QARK.net — Ako komunikovať s ex-partnerkou?
Ako komunikovať s ex-partnerkou?

Ako komunikovať s ex-partnerkou?

NorwaizTo ako komunikovať pri balení dievčat, pri flirtovaní, vo vzťahu, už asi väčšina z vás vie. No a ako komunikovať s niekým, od koho ste dostali košom, alebo s niekým, komu ste dali, vie asi už málokto. Tak ako má takýto človek komunikovať s ex-priateľkou?


Základ je nekomunikovať!

Áno, dobre vidíte. Nekomunikovať. Aspoň najbližších pár mesiacov. To znamená: žiadne telefonáty, žiadne (náhodné) stretnutia, žiadne SMS, proste Vaša ex-priateľka musí pre vás prestať existovať (aspoň na určitú dobu). A prečo je takéto riešenie asi najideálnejšie?

Z jednoduchého dôvodu: pomôžete jej a pomôže to vám prestať na ňu myslieť, veď predsa by ste nechceli byť k nej pripútaný myšlienkami po celý zbytok života?!

Doba, ktorú by ste nemali komunikovať zo svojou bývalou nie je síce priamo úmerná dobe, ktorú ste boli s ňou, ale tieto dve doby sa navzájom ovplyvňujú.

Po dlhších vzťahoch (niekoľko mesiacov až rokov) je táto doba bez komunikácie niekoľko mesiacov (aspoň 3 až 4 mesiace), pri kratších to je omnoho kratšia doba. Samozrejme všetko závisí od každého osobnosti, ako sa vie s rozchodom vysporiadať a ako vie pochopiť určité veci a preto sa táto doba nedá stanoviť presne.

Na ex-priateľku sa nezabúda, len sa na ňu nemyslí!

Určite sa niektorý z vás snažíte nejakým spôsobom zabudnúť na svoju ex-priateľku a mnohým z vás sa to asi moc nedarí. Čo robíte zle? Nič. Len musíte pochopiť, že zabudnúť sa na ňu nedá! Dá sa len prestať na ňu myslieť! Veď keby ste na ňu zabudli, zabudli by ste aj na všetky tie pekné chvíle strávené v jej prítomnosti a teda zahodili by ste kus svojho života. A to dúfam, že nechcete?!

Tým, čo sa nedarí prestať myslieť na ex-priateľku, môžem povedať jedno:

Dajte si sami otázky.: Čo máte z toho, že na ňu stále myslíte? Potešíte ju tým? Budete šťastnejší? Vráti vám ju to naspäť? Nie! Skúste sa nad zamyslieť, a keď to pochopíte, váš čas na to, aby ste na ňu prestali myslieť, sa radikálne skráti! Verte mi!

Keď vás už nemiluje, nech si vás aspoň váži

Rozísť sa môže pár buď v dobrom alebo zlom. Vtedy dostáva každý z vás určitý status. Pri rozchode v dobrom väčšinou dostávate status „kamaráta“, v tom zlom prípade status „kreténa“ tzn. „nechcem ťa už nikdy vidieť. Obaja majú tento status v čase rozchodu zvyčajne rovnaký.

Ak máte to šťastie, že ste získali status „kamarát“, určite nechcete úplne zanevrieť na svoju ex-priateľku a nevadilo by vám ju opäť niekde stretnúť a podebatovať si s ňou. Veď i keď vás už nemiluje, tak nech si vás aspoň váži.

A kedy je tá správna doba začať opäť komunikovať? No práve vtedy, keď ste už prestali na ňu neustále myslieť a spomeniete si na ňu tak raz za mesiac. Vtedy sa už môžete kľudne s ňou stretnúť a prehodiť pár slov, alebo dokonca ísť spolu trebárs aj na kávičku, pretože už budete s tým vyrovnaný, budete v pohode, už pre vás nebude toľko znamenať, budete žiť už iný život a dokážete sa s ňou baviť o rôznych veciach, ktoré majú možno aj niečo spoločné s vaším bývalým vzťahom, no teraz už bez ujmy na vašich citoch.

Niečo na záver

Ak vám mám pravdu povedať, nikdy som sa nezamýšľal nad tým ako mám komunikovať s ex-partnerkou, možno, že aj preto, že som tieto veci, čo som tu napísal, robil automaticky, podvedome. Prišlo mi normálne, že po rozchode som s ex-partnerkou prestal úplne komunikovať napr. s mojou ex-partnerkou po rozchode som si prvý krát pokecal asi tak po 3 mesiacoch a to dokonca iba cez ICQ a v súčasnej dobe je to medzi nami fajn (obaja máme status „kamarát“).

No nie všetkým sa darí komunikovať s ex-partnerkou tak ako mne, a práve tým je tento článok určený a dúfam, že si niektorý z nich niečo z neho zoberú a pomôže im to v ich v partnerských vzťahoch a v živote samotnom.




(externí autor) Norwaiz | 06. 03. 2006 20:13 | Komentáře: 79 | ::Muži a ženy


Přidat článek do: [ linkuj.cz], [ jagg.cz], [ asdf.sk], [ del.icio.us]

Stáhnout článek jako [ PDF]
[ RSS komentářů] k článku

[ Napsat] komentář

Komentáře



2
chleba 06. 03. 2006 20:35

Myslím si, že na to, abys na ni mohl přestat ustavičně myslet je potřeba POCHOPIT její důvody rozchodu s tebou a ODPUSTIT jí, že to pěkný (váš vztah) tak rázně ukončila. I když na to pochopení je někdy potřeba čas a chladná hlava, a na to odpuštění možná ještě víc.


3
Heh 06. 03. 2006 20:37

Reakce na Nomusichere #1Načítám náhled komentáře...: Ja jsem zas alergickej na ty, co jsou alergicky na slovenstinu ;-)


4
Lukáš 06. 03. 2006 20:38

Reakce na Nomusichere #1Načítám náhled komentáře...: Mně slovenština nevadí, ale těch chyb… těch tam je tolik, že jsem častokrát musel jednu větu číst několikrát, abych pochopil její smysl :/. Jinak VELMI pravdivý článek :-).

Reakce na komentář: Qark #6Načítám náhled komentáře..., eFX #8Načítám náhled komentáře..., Norwaiz #50Načítám náhled komentáře...

5
nomad 06. 03. 2006 20:39

Reakce na Nomusichere #1Načítám náhled komentáře...: tak je nečti ty pako. kdo je na to zvědavý, na co jsi alergický?


6
Qark url 06. 03. 2006 20:46

Reakce na Lukáš #4Načítám náhled komentáře...: Klidně mi pošli korekci. Já se přiznám, že neznám slovenskou gramatiku, takže si nejsem s opravami jistý a chyby nevidím.

Reakce na komentář: Lukáš #9Načítám náhled komentáře...

7
eFX 06. 03. 2006 20:49

Reakce na Nomusichere #1Načítám náhled komentáře...: Wow. Som soknuty. Sprvu som si myslel ze sa tu objavi nejaka negativna reakcia na slovencinu, ale potom som si v dusi hovoril, ze snad na qarku sa nikto taky nenajde, ale ako vidim znova som sa sekol. Nexapem tvoj odpor k slovencine. Mne sa cestina aj slovencina velmi pacia. Su to oba velmi pekne jazyky. Dokonca sa mi cestina paci mozno aj trosku viac ako slovencina(vela slov v cestine je takyx, ktore sa v slovencine musia opisat celymi suvetiami). Rad by som vedel co ti na slovencine vadi. Ked ja som sxopny precitat cesky text bez problemov vacsinou tak nefiem preco by si nemohol precitat slovesky text ty? Si snad menej inteligentny? Ja dufam ze nie, tak sa plz vyjadri.

Reakce na komentář: Tomik #16Načítám náhled komentáře..., Norwaiz #50Načítám náhled komentáře...

8
eFX 06. 03. 2006 20:56

Reakce na Lukáš #4Načítám náhled komentáře...: Clanok som len tak zbezne prezrel vo Worde(viem, nie je to to najlepsie co som mohol spravit), ale moc som tam xyby nepostrehol. Skor sa mi zda zla formulacia podaktoryx viet. Ale clanok sa mi obsahovo paci.

Reakce na komentář: Norwaiz #50Načítám náhled komentáře...

