QARK.net — Celý vesmír není jako váš malý svět!
Celý vesmír není jako váš malý svět!

Celý vesmír není jako váš malý svět!

Asi největším problémem, který lidem brání v provedení nějaké činnosti, je jejich vlastní (a často naprosto mylná) představa o výsledku, které věří natolik, že činnost nakonec raději ani neprovedou – vzdají ji. Takovéto chování se týká především introvertů, kteří dokážou hledat mnohdy i zcela nesmyslné důvody, proč něco neudělat.


Život běžného člověka je ovlivněn jeho zkušenostmi. Život introverta je ale hlavně ovlivněn tím, co si sám vsugeruje, že skutečností může být. To je věc, která mu nejvíce brání v osobním rozvoji.


Hned vám to předvedu na příkladu: Představte si, že třeba navrhnu, že dobrý způsob jak dívku oslovit, je přijít za ní a zeptat se jí: „Kolik je hodin?“, protože je to jednoduché a zvládne to každý.

Normální člověk si to přečte, a buď mu to přijde zajímavé a vyzkouší to a nebo se rozhodne, na základě svých zkušeností, jinak. Introvert však začne hledat důvody, proč to neudělat a tak bude například přemýšlet nad tím, jestli to není trapné a v hlavě se mu budou vířit hrůzné a odkopávající reakce dívek. Nakonec díky nim dojde k názoru, že je to oslovení hloupé, protože ho reálná dívka utře – stejně jako ta v představách – a proto raději neudělá nic.


Jenže kde se bere ta jistota, že ten druhý bude reagovat tím nejhorším možným způsobem?


Důležité je si uvědomit, že proto, aby ostatní lidé došli vždy ke stejnému výsledku jako ve vaší představě, muselo by dojít k souhře minimálně tří zásadních věcí:

  • Museli by mít pro své rozhodnutí naprosto stejné informace,
  • mít stejný čas na jejich zpracování,
  • a dle stejných myšlenkových postupů by museli dosahovat i stejných závěrů (priorit).

V ostatním případě by to byla prostě čirá náhoda.


Z toho tedy vyplývá, že aby mohlo dojít k naplnění hrozných představ o odmítnutí a jasném neúspěchu, je nutné dostat shodu ve všech třech bodech → což v praxi znamená, že oslovovaná osoba byste byli přímo vy sami!

Pokud tomu tak není, budete v nějakém z bodů v rozporu a dokud se prakticky nepřesvědčíte, bude vaše představa (ač se vám může zdát jakkoliv reálná) pouze nepředloženou hovadinou, kterou budete sami sobě omlouvat, proč jste to neudělali. Bez praktického důkazu či dostatku zkušeností prostě můžete výsledek jen sami sobě nalhávat.


Vraťme se teď ale znovu k příkladu s dotazem na čas a ukažme si na něm rozbor situace, z něhož jasně vyplývá, že stoprocentní shoda vaší představy se skutečností není dána vašimi představami o výsledku:

  • nestejné informace: Dívka neví, že ji někdo chce sbalit tím, že se zeptá na čas. Neví ani, že zkoušíte cvičit oslovení. To víte jen a pouze vy. Běžný člověk totiž předpokládá, že se na čas ptá ten, který nemá hodinky a čas ho zajímá. Je to tím, že dívka nemá stejné informace jako vy a tak si není ani v nejmenší jistá, že jde o něco jiného, než říkáte. Navíc základní reakce na tento dotaz je přece nějaká odpověď. Nikoliv spekulace či jasné odhalení jí neznámého záměru a poslání vás „někam“.
  • nestejný čas k rozmyšlení: Uvědomte si, že dívka, kterou jste oslovili někde na ulici, nemá čas přemýšlet o stejných blbostech, jako vy v teplíčku doma, když si oslovení a reakce na něj připravujete. Moment překvapení totálně zboří jakékoliv představy o rozumné reakci. Zkuste se třeba sami zamyslet nad tím, jak byste reagovali, kdyby vám někdo za chůze po městě z ruky vytrhl mobil a utekl s ním. Takhle v teple domova vás možná napadnou desítky reakcí, ale v reálu byste jen stáli na místě a čuměli do prázdna, neschopni jediného slova. Tady vidíte ten rozpor mezi tím co „byste udělali“, když o tom přemýšlíte a tím co „doopravdy uděláte“ v reálné situaci. Z toho plyne, že i přestože by dívka měla navlas stejné informace o situaci jako vy, výsledek by byl různý, díky rozdílné reakční době.
  • nestejné závěry: I kdyby ta dívka do podrobnosti věděla, že jde jen o způsob, jak ji oslovit, a měla na rozmyšlenou stejný čas jako vy, tak si NIKDY nemůžete být jisti, že na základě toho dojde ke stejnému závěru, že je to trapné!

Už chápete tu absurditu, když si myslíte, že znáte s určitostí výsledek nějakého rozhovoru, aniž byste jej provedli? Není lepší to zkusit, než o tom dlouze přemýšlet a pak bez reálného argumentu dojít k tomu, že to je trapné a nemá to smysl?


Jak je možné, že často v pravdivých výrocích jiných lidí hledáme chyby, ale dokážeme být dokonale přesvědčeni o svých mylných představách?


Lidé si prostě neuvědomují, že celý vesmír není jako jejich vlastní malinkatý svět, ani že se tento vesmír kolem jejich (introvertního) světa netočí. Nemáte-li dostatek zkušeností, nelze aplikovat závěry na celý vesmír, jen na základě toho, co si ve svém malém světě myslíte. Snažte si to uvědomit vždycky, když budete vynášet nějaké soudy. Jsou opravdu všichni lidé stejní jako vy? Mají důvod reagovat stejně? Mají stejné informace? Přemýšlí o nich stejně jako vy?

Zkuste si teď na chvíli vystoupit ze svého malého světa a přemýšlet o výsledku beze všech informací, které znáte. Vyhoďte všechny spekulace z paměti a vyzkoušejte si spontánní reakci. Jak byste běžně reagovali vy, kdyby se vás nějaká dívka zeptala na to „Kolik je hodin?“ Zkuste si odpovědět okamžitě a intuitivně. Co byste udělali? Přemýšleli byste snad, proč se na to ptá a nebo byste nejdříve mrkli na hodinky a řekli čas? Najednou je výsledek jasný, že? Znenadání v něm nehraje ani důležitou roli, jak dívka vypadá, jakou má postavu, jestli je skvěle oblečená a další věci. Je to totiž úplně fuk. Prostě se vás někdo zeptal a vy odpověděli.


Podívejme se ale ještě na jeden příklad, který krásně ukazuje, jak lidé dokážou povýšit svůj vlastní svět nad celý vesmír a žít s pocitem, že jsou jeho středem.

V jednom z předchozích článků jsem psal o „Seznamovací anketě“, která spočívala v tom, že se ptáte dívek na otázky a výsledek ankety mi pak pošlete. Krom toho, že výsledek ankety může leccos prozradit o dívkách, které si vybíráte, je to i skvělá možnost k oslovení a seznámení se s dívkou.

Už ani ne za hodinu se pod článkem objevila tato reakce: „Priamo až vidím to odbitie – dnes si už 5-ty čo skúša takúto trápnu metódu balenia.“ (a potom se v podobném duchu táhly i některé další komentáře)

Ego těchto pisatelů se prostě utápělo v tom, že je rovno celému vesmíru a tak všichni lidé ví, stejně jako oni, o této anketě. Druhý den tedy budou obležené ulice a všichni se budou ptát na otázky z ankety a zároveň po ulicích budou pobíhat jen naštvané holky, které každého s chutí a radostí odbudou. Výsledkem je dojem, že je to celé trapné, zbytečné a budete u toho vypadat blbě, takže to raději nemá ani cenou zkoušet. (Neudělat nic je prostě pohodlnější.)

Pochopitelně je taková představa zcela nesmyslná. Stačí si vzpomenout na předchozí tři body a nebo na to jít alespoň trošku matematicky: V České a Slovenské republice je dohromady více jak 15 milionů obyvatel, článek četlo pár tisíc lidí, tak jaká je asi pravděpodobnost, že budete „pátý, další co zkouší tuhle trapnou metodu balení“? A i kdyby ta pravděpodobnost byla velká, byl by to opravu rozumný argument pro to, abyste to nezkusili? Vždyť – co když budete první?


Vidíte tedy, že při změně úhlu pohledu a díky odpoutání se ze svého světa zjistíte, že veškeré vaše obavy z oslovení dívky jsou naprosto scestné. Celý vesmír opravdu není stejný jako váš malý svět. Přemýšlejte o tom vždy, když budete hledat výmluvu proč něco neudělat či něco odsoudíte. Vaše vlastní pocity nesdílí celé okolí. Ostatní lidé prostě neví, že chrápete, že jste měli ráno podle váhy kilo navíc, že jste si četli tento web, že dneska oslovujete už desátou dívku, a další. To jsou fakta známá pouze vám, případně těm, kterým jste to sami sdělili. Ostatní okolo vás to opravdu neví, a i kdyby to věděli, bylo by jim to nejspíš jedno! Tak už sakra přestaňte hledat výmluvy proč něco neudělat, místo toho, abyste to udělali!

Qark | 16. 11. 2006 11:40 | Komentáře: 293 | ::Muži a ženy


Přidat článek do: [ linkuj.cz], [ jagg.cz], [ asdf.sk], [ del.icio.us]

Stáhnout článek jako [ PDF]
[ RSS komentářů] k článku

[ Napsat] komentář

Články a fotografie z tohoto webu je zakázáno kopírovat a přidávat si je na svoje blogy, či kamkoliv jinam, bez mého písemného souhlasu!

Komentáře


Upozornění!

Tento článek obsahuje 293 komentářů.
Z důvodu snížení zátěže serveru, a pro rychlejší načtení tohoto článku, je nyní zobrazeno jen posledních 150 komentářů (tj. komentáře 144–293)

Zobrazit VŠECHNY komentáře

144
Michal 22. 11. 2006 20:43

Reakce na Honza #142Načítám náhled komentáře...:
zbývá tedy jedna jediná prostá otázka na kterou mi nikdo z vás nedá odpověď… PROČ? mě tedy žádná nechce a nemám úspěch
Ale to už ti tady několikrát bylo řečeno. Máš malé sebevědomí. Jen se ti tomu nechce věřit a hledáš chybu někde jinde, třeba ve vzhledu.

a jindy? vidím jen prsa, zadek, nohy, hezké oči, krásný úsměv…
chybí mi tedy to fyzično? nebo ten psychický pocit…

To se mi ulevilo, podle některých tvých příspěvků to skoro vypadalo, že tě sex nezajímá :-)
Musíš se naučit přestat bát takových pocitů. Je normální, že tě může fyzicky zaujmout žena, která tě nezaujme "duševně".
A když potkáš dívku, která tě opravdu zaujme, nesmíš se bát přiznat si, že to není jen kvuli tomu jak je milá a chytrá, ale i kvuli tomu, že hezky voní a má pěkný prsa a nohy. A nemusíš se bát dát to (vhodným způsobem) najevo té holce. Když jsi té holce sympatický, tak taky přemýšlí o tvém těle :-).


Reakce na komentář: Selfmademan #145Načítám náhled komentáře...

145
Selfmademan 22. 11. 2006 21:06

Reakce na Michal #144Načítám náhled komentáře...:
Já se teda zase bojím spíš té "citové" stránky – za to se stydím :-P.
Jestli se Honza ještě nemazlí s plyšákama, tak je to ještě v pohodě. :-)


146
Selfmademan 22. 11. 2006 21:10

nebo spíš už nemazlí


147
Qwerty 22. 11. 2006 21:34

Tak mě napadlo, co mám dělat já, pač se nebojím mluvit s holkama, vlastně mám mnohem víc kamarádek, než kamarádů a v klidu oslovuji i ty co neznám, ale mám problém oslovit tu, kterou bych chtěl, zvláště když třeba celou cestu vedle ní sedí její spolužák se kterým si povídá. (Nepotkám ji nikde samotnou.) Nemám strach z neúspěchu, pač se nechci ani snažit(vím, že má přítele a docela dlouho a má ho ráda)ale chci ji poznat, akorád že to v přítomnosti někoho jinýho nezvládnu. Tak to jsem zvědav, co mi odpovíte :-)

Reakce na komentář: jarop #149Načítám náhled komentáře...

148
Student z Brna 22. 11. 2006 22:02

Dneska jsem prisel na skvelej zpusob, jak si nacvicit takovy to "uvodni usmani se" na divku … sedel jsem v tramvaji a v protismeru stala druha tramvaj, a primo "vedle me" (jako v ty protismerny tramvaji) si sedla takova pekna holka, cvhili na me koukala a tak jsem se usmal… ona se usmala taky, tak jsem ji i zamaval a ona zamavala taky (!) No kdyby sedela naproti me na sedacce, tak si asi v zivote netroufnu se na ni usmat, ale takhle… o nic nejde a uz se spolu v zivote vickrat neuvidime :-D, takze jsem byl uplne v klidu !!!


149
jarop 22. 11. 2006 22:58

Reakce na Qwerty #147Načítám náhled komentáře...:
Skús toho kamaráta, čo sa s ňou rozpráva odviesť niekde vedľa a spýtaj sa ho či by ťa s ňou zoznámil. Keď ti o ňu v podstate ani nejde, tak určite by v tom nevidel problém.


150
Mikey 23. 11. 2006 14:45

Reakce na Honza #142Načítám náhled komentáře...: PROČ?? Protože si nevěříš a – na rovinu – působíš a myslíš jako tragéd. Udělej něco se svým smýšlením a slečen budeš mít kolik jen budeš chtít.


151
paja 23. 11. 2006 15:08

Reakce na Martin #20Načítám náhled komentáře...: No něco na tom je, ale je si třeba uvědomit, že všechny holky taky nejsou tak strašně moc atraktivní a krásný a zábavný. Spíš jde o to najít někoho kdo ti bude vyhovovat a to je někdy problém.


152
Paja 23. 11. 2006 15:16

Tak v tom jsme dva, to je presne ono, clovek se stydi pred tou kterou chce!!!!!!!!!!


153
Denton 23. 11. 2006 19:42

Reakce na Honza #32Načítám náhled komentáře...:
13:37 je problém? No tak řekni "Budou dvě" :-)
A pak hned můžeš "Spěcháš snad někam? Já jen že mám čas, tak bysme mohli někam zajít na kafe?"

Těch možností je, ach jo…


154
Selfmademan 23. 11. 2006 20:41

V mém malém světě – taková situace – nejmíň 2 spolužačky si asi myslí, že jsem do nich zamilovanej :-) ale já se jenom tak trochu nervózně chovám před každým, když s ním mluvím, když třeba potkám po letech spolužáka ze základky, tak jsem ještě daleko víc nervózní.
Zvláštní na tom je, že mě to vůbec nijak nevadí, ani nerozrušuje, zatímco kdybech do nich byl fakt až po uši, tak se je bojím i potkat.
Co si o tom myslíte?

Reakce na komentář: ahoj #155Načítám náhled komentáře...

155
ahoj 23. 11. 2006 21:19

Reakce na Selfmademan #154Načítám náhled komentáře...: že máš nízký sebevědomí… asi jako já :-|


156
Jossh 24. 11. 2006 12:44

Reakce na Qark #86Načítám náhled komentáře...: ,,Důležité je v první řadě najít sám sebe. Potom teprve v sobě můžeš hledat něco jiného – třeba mužskou stránku.,, Tak tohle je moc hezky napsané…


157
Jossh 24. 11. 2006 12:52

Reakce na Signum #76Načítám náhled komentáře...: Jak jí dobít,naučit… V první řadě mít svou čest,svojí vlastní hlavu,názor,úsudek,stát pevně nohama na zemi a stát si za vším co uděláš a řekneš.


