. 09. 2007 07:05

Co je "lavečka"?


88
majez 11. 09. 2007 07:42

Vybaral jsem místo A, z toho důvodu, že pokud budu komunikovat dívkou, budu s ní moci navázat oční konatkt a periferně uvidím na muže za ní. Navíc asi každý z nás má raději potencionální riziko před sebou a ne v zádech. Proto si také sedáme v hospodě čelem do restaurace/zády ke zdi


89
L. 11. 09. 2007 08:12

Dívka si sedne na A a muž na B, beru to podle sebe, pokud bych tam sedal já, udělám to takhle, abych toho chlapa "zablokoval".


90
derewi 11. 09. 2007 08:18

Dívka si sedne na místo A, protože půjde po pravici kluka (etiketa)
?


91
MK 11. 09. 2007 09:48

Zvolil bych druhou možnost – zamilovaný muž se v takové "těsné" situaci snaží svou dívku podvědomě dostat dál od jakéhokoliv cizího muže a proto si raději sám sedne na místo, kde "hrozí" pro něj nežádoucí náhodný fyzický či neverbální kontakt partnerky s cizincem. Když ale odhlédnu od této modelové situace, myslím si, že zamilovaný pár spíše zvolí lavičku úplně volnou a tam, kde již někdo sedí, si nepřisedne.


92
Alžběta 11. 09. 2007 11:04

Zvolila jsem moznost, ve ktere si muz sedne vedle muze uz sediciho na lavicce a slecna se posadi na kraj. Myslim si, ze by to taky vypadalo za prve kvuli prirozene zarlivosti a jistemu majetnictvi muzu vuci zenam, a take kvuli jejich nemene prirozenemu ochranitelskemu pudu. Situace, kterou jsem zvolila mi prijde naprosto prirozena, takze verim svemu pocitu=) Navic chci jit studovat psychologii, tak bych mozna neco vedet mela=D


93
Mr.LiWu 11. 09. 2007 12:11

Muž si sedne na místo B, žena na A aby žena neseděla vedle cizího muže a ten ji nemohl obtěžovat


94
poky8 11. 09. 2007 13:07

Já si myslim, že by si měl muž sednout rozhodně na místo B. Pač kdyby se z toho již sedícího chlápka vyklubal nějakej úchyl, nebo tak, tak aby mohl muž lépe bránit ženu.

Na druhou stranu je blbý, že dívka bude mít lepší výhled na onoho chlápka, kdyby se něco dělo. A taky by mi asi vadilo, že kdybych se měl s onou dívkou třeba líbat, tak první, co by uviděla (minimálně periferním viděním), by byl ten chlápek, když teda neberu sebe. Ale i tak bych si rozhodně sedl na místo B.


95
Rugy 11. 09. 2007 13:57

Promiň, že tě s tim otravuju, ale nechodi mi to – stisknu " button " ( Béčko ) a nic se neděje – naběhne znovu ta samá stránka … :-(


96
Thomas 11. 09. 2007 14:39

Podle mě by si sedl vedle toho chlápka. Sedl bych si tam abych ho co nejdále dostal od holky s kterou jsem tam přišel. :-)


97
catalina 11. 09. 2007 14:58

tipuju to druhý…..je to teda jednoduší odhadnout pro muže, ale myslim že asi nebude chtít, aby se jeho přítelkyní mohl tak zblízka zabývat i cizí muž, zároveň je to galantnější (pro případ že by se u cizího muže jednalo o nějak podezřelého týpka, a proto aby se žena nemusela cpát mezi dva už sedící). doufam že nejsem moc naivní


98
Jarda 11. 09. 2007 15:02

No muž na B a žena na A. Viděl jsem pana Špačka říkat ,že by žena měla sedět vždy na pravo muže, jediné sou dvě vyjímky a to že by měla sedět u uličky, nebo že by jí vadilo sedět vedle jiného muže.


99
dddti 11. 09. 2007 15:06

Muž si sadne na B, aby podvedome (alebo pre lepší pocit?) chránil partnerku pred neznámym mužom.