9
Lukáš 06. 03. 2006 20:58

Reakce na Qark #6Načítám náhled komentáře...: Máš to na mailu ;-). Bylo tam strašně moc chyb v interpunkci (takže často nebylo poznat, co patří k sobě a co už ne) a pak ještě nějaký drobnosti..

Reakce na komentář: Qark #10Načítám náhled komentáře...

10
Qark url 06. 03. 2006 21:18

Reakce na Lukáš #9Načítám náhled komentáře...: Opraveno.


11
Klea 06. 03. 2006 21:24

Pěkný článek :-)
Je dobré se tohoto návodu zvládnout držet – ve vlastním zájmu ;-)


12
Milan 06. 03. 2006 21:46

Velice výstižný článek…


13
Darja 06. 03. 2006 21:49

mně se ten článek líbil a slovenčinu jsem překousala!,o) samozřejmě máš pravdu, všechno vyřeší jen čas. ty 3–4 měsíce jsou fajn, potom už by to měla bejt pohoda, pokud to teda neni tak moc silná láska. když i potom zjistíte, že v tom zase lítáte, tak to chce další (a delší) období půstu. jinak to nejde. pokud se k sobě teda nevrátíte, a to je asi ta šťastnější varianta,o)


14
Perrache 06. 03. 2006 21:49

Zatial sa to skor zvrhlo na jazykove okienko, ale pridam sa aj ja.
eFX, myslis, ze si zaujimavy, ked namiesto "ch" pises "x" a namiesto "v" "f". Na toto som zas alergicky ja.
Uz som pocul o ziakoch, ktori sa maju problem preorientovat a tymto sposobom pisu aj v skole napr. aj diktaty. :-)

Reakce na komentář: Darja #17Načítám náhled komentáře...

15
tark 06. 03. 2006 22:07

Pěknej článek, hodí se :-) Navíc, slovenština je příjemná změna a velice se mi líbí, možná proto, že jsem částečnej slovák, ale slovensky (mluvit) neumím, nicméně rozumět rozumím a jsem rád… Ještě jednou – příjemná změna po celým dnu češtiny a víc takových článků ;-)

Reakce na komentář: Norwaiz #50Načítám náhled komentáře...

16
Tomik 06. 03. 2006 22:13

Reakce na eFX #7Načítám náhled komentáře...:
Já jsem bych asi před měsícem na Slovensku a musím říci, že mám velmi podobný, ale obrácený pocit – slovenština mi připadá taková jemnější, libozvučnější. Možná to je ale způsobeno, tím, že jí moc neslýchám a češtinu děnně.

Každopádně jsou to oba velmi pěkné jazyky.

A velmi mě mrzí a v těchto chvílích se stydím za to, že jsem čech, že se najdou tací, kteří smýšlejí tak, jak smýšlejí… (Reakce na Nomusichere #1Načítám náhled komentáře...: ).

Jinak článek pěkný, díky za něj…

Reakce na komentář: ivanek #34Načítám náhled komentáře..., Norwaiz #50Načítám náhled komentáře...

17
Darja 06. 03. 2006 22:56

Reakce na Perrache #14Načítám náhled komentáře...: já jsem několikrát musela opravovat v diktátu psané vtipné blbje,o) nicméně mě velmi pobavila moje maminka, když mi asi před týdnem napsala sms "tak f kolik?", já jsem jí odepsala a ona na to "yasne",o)
(to jen na okraj…,o)


18
ed 06. 03. 2006 22:58

Reakce na Nomusichere #1Načítám náhled komentáře...: slovenstina je snad nejvic sexy jazyk, co znam (zejmena je-li vyslovovan krasnou rodilou mluvci).

s clankem souhlasim. jen chci dodat (v clanku je to trochu zakopane ve slove "zpravidla"), ze ne vzdy funguje ocejchovani podle mirumilovnosti rozchodu…

Reakce na komentář: Norwaiz #50Načítám náhled komentáře...

19
black_lemon 06. 03. 2006 23:19

Jen vic takovych clanku! Strankam to dodava pestrost a to se mi libi. Text je to pravdivy, jen co je pravda…


20
milosko 07. 03. 2006 00:37

Hmm, nechcem o slovenčine, ale k článku. Na vysokej som dostal kopačky po tri a pol roku. Teda v podstate sme sa na tom zhodli. Ale bývali sme spolu na izbe ešte ďalšie tri mesiace. Ako sa dalo nekomunikovať??? Bolo to safra ťažké, ale ostali sme kamaráti. Aj keď sme sa nezhodli v každej veci, ktorú sme spravili. Myslím, že je to skôr o ľuďoch, ako dokážu spolu komunikovať. Ja som dosť mierny človek a len tak niečo ma nerozhádže. Ani keď moja bývalá začala po mesiaci chodiť s jedným spločným známym. Chcela ma nasrať. Nepodarilo sa, tak ho nechala. Akurát som chalana ľutoval. Ale nekomunikovať je v podstate dobrý nápad, len občas nerealizovateľný.

Reakce na komentář: Norwaiz #51Načítám náhled komentáře...

21
Efda 07. 03. 2006 07:43

Clanek by si jeste zaslouzil doplneni ve stylu "Ako komunikovat s holkou, ktora me odmitla"

Idealni by bylo se s ni pokud mozno nevidat, ale nekdy to nejde.. napr. pokud je to kolegyne z prace nebo spoluzacka.
Jak se chovat? Delat, jako by se nic nestalo? Tvarit se znicene? Ukrivdene? Nebo ji jenom ignorovat a delat,ze ji nevidim? Je to tezky muset se divat denne na svuj neuspech.

Reakce na komentář: Aláh #29Načítám náhled komentáře..., Norwaiz #51Načítám náhled komentáře...

22
Pavel 07. 03. 2006 10:37

Reakce na Nomusichere #1Načítám náhled komentáře...: nesnáším české reakce na slovenštinu, tak to nečti když se ti to nelíbí, ale nekritizuj to!

Dobrej článek! Dal mi mnohé si uvědomit a přehodnotit! :-)
Díkes


23
clips&pins 07. 03. 2006 12:29

Ja s timhle clankem dost souhlasim. Obe strany potrebuji cas…
Btw. slovenstina je sexy!

Reakce na komentář: Norwaiz #51Načítám náhled komentáře...

24
Marek 07. 03. 2006 12:31

Zjišťuji, že to absolutně nekoresponduje se zkušenostma, které mám :-) …Pokud vás holka začne ve vztahu obelhávat, aby zamaskovala vztah s někým jiným, místo aby šla s pravdou ven a ještě z vás jak na to nějakou náhodou příjdete začne dělat hlupáka, tak tady už nic nezmůžete a je logické se rozejít. Každopádně představa, že bych se k ní po tom všem ještě hlásil, je pro mě nepředstavitelná. Nesnáším totiž ve vztahu lež, ať je pravda jakákoliv. Možná jsem až příliš hrdý, ale nedokážu ji ani pozdravit, natož se s ní dát do řeči, protože by mi stejně ani neodpověděla. A jak to vím? S jednou takovou ex-přítelkyní z dřívějška, na kterou asi nikdy jen tak nezapomenu, protože jsme spolu prožili mnoho krásného, nicméně rozchod byl ve zlém a teprve po 2,5 letech jsem se na jedné akci nakonec odhodlal jí vůbec pozdravit, přitom jejího pokukování si všimli i moji přátelé, tak jsem nakonec v dobrém úmyslu za ní přišel a pozdravil, no kdybych se radši kousnul do jazyka, protože tolik opovržení v její odpovědi jsem nečekal a nikdy dříve neslyšel. Zkrátka jsem ze sebe udělal hlupáka znovu. Takže tvrzení, že se dá vesměs rozejít v dobrém a když ve zlém, tak později komunikovat je poněkud naivní a to nemusíte být žádný hulvát ani hrubián, aby byl k takovému chování z její strany důvod, takže pro příště jsem už z takové snahy vyléčený…

Reakce na komentář: randomraul #28Načítám náhled komentáře..., stancza #32Načítám náhled komentáře...

25
Lewis 07. 03. 2006 14:42

Chápu Tě, ale co kdyby si za ten rozchod mohl Ty?

Reakce na komentář: BERmaestro #27Načítám náhled komentáře..., Marek #30Načítám náhled komentáře...