158
RiveMan 24. 11. 2006 17:06

Zdravím, …opravdu pravdivý článeček, bohužel dnes jsem měl opět špatnou zkušenost sám se sebou, je naprosto pravdivé "podle sebe soudím tebe", ale svůj introvertní problém jsem myslím již z části vyřešil, ale zůstává problém druhý, když bych měl nějakou slečnu oslovit, naprosto vypne hlava, nevím co bych měl říct, není to tím že bych nechtěl, ale jindy mě napadá spousta ruzných vtipných oslovení, ale v té situaci nic, a nějáká si připravit? Copak znáte nějáká univerzální? …nebo alespoň v ten moment mi přijdou všechna naprosto nevhodná… ale možná je to opravdu jen také výmluva… mno asi to tak bude… ale často se s mojí nerozhodností spolčí smůla a pak to opravdu stojí za to…

Poznámka: Z této zprávy jsem odstranil spam. Qark


159
Dan7 24. 11. 2006 19:18

Máš pravdu, jde jen o to zlikvidovat své fóbie a stát se tím, po čem člověk skutečně touží. Jak prosté. Qarku, jsi scientolog? Já totiž s těmito lidmi mám velmi zajímavé zkušenosti a můžu říct všem, že Dianetika je metoda, která funguje, i když se mi tam pár věcí nelíbí.


160
Honza 24. 11. 2006 20:18

no tak já se vám teda přiznám no… někdy sem fakt příííšerně nadrženej… slovo někdy znamená poslední dobou skoro pořád

nadrženost, malé sebevědomí, stydlivost, romantičnost, touha po lásce… existuje snad i nějaká pro seznámení horší kombinace lidských vlastností???

někdy bych se chtěl narodit ja kluk kterýmu je všecko jedno, u holek mu jde jen o to jak kterou dostat do postele a když mu to u jedné nevyjde hned letí za další, nic si z toho nedělá protože ví že na jeho ksicht, charisma, kecy… určitě nějakou klofne

já nejsem vůbec náročný nevybírám si nijak extra holky. Prostě potřebuju nějakou úplně obyčejnou, nejobyčejnější, hodnou, trošku romantickou, vtipnou, ukecanou holku… která by mě měla aspoň trošilininku ráda. Chci od života tak hrozně moc? Copak žádná holka to necítí podobně???? Sakra tohle je prostě už fakt zoufalství lidi… já nevím jak z toho a nemůžu přestat o tom přemýšlet! Qark by měl napsat článek JAK SE NAUČIT ŽÍT BEZ HOLEK A KAŠLAT NA NĚ

Reakce na komentář: def #162Načítám náhled komentáře..., BERmaestro #174Načítám náhled komentáře..., Skaare #202Načítám náhled komentáře...

161
lol 24. 11. 2006 22:41

Reakce na maf78 #40Načítám náhled komentáře...:
to je hrozně úsměvný… nevím jestli to není až přehnaná extrovertnost, vždyť ten člověk už takhle pomalu ztrácí sebeúctu 8-)


162
def 24. 11. 2006 23:11

Reakce na Honza #160Načítám náhled komentáře...:
nadrženost, malé sebevědomí, stydlivost, romantičnost, touha po lásce… existuje snad i nějaká pro seznámení horší kombinace lidských vlastností???

Podle mě ta touha po lásce (nadrženost) nemusí být tolik na škodu a romantičnost už vůbec ne. Holky přece romantiku milují, ne?

někdy bych se chtěl narodit ja kluk kterýmu je všecko jedno, u holek mu jde jen o to jak kterou dostat do postele a když mu to u jedné nevyjde hned letí za další, nic si z toho nedělá protože ví že na jeho ksicht, charisma, kecy… určitě nějakou klofne

Pokud opravdu chceš být takový, potěším tě tím, že můžeš být. Celý tvůj chrakter se nevytvořil během vývoje v lůně matčině, ale celkem dost jej měníš ty sám. Není to tak, že by už po porodu bylo jasné, kdo bude ukecanější a chrismatičtější. Záleží jen na tobě, jaký budeš, jak se budeš chovat.

já nejsem vůbec náročný nevybírám si nijak extra holky. Prostě potřebuju nějakou úplně obyčejnou, nejobyčejnější, hodnou, trošku romantickou, vtipnou, ukecanou holku… která by mě měla aspoň trošilininku ráda. Chci od života tak hrozně moc?

Jestli pro to nedokážeš nic udělat, tak opravdu chceš od života (od holek) strašně moc. Dostat něco za nic není moc běžné.

Qark by měl napsat článek JAK SE NAUČIT ŽÍT BEZ HOLEK A KAŠLAT NA NĚ

Někdo by to mohl zkusit napsat. Zajímalo by mě, s čím by případný autor přišel. Já totiž myslím, že mladý muž nemůže za žádných okolností žít zcela spokojeně delší dobu bez žen (pokud se nejedná o homosexuála). Hluboko v nás, v samotné naší přirozenosti je touha po opačném pohlaví. Přežít a rozmnožit se – tak to prostě v přírodě funguje.

Reakce na komentář: Selfmademan #164Načítám náhled komentáře...

163
Michal 25. 11. 2006 15:24

Reakce na def #7Načítám náhled komentáře...: To si tiez dobre napisal. Ja davam Quarkovi za pravdu. A k tomu, co napisal, ze introvert nemluvi, lebo nema duvod mozem povedat len tolko, ze z casti ma pravdu, ale nie uplne.


164
Selfmademan 25. 11. 2006 15:25

Reakce na def #162Načítám náhled komentáře...:
Není to tak, že by už po porodu bylo jasné, kdo bude ukecanější a chrismatičtější. Záleží jen na tobě, jaký budeš, jak se budeš chovat.
Chtěl bych vidět tebe na jeho místě

Reakce na komentář: def #165Načítám náhled komentáře...

165
def 25. 11. 2006 16:15

Reakce na Selfmademan #164Načítám náhled komentáře...:
Chtěl bych vidět tebe na jeho místě

Já tebe ne. Byla by to tragédie…

Reakce na komentář: Selfmademan #166Načítám náhled komentáře...

166
Selfmademan 25. 11. 2006 16:42

Reakce na def #165Načítám náhled komentáře...:
Ty na jeho místě by ses nejdřív vykastroval a pak si hodil mašli, aktivisto :-(

Reakce na komentář: def #167Načítám náhled komentáře...

167
def 25. 11. 2006 17:11

Reakce na Selfmademan #166Načítám náhled komentáře...:
Nikoli. Já jsem v jeho situaci byl (tak 5 let zpátky) a dokázal jsem si poradit. Normální člověk se snaží se sebou něco udělat. Mašli si hážou jenom neschopní zoufalci jako ty.

Reakce na komentář: Honza #172Načítám náhled komentáře...

168
Michal 25. 11. 2006 17:49

Reakce na Hero #23Načítám náhled komentáře...: Dobre. Vies mi teda povedat, preco sa tolko chalanov v autorovych clankoch spoznava? Ty mozno nie, lebo ta to uraza, ale su tu taki, co potrebuju poradit ako si to potreboval kedysi ty. Quark nepresadzuje len svoje nazory, ale poznatky, ku ktorym sa dostal studiom, skusenostami. Nemyslim, ze posudzuje ludi a deli na horsich(introvertov) a lepsich(extrovertov). Tato stranka je o ziskavani dievcat a ak tu chces rozpitvavat svoje idey, tak si zaloz svoju web-stranku a rob to LEPSIE! Maj sa

Reakce na komentář: Michal #169Načítám náhled komentáře...

169
Michal 25. 11. 2006 21:27

Reakce na Michal #168Načítám náhled komentáře...:
koukám, že tady nejsem sám, kdo se podepisuje Michal. Asi si budu konečně vymyslet nějakej nick :-)


170
Michal 25. 11. 2006 23:22

Mozem byt MichalSK, ok?


171
Matej H 25. 11. 2006 23:26

Ahoj Qarku
Z tvích čláků jde vyčíst že jsi člověk, který si dokáže domyslet spoustu věcí i přes to že jsi je nikddy nezažil.

Je mi 15, vždy když přemýšlím proč mám tu pěknou holku, s kterou by jsem chtěl chodit, oslovit, my ze začátku vychází "na 100% ji oslov" ale později když docházím k tomu že to není třeba ta pravá a že mě i jí bude třeba při rozchodu bolet, docházím k závěru že to může být třeba i ta pravá ale já ještě nemůžu zatím vést plnohodnotný vztah jelikož nejsem plnoletý, takže to nemusím poznat. Což mě vede k závěru že mám ještě spoustu času na holky.

Jaký máš na to názor?

Reakce na komentář: Honza #172Načítám náhled komentáře..., Mawe47 #176Načítám náhled komentáře...

172
Honza 26. 11. 2006 01:17

Reakce na Matej H #171Načítám náhled komentáře...:
Můj názor??? Je to blbost. To že nejsi plnoletý nemá vůbec nic společného s tím jestli to poznáš nebo nepoznáš… poznáš to jen a pouze tak že to párkrát zkusíš/nezkusíš a ono to jednou vyjde nebo ne… je mi 20 plnoletý už chvilku jsem a nepoznám to taky

Reakce na def #167Načítám náhled komentáře...:
jo a jak sis dokázal poradit? Jako máš pravdu žádný kluk v tomhle věku se asi bez přítelkyně jakožto psychické podpory a dodatečné funkce jakou je sex asi neobejde…
můžu ti říct že občas to na "hodit si mašli" opravdu je…
nebo si mám snad zajít do bordelu? Pohlavní hormony mi blázní, všude je miliarda hezkých, sympatických děvčat… jenže jen kvůli tomu že jsem párkrát narazil na ty snad nejhorší vzorky jaké jsou prostě nemám odvahu… nemám nemám nemám a to já nedokážu změnit, moc rád bych ale to nejde, já prostě nedokážu přijít za úplně cizí holkou a doufat že nemá přítele, nečeká na něj, okouzlí ji můj příšerný slovní projev, učaruje ji má krása a… tohle nedokážu v sobě najít jen tak z ničehonic

Taková otázka pro vás zkušené baliče… Na vysoké máme takovou jednu chodbu kde sou křesla stoly atd.. taková odpočívárna a zároveň "čekárna na přednášky" většinou tam je hrobové ticho… někdo si čte, někdo spí (jako fakt už sem slyšel i chrápání), někdo si dělá nějaký úkol ale je tam ticho…
no a minulé pondělí tam vedle mě se děla taková, pro většinu asi nic moc holka, ale mě šíleně okouzlila… ale co mám asi tak dělat? u takové bych si možná i troufnul něco zkusit dokonce mě i něco napadlo… ale představuje pro mě problém to ticho a přítomnost dalších 30 kluků…
prostě když už má říc totální kravinu a udělat ze sebe vola tak stačí před jednou holkou a ne před jednou holkou a 30-ti znuděnými kluky čekajícími na nějaké "vzrůšo"

Reakce na komentář: Madcap #175Načítám náhled komentáře..., def #177Načítám náhled komentáře..., ree2 #245Načítám náhled komentáře...

173
BERmaestro 26. 11. 2006 01:46

Reakce na Marty #2Načítám náhled komentáře...: NEchci nic řikat ale ja třeba taky počítám vždycky s tim nejhorším a přesto mi oslovování nedělá problemy…možná je to tím že to nejhorší je vlastně nic neduležitého…jen jednou mě odmítla holka…a to už po tehle zkušenosti dokažu docela rachle odfiltrovat a nic se mi nestane, prostě k tomu nejhoršímu nedojde…jedinou otázkou je proč tot ady Qark dělá…


174
BERmaestro 26. 11. 2006 01:55

Reakce na Honza #160Načítám náhled komentáře...: potěším tě, ja to mívám taky, říkám tomu že mam svý dny…no a co jsme si sehnal věrku tak jsem tento měsic jich měl tak 3 x vic--– a jak žit bez holek??? jednoduše nakup is tolik prace, neodkladne prace spoustu piva a jenom spi pracuj a chlastej….rok dva tak vyžiješ a pak přijdeš na to že okolo jich běhá spousty, že jsou krasný, a že vubec nekoušou….Pak ti nějaka řekne že maš falešný oči….no tyden budeš zase chlastat zjixstiš že tvuj předchozi život byl na hovno…dodješ do teplakove faze…holky budou existovat nebude ta chut….a pak..pak přijdeš na to že i ony přišli na to že bez falešnejch očí se prostě neobejdou… stačí ti takový navod??

odkdy je chlastat sprostý slovo nebo to je to hovno???


175
Madcap 26. 11. 2006 02:00

Reakce na Honza #172Načítám náhled komentáře...: Honzo, tvůj problém bude asi v tom, že furt hledáš nějakou babu, se kterou by jsi chtěl začít vztah. Nejlepší je tohle vypudit z hlavy a začít myslet úplně jinak. Začni mluvit se všema lidma, ne jenom s hezkýma holkama. Za chvíli ti komunikace příjde úplně normální a jednou se ti třeba stane, že jen tak mimochodem oslovíš fakt pěknou holku a ani si to předtím pořádně neuvědomíš.


176
Mawe47 26. 11. 2006 11:09

Reakce na Matej H #171Načítám náhled komentáře...: spi s vtomhle veku mnohem mene vis (stejne tak i holka) co byste chteli, takze je dost malo pravdepodobny, ze by vam to vydrzelo dyl, i kdybyste si perfektne sedli, protoze nemate zkusenosti, nevite co od vztahu cekat a pak se to posere na tom, ze oba cekate dokonalost, kterou nikdy mit nebudete. Pokud by ste si moc nesedli, hadali se nebo tak, tak to je pak jasny, to te treba ani nebude moc mrzet…

Takze asi na holky zatim mas cas, koneckoncu 15lety holky sou mnohdy porad jeste velmi tvarne a u mnohych nemuzes cekat, ze se za mesic budou chovat stejne…

Ale zase pokud zadny vztah nezkusis, i kdybys napoprve narazil na tu pravou, pravdepodobne na tom neco pokazite, protoze budete chtit tu dokonalost. Chce to nejakou tu zkusenost, aby ses taky vyvaroval nekterych chyb a treba mel lepe ujasnene, co po partnerce chces a u te dalsi uz budes vedet lip :-)
Ale to neznamena mit co dva mesice jinou…


177
def 26. 11. 2006 11:36

Reakce na Honza #172Načítám náhled komentáře...: Začnu trošku ze široka. Myslím, že základním požadavkem na to, abych se mohl změnit, bylo přesvědčení, že to vůbec jde. Uvedu příklad: Někdy na ZŠ se šplhalo na tyč. Já jsem nevylezl ani metr snad jako jedinný ze třídy. Za to jsem se styděl a hrozně mě to štvalo. Ale místo toho abych se užíral tím, jak jsem neschopný, tak jsem cvičil a trénoval. Za rok nebyl nikdo rychleji nahoře než já.

Když mě někdy ve 14 začaly zajímat holky nevěděl jsem jak na ně. Zkoušel jsem o prázdninách cosi, ale nějak to nevyšlo a přebral mi ji kamarád. Ten mi pak řekl, že se mnou chtěla chodit, ale prý jsem se choval nějak divně. Při příští příležitosti už to vyšlo. Důležité bylo pochopit, co dělám špatně a na spoustu věcí jsem přišel sám metodou: pokus – omyl, pokus – omyl, pokus – omyl, omyl, omyl. Neznal jsem finty o dotecích, pravidla útoku na skupinu holek etc. ale teď si uvědomuju, že jsem je vlastně používal. Docela náhodou. Co z toho vyplývá? Já jsem prostě hodně věcí podělal, ale šel jsem dál, protože nebylo co ztratit. Komunikací můžeš jenom získat a každý pokus tě nějak obohatí.

