QARK.net — Hledání holky pro vztah
Hledání holky pro vztah

Hledání holky pro vztah

Každý se pokouší hledat si spřízněnou duši, se kterou mu bude fajn, bude s ní trávit svůj čas, prožívat s ní nezapomenutelné zážitky a milovat ji. Jenže hodně lidí brzy zjistí, že naplnit tuhle představu je poměrně obtížné a nalezení té pravé se jim nevede. Někteří se vzdávají hned po pár nezdarech, další to zkouší déle, ale nakonec většinou otráveně stagnují a odkojeni romantickými filmy čekají, až zasáhne pan Osud a přihraje jim do cesty nějakou holku, přesně podle jejich představ. Jenže smůla. Takhle to v životě, až na pár výjimek, opravdu nechodí.


Pokud máte pocit, že hledat nemá smysl, protože se to stejně nedaří nebo jste z nezdarů otrávení, zkuste se zamyslet sami nad sebou. Je totiž jisté, že něco děláte špatně.

Přílišné upnutí k cíli

Asi nejčastější problém tkví v tom, že když se odhodláte k akci, tak se k cíli moc upínáte. Sami se stresujete tím, že nikoho nemáte a musíte si konečně někoho najít. Potom se vám samozřejmě hůř hledá, protože máte obavy, abyste si to nezkazili a „zase nebyli sami“.

Zkuste brát balení spíše jako seznamování s novými lidmi a jako zábavu. Neupínejte se na výsledek. Je hloupost někam jít a říkat si, že si tam už musíte konečně někoho najít. A stejně hloupé je vidět v každé holce okamžitě svoji potenciální partnerku. Ne nadarmo se říká, že ta pravá přijde, když to budete nejméně čekat. Ale není to proto, že by se na vás zčistajasna usmálo štěstí, ale proto, že budete maximálně v pohodě a bez očekávání, a dáte té holce šanci.

Nulová šance a přehnané nároky

Nedat druhému šanci je další častá chyba, vedoucí k nezdaru. Holka se vám líbí, ale jak s ní máte něco víc mít, umíte vymyslet desítky výmluv. Určitě někoho má, jistě je na peníze, určitě bude hloupá a další podobné výmluvy, které ze sebe dokážete vysypat kdykoliv se k něčemu schyluje. A pokud se už s holkou začnete bavit, většinou na ní hledáte chyby, místo toho abyste s ní opravdu komunikovali a dali jí šanci. Často máte pocit, že dopředu „víte“ jaká je a jak to skončí a potom se v tom už jen utvrzujete.

Uvědomte si, že lidé nebývají vždy takoví, jací se vám napoprvé zdají a pokud ano, lze je částečně vychovat k obrazu svému. Stejně tak, jako se vy přizpůsobujete partnerce a odstraňujete ze svého chování to, co se jí nelíbí, tak i ona se přizpůsobuje vám. Pokud vám něco vadí, lze to většinou později vyřešit a nemá cenu, kvůli tomu někomu ihned dávat minusové body a končit předčasně hru.

Hledání holky na vztah bývá mnohem horší, než sehnat nějakou jen na sex. Rozdíl je nejčastěji dán právě těmi vašimi požadavky, které bývají v případě vztahu nesmyslně přemrštěné a chcete jejich splnění ihned.

Ideální partnerka neexistuje, v lásce jde o kompromisy a vzájemnou souhru. Až se vám bude příště holka líbit, jen si s ní nezávazně povídejte. Nebalte ji, netestujte ji otázkami a neberte ji hnedka, jako vaši budoucí manželku. Jen se spolu bavte. Potom si s ní dejte schůzku druhý den a uvidíte, že všechno bude lepší.

Špatná volba místa

Stává se, že hledáte lásku hlavně na diskotékách a v klubech a nemůžete tu pravou najít. Tahle místa jsou sice dobrá na seznamování, ale horší na opravdové seznámení. Navíc si musíte uvědomit, co opravdu chcete. Pokud nechcete chodit se studentkou, dá rozum, že ji nebudete hledat na vysoké škole. Když hledáte nekuřačky, nechoďte je balit na diskotéku a zábavy. Když hledáte dvacetileté holky, nechoďte si pro ně do domova důchodců.

Asi se teď usmíváte a klepete si na hlavu, ale vzpomeňte si, kolikrát jste hledali na špatném místě a pak jste se divili, že tam nejsou takové holky, jaké byste chtěli.

Ze své zkušenosti mohu říct, že nejideálnější místa jsou ta úplně obyčejná. Zastávky, autobusy, tramvaje, metro, ulice a místa vašich koníčků a zájmů. Sice to chce sebrat víc odvahy na oslovení, ale pokud to vyjde, máte lepší šanci někoho najít než třeba na výše zmiňovaných diskotékách, kam se lidé spíše chodí nezávazně pobavit a odreagovat, než hledat skutečné vztahy.