26
Mawe47 07. 03. 2006 15:50

Ja tomu memu odpustila, ze me nechal, protoze sem pochopila jeho duvody… i kdyz to bylo smskou kdyz sem mela 40 horecky…Tak mesic mi bylo fakt mizerne, ale pak sem si i polozila otazky: Potešíte ju tým? Budete šťastnejší? Vráti vám ho to naspäť? Nie! a v tom okamziku to bylo fajn.
Pochopila sem, ze divat se dozadu neni dobre, protoze bych mohla prehlednout neco, co me ceka a v podstate az na ten krizovy mesic se potkavame a vztah mame ted moc pekny

Reakce na komentář: Norwaiz #52Načítám náhled komentáře...

27
BERmaestro 07. 03. 2006 15:56

Reakce na Lewis #25Načítám náhled komentáře...: vsaď se že si stejně myslí že si za to mohl ty :-)


28
randomraul 07. 03. 2006 15:58

Reakce na Marek #24Načítám náhled komentáře...: pod tohle se podepisu. Taky si myslim, ze ti co tvrdi, ze jde zustat kamaradem..NEJDE, protoze takove kamaradstvi stejne casem vysumi. Budeme to delat jen z duvodu naklonnosti a nevim ceho vseho (snad mozna i tajneho doufani, ze se vrati). Otazka je proc bych mel zustavat kamaradem a ztracet v podstate cas s nekym kdo ho nemini ztracet se mnou. Odpustit?? Otazkou je zda by ona odpustila nekdy mne. Jsou veci, ktere se odpousteji a veci, ktere se neodpousteji! Kdyz se se mnou holka rozejde a zacne chrapat s jinym, tak to nejde odpustit! Nikdy. Budte chlapi a plivnete na ni az ji potkate, tak jak ona kdysy plivla na vas.

btw. byvalka byla slovenka a slovencina je super ;-)

Reakce na komentář: ivanek #35Načítám náhled komentáře...

29
Aláh 07. 03. 2006 18:23

Reakce na Efda #21Načítám náhled komentáře...: No to by mě taky zajímalo. Já se musím ještě 3 měsíce ( do maturity ) dívat den co den na ni jak se ošahávají s "přítelem" ….

Reakce na komentář: Efda #31Načítám náhled komentáře...

30
Marek 07. 03. 2006 18:38

Reakce na Lewis #25Načítám náhled komentáře...: Takže podle tvojí logiky bych se jí vlastně za to jak se zachovala měl ještě omluvit :-)
Ono vlastně za každý rozchod může nakonec chlap jak to tak ve svém okolí pozoruji, vždyť ony to s náma myslí tak dobře, to jenom mi jsme málo tolerantní nebo už slepý? :-)
Nevím jak ostatní, ale já zásadně rozděluji lidi na dobré přátele a známé, ale přes veškerou snahu bych ex-přítelkyně nemohl zařadit do té první skupiny…ono rádoby kamarádství mi připomíná jak ženy s oblibou po rozchodu říkají "budeme kamarádi", (že by výčitky svědomí?),ale už jaksi zapomínají na význam slova kamarádi, což jsou lidé, kteří mají k sobě úctu a věří si, což tady už nějak nelze.

Reakce na komentář: Lewis #33Načítám náhled komentáře..., ivanek #36Načítám náhled komentáře...

31
Efda 07. 03. 2006 18:57

Reakce na Aláh #29Načítám náhled komentáře...: Tak to mas jeste horsi nez ja, akorat vim, ze ma pritele, ale s nim ji denne nevidim, asi bych se z toho musel zblaznit.


32
stancza 07. 03. 2006 19:04

Reakce na Marek #24Načítám náhled komentáře...: já můžu za sebe říct, že nekomunikovat s ex jde přestože jste třeba i kolegové v práci a vidíte se denně. sice jsem to byl já, kdo to ukončil, ale bylo to jen kvůli tomu, že ona na to buď neměla dost odvahy nebo upřímnosti (bé je správně) a tak když vás někdo tahá za frňák, nejde to vyřešit jinak. ale řekli jsme si to u kafe, v klidu, z očí do očí. zprvu mě to hodně bolelo, nemyslel jsem, že by byla schopná se stýkat s někým jiným. já to ze svého pohledu prostě nedokážu pochopit. prostě buď s někým chci být anebo nechci. nevím, tohle asi půjde vždycky mimo mě. a přesně tak, jak mi předtím byla její přítomnost příjemná, tak se mi teď hnusí jakýkoliv kontakt s ní. pozdravím ji, když potřebuji něco pracovního, tak s tím problém nemám, ale je pro mě krom toho úplně průhledná. nad esemeskou, že ji to mrzí a někdy se mi za to nemůže ani podívat do očí už se jen usmívám, protože už jí nevěřím ani slovo. výsledkem je, že se jen víc a víc utvrzuji v přesvědčení, že ten rozchod byla vlastně pozitivní událost. ona si mě nezaslouží :-)


33
Lewis 07. 03. 2006 21:46

Reakce na Marek #30Načítám náhled komentáře...: No ale co kdybys zato opravdu mohl? Jako třeba já! Byl jsem na ní zlej (fakt… ) a teď na ten vztah vzpomínám jak na pohádku…


34
ivanek 08. 03. 2006 08:01

Reakce na Tomik #16Načítám náhled komentáře...:
Ja teda jako nevim, ale snad ma onen pisatel uplne prvniho prispevku pravo na vlastni nazor, ne? A ma pravo ho verejne vyjadrit! Vy s tim muzete nesouhlasit, ale to je tak jediny, co s tim muzete delat. Nejaka typicky ceska, silna slova nejsou v tuto chvili na miste!

Reakce na komentář: Ash #39Načítám náhled komentáře..., Tomik #67Načítám náhled komentáře...

35
ivanek 08. 03. 2006 08:07

Reakce na randomraul #28Načítám náhled komentáře...:
Rika se…FORGIVEN, BUT NOT FORGOTTEN…a to se sem podle mne tedka nejvic hodi…

Reakce na komentář: randomraul #38Načítám náhled komentáře...

36
ivanek 08. 03. 2006 08:18

Reakce na Marek #30Načítám náhled komentáře...:
No, tak nejak…ne nadarmo se rika, ze z vlastnich chyb lide obvinuji kohokoliv a cokoliv, jen ne sebe :-(
Snazim se toho vyvarovat, ale ne vzdy se mi to dari.

A k tem zenskejm…to je jasny, ze to vodnese chlap dycky jako vinik! Znam to z vlastni zkusenosti…ikdyz na zacatku sou vostatni zensky na moji strane, tak s kym vic chodej holky na kafe atd.? …samozrejme, ze s zenskejma…a i s tou JEDNOU KONKRETNI…no a je jasny, ze to s ni probiraj a ji neda velkou praci je presvedcit, ze chlap je krivak, byl zlej, hnusnej atd. Vi, co ji jako zensky nejvice vadi, tak naznaci, ze se to stalo…no a ty ostatni uz se ponalu chystaj k honu na "carodejnice" :-(
Namisto toho, co by treba vyslechly i verzi druhe strany a srovnaly, co je pravdy na tom, co jim jejich kamaradka napovidala. Ale ono je mnohem pohodlnejsi verit a po nicem se dal nepidit. Tohle maximalne nesnasim – zenska v sobe nema dost uprimnosti a odvahy, aby to rekla chlapovi a je fakt snadny to vyblejt kamaradkam, pro ktery se pak ten chlap na zaklade jednostrannych informaci, stane odsouzenihodnym! No hruza…


37
ivanek 08. 03. 2006 08:35

Kdybyste znali moji "situaci"…asi to sepisu a hodim to sem…ikdyz nevim, jestli se sem tak dlouhej prispevek vejde…ale moc by mne zajimal nazor lidi tady

Ve zkratce…ona i ja…stejnej rocnik, stejnej studijni kruh ve skole…takze minimalne na cvikach ji vidam porad. Uz tri mesice zadna komunikace…prehlizi mne jako vzduch, lidi, se kterejma sem se driv bavil (samozrejme zensky) se mi tak nejak vyhejbaj (za to s ni jsou takove kamaradky, jako nikdy) a kdyz se jich na to primo zeptam, reknou, ze se mi to zda. Kdyz rikaj rady typu "kdyz Te ignoruje, iggnoruj ji taky", ty ja proste odmitam – domnivam se, ze je to velmi nedustojne a sme prece snad oba dospeli lide! Proste mne neskutecne se*e, ze vztah neni uzavren, ukoncen…proste nic…a ja na to potrebuju dat nejakou tu "pecet"…abych mohl jet dal, jak pravi klasik, "močálem černým kolem bílých skal"

Tak co vy na to? Mam se vubec namahat s psanim te cele "historie" ?

Reakce na komentář: Ash #40Načítám náhled komentáře...

38
randomraul 08. 03. 2006 09:15

Reakce na ivanek #35Načítám náhled komentáře...: hmm, mozna se to rika, ale nevim kde. Ja na to mam nazor takovy jak jsem napsal. Nebudu ztracet cas s nekym kdo ho nechce ztracet se mnou. Proste nektere veci v zivote jsou UNFORGIVEN. A dotazy od ni (smskou..) jestli jsem v pohode atd…co na to rict? Nic..plivnout, protoze nic jineho chudera holka nezaslouzi. Ony si snad mysli, ze jsme nejaci nebozaci, kteri budou skakat z mostu zatimco se ony tahaji s nekym jinym jen proto, aby dokazaly ze na to maji..Budte trochu chlapi!! (nerikam, ze toto plati vzdy, ale ve vetsine pripadu, ktere se tady zminuji ano. Ne ve 100% za to muze zenska, ale rekl bych ze v 90%).


39
Ash 08. 03. 2006 09:23

Reakce na ivanek #34Načítám náhled komentáře...: Je prima, že máš svůj názor :-) Pisatel prvního příspěvku nic takového ovšem nemá. Dokonce s ním ani díky tomu nelze souhlasit/nesouhlasit.
Neeee, nechci žádný slovenský články! Jsem alergickej na slovenštinu!
To není názor. Stejně jako není názor "Nechci jíst špagety, nemám rád špagety." Nemohu dokonce říct ani to, že autor nemá pravdu. Nemohu přece tvrdit, že CHCE slovenské články, nebo že NENÍ alergický. Názor by byl např.:
Myslím, že na Qark.net by nemělý být slovenské články, protože já jsem na slovenštinu alergický.
S tímto už lze polemizovat. Například mohu říct, že jsem opačného názoru, protože Qark.net čte i dost Slováků.

Myslím, že když někdo vybleje na web nějaký svůj problém nebo komplex, je trochu předčasné hned tvrdit, že takový člověk má názor, nebo že na něj má dokonce i právo. Je tedy zcela na místě použít jak říkáš "typicky ceska, silna slova" a poslat autora tam, kde měl zůstat. Až bude mít autor názor, nechť odtamtud přijde a vyjádří se.

Takže když přijdu někam, kde bude moje hypotetická ex-partnerka a ta začne křičet "Neeeee, nechci tady Ashe! Jsem alergická na hlas Ashe!" Tak to není názor, který by měla – bůh chraň – i právo (uf!?) všem prezentovat. Ono by to totiž mohlo jednoho i urazit. Je to jen její vlastní demonstrace toho, jaký je ona chudák. Nikoliv názor.

Reakce na komentář: tomekk - najlepsi logik :-) #56Načítám náhled komentáře..., ivanek #59Načítám náhled komentáře...

40
Ash 08. 03. 2006 09:33

Reakce na ivanek #37Načítám náhled komentáře...: kdyz Te ignoruje, iggnoruj ji taky", ty ja proste odmitam – domnivam se, ze je to velmi nedustojne a sme prece snad oba dospeli lide

Myslím, že určitou chybu děláš právě v tomto. Opravdu bys ji měl ignorovat. Jestli váš rozchod nedokáže rozumně překonat, tak ji k tomu nemůžeš nutit proto, že "je přece dospělá". Když na to nemá, nemůžeš ji nutit.

Jestli o Tobě něco šíří, můžeš si s ní zkusit promluvit (jednou a naposled), aby to nedělala, ale cokoliv nad rámec tohoto je chyba, která se ti zůročí.

Můžeš si na ní taky postěžovat nějaké kamarádce, no ale to je taková žabomyší studená válka.. to není nic pro chlapy :/

Reakce na komentář: Ash #41Načítám náhled komentáře..., ivanek #60Načítám náhled komentáře...

41
Ash 08. 03. 2006 09:36

Reakce na Ash #40Načítám náhled komentáře...: postěžovat na ni, nikoliv na :-D
Další překlepy ani nekomentuji :-D Budu si muset zvětšit font :-D


42
Evča 08. 03. 2006 10:17

Ahoj Norwaiz. To je fajn, že niekto také čosi píše, lebo ja sama by som sa asi neodhodlala. S tým, čo som si prečítala som sa stotožnila na 100%, je v tom kus pravdy a životnej skúsenosti.
Želám ti veľa chuti do písania, lebo nepísať, to by bola veľká škoda (pre nás ostatných).
Čawky

Reakce na komentář: Norwaiz #58Načítám náhled komentáře...

43
jawo 08. 03. 2006 10:23

prosim vas poradte mam jeden problem, chodil som s mojou byvalou skoro dva roky mali sme sa ze fakt radi a naraz znicoho nic mi dala kopy, ja som sa stoho nevedel fakt ze dlho dostat a ona hned za tyzden zzacala chodit s niekym inym a prave vcera sa snou ten chalan rozisiel a hned mi pisala ze za vsetko sa mi ospravedlnujeaa tak, ze nevie co ma robit preplakala cely den a ze ci by sme sa nemohzly ku sebe vratit. a neviem co mam robit, ako mam ju stale rad ale odvtedy co spolu nechodime sme v zlom rozisli takze sme boli na seba hnusny a teraz zrazu hned by sme mali byt dobry? podla mna sa to neda a neviem ze ci mam to snou skusit znovu alebo nie, bojim sa keby som jej dal sancu takze ze zase ma tak slame ako pred par mesiacmi a potom zase sa nebudem vediet stoho dlho dostat, tak vas prosim o radu

Reakce na komentář: Smaky007 #44Načítám náhled komentáře...

44
Smaky007 08. 03. 2006 10:59

Reakce na jawo #43Načítám náhled komentáře...: No tak na tohle ti řeknu jediný – byla na tebe hnusná – to znamená,že když teď přileze jako pejsek,tak jí to vrať,taková za to prostě nestojí… Řekni jí do očí,že nejseš hračka,která se dá zahodit a pak si jí znova vzít,protože nová se rozbila… Taková za to nestojí… Jseš chlap,tak jím buď… Protože kdyby jsi jí dal šanci,tak to nejspíš skončí zase stejně… Kdepak,to nedoporučuju… Jen ať hledá…

Reakce na komentář: jawo #45Načítám náhled komentáře...

45
jawo 08. 03. 2006 11:13

Reakce na Smaky007 #44Načítám náhled komentáře...: no presne nad tym rozmysla a prave asi 5min som dovolal s jej kamaratkou nech mi vybavi snou stretko a presne jej to vratim a este hnusnejsie ako mne, ako mam ju este trosku rad ale fakt nebude si somnou robit co chce, aku urcite mi jej bude luto ale nech zazije to co som zazil ja :-O)

Reakce na komentář: crusader #46Načítám náhled komentáře...

46
crusader 08. 03. 2006 12:00

Reakce na jawo #45Načítám náhled komentáře...: Proc hnusneji? To si o tobe bude myslet, ze jsi hysterickej. Vrat ji to chladnokrevne, bez emoci. Rekni ji, ze je ti bez ni fajn a ze to nehodlas menit.

Reakce na komentář: jawo #47Načítám náhled komentáře...

47
jawo 08. 03. 2006 12:08

Reakce na crusader #46Načítám náhled komentáře...: ako vtomto mas pravdu, uz som si zvykol bez nej takze uvidime :-) ale tak vies ty nevies ako mi ublizila vies


48
jawo 08. 03. 2006 12:15

ale ako rozmyslal som ze mozno sa dame dokopy ale ze taky tyzden ju odkoopnem ako handru nech sa citi tak ako som sa citil ja


49
Jura 08. 03. 2006 13:02

Mno, odpustit, nebo neodpustit?
Po 3,5 letech (listopad 05) se se mnou rozešla přítelkyně (Byla to moje první velká láska – no po pravdě skoro "první manželství", protože jsme spolu 3 roky společně žili) – poslední půlrok to začalo ve vztahu skřípat (já si samozřejmě myslel, že je to něčím jiným), no a při vhodné příležitosti (po pobytu v nemocnici) jsem dostal "kopy" – samozřejmě z toho ze začátku totálně v hajzlu, ale hlavně mně zajímalo proč??? Chyb jsem nadělal ve vztahu dost (přílišná fixace, nedostatek empatie, přehnaná žárlivost, lenost…), nic méně ona taky nebyla zrovna dokonalá. První její zdůvodnění – "Je to kvůli tomu, jaký jsi a jak se ke mně chováš" (vzal jsem si to k srdci a začal o sobě uvažovat, pracovat na sobě, učit se dělat věci, které bych nikdy předtím nečekal, že zvládnu (třeba ulkízet, vařit … :-) … čas běžel, má snaha zlepšit se a přátelé mi pomohli dostat se z největších sraček a pak to přišlo: Začaly prosakovat inforamce o tom, že "snad" něco má s jedním z mých nejlepších přátel no a na vánoce jsem od ní dostal poslední dárek – PRAVDU – začala k němu cítit něco už před půl rokem, ale snažila se prý s tím bojovat, jako, že to přejde atd. No jenomže nepřešlo a tak její láska ke mně pomalu ale jistě slábla a k němu sílila. No a jak jsem byl v nemocnici, tak konečně měla čas, aby si uvědomila, že už ke mně skoro nic necítí a skončila to. Po několika dnech začla chodit s ním. No ale abychom se dostali k jádru problému:
Dokázali byste jí to odpustit? Můj pohled je (teď po čtvrt roce) následující – jediná věc, kterou bych jí mohl odpustit je to, že ze mně půl roku dělala vola a přitom už cítila něco jiného. To, že mně nechala – v pořádku, pokud ve vztahu už nebyla spokojená – není co řešit – na lásku musí být VŽDY DVA! Co byste si mysleli na mém místě?
Ještě by mně zajímala jedna otázka:
On patřil mezi mé nejlepší přátele, mohl jsem se na něj plně spolehnout, věděl o mně (a mém vztahu) docela hodně věcí a když se naskytla možnost (můj rozchod), tak s ní začal chodit – tzn, že mně (aspoň podle mého názoru) "vymněnil za ni". (Pokud vás to napadlo, nejednalo se o žádnou pomstu, nikdy jsme si nic neudělali) – dokázali byste mu tohle odpustit?
Doufám, že jsem vás moc nenudil a někdo zareagujete…
Dík :-) Jura

Reakce na komentář: crusader #54Načítám náhled komentáře...

50
Norwaiz 08. 03. 2006 14:03

Reakce na Lukáš #4Načítám náhled komentáře...: Reakce na eFX #8Načítám náhled komentáře...:
V prvom rade sa Vám všetkým musím ospravedlniť za štylizáciu viet, zlé použitie interpunkčných znamienok a v poslednom rade za gramatické chyby (aj keď ich tam bolo fakt minimum-spôsobené používaním nespisovných "slangových" výrazov). A slovenčina mi nikdy nešla :-) Nabudúce sa to už dúfam nestane, ovšem neviem či ešte bude nejaké to "nabudúce", potom čo som mojou slovenčinou odradil Qark-ovi zopár čitateľov českej národnosti;-)
Mrzí ma, že ste museli niektoré vety čítať viackrát aby ste pochopili pointu, no vedzte, že je to aj kvôli tomu, že som človek zložitý a teda aj píšem dosť zložito;-) Ale na druhú stranu si myslím, že inteligentný čitateľ sa povznesie na menšie nedostatky a ocení možnú kvalitu článku a zoberie si z neho niečo, čo bolo aj mojím cieľom, aby ho mohol využiť v živote a nie len napísať síce "pekný" článok ale pritom nepoužiteľný.
Reakce na eFX #7Načítám náhled komentáře...: Reakce na tark #15Načítám náhled komentáře...: Reakce na Tomik #16Načítám náhled komentáře...: Reakce na ed #18Načítám náhled komentáře...:
Bol som upozornený na možné výhrady voči slovenskému jazyku samotným Qark-om, no čakal som, že to bude omnoho horšie, ale dopadlo to celkom dobre :-) Síce ešte nie je koniec a možno sa tu nájde niekto ďalší, kto sa s nami podelí s jeho relevantným komentárom typu: "Neeee, nechci žádný slovenský články! Jsem alergickej na slovenštinu!" :-)
Mne slovenčina osobne moc nevonia a ani čeština, ale nechávam si to pre seba, v češtine pozerám v filmy, čítam české titulky, učím sa z dokumentov, manuálov písaných v českom jazyku, a som rád že naše jazyky nie sú príliš rozdielne, pretože to prináša mnoho výhod.


51
Norwaiz 08. 03. 2006 14:04

Reakce na milosko #20Načítám náhled komentáře...:
V článku som sa mohol tiež venovať aj situácií, keď nekomunikovať proste nie je možné, no nejaký ten návod ako na to by sa veľmi ťažko písal, pretože podmienky, aspekty rozchodu, prostredie a hlavne individuality sa veľmi líšia a nejaký všeobecnejší návod by bol asi k ničomu.
Inak naproste súhlasím s tebou, že keď nie je možnosť nekomunikovať, tak všetko vlastne závisí na ľuďoch ako dokážu komunikovať medzi sebou.
Reakce na Efda #21Načítám náhled komentáře...:

No nepoznám podmienky za akých si sa rozišla a aký máte "status". Ono to závisí od toho či ešte niekde v kútiku duše dúfaš, že by ešte niečo medzi vami mohlo byť alebo či naozaj chceš na ňu zabudnúť?!
Osobne, keby sme mali obaja status "kamarát" a nemal by som na výber a musel by som sa s ňou stretávať tak by som určite zvolil komunikáciu v prevažnom štýle "ako keby sme ani nikdy spolu nič nemali" a bavil by som sa s ňou ako človek s človekom, ktorý spolu niečo spolu zažili ale je to už za nami a každý žije svoj život. Ale musím podotknúť, že to chce silnú osobnosť a chuť sa zamyslieť nad tým a ujasniť si všetky veci týkajúce sa ex;-)
Čo považuješ za svoj neúspech? To, že ťa nechal kvôli inej? Alebo to, že ťa už nemá rád?
Keď si do toho vzťahu dala všetko, dávala si lásku a všetko čo k tomu patrí a predsa ťa opustil, tak si nemyslím, že to je tvoj neúspech, ale toho druhého, on je ten kto zlyhal!!!
A nemyslíš, že vo vzťahu sú na šťastie i nešťastie dvaja?!
V určitých prípadoch treba rozchod brať ako výhru a nie ako neúspech, a možno je to aj tvoj prípad. Len treba sa nad tým zamyslieť a porovnať si o čo si prišia a čo si tým získala. Niekedy je toho čo získaš viacej ako toho čo stratíš! Možno to znie divne, ale niekedy to fakt tak je!

Reakce na clips&pins #23Načítám náhled komentáře...: I keď v nadpise článku to nie je napísané, samozrejme to platí pre obe strany, ale keďže je to web hlavne pre mužské pokolenie tak je článok napísaný pre jednu stranu;-)


52
Norwaiz 08. 03. 2006 14:04

Reakce na Mawe47 #26Načítám náhled komentáře...:
Už som si myslel, že som jediný, ktorý to tak praktizuje a ktorému sa to darí;-) Vidíš?! Keby si si tie otázky položila skôr, mohla si sa skôr vyliečiť;-) Milujem happyend-y :-)


53
veselkocka 08. 03. 2006 14:17

no neviem ako vsetci na to reagujete ale ja viem ze sucastou tohto clanku som aj ja pretoze som
EX


54
crusader 08. 03. 2006 14:42

Reakce na Jura #49Načítám náhled komentáře...: Psal jsi, ze to byl jeden z tvych nejlepsich pratel, tzn. ze ti jeste nejaci zbyli a z neho uz je ted jen jeden z tvych znamych, ktery vedel o tvem vztahu dost na to, aby toho dokazal zneuzit. Takze se na nej v*ser a na ni taky. Tady se neda nic odpustit. Najdes si jinou holku a jineho kamose.


55
Richi 08. 03. 2006 15:06

Jo jo Slováci vědí jak na to :-)


56
tomekk - najlepsi logik :-) 08. 03. 2006 16:16

Reakce na Ash #39Načítám náhled komentáře...:

Ty si to poplietol. Vlastne si to povedal naopak. Nemozes priradit pravdivost/nepravdivost nejakemu normativnemu tvrdeniu resp. nazoru.

Ak poviem:
Qark ma rad spagety. Moze to byt vyrok pravdivy alebo nepravdivy.

Ale ak poviem nazor (normativny sud):

Myslim si, ze Qark ma rad spagety. Co na tom moze byt pravdive alebo nepravdive? (Nie vzladom na to, co si myslim, ale vzhladom na to, ci ma Qark rad spagety.) Ak si to myslim, neznamena to, ze to tak je. Takze aka pravdivost pri nazoroch?

Reakce na komentář: Ash #57Načítám náhled komentáře...

57
Ash 08. 03. 2006 16:55

Reakce na tomekk - najlepsi logik :-) #56Načítám náhled komentáře...: Logik asi jsi, ale smysl toho co jsem chtěl říct Ti teda unikl :-D :-D

Kdyby Nomusichere řekl "nemám rád špagety", je to věru výrok, který lze zkoumat z hlediska pravdivosti (to máš naprosto pravdu), ale já jsem se vyjádřil takto: cituji:
nemohu dokonce říct ani to, že autor nemá pravdu
…nemohu nikoliv z hlediska výrokové logiky, ale prostě proto, že já mu věřím (on to jistě ví líp než já). Řekl něco, co je pravda, a také něco, co nejspíš nikoho nezajímá :-D Nazvěme to nezajímavým provokativním výrokem.

Kdyby řekl názor "myslím, že všichni lidé by měli jíst špagety, protože já je mám rád", tak to je jeho velmi zajímavý názor, a já ho
…nehodlám zkoumat z hlediska pravdivosti, to mi >laskavě< nepodsouvej :-D
… ale mohu říct, že si myslím, že lidé, kterí špagety neradi, by neměli být povinni je jíst. Což je zase můj názor, a už je o čem se bavit, a třeba z toho vyjde nová koncepce přirozeného stravování nebo tak něco :-D

Pár dalších příkladů:
Mám rád kočky. (nezajímavý výrok)
…aha, ok, beru na vědomí, a co jako má bejt?
Nemám rád slovenštinu. (nezajímavý výrok)
…aha, ok, beru na vědomí, a co jako má bejt?
Slovenština by na tomto blogu být neměla, protože slovensky neumím. (zajímavý názor)
…ana, no podle mne měla, protože je tu i dost Slováků a pokud jde o Tebe, myslím, že si časem zvykneš.

Takže jsem nic nepopletl, jen jsme se nepochopili. Ještě že nejsi moje ex-partnerka :-D

Reakce na komentář: tomekk #66Načítám náhled komentáře...

58
Norwaiz 08. 03. 2006 19:30

Reakce na Evča #42Načítám náhled komentáře...:
Ahoj Evča.
Za všetko môže Qark.net! Keby nebolo neho, asi nikdy by som nenapísal nejaký článok a vonkoncom nie básne. Tento blog (web) mi veľmi pomohol, pomohol mi zmeniť moje postoje k láske, k životu a atď. A viem, že tá zmena bola pozitívna. Možno aj preto som chcel aj ja prispieť niečím aby som zase ja pomohol druhým.

Píšem pretože sa chcem s Vami podeliť o môj názor, moje skúsenosti, a môj pohľad na danú tému tak ako to robí aj Qark (aspoň si to myslím), a myslím si, že niektoré myšlienky, ktoré mám vo s svojej gebuli by mali väťší úžitok, keby nezostávali len v mojej gebuli :-)
Páči sa mi jedno motto (beží aj na Discovery Channel) a znie: We need to share our imagination", A podľa toho sa aj riadim…


59
ivanek 08. 03. 2006 21:57

Reakce na Ash #39Načítám náhled komentáře...:
No, Ashi, kdyz jsme uz u toho, tak jak muzes takle rict, ze ja nazor mam :-)?

Myslim, ze to spis beres ve stylu, ze to kolega vyjadril ne prave vhodnym a kultivovanym zpusobem. Proste nazor ma, ale s tim jeho projevenim uz je to horsi :-)

Ale o tom jiz zadna…nic nevyresime.

Jinak k tomu clanku ve slovenstine – sem z te posledni generace, ktera si pamatuje jeste neco slovenstiny z televize (vyrustal sem na serialu Dempsey a Makepeace, kde ten slovensky dabing fakt sedel – v cestine je to vopruz), ale je neco jineho slovenstinu slyset a neco jineho cist – mne to docela dela problem a musel sem si nektere casti cist treba petkrat, abych prisel na jejich smysl. Ale dyz tady budu kricet, jak mne to sere, tak mi to stejnak nepomuze a este budu za debila a xenofoba :-)…takze asi tak

Reakce na komentář: Ash #61Načítám náhled komentáře...

60
ivanek 08. 03. 2006 22:17

Reakce na Ash #40Načítám náhled komentáře...:
No takze…komunikovat semnou odmita – ani mne nezdravi, takze tudy zatim cesta nevede.

A co se kamaradek tyka…tak z toho sem vylecenej! Bylo jim svereno neco, o cem sem tak nejak automaticky pocital, ze to zustane duverne…ale nezustalo…a dusledkem toho je, ze se mnou ona jiz od Vanoc nemluvi – zaclo to tim, ze si odemne nevzala vanocni darek. Tim mi dost ublizila, protoze at uz se stalo, cokoliv, takovou vec bych ja zadny zensky neudelal, ale to je fuk uz tedka.
Proste ji bylo vykdákáno to, co nebylo urceno jejim usim a jeste to bylo samozrejme vygradovano…jejich sdeleni bylo prijato onou slecnou za univerzalne platne…samozrejme, neobtezovala se mne zeptat, co je na tom pravdy.
Takze takle sem dopad se dvema kamaradkama, o kterejch sem myslel, ze jim muzu verit.
Treba dneska…sedime na prednasce…poslucharna s kapacitou tak 150 lidi…a chce jich tam tak 300 :-) takze kazdej drzi misto znamejm atd. Sedim…vedle mne misto…pak jedna z tech udavacich slecen – rikam, jestli jeste nekomu drzime flek a ona, ze ji zavola, jestli pride. Prej jo…tak ji budem drzet misto. Sem si rikal, tak uvidim, jestli si vedle mne sedne…nebo jestli se soupne cela rada o jedno misto a ona si sedne na kraj.
Dyz dorazila, tak rikam ty slecne vedle, ze se teda posuneme o jedno misto…a vis, co ona? Presedla si vedle mne…a ji pustila na to sve puvodni, mezi ni a dalsi kamaradku. A dyz sem koulel vocima, este se smala jako krava a ptala se, co prej mi jako je!
Ja vim, ze reknes, ze je to nedustojny a zabomysi…a je to tak…ale neskutecne mne to vytocilo :-( Uz sem pomalu vic nasranej na ty slepice kolem ni, nez na ni samotnou!

K tomu, ze bych ji mel ignorovat – mne je to hrozne proti srsti – neumim v tak uzkym kolektivu jednoho cloveka z nej naprosto "chirurgicky eliminovat"…kdyz ignoruju ji, tak tim automaticky castecne ignoruju i lidi komunikujici s ni…coz je tak pulka studijniho kruhu a vetsina z tech, se kterymi jsem si velmi rozumel (nebo se mi to aspon tedy zdalo)…no a tim se rozpada komplet celej kolektiv – coz mne obzvlaste mrzi, protoze to je v mem studiu snad prvni skolni parta, ktera mi pride fakt v pohode.
No a nez tohle, taxe radeji tech lidi vsech stranim – nechodim na oslavy, pokecy atd. protoze vim, jak na hovno to tam zase bude…hlavne, ze se me ptaj, proc prej s nima najednou nikam nejdu – zrovna ty lidi, kery tu situaci znaji a samozrejme sou na jeji strane :-(

Je to vskutku slozita situace…ale k vyreseni nedojde, protoze sem sam, kdo to chce resit…a jeden clovek je v tomhle malo…na to sou potreba dva. No a tim, ze ji bohuzel musim vidat pravidelne ve skole ani nevim, jaxe to v sobe srovnat a prestat to resit…kdyz to vlastne ani vyresene neni :-(

Reakce na komentář: Ash #63Načítám náhled komentáře...

61
Ash 08. 03. 2006 22:48

Reakce na ivanek #59Načítám náhled komentáře...: Můžu říct, že máš názor, neboť jsi napsal, že podle Tebe má pisatel pravo na vlastni nazor, což jest Tvůj názor.

Samozřejmě máš recht, jde o to jak se to vyjádří.


62
ivanek 08. 03. 2006 23:06

aha…tak to jo :-)


63
Ash 08. 03. 2006 23:43

Reakce na ivanek #60Načítám náhled komentáře...: Aha.. tak to jsem s těmi kamarádkami trefil hlavičku na hřebíček, co? Jak to tak čtu, vůbec Ti nezávidím.

Povím ti fórek. Vystoupiv z tramvaje, šinu si to takhle v okolí Staroměstské směrem k Městské knihovně. Ujdu blok a rozhlížím se, kudy se mám vlastně vydat, protože prakticky vždy tam jezdím metrem, které má výstup o jeden blok jinde, nežli je tramvajová zastávka, což i rodilého Pražáka dokáže zmást.

Jak se tak rozhlížím, vidím taťkovu kolegyni z práce. Dáme řeč, no a já abych navodil přátelskou atmosféru povídám, že ji rád vidím, že jsem zrovna vylezl z tramvaje a že jsem se zrovna rozhlížel, kudy se vydat nejkratší cestou k Městské knihovně, že většinou jezdím metrem, tak jestli "je to tamhle". Ona že jo, pak ještě podebatujem a rozloučíme se.

Při první příležitosti se od mamky se dozvím: "tátova kolegyně v práci říkala, že prý Ti musela radit, žes nevěděl, kde je Městská knihovna".

Nevím, jestli je teď ze mne u taťky v práci nekulturní barbar, který neví, kde je v Praze Městská knihovna :-D, ale jako fór mi to připadá dobrý. Je to přesně "za dobrotu na žebrotu".

A hlavně je to tak neskutečná blbost, že nechápu, že se tím někdo vůbec může zabývat. Nicméně si umím dobře představit, jak něco důležitějšího může projít podobným soukolím ústa ucho ústa ucho a ve výsledku mít fatální následky.

Já vím jen to, co jsem řekl té kolegini. Co ona řekla taťkovi a co taťka mamce, to už nevím.

Podstatné je, že mamce stačilo, když jsem jí řekl něco jako že rozdíl mezi "vědět kde je knihovna" a "vědět kterým směrem je knihovna" je asi jako mezi fialkama a svíčkovou a tím se věcem vrátil původní smysl.

Proto je asi důležité, aby člověk, kterému se "něco donese" si uměl ověřovat informace. Nejlépe u zdroje, nebo ala zpravodajci "z druhého nezávislého zdroje". Pokud to neudělá, je to jeho osobní pochybení.


BOHUŽEL, PROTI CHYBÁM DRUHÝCH JSME často ZCELA BEZMOCNÍ.


Pokud máš pocit že jsi v právu, a nic jsi zlého jsi neudělal, tak bych si na tvém místě asi rozdělil "přátele" na dvě grupy. 1) ti co mě podrazili a 2) ti co jsou v tom nevinně. S těmi prvními bych se nebavil, dokud se mi neomluví (prostě misto "budeme někomu držet místo" bych mlčel a na případnou výzvu z její strany se jen zeptal, jestli se mi chce omluvit, v opačném případě at mne laskavě nechá napokoji. Těch lidí, kteří udělali "chybu" není tolik, aby ses bez nich neobešel. Se zbytkem se můžeš bavit normálně, jen by měli vědět, že ty 1–2 ex-kamarádky už nejsou tvými kamarádkami, takže už jim nedržíš místo, nebavíš se s nimi o volných místech a tak podobně…

Prostě bych si udělal nové poválečné rozdělení světa, a to důsledně dodržoval. V opačném případě by zemne asi byl brzo "dobrák blbeček", kterej se baví s každým, a to včetně těch, co ho maj za debila.

Ona ta zeď asi jednou padne, lidi jsou zvědaví, takže nakonec třeba vyštouraj i jak to vlastně bylo doopravdy, ale nejde to hned teď. Protože si "lidi ještě nerozumí".

Jestli Ti nějaká holka ublížila, opravdu s ní nemusíš nic řešit. Ani komu kdo kde drží místo. Fakt nemusíš.

K tomu, ze bych ji mel ignorovat – mne je to hrozne proti srsti.
No to je Tvůj problém. Prostě si vyber – buď Ti nic neudělala, tak ji neignoruj, nebo Ti ublížila a to tak že hodně, tak ji ignorovat můžeš. Jestli to nedokážeš, Tvůj problém a dobře Ti tak.

A zadruhé bych se nenechal vytáčet svými vlastními experimenty. Když na to nemáš, tak neexperimentuj ;-) Experimenty jsou nečekanými výsledky snad dost pověstné..

GL

P.S. Samozřejmě Tě lituju, žes ještě nezjistil, že co nechceš aby se profláklo, to si musíš nechat pro sebe. To je zcela univerzální poučka. Něco jako "automaticky předpokládat" to je jako ruská ruleta. Takhle se v životě hazardovat nedá.


64
kettty 09. 03. 2006 08:52

MAM OPACNY PROBLEM.PRITEL SE SEMNOU ROZESEL.JSME SPOLU SPJATI PRACOVNE,JE PRO MNE TEZKE TUTO SITUACI RESIT.KOMUNIKOVAT MUSIME.JINAK SCHVALUJI NEKOMUNIKACI.CLOVEK SI UCHOVA HRDOST.SARKA


65
black_lemon 09. 03. 2006 13:50

Reakce na Nomusichere #1Načítám náhled komentáře...: Neeee, nechci žádný slovenský články! Jsem alergickej na slovenštinu!
Tento vyrok navrhuji na nejkomictejsi vyrok roku. Haha

Reakce na komentář: tomekk #66Načítám náhled komentáře...

66
tomekk 09. 03. 2006 18:47

Reakce na Nomusichere #1Načítám náhled komentáře...: Reakce na Ash #57Načítám náhled komentáře...: Reakce na black_lemon #65Načítám náhled komentáře...: Mas pravdu :-) Tomuto komickemu vyroku chybalo zdovodnenie a na to sa potom neda reagovat. :-)


67
Tomik 09. 03. 2006 22:14

Reakce na ivanek #34Načítám náhled komentáře...:
Ale samozřejmě, že má pisatel 1. komentáře právo na vlastní názor, já mu jej také nijak neberu, naopak prezentuji názor vlastní a pouze podotýkám, že mě mrzí jakou formou svůj názor dal najevo. Upřímně – lze takovýto názor prezentovat i daleko slušnější formou.

Howgh.


68
mladá Slovenka 13. 03. 2006 00:14

odpustila by som, ale trvalo by to asi sakramentsky dlho. take vecis priatelmi sa stvaju úomerne casto a poznam jedneho, ktory je velmi nestatsny z toho, ze tak prisiel o priatela. ale na druhej strane, tu damu urobil viac stastou (v tomto pripade), vzal si ju za zenu a ma s nou deti.byvaly zanevrel na nu, na neho. chapem, ale…


69
Fix hymlhergot 14. 03. 2006 21:55

Koukam strla se tu debata a nak se mi to nechce cist… Clanek dobry, a rozhodne lepsi jeden takovyhle slovensky nez deset clanku ceskych od cloveka co si rika Oki98…


70
Gi 15. 03. 2006 17:00

Peknej clanek – sice nesouhlasim s casti Zaklad, ale s tim dalsim naprosto. Nikdy jsem nepochopil lidi, co se vzajemne vyhybali a nezdravili na ulici, kdyz spolu predtim byli. Dost casto je to neprijemne i pro spolecne pratele – koho kdy kam pozvat a koho ne… brrr


71
marek 18. 03. 2006 12:11

Teraz mi prosim poradte, odisla odo mna priatelka, boli sme zasnubeny, zili sme spolu 3roky v jednej domacnosti, zacal ju balit jeden kolega v praci a ona sa do neho zalubila, ale su spolu len v praci a inak ona chodi rovno domov k mame, on jej len vola alebo pise, uz je tri tyzdne prec, odisla zo dna den, od vtedy sa mi snazi vyhybat, len obcas mi posle daku kratucku sms, alebo tak, teda ja jej napisem a ona mi obcas odpovie,ona ma este u mna vsetky veci, od pocitaca po oblecenie, kuchynske spotrebice, nic si nezobrala, ja ju velmi milujem, mali sme nadherny vztah, co mam robit?

Reakce na komentář: John #72Načítám náhled komentáře..., Volverine #73Načítám náhled komentáře...

72
John 18. 03. 2006 12:49

Reakce na marek #71Načítám náhled komentáře...: Zkus si přečíst
http://www.qark.net/clanek/jak-ziskat-holku-zpatky
i komentáře…


73
Volverine 25. 03. 2006 13:41

Reakce na marek #71Načítám náhled komentáře...: Everything needs time and patience!!! :-)
To že s Tebou nemluví, Ti dost tíží celou situaci – to Tě určitě už napadlo… ale také to může znamenat, že udělala něco, za co se Ti nemůže podívat do očí a proto tohle se stalo to, co se stalo… Tím, že se budeš řídit větou: Everything needs time and patience!!! se můžou stát akorát dvě varianty:
1. Její euforie z toho, že potkala někoho jiného opadne a pak si uvědomí, že udělala chybu…
2. Nebo ve vašem vztahu bylo něco, kvůli čemu už nemá důvod se k Tobě vracet a s tím už asi neuděláš v této situaci vůbec nic…
A nebo se tou větou neřiď pak jí můžeš zkusit uhánět, tak dlouho, dokud jí nezlomíš a nevrátí se k Tobe a nebo si jí přestaneš všímat a třeba jí to zlomí též a bude jí zajímat, co se děje a tím získáš šanci vyzkoušet některou z taktik http://www.qark.net/clanek/jak-ziskat-holku-zpatky
Taky se Ti může stát, že v prvním případě se jí úplně zhnusíš a v druhém případě si řekne, že už Tě asi nezajíma nebo že už si se s tím asi smířil a bude spokojeně žít s tím druhým :-)
Nejhorší v životě je volba, která Ti ho může celý změnit :-)


74
sokrates 03. 04. 2006 10:57

Jak by som si zanadaval sakra do …. ehm no HELP ja uz fakt nechapem tento svet co je ako ja viem ze mi iste poradite ze mam ist von a osukat 10 jinych holek ale to fakt nejde no ja som asi nejaky nevyliecitelny pripad sorry ja viem uz som to tu milion krat riesil ale teraz je to uplne nieco ine. Tak zacnem od zaciatku niekde v jak perzit rozchod okolo februara 2006  je nieco co som tu riesil proste jak sa na mna vysrala babenka a nasla si druheho typka a bleskurychle snim zacala spavat a teraz mi tvrdi ze jej snim uz nieje tak dobre ako jej bolo so mnou(co som jej hovoril uz v tedy ze to sama uvidi) no a dnes si mame konecne vratit veci lebo sme zili v podstate ako v manzelstve ved to poznate. No problem je v tom ze ma za tie 3 mesiace nijaka zena neoslovila takym sposobom ako ona. No proste mam pocit ze ani ona sa z toho nevie dostat a ja uz totalne, myslim ze by som jej dokazal aj odpustit to peklo co mi sposobila lebo mi to v podstate dalo nieco. Ja fakt neviem uz ste niekto take nieco zazili ze by ste tak velmi niekoho milovali a aj ked by to bolo velmi bolestive tak by sa dali opet do kopy a dopadlo vsetko dobre??? Alebo som iba totalne naivny a mam to nechat tak?
Dik a baj

Reakce na komentář: Norwaiz #75Načítám náhled komentáře..., (-: :-) #76Načítám náhled komentáře...

75
Norwaiz 08. 04. 2006 21:07

Reakce na sokrates #74Načítám náhled komentáře...:
Hmm. Zažil som, nevrátil som sa, i keď neraz som nad tým rozmýšľal, i stále má to láka. Ale som toho názoru, že zlepované vzťahy nemajú dlhú budúcnosť.
Nepoznám podrobnosti tvojho rozchodu tak skúsim všeobecne.
Dôležité je si uvedomiť, prečo sa váš vzťah zrútil. A z toho musíš vychádzať a musíš usúdiť či fakt naozaj má zmysel sa vracať k niečomu čo sa rozpadlo na základe nejakej veci. Treba si tiež uvedomiť, či sa dá tá vec, čo vás rozdelila nejakým spôsobom "opraviť", "ospravedlniť"…
Človek musím byť niekedy aj zlí, keď nechce sám trpieť. Ty nie si hračka, s ktorou sa môže kedy hrať a kedykoľvek ťa môže odhodiť a kedykoľvek sa s tebou môže opäť hrať. Ide tu aj trocha o tvoju česť.
A tiež by si mal prestať porovnávať svoju bývalú z potenciálnymi partnerkami. Každá žena je iná, každá ťa niečím iným zaujme, ale keď budeš hľadať všetky chyby na nich, tak hodne dlhú dobu si nenájdeš partnerku. Treba si otvoriť srdce do korán, a snažiť sa nájsť a zobrať si všetko to pozitívne, čo na potenciálnej partnerke je a z toho čerpať a na tom si zakladať. A aj tak aká je tvoja potenciálna partnerka spoznáš až po dlhšej dobe.
V uliciach pobehuje toľko veľa squelých dievčat, a omnoho lepších od tvojej bývalej, ani nevieš, len treba otvoriť oči a svoje srdce a dať im šancu. Nič viac.


76
(-: :-) 04. 05. 2006 19:09

Reakce na sokrates #74Načítám náhled komentáře...:
Já jsem to samé jako ty, po více jak 3 letech jsem se rozešel s přítelkyní. Našla si jiného a skočila do toho rovnýma nohama :-( Já chci aby byla šťastná, ale strašně mi to ubližuje, pořád jí miluji. Spoustu věcí tak ještě zhoršuji. Její přítel žárlí a ona ho miluje >> ona se trápí, protože on je smutný a já se trápím že ona je smutná, prostě naprosto bezvýchodný. Uvažuji, že se jí ztratím ze života, ale to bude konec našeho kamaráctví a to já nechci, netušim co mám dělat. Jiné holky mě neoslovují, jsem v tom až po uši. Zajímalo by mě jak to zkončí ??
Přeji ti hodně štěstí, ať už s tvou bývalou přítelkyní tak hlavně s tou novou (možná to bude právě ta bývalá) :-)

Reakce na komentář: Daves #77Načítám náhled komentáře...

77
Daves 04. 05. 2006 19:30

Reakce na (-: :-) #76Načítám náhled komentáře...: uplně ji vymaž ;-) uplně …. bez kamaradství skoro … nebo můžete byt kamaradi kteří se nebudou vůbec stykat :-)


78
Andy 24. 12. 2006 21:38

Hm hm, tak na to přestat komunikovat jsem přišel sám, horší bylo se k tomu odhodlat, protože zvlášť na začátku po rozchodu je člověk ještě zamilovaný, ukřivděný a smutný a rád by s ní ještě mluvil, viděl ji a tak. Ale to je ubližování sám sobě….


79
Mimi 28. 12. 2006 23:42

myslim si ze clanok ma cosi do seba, ale kazdy nech uvazi po svojom. niekto status kamarat a este lepsie kedze sa poznate doverne dal by som status "best kamarat" by ste mohli spolu aj cosi podniknut, no nie kazdy je taky chapavy ale niektory kamarati, kamosky to velmi dobre vedia pochopit…
Pre all co su sami: DRZTE SA LUDIA, kaslite na vztahy co boli, je to tazke aj pre mna po 6 rokoch ale zijeme novy zivot, a prichadzam na to ze kusocek slobody na kratsiu chvilku ma cosi do seba !! Zite pre danu chvilu a pamatajte si, ked mas sancu chop sa jej pretoze dalsia uz v zivote nemusi prist!

Přidej komentář

Web je nyní kompletně uzavřen. Od této chvíle není možné přidávat žádné komentáře!

Další informace naleznete zde.