Přípomíná mě to, jak si Edisonův pomocník stěžoval při snaze vyrobit žárovku: "Už jsme vyzkoušeli 150 materiálů, ale žádný nemůže fungovat jako vlákno, takže jsme vlastně nic nezjistili.
Edison: "Naopak. Zjistili jsme, že těchto 150 materiálů na výrobu vlákna nemůžeme použít"

Kdybych si řekl, že na to prostě nemám, tak jsem asi doteď sám. Zajímavé je, že neznám nikoho, kdo by to zkoušel a  snažil se a nakonec by si nějak situaci nezlepšil.

Pochopitelně tohle přesvědčení nezískáš tím, že já to tady napíšu. Znovu se vracíme k problému sebevědomí na kterém to stojí a padá. Omílá se to tady pořád dokola. Když jsi sám přesvědčený, že to nedokážeš, tak to nedokážeš. Musíš sám chtít, věřit si a o tom napsal Oki98 celý článek (trochu škoda, že už nesepsal slíbené pokračování).

1) Věřil jsem, že to jde.
2) Vyrazil jsem mimo svou komfortní zónu. Mezi holky, co mě neznaly.
3) Zkoušel jsem to a z chyb se poučil.


K tomu poslednímu odstavci:

Kdyby sis věřil tak si ještě v takové situaci krapet vyhoníš ego. Jsi jedinný z 30 kluků, co se s tou holkou baví. Nejlepší z 30! Přijdeš do místonosti, vidíš holku a 30 kluků. Holka slibuje nejlepší komunikaci (holky prostě kecají nejvíc), tak jdeš rovou za ní:

Ty: "Ahoj. Můžu si přisednout?"
Ona: "Jo" Dál neříká nic a dělá si svoje věci
Ty: Cokoliv Vážně řekni cokoliv.
např. Ty: "Co děláš?"
Ona: "Nějakej úkol"
Ty (překvapeně): "Vůbec nevím, že má něco takového být. Můžu se podívat?"
Ona: "Jo"
Ty:"…

Nebo:
"Můžu se tě na něco zeptat až dopíšeš tu SMSku?"
Prohlížíš si její ruku (jinou část těla) "Máš drsný (hezký) nehty, piercing…"

Vtip je v tom jak to řekneš, jak se u toho tváříš. Pokud jsi přesvědčený, že pochválit jí piercing bude strašně trapné a všichni kluci se ti vysmějí skutečně to nejde. Řekneš to špatně, bude ti trapně…
Na začátek je lepší NIC rádoby-vtipného nevymýšlet a zkoušet to normálně neutrálně (samozřejmě z úsměvem, důležitý je i pohled do očí – dívej se do očí lidem, když na tebe mluví a když na ně mluvíš ty). Postupem času až budeš sám uvnitř přesvědčený, že na to máš, můžeš zkusit i nějaké ty vtípky. To je ale spíš pro lidi, co jsou sebevědomí a dokáží si dělat srandu sami ze sebe.

Reakce na komentář: Jossh #184Načítám náhled komentáře...

178
Zoro 26. 11. 2006 12:24

Mám takovej problém. Ve škole máme dvouhodinovku týdně semináře. Chodí tam i tři pěkné holky z jiné třídy ale jedna z nich mě fakt upoutala. Při hodinách jsem občas zkusil nějaký oční kontakt ale za chviličku se koukala jinam. Můj problém je jít k tý holce a oslovit jí, protože je pořád s těma svýma kámoškama. Nemáte nějakou radu?


179
sniper29a 26. 11. 2006 13:19

Naprosty souhlas s timto clovekem a dalsimi. Nedovedu se bavit o kravinach bo me ani nezajimaji. Proc se ptat na cas, kdyz se otocim na vez a podivam se. Nema to nic spolecneho ze stydlivosti, sebevedomim. Ver mi, ze sebevedomi mam az moc, spis mozna uz arogance. Tvoje clanky jsou super, tez me inspirovaly. Zapominas tady uvest skupinu, ktera je tady zastoupena ve velmi malem mnozstvi, co umi vyuzit tu vec uvnitr lebky a nezabyva se kravinama jako ptani na hodiny bo se umi podivat na hodiny a dalsi priklady. Ja se dovedu bavit jen s par lidma, se zbytkem proste nevim o cem se bavit bo ti nerozumi, kdyz neco reknes. A o dennich vecech typu kdo, kde, s kym a za kolik me nebavi mluvit. Myslim, ze tu je vic takovych lidi, tak by me zajimal vas nazor. Piste klidne na mail

Reakce na komentář: ... #180Načítám náhled komentáře..., Mawe47 #181Načítám náhled komentáře..., Honza #182Načítám náhled komentáře..., E. #186Načítám náhled komentáře..., GELANEMASI #187Načítám náhled komentáře..., Michal #189Načítám náhled komentáře..., chleba s hořčicí #190Načítám náhled komentáře...

180
... 26. 11. 2006 18:17

Reakce na sniper29a #179Načítám náhled komentáře...: Nevim,nechci te nejak urazit,ale dle meho nazoru budes velmi nudna osoba,vazne nic ve zlym,jen me to tak napadlo kdyz jsem si tvuj prizpevek precetl.Pak se nediv,ze se nemas s kym bavit,kdyz neni o cem neb te nic nebavi.. :-(


181
Mawe47 26. 11. 2006 18:25

tak to ja se taky nemam az na par blizkych z kym bavit, vydrzi to povrchni dneska je pekne, bylo neco do skoly, jakej byl test a jinak si proste nemam s lidma moc co rict…

Reakce na sniper29a #179Načítám náhled komentáře...: ale asi sis to prebral ze spatneho konce, to jsou priklady jak oslovit slecnu, nikdo te k tomu nenuti… Muzes treba oslovit slecnu na cyklostezce napr: ty mas ale dobry kolo … nebo na plavani "ahoj, tobe ten kraul tak jde a ja se jen placam, nechces mi neco ukazat?" uznavam, ze porad je to takove vselijake, ale proste jde o to vyuzit situace a slecnu oslovit, a neni snad problem vymyslet si neco takoveho, aby tobe to pripadalo dostatecne na urovni…


182
Honza 26. 11. 2006 20:48

Reakce na sniper29a #179Načítám náhled komentáře...:
pan chytrý, arogantní…
když to je pod tvou úroveň tak to nedělej
vymysli si něco dost supermegainteligentního nebo si jdi radši hledat holku do Menzy? (tím nemyslím stravovnu)

jednoho podobně arogantního "kamaráda" mám ve škole… řeknu ti že i vzhledem k mé výšce a svalům… mám občas chuť dát mu jednu přes hubu
sem alergický na týpky jako seš ty

tak se nezabývej kravinama, bav se s lidma s IQ nad 180 a nám dej laskavě pokoj jo?

Reakce na komentář: ... #183Načítám náhled komentáře...

183
... 26. 11. 2006 21:11

Reakce na Honza #182Načítám náhled komentáře...: Ano,asi tak nejak :-P


184
Jossh 26. 11. 2006 21:30

Reakce na def #177Načítám náhled komentáře...: Teda hezky napsané… já byl jednou na diskotéce a byla tam nadherná blondýnka za,kterou chodili všichni kluci – každého odpálila – já si věřil,že mě neodpálí a taky to vyšlo,celý večer se bavila a tančila jen se mnou a my jen pálkovali další kluky a nakonec jsme si dali i pusu na rozloučenou. Sice jsem to musel uhrát na to,že jsem gay a,že se nemůžu dívat na to jak jí pořád ti slizouni otravují,ale nic lepšího mě tehdy nenapadlo a dodnes nevím jestli mi to sežrala,anebo to prokoukla.

Reakce na komentář: Rachel #185Načítám náhled komentáře...

185
Rachel 26. 11. 2006 21:40

Reakce na Jossh #184Načítám náhled komentáře...: Tak tos na to šel asi dobře :-)Holky někdy rády zkouší, jestli je kluk OPRAVDU gay nebo by se s tím dalo ještě něco dělat :-)


186
E. 26. 11. 2006 21:58

Reakce na sniper29a #179Načítám náhled komentáře...: … jo máš pravdu, se mnou by sis vůbec nepokecal, protože ti vůbec nerozumím. :-D


187
GELANEMASI 26. 11. 2006 22:12

Reakce na sniper29a #179Načítám náhled komentáře...: Souhlasim s tebou. Taky mi prijde úplna hovadina ptát se někoho kolik je hodin, když mam u sebe mob, nebo dokonce hodinky, ale o to tady vůbec nejdeJde o to návazat kontakt, asi tezko napr. v tarnvaji prijde za slecnou a zeptas se jí.. Ahoj co rikas na politickou situaci v nasi zemi?… nebo Ahoj, co rikas na procesory AMD a Pentium.. Zkus to a pak sem napiš, jak holky reagovaly.. Je pravda, že asi málo holek se s tebou bude bavit např. o politice, počítačích, nebo dějin literatury, ale i takové se najdou stačí hledat… a věř, že se s nimi klidně mužeš seznámit, když se zeptáš kolik je hodin a až jí alepe poznáš tak najdeš spolecne temata a zaliby, jestli ne tak budes hledat dal…. Nejde o to co baví tebe, ale o to co bavi divku, tezko nejakou zaujmes, kdyz s ni budes hovorit o tom, co ji vube nezajímá. Ty jsi lovec! a jakou zvolíš zbraň a taktiku je na tobe….
A jak rika Alex Chitches z Filmu Hitch--> Bez hricek a podvodu holku neziskas! -> berte to s nadsazkou :-)


188
Zdenek J. 26. 11. 2006 22:21

Reakce na Qark #86Načítám náhled komentáře...:
Ahoj Qarku.
Klobouk dolů. Obdivuji Tvoji trpělivost, se kterou vysvětluješ většinu věcí stále dokolečka. A také nápaditost, s jakou obměňuješ kontext a snažíš se dodat odvahu.
Ve svém přispěvku jsi také psal, že plánuješ seriál o komunikaci. Pro mě to bude rozhodně zajímavé a příjemné zpestření obsahu těchto stránek a myslím, že nebudu sám. Proto doufám, že tento seriál už brzy odstartuješ.
Přeji hodně sil a trpělivosti, Zdeněk.


189
Michal 26. 11. 2006 23:17

Reakce na sniper29a #179Načítám náhled komentáře...:
Víš jak se pozná člověk, který patří mezi tu skupinu, o které hovoříš? Tak, že o tom nemluví a ostatní to z jeho slov sami poznají.

A o dennich vecech typu kdo, kde, s kym a za kolik me nebavi mluvit.
Moc jsi nepochopil, že tato jednoduchá témata maji v mezilidské komunikaci svou nezastupitelnou úlohu. A dokonce jsou vědecky zkoumána v disciplínách jako je psychologie nebo sociologie.
Pro ty, kteří chtějí rychle pochopit důležitost "lehké komunikace" doporučuji jednu knihu.
Asi před měsícem tady Pepino v diskuzi o seznamování v klubech doporučoval knihu FRANK NAUMANN – Umění konverzace. Doporučuji všem, kteří mají problémy navazovat rozhovory s lidmi. Zvláště Honzovi a Selfmademanovi :-). O pár příspěvků výše (Madcap 175) bylo doporučení začít se bavit se všemi lidmi. Tahle kniha v tom pomůže.

I když se sejdou velice inteligentní lidé, tak kupodivu tráví nejvíce času diskusí o "obyčejných věcech". Například představ si následující situaci: sejdou se dva profesoři na mezinárodní konferenci na rautu a ze stolku si nakládají na talířek nějakou dobrůtku. Nejspíše bude jejich diskuse vypadat nějak následovně:
"tohle vypadá dobře, pane profesore, sice netuším co to je, ale bude to určitě něco z kuřete".
"Máte pravdu, pane kolego, asi to bude z kuřete, zkusím to".

Reakce na komentář: Honza #193Načítám náhled komentáře...

190
chleba s hořčicí 27. 11. 2006 00:13

Reakce na sniper29a #179Načítám náhled komentáře...:
Máme ve školní jídelně kluka, kterýho už od pohledu všichni nesnáší. Nevím, čím to je, ale spousta lidí z naší jídelny se nezávisle na sobě shodla, že toho kluka prostě nenáviděj, myslej si o něm, že je strašnej d….t… Nikdo z nich s ním ale nikdy neprohodil ani slovo. Prostě od pohledu vzbuzuje nenávist a mám dojem, že to je právě určitým typem arogantního panovačnýho a vůbec tak trochu opovrhujícího chování. Lidé na podobné chování neblaze reagují, každý má svou sebeúctu a nenechá se bezdůvodně urážet (i neverbálně). Pak se k němu chovají nepřátelsky.
Rada pro tebe: Zkus si trochu víc vážit i lidí, který nejsou tak chytří jako ty, zkus si na nich najít i jiné chvályhodné vlastnosti než jen bystrou mysl. Bude ti pak veseleji, protože nebudeš mít pocit, že jsi obklopen méněcennými stvořeními. A budeš se moct s nima bavit i o ptákovinách.
Asi.
Možná.
Si myslim.
Mě to pomohlo.