Ubíjející nezdary

Hodně lidí si nezdar strašně připouští a zveličuje. Nedávno si mi stěžoval jeden kamarád, že za poslední měsíc oslovil pět holek a nebylo to k ničemu. Takže další už oslovovat nehodlá, protože to nepřináší žádný užitek. Považte, celých pět holek za měsíc a on na tom postavil základy své jisté životní smůly! Musel jsem se mu šíleně smát, jak seděl v koutě a stěžoval si, že ho žádná nechce a že jich je plno zadaných. A tohle přesvědčení vybudoval na pěti pokusech, u kterých se už po prvním nezdaru beztak tvářil otráveně. A co je nejhorší, místo aby se z těch nezdarů poučil a přemýšlel o nich, hodil všechny další holky do stejného pytle a ten nahoře pořádně zavázal.

Ono nezáleží na tom, kolik holek vás odmítne. (Při Velkých testech mě za jediný den odmítlo i víc holek, než mého kamaráda za měsíc.) Záleží jen na tom, jestli si z toho dokážete něco dobrého vzít.

Víte, co hledáte?

Pokud máte přehnané nároky a plno holek vám nesedí, měli byste si stanovit pravidla a svůj ideál si přesně definovat. Jinak na dívkách jen hledáte chyby a přitom sami přesně nevíte, co byste chtěli.

Doporučuji si sepsat lovecký seznam a v něm se potom zaměřit pouze na první tři místa. Ta jsou klíčová a měla by obsahovat nejdůležitější vlastnosti, které od partnerky očekáváte. Vytvoříte si tak ucelenou představu, která vám pomůže v rozhodování a zároveň zjistíte, jaké požadavky nejsou významné.



Kdo hledá, najde. Jenže ono to chce opravdu hledat, ne to jen párkrát zkusit a potom toho nechat s pocitem, že být sám je jednodušší a lepší, protože stejně nemáte naději najít kvalitní partnerku. Každý si může najít partnera, jen se nesmí spoléhat pouze na Osud, něco pro to sám udělat… a dát lidem šanci.




Už delší dobu se chystám provést Velký test, který se však nebude zabývat tím, jak holku sbalit, ale zaměří se na to, jaká je šance někoho sehnat pro vztah. Vyzkouším různá prostředí, a uvidíme, jak dopadne. V dubnu to celé sepíšu a přinesu výsledek.

Qark | 03. 03. 2006 13:37 | Komentáře: 76 | ::Jak na ženský


Jak na ženy, jak s nimi a jak bez nich.


Líbil se vám tento článek? Pomohl vám a nebo vás alespoň pobavil?

Potom si jej můžete s dalšími 49 články, rozdělených do kategorií Příprava na balení, Balení, Rande, Vztah a Rozchod, zakoupit knižně pod názvem Ulovte si ji aneb Jak na lásku například v knihkupectví Eruditus a udělat tak radost nejen sobě, ale i autorovi.





Přidat článek do: [ linkuj.cz], [ jagg.cz], [ asdf.sk], [ del.icio.us]

Stáhnout článek jako [ PDF]
[ RSS komentářů] k článku

[ Napsat] komentář

Články a fotografie z tohoto webu je zakázáno kopírovat a přidávat si je na svoje blogy, či kamkoliv jinam, bez mého písemného souhlasu!

Komentáře


1
Dee 03. 03. 2006 14:12

pekny clanok ….. si to asi vytlacim :-)

Reakce na komentář: raul #46Načítám náhled komentáře...

2
pif 03. 03. 2006 15:49

bude taky moznost necim prispet? :-) rad bych se nejak vyhecoval a zkusil jit do ulic ;-). Pokud teda mas nejakou blizsi ideu, o co pujde.

Reakce na komentář: Qark #10Načítám náhled komentáře...

3
pif 03. 03. 2006 15:49

mluvil jsem o velkem testu…


4
sinner 03. 03. 2006 18:10

Peknej clanek…jenom hrozne moc obecnej :-(
Postradam nejake konkretnejsi veci – to, co v nem je, myslim kazdy vi a uvedomuje si to…horsi ovsem je, jak to "uvest do praxe" :-)

Reakce na komentář: Qark #8Načítám náhled komentáře...

5
Monty 03. 03. 2006 18:14

Bylo by jistě zajímavé vědět, jakým způsobem se "otloukávají" ostatní. Existuje nějaký průzkum znalostí a zkušeností mužů se základními "životními rituály"?, tj. s balením, hledáním partnerky, ženěním, zakládáním rodiny? …
Jakým způsobem objevujeme co dělat a jak postupovat? Přicházíme na to sami od sebe? Jsou tací, kteří mají ty schopnosti vrozené? Učil je to někdo? Mají všechno vyčtené z knih nebo odpozorované? Anebo za vším stojí prosté zkoušení, znova a znova? … to poslední mi přijde asi nejreálnější. Sám zakladatel této metody – velký Jára Cimrman – by jistě mohl vyprávět, kolik pokusů-omylů jej stálo nalezení "holky pro vztah". ;-) (I když, nejsem si jistý, zda se mu to vůbec podařilo, protože v historických spisech o žádné jeho přítelkyni není byť jediná zmíňka. I ti nejlepší holt mohou prohrát svůj souboj s časem a nestihnou na světě zanechat své následovníky. :-) )


6
Denny 03. 03. 2006 19:07

Dobej článek a i page pokračuj Qarku


7
sem 03. 03. 2006 19:37

100% souhlasim se sinnerem,povědomí o teorii ma většina.. praxe je o něčem jinym :-) a o ni jde předevšim;-) >>příklady<<

Reakce na komentář: Qark #8Načítám náhled komentáře...