100
Q@pos 11. 09. 2007 15:11

Myslím,že si muž sedne na B vedle druhého muže aby tak popř. kryl ženu?Takhle bych to aspon udělal já.


101
rawsteel 11. 09. 2007 15:13

Muž si sedne na B, protože přece nenechá svou partnerku sedět vedle neznámého muže :-)


102
fremy 11. 09. 2007 15:35

Volím možnost a) Muž si sedne na místo A a dívka na místo B.

Muž nevypadá na úchyla, a proto nechám posadit svou dívku mezi mne a sedícího pána. Myslím si, že se bude cítit více bezpečněji, než-li na kraji lavičky. :-)


103
exot 11. 09. 2007 16:32

no sadne si na B, pretože dievča je jeho a chce ju mať len pre seba, chce si ju chrániť pretože to je jeho majetok!?
ja nie som v komunikácii pokročilý ale tak by som to urobil ja…


104
bla 11. 09. 2007 16:37

kdybych byl ja v takove situaci, sedl bych si blize muzi a divku bych posadil na kraj, a to z duvodu, aby nemusela sedet vedle cizi osoby, coz by ji mohlo byt jednak neprijemne a jednak potencialne nebezpecne.


105
Pavel 11. 09. 2007 17:24

Nevím co z toho vydedukuješ, ale rozhodně jsem vybral druhou možnost. Zřejmě se cítím ohrožen tím mužem a nechci aby u něho moje holka seděla, ačkoliv ho neznám. :-) Ale pravda je že bych si tam sedl i kdyby tam seděla žena… :-) Takže B je moje volba pro muže. :-)


106
dalax 11. 09. 2007 17:31

rekl bych, ze skoro vsichni daji to samy, ale po pravde receno ja osobne bych si vzal nejakou volnou lavicku :-D


107
TomParys 11. 09. 2007 18:27

Sedne si na místo B, protože je gentleman, a nenechá dámu hned vedle neznámého, potenciálně nebezpečného muže. Bude ji chránit tělem. :-)


108
Zemi 11. 09. 2007 19:25

Mohl si dát nějakej těžší příklad, jasně že svojí holku nenechám sedět vedle cizího kluka. Problém je, že většina holek si tam už sedá automaticky… :-)


109
Edwin 11. 09. 2007 20:03

Zvolil jsem moznost ze muz zasedne místo označené písmenem B ale dlouho jsem nad touto moznosti vahal protoze kdyz jdou 2 muzi po ulici s jednou zenou zena by mela jit uprotred. Ale tady je muz na lavicce neznámý a  tudíž by mohl být ženě nebezpečbý a tak jsem na místo vedle muže tedy na míto B posadil muže který doprovází ženu. Kdybych šel s mojí holkou tak bych bud vyhledal jinou uplne volnou lavicku v pripade nouze bych se posadil tak jak jsem napsal.


110
Typson 11. 09. 2007 20:38

Muž si sedne na B, protože nechce aby jeho dívka měla kontakt a cizím mužem, má tendenci ji "izolovat",cizí by ji mohl okukovat a to by se muži nelíbilo proto tomu chce předejít.


111
FrenkyB 11. 09. 2007 20:52

IMHO si muz sedne na misto B protoze bere druhyho chlapka jako no jako neco jako konkurenci, dalsi duvod je ze kdyby se neco selmelo, tak at tu divku muze chranit… My nazory moc neberte, ja mam ke vsemu takovej depresivni pristup…


112
James 11. 09. 2007 20:57

Muž s větší mírou sebevědomí si sedne na místo B z toho důvodu, aby slečnu svým způsobem chránil.

Naopak muž s nízkou mírou sebevědomí se bude cítit lépe na místě A z určitého "strachu" z cizí osoby. Takovémuto muži by však už dělalo problém se na lavičku vůbec posadit, když by tam byl neznámý člověk.

Abych to tedy shrnul, vzhledem k tomu, že muži kteří mají přítelkyni, mají obvykle vyšší sebevědomí, proto zvolí místo B.


113
spl!te 11. 09. 2007 21:03

Muž na A, Dívka na B
Jednoduše, chlapík nechce aby dívka přes něj koukala ještě na někoho – pro dívku je "intimno" důležité a nedokázala by se uvolnit kdyby koukala "přes rameno" ještě na někoho dalšího…


114
Tomikp 11. 09. 2007 21:07

Muž si sedne na pozici A, protože jestliže by seděl na B a byl otočen k dívce a tudíž k sedícímu muži téměř zády, neměl by situaci zcela "pod kontrolou", mohl by mít nepříjemný pocit cizího muže v zádech. Nevím jak to přesně vyjádřit, asi to zní legračně, ale řekl bych že z hlediska přírodních zákonů vztahů mezi živočichy se bude snažit muž v přítomnosti dívky stát k dalšímu muži čelem :-).


115
kalous 11. 09. 2007 21:08

Muž si sedne na místo A, protože dívka se mu bude věnovat a obracet se na jeho stranu a díky tomu bude mít muž jistotu, že sleduje jeho a nemá v zorném poli ještě cizího chlapa. Navíc bude sám zaměřovat pozornost směrem k dívce a bude mít tak zároveň možnost sledovat i chování toho cizího.


116
Jean-Pierre Lucas de la Chevalier 11. 09. 2007 22:15

Sedne si na místo B, aby mu ji ten chlápek, co tam už sedí, neošahával a neobtěžoval opileckýma řečma. :-)


117
Zbysek 11. 09. 2007 22:17

zvolil bych moznost "C", chlap se zepta jestli si smějí přisednout a nechá vybrat místo ženu a sedne si až následně co si místo vybere ona


118
Martin 11. 09. 2007 22:31

Muž si sedne na B a žena na A, protože muž bude chtít svou ženu "izolovat" od toho druhého muže …


119
11. 09. 2007 22:40

Muž si sedne na místo A, aby měl toho druhého muže na očích a také aby toho druhé na očích neměla jeho přítelkyně. No ni?


120
Ondra 11. 09. 2007 22:44

No tak sednu si, teda muz si sedne na misto B, proc? Protoze zamilovanej par, chlap by za tu holku padl, tak prece ji nenecha sedet vedle nejakyho uchyla na lavicce :-) co kdyby mu ji treba zacal osahavat! :-D


121
Adi 11. 09. 2007 22:47

V teto situaci by mohli existovat dva typy muzu. Ten prvni z nich by si sednul na Becko, protoze chce mit svou pritelkyni jen pro sebe.
Ten druhy by si sednul na Acko, protoze vi, ze by zena nemela sedet na kraji sama, jak rika etiketa. Na druhou stranu nevim, jestli je to i v tomoto pripade, kdy se jedna o muze ciziho :-)

Muj nazor, muz na B.


122
jaara 11. 09. 2007 23:50

Dle mého si na tu lavičku nesednou, protože muž nenechá sedět svou ženu vedle cizího muže a zároveň je to nepříjemné i jemu :-). To raději půjdou dál, za ruce. A možná bude někde volná, nebo si zkrátka najdou jinou zábavu než sezení.


123
FError 11. 09. 2007 23:53

Neovlivnit výsledek vlastním úsudkem je těžké, nějakou roli to, alespoň v mém přépadě, hraje. Zvolil jsem druhou variantu – muž si sedne doprostřed, aby se mohl věnovat pouze své přítelkyni, nerušen přítomností někoho třetího


124
HuB 11. 09. 2007 23:57

Muž si sedne na místo B. Jako první důvod mě hned napadnul že vytvoří jakousi ochranou hranici mezi neznámou postavou (evidentně mužem, na obrázku vidím klobouk :-). Až při psaníí komentáře mě zase napadl druhý důvod proč by si na tohle místo sednul a sice že žena bude po jeho pravici, což je čestné místo. Už se těším na výsledky :-) Díky moc za vůbec celý tento web!


125
jsindel 12. 09. 2007 09:51

Nejde zobrazit ani jedna volba. Resp. po kliku na jednu z moznosti se nic nezmeni. P.s.: vsechny potrebne aplikace mam.



Komentování bylo ukončeno. Již nelze přidávat žádné další komentáře.