191
Miraaa 27. 11. 2006 03:22

PRIBEH Jsem obycejny, stydlivy kluk. Mel jsem spoustu holek, spousta me samozrejme odmitla. Mam ale s holkama, s balenim ap. dotedka velky problem. Vetsinou dokazu nervozitu jakztakz zakryt, i kdyz kazdy asi vidi, ze jsem plachy, a citim se jako v_pohode_borec. Je mi dobre a mam ze sebe dobry pocit. Jenze ouha! Problem nastava ve chvili, kdy se ukaze ma plachost…pak je po vsem. Ja, v mych ocich silna osobnost. Divim se pokazde sam sobe, co se v tom okamziku deje, odkud se ta nervozita bere a proc, kdyz k ni neni duvod. Proto (kvuli me plachosti) jsem donedavna mel kolem sebe holky vzdycky jenom na chvili. Kdyz jsem zjistil, ze chce mit holka se mnou vztah, couvl jsem. Vedel jsem, ze to nezvladnu(zkusenosti). Tohle pred asi pulrokem skoncilo. Prestalo me bavit byt kazdou akci s jinou. Prisla maturita. Ted jsem na vysce a ve cvikach jsem potkal kouzelnou holku. Je opravdu hezka, nechova se ale jako zadna hvezda, i kdyz po ni kazdy pokukuje. Zacal jsem po ni i ja pokukovat, zaujala me natolik, ze jsem se musel na ni porad divat. Zacala mi pohledy vracet a kolikrat jsem ji pak pristihl, ze si me sama prohlizi. Myslim, ze to mezi nama zacalo docela jiskrit. Ve skupine 6-ti lidi jsme delali spolu prezentaci, takze jsme byli casto v kontaktu. Bohuzel jsem to cele po…l . Bordel do noci na koleji, byznys, zapoctaky ve skole,porad nestiham a starosti-zkratka jsem ve stresu a jeste se nevyspim…jenom rozladenost, nervozita a zadna radost ze zivota. Automaticky jsem se na ni prestal divat, kdyz se podivala ona na me, co asi videla? Proste je to vsechno pryc, ukazal jsem ji(a opet i mne samemu), ze dokazu byt uplne na dne, clovek, ktery nema naladu ani silu na nic. Plus plachost to znamena, ze se ji nepodivam ani do oci(pomalu ani ostatnim). Jsem z toho uplne spatny, jak jsem to zbabral. Citim se hrozne, radsi uz na ni nemyslim, snazim se ji vymazat z hlavy…THE END (sorry, zkusim zitra predelat, aby to davalo vic smysl)


192
RiveMan 27. 11. 2006 18:59

Reakce na Selfmademan #91Načítám náhled komentáře...: …já chodím též na vysokou, prvním rokem, ale zatím mám problém vše něják stíhat, možná by to i případně středoškolačka zkusila, ale ono není kdy ani kde, nedokážu se jen tak sebrat a jít někam sám, kamarádi nemají též mnoho času, jen těžce se sejdeme, tak mám pocit, že jediná možnost co mi opravdu zůstala je opravdu poradit si sám… má poslední zkušenost je z tohoto pátečního odpoledne, čekal jsem na zastávce na bus a o kousek dále ve frontě stála velmi pohledná holčina, občas mi přišlo, že se i podívala, pak jsem si vzpoměl na Qarkův článek o odrazech a zadíval jsem se do do skla a začal jsem se smát, opravdu možná zdání, snad fakt, zachytil jsem její podled i ona se usmála, při nástupu jsem sebral odvahu a přisedl si, bohužel zbytek cesty jsem strávil přemýšlením jak začít, veškeré nápady mi přišli již strašně křečovité, má cílová stanice se blížila a ja doufaje, že je i její, vsadil jsem vše na poslední kartu, že po výstupu jí vše řeknu a snad jí i někam pozvu… vystoupil jsem a ona také, než jsem si stihl obléct bundu, ona poodešla na nadeleké parkoviště a s odhodláním, jsem se rozešel, stala se strašná věc, holčina otevírala dveře od auta, nasedla a auto se rozjelo, hlavou mi projel obrovský pocit zoufalství, př i průjezdu kolem jsem nespustil oči ze sedačky spolujezdce a zachytil poslední úsměv a zůstal stát jak zmražený, domů jsem se dostal tak pomalu, jak snad nikdy… tak už jen doufám, že ji potkám opět na zastávce při příštím pátečním návratu domů, problém je ten, že tento pátek mi zkazí mé doufání písemka… s tímto bych Qarka požádal o napsání článku jak udělat zkoušku aniž byste na ni uměli …myslím že zanedlouho ho ocení spousta studentů :-P

PS: budu moc rád za všechny vaše nápady, poznámky, komentáře

Reakce na komentář: Honza #193Načítám náhled komentáře..., Selfmademan #194Načítám náhled komentáře...

193
Honza 27. 11. 2006 19:09

Reakce na RiveMan #192Načítám náhled komentáře...:
nechápu to sem první rokem na VŠ, normálně stihám projekty, na písemky se neučím poněvadž to všechno sem se už učil na střední v prváku a i když na ně kašlu tak je dělávám tak na 90%, mimoto chodím na brigádu, a i tak mám fůru volného času který bych chtěl vyplnit nějakou hodnou milou slečnou… kdybych ovšem nebyl takový kretén no…
Jinak dnes se mi taky zdálo… že po mě jedna pokukovala přes to sklo za řidičem… když sem se občas nenápadně podíval připadalo mi že se dívá mým směrem… a i když jsem se při vystupování ještě ohlédl tak jsme se potkali pohledem. Možná náhoda. Ale je to zrzka :-) můj typ, neznám nic krásnějšího

Reakce na Michal #189Načítám náhled komentáře...:
no už sem se díval že v Ostravské knihovně tuto knihu mají… ale stejně nevěřím tomu, že se něco změní tím, že si přečtu nějakou knížku

Reakce na komentář: Selfmademan #194Načítám náhled komentáře..., RiveMan #198Načítám náhled komentáře..., TDO #219Načítám náhled komentáře..., TDO #219Načítám náhled komentáře...

194
Selfmademan 27. 11. 2006 19:39

Reakce na RiveMan #192Načítám náhled komentáře...:
S tou písemkou Ti neporadím, ale nějak jsem nepochopil – to Tě tak zdrblo, ta promarněná šance, nebo tím autem ji odvezl její přítel?
Já mám takovou teorii – je potřeba zachytit pohled a dát si při tom pozor, aby ten zájem z její strany nebyl jenom vyprovokovaný. Třeba takhle sleduji periferním viděním, a říkám si že ta holka se na mě možná dívá, ale nejsem si tím jistý – to je ale chyba, protože jsem zjistil, že když se na mě skutečně dívá, tak to prostě poznám, i když stojí v pravým úhlu z mýho zornýho pole. Sranda je, že se někdy podvědomě otočím bez přemýšlení a uvidím jak se na mě dívá. Člověk na to má asi v hlavě nějaký systém, aby poznal, že se na něj někdo dívá, i z velké dálky, nebo z úhlu.
Reakce na Honza #193Načítám náhled komentáře...:
Napadlo mě, že když musíš pořád myslet na to, že nemáš babu, tak se ti asi musely posílit nějaký centra v mozku, takže bys mohl mít lepší smysl poznat, že má o Tebe některá zájem. Takže když se Ti to bude někdy zdát, tak neváhej :-)

Reakce na komentář: RiveMan #198Načítám náhled komentáře...

195
Petra 27. 11. 2006 19:43

Ahoj kluci,to jsem netušila,že vás trápí problémy s komunikací. Jedna zaručená rada,která opravdu funguje. Stoupněte si před zrcadlo a mluvte na sebe. Jo a nebojte se nás,jsme chytré a víme,že nás chcete balit a čekáme na to. A když na vás některá z nás bude ošklivá,tak nestojí za vaši námahu a v klidu ji nechte být… :-)

Reakce na komentář: Madcap #199Načítám náhled komentáře...

196
Jarko 27. 11. 2006 21:48

Zdravim po dlhsej odmlke :-)
Joj opat som sa nasiel v tvojich slovach …. to som cely ja. teda bol som, teraz budem vynakladat snahu aby som to aspon ciastocne napravil, pretoze presne takto som sa az do dnesneho dna spraval – hladal dovody preco neurobit to alebo tamto, a vobec tu neslo o zeny, aj v beznom zivote. je to tak samojasne a pritom si to clovek neuvedomi kym mu to niekto nepovje resp si o tom neprecita :-) klobuk dole.

co sa "upgradu" webu tyka, tak len ze je to parada, muito bom! Aj ked ti povodni smajlici mi nejak viac sadli nez tito.


197
Jarko 27. 11. 2006 21:50

Reakce na Marty #2Načítám náhled komentáře...: to ja som sa dozvedel ze som neskutocny negativista … vraj vsetko vidim hned cierne. to mi veru na pohode nedodalo ked som si uvedomil ze to tak je :-)


198
RiveMan 27. 11. 2006 22:46

Reakce na Honza #193Načítám náhled komentáře...:
…tak to ti upřímně závidím, já jsem si ale vybral asi nejtežší školu mého oboru, co jsem mohl, ale jsem za to rád, nevidím v tom negativum, jen bude trošku problém se přizpůsobit, učivo ze střední školy jsem měl za sebou po prvních 2 či 3 tydnech… teď už jen samé nové věci… přemýšlel jsem též o brigádě abych mohl bydlet v Praze, ale na to čas ani energii teď opravdu nemám…
…jinak sklo je hezká věc :-) , ale jak ho využít?

Reakce na Selfmademan #194Načítám náhled komentáře...:
…právě že její přítel ne, teda alespoň z mého pohledu by to na ni byl dosti starý přítel, viděl bych to spíše na tatíka… a co mě dostalo? asi obojí, delší dobu jsem se snažil přinutit, k nějáké akci a nyní jsem byl opravdu rozhodnutý a stalo se co se stalo, bohužel mě o to více pak mrzela ta promarněná cesta… bojím se, že když jí uvidím příště, nebudu vědět už vůbec, co říct..

Reakce na komentář: Michal #201Načítám náhled komentáře...

199
Madcap 28. 11. 2006 18:55

Reakce na Petra  #195Načítám náhled komentáře...: Stoupněte si před zrcadlo a mluvte na sebe
Jenom, abychom se nakonec nezamilovali sami do sebe ;-)

Reakce na komentář: Selfmademan #200Načítám náhled komentáře..., Petra  #206Načítám náhled komentáře...

200
Selfmademan 28. 11. 2006 19:26

Reakce na Madcap #199Načítám náhled komentáře...:
Spíš aby to zrcadlo to psychicky uneslo …


201
Michal 28. 11. 2006 22:25

Reakce na RiveMan #198Načítám náhled komentáře...:
Chtěl si poznámky, tady nějaké jsou:

Zkus si znova přečíst všechny články tady na Qarkovi. Zdá se, že jsi se naučil tak půlku :-).

Narážím na to, že jsi s úspěchem využil nějakou novou věc (ten odraz ve skle), ale přesto celou zkušenost hodnotíš negativně. Místo toho si řekni "to je skvělý, že se mi podařil ten úsměv, příště můžu vyzkoušet i něco více".

Zapomeň na tuto konkrétní slečnu a soustřeď se na získávávní zkušeností v balení. Když ji náhodou příště potkáš, můžeš pokračovat, ale nemysli na ni. Zbytečné je vymýšlet teorie o tom, kdo ji svezl autem. Za situace kdy o ní nic nevíš a asi ji už nikdy nepotkáš je to uplně jedno. Můžeš se připravit na to, až jí zase v ten pátek potkáš, ale nesmíš v to DOUFAT. Pravděpodobně tam nebude, ale určitě tam bude jiná pěkná slečna :-).

Co se ti vlastně povedlo? Dokázal jsi se na slečnu kradmo usmát a máš zdání (jestli jsem to dobře pochopil), ale ne jistotu, že se ona usmála na tebe.
Zkus příště jít o trochu dál. Dosáhni toho, aby jsi se dokázal na nějakou slečnu usmát přímo, více sebevědomě. A pokus se v ní vyvolat jasnou odpověď v podobě úsměvu. Zkus dokázat, aby se usmála několikrát za sebou. Pokud je tohle pro tebe zatím problém, je zbytečné trápit se s tím, že neumíš na slečnu promluvit. Mimochodem Qarkův návod jak se stát baličem za tři dny taky začíná cvičením úsměvů :-)
Až se to naučíš s těmi úsměvy, pak bude daleko jednoduší navázat rozhovor.

A když náhodou příští pátek potkáš tu tvou, tak zkus začít těmi úsměvy. Qarkovy články ti poradí, jaký má být další krok.

Jo a s tím, že první semestr na vejšce nestíháš, si nic nedělej. Já se tenkrát taky první semestr rozkoukával. Třeba jsem měsíc zjištoval jak funguje systém placení a objednávání jídel v menze. Prostě jsem se tenkrát styděl zeptat nějaké pěkné studentky ve frontě, aby mi to vysvětlila :-)






202
Skaare 29. 11. 2006 14:05

Reakce na Honza #160Načítám náhled komentáře...: …JAK SE NAUČIT ŽÍT BEZ HOLEK A KAŠLAT NA NĚ

Je mi 29 let, a už se ani nepamatuju jak je to dlouho co sem měl naposledy holku. Ale je to hodně let.

Dělám spoustu sportů, každej den tomu věnuju několik hodin. Pravidelně se bavim s kamarádáma, mám koníčky – když v 16:00 zamknu kancelář vím, že můžu dělat naprosto cokoliv chci až do příštího rána v 07:30 (teda když neni víkend).

Když přijdu večer domů, stojí za dveřma 3 kočky, všechy rády že mě vidí. Už žádný dotazy "Kdes byl tak dlouho" "Proč si tam byl" "Co si tam dělal" "Půjdeme dneska na [blbej film]?"

Jediná nevýhoda že mě okolí občas považuje za homosexuála, ale tenhle životní styl za to určtiě stojí. :-D

Reakce na komentář: Amoondre #204Načítám náhled komentáře..., poe #205Načítám náhled komentáře..., Honza #208Načítám náhled komentáře...

203
Tom 29. 11. 2006 15:34

Ahoj, no nedavno jsem si tu stěžoval, ale dneska jako opravdovy introvert jsem to vyzkoušel v tramvaji, ten usměv.

Tak jedu ze školy, nastupuje spousta lidi že je uplně narvaná tramvaj. přistoupí jedna holka, no já si ríkám že je docela pěkná tak čekám až se otočí, čekám pořád nic už to vydapá že se otočí ale to jen kousek, proste vůbec ne na mě, tak si ríkám jak to asi půjde když se neotočí. tak přemýšlím dále co se dá udělat. no nic nakonec vystoupí. a já si ríkam no tak jsem zas tam kde jsem byl.
najedou přistoupí další pěkná holka. no ta se za chvíli otočí já se usměju, a docela překvapená se otočí zpátky, no zachvíli se otočí znova, pak zase ,zase. Nj ríkám si a co teď. tak uvažuju jak mám s ní navázak konverzaci, tramvaj je opravdu nacpaná k praskunutí a sme od sebe asi na vzdálenost 2 lidí. Tak si říkam třeba vystoupí tam kde já. No chyba lávky já vystupuju dříve. No a teď si vyčítám že jsem to nějak nezačal rozvíjet, ale fakt jsem nevěděl jak.
Co byste poradily?


204
Amoondre 29. 11. 2006 15:37

Reakce na Skaare #202Načítám náhled komentáře...: Clovece ty sa mi podobas viac ako ja sam sebe :-P

Reakce na komentář: Skaare #207Načítám náhled komentáře...

205
poe 29. 11. 2006 16:04

Reakce na Skaare #202Načítám náhled komentáře...: Trochu zjednodušený, ne?Nevěřím Ti, že Ti to nevadí, spíš se o tom přesvědčuješ!

Reakce na komentář: Skaare #207Načítám náhled komentáře...

206
Petra 29. 11. 2006 18:57

Reakce na Madcap #199Načítám náhled komentáře...: Tak to je super,ne? Aspon jednou za život se zamiluješ… :-) A pak ten pocit budeš znát a budeš ho chtít tak intenzivně,že najednou zjistíš,jak celkem bez problémů klábosíš s frajerkou. Tak vzhůru do boje. Stojí to za to.


207
Skaare 29. 11. 2006 19:36

Reakce na Amoondre #204Načítám náhled komentáře...: Je dobře vědět že nejsem sám. :-D

Reakce na poe #205Načítám náhled komentáře...: Nevěříš? Zkus to a uvidíš.. lidi co první holku sbalej ve 13ti a pak jdou od vztahu ke vztahu až do manželství naopak přicházejí o spoustu věcí! :-D

Chci žít na max a užívat si nezávislosti, dokud sem mladej, na nějaký holky tak možná po 40ti.. teď sem ještě malej kluk. :-D

Absence přítelkyně mě opravdu netrápí. Naopak pokud v posilce při benči dám míň než posledně, to mě dokáže rozladit na půl dne.


208
Honza 29. 11. 2006 19:36

Reakce na Skaare #202Načítám náhled komentáře...:
jo takže jsou tu dvě možnosti, no vlastně možná tři…

první možnost: jsi fakt homosexuál a neuvědomuješ si to, měl by ses s tím smířit a říct svým kamarádům proč s nima furt všude chodíš

druhá možnost je, že jsi fak FREE chlap ovšem v tom případě, máš buďto moc hodné kamarádky na sex, nebo chodíš do bordelu. Já zkrátka nevěřím že by to bez sexu tak dlouho někdo mohl vydržet páč já to už jaksi nezvládám. Taky je tu možnost že jsi zoofil? Nevím.

A ta třetí?? Seš totální impotent a bojíš se s nějakou sblížit…

myslim si o mém názoru co chceš :-)
jsem jaký jsem! a komu se to nelíbí, ať mi klobouk políbí :-P

Reakce na komentář: Skaare #209Načítám náhled komentáře..., Selfmademan #210Načítám náhled komentáře..., Mikey #218Načítám náhled komentáře...

209
Skaare 29. 11. 2006 19:44

Reakce na Honza #208Načítám náhled komentáře...: Hehe, ne teplej nejsem, při představě sexu s klukem bych se poblil. A né, se psem nebo s ovcí by to taky nebylo ono. :-D

V bordhelu to nění k zahození, ale jsou tu effektivnější způsoby jak se vyrovnat se svým sexuálním pudem, stačí na to minutka o samotě na WC. A navíc tak posiluješ svaly na předloktí, i když jenom pravou ruku. :-D :-D

Reakce na komentář: Selfmademan #210Načítám náhled komentáře..., Mikey #218Načítám náhled komentáře...

210
Selfmademan 29. 11. 2006 21:27

Reakce na Honza #208Načítám náhled komentáře...: Reakce na Skaare #209Načítám náhled komentáře...:
Vidím, diskuse se tady pěkně rozbíhá …
Aby těch nechutností nebylo málo, tak snad jenom slovy klasika:

Lépe jest rukou násilnou měšec semenný vyprázdniti,
než za mrzký peníz se ženami povětrnými obcovati.


J. A. Komenský, učitel národů

Ani Jan Amos pro slova daleko nechodil …

Reakce na komentář: amos #215Načítám náhled komentáře..., Mikey #218Načítám náhled komentáře...

211
Shadow 30. 11. 2006 08:57

Selfmademan: Chacha, to je krutá, ale nadevše pravdivá věc.. :-D


212
Pirlo 30. 11. 2006 10:22

Ahoj.Je mi 19 let.Mám za sebou maturitu a připravuji se na vyšší odborné škole na vysokou školu.Problém je ten, že jsem ještě nikdy neměl dívku.Jsem celkem pohledný typ.Ještě jsem neměl ani rande, prostě nic.Kamarádi tomu nemohou uvěřit.Kde je problém?V tom, že nosím značkové oblečení a holky s emě bojí?nebo kde?když jdu ve škole po chodbě, tak občas na mě nějaké koukají… chci už holku.dík

Reakce na komentář: Michal #213Načítám náhled komentáře...

213
Michal 30. 11. 2006 16:25

Reakce na Pirlo #212Načítám náhled komentáře...:
Není mi jasný, proč jsi ještě nikdy neměl rande. Bylo to:
A) protože jsi ještě nikdy žádnou z těch holek na rande nepozval
B) protože holky odmítají tvé pozvání?


214
J 30. 11. 2006 18:12

Ono dle mne to je o uvolněnosti víc než sebedisciplíně (tj dávat si úkoly oslovím tu a tu atd). Popíši svůj problém (zatím jej stále řeším): Delší dobu se mi líbila jedna holka. Pracuje ve styku s veřejností. Šel jsem na to blbě přes její kamarádku, která to asi zvorala (tj klasicky to vyzvonila více lidem).Nicméně si myslím, že šanci ještě mám, ale ona se na mě dívá divně, už když se blížím.
No a v pondělí jsem náhodou potkal jinou holku. Nic jsem nesledoval, ani jsem si moc s ní nechtěl sednout. Skončilo to nakonec u ní doma se vším všudy (tj šli jsem si sednout a pak mi navrhla jít k ní). Zde jsem využil radu tohoto www a nad ránem jsem odešel. Dost mi to ale zdvihlo sebevědomí a myslím, že dostanu i tu první holku, ale musím na to pomalu.
Závěr: Byl jsem uvolněný a trochu mi to bylo jedno. Nechoval jsem se křečovitě. Tu první strašně chci a nedokáži na ni pořádně promluvit.I když to zní morbidně, ta druhá holka (mj vzdělaná, šikovná,možná bych ji bral i navždy) mi posílila mé ego v boji o první holku, který stále jede.

Reakce na komentář: Michal #217Načítám náhled komentáře...

215
amos 30. 11. 2006 20:03

Reakce na Selfmademan #210Načítám náhled komentáře...: sakra to je paradni,sem vyprsk smichy jak jsem si to precetl,ty tvoje prizpevky vazne zeru.
To napsal jako vazne Komensky,? :-)To snad ne 8-)

Reakce na komentář: Selfmademan #216Načítám náhled komentáře...

216
Selfmademan 30. 11. 2006 20:48

Reakce na amos #215Načítám náhled komentáře...:
Každý má někdy slabou chvilku :-)


217
Michal 30. 11. 2006 21:02

Reakce na J #214Načítám náhled komentáře...:
No a v pondělí jsem náhodou potkal jinou holku
To jsi se s ní v to pondělí seznámil někde na ulici nebo jste se znali, ale náhodou jste se rozhodli někam zajít?


218
Mikey 30. 11. 2006 23:03

Reakce na Honza #208Načítám náhled komentáře...: Reakce na Skaare #209Načítám náhled komentáře...: Reakce na Selfmademan #210Načítám náhled komentáře...: Masturbace vám pravděpodobně nenahradí sex a bude lepší se s tím smířit.
Sám "to" zkoušel 2 týdny sám a přestože jsem si to třeba udělal 5× za den, uspokej jsem se opravdu necítil.
A ten bordel tě taky asi neuspokojí.
Prostě si najděte baby; nemusí to bejt vážnej vztah…bez nich to, milí kluci, vážně nepůjde :-I

Reakce na komentář: Abstitent #233Načítám náhled komentáře...

219
TDO 01. 12. 2006 10:11

Reakce na Honza #193Načítám náhled komentáře...: Reakce na Honza #193Načítám náhled komentáře...: Cetl sem par tvych prispevku a myslim ze ti je 20 ze? Me je 24,vzhled myslim celkem ok,mam dobrou praci,auto ani z penezma na tom nejsu spatne.Jenze z tohohle zivota nejsu stastnej pro to ze jsem na tom jeste hur nez co jsi psal ty.Muj problem je v podstate ten ze s holkou nemuzu nic mit i kdyz bych hrozne chtel,jen kvuli neprijemnymu zdravotnimu problemu,kterej neni videt,ale neumoznuje me vest sex.zivot.Reseni sice byl operacni zakrok,ale ja ho odmitl protoze psychika me proste nedovolila neco takovyho podstoupit i kdyz se jedna o vcelku uspesny zakrok.Ale ja se proste radsi budu do smrti snad furt trapit nez se pokusit s tim aspon neco zkusit delat. Proto ti rikam nebud debil jak ja co ani nema zajem s tim nic delat a jestli ses zdravotne v pohode jdi do toho treba se 1000krat zklames, ale jednou ti to vyjde urcite.Ja sem se da rict v tomhle sam sebe odsoudil i kdyz za to v podstate nemuzu.


220
Richi 01. 12. 2006 13:00

To jako kdo má číst 220 komentářů? :-)


221
Ondra 02. 12. 2006 14:57

Dlouho vas tu vsechny ctu, ale az dnes poprve reaguji. Souhlasim s nazorem, ze to, jak Qark prezentuje introverty neni dobre – neni to spravny vyraz. Osobne se za introverta nepovazuju, ale pres to bych mel naprosto priserny problem oslovit cizi holku i pokud by slo o naprostou malickost (zadrhavani, studeny pot, cervenani se…). Proc? Strach z odmitnuti, strach z nejake komplikace.
Podle me nejde ani tak o sebevedomi nebo introvertnost, ale o JEŠITNOST.
Rekl bych, ze zkusenosti mam na svuj vek (20) mozna az moc, nicmene dokazat oslovit cizi holku, treba jen kvuli casu? Bych byl v tu chvili na urovni sestiletyho diteti kterymu prave jeste navic vypadaly vsechny zuby (viz problem se zadrhavanim, koktanim, zmatky…).

Co s tim? Mne samotnemu, snad jedina vec – predchozi dramaticke zvyseni sebevedomi – jednoduse absolvovani nejake psychicky narocne situace (pohovor, jednani v praci apod.) ten den, pak mi prijde konverzace s cizima holkama mnohem snazsi a lepe si pripustim, ze vlastne o nic nejde. A to je hrozne dulezite si uvedomit! Dal by se zminit i alkohol, ale muze byt nekdy problemem odhadnout spravne mnozstvi (jinak receno – aby vam zvysil sebevedomi a zaroven na vas nebylo znat, ze jste pozili).

A nesouhlasim s nazorem, ze seznamovani na ulici je k nicemu. Minule zase nekdo psal, ze seznamovani na diskotece je k nicemu. Ridit se temito radami, tak je na svete vetsina lidi sama. Prostredi vybirejte podle nalady, aktualniho rozpolozeni a nenechte se odradit od zadneho mista.


222
vašek 02. 12. 2006 17:45

TDO: vím o šem mluvíš!!! Mám ten samej problém!!!


223
petr 02. 12. 2006 17:48

Tak minule na discotéce jsem to zlusil asi na 5 holek (postupně)… jestli si nepůjdou zatancovat, jestli nepůjdou na skleničku..odpověď byla veskrze ne, tak jsem se snažil konverzovat dál, ale všechny měli takovej ten znuděnej výraz, jako nemám náladu ti odpovídat….co s tím?

Reakce na komentář: x #224Načítám náhled komentáře..., orel235 #225Načítám náhled komentáře..., Richi #226Načítám náhled komentáře...

224
x 02. 12. 2006 18:31

Reakce na petr #223Načítám náhled komentáře...: a nejsi nahodou z ostravy?


225
orel235 03. 12. 2006 11:16

Reakce na petr #223Načítám náhled komentáře...: Příště s ní zkus nejdřív pokecat a teprve až se s ní někam dostaneš, tak ji pozvi na drink nebo tanec. Když se jí totiž rovnou zeptáš, jestli si půjde zatancovat nebo na drink, a ona odmítne, už těžko jí nějak přesvědčíš o opaku (navíc další konverzace s ní nemá význam), a proto se nestav do pozice, ve které tě tak snadno může odmítnout pouhým jednoslabičným NE. Navíc další holky si toho můžou všimnout, což ti u nich taky nepřidá. V ideálním případě ji na žádný drink nezvi, protože to je podlejzání a dáváš jí najevo, že pro ni nejseš dost dobrej a potřebuješ si ji nějakým způsobem kupovat. gl


226
Richi 04. 12. 2006 09:32

Reakce na petr #223Načítám náhled komentáře...: No zkusit změnit oblečení, parfém, účes, a třeba to příšte pujde samo :-) (nic osobního neznám te ale třeba se zamyslet proč te odmítne 5 holek po sobě) ;-)


227
Hondrej 04. 12. 2006 15:03

Nejsem si jist, jestli introvert = "neoslovovač dívek a extrovert = "oslovovač".

Kupříkladu já. Když jsem v obchodě, na ulici, klidně si s holkou, i zralou ženskou, ale i s chlapem :-), pokecám. Jsem extrovert.
Jenže, nikdy jsem do toho nešel s tím, že se chci seznamovat a balit. V momentě kdy jsem tyto činnosti opravdu chtěl vykonávat, byl extrovertismus ten tam.

Nicméně už jsem udělal první krůčky k oslovování. Chce to do toho skočit po hlavě. Sice mé první pokusy přišly po dlouhém otrkávání a dodávání si odvahy, nicméně přišly, a to je hlavní. Lepší pozdě, než nikdy. Ale nad tím je další pravidlo: Čím dřív, tím líp (moment překvapení už se osvědčil ve válkách a v navazování styků to je stejné).


228
Honza 05. 12. 2006 18:35

Hele já sem z toho prostě magor. Nevyznám se sám ze sebe… Takže, jestli mi to někdo z vás nějak "normálně" (to tu asi nejde) vysvětlí budu moc rád…

Proč někdy mám pocit jak hrozně moc jsem osamělý. Jak potřebuju holku které bych mohl říkat ty pitomé vtípky, se kterou bychom se na sebe usmívali, kterou bych mohl obejmout, chytit za ruku, políbit, ……..

A jindy zase mám pocit jak hrozně bezva je být sám. Užívat si nezávislosti, mít fůru volného času… a já nevím co

Tak potom už nevím. Chci někoho? Nechci někoho? Nebo si už začínám zvykat na to že na mě holky serou a já si našel dost pozitiv na to, aby mi to nevadilo, nebo mi fakt chybí jen ten blbej zatracenej sex???

:-( :-( :-( lidi já to nedávám

Reakce na komentář: jarop #229Načítám náhled komentáře..., Mikey #230Načítám náhled komentáře...

229
jarop 05. 12. 2006 20:28

Reakce na Honza #228Načítám náhled komentáře...:
Každý človek má obdobia, keď potrebuje byť sám a niekdy zasa s partnerom.
To si zase nemysli, že až budeš mať slečnu, že budete stále spolu a v jednom kuse budeš myslieť hlavne na ňu a vydrží ti to až do smrti alebo rozchodu.
O tom by ti mohli dlho rozprávať ženatí muži. Prečo asi majú svoje súkromné koníčky, chlapské jazdy a podobne ?
Ale zodpovednosť alebo skôr vyspelosť je v tom, že aj keď ťa to chytí, tak sa na svoju slečnu nevykašleš.
Keď som bol mladší, tiež som mal také obdobia, keď by mi prekážalo mať slečnu a bol som rád, že som sám a potom obdobie, keď som závidel tým čo slečnu majú.
Ja som to riešil tak, že som počkal, kým som akotak dospel. :-)
Nájdi si zatiaľ radšej kamarátky, s ktorými sa môžeš porozprávať aj sa s nimi poobjímať.
Tak nebudeš mať žiadne závazky a aj si užiješ.
Sex s nimi som nemal práve na mysli ale ak to nevadí…


230
Mikey 05. 12. 2006 21:55

Reakce na Honza #228Načítám náhled komentáře...: Honzo, už jsem ti to říkal. Mít holku neznamená nutně že s ní budeš trávit spoustu času. Záleží jak si to zorganizuješ. Můžeš mít vztah kde s ní budeš 5–6h denně a nebo vztah kde s s ní budeš jenom píchat (ten mám třeba teď já, protože volno nemám vůbec žádný). Jen už doprdele přestaň uvažovat a pokus se někoho sbalit.
Reakce na LordAli #4Načítám náhled komentáře...: Gratuluju, tohle je – minimálně na to, žes to psal ty – dobrej přízpěvek. *applaus*


231
J 06. 12. 2006 18:40

Zde navazuji na svůj přísp 214. Osobně bych viděl 2 fáze vývoje. Domnívám se , že tato diskuze je o první fázi-tj sbalit nějakou (do jisté míry i hezkou) holku. Potom následuje 2.fáze-sbalit tu danou vyvolenou, o kterou jde. (někomu se povede ve f1 dostat holku f2 a je růžový end, většinou to tak ale není). Nesporně ten, kdo projde fází 1 má vyšší šance ve fázi 2.

Já jsem nyní ve f2, objekt oddolává silně a jeden den vydá pozitivní signál, aby mne 2. den poslal k zemi totální ignorací. Přitom mám 2nové typy na f1, kde by to nebyl problém je rychle dostat-tady je to pro mne vlastně hra. Přesto jsem puzen stále dělat pokusy s danou nedobytnou f2 a jít si pro další a další negativní signál.

To, že ale vím, že pokud daná f2 nepůjde, tak budu mít brzy novou holku typu f1 mi dělá situaci veselejší.
Můj problém je, že si cíleně vybírám modelkové typy (180–185cm, 60kg) . Nicméně jsem s tímto typem 5let žil (do 03/2006) a vím, že to jsou mnohdy nešťastné holky – prostě si na ně málokdo troufne a jsou v jádru ve své kráse samy.