8
Qark url 03. 03. 2006 19:41

Reakce na sinner #4Načítám náhled komentáře...: Reakce na sem #7Načítám náhled komentáře...: Vždyť na konci článku JE odstavec, který říká, že provedu praktický test a výsledek zveřejním za měsíc. :-)

Reakce na komentář: sinner #12Načítám náhled komentáře...

9
sem 03. 03. 2006 19:43

jinak samozřejme dobrej članek :-)


10
Qark url 03. 03. 2006 19:51

Reakce na pif #2Načítám náhled komentáře...: No přidat se může každý. Cílem testu je najít si holku, pro vážný vztah. Má to jen jednu podmínku, zveřejnit první tři body svého loveckého seznamu, aby bylo vidět podle čeho jsi vybíral a jak se ti to nakonec povedlo. (že se může seznam a výsledek lišit, není na závadu)
Zatím nevím, jak bude Test prezentován, ale pravděpodobně se pokusím vysvětlit prakticky body, které jsem tady sepsal a podám zprávu o tom, proč mi to a to nevyšlo, či na čem a proč jsem skončil. Samozřejmě bude zveřejněn i počet oslovení a neúspěšných rande.

Reakce na komentář: sinner #12Načítám náhled komentáře..., pif #15Načítám náhled komentáře..., Zvedavec. #16Načítám náhled komentáře..., Jossh #69Načítám náhled komentáře...

11
norwaiz 03. 03. 2006 19:53

no na tento článok som čakal dosť dlho..idem si ho konečne prečítať..


12
sinner 03. 03. 2006 20:19

Reakce na Qark #8Načítám náhled komentáře...:
Jasne Qarku, to beru v potaz – u tehle pripominky jsem nemel prave na mysli ten prakticky test…spise nejake rozsireni one teorie…detaily a podrobnosti :-) Proste si nemuzu pomoct, ale ten clanek mi pride celkem jako mlaceni jiz prazdne slamy, cimz se Te nechci nijak dotknout :-)

Reakce na Qark #10Načítám náhled komentáře...:
Ke zminovanemu "praktickemu testu" – nemyslim si, ze je mozne takhle "testovat" pri natolik vazne veci jako je chtit holku na dlouhodoby vztah – to prece neni jako dyz chce clovek nakou prefiknout, nebo se "jen" zkusmo seznamit. Pokud na to mas "zaludek a nervy", tak nic proti – ja takovej nejsem a celkem by se mi to i pricilo, ale soufam, ze aspon tem slecnam das zretelne a vcas najevo, ze si z nich vlastne jen delas legraci (nebrat doslova)…protoze i kdyz s muzes hajit tim, ze to je "test" nebo "vyzkum", stejne nekomu muzes ublizit, pokud nebude vedet, na cem je.

Reakce na komentář: Qark #13Načítám náhled komentáře...

13
Qark url 03. 03. 2006 20:47

Reakce na sinner #12Načítám náhled komentáře...: Máš pravdu. Ten článek je ale hlavně takový teoretický úvod k tomu připravovanému praktickému testu. Je to shrnutí častých chyb a zamyšlení se nad možným řešením. Napadlo mě, že má pro mnoho lidí smysl i sám o sobě, proto vyšel zvlášť a byl zařazen do sekce Jak na ženský.

Mimochodem, na tom Testu bude nejlepší, že půjde o opravdové seznámení! Žádné testování pro pobavení, ale vážné hledání. Takže si z žádné legraci dělat nebudu, jen sepíšu, jak to probíhalo ;-)

Reakce na komentář: sinner #14Načítám náhled komentáře..., pif #15Načítám náhled komentáře...

14
sinner 03. 03. 2006 21:03

Reakce na Qark #13Načítám náhled komentáře...:
To znamena, ze tvrdis, ze nemas zenskou a timhle chces nejakou najit?
Tak jen asi pozor na to, aby se to nezvrhlo v nejaky "seznamovaci orgie", aby nedoslo k urcite devalvaci celeho toho…


15
pif 03. 03. 2006 21:11

Reakce na Qark #10Načítám náhled komentáře...: to je zajimave, ze bych taky zacal? :-) hm hm :-) asi jo covece :-)

Reakce na Qark #13Načítám náhled komentáře...: ze by se qark rozesel s ted uz byvalou pritelkyni?


16
Zvedavec. 03. 03. 2006 21:52

Reakce na Qark #10Načítám náhled komentáře...: Qarku, ty jsi momentalne bez partnerky, cili bys beztak hledal, nebo se pro sve ctenare tolik obetujes? :-)

Reakce na komentář: Ash #17Načítám náhled komentáře...

17
Ash 03. 03. 2006 22:05

Reakce na Zvedavec. #16Načítám náhled komentáře...: Jasně, Qark pro své čtenáře udělá cokoliv, třeba si najde druhou holku :-D


18
LSN 03. 03. 2006 22:50

Hmmm hodne zajimavy, ale prijde mi to jako ze skolky :-)


19
OKi98 03. 03. 2006 23:22

Hlásím se do testu.

Požadované vlastnosti (jsou pořád stejné):
 – krásná dáma s dobrou postavou
 – záliba ve sportu
 – vysoká sebedůvěra
 – moudrost
 – samostatnost
 – smysl pro humor
 – trochu namyšlená
 – prsa nechávám náhodě :-).

Čas testu: nadcházející týden
Místo testu: ulice a kluby v Brně

Reakce na komentář: Georg #20Načítám náhled komentáře..., Zvedavec #22Načítám náhled komentáře..., Hydr0gen #23Načítám náhled komentáře..., Qark #26Načítám náhled komentáře...

20
Georg 03. 03. 2006 23:48

Reakce na OKi98 #19Načítám náhled komentáře...: Kdyby tam nebyl ten první bod, tak bych měl podezření, že se jedná o chlapa ;-)

Reakce na komentář: matejcik #21Načítám náhled komentáře...

21
matejcik 04. 03. 2006 10:33

Reakce na Georg #20Načítám náhled komentáře...: jojo, hlavně podle těch prsou :-P


22
Zvedavec 04. 03. 2006 18:28

Reakce na OKi98 #19Načítám náhled komentáře...: A jak si prisel na to, ze by takovahle zenska potrebovala chlapa? :-)


23
Hydr0gen 05. 03. 2006 10:37

Reakce na OKi98 #19Načítám náhled komentáře...: Oki si asi nevsiml slova "vztah"… :-D

Reakce na komentář: Ash #25Načítám náhled komentáře...

24
twi 05. 03. 2006 10:52

Qarku, musím říct velice dobrý článek. Dá se říct, že se vším souhlasím. Jinak chápu i tvého kamaráda, který po 5 pokusech zabalil všechny holky do jednoho pytle a udělal uzel. Já jsem provedl něco podobného…viz. níže :-)
Patřím do kategorie lidí kteří si našli po dlouhé době novou přítelkyni.

Lovecký seznam zněl:
– pěkná normální holka (tzn. žádná modelka, tu už jsem měl)
– musí být upřímná
– samostatná
– prsa v normě ani velký ani malý
– zadeček pěkný :-)
– optimistka
– inteligentní

Myslím si, že lovecký seznam nebyl náročný. Prostě normální obyč. holka, která je pro každou srandu… Místo hledání byly kluby, obchodní centra v Brně :-) MHD nejezdím, takže tohle sem byl nucen vynechat… Lovecký seznam byl sepsán před rokem a půl. Cca po necelým roce hledání jsem to vzdal…seznámil jsem se asi s 10 slečnama. Věkově od 16–25let, takže docela velký výběr. Na všech jsem našel vždycky něco co mi nesedí. Po té jsem všechny holky zabalil do jednoho pytle a zavazal a shodl se na jednom nazoru…vsechny holky jsou stejny :-(

Před několika měsícema jsem napsal z nudy kamaradovi, jestli nemá nějakou pěknou kamarádku na pokec…proste vecer byla nuda tak jsem ho o tohle požádal…Byl ke mě velice vstřícný. Ukázal mi svoji dobrou kámošku na netu, jsem ji shlídl, řekl že vypadá docela ok…Za 10 min mi neznámá napsala…Ten večer jsem se výborně bavil (přes ICQ :-) ). Prostě jsme se naladili na stejnou notu a bylo to fajn. Za týden sem ji pozval na kafe…Tam jsem se jenom přesvědčil o kvalitách a o tom jak se ze zmiňovanou slečnou super povídá.. Mno a o týden později už jsme spolu chodili. Zatím nám to klape dodnes, furt se poznáváme a uvidím, jak to bude do budoucna… Takže taak výsledek mého více jak ročního hledání. Tady na tomto můžete vidět, že opravdu není jednoduché v dnešní době najít nějakou normální holčinu hnedka… (jinak me nekamenujte, na sloh jsem nikdy nebyval dobrej :-)

Reakce na komentář: Qark #26Načítám náhled komentáře...

25
Ash 05. 03. 2006 11:00

Reakce na Hydr0gen #23Načítám náhled komentáře...: Nevidím důvod, proč by popisovaná slečna nemohla stát o vztah ?? Jestli si vybere OKiho, to už je druhá věc :-), ale není důvod říkat "proč by potřebovala chlapa" jak tu někdo zmiňoval. Osobně mne napadá hned několik důvodů.

Reakce na komentář: Hydr0gen #34Načítám náhled komentáře...

26
Qark url 05. 03. 2006 12:51

Reakce na twi #24Načítám náhled komentáře...: No tady jde krásně vidět, jak je důležité, aby lovecký seznam měl JEN tři body. Dokud jsi totiž měl seznam o sedmi bodech, měl jsi příliš velké a zbytečné nároky. Potom to nešlo, protože jsi vybíral podle mnoha kritérií zaráz a často jsi narazil na špatné holky, protože jsi přikládal velkou váhu i méně důležitým věcem. V momentě, kdy jsi ale seznam seškrtal na tři nejdůležitější body (přes ICQ jsi totiž jiné nemohl zjistit/vidět a proto jsi jim nedával takový význam), tak to šlo a dal jsi holce šanci.
(No a taky ti samozřejmě pomohla náhoda a fakt, že jsi nepřestal hledat. Jde vidět, že dobrá holka se najít dá a myslím, že má každý šanci nějakou takovou poznat.)

Reakce na OKi98 #19Načítám náhled komentáře...: Beru, možná se někde potkáme :-D

Reakce na komentář: Ash #29Načítám náhled komentáře..., baster #54Načítám náhled komentáře...

27
Blocklej 05. 03. 2006 13:25

Zjistil jsem, ze jsem nejakej zablokovanej, je mi 23 let, za celej zivot jsem pozval na rande jenom 3 holky, 2 z nich odmitly, protoze byly zadany, 1 neodmitla primo, ale 3× napsala, ze zrovna nema cas.. treba ho opravdu nemela, ale uz jsem se na ni vykaslal.

Nedela mi potize navazat rozhovor s jakoukoliv holkou, bavit se o cemkoliv, krome osobnich vztahu.. proste mam jenom nejak zablokovany balici funkce, stoji me hrozne moc odvahy jenom holce zalichotit, k tomu abych si s ni neco domluvil nikdy nedojdu. Nenapada vas nejaka terapie? asi budu muset navstivit psychologa nebo rovnou psychiatra :-(


28
Ash 05. 03. 2006 15:01

Nedela mi potize navazat rozhovor s jakoukoliv holkou, bavit se o cemkoliv
Nechápu, jak Ti pak může činit problém "něco si s ní domluvit"? Tím jako myslíš, že máš problém si domluvit rande? Dokážeš se s ní bavit o čemkoliv a nedokážeš jí někam pozvat (cca 1 věta)? To se mi tedy nezdá, asi jsem Tě nepochopil :-(
Osobně si myslím, že pozvat na rande holku umíš, akorát jsi to zatím zkusil jen 3×. Což je poměrně nereprezentativní vzorek :-D než že by se z toho dalo něco soudit.
Doporučuji Ti to zkusit ještě párkrát ;-) Zrovna teď je takové prima období, začíná být hezky (no.. nevím odkud jsi, ale tady je pěkně). Znám 3 výborné období k seznámení. Před vánoci (třeba když začne sněžit), na jaře (když začíný být hezky) a v létě (je hezky). Jak vidno, během roku se toho dá stihnout hodně. Jen nebejt línej :-D

Reakce na komentář: Blocklej #31Načítám náhled komentáře...

29
Ash 05. 03. 2006 15:03

Reakce na Qark #26Načítám náhled komentáře...: možná se někde potkáme
…přeskočí jiskra a… :-D


30
Mawe47 05. 03. 2006 16:13

nj, podle prvnich 3 bodu…
informatik
smysl pro humor
nekurak

hm.. podle toho se fakt hleda spatne bo informatik je snad kazdy kluk ktereho znam a presto jich vetsinu nechci :-)

a presto ze se s nima dokazu v pohode bavit o cemkoli, sem az moc stydliva na to nejak se projevit… takze zase vetsinou nez tu odvahu seberu uz toho dotycneho znam natolik jestli vim ze za to stoji nebo ne :-)

Reakce na komentář: Ash #37Načítám náhled komentáře..., Newman #47Načítám náhled komentáře..., Brepta #56Načítám náhled komentáře...

31
Blocklej 05. 03. 2006 16:31

Reakce na Ash #28Načítám náhled komentáře...: Nejsem linej, jsem bloklej. Pro nekoho tak zkusenyho, jako jses ty to je asi tezko pochopitelny.. :-(

Reakce na komentář: Blocklej #32Načítám náhled komentáře..., Ash #38Načítám náhled komentáře...

32
Blocklej 05. 03. 2006 16:35

Reakce na Blocklej #31Načítám náhled komentáře...: a ty 3 pokusy (1. pred 5 lety, posledni dva pred mesicem) byly vzdy pres icq nebo sms, proste to nejak nedokazu rict, jsem blocklej.

Reakce na komentář: matejcik #35Načítám náhled komentáře...

33
Hondrej 05. 03. 2006 17:04

Vzpomínám si na jeden filmový snímek – bylo to takové vědecké bádání.

O co šlo? Muž chodí po místech kde je zvyklý a snaží se navázat hovor s opačným pohlavím.
1) Požádal dívky, jestli s nimi nemají chuť jít na kafé a popovídat si – přes 80% bylo pro (20% odpovídá záporně kvůli příteli nebo nemají čas).
2) Zval je okamžitě na rande – úspěch o něco klesl.
3) Zval je přímo do postele. Zde měl asi 90% neúspěch. Několik žen mu dokonce vrazilo facku nebo mu nadávaly do zvířátek. (Podle příběhů, co jsem slyšel, by mělo být procento úspěchu vyšší – upřímnost je jistě krutá, ale skvělá zároveň).

Snad se to k článku malinkato vztahuje…


34
Hydr0gen 05. 03. 2006 18:08

Reakce na Ash #25Načítám náhled komentáře...: Ne, to bylo myšleno jako narážka na obvyklý cíl Okiho lovů. Přijde mi, že Okimu tedy o vztah fakt nejde-alespoň podle jeho komentářů…


35
matejcik 05. 03. 2006 18:41

Reakce na Blocklej #32Načítám náhled komentáře...: to znám, taky jsem byl takovej.
pak mě to nějak začalo štvát, nějak jsem to přebral, zkoušel to obejít, a pak jsem začal číst qark.net :e) a teď, pohoda.


36
Pavel 05. 03. 2006 20:34

…tady nemá cenu něco komentovat, zase jsi mě přesvědčil, že víš o čem to je. Díkes.


37
Ash 05. 03. 2006 20:49

Reakce na Mawe47 #30Načítám náhled komentáře...: Jo tak tenhle seznam je Ti Mawe opravdu n/\h0\/n0 :-D

Reakce na komentář: Mawe47 #40Načítám náhled komentáře...

38
Ash 05. 03. 2006 20:59

Reakce na Blocklej #31Načítám náhled komentáře...: No kdyby aspoň těžko, ale já to vůbec nechápu. A v rámci toho bavení o čemkoliv holku dokážeš někam pozvat? Třeba jakože kamarádku do kina nebo někam na koncert?? Tím bych já teda začal, chodil s holkama všude možně, rande se z toho dá udělat kdyžtak dodatečně, konec konců holka se někdy sbalí i sama, stačí ..nic nedělat.

Ale jestli tedy nejsi schopen žádných projevů ničeho nad rámec kamarádství, tak pak nevím, to je pak každá rada drahá :-( Snad dokud se neprobereš ze zimního hormonálního spánku tak chodit s holkama na ne-rande. Třeba se nějaká chytne i tak :-) Když se s nimi dokážeš bavit..

Reakce na komentář: Frank Zappa #39Načítám náhled komentáře...

39
Frank Zappa 05. 03. 2006 21:23

Reakce na Ash #38Načítám náhled komentáře...: Můžeš mi nějak definovat rande? Podle mě můžeš mít rande všude, i v kině nebo na koncertě (docela nepraktický příklady, ale budiž). Prostě se sejdeš a seš někde s holkou, může to skončit polibkem. Nebo snad rande musí být vždy v restauraci při svíčkách nebo při procházce v parku? Nehledě na to, že holky to nějak moc nerozlišujou když jsou nezadaný a kluk je někam pozve – jsou i tak "ve střehu", nebo ne?
Resp. jestli to je nebo neni rande, se dá líp poznat až v průběhu tý schůzky.

Reakce na komentář: Ash #42Načítám náhled komentáře...

40
Mawe47 05. 03. 2006 21:42

Reakce na Ash #37Načítám náhled komentáře...: ale kdyz se mame ridit prvnimi tremi, ze ty dalsi nejsou uz tak dulezite, tak mi nic jineho nezbyva :-)
ale holt je to moje uchylka, nekdo je na blondyny a ja sem na informatiky :-)
(nikdo jinej edokaze ocenit jak krasne mi pod stolem blikaji diody u switche;)

Reakce na komentář: Ash #41Načítám náhled komentáře..., Martan #44Načítám náhled komentáře...

41
Ash 05. 03. 2006 21:57

Reakce na Mawe47 #40Načítám náhled komentáře...: Jojo.. takovej člověk si zamiluje pohled do Tvých očí… …přes webcam :-)


42
Ash 05. 03. 2006 22:06

Reakce na Frank Zappa #39Načítám náhled komentáře...: Rande je samozřejmě vše, co jako rande bere alespoň jeden ze zůčastněných.

Když holku zveš na rande, můžeš to udělat tak, že to nevypadá jako rande (označuji slovem "ne-rande"), nebo tak, že to vypadá zatraceně jako rande ("rande"). Samozřejmě že holka to bere skoro vždycky "správně", tedy jako rande :-)

Blocklej psal, že se s holkama dokáže normálně bavit, akorát balící funkce má zablokovaný, tak radím, ať se nenechá odradit těmi 3mi neůspěchy a ať holky zve normálně na ..někam, ať to nebere jako rande. Pořád nevěřím, že by byl zablokovanej i v případě, že s nimi půjde kamarádsky do divadla. Přece je tam nemusí přefiknout, tak proč by byl bloklej, ne? Měl by v tom zvaní být myslím naopak docela přesvědčivej. Takže tak.

Reakce na komentář: matejcik #43Načítám náhled komentáře...

43
matejcik 05. 03. 2006 22:41

Reakce na Ash #42Načítám náhled komentáře...: pokud to beru podle sebe … tak by si musel hodně silně vnutit, že mu opravdu o nic nejde, a pak by to byla pohoda. a opět by se objevil problém ve chvíli, kdy by holka dala najevo, že možná opravdu o něco jde.

je tu určitej limit – pokud je holka jenom kamarádka, je to všechno vpoho. jakmile začne jít o něco víc, začneš pomalu ale jistě ztrácet schopnost se s tou holkou normálně bavit. taková paralýza … můj nejdelší vztah zatím trval asi 10 měsíců, a z toho 2 měsíce vpoho a 8 měsíců umírání. samý "co kdyby" a "kdovíjak to myslela" a "třeba mě ani nechce" (to je v retrospektivě ta největší kravina ;e) ) … prostě představ si, že jeden "procesor" v mozku se specializuje na hledání důvodů proč to a to neudělat, proč by to mělo být špatně a jak tě to ztrapní. bojuješ sám se sebou a končíš v nekonečný smyčce, a holku to mezi tím přestane bavit. a tohle nastává ještě dlouho před tím, než ti vlastně na tý holce začne záležet, protože ten procesor je inteligentní a pozná, že kdyby se ta tvoje snaha neudusila už v zárodku, tak by ti na ní začít záležet mohlo … eh, whatever.

co chci říct … pozvat holku není problém, ale musí v tom být skutečně upřímný úmysl brát to "jen tak", nebo hodně silné lhaní sobě samému.
a aby nakonec vyšel nějakej vztah, je většinou potřeba iniciativa ze strany holky.

Reakce na komentář: ja #68Načítám náhled komentáře...

44
Martan 05. 03. 2006 22:44

Reakce na Mawe47 #40Načítám náhled komentáře...: To není "úchylka". Je přirozené hledat dívku se stejnými zájmy. Jen by ses měl zamyslet o co se ochuzuješ. Svět je tam venku. Je tam tráva, obloha, sluníčko, stromy, ptáci, občas hvězdy…

Reakce na komentář: Ash #45Načítám náhled komentáře..., Mawe47 #48Načítám náhled komentáře...

45
Ash 05. 03. 2006 22:57

Reakce na Martan #44Načítám náhled komentáře...: Teď jsem si zapnul venkovní kameru, a čéče, máš recht! :-O Už je sice tam, ale fakt tam jsou! Vypadaj úplně jako diody na mým routru!!
Jinak o Mawe bych se nebál ;-)


46
raul 06. 03. 2006 14:30

Reakce na Dee #1Načítám náhled komentáře...: si to vytlac..;))


47
Newman 06. 03. 2006 14:34

Reakce na Mawe47 #30Načítám náhled komentáře...: Myslim, ze jsem to cetl v nejakem starsim clanku: pokud se podvedomne(nebo i vedomne) zamerujes pri vyberu partnera na jeden urcity typ a nevychazi ti to, tak by nebylo od veci zkusit nekoho, kdo do toho typu vubec nezapada. A treba to bude fungovat…
PS: Rekl bych, ze peknou svetelnou vyzdobu tveho pokoje oceni i neinformatik=)

Reakce na komentář: Mawe47 #49Načítám náhled komentáře...

48
Mawe47 06. 03. 2006 15:12

Reakce na Martan #44Načítám náhled komentáře...: Ja nejsem na holky, ja sem holka;)
A pravda… svet je tam venku, slunicko, stromy a  hvezdy… po 8 letech skautingu tusim jak to vypada;)

Reakce na komentář: Martan #52Načítám náhled komentáře...

49
Mawe47 06. 03. 2006 15:16

Reakce na Newman #47Načítám náhled komentáře...:
Neinformatik tu vyzdobu muze ocenit, ale vetsinou neoceni slecnu co se chova napul jako chlap a na zdi ma zbirku zakladovek…


50
Toncek 06. 03. 2006 16:11

Do školy jezdím s moc pěknou holkou. Trochu po sobě koukáme – žádnej zvláštní náboj to ale nemá. Chtěl bych ji oslovit, ale řeším dilema, jakou zvolit metodu:

1) Pozdravit, na rovinu říct, jak je pěkná a pak už podle situace. (Tady to bude sice hned "venku", ale další vedení rozhovoru už je náročnější.)
2) Nezávazně se s ní seznámit obyčejným hovorem o obyčejných věcech a "doznání" nechat na jindy. (Tady je v pohodě ten rozhovor, ale zase se bude protahovat to "doznání" a jak pak odhadnout, kdy je pravá situace. Navíc by mě mohla vzít jako kámoše a z toho už je složitý – ne-li nemožný – se vymotat.)

Dík za radu. ;-)

Reakce na komentář: Toncek #51Načítám náhled komentáře...

51
Toncek 06. 03. 2006 16:16

Reakce na Toncek #50Načítám náhled komentáře...: Pro doplnění ještě pár informací:
– chci, aby to byl trvalejší vztah, než "na jednu noc"
– většinou se motá kolem kamarádek a málokdy je sama (no byla zrovna dneska, ale vůbec jsem nevěděl, "kudy do toho")

Reakce na komentář: baster #55Načítám náhled komentáře...

52
Martan 06. 03. 2006 16:44

Reakce na Mawe47 #48Načítám náhled komentáře...: Moc omlouvam Mawe

Reakce na komentář: Mawe47 #53Načítám náhled komentáře...

53
Mawe47 06. 03. 2006 17:20

Reakce na Martan #52Načítám náhled komentáře...: to je dobry :-) az na to pohlavi si ten prispevek trefil docela presne


54
baster 06. 03. 2006 17:28

Reakce na Qark #26Načítám náhled komentáře...: Teda nechci nic rikat ale tri body zahrnuji vpodstate okolo 1/3 populace zen, spise vice. Je dobre mit bodu vicero, ale taky vedet zda jsem ochoten slevit a z jakeho duvodu – jako obchodni vyjednavani. Chci-li modleku spokojim se i s hezkou slecnou ktere se casto smeje a je s ni zabava. Napriklad.

Malo bodu zanamena ze chci osukat 10 holek :-) Ne si nejit nejakou na cely zivot. Takze mit jen 3 body skocis u to ho ze chces aby to byla holka, s nejou postavou a s necim v hzlave a to splnuje kazda (az na sukaci pannu :-) ale tu vedom si OKIho rady se je to plytvani materialem v uvahu neberu :-) ).

Takze bodu vice ale vedet kam az slevit a za co.
Lepe usmevavy zivy prumer nezli chladna pasivni krasa…


55
baster 06. 03. 2006 17:32

Reakce na Toncek #51Načítám náhled komentáře...: Nezavazne a nekam pozvat, zalichot treba ano ale rici libis se mi pojdme do toho pritazlive neni. Devcata chteji byt svadena. Moznosti je vic. I to ze prijdes s tim ze je krasna – zalezi na podani ne to co reknes. Takze … vpodste lze i 1) i 2) ale zalezi na forme. Nemsis tlacit!


56
Brepta 07. 03. 2006 00:06

Reakce na Mawe47 #30Načítám náhled komentáře...: Jestli jsi z Brna, tak te chci poznat! :-) Treba i jen tak. Jeste jeste jsem totiz nevidel holku co je na informatiky a nejakou takovou hledam, tak abych vedel, jak takova divka vlastne vypada. ;-)

Reakce na komentář: Martan #57Načítám náhled komentáře..., Mawe47 #60Načítám náhled komentáře...

57
Martan 07. 03. 2006 11:20

Reakce na Brepta #56Načítám náhled komentáře...: Videl jsem par studentek informatiky. Vypadaji uplne normalne. Na technicke obory se obecne hlasi min holek asi proto ze to je "divne". Ale predsudky mizi a casem se to urcite srovna.

Reakce na komentář: Brepta #58Načítám náhled komentáře...

58
Brepta 07. 03. 2006 12:42

Reakce na Martan #57Načítám náhled komentáře...: Viděl != poznal… Klidně mohou vypadat normálně, ale jaké jsou povahově, ve vztazích, mezi neinformatičkami kamarádkami? :-)


59
Pan Huu 07. 03. 2006 13:53

Ahoj Qarku,
mas fakt hodne dobře vymakaný stránky, skláním poklonu.
Zajímalo by mě, jak dlouho trvalo, než jsi za svůj život shromáždil tolik zkušeností a kdy u tebe došlo k rozhodujícímu obratu, že se začneš zajímat profesionálně o tuto tématiku. Vzpomínáš ještě na těžké začátky ?
K tématu hledání holky pro vztah si myslím, že je nejlepší lovit v naprosto neutrálních vodách, na místech,která k tomu primárně nejsou určená, diskotéky a kluby nejsou to pravé.
Třeba taková školní chodba nebo přisednutí si ke stolu v menze, supermarket, zastávka, ulice, obchodní centrum, přednášky ve škole a knihkupecctví vidím mnohem líp. Ukaž mi co čteš a já ti řeknu jaký jsi…


60
Mawe47 07. 03. 2006 15:40

Reakce na Brepta #56Načítám náhled komentáře...: Z brna su :-)
jinak muj informatik je se mnou nadmiru spokojen a vypadam uplne normalne :-)
A povahove sem mila, se smyslem pro humor, nezarlim, nenarokuju si cas, nezdimam penize;)
Jen me mnohem vic zajima koupe nove case nez kusu obleceni a zjistovani taju tucnaciho sveta nez sveta kosmetiky.

Reakce na komentář: John #61Načítám náhled komentáře..., Martan #63Načítám náhled komentáře...

61
John 07. 03. 2006 16:12

Reakce na Mawe47 #60Načítám náhled komentáře...:
No dokud nemáš hygