QARK.net — Jak chutná pomsta?
Jak chutná pomsta?

Jak chutná pomsta?

Když se s vámi rozejde přítelkyně a vám to ublíží, může se stát, že začnete přemýšlet, jak jí tu „křivdu“ později vrátit. Dostanete chuť ukázat jí, jak jste se cítili vy a jak vás to zranilo. A pak jen čekáte na vhodnou příležitost, kdy se jí budete moci pomstít. Ona ublížila vám, vy ublížíte jí. Oko za oko, trápení za trápení, bolest za bolest.

Kocháte se představou, jak bude skvělé všechno jí oplatit, aby také ochutnala to, co navařila vám. Milovali jste ji a opustila vás nebo si dokonce předtím našla jiného! Tohle jí nedarujete, musí trpět. A už se v duchu mazlíte s představou, jak jí bude zle, až s ní skončíte. Nikdo s vámi přece nebude zametat! Když si představujete, jak jí bude mizerně, máte po dlouhé době zase chuť se usmívat.


Tak o tomhle přemýšlí hodně lidí po rozchodu a někteří to i zrealizují. Ale potom jsou velmi překvapení, že msta nemá takovou skvělou chuť, jak si představovali. Chutná totiž jen chvilku a pak zhořkne na jazyku. Člověk je najednou zase tam, kde byl předtím a navíc má z toho celého nepříjemný pocit.

Víte, kde je háček? Proč to nefunguje a proč se potom nedostaví pocit očekávané úlevy?

Nelze se totiž mstít člověku, který vám neublížil úmyslně. Není mu co vracet. Není tam žádné něco za něco a tím pádem je vaše pomsta jen hloupý čin, který ten druhý nechápe a ani nepochopí jinak, než jako vaši osobní slabost. Vaše bývalá vám neublížila schválně, i když si to můžete myslet. Aby bylo vidět, jak rozdílný pohled může být na jednu věc, nabízím pár ukázek.

On: Rozešla se mnou a našla si jiného. Tolik jsem ji miloval, hodně mi tím ublížila.
Ona: Rozešla jsem se s ním, protože jsem ho už nemilovala a nemělo cenu náš vztah protahovat.

On: Zahýbala mi, spala s jiným a lhaním ze mě dělala blbce.
Ona: Chtěla jsem to ukončit. Nevěděla jsem jak mu to říct, abych mu neublížila. / Náš vztah hodně ochladl a já se začala scházet s jiným…

On: Rozešla se se mnou a hnedka si našla dalšího. Aspoň jde vidět, co jsem pro ni znamenal, když tak rychle vlezla za jiným.
Ona: Rozešli jsme se. Potom jsem někoho potkala a teď s ním chodím.

Všimněte si, že ani v jednom případě nebyl od dívky úmysl schválně ublížit, přestože kluk si to myslel. Pokud se jí pomstíte, bude to přičítat jen vaší ukřivděnosti. Jediné co mstou dosáhnete je, že najednou budete vy ten špatný, který někomu záměrně uškodil. Nedostaví se žádný sladký pocit, jen ze sebe uděláte hlupáka, který kolem sebe kope, aniž mu někdo něco udělal. A často vás dokonce bude litovat, čeho všeho jste schopni. Dobře, že od vás odešla, řekne si.

Taková pomsta vás prostě neuspokojí. Navíc je jasné, že když pomýšlíte na pomstu, tak jste se s rozchodem ještě nevyrovnali a jakýkoliv styk s bývalou vás bude znovu bolet.

Jediné, co vám pomůže se s celou situací vyrovnat je čas a chuť jít dál, aniž byste se pořád nimrali v minulosti. A ať se vaše představy zdají jakkoliv sladké a krásné, pomstít se bývalé za to jak vás opustila, vám mír a vyrovnanost nepřinese. A pokud ano, věřte, že to bude jen chvilková záležitost.

Qark | 11. 03. 2006 11:49 | Komentáře: 106 | ::Jak na ženský


Jak na ženy, jak s nimi a jak bez nich.


Líbil se vám tento článek? Pomohl vám a nebo vás alespoň pobavil?

Potom si jej můžete s dalšími 49 články, rozdělených do kategorií Příprava na balení, Balení, Rande, Vztah a Rozchod, zakoupit knižně pod názvem Ulovte si ji aneb Jak na lásku například v knihkupectví Eruditus a udělat tak radost nejen sobě, ale i autorovi.





Přidat článek do: [ linkuj.cz], [ jagg.cz], [ asdf.sk], [ del.icio.us]

Stáhnout článek jako [ PDF]
[ RSS komentářů] k článku

[ Napsat] komentář

Články a fotografie z tohoto webu je zakázáno kopírovat a přidávat si je na svoje blogy, či kamkoliv jinam, bez mého písemného souhlasu!

Komentáře


1
pajin 11. 03. 2006 11:59

Souhlas.


2
Bryan 11. 03. 2006 12:14

Dobrej článek. Takhle rozchod vydí asi hodně lidí, ale na druhý straně holky taky ne? Nejen kluci myslí na pomstu když je nechá holka.


3
MaE 11. 03. 2006 14:48

Presne. Osobne si myslim, ze holky chteji (a nasledne realizuji) pomstu prece jenom casteji nez kluci…

Reakce na komentář: Han_Z #91Načítám náhled komentáře...

4
Darja 11. 03. 2006 15:34

Samozřejmě, řekneme si, ale pak jsme překvapený, kolik lidí z těch, co řekli "Samozřejmě" to tak ve skutečnosti nechápe a nevidí. Ale určitě se neponižovat, nemstít (forma ponížení) a nedělat takový ty kraviny, že začnu hned flirtovat s jinou, když vidím, že je on na blízku. Ale souhlasim s MaE, že tohle dělaj častějc holky než kluci. Ten kluk si myslí, že ona je štětka (a ona jí ze sebe fakt dělá) a navíc si myslí, že už ona jeho nemá ráda, když tohle dělá, pokrčí rameny a jde dál. Dobrej článek.


5
Jossh 11. 03. 2006 15:43

Hmm / me se teda snazilo pomstit dost holek za to ze jsem se s nema rozesel,nastesti me dokazala vytocit jen jedna a te jsem to vratil s uroky,ale nema to smysl se mstit,je to jen kratkodobe uspokojeni.

Reakce na komentář: nikola #89Načítám náhled komentáře...

6
Tony 11. 03. 2006 15:52

Osobne pro me nejhorsi pocin, jak muze byt holka schopna udelat z tebe vola, kdyz ti zahejba s nekym jinym; jen ta predstava jak ti pomalu rostou parohy a zvetsuji se kazdym okamzikem kdy te dotycna podvadi je naprosto neunosna… Proc? Kdybych nekdy pristihl mladou s nekym jinym nebo s tim clovekem na ktereho mam fakt duvod zarlit (nechci sem zatahovat svy problemy, linka duvery funguje jinde), nevim, fakt nevim co bych udelal. Zmocnil by se me strasny pocit zoufalstvi a myslim si, ze bych neuvazoval vubec rozumne… Suicidium? Clovek ktery miluje a zahejba tak nemiluje. Max. miluje ale snazi si tim vylecit nejaky mindrak – znam takove pripady. Obcas o tom uvazuju, ale vim, ze bych se pak necitil dobre… Vycitky atd. Nepisu zadne oxymorony, ale subjektivne je pro me horsi, kdyz dela holka parohace z kluka nez kluk z holky. Je v tom kapku rozdil, ne? Chlap je proste stvoren proto aby sukal :-) Pekny clanek

Reakce na komentář: Darja #7Načítám náhled komentáře..., sinner #11Načítám náhled komentáře..., clips&pins #16Načítám náhled komentáře..., Sascha_Konietzko #18Načítám náhled komentáře...

7
Darja 11. 03. 2006 16:33

Reakce na Tony #6Načítám náhled komentáře...: nevidim zadny rozdil mezi tim, když holka podvádí kluka a když kluk podvádí holku. Názor, že chlap je stvořen proto, aby šukal, je správný, ale má šukat jenom svojí starou a ostatní jsou pro něj tabu stejně, jako jsou ostatní kluci tabu pro tu holku (pokud se nedohodnou jinak, ale těžko to bude "ano, ty mi můžeš zahejbat, ale já to bě ne a bude to v pořádku"). Věř mi, že je pro holku stejně nepříjemnej a hroznej pocti, když zjistí, že je podváděná, jako pro kluka. Srazí ji to na kolena úplně stejně, někdy i víc. Rozdíl je v tom, že podváděnej je paroháč a ona je ku*va a podváděná je chudinka a on je hajzl. Ona má víc lítosti,o)

Reakce na komentář: Tony #10Načítám náhled komentáře...

8
Arnold 11. 03. 2006 16:55

Neni nic spatneho na tom nekoho odsrdce nenavidet a chtit se pomstit, pomsta je opravdu sladka. Pratele si drzim blizko, nepratele jeste bliz. Neni spravne drzet se krestanskych tradic a milovat uplne kazdeho. Svedomi? Spatne pocity? To jsou veci, ktere vznikaji jen v nasi hlave, neni dobre se jimi nechat ovlivnovat, NEVYPLACI SE TO. Clovek musi myslet hlavne na sebe. Kdyz chceme umet milovat, musime umet i silne nenavidet.

Reakce na komentář: Mikey #9Načítám náhled komentáře..., Darja #17Načítám náhled komentáře...

9
Mikey 11. 03. 2006 17:00

Reakce na Arnold #8Načítám náhled komentáře...: Hm az na to ze z lasky mas dobry pocit a naplnuje te radosti kderzto nenavist nikoliv… A jestli jsi chodil s nekym koho po rozchodu zacnes silne nenavidet tak to ti moc nezavidim…


10
Tony 11. 03. 2006 17:28

Reakce na Darja #7Načítám náhled komentáře...: Vubec jsem nepocital ze na tohle odpovi zena :-)
Ze je to pro holku hroznej pocit nepopiram, je to strasne citlive tema, ale chapes jaky jsou rozdily mezi muzi a zenami, holka kdyz chce sex tak ho vzdycky dostane, protoze si vzdy nejakyho nadrzenyho typka lehce najde. A kdyz ma chut kluk tak muze jen zkouset.
Podle me tahle zalezitost bude mit vseobecne drtivejsi dopad na psychiku kluka nez holky. Si myslim, ze z vetsi casti to tak opravdu je, i kdyz je to individualni…

Reakce na komentář: Darja #17Načítám náhled komentáře...

11
sinner 11. 03. 2006 17:30

Reakce na Tony #6Načítám náhled komentáře...:
Ze zacatku s Tebou souhlasim.
Teda u mne "suicidum" nepripada do uvahy, na to se mam moc rad…spis bych to videl na dvojnasobnou vrazdu :-)
Ale reci o tom, ze daleko horsi je, kdyz holka podvede kluka nez on ji, mi pridou jako mimo misu – sovinismus a maskulinismus z toho doslova vodkapává
A s tou teorii, kterou uvadis ke konci, ze chlap je stvoren pro to, aby sukal…taxi uvedom, ze cim vic lidi se ji bude ridit (a nebudou to strkat chlapum do prdele, do zviratek nebo do radiaotoru), tim vetsi sanci mas, ze z Tebe bude paroháč :-)

Reakce na komentář: Tony #12Načítám náhled komentáře...

12
Tony 11. 03. 2006 17:43

Reakce na sinner #11Načítám náhled komentáře...: Existuje urcite hodne druhu pohledu na tuhle vec;)

Reakce na komentář: sinner #13Načítám náhled komentáře...

13
sinner 11. 03. 2006 17:55

Reakce na Tony #12Načítám náhled komentáře...:
To nesporne, ale ja bych celkem rad varoval pred tim, aby chlap bral jako omluvu pro sve zahejbani "skutecnost", ze jemu to prece ublizi daleko vic, kdyz mu zenska zahne…nez zensky ublizi to, ze ji zahne on…a tudiz jeho podvadeni zeny prece nemuze byt takovy problem :-)

Reakce na komentář: Tony #14Načítám náhled komentáře...

14
Tony 11. 03. 2006 18:37

Reakce na sinner #13Načítám náhled komentáře...: By me zajimalo jestli fakt zijes podle takovych pravidel o kterych tu pises. Sama dokonalost :-)

Reakce na komentář: sinner #15Načítám náhled komentáře..., Klea #36Načítám náhled komentáře...

15
sinner 11. 03. 2006 18:47

Reakce na Tony #14Načítám náhled komentáře...:
Ja tu zadna pravidla moc teda nehlasam…ale myslim, ze to, co jsem zminoval a na co reagujes, je proste normalni slusnost…zadny pravidlo.


16
clips&pins 11. 03. 2006 19:04

Reakce na Tony #6Načítám náhled komentáře...: Chlap je proste stvoren proto aby sukal

Tak si najdi nejakyho chlapa na s****i a nebudes mit starosti s vernosti pritelkyne, zarlivce.

Reakce na komentář: Tony #34Načítám náhled komentáře...

17
Darja 11. 03. 2006 19:57

Reakce na Arnold #8Načítám náhled komentáře...: Kdyz chceme umet milovat, musime umet i silne nenavidet.
Tak tohle je naprostá blbost,o) To, co tady řešíme, jsou názory, souhlasíš, nesouhlasíš, nevadí, ale říct tohle je prostě blbost,o))) Když nenávidíš, nedokážeš milovat. Ježíš miloval všechny, i ty, kteří ho nenáviděli. Těch mu bylo líto. No, skončil špatně, ale měl čistý svědomí!,o) Aspoň jsem se pobavila,o)

Reakce na Tony #10Načítám náhled komentáře...: Asi jsi nikdy nebyl žena,o) Je to vždycky stejný, je to bolest, hledáš chyby v sobě, co jsi udělal/a tak strašnýho že ho/ji to donutilo tě podvést, pocit, jako že jsi naprostý nic, totální pasivita, nebo naopak agrese… Je to fakt hnusárna. Nevěru prostě neuznávám, je mi to líto. A je jedno, koho to bolí víc, nebo jestli to třeba někoho nebolí, já osobně do tohohle nejdu.

Ale člověk se s tim musí nějak vypořádat, nejlepší je utýct a dělat něco jinýho, zabavit se a dostat se z toho nějak, čas to všechno spraví. Hlavně se nemstít. Ale zase je jedna věc, kdy se líbáte s tim cizim klukem, abyste naštvali toho hajzla, nebo když se s nim líbáte, protože jste namol a nechcete, aby to ten bejvalej hajzl věděl, protože chcete před nim mít aspoň zbytky decora!,o))

Reakce na komentář: Sascha_Konietzko #18Načítám náhled komentáře...

18
Sascha_Konietzko 11. 03. 2006 20:07

Reakce na Darja #17Načítám náhled komentáře...: Kdyz chceme umet milovat, musime umet i silne nenavidet.
Dovolím si nesouhlasit. Domnívám se že musí existovat polarita citů..myslím že pokud neumíš nenávidět, nemůžeš vlastně ani milovat, stejně tak jako pokud by neexistovalo zlo, nebylo by ani dobro…

Reakce na Tony #6Načítám náhled komentáře...: Nevím, tady jde hodně o toho konkrétního člověka, ale myslim že je to pro obě pohlaví zhruba stejně hrozný.. někdo se tim bude užírat a druhej si prostě jenom pořádně zanadává, pude se pořádně opít a zapomene na to..;)

Reakce na komentář: Ash #20Načítám náhled komentáře..., Greentea #21Načítám náhled komentáře..., Darja #25Načítám náhled komentáře..., Jossh #53Načítám náhled komentáře...

19
Greentea 11. 03. 2006 20:21

Můj skromný názor na celou věc je, že pokud mě holka podvede, opustí, nebo dokonce ani nechce, není proč se na ni zlobit, nenávidět ji, a už vůvec ne se ji mstít. Holka (a platí to i obráceně) má na na kovou věc svaté právo. Důvod je takový, že je to vždy jen vaše vina. Už tím že ji milujete ji k tomu dáváte příležitost a je třeba si to uvědomit.

Dám několik příkladů. Když vás podvede proto, že od vás nedostává to co by chtěla, tak za to můžete vy. nedáváte jí to. Když protože je to nymfomanka, kráva, děvka a bůhvíco ještě, je to vaše vina. Proč proboha s někým takovým chodíte? Že jste to nevěděli? no ale počítat jse s tím mohli. Je to její život, a když bude podvádět, ubližuje tím hlavně sobě. Vám může ublížit jen tím, že ve vás vyvolá nenávist, hněv, nedejbože pomstu. To pak ubližujete sami sobě, a v posledním případě dokonce i jí, a ona za nic nemůže.

2 tony.
Jestli s tebou představa parohů připadá tak hrozná, doporučuji psychoterapii. Byla by škoda zničit si život sebevraždou, nebo nějakou jinou neuváženou hloupostí. Kvůli člověku který tě podvedl to rozhodně nestojí za to. a na parohách není nic tak hrozného. Holka se kterou jsem dva roky chodil a miloval mě podvedla s kamarádem. Uznávám bolelo to, jako ještě nic, co jsem kdy zazil, ale dokázal jsem odpustit, s oběma pořád kamarádím, a je to fajn. Pár lidí si o mě sice myslí že nejsem chlap, ale já jsem si to stejně nikdy nemyslel… A jsi-li stvoren k tomu abys šukal, šukej. Je to bezva :-)

2 arnold
Přemýšlím kde začít. Ve tvém příspěvku jsem nenašel jedinou myšlenku, se kterou bych jakkoli vzdáleně souhlasil. Jestli
je nějaká spolehlivá cesta, jak si zničit a znepříjemnit život, tak je to nenávist. A co se svědomí týče, je sice pravda, že je jen v naší hlavě, ale vhledem k tomu, že celý odraz světa a my sami jsme také jen v naší hlavě, a musíme to tam s tím svědomím taky vydržet, tak není zrovna od věci se od něj nechat sem tam ovlivnit…

sorry že je to tak dlouhý.. :-)

Reakce na komentář: Da Vinci #23Načítám náhled komentáře..., Darja #25Načítám náhled komentáře..., Ash #27Načítám náhled komentáře..., bohink #90Načítám náhled komentáře..., bohink #90Načítám náhled komentáře...

20
Ash 11. 03. 2006 20:25

Reakce na Sascha_Konietzko #18Načítám náhled komentáře...: >> Kdyz chceme umet milovat, musime umet i silne nenavidet
> pokud neumíš nenávidět, nemůžeš vlastně ani milovat, stejně tak jako pokud by neexistovalo zlo, nebylo by ani dobro…

Stejně tak? Věru netušil jsem, že aby byl člověk dobrý, musí být (umět být) také zlý… :-O


21
Greentea 11. 03. 2006 20:42

Reakce na Sascha_Konietzko #18Načítám náhled komentáře...: Btw, kdyby neexistovalo zlo, naopak jediné co by exsitovalo by bylo dobro, jenze by o tom nikdo nevedel…

Reakce na komentář: Sascha_Konietzko #24Načítám náhled komentáře...

22
Mawe47 11. 03. 2006 20:54

prijde mi divne, ze treba po dvou letech vztahu by ten opusteny mel delat naschvali
se prece meli radi, byla tam tolerance a kdyz uz proste neni laska, tak to neni k nenavisti… spis k breku.
Jinak nevera je stejne bolestiva jak u chlapu tak zenskej, sice dost zalezi na konkretni povaze partnera, ale hnusny je to v kazdym pripade


23
Da Vinci 11. 03. 2006 21:06

Reakce na Greentea #19Načítám náhled komentáře...: Vidím to úplně stejně.

Dávejte jí najevo že vám na ní záleží jinak si začne hledat někoho jiného.


24
Sascha_Konietzko 11. 03. 2006 21:37

Reakce na Greentea #21Načítám náhled komentáře...: Ano existovalo by jenom dobro, avšak protože by si ho nikdo nebyl vědom, vlastně by neexistovalo;)
Juj, mluví ze mně Berkeley.. :-D


25
Darja 11. 03. 2006 22:18

Reakce na Sascha_Konietzko #18Načítám náhled komentáře...: stejně tak jako pokud by neexistovalo zlo, nebylo by ani dobro…
Taky neni. Nikdy nicneni černobílý a nikdy neni jenom zlo nebo jenom dobro. A navíc je rozdíl mezi nenávistí a tím, že ti házej klacky pod nohy. Nemusíš nikoho nenávidět a při tom poznat, co je láska. K lásce neni protiklad nenávist, často jsou tyhle dvě věci prostě vedle sebe.

Reakce na Greentea #19Načítám náhled komentáře...: Díky za tento komentář!,o) Z tebe mluví nádherná vyrovnanost, a je to pravda jak hrom. Jenže někdo tuhle pravdu neunese,o( Vlastně většina lidí to neunese,o) Hele nemáš třeba někdy čas??,o)

Reakce na komentář: greentea #26Načítám náhled komentáře...

26
greentea 11. 03. 2006 23:49

Reakce na Darja #25Načítám náhled komentáře...: Spoustu

Reakce na komentář: Darja #33Načítám náhled komentáře...

27
Ash 12. 03. 2006 00:17

Reakce na Greentea #19Načítám náhled komentáře...:
Jak vaše vina? To jako že když holku podvedu já, bude to její vina??

Důvod je takový, že je to vždy jen vaše vina.
Vina, respektive chyba, je to tedy většinou její. To, že se kvůli tomu nemá cenu rozčilovat, je už věc druhá :-)

Když vás podvede proto, že od vás nedostává to co by chtěla, tak za to můžete vy. nedáváte jí to.
Trochu logika za roh. Za to, že jí "nedáváte to co by chtěla" můžete, tedy i za to, že to nemá, ovšem za to, že to řeší nevěrou, za to může ona. Dá se to řešit i slušně. Jo že to nevěděla? No tak to je ta její chyba. Kdokoliv by tvrdil "můžu za to já, nedával jsem jí co by chtěla" je idiot.

Druhá věc je, že všude je plno věcí, které by klidně mohla chtít, a které jí nedáváte a dát nemůžete. Když je bude chtít a vezme si je, opravdu to není vaše vína. Takže žádný sebemrskačství. Všemohoucí je někdo jinej, nikoliv vy.

Když protože je to nymfomanka, kráva, děvka a bůhvíco ještě, je to vaše vina. Proč proboha s někým takovým chodíte? Že jste to nevěděli? no ale počítat jse s tím mohli
Slušná rezignace na slušnost :-D I když přiznávám, že já také vcelku od nikoho nic nečekám.

Souhlasím, že zelenej čaj je lepší, než se rozčilovat, ale zase bych neházel opustí, nechce a podvede do jednoho pytle. Opustí, nechce, prosím. Pokud vám tvrdí, že vás miluje a rozdává si to s někým jiným, je "sice už taková", ale zna 90% za to nemůžete vy :-)

Reakce na komentář: greentea #28Načítám náhled komentáře..., Da Vinci #30Načítám náhled komentáře..., Hydr0gen #52Načítám náhled komentáře...

28
greentea 12. 03. 2006 00:56

Reakce na Ash #27Načítám náhled komentáře...: Ok uznávám že jsem to podal trochu jako smartass… A s velkou nadsázkou. Netvrdím že to není její vina, a slovo vina mi chvílema trošku splynulo s nešťastnou náhodou.

Co jsem tím chtěl říct je, že jediný člověk od kterého si můžete být stoprocentně jistý že vás nepodrazí. Pokud necháte svůj život v rukou někoho jiného, je to vždy riziko. Neříkám že nestojí za to jej podstupovat znovu a znovu. Osobně si myslím že by bez něj život neměl cenu (Nemyslím ani tak to riziko jako takové, ale vstah).

Nicméně je třeba si jej vždy uvědomovat a netvářit se potom překvapeně: "kdo by to byl řekl že by se to mohlo stát… pravda moji rodiče jsou rozvedení, stejně jako rodiče 70% mých kamarádů, polovina vtipů, divadelních her, písniček, filmů a knížek je na toto téma, ale mně? zrovna mně nasadila parohy???"

Když si to člověk uvědomuje už od začátku a vyrovná se s tím, pak nemusí žárlit, nenávidět a ani se mstít. A vina je VŽDY na obou stranách, alespoň v 95%. Nicméně není na člověku posuzovat viny ostatních, ale své aby se z nich mohl učit. A nenávist pálí víc, než bolí nešťastná láska. Ta totiž člověka obohatí, a naskazí.

Reakce na komentář: Greentea #29Načítám náhled komentáře..., Da Vinci #30Načítám náhled komentáře..., Ash-tee #31Načítám náhled komentáře...

29
Greentea 12. 03. 2006 01:00

Reakce na greentea #28Načítám náhled komentáře...: Jak tak koukám nasekal jsem tam pár chyb…

Co jsem tím chtěl říct je, že jediný člověk od kterého si můžete být stoprocentně jistý že vás nepodrazí jste vy.

Na konec patří neskazí…


30
Da Vinci 12. 03. 2006 02:04

Reakce na Ash #27Načítám náhled komentáře...: Trochu logika za roh. Za to, že jí "nedáváte to co by chtěla" můžete, tedy i za to, že to nemá, ovšem za to, že to řeší nevěrou, za to může ona.
A jak by to měla podle tebe řešit? Chce někoho kdo jí bude dávat to co chce tak ho začne hledat. Myslí si že vás nemůže změnit, nebo že byste měli vědet sami co jí máte dát.

Pokud vám tvrdí, že vás miluje a rozdává si to s někým jiným, je "sice už taková", ale zna 90% za to nemůžete vy :-)
Pokud řekne že vás "miluje" tak to může znamenat že je na vás emocinálně závislá, ale je s vámi nešťastná. Pro ni není lehké vás opustit, ale ví že už to nemá smysl a chce si konečně najít někoho s kým bude spokojená.

Reakce na greentea #28Načítám náhled komentáře...: Souhlas, i když já to beru jako svojí chybu VŽDY, a snažím se jí pro příště vyvarovat. Je lepší POUČIT se ze svých chyb než je dělat pořád dokola. Mstít se a nenávidět je k ničemu.

Reakce na komentář: Ash #32Načítám náhled komentáře...

31
Ash-tee 12. 03. 2006 08:40

Reakce na greentea #28Načítám náhled komentáře...: Kde se to podepisuje? :-)

Doplním svůj oblíbený, poněkud žertovný:
"V životě se můžeš spolehnout jen sám na sebe. Ale ani to ti moc neradím."
[ Tristan Bernard ]


32
Ash 12. 03. 2006 09:07

Reakce na Da Vinci #30Načítám náhled komentáře...: A jak by to měla podle tebe řešit?
Jak jinak řešit problémy než nevěrou? To jako vážně? Může to třeba říct. Holky nejsou pitomý, poznaj, že "začínaj hledat" jak říkáš. (Připouštím tedy možnost osudového setkání oné dívky s jí-souzeným partnerem typu blesk z čistého nebe, ale to se opravdu moc nestává :-) ) Pokud si navíc ještě myslí, že člověka nemůžou změnit, no tak to už je nápověda jak prase :-) Vztah se ukončí a je to. Když oba pijou zelenej čaj, tak se nikdo nikomu mstít nebude a nenávidět také ne ;-)

… je na vás emocinálně závislá, ale je s vámi nešťastná. Pro ni není lehké vás opustit, ale ví že už to nemá smysl a chce si konečně najít někoho s kým bude spokojená.
Chudák malá :-( Ale opět je tu řešení – stačí, když to řekne. Velice jí to usnadní život. Protože se s ní rozejde ten kluk. Chvíli bude nešťastná, pak jí to docvakne, jak to vlastně bylo, no a může si hledet toho, s kým bude spokojená. Moreover pak nebude mít špatný pocit, že dělá něco nesprávného.

Ale souhlasím s Tebou, že holky si tyhle možnosti opravdu moc neuvědomují :-) Občas jim to musím poradit a tak :-D

Pokud to kluk nechce vzdát bez boje, tak už si pak za další věci opravdu může sám, neboť už ví, jak se věci mají. Ví, že ona už s ním vlastně nechodí. Je to jeho rozhodnutí. Informací měl dost.

Reakce na komentář: Darja #33Načítám náhled komentáře..., Da Vinci #35Načítám náhled komentáře...

33
Darja 12. 03. 2006 09:59

Reakce na Ash #32Načítám náhled komentáře...: Chtěla jsem na to taky reagovat, ale předběhl jsi mě a  řekl jsi prakticky to, co jsem chtěla říct já, takže jsem tu zbytečná!,o)))
Reakce na greentea #26Načítám náhled komentáře...: Tak se někdy ozvi!,o)))


34
Tony 12. 03. 2006 12:11

Reakce na clips&pins #16Načítám náhled komentáře...: Byt tak jednoduchy jako ty tak to asi udelam :-)


35
Da Vinci 12. 03. 2006 13:39

Reakce na Ash #32Načítám náhled komentáře...: Může to třeba říct.
Když to řekne a vyřeší se to tak to beru jako "dostává co chce" ;-)

Jinak fakt nevím asi máš pravdu, já tyhle věci ohledně toho co by holky měly dělat když nejskou šťastné neřeším. Vím jenom co často dělají a neberu to jako jejich chybu. Spíš se starám se o to aby šťastné byly ;-)

Reakce na komentář: Ash #42Načítám náhled komentáře...

36
Klea 12. 03. 2006 16:41

Reakce na Tony #14Načítám náhled komentáře...: KOukám Tonny Ty jsi vážně úplně mimo. Možná naopak holkce to ublíží mnohem víc, neboť ta v nevěře partnera vidí i to, že už ji přece nemůže milovat, když spí s jinou (protože ona má sex spojen s citem). Kdežto klut má holku většinou jen jako majetek, na který mu nemá co kdo sahat. Tedy je to o tom, že ten s kým ho holka podvedla vlastně udělal v podstatě totéž, jako by Ti rozflákal auto, ale není to tolik o holce, jako o Tobě.
A upřímě lituji Tvou partnerku, máš-li jakou, protože s Tvým přístupem k věci si žádnou správnou holku nezasloužíš!!!
Jestli si myslíš, že u kluků je přece normální podvádět a tudíž je to omluvitelné, tak se odstěhuj do nějaké islámské země, tam Ti to projde, ale ani tam holku šťastnou neučiníš!!!

Reakce na komentář: Tony #38Načítám náhled komentáře...

37
BERmaestro 12. 03. 2006 16:41

Qarku s časti tvého článku souhlasím ale potom ta věta:

,,Pokud se jí pomstíte, bude to přičítat jen vaší ukřivděnosti. Jediné co mstou dosáhnete je, že najednou budete vy ten špatný, který někomu záměrně uškodil."

mno na rovinu když se s někým rozejdu tak jsem beztak ten špatný já. Což tohle mně nas*re docela hodně ani nevím proč jsem se nikdy nemstil ani nevím proč i když logicky pomsta je v životě třeba. Odpuštění je krásná věc ale když někomu odpustím a dam mu druhou šanci co uděla ten dotyčný vrazí mi nůž do zad znova proto je dle mně lepší neodpouštět. Lepší je brát toho člověka takový jaký je. jestli je to bastard co nikdy nevrací peníze tak mu přeci tu částku neodpustím a nepujčím mu znovu ne? To samé ve vztahu pokud mi holka zahne a pak se zas nějákým omylem(spíš alkoholem) dame dohromady nebudu od ni čekat věrnost a sam ji od sebe vyžadovat po sobě.(lol a jsme zas u pomsty)…Jinak soulasím s tím že k lasce a je potřeba nenávist jinak di dvou lasku asi ani neuvědomýme…Ježíš miloval všechny ale ve skutečností spíš nemiloval nikoho.

Reakce na komentář: Qark #39Načítám náhled komentáře...

38
Tony 12. 03. 2006 16:54

Reakce na Klea #36Načítám náhled komentáře...: Podle tebe holka co podvadi ma sex taky spojen s citem?

Reakce na komentář: sinner #40Načítám náhled komentáře..., Klea #47Načítám náhled komentáře...

39
Qark url 12. 03. 2006 17:24

Reakce na BERmaestro #37Načítám náhled komentáře...: No mluvíš trošku o něčem jiném. Například pokud někomu půjčíš peníze a on ti je nevrátí, tak to asi neudělal omylem, ale cíleně. Je logické, že mu je už potom zase nepůjčíš. Stejně tak, pokud ti holka zahne, nemusíš ji přece brát zpět a odpouštět.

Pokud mysliš, že pomsta je potřeba, tak určitě budeš souhlasit s tím, že mstít se dá lidem, kteří ti ublížili cíleně a schválně. Já prostě tvrdím, že ta holka ani to, že si někoho našla, neudělala s cílem ti schválně ublížit. Pomstít se jí potom je blbost, nejlepší je se na ni vykašlat – případně jí říct co si o ní myslíš, při rozchodu do očí (někdy člověk musí svoje emoce uvolnit) K čemu další mstu? Aby ses cítil líp a přestal na ni myslet? Po pomstě na ni budeš myslet ještě víc a líp ti bude jen chvilku. Když se na to vykašleš a půjdeš si svojí cestou, mnohdy ji potrestáš mnohem víc, protože ukážeš, že jsi opravdu někdo. Hodně holek "žárlí" na tvoje partnerky i po rozchodu a nerady slyší, že se máš skvěle (bez nich)

Reakce na komentář: Darja #41Načítám náhled komentáře..., Ash #43Načítám náhled komentáře...

40
sinner 12. 03. 2006 17:37

Reakce na Tony #38Načítám náhled komentáře...:
Omlouvam se, ze vam do toho vstupuji, ale normalni a hodna zenska, ktera je s chlapem spokojena, ho nepodvede. Proc taky? Ta, ktera podvede zjevne u nej nenachazi to, co potrebuje a ten cit muze najit jinde a stim i sex. No a nebo je to normalni stetka vod prirody a to je pak jasny :-)


41
Darja 12. 03. 2006 18:57

Reakce na Qark #39Načítám náhled komentáře...: Souhlas, tak přesně to vidim/vidíme(my ženy,o)

Jinak: Erich Fromm, Psychoanalýza a náboženství, str.92:
Čemu se říká láska? Závislosti, podřízenosti, neschopnosti odpoutat se od důvěrně známé "stáje", dominanci, vlastnění a touze ovládat Za důkaz intenzivní schopnosti milovat je vydám sexuální hlad a nechopnost se vyrovnat se samotou. Lidé se domnívají, že milovat je snadné a že nejtěžší je někým být milován. (…) Nevědí, že skutečným problémem lásky není jak být milován, ale jak milovat-že milován může být jen ten, kdo umí milovat, neboť naše schopnost milovat probouzí v druhém člověku lásku, a proto je nejobtížnější věcí umět lásku dávat, ne přijímat.
(…)
Každý, kdo miluje svého bližního, ale nemiluje sebe, ukazuje, že jeho láska není opravdová. Láska je založena na vztahu souhlasu a úcty. Pokud takový vztah nemáme k vlastní osobě, která je vlastně jen další lidskou bytostí, dalším bližním, nemůžeme ji mít nakonec k nikomu.
(…)
Hřích není provinění vůči někomu, ale především proviněním vůči sobě samému.


Fromm všude píše o lásce a nikde neřekl nic o nenávisti, kor že by měla být spojována s láskou. A jestli, tak já si myslím, že právě ten člověk, co musí nenávidět, nedokáže milovat.

Reakce na komentář: chleba #44Načítám náhled komentáře..., Standa #50Načítám náhled komentáře...

42
Ash 12. 03. 2006 21:06

Reakce na Da Vinci #35Načítám náhled komentáře...:
…co by holky měly dělat když nejskou šťastné neřeším. … Spíš se starám se o to aby šťastné byly ;-)

Však až za Tebou přijde nějaká nešťastná s "co mám dělat", tak to řešit budeš muset. Aby byla šťastná ;-)

Vím jenom co často dělají a neberu to jako jejich chybu.
Chápu. Já bych holkám taky omluvil cokoliv ;-) Ale to je dáno spíš tím, že mne to až tak nebolí. Naopak někdo, komu tím ublíží (vcelku objektivně), může pak mít na věc jiný názor a brát to jako zatraceně velkou chybu. Asi jako když Tě podrazí kamarád v kšeftě a připraví Tě o prachy. To je zradě milenky v lásce docela podobný :-D Taky si vem, že záleží na tom, jak v tom holka umí plavat. Když jako ryba ve vodě a nijak jí to nebere, tak nechť si plave. To mne pak nebolí vlastně vůbec. Horší to je, když se tím sama trápí.

Pokud má naopak pocit, že dělá něco špatně, k tamtomu že není/nemůže být upřímná, onomu že ubližuje, jinej že se zas chudinka teď tak snaží, ale ona ví že vlastně už je mu to stejně houby platný, a on je přitom chudinka tak hodnej, tak je pak i lepší jí říct "co blbneš, nemáš nic lepšího na práci než si komplikovat život? S Pepou se rozejdi, v klidu mu to vysvětli, už s Tebou stejně jen promrhává mládí, s Fandou se dej do kupy, nic horšího než že to maximálně nevyjde se stát nemůže, ale bude to rozhodně lepší, než to jak to teď flikuješ. A pokud to fakt nevyjde tak pak holt si budeš muset najít někoho jiného, ale to nezjistíš, dokud to neuděláš. Tak už běž a nezdržuj mě, mam ještě práci. A dej vědět jak to dopadlo."

Pokud na to ta holka dá, což udělá jen v případě, že má alespoň mlhavé tušení, co vlastně chce (ale nedokáže to bez nakopnutí udělat) a ono jí to třeba pomůže (pomůže, protože konečně udělala "správnou věc"), tak pak se dá vcelku objektivné říct, že do té doby dělala něco špatně, tedy chybu. Předtím se trápili sumárně dva nebo i 3 lidé, ve výsledku pak třeba 0 lidí. To je jistě pozitivní změna.

Američtí vědci totiž zjistili, že ne vždy lidé dělají to, co je pro ně či jejich blízké nejlepší. (Já označuji slovem chyba). Zdroj: idnes.cz Bohužel nebylo uvedeno, jesli zkoumalý i holky ;-)

Reakce na komentář: Da Vinci #46Načítám náhled komentáře...

43
Ash 12. 03. 2006 21:25

Reakce na Qark #39Načítám náhled komentáře...: Napadlo mne.. když si kamarád půjčí peníze, a pak v rámci udržení svého zvýšeného životního standardu mi je nevrátí.. On mi také rozhodně nechtěl ublížit, prostě jen udělal, co pro něj bylo lepší. Když holka zahne, také mi nechce ublížit, prostě udělala, co pro ni bylo libější. Čin by to byl v obou případech sice úmyslný, úmyslem však ani v jednom případě nebylo mi ublížit… Tedy podtrženo sečteno jakákoliv msta není na místě, protože cílem msty je úmyslně ublížit. A záměrně ubližovat jistě není správné, to se shodnem.

Háček je, že slušnej člověk prostě nemá možnost něco udělat, krom možnosti tyto lidi vyřadit ze svého života. On totiž nemůže "klesnout" na jejich úroveň, od kamaráda si půjčit auto a po zjištění že supr jezdí si ho už nechat, případně holku vzít zpátky, protože dobře vaří a spát s jinou, protože je to pro něj lepší. Slušnej člověk by obě tyhle věci jaksi bral jako mstu. A protože msta není správná, opravdu nemáže udělat nic lepšího, než že jim řekne, co si o nich myslí a pak pápá lidi, nechte mne laskavě jít, s vámi už ani minutu.


44
chleba 12. 03. 2006 21:35

Reakce na Darja #41Načítám náhled komentáře...: Nebetyčný bláboly.
Všechno je o hormonech, chemii, stopovejch látkách který působí na mozek atd..
Tyhle spiritistický výplody to akorát zamlžujou.

Reakce na komentář: Ash #45Načítám náhled komentáře...

45
Ash 12. 03. 2006 21:59

Reakce na chleba #44Načítám náhled komentáře...: Jenomže hormony apod. jsou látky, které pomáhají žít a přežít zvířatům. Člověk to má trochu těžší v tom smyslu, že má ještě vědomí. Člověku nestačí žít podle diktátu hormonů. Pro člověka je krom nich ještě dobré, pokud žije v souladu se svým přesvědčením (to navíc musí nejprve nalézt). Například. Nebo třeba žít tak, aby byl šťastný a spokojený. Někdy by pak s ohledem na toto opravdu třeba měl udělat něco jiného, než mu říkají hormony. No a on se v tom musí nějak přebrat. Každej nakonec něco vymyslí, a četba mu v tom může docela dobře pomoci.

Umět milovat je velice užitečná schopnost. Hormony na to kupodivu tak úplně nestačí, jak jsem zjistil :-D

Už jsi viděl opici, jak se trápí, že někomu zahla? Já teda ne. Když už to udělá, opičák jí dá facku, ona ho kousne a je to. Hormony to zařídí :-D

Láska je založena na vztahu souhlasu a úcty.
Nevím, jestli jsi narážel třaba na tohle, tak to opravdu neznamená, že lásku vyvolává oboustraný souhlas a úcta. Roli hormonů v tomto procesu nikdo nezpochybňuje :-D Je to jen jakýsi vyšší level, něco jako nadstavba :-) Jestli Ti k životu stačí hormony a jednáš podle toho, co se Ti zrovna vyplaví do mozku, tak to bych Tě chtěl vidět :-D :-D


46
Da Vinci 12. 03. 2006 22:20

Reakce na Ash #42Načítám náhled komentáře...: Však až za Tebou přijde nějaká nešťastná s "co mám dělat", tak to řešit budeš muset.
Však chodí chodí :-) Většinou se snažím poradit, jak nejlíp můžu.

S Pepou se rozejdi, v klidu mu to vysvětli, už s Tebou stejně jen promrhává mládí, s Fandou se dej do kupy
Kdyby to jenom bylo tak easy. Často je těžký poznat který by pro ni byl nejlepší, a mám pocit že jeden horší než druhý, že šťastná nebude ani s jedním. A říkat jí pořád že někdo je špatný a že si má najít někoho lepšího…občas mi přijde že dobrých chlapů je fakt hodně málo, a nevím jestli je lepší nechat jí s někým s kým se do roka určitě rozejde, nebo jí přesvědčovat že si lepšího třeba ještě najde, i když to může trvat velmi dlouho.

Ale stejně, můj cíl není stát se odborníkem na vztahy, spíš chci být můžem, o kterém všechny dívky sní a.k.a. Princem na bílém koni a.k.a. Tím pravým ;-) A snažím se radit ostatním jak se jím stát. Jasně vědět jak poradit ženám řešit jejich problémy a vědět jak přemýšlejí je užitečné. Ale není to pro mě zrovna nejdůležitější.

Američtí vědci totiž zjistili, že ne vždy lidé dělají to, co je pro ně či jejich blízké nejlepší.
Lidé se pro blízké snaží dělat to nejlepší – z jejich úhlu pohledu. A to většinou nejsou věci které jsou pro ně opravdu nejlepší, někdy jim dokonce škodí.

Reakce na komentář: Ash #48Načítám náhled komentáře...

47
Klea 12. 03. 2006 22:34

Reakce na Tony #38Načítám náhled komentáře...: Souhlasím s vyjádření sinnera.


48
Ash 12. 03. 2006 22:57

Reakce na Da Vinci #46Načítám náhled komentáře...: a nevím jestli je lepší nechat jí s někým s kým se do roka určitě rozejde, nebo jí přesvědčovat že si lepšího třeba ještě najde
Nejde o to, co je pro ni lepší. Jde o to, co chce ;-) Když s ním chce být, ať je. Až do momentu, kdy s ním být chtít nebude. Jen jde o to, aby pak udělala to, co chce, tedy se s ním například rozešla etc. V tom vidím tu "pomoc". Ne za někoho vymyslet, co je pro něj lepší. Stačí dotat energii. Však to všichni známe – než člověk udělá to, co chce, uteče rok, dva, pět let :-D

Reakce na komentář: Da Vinci #49Načítám náhled komentáře...

49
Da Vinci 12. 03. 2006 23:14

Reakce na Ash #48Načítám náhled komentáře...: Díky za vysvětlení ;-) Snad mi to pomůže v další poradenské činnosti :-O)

Však to všichni známe – než člověk udělá to, co chce, uteče rok, dva, pět let :-D
Znám to moc dobře. Udělají se jí vrásky a zestárne :-)
Lepší dělat co chceme hned teď. Když bude dlouho trvat než se odhodláme, tak už potom může být pozdě.


50
Standa 13. 03. 2006 19:50

Reakce na Darja #41Načítám náhled komentáře...: Souhlasim, jen pozor na lidi s poruchou (napr. hranicni), ty si muzete milovat jak chcete ale nic v nich nezbudite :-(

Reakce na komentář: Darja #51Načítám náhled komentáře...

51
Darja 13. 03. 2006 20:49

Reakce na Standa #50Načítám náhled komentáře...: No někdy se to stává (no tak i častějc než někdy…), ale to je jen důkaz o tom, že to nebyla ta pravá láska! *mrk* *mrk* (tak mě napadá-tohle je jako ze Shreka,o)


52
Hydr0gen 13. 03. 2006 22:18

Reakce na Ash #27Načítám náhled komentáře...: Ashi-super. Občas na mě tvoje přízpěvky působí jako přiliš rozvkleklý apod., ale tohle bylo VELMI výstižný a nelze než souhlasit.


53
Jossh 14. 03. 2006 13:41

Reakce na Sascha_Konietzko #18Načítám náhled komentáře...: Kdyz chceme umet milovat, musime umet i silne nenavidet.
Souhlasim s tim a je to pravda – nekdy na to prijdete,az budete nekoho opravdu milovat,zjistite ze ho v nekterych chvilich nenavidite,ale jelikoz ho milujete dokazete mu to odpustit,je to paradox,ale je to tak. Napr. zadna zenska se do Vas nezamiluje,kdyz na ni budete jen hodni,musite ji parkrat dostat na kolena,aby se rozbrecela,aby Vas nenavidela a pak si to s ni udobrit – proste to tak funguje-vim o cem mluvim..

Reakce na komentář: Ash #54Načítám náhled komentáře..., Greentea #57Načítám náhled komentáře...

54
Ash 14. 03. 2006 15:46

Reakce na Jossh #53Načítám náhled komentáře...: je to pravda – nekdy na to prijdete,az budete nekoho opravdu milovat,zjistite ze ho v nekterych chvilich nenavidite,ale jelikoz ho milujete dokazete mu to odpustit

No.. ona asi není láska jako láska. Mohu silně a zdravě milovat někoho, kdo mne nikdy na dno nedostal, resp. nepřinutil brečet na kolenou. Tedy pokud mluvím za sebe.

Rozumím, že někdo naopak začne cítit silnější vztah k někomu, kdo to párkrát udělá, jen to snad nenazývám láskou. Ten vztah je možná na venek silnější a extrémnější, myslím však, že jde o jinou formu vztahu. Vidím v tom prvky poddanosti, závislosti, iracionality. Což má k lásce blízko.

Podle mne záleží na tom, jestli ta žena je sama schopna milovat, nebo jí tu "lásku" musí někdo bruteforce :-) udělat.

Pokud se žena sama pro někoho rozhodne a zamiluje se do něj, myslím, že se bez klečení a breku docela obejde.

Datováno k dnešku ženy už určitý vývoj od psa k člověku (=muž) myslím učinily, takže už mohou i svobodně milovat. Neříkám, že to platí pro všechny. Stejně jako to neplatí pro všechny muže :-)


55
Darja 14. 03. 2006 20:32

já to tady můžu furt točit dokola: K lásce není potřeba nenávist, nenávist je na pytel a neni potřebná k ničemu. Nenávist plodí jen další nenávist. Samozřejmě je pravda, že když je ten hoch stále jen hodný a hodný, že je to trošku nudka, ale aby mě nějak trýznil? Vyrazila bych s nim dveře. A jestli bych byla blbá, tak by to v tom případě ale nebyla láska, protože, jak říká Fromm…

Reakce na komentář: Hydr0gen #58Načítám náhled komentáře...

56
John 14. 03. 2006 20:37

Nenávist je strata času a citového potenciálu.


57
Greentea 14. 03. 2006 20:41

Reakce na Jossh #53Načítám náhled komentáře...: Souhlasím s ashem. Znám spoustu takových žen, a jejich vztahy mi rozhodně nepřipadaji zdravé, ani vyrovnané. Já tedy rozhodně vnímám pojem láska trochu jiným způsobem, a být ve vztahu vnímaném jako neustálý boj o doinanci mě nebaví, ani nenaplňuje. Spíš je mi to dosti nepříjemné.

Já osobně vnímám lásku spíše jako kombinaci hlubekého intimního přátelství, a sexuální přitažlivosti. Emoce jsou jen vedlejší produkt a třešnička na dortu.


58
Hydr0gen 14. 03. 2006 20:55

Reakce na Darja #55Načítám náhled komentáře...: Já teda moc zkušený nejsem a sám jsem se s tím nesetkal, ale např. tady víc lidí (i holky!) psalo, že hodní kluci to mají těžký – holky se na ně spíš vyserou a utečou s grázlem! Nejvíc mě dostalo právě to, že i holka potvrdila, že kluk nesmí být jenom hodňouš…

Reakce na komentář: greentea #61Načítám náhled komentáře..., Darja #62Načítám náhled komentáře...

59
baster 14. 03. 2006 21:02

Msta je snaha nahradit silny cit jinym silnym citem abychom se necitili prazdni a podvedeni a k nicemu. Je to cesta do pekel. Stejne jako to ze s tim budu pocitat neb 70% lidi je rozvedenejch. Nelepsi je asi se bolesti poddat, pripustit si ji, prozit si ji a tim ji premoci a jit dal. Zivot je tezky a proto je super. Kdyby slo vse jako po masle tak je to nuda.

Reakce na komentář: John #60Načítám náhled komentáře...

60
John 14. 03. 2006 21:24

Reakce na baster #59Načítám náhled komentáře...:
Spíše než bolesti se poddat, je efektivnější dostat se do nadhledu nad situací a řešit ji pragmaticky.

Reakce na komentář: greentea #61Načítám náhled komentáře...

61
greentea 14. 03. 2006 22:15

Reakce na Hydr0gen #58Načítám náhled komentáře...: Je to pravda, že když je kluk jen hodný, mívá to s holkama těžké. Musí se snažit udržet určitou autoritu. Myslím že o tom dokonce už qark někde psal. Můj sen je potkat holku, která by byla tak silná osobnost, že by unesla kdybych na ní byl opravdu hodný… To že holky utíkají s grázly je taky častý úkaz, ale to je pro ně určitě stejný problém jako pro hodné kluky, a grázlové to podle mě mají vůbec nejtěžší, protože s nima ta holka taky nevydrží dlouho šťastná.

Reakce na John #60Načítám náhled komentáře...: To může udělat jen člověk který má své emoce pod kontrolou, což moc lidí nemá. Jinak je ale podle mě lepší prožít si ztrátu, než začít nenávidět. Krátkodobý smutek je podle mě jedna z mála negativních emocí, která člověka dlouhodobě vnitřně nepoškodí. Jen nesmí přejít v dlouhodobou sebelítost… Po určité době je potřeba se do nadhledu dostat.

Vstah balancující na hranici lásky a nenávisti má blíže k psychické nemoci než k lásce e je značně sebedestruktivní. Láska je prostředek, ja se učinit v životě dlouhodobě šťastným. Pro sebedestrukci tu moc místa nevidím…

Reakce na komentář: Darja #62Načítám náhled komentáře..., happy busy Ash likes tee #64Načítám náhled komentáře...

62
Darja 14. 03. 2006 23:21

Reakce na Hydr0gen #58Načítám náhled komentáře...: a nepsala jsem to já?,o) Samozřejmě že ten kluk nesmí být "Ano, má paní" (i když taky jsou takoví kluci), jde o to, co ten jakej člověk vyhledává. Mně a myslim že většíne holek vyhovuje rovnoměrnej vztah, kde je kluk o něco dominantnější než holka, na první pohled. (má to logiku, neni to nonsenc!,o))) Ona by ho měla za něco ctít a on by měl bejt silná osobnost, ON je ten, kdo jí má těšit, když se jí něco nedaří a nechat ji vyplakat na rameni. Ne, jako jsem to měla já, tudíž obráceně,o/ A že holky utíkaj od hodnejch kluků ke grázlům? A vy se jim divíte? Proč to asi dělaj??
Hledaj to, co nemaj doma. Maj hodnýho, co na ně nikdynezvýší hlas-chtěj dominantního, za kterým budou vlát ve víru dění. Když maj tohohle, tak chtěj toho hodnýho. Chce to rozumnej kompromis.

Reakce na greentea #61Načítám náhled komentáře...: Jinak je ale podle mě lepší prožít si ztrátu, než začít nenávidět. Krátkodobý smutek je podle mě jedna z mála negativních emocí, která člověka dlouhodobě vnitřně nepoškodí.
Přesně. Čím víc je ti házeno klacků pod nohy, tím to vylepšuje tvůj charakter. Pokud tě to nezlomí. Člověk, co si už něčím prošel, je zkušenější a zkušenosti jsou nejcenější. Ví, jak se má kdy chovat a rozvíjí v sobě empatii. Když o tom přemýšlí, má dokonce šanci, že z něj jednou bude vyrovnaný člověk. Nebo se dá na zen-buddhismus,o)

Reakce na komentář: greentea #63Načítám náhled komentáře...

63
greentea 15. 03. 2006 00:42

Reakce na Darja #62Načítám náhled komentáře...: A že holky utíkaj od hodnejch kluků ke grázlům? A vy se jim divíte?
Ano


64
happy busy Ash likes tee 15. 03. 2006 02:04

Reakce na greentea #61Načítám náhled komentáře...: Já teď fakt nemám čas něco napsat, takže mne o to víc těší, že kouknu, a vidím, že už to někdo napsals.

Přirovnání k autům už tu byla, tak nahodím koně ;-)

Metodou cukru a biče (či lásky a nenávisti) lze koně vycepovat tak, že vás bude dosmrti vozit a nikdy vás neshodí. Je ovšem otázka, jestli je to k něčemu dobré. Pokud hledáme lásku, tak nikoliv. Láska je jízda zcela odlišných vlastností.


65
Marbl 15. 03. 2006 07:42

Souhlasím s tím, co jsi napsal tak napůl. Podle mě má láska jenom jednu podobu a to je někoho milovat. Když mě opustí holka a najde si někoho jiného, tak ji nemůžu nenávidět!! Přece ji miluji a láska se nemůže změnit ze dne na den na nenávist. A pokud ano, tak to není pravá láska, ale jen forma závislost. Ego dostane strach, že stratí někoho, na kom je závislé, proto začne kopat. Podle mě se mstít dokáží lidé, kteří nepochopili, co je podstatou lásky. I když člověka bezmezně miluji, můžu mu dát svobodu a nechám ho dělat, co chce i když mě to bolí. Buď miluji, nebo nenávídím, ale nenávist není forma lásky, je to strach…

Reakce na komentář: randomraul #66Načítám náhled komentáře...

66
randomraul 15. 03. 2006 10:03

Reakce na Marbl #65Načítám náhled komentáře...: souhlasim, nelze nenavidet nekoho koho miluju, ale od lasky je krucek k nenavisti. Nenavist je mozna az moc silne slovo, takze treba k tomu, abych ho nemel rad. A navic kdyz nam ten clovek v podstate ublizil, tim, ze nas nenechal ho milovat a lasku neopetoval, tak nelze ho nez za to nemit rad. Mluvim o situaci kdy se holka po delsi dobe rozhodne nas vymenit a zacit s nekym jinym.., ne o situaci kdyz vyznam na tretim rande holce lasku a ona mne odmitne. Timto mi neublizila..a dal se s ni budu bavit. Je blbost se mstit..nic tim clovek nedosahne, ale je blbost se tvarit jako ze nic. Ale to at si kazdy prebere podle sebe..Ja osobne jsem to udelal, ze jsem na ni zapomnel (sice horko tezko, ale uz jsem to skoro zvladl).

Reakce na komentář: Greentea #67Načítám náhled komentáře..., Ash (drinking tea) #70Načítám náhled komentáře...

67
Greentea 15. 03. 2006 12:22

Reakce na randomraul #66Načítám náhled komentáře...: ale od lasky je krucek k nenavisti
Máš pravdu. Kdž člověk začne přicházet o něco, co opravdu stálo zato, má tendenci obracet v sobě dobré pocity ve špatné. Pamatuji si na konec svého prvního vztahu, kdy odcházel do ztracena, a já jsem na ní začínal být totálně alergický. Na slovní spojení, humor, mimiku, způsob jakým se oblékala. Prostě všechno co jsem na ní předtím měl rád. To je přirozená reakce člověka, který se bojí aby nebyl zraněn. A taky jsem potom zraněn nebyl, ale přišel jem kvůli tomu o něco, čeho byla velká škoda. Toto je podle mě reakce nedospělé osobnosti, která vše vzdá ve chvíli kdy ještě není zdaleka nic ztraceno, a obrní se proti bolesti nenávistí. A právě proto že od lásky je tak malý krůček k nenávisti je potřeba si na ni dávat pozor. Člověk díky ní ztratí všea získá hořkost. Dobrou chuť.

Chvíli mi to trvalo, ale pak jsem si uvědomil, že nenávidět člověka, se kterým jstem trávil každý den, vždycky si měl o čem povídat, čemu zasmát, nikdy se nenudil, nikdy nepřipadal sám… To je ale blbost. Tak jsme teď dobří přátelé a je to v pořádku.

Reakce na komentář: randomraul #68Načítám náhled komentáře...

68
randomraul 15. 03. 2006 13:05

Reakce na Greentea #67Načítám náhled komentáře...: 1000 lidí = 1000 názorů, a ruku na srdce..dokážeš se tvářit jakože nic když třeba potkás svoji byvalou, kterou jsi nadevše miloval (proto, že jsi s ní trávil každý den, vždycky jsi si měl o čem povídat, čemu zasmát, nikdy se nenudil, nikdy nepřipadal sám…)-použil jsem tvoje slova s někým kdo byl o pár příspěvků výš častován slovem grázl?? Pak se sám sebe zeptáš proč? Protože jsi byl hodný…protože jsi ji miloval? Pokaždé to chvilku trvá, ale nikdy to přátelství nebude 100%, protože jedna strana má někde na těle šrám (ať už na srdci, v duši…atd). Můžeme si hrát na to, že jsme přátelé, ale nikdy to nebude takové jako s nějakou skutečnou kamarádkou (se kterou jen tak náhodně nespím…).

Reakce na komentář: Greentea #69Načítám náhled komentáře...

69
Greentea 15. 03. 2006 17:47

Reakce na randomraul #68Načítám náhled komentáře...: Pokud mi opravdu ublížila, tak to nikdy nebude jako se skutečnou kamarádkou. Ale kamarádství tam být může a časem to možná bude skoro dobré, a není důvod k nenávisti.


70
Ash (drinking tea) 15. 03. 2006 19:34

Reakce na randomraul #66Načítám náhled komentáře...: Mluvim o situaci kdy se holka po delsi dobe rozhodne nas vymenit a zacit s nekym jinym.

Přijde na to.. Může nám ublížit formou (například rozchodu), ale nikoliv skutkem samotným.

Láska má svůj začátek, průběh a také konec. Nevidím důvod cítit nenávist k ohni, který dohořel. Přestože je pak docela tma.

Samozřejmě že oheň na druhém břehu pak v člověku vyvolává různé pocity :-) ale nenávist nebo pocit ublížení by to být určitě neměl. Naopak, ty pocity by měly být příjemné, protože
1) Bylo to vždycky hezké
2) Nikdy to nebylo špatné
3) Ještě je živ, takže ještě leccos zažije

ale je blbost se tvarit jako ze nic.
Je to čistě otázka toho, jak rychle to člověk vstřebá. Čím dríve se bude tvářit jako že je se vším srozumněn a vyrovnán (a opravdu bude), tím lépa pro lásku jako takovou.

Ono to mezidobí (mezi koncem lásky a hledáním/nalezením někoho jiného) je v podstatě jalové období. Sice má pro někoho svůj smysl (zavzpomíná, srovná si něco v hlavě a osobním životě, etc.), ale obecně je spíš k ničemu :-D

Neříkal jsem tu už něco o koních? :-D Je to jako pád z koně. Koně obecně shazují, je to jejich rys. Stejně jako konečnost lásky. Když umíte spadnout, tak se jen seberete, trochu rozkoukáte a hledáte nějakého koně abyste nemuseli pěšo. Nenávidíte koně za to, že vás shodil???

Reakce na komentář: Darja #71Načítám náhled komentáře..., randomraul #73Načítám náhled komentáře...

71
Darja 15. 03. 2006 21:21

Reakce na Ash (drinking tea) #70Načítám náhled komentáře...: Souhlas. Jenom nesouhlasim s tim, že období mezidobí je k ničemu. Myslim si, že je to to nejdůležitější, všechno si srovnat v hlavě a tak. Navíc máš spoustu času třeba na učení,o)

Reakce na komentář: Ash #72Načítám náhled komentáře...

72
Ash 16. 03. 2006 01:43

Reakce na Darja #71Načítám náhled komentáře...: Navíc máš spoustu času třeba na učení,o) No však říkám… naprosto jalový období :-D


73
randomraul 16. 03. 2006 08:31

Reakce na Ash (drinking tea) #70Načítám náhled komentáře...: Odpustil bych tomu koni, ale asi by mi to trvalo hodne dlouho. Zalezi jak by mne ten pad bolel a co bych si pritom zranil. To stejne by udelal i ten kun..kdybych ho nutil k tomu, aby mne vezl nasilim (bicem), tak by mne asi taky nemel rad a trvalo by dlouho nez by mi zacal opet verit. Kazdopadne si myslim, ze uz zaciname mlatit praznou slamu.., takze pro vsechny: hlavy vzhuru a zacneme se divat po koni novem :-). (jinak sorry, ze pisu bez diakritiky…polepsim se :-)

Reakce na komentář: Ash #75Načítám náhled komentáře...

74
Arnold 16. 03. 2006 09:04


Pomsta muze byt opravdu sladka. Napr. ja ted balim dominantni homosexualy na xchatu,pisu jim veci jako "budeme delat, jako ze me znasilnujes,libi se mi bejt svazanej, nemam rad zadny zdrzovani, rovnou na to vlitnem, budu delat, jako ze nevim, o co jde a naoko se budu branit, ale pak me premuzes". A nakonec je posilam na kolej ke klukovi, kterej mi prebral holku. (samozrejme v casech, kdy je tam sam)
:-) :-) :-)

Reakce na komentář: Arnold #76Načítám náhled komentáře..., Greentea #78Načítám náhled komentáře...

75
Ash 16. 03. 2006 09:13

Reakce na randomraul #73Načítám náhled komentáře...: Odpustil bych tomu koni, ale asi by mi to trvalo hodne dlouho. Zalezi jak by mne ten pad bolel a co bych si pritom zranil.
No právě. Koňařovi se tohle nestane. Stejný problém bude mít člověk, který není milovník, a přitom provozuje lásku.

Nenávidíš svou škodovku, za to, že jí proreznul tlumič?? (Už to vidím: …no záleží na tom, jak moc bych se naboural). Kdepak.. auto nemůže za prorezlej tlumič, kůň za to, že shazuje, a holka za to, že už nemiluje.

(Myslím, že to je to, co jsem chtěl říct, i když už se v té prázdně slámě taky nějak ztrácím.)

Reakce na komentář: randomraul #77Načítám náhled komentáře..., Darja #80Načítám náhled komentáře...

76
Arnold 16. 03. 2006 09:17

Reakce na Arnold #74Načítám náhled komentáře...: Samozrejme uprednostnuju ty s vahou pres 100kg


77
randomraul 16. 03. 2006 13:00

Reakce na Ash #75Načítám náhled komentáře...: doparoma Ashi ;-) ty porovnavas uplne jine veci. Jakmile zacne prorezavat tlumic skodovce, tak ji vymenim za neco lepsiho..a na skodovku budu vzpominat ve zlem..protoze jsem se v ni naboural a v podstate ona za to mohla. A mne to bolelo..a budu rikat..zatracena skodovka..kdyby ji nebylo, tak by mne to ted nebolelo. Beru tvoje nazory, jsou spravne, ale sorry, ber i nazor muj..to co treba pise dotycny Arnold je kravina..co tim dokaze?? Privede mu to byvalou zpet?? Zapomen na to ;-). Ashi, kdyz tu skodovku vymenis a koupis treba…oktavku..tak na tu skodovku se uz vzdy budes divat s nadhledem. To stejne je i s byvalou..jo, vzpomenes si..toto je ta skodovka se kterou jsem najezdil tolik kilometru, ale to bude asi vsechno. Uz nikdy ji nevymenis olej, uz nikdy s ni nezajedes na mycku…atd, protoze si reknes, ze to je zbytecne. Tot vse k tomuto tematu…Sejdeme se u dalsiho clanku ;-).

Reakce na komentář: Ash #79Načítám náhled komentáře...

78
Greentea 16. 03. 2006 14:15

Reakce na Arnold #74Načítám náhled komentáře...: Jestlis to nemyslel vazne, tak je to hoodne dobrej for.


79
Ash 16. 03. 2006 15:27

Reakce na randomraul #77Načítám náhled komentáře...: Jakmile zacne prorezavat tlumic skodovce, tak ji vymenim za neco lepsiho..a na skodovku budu vzpominat ve zlem..protoze jsem se v ni naboural a v podstate ona za to mohla. A mne to bolelo..

Mne se libi ze naopak porovnavam uplne stejne veci, coz se prave ukazuje jak na prikladu s holkou, tak na prikladu se skodovkou, coz je dobre, protoze to znaci jakysi univerzalni princip pristupu. Muj pristup pokud jde o skodovky je nachlup stejny, akorat s vyjimkou toho vzpominani ve zlem, ktere mi holt neni vlastni, resp. to tak necitim.

Jinak vsechno beru, kazdej pes jina ves. Arnold rulez haha >;-D


80
Darja 16. 03. 2006 20:05

Reakce na Ash #75Načítám náhled komentáře...: Krásně řečeno. Viděla bych to jako tečku za mlácením slámy,o)

Reakce na komentář: sr #81Načítám náhled komentáře..., Ash #84Načítám náhled komentáře...

81
sr 16. 03. 2006 20:33

Reakce na Darja #80Načítám náhled komentáře...: Darja, toto sa ti páči? Práve boli ženy prirovnané ku tlmiču na škodovke. Ten tlmič nie je schopný zmeniť to, že zhrdzavie. Ľudia maju slobodnú vôľu (teda aspoň poniektorí :-)
Takže to, že niekto prestane milovať, je prejavom slobodnej vôle. A samozrejme je v tom aj pár chemických procesov. (tak tu už tá podobnosť s prevodovkou existuje :-) Ale aj tieto procesy sú vôlovo ovplyvniteľné.

Reakce na komentář: Darja #82Načítám náhled komentáře..., Ash #83Načítám náhled komentáře...

82
Darja 16. 03. 2006 21:18

Reakce na sr #81Načítám náhled komentáře...: To je jedno, k čemu byly přirovnaný. Přirovnání je to správný. Tlumič zrezne úplně stejně, jako se ženská "odmiluje". Co by mi na tom mělo vadit?


83
Ash 16. 03. 2006 22:21

Reakce na sr #81Načítám náhled komentáře...: Takže to, že niekto prestane milovať, je prejavom slobodnej vôle.
Ženy dokážou leccos, ale silou vůle si navodit ztracenou lásku, to tedy zpravidla opravdu neumí. I když věřím, že kdyby se na to prodávaly prášky, tak by se po nich zaprášilo. Však je to často dilema, zůstat, nezůstat… Zajímavý je, že moc nevím, jak to berou chlapi :-D Já když si něco oblíbím, tak nějak nemám tendenci se toho zbavovat. Ať je to holka, nebo třeba to auto. Leda by auto přestalo startovat a holka …milovat.


84
Ash 16. 03. 2006 22:24

Reakce na Darja #80Načítám náhled komentáře...: Jo promiň, tys už chtěla tu tečku :-D Promiň já jsem někdy neodbytnej :-D Šel bych už spát, ale mám ještě práci. Nějak mi ten komentář ujel :-D


85
Nomusichere 01. 04. 2006 19:20

Skopat do kuličky. Tečka. :-P


86
Tony 22. 04. 2006 18:52

Hm.. ale ta mrcha mě jen využila, aby nasrala bejvalýho a pak se k němu vrátila já myslím, že v mém případě je pomsta na místě!!!!!!!!!!!!!!!!!


87
Berry 02. 05. 2006 17:39


Myslim ze pomsta je slaba…. Jedine reseni vrazda!!!!!!!! Mrtvej zmr* dobrej zmr*! :-P







88
Tomek 12. 06. 2006 23:23

A zase ta stejná písnička o tom jak se dívčina rozešla s klukem protože si chuděrka už sním nerozuměla,nebo ho už nemiluje,atd.Prdlajs!!!Ženský jsou herečky a moc dobře vědí co dělají.Ne,že po rozchodu jako mávnutím kouzelného proutku potká někoho úplně jiného.Ta už ho totiž dávno má.Teď zbývá naplánovat rozchod tak,aby nebyla ona ta svině,ale musí najít důvod a když není tak ho s inscenuje!Začíná to jakousi pauzou-----(zrovna se mi něco rýsuje,ale pokud to nevyjde chci se vrátit.)-------a končí to slovy: můžeme zůstat kamarádi.------(zmizni mi z očí už Tě nechci vidět a hlavně mi tady nedělej žádný scény).Když to na Tebe tak pěkně ušila– proč to neoplatit nějakou pomstou?Zlo má několik podob a nejhorší je to,co se skrývá pod andělskou tváří.Dlouho jsem přemýšlel jak se své bývalce pomstím a nakonec jsem začal chodit ve značkových hadrech.Koupil si sportovní auto zkrátka snažil jsem se být in a jako perličku sbalil jsem její nejlepší kámošku.Když už jsem na pomstu přestal myslet,tak jí ten nový milenec poslal do pr….a nakonec skončila s nějakým troubou.Po čase jsem jí potkal a slušně pozdravil.Už jsem se na ní nezlobil proč taky.Jenže ona se se mnou bavit nechtěla,protože ženská i když Tě pustí k vodě tak nesnese,že Ty už zasouváš kolík do jiné díry.Zvláštní jak ty baby uvažují.

Reakce na komentář: pepa #94Načítám náhled komentáře...

89
nikola 19. 07. 2006 22:38

Reakce na Jossh #5Načítám náhled komentáře...: a co jsi te jedne holce provedl? :-)


90
bohink 27. 07. 2006 14:44

Reakce na Greentea #19Načítám náhled komentáře...: Reakce na Greentea #19Načítám náhled komentáře...: Také naprosto souhlasím že mě opustila kvůli tomu že jsi za to mohu jenom sám že jsem ji nedal to co potřebuji ale to jsem zjistil až teť, ale chybama se člověk učí.?Já jsem ji od začádku říkal že to jednou takhle dopadne. Já jsem její první bude chtít poznat někoho jiného ale ona prostě řekne že jiného nechce má mně a já jí stačím ,ejhle odjela do lázní a poznala někoho jiného po pěti letech jsem vážně uvažoval že si ji vezmu a založíme rodinu moc jsem jí ublížil jsem hulvát ale to člověku prostě leze na mozek když dotyčná to nepochopí a na konec jsme spolu 5 let .Teť jsem o ní přišel našla si tam šamstra s kterým je asi šťastná. A tímto se chci vás zeptat bude toho litovat vždy´t jsem sní chtěl děcko byla na mne hodá ale nemusela mě opouštět


91
Han_Z 30. 08. 2006 12:39

Reakce na MaE #3Načítám náhled komentáře...: To co je tady napsany je svata pravda, pomsta neni reseni…. jen tak pro ilustraci co se stalo me a taky jsem se nemstil :-) Predstavte si, ze moje holka po trech letech vztahu a jeden a pul roku spolecneho bydleni zacala ZA PRACHY s…t s tricetiletym zenatym nemcem co se jezdil na sluzebky…a nakonec mi rekla ze uz me stejne nemiluje a je se mnou jen ze soucitu…

Reakce na komentář: paja #92Načítám náhled komentáře...

92
paja 30. 08. 2006 12:52

Reakce na Han_Z #91Načítám náhled komentáře...: Tak to je docela krize. To bud rad, ze ses ji zbavil. Ja vzdycky rikam, ze zensky jsou pekny sv…, ale to my chlapy ostatne asi taky.


93
pepa 03. 09. 2006 14:13

ahojte jestli mate partu kamaradu a holek a chcete jednu tak nato zapomente protoze bi vas chtela ztrapnit prerd jinyma klukama me se to uz stalo a neni to nic prijemnyho.pepa


94
pepa 03. 09. 2006 14:14

Reakce na Tomek #88Načítám náhled komentáře...: nejaky holky sou pekny devky pozor


95
Babe 01. 04. 2007 12:11

Prave tady opet resime s holkama vztahy a co se tak v tydnu stalo, a moje spolubydlici nam vypravela takovy maly, bezvyznamny zazitek, ktery nas ale vsechny donutil premyslet… (jsem jedina, ktera z nich je Ceska, takze sem pisu za ni, v zadne jine reci zda se takovy super web neexistuje).
Chodila s klukem nekolik mesicu, pry se ale nemohl rozhodnout mezi dvema, tak ho nechala… Potkavaji se ale oba velmi casto i nadale (stejne doktorandske studium. Nedavno pila kafe, on si k ni prisedl, a po nekolika uvodnich frazich z niceho nic zacal vypravet o nejake holce, co ted prijela na 14 dni z Francie a pracuje s nimi, a ze s ni byl jeden den sam v laboratori a pracovali tam az do sedmi do vecera sami…;)
Kamoska pry vubec nevedela, jak zareagovat, proc ji to vypravi?? Ona ho sice defacto nechala, ale on byl mezi dvema, takze ma ted jednu, nemusi smutnit, nema potrebu se mstit!

A to je prave to jadro probelmu: Chapeme to spatne? Jde o pokus toho druheho zranit (pry ji to zranilo, takze zasah se povedl), nebo jen mel potrebu o sobe (a to te holce) mluvit? I kdyz tu ex treba uz nemiluji? Dotaz: resite takto panove potrebu pomsty nebo chlubeni pred svoji ex nebo to ma byt pokus o opetovne zaujmuti, abyste ji takhle dostali zpatky?

Cauky, ctyri holky!

Reakce na komentář: james #96Načítám náhled komentáře..., afi #97Načítám náhled komentáře...

96
james 01. 04. 2007 16:34

Reakce na Babe #95Načítám náhled komentáře...: Babe, já to takhle neřeším, a takovéhle řeči nechápu stejně jako Ty. To si fakt myslí, že když jí toto řekne, tak že se k němu zas vrátí? Pokud bych ji chtěl zpátky, nevím jakým způsobem bych to na ni zkusil, ale takhle ne.


97
afi 01. 04. 2007 21:28

Reakce na Babe #95Načítám náhled komentáře...: spravne jsou nejspis obe dve odpovedi. nemyslim, ze by ji chtel zpatky, ale nejspis ji chce zranit a taky se pochlubit, jakej to je borec a ze neni jediny na svete. coz je pravda;-)


98
low 04. 06. 2007 22:43

Hm a co treba delat kdyz se vase holka vykousne s nekym jinym pred vama a pak vas zasobuje smskama ze vas miluje?


99
Ash 05. 06. 2007 08:03

Vykou-co? :-D No možná to považuje za normální (ať už to znamená cokoliv). Asi si budete muset ujasnit co je a co není ve vašem vztahu normální, respektive žádoucí.


100
Doughle 18. 08. 2007 03:20

Co si myslím já? Nebude to nijak osilnivé psaní,ale chci,aby si to alespoň někdo přečetl… Zažil sem nevěru po 4 letech opravdového mileneckého vztahu zaaloženým na upřímnosti. Po půl roce sme se rozešli a po několika týdnech sem si uvědomil,že jí pořád mám rád. Že mi já žádná jiná nenehradí,mi bylo jasné hned i po nějakém čase… Před několika dnech sem ji plne otevrel srdce,ale ona,neví,jestli do naseho spolecneho vztahu jit znovu nebo ne? Ja chci a nezmeni to zadny prispevek od vas,ale rad bych si precetl vase nazory,kam az clovek ma byt moralne schopen zajit,aby ziskal zase lasku sve byvale pritelkyne??? Predem dekuju


101
Soleil 16. 10. 2007 10:24

Můj názor na článek.

Život takovej není, tohle je JEN teorie. Lidi se mstí navzájem, málokdo se k tomu přizná. A mstí se až by se člověk divil jak… A k tomu bodu " bála jsem se mu to říct , abych mu neublížila" – tak to je kráva a chlap idiot. A co když to ten druhej udělal schválně? Tady se zobrazují ty vztahy hrozně černobíle. Mezi tím je široký spektrum , lidi mají různý pohnutky, svoje osobní problémy a tak dále… Článek nic moc. není ze života. Je to jenom pokrytectví.


102
Next 13. 03. 2008 08:03

No, ja si tu mstu prave "uzivam". Zverejnovani mych nahatych fotek na netu, jejich zasilani na me kamarady, ocernovani atd atd. Byvaly je proste hajzl a ma docela hodne blizko k tomu, ze mi rupnou nervy. Rekla bych, ze to bude chtit pak pravnika. Pokud mate nekdo napady, jak to resit, tak sem s tim. :-)


103
Pavel 15. 05. 2008 15:18

Co uděláte zloději, když vám něco ukradne?
Plácnete ho přes prsty, pošlete na něj policii, dáte ho zavřít.
Co uděláte člověku který se před vás postaví a dá vám facku?
Tak mu jí přeci vrátíte, a cítite, teď jsme si fifty fifty.
Co uděláte, když vám někdo vrazí kudlu do srdce?

Reakce na komentář: Ash #105Načítám náhled komentáře...

104
Pavel 15. 05. 2008 15:19

máš pravdu


105
Ash 15. 05. 2008 16:45

Reakce na Pavel #103Načítám náhled komentáře...: Někteří lidé mstiví jsou, a někteří nejsou, je asi jedno jestli jde o peněženku, facku, nebo zradu.


106
R 16. 05. 2008 12:42

Nesouhlasím s článkem. Pomsta je pro mne to když ten co mi ukřivdil lituje svého činu a rád by to vrátil zpět. Vidí vlastní prohru a tuší že každé jiné vítězství neutěší trpkost porážky. Pomsta je pro mne to, že naplním všechny své ideály a touhy, které jsem měl a hlavně ty, které měla ona. Jenže s někým úplně jiným. Věřím v lásku, protože jsem miloval a věřím ve věrnost, protože sám jsem věrný.

Přidej komentář

Web je nyní kompletně uzavřen. Od této chvíle není možné přidávat žádné komentáře!

Další informace naleznete zde.