Čili přeji všem dobré pokusy ve f1 a přesuny do f2.


232
orbi 07. 12. 2006 10:22

No to ze sa ti pacia modelky docela chapem :-) A to ze balis nielen baby o ktore vazne stojis, ale aj "lahsie" objekty, chapem tiez ;-) Clovek musi predsa trenovat, nie? :-D
Tak priebezne informuj ako sa to vyvija s tou f2. Balit holku co vzdoruje – to je vyzva a zabava, ne jak dakde na diske, kde nejaku pozves na drink a uz sa jej nezbavis…
P.S. Pekne baby to maju asi fakt tazke, bud si na ne malokto trufne, alebo ju balia vsetci, a nedaju pokoj aj ked chce byt chvilu sama… Bol by som rad keby sa k tomu nejaka "modelka" vyjadrila…


233
Abstitent 08. 12. 2006 05:11

Reakce na Mikey #218Načítám náhled komentáře...: Mno, pokud pouze doma lestis kladu, tak se nedivim, ze se citis nenaplnen. Ono je to i o tom zabavit se, vygenerovat si nejake endorfiny sportem, dusevne se povznest.

Pricinou nadrzenosti a potazmo masturbace je z nejvetsi miry nuda, nikoliv sexualni abstinence.

Reakce na komentář: Mikey #234Načítám náhled komentáře...

234
Mikey 08. 12. 2006 15:11

Reakce na Abstitent #233Načítám náhled komentáře...: Tvůj komentář je üplně mimo. Já holku mám a s balením problém nemám. Jen říkám že žádná masurbace, ani v kombinaci se sporetem atd. atd. atd. atd. ti sex prostě nenahradí.
A jestli ty masturbuješ z nudy a né z nadrženosti tak bych ti doporučil brzkou návštěvu doktora.

Reakce na komentář: Abstinent #235Načítám náhled komentáře..., Skaare #259Načítám náhled komentáře...

235
Abstinent 08. 12. 2006 15:58

Reakce na Mikey #234Načítám náhled komentáře...: Ano, a proto ja zase rikam, ze nemas pravdu. Sex lze nahradit a to i zcela bez masturbace. K sexualni aktivite te z nejvetsi miry zene civilizacni konformita. K zivotu ho nijak nepotrebujes.

Btw, onanie jakozto dusledek nudy je psychologicka studie, nikoliv muj poznatek :-).

Reakce na komentář: Honza #236Načítám náhled komentáře..., Michal #262Načítám náhled komentáře...

236
Honza 08. 12. 2006 16:07

Reakce na Abstinent #235Načítám náhled komentáře...:
Heh :-D
seš magor :-D
co to meleš :-D

takže když budu poustevník a uřežu si ruky tak přežiju? Možná jo… ale zblázním se a skočím z útesu. Zkus popřemýšlet jestli nejsi třeba na kluky…

Btw. zapoměl jsi říct že masturbace je velmi špatná. Způsobuje impotenci a vysychání mozku :-D

Reakce na komentář: Selfmademan #237Načítám náhled komentáře..., Abstinent #243Načítám náhled komentáře...

237
Selfmademan 09. 12. 2006 12:32

Reakce na Honza #236Načítám náhled komentáře...:
Asi narážíš na genitální melioraci – tedy únik mozkových buněk do pohlavních žlaz. Někteří schopnější jedinci tady v diskuzi už budou v pokročilém stádiu. Ale možná se ti pak taky uleví a ztratíš zbytečné zábrany.
Máš pravdu, kam by ses taky honil, stejně ti nikam neuteče. On sice stojí – možná by to mohlo někoho zneklidnit – ale nohy nemá. Kam by taky utíkal – to není jeho cílem. Chtěl by prý jezdit nějakým výtahem nebo co – vůbec tomu nerozumím. Přece kvůli němu nebudu naráz schánět výtah. Ve výtazích se nevyznám, ještě bych mohl přijít k úrazu, když bych se to snažil zprovoznit. Nikdy jsem nic takovýho nedělal a nikdo mě k tomu nedonutí. Howhg

Reakce na komentář: uchyl #242Načítám náhled komentáře...

238
Tris 09. 12. 2006 17:54

komentáře sem si nečet, takže na ně nebudu reagovat, ale k článku něco řeknu.
už pár týdnů se pokouším sebrat dost odvahy abych oslovil jednu slečnu a tvůj článek mi moc pomoh, dík.


239
Mikey 09. 12. 2006 23:48

Tohle je vážně tragický…už delší dobu zvažuju udělat pro ty z vás co jsou z Prahy bezplatný seminář balení, s tím, že bych vám ukázal pár oslovení přímo na ulici a pod mým dohledem byste si to mohli sami vyzkoušet.
Napište, kdo by měl předběžně zájem. Bylo by to v Praze.

Reakce na komentář: Michal #240Načítám náhled komentáře..., si #241Načítám náhled komentáře...

240
Michal 10. 12. 2006 01:21

Reakce na Mikey #239Načítám náhled komentáře...: Já bych to bral.

Můj hlavní problém tedy není přímo balení, ale následná fáze – jak zajistit, aby první rande nebylo zároveň i poslední. Ale i tak se přiučím.


241
si 10. 12. 2006 11:21

Reakce na Mikey #239Načítám náhled komentáře...: Mikey,předběžně se hlasim,to zní minimálne zábavně :-) nějakej kontakt by byl?


242
uchyl 10. 12. 2006 20:02

Reakce na Selfmademan #237Načítám náhled komentáře...: Jen mi odpuste takovou otazku,moc by me zajimalo jak casto si to delate?Kde je norma unosnosti a kde uz to hranici s uchylkou a muze to byt i nebezpecny?8× denne je ok?? :-)

Reakce na komentář: Selfmademan #244Načítám náhled komentáře...

243
Abstinent 11. 12. 2006 02:06

Reakce na Honza #236Načítám náhled komentáře...: Heh, tak tento myslenkovy pochod mi unikl. To jako myslis, ze gayove maji mensi potrebu masturbovat? :-)


244
Selfmademan 11. 12. 2006 14:20

Reakce na uchyl #242Načítám náhled komentáře...:
Dobrý den,
nechci se teď pasovat do role odborníka, jistě se tady najdou větší přeborníci, ale snad přijmete ode mne pár dobrých rad. 8× denně – to je solidní výkon i na plemenného kance, musím Vám gratulovat. Jenom doufám, že se tady moc dolouho nezdržíte, byla by to škoda, aby se qark.net zahltil Vaší genetickou informací.
Co bych vám tak rychle poradil .. -ženu nehledejte, to je jasný. Vás neuspokojí ani klasický arabský harém. Byla by škoda míchat do vašeho vztahu nějakou cizí ženštinu, zvlášť když si s Vaší pravou rukou tak dobře rozumíte.
Teď mě tak napadá – snad to trochu zavání metafyzikou – taková úspěšnost webu, taková koncentrace loserů posilujících pravidelně svoji pravačku. A já pořád přemýšlím, proč u nás ta pravice tak posiluje. Myslím, že mně to již začíná být zřejmé.
Pánové, levice si už ani nevrzne !!

Reakce na komentář: iHonza #246Načítám náhled komentáře...

245
ree2 11. 12. 2006 21:44

Pánové, na to, aby jste hodili řeč s nějakou slečnou neni třeba být extrovert nebo mít sebevědomí na úrovni Everestu :-D

Dneska jsem si dočítal zbytek komentářů u nás na fakultě informatiky, když v tom jsem dostal hlad. Tak jsem šel na jídlo do bufetu, co tam máme. Dal jsem si pizzu a když jsem byl zhruba v půlce, ozval se dívčí hlas. Slečna se mě ptala smí-li si přisednout, protože stůl byl jinak prázdný, tak jsem jí řekl, že určitě může. Jídlo jí udělali docela rychle (obvykle se čeká 7+ minut), tak jsem si řekl, že bych mohl zahájit konverzaci. Zeptal jsem se jí, jakto, že má jídlo tak rychle a ona obpověděla. Pak jsem se jí zeptal, jakto, že má zrovna smažák, když už nebyl na seznamu… a tak to pokračovalo.
Dozvěděl jsem se o ní dost informací. Dobře jsme se bavili. Na číslo jsem se neptal, jen jsme pokecali. Pak jsme se rozešli každý svým směrem. A já se vrátil k dočítání komentářů..
Pointa je v tom, že jsem se dal do řeči s cizí holkou a ani jsem nebyl nijak nervózní. Prostě jsem byl uvolněnej. O nic mi nešlo, tak jsem je tak kecal. Rozhovor jsem nenavázal taky kdovíjak promyšlenou frází, prostě jsem se jen poznamenal, jak rychle jídlo dostala a ona se chytla.
Reakce na Honza #172Načítám náhled komentáře...:
Něco pro tebe: V té místnosti seděli samozřejmě další lidi, ale naprostá převaha kluců (jak jinak na informatice). Takže ti chci ríct, abys prostě přišel za tou slečnou, co jsi si vyhlíd a dal se do řeči.
Další věc. Pro ty jedince, co jsou opravdu nesmělí je ideální začít komunikovat s opačným pohlavím třeba přes chat. Nikdo nevidí, jestli se červenáte, slzíte, atp.
Ještě něco, když si chcete zvýšit sebevědomí, tak se oblíkněte do něčeho, v čem si budete pripadat silnější (osobností) a si i líp připadat – nemyslim, že musíte mít značkový hadry, ale prostě něco v čem se cítíte dobře.

Doufám, že to někomu dodá trochu odvahy. Sám jsem dost nesmělý (taky nejsem dvakrát krasavec) a na ulici bych se musel hodně vyhecovat, abych nějakou slečnu oslovil (ale zkusím to až se naskytne příležitost). Maximálně tak se usměju, ale pokud vím, že máme něco společnýho, tak se pokusím dát do řeči. Když mě odpálkuje, tak se pousměju (tak mají aspoň o čem přemýšlet) :-)
Jinak sebevědomí se mi zvedlo za posledních pár měsíců několikanásobně, takže pánové, nebojte se, neni co ztratit!

Reakce na komentář: Selfmademan #247Načítám náhled komentáře...

246
iHonza 11. 12. 2006 23:33

Reakce na Selfmademan #244Načítám náhled komentáře...: Levice si nevrzne? To nevíš, že levou je to úplně jinej zážitek? Levou je to jak od cizího :-D


247
Selfmademan 12. 12. 2006 19:34

Reakce na ree2 #245Načítám náhled komentáře...:
Seš dobrej, ale možná mohls jenom tak ze zdvořilosti něco k tématu, tady probíráme takový vděčný téma a ty na nás s nějakou ženskou se smažákem :-)

Reakce na komentář: ree2 #248Načítám náhled komentáře...

248
ree2 12. 12. 2006 19:41

Reakce na Selfmademan #247Načítám náhled komentáře...: spatne jsi to pochopil, jen jsem chtel ukazat, ze oslovit divku neni tak tezky. cetl jsem vsechny komentare, a muj prizpevek rozhodne neni off-topic.
jinak dobrej teda moc nejsem, pac se na nic jinyho nezmuzu ani kdyz o neco jde…

Reakce na komentář: Michal #252Načítám náhled komentáře...

249
Honza 12. 12. 2006 21:03

ufff tak postupně:

Nemyslel jsem že gayové mají menší potřebu masturbovat. Myslel jsem, že toto je stránka pro normálně orientované kluky a když takový sem napíše že ho to neba… tak prostě když ho holky ani trošku nezajímají ať si zkusí nějaké stránky HOTQark… Jinak nic proti gayům. Můžete mě pověsit, upálit, zastřelit… ale mám na tuto úchylku (ano říká tomu úchylka) svůj názor který mi nikdo nevezme. Je to proti přírodě. Já sem normální, líbí se mi holky, a to hrozně moc a kdybych někdy zjistil že sem gay vystřelil bych si mozek (vím, že chcete říct že bych to neudělal, že na to nemám a blablabla další kecy… ale já na to mám a nemám k tomu daleko ani teď když sem pořád sám)

Jinak tady si taky někdo může říkat co chce. Ale pro kluka jako sem já a asi i mi podobní… je nemožné jen tak na ulici oslovit holku. Nemožným myslím skutečně nemožné. Nemyslím tím kecy typu baličem za tři dny, musíš se od základu změnit, nebo musíš milionkrát zkoušet až to vyjde. Myslím tím že pro kluka jako sem já je psychicky nemožné jít za cizí holkou a hustit do ní nějaké dotazníky nebo otázky kde v ostavě jezdí metro a doufat při tom že nevypadám jako vůl, daná slečna zrovna nikoho nemá, nemyslí si o mě že sem odpornej tak jako si to myslí další tisíc slečen, a zároveň sem sympatický natolik aby mi věnovala blbých pět minut času, aby o mě jevila sebenejmenší zájem…
Před několika dny mi jedna kamarádka dala ICQ na kamarádku která je na tom podobně jako já. Taky nikoho nemá a moc by si někoho přála. Jenže ona neví že já to o ní vím (od té kámošky) a zároveň i když vím že by moc někoho chtěla… nevím jak ji někam dostat. A napsat holce kterou ani neznáte hnedka: "pojď na rande" je asi pěkně na nic. Nikdy sem nikoho neměl. Proto nevím kdy budu moc rychle, kdy budu zpožděnej… a? Nakonec i tohle po*eru.

Pointa? Rozdíl je v tom že o téhle holce vím že nikoho nemá a že když ji někam pozvu že asi půjde! Nevím jen jaké budou vzájemné sympatie.
O cizí nevím nic… a proto to ani nezkusím. Protože na 99,9% řekne NE (na tohle si zase reagujte jak chcete ale je to tak. Kluk musí být hodně moc sympatický(=HEZKÝ(zas ty kecy)) nebo přesvědčující (zas kecy, já nemůžu nikdy být ani jedno)). Ať už proto, že nejsem její typ, nebo že nemá čas, nebo se ji nezdám, nebo se bojí, nebo je jí blbé jít někam s cizím, nebo… takhle myslí hodně holek. A úspěch mají jen ti, kdo se "vnutí". A to já nechci.
Dík za čas.

Reakce na komentář: afi #251Načítám náhled komentáře..., orel235 #253Načítám náhled komentáře..., Michal #254Načítám náhled komentáře..., Selfmademan #256Načítám náhled komentáře..., Jindra #265Načítám náhled komentáře...

250
magalanes 12. 12. 2006 21:04

Reakce na def #7Načítám náhled komentáře...: perfektne si to vystihol. Akoby si pisal o mne. Trefna poznamka.


251
afi 12. 12. 2006 21:30

Reakce na Honza #249Načítám náhled komentáře...: napis tej holce. proste se spolu normalne bavte o blbostech a pak na ni vysyp, ze byste mohli spolu nekam zajit, ze te tahle komunikace po icq zas tolik nebere a mas radsi pokec nekde v realu. muzes ji pozvat nekam na piti (ne do hospody!), nebo treba do kina, ze se chces kouknout na nakej film, kamosi nemaj cas a blabla. navic u filmu mas i tema k rozhovoru, takze neco vymyslis. good luck.
ps: moc se na ni neupinej, kdyz se ti nebude libit, nebo si proste nebudete rozumet, tak se na ni vyprdni. dalsi holky prijdou :-)


252
Michal 12. 12. 2006 21:48

Reakce na ree2 #248Načítám náhled komentáře...:
Klid, to je jen jeden ze Selfmademanových drsných vtípků :-).

Jinak s tou holkou v bufetu jsi to zvládl skvěle


253
orel235 12. 12. 2006 22:12

Reakce na Honza #249Načítám náhled komentáře...: Honzo, nechci ti mazat med kolem huby a proto ti říkám na rovinu, že do konce života budeš sám a nikdy si nikoho nenajdeš, takovýho losera jako ty žádná normální holka doma nestrpí. Smiř se s tím a dál piš podobný příspěvky na weby jako je tenhle, když nic, tak se ti alespoň uleví. Myslím to vážně.

Reakce na komentář: afi #255Načítám náhled komentáře..., Skaare #261Načítám náhled komentáře...

254
Michal 12. 12. 2006 22:28

Reakce na Honza #249Načítám náhled komentáře...:
Jestli ti kámoška dala ICQ té slečny, tak asi tušila, že to bude OK kdy se jí ozveš. Nebo jí o tom dokonce pověděla. Takže bych se toho nebál. Začni třeba takhle: "Ahoj já jsem Honza, mám tvoje ICQ od …. Říkala, že si ráda s někým novým popovídáš". No a pak pokračuj jak radí afi. Hlavně s ní nedebatuj půl roku, stačí párkrát než jí pozveš (ideálně by se ti mělo podařit pozvat ji napoprve, tak do dvaceti minut :-) ). Nezapomeň si před tím vyměnit číslo na mobil, případně fotku.
A hlavní pravidlo: nehodnoť ji podle toho co napíše na ICQ ale až podle setkání.
Jestli se ti líbí nápad s kinem, jak radil afi, tak to je jednoduché. Nadhodíš téma filmy a po pár větách, řekneš,že zrovna dávaj v pátek ten a ten film.

Reakce na komentář: afi #255Načítám náhled komentáře...

255
afi 12. 12. 2006 22:40

Reakce na Michal #254Načítám náhled komentáře...: souhlas, snad jen veta: "Říkala, že si ráda s někým novým popovídáš" se mi moc nezda :-D jinak vazne ji pozvi co nejdriv, pak uz to nema cenu. a hlavne flirtuj! ne ze budes jen kamaradit! jinak filmy a kino vazne doporucuju.
Reakce na orel235 #253Načítám náhled komentáře...: keci, keci, keci :-) nikdo se looserem nerodi, a to znamena, ze se to da i zmenit. a ne nerikam to proto abych mu mazal med kolem huby.

Reakce na komentář: Michal #264Načítám náhled komentáře...

256
Selfmademan 13. 12. 2006 15:38

Reakce na Honza #249Načítám náhled komentáře...:
Já jsem myslel, že holka si stoupne na roh a za 5 minut má 10 nápadníků 8-)
Měl by sis dát fotku přímo na ten svůj účet v ICQ, aby ses potom jí nemusel ptát, jestli jí můžeš poslat svou fotku, ale dobře vybírej, ať si nemyslí, že je to nějaký zvířátko z xtraz centra, nebo jak se to jmenuje. A jestli jí fakt někdo chybí, tak vo co jde.
Hlavně musíš nadhodit nějaký záživný téma, třeba Linux vs. Windows – na to prej dostaneš každou sem slyšel 8-)

Reakce na komentář: Mawe47 #257Načítám náhled komentáře...

257
Mawe47 13. 12. 2006 17:53

Reakce na Selfmademan #256Načítám náhled komentáře...: tak na takove tema by me typan sice asi nezbalil, ale urcite by me velmi zaujal;)

Jinak teda na to ze tady na qarka chodim tak rok, tak se mi to konecne vyplatilo az ted seznamenim s jednim milym chlapikem :-)

Reakce na komentář: Selfmademan #258Načítám náhled komentáře...

258
Selfmademan 13. 12. 2006 19:06

Reakce na Mawe47 #257Načítám náhled komentáře...:
To jsem rád, že jsem ti tak dobře poradil – vidíš že to funguje – postavit se někam, počkáš si a jak vidím netrvalo to snad ani 3 hodiny a už píšeš, že je ruka v rukávě 8-)


259
Skaare 14. 12. 2006 14:10

Reakce na Mikey #234Načítám náhled komentáře...: Proč si myslíš, že potěšení se sportu a ventilace sexuálního pudu masturbací nemůže nahradit plnohodnotný vztah s holkou. Já vím z osobní zkušenosti že MÚŽE. Zkusil jsem oboje, a subjektivně dokonce tvrdím, že je to lepší, ale to je individuální.

"Povinnost" mít partnera a sexuální život je jenom a pouze sociální konformita, jak napsal Abstinent. Člověk se od tohoto musí odpoutat, a uzpůsobit svůj životní styl vlastním představám, ne představám okolí. Ano, většina lidí jistě preferuje klasický vztah, ale to neznamená, že je to jediná cesta.

Připadá mi naprosto komický, když se mi někteří ve svejch komentářích pokoušejí vysvětlit že sem ve skutečnosti nešťastnej, jenom si to neuvědomuju. :-D :-D

Reakce na komentář: Mikey #260Načítám náhled komentáře..., Michal #262Načítám náhled komentáře...

260
Mikey 14. 12. 2006 15:07

Reakce na Skaare #259Načítám náhled komentáře...: Jo, jasně. Můžeš si vždycky vybrat cestu danou přírodou (ženy, sex a další) a nějakou alternativní.
Ale k opravdovýmu vyrovnání a štěstí vede jen cesta přírody.
Tímto tady na komentáře přestávám reagovat; začínají se tu řešit hovadiny

Reakce na komentář: Skaare #261Načítám náhled komentáře...

261
Skaare 14. 12. 2006 18:15

Reakce na Mikey #260Načítám náhled komentáře...: Nemáš pravdu. Neexistuje žádná absolutní a jedině spránvá cesta ke štěstí, a "přirozené" je pouze opíchat partnerku za účelem zplození potomstva. Samozřejmě, v naší civilizované společnosti zakládáme rodiny a na výchově takto vyprodukovaných potomků se rovněž podílíme.

Tento web se spíš než rodinným životem zabývá sociální a sexuální interakcí, vztahy s dívkami. Většina návštěvníků je domnívám se kluci 15–25 let, kteří mají zatím zájem spíš o vztah s holkou než o rodinný život. A to je záležitost sociální a civilizační, s přirozeností a přírodní cestou to nemá nic společnýho.


Reakce na orel235 #253Načítám náhled komentáře...: To je možná až moc radikální stanovisko. Každej se přece může změnit. Mě si sice rozesmál :-D , ale tomu klukovi co o něm mluvíš to asi moc nepřidalo.

Reakce na komentář: Michal #263Načítám náhled komentáře...

262
Michal 14. 12. 2006 21:38

Reakce na Abstinent #235Načítám náhled komentáře...: Reakce na Skaare #259Načítám náhled komentáře...:
Mohu vás dva ujistit, že většina kluků co čtou tyto stránky nechápou sex jako nějakou "povinnost", ale jako biologickou potřebu a holky vyhledávají ne proto, že "to diktuje konzumní společnost", ale protože to chtějí.

Potřeba sexu se u každého člověka liší. Proto je klidně možné, že někdo dokáže vydržet třeba rok bez ženský a ani mu to moc nevadí a někdo jiný se již po měsíci cítí frustrován.


263
Michal 14. 12. 2006 22:11

Reakce na Skaare #261Načítám náhled komentáře...:
Tenhle web má s přirozeností a přírodní cestou společného více než si myslíš. To co nazýváš "sociální a sexuální interakce" není ve skutečnosti nic jiného než hledání vhodného partnera nebo partnerky pro splození potomstva. Nic na tom nemění to, že u lidí to funguje složitěji než u jiných živočichů.
Někdo chce holku (nebo holka kluka) na jednu noc někdo hledá lásku na celý život, ale stále je za tím to jediné.
Samozřejmě, že najdeš lidi, co berou vztah spíše jako přátelství nebo co preferují samotu před vztahem, ale to je dané právě tou složitostí člověka.

Stručně řečeno většina článků a diskusí tady na webu je o tom jak zvýšit svoji šanci u druhého pohlaví jako partner k předání genetické informace :-). Jeden z nejčastějších dotazů tady v diskuzi je "co mám dělat, aby mě nebrala jako kamaráda, ale jako chlapa".


264
Michal 14. 12. 2006 22:16

Reakce na afi #255Načítám náhled komentáře...:
třeba to jen orel 235 chápal jako ďábelský plán jak pomoci Honzovi. On si všiml, že Honza zásadně oponuje všem našim radám. No a jakým způsobem teď může Honza oponovat na příspěvek orla? Jedině když si najde ženskou :-).


265
Jindra 15. 12. 2006 12:45

Reakce na Honza #249Načítám náhled komentáře...:

Honzo.Ty Tvé kecy mi už lezou krkem.Raději bych byl gay, než abych byl geneticky na tom jako ty.Ty jsi absolutní loser.Honíš si ptáka, brečíš, jak nemůžeš oslovit dívku a podbné kecy.Už toho nech.je to trapný.žádná tě chtít nebude.ani ta nejošklivější

Reakce na komentář: Selfmademan #266Načítám náhled komentáře..., Honza #268Načítám náhled komentáře...

266
Selfmademan 15. 12. 2006 16:44

Reakce na Jindra #265Načítám náhled komentáře...:
Mě by hlavně zajímalo, co jí chce Honza nabídnout. Tuším že psal, že ještě studuje, pochybuji že si při tom může přivydělat tolik, aby "uživil" slečnu. Každá taková dvacetiletá holka si raději vybere někoho staršího, který ji bude každý wíkend vozit za zábavou, zvát ji do drahých restaurací, kupovat jí pěkný věci, v létě s ní pojede k moři, .. A při tom po ní nebude chtít nic víc než takovej Honza. A i kdyby si našel nějakou, stejně to bude jenom "na zkoušku" a při první příležitosti mu "přeběhne" za něčím lepším, takže pak na tom bude ještě hůř než teď. Takže nechci radit, ale vrátil bych se zase k té "ruční práci" 8-)

Reakce na komentář: Honza #268Načítám náhled komentáře..., Michal #272Načítám náhled komentáře...

267
vašek 16. 12. 2006 10:57

Jak to tady čtu, tak většina lidí tu řeší problém, jak oslovit nějakou holku, že to nedokážou a tak. Já mám trochu opačný problém…taky se bojím oslovit holku, ale ne kvůli tomu že mě pošle někam. Já holku klidně oslovím (myslím třeba někde na baru,na plese, na ulici si zatím netroufám,ale chci to zkusit) nedělá mi problém zjistit o ní základní věci, jako jak se jmenuje, kolik jí je, odkud je a tak. Jenže neumím být nějak vtipný, prostě nevím jak ji zaujmout, aby mě chtěla vidět znovu…tak konverzace je taková že já se zeptám, ona odpoví, prostě taková suchá..třeba s ní dotancuju a každej zas odejdeme svou cestou…prostě třeba i kdybych ji někam pozval, tak mám strach že se bude nudit, ale já prostě neumím plácat nějaký vtipný blbosti, aby se válela smíchy…jasně, už jsem tady někde četl, že není potřeba být vtipný, ale jak jinak teda docílím toho, abych v ní něco probudil? aby o mě začala přemýšlet? díky za každou radu

Reakce na komentář: Michal #274Načítám náhled komentáře...

268
Honza 16. 12. 2006 16:06

Reakce na Selfmademan #266Načítám náhled komentáře...:
můžu vědět co děláš ty tak úžasného že si můžeš dovolit koupit si slečnu?
Reakce na Jindra #265Načítám náhled komentáře...:
jo tebe taky zdravím a přeju všecko nej

Jinak? Než mít holku kterou si musím koupit… to radši budu genetický loser a troska.
Existují dva prototypy holek.
Jeden prototyp si musíte koupit. Vyznačuje se tím, že má obvykle skvělý design. Nulové funkce (koníčky). Většinou se omezuje pouze na funkci jdu na pařbu a nechám za sebe platit a pak za to teda roztáhnu nohy. Jinak přes den nedělám nic jen někam zajdu s přáteli, říkám tomu koníček ale vlastně to dělám jen abych se nenudila. Obvykle prototyp č.1 je vždy stejný a liší se jen typovým označením (jménem) a designem. Vlastně když zajdete do bordelu tak to asi vyjde na stejno jen přímo víte že si ten sex platíte a na nic si nehrajete.

Druhý prototyp. Se liší typovým označením, design obvykle nebývá moc super… ale… za to má fůru přídavných funkci a každý model ty funkce má jiné. Některý model umí zpívat, jiný hrát na hudební nástroj, další typ si šije oblečení, dělá keramiku… těch funkcí je milion. Tento typ za sebe obvykle platit nenechá a když už za něj zaplatíte tak se vám to příště snaží vrátit. A sex… sice není tak brzy jako u typu č.1 (tam k roztažení nohou dochází prakticky při první splátce) ale zato je to zadarmo a můžete si na 100% být jistí že to je z lásky a "nepřeběhne" vám když někdo zachrastí peněženkou. Když se to tak veme do této skupiny patří i děvka z bordelu… protože ta si přizná že si za sex nechá platit.

Asi tolik k vašim ohlasům. Děkuju za pozornost a očekávám další povzbudivé odpovědi.

Reakce na komentář: Honzo #269Načítám náhled komentáře..., Selfmademan #271Načítám náhled komentáře..., Michal #272Načítám náhled komentáře...

269
Honzo 16. 12. 2006 17:27

Reakce na Honza #268Načítám náhled komentáře...: A co treti prototyp-dokonaly design,maximalni funkcnost a ctvrty-spatny design,nulova funkcnost?
Jinak uz podle stylu toho co tu pises,jses zlomeny mlady muz,bez nadhledu,bez pratel,bez sebemensi spetky optimismu a pravdepodobne i bez humoru.To treba pane selfmademan je pravdepodobne jeste v horsi situaci nez ty(alespon to tak nejak vypliva),ale smyslu pro humor ma vic nez dost…zamysli se nad tim :-)


270
oprava 16. 12. 2006 17:29

ehm..vyplYva,ze :-P


271
Selfmademan 16. 12. 2006 17:40

Reakce na Honza #268Načítám náhled komentáře...:
Hele kamaráde – tímhle příspěvkem urážíš všechny moje spolužačky co jsou zadaný, o příbuznejch ani nemluvě :-( Ty si myslíš, že dostaneš něco zadarmo, nebo že Tobě bude nějaká holka chtět být oporou? Uvědom si už jednou, že v dnešní době jsou peníze jaksi až na prvním místě a když přijedeš za svou vyvolenou polorozpadlým trabantem, tak si skoro říkáš o kopačky. Taková je realita, můžeš proti tomu protestovat, můžeš s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno co s tím můžeš dělat. Ty holky rozhodně nejsou žádný děvky, co je na tom špatnýho hledat si chlapa, který jim může být oporou, ktrý se v dnešní době dokáže o sebe a o ni postarat. Každá chce sebevědomýho samce, co se vyzná v dnešním světě a dokáže si zařídit život podle svých představ. Představ si jak by ta tvoje slečna vypadala před svejma kamarádkama, když by se tahala s nějakým loserem, co žije tak akorát z ruky do huby a ještě jí k tomu fňuká jak tady v diskuzi. Hele já taky samozřejmě nemám babu, ale chápu, že to prostě v současné době není možný, prostě bych to při těch studiích neutáhl. Zkus to taky nějak překousnout, fakt nemá cenu se s tím užírat. Počkej čtyři, pět let až budeš mít titul a pořádnou práci, tak na tebe budou stát fronty :-)


272
Michal 16. 12. 2006 18:55

Reakce na Selfmademan #266Načítám náhled komentáře...: Reakce na Honza #268Načítám náhled komentáře...:
Pánové nehádejte se tady :-)
Oba máte máte moc málo zkušeností s holkama, vaše příspěvky obsahují řadu nepřesností.

Je pravda, že holky hledají chlapa, co je dokáže zabezpečit. Ale většinou až tehdy, když se chtějí usadit, tedy až jim je tak 25 a více. Holky kolem 20 se většinou u kluka zajímají o jiné věci.

Tuším, že oba studujete vysokou školu. Takže vaše cílová skupina jsou nejspíše také studentky vš. A ty opravdu ve dvaceti nehledají kluky, co je zvou každý týden do luxusních restaurací. Vlastně dnešní mladé holky ti většinou řeknou, že do žádné restaurace na večeři nechtějí, protože hubnou :-). A konec konců ani vás by to nebavilo chodit každý týden do luxusní restaurace. Holkám nejde většinou o ten luxus, ale o pocit, že spolu pujdete někam, kde si pěkně popovídáte. Na to stačí obyčejná kavárna.

Honzo, tvoje členění holek se mi moc nezdá. Opravdu neznám ze svého okolí holku, které by odpovídala tvému prvnímu prototypu. Fakt je, že se zajímám většinou o vysokoškolačky. Možná někde mezi kadeřnicema nebo prodavačkama v supermarketu takové jsou, ale s nimi bych si asi nerozuměl. I když takovou by pro tebe neměl být problém sbalit, protože tvůj konkurent bude nějaký skladník, co vydělává 8 tisíc čistýho.

Z tvého popisu to vypadá, že podle tebe všechny hezčí holky jsou první prototyp. Já když byl v tvém věku, tak jsem si taky myslel, že každá hezčí spolužačka má nějakého staršího bohatého kluka. Ale je to nesmysl. Já to poznal, když jsem začal chodit s holkou, která byla opravdu pěkná na vzhled, ale jinak byla milá, chytrá a skromná.



Reakce na komentář: ja #279Načítám náhled komentáře...

273
Honza 16. 12. 2006 20:47

hej mademane já ti něco řeknu :-D já si o o sobě přiznám že sem loser a totální magor… ale oproti tobě :-D sem nejnormálnější na světě

Tak jo nikdo nemůže mít přítele pokud nemá pět titulů a dva melouny na kontě :-) jasný
než někoho dostat na své titulu a peníze… to raději budu sám. Toto podle mě nejsou lidské hodnoty.

A dále. Nemám rád rozdělování lidí podle toho co studují/vystudovali. To je největší blbost. Podle toho se nemůže určovat jak je člověk chtrý nebo jaký je. Znám lidi z učňáků, středních a teď i z vysoké. A je mi jedno co z toho by ta daná slečna měla. Znám perfektní lidi co udělali učňák teď pracují a sou v poho. Znám lidi co se dostali na VŠ sou naprosto dutí a sou hajzli… a znám člověka co je děsně chytrý… na střední i učitelku ničil v matice… a sekl s tím protože se věnuje profisionálně sportu. Tak chodí na učňák kde má víc času a volnosti. Klidně by mohl na MATFYZ a je na učňáku…
Nedělám rozdíl jestli holka je prodavačka nebo astronaut :-D
co to je za blbé členění.

A zaznělo tady něco že nemám přátelé a sem vygumovanej nebo co to… prosím nesuďte lidi o kterých nic nevíte ;-)

Reakce na komentář: Selfmademan #275Načítám náhled komentáře..., Michal #276Načítám náhled komentáře..., Carl #281Načítám náhled komentáře...

274
Michal 16. 12. 2006 20:52

Reakce na vašek #267Načítám náhled komentáře...:
To chce jen cvik v konverzaci. Když to budeš takhle zkoušet, postupně se budeš zlepšovat. Nevíš jak se s ní bavit, protože si nevěříš, že to dokážeš. Nastuduj si Qarkovy články nebo nějakou knížku.
Je jedna věc, která pomáhá. Cvič si tu konverzaci na také jiných lidech než na pěkných slečnách. Třeba když pujdeš na ten ples a budeš dávat kabát do šatny promluv jednu nebo dvě věty s šatnářkou. Pravděpodobně to bude nějaká důchodkyně, ta ti určitě odpoví :-). Stačí říci nějakou blbost, třeba "obdivuju jak se v těch číslech věšáků tak rychle vyznáte, já bych to hned popletl" nebo něco podobného. Podobně můžeš cvičit konverzaci třeba s pokladní v supermarketu nebo i revizorem v autobuse :-).
Když se naučíš konverzovat s důchodkyní v šatně, určitě bude pro tebe jednodušší říci něco legračního pěkné slečně.


275
Selfmademan 16. 12. 2006 21:23

Reakce na Honza #273Načítám náhled komentáře...:
Já jenom píšu co kolem sebe vidím. Znám trochu líp asi tak 20 holek ze školy + nějaký z příbuzenstva. Říká se tomu "vázný vztah" a je to jenom o tom, že ta ženská s někým chodí a bere to vážně, protože to není nějaký studentík, co ji chce zklátit na zadním sedadle auta jeho staršího bráchy. Pořád si stěžuješ, žes nikdy neměl kolem sebe byby ve škole apod, tak nevím jak můžeš vědět "po čem ženy touží". Můžeš se jí stokrát líbit, ale stejně když si zjistí, že seš jenom blbej studentík, tak nad tebou ohrne nos a ještě se ti bude vysmívat – to je moje zkušenost. Nechápu proč si to bereš tak osobně, já jenom píšu co kolem sebe vidím každej den. Tak schválně, co bys takhle o víkendu dělal s nějakou holkou – to s ní budeš pořád dokola probírat co bylo ve škole? Ty si asi myslíš, že to chodí jako v nějakým seriálu, nějaký romantický keci a tak podobně. Jenomže na to bys brzo dojel. Dnešní děvčata jsou zvyklá na vysoký standard, už od mala musí mít všechno co mají jejich kamarádky a stejně v tom pokračujou i ve vztazích s chlapama. Když někdy slyším jak to mezi sebou probírají, tak jsem skoro rád že žádnou nemám.

Reakce na komentář: Michal #277Načítám náhled komentáře...

276
Michal 16. 12. 2006 21:37

Reakce na Honza #273Načítám náhled komentáře...:
K tomu členění podle vzdělání. Něco jiného jsou třeba přátelé nebo příbuzní, něco jiného je žena se kterou chceš mít vztah. Pokud ti nejde jen o sex, tak tě musí zajímat co má v hlavě, jaké má životní postoje a hodnoty. Máš pravdu, že formální vzdělání není přesný ukazatel výběru. Ale statisticky je to DOCELA DOBRÝ ukazatel. Takže když já nebo někdo jiný něco podobného napíšeme, tak to neznamená, že to platí vždycky, ale většinou ano.

Ve vztahu nejde o to jak je holka "perfektní, chytrá a čestná", ale jak se k tobě hodí třeba i prostředím, ve kterém vyrustala. Máš pravdu, že možná najdeš holku z učnáku se kterou si budeš perfektně rozumět. Ale pravděpodobné to moc není.


277
Michal 16. 12. 2006 21:54

Reakce na Selfmademan #275Načítám náhled komentáře...:
Měl by jsi konečně nějakou tu holku ze školy sbalit,aby jsi pochopil, že to není pravda :-) Už jen proto, že tady není dost bohatej chlapů, se kterýma by podle tvé teorie ty holky chodily.

Reakce na komentář: ja #278Načítám náhled komentáře...

278
ja 16. 12. 2006 22:00

Reakce na Michal #277Načítám náhled komentáře...: Jen takový postřeh… bratr je na VŠ kde je výrazná "převaha" holek (on s nima nemá problém ;-) ) ale říkal, že během nějaké psychologie či čeho se hodně 20 letých holek naprosto narovinu vyjádřilo, že s klukem pod 30 let by v žádném případě nechodily…

Reakce na komentář: Selfmademan #280Načítám náhled komentáře..., Michal #284Načítám náhled komentáře...

279
ja 16. 12. 2006 22:07

Reakce na Michal #272Načítám náhled komentáře...: a ještě něco – ta hranice 25 let platí možná pro studentky VŠ. Holka, která má jenom SŠ a pracuje třeba od 20, nebude mít zájem o studenta, ale bude hledat někoho "s kým to má budoucnost"…tzn. aspoň auto je minimální vstupní podmínka…

Reakce na komentář: Selfmademan #282Načítám náhled komentáře..., Michal #285Načítám náhled komentáře...

280
Selfmademan 16. 12. 2006 22:07

Reakce na ja #278Načítám náhled komentáře...:
Takový a podobný zkušenosti ..


281
Carl 16. 12. 2006 22:11

Reakce na Honza #273Načítám náhled komentáře...: Diskuse je velká, ale ty chodíš na VŠB-TUO FEI ?
Jestli ano, tak jsme skoro kolegové :-D

Reakce na komentář: Honza #283Načítám náhled komentáře...

282
Selfmademan 16. 12. 2006 22:13

Reakce na ja #279Načítám náhled komentáře...:
S tím autem je to přesný, a ještě taky padne hodně benzínu (nafty), zkrátka nic pro ekology :-)


283
Honza 16. 12. 2006 22:18

Reakce na Carl #281Načítám náhled komentáře...:
jo chodím


284
Michal 16. 12. 2006 22:27

Reakce na ja #278Načítám náhled komentáře...: No jedna věc jsou řeči a druhá realita. Většina chlapů nad třicet co znám, už jsou ženatí s holkou které je přibližně stejně jako jim. Možná nějakej z nich má studentku jako milenku, ale většina z nich spíše po večerech pomáhá manželce přebalovat dítě. :-)

Reakce na komentář: Selfmademan #286Načítám náhled komentáře...

285
Michal 16. 12. 2006 22:39

Reakce na ja #279Načítám náhled komentáře...:
S tím máš pravdu. Právě proto jsem o jsem mluvil o tom vzdělání jako znaku vhodnosti. Student VŠ si spíše bude rozumět se studentkou VŠ než s holkou co už někde pracuje. Ale nejde jen o peníze. Ale i o styl života.

Na druhou stranu ten pohled se rychle mění s rostoucím ročníkem studia. Podle toho na jaké je Honza škole, tak nejpozději v páťáku bude pravděpodobně při škole vydělávat více než je průměrný plat středoškoláka v tom věku.

Reakce na komentář: ja #287Načítám náhled komentáře...

286
Selfmademan 16. 12. 2006 22:48

Reakce na Michal #284Načítám náhled komentáře...:
Tak jak mně vysvětlíš, že skoro každá dvacítka někoho má a přitom znám spoustu borců kolem toho věku, co vpodstatě ještě nikdy s žádnou. Asi něco jako vypařování černých děr 8-)


287
ja 16. 12. 2006 22:50

Reakce na Michal #285Načítám náhled komentáře...: Na druhou stranu ten pohled se rychle mění s rostoucím ročníkem studia. Podle toho na jaké je Honza škole, tak nejpozději v páťáku bude pravděpodobně při škole vydělávat více než je průměrný plat středoškoláka v tom věku.


Dovol, abych se upřímně zasmál…Jsem student techniky 5. ročníku…od druháku brigádničím u jedné firmy – na pracovní poměr Tě nikdo nezaměstná, protože prostě nedáš dohromady rozvrh ve škole (i když počítáš jen povinná cvičení) s požadavky v práci. A od toho se taky odvíjí plat, že… Já si nestěžuji, ale plat, který mají středoškolsky vzdělané kolegyně dostanu maximálně o prázdninách, když jsem v práci od rána do noci. A když tento plat porovnám s tím, co mají kamarádi, kteří jsou pouze vyučení, tak se můžu jít zahrabat…Tož tak, abyste neměli mylnou představu ;-)

Reakce na komentář: Selfmademan #288Načítám náhled komentáře..., Michal #289Načítám náhled komentáře...

288
Selfmademan 16. 12. 2006 22:54

Reakce na ja #287Načítám náhled komentáře...:
Já to říkám pořád – studium je řehole


289
Michal 16. 12. 2006 23:31

Reakce na ja #287Načítám náhled komentáře...:
to je hrozný, já tady vždycky něco napíšu, že je to možné a už dostanu vynadáno, když je jeden případ kdy to neplatí. :-)

Samozřejmně záleží na konkrétní škole, městě kde se nachází a hlavně schopnostech studenta. Třeba v Praze je to pro studenty jednodušší najít při škole i dobře placenou práci, na druhou stranu ty středoškolačky tady berou docela dost peněz :-).

Já znám pár kluků co studujou nějakou techniku nebo Matfyz a často se při studiu živí věcmi jako je programování nebo tvorba webových stránek.

Někteří z nich nemuseli řešit jestli je nějaká firma zaměstná, protože se zaměstnali sami ve své firmě. :-)

Reakce na komentář: ja #290Načítám náhled komentáře...

290
ja 16. 12. 2006 23:49

Reakce na Michal #289Načítám náhled komentáře...: Tak si to tak neber ;-) Neboj, nejsem jeden případ… a to jsem ještě na tom docela dobře, že mám práci v oboru a nemusím chodit doplňovat regály do hyper-super… Prostě podle toho co vidím a slyším kolem sebe je tzv. "studentský život" úžasný. No nevím, já 5 let pořád jenom makám, buď do školy nebo do práce. Žádnou zábavu jsem si zatím neužil, nemám na nic čas, tak si říkám, že už 5 let dělám něco špatně…Jenže když se člověk rozhlédne kolem sebe ve škole, tak většina lidí je na tom úplně stejně…


291
Pestr 24. 12. 2006 20:53

Supr článek


292
viever 10. 03. 2007 00:23

Tahle ta diskuse je supr příklad toho,že se tu opravdu najdou ti,co nejvíce spekulují a heldají výmluvu pro to to vzdát.Asi sem byl dost stejnej,ale jedno je jistý,že pokud nepřesvědčíte samy sebe,tak nikdy nic nedokážete.Jinak super článek,ostatně jako všechny :-)opravdu nic neřešit a jít rovnou na věc.Dobře se to dá přirovnat k otužování,prostě hups do vody a když to uděláte podruhý,tak už to nebude tak hrozný a pak vám to přijde jako dobrá zábava.


293
ujkopajko 20. 07. 2008 09:11

no je treba tiež pripomenúť že človek nemá nízke sebavedomie len tak, však milý autor. asi sa nevyznáš. samozrejme sú aj skreslené a čierne predstavy o svojej osobe, ako píšeš, ktoré s realitou nemusia mať nič, ale sú aj také ktoré majú velmi reálny základ. a nie všetci ludia sú dobráci a pohodáci ktorých sa dá v pohode osloviť s tým že jedniné čo treba, je zahodiť nejake svoje frustrácie. mnohí, možno polovica skutočne reaguje na viditelné nedostatky druhých posmievačne, arogantne, povyšenecky. to sa týka aj v prípadoch kedy chlapec balí dievča. vlastne si myslím že sa to prejavuje zvlášť v takýchto prípadoch.

a nakoniec, ako radu by som dal toto : je treba si uvedomiť svoje reálne nedostatky a naopak tak isto aj svoje reálne plusy, svoje silné stránky. nedostatky si uvedomovať a podla toho sa zariadiť. určite napríklad nie je vhodné sa tlačiť do niečoho na čo nemám, lebo potom vznikajú zbytočné sklamania a neurotické potvrdzovania si toho, že som neschopný a o ničom. a naopak svoje silné stránky treba vedieť vhodne využiť a vedieť sa za úspechy (aj ked malé) pochváliť !

Přidej komentář

Web je nyní kompletně uzavřen. Od této chvíle není možné přidávat žádné komentáře!

Další informace naleznete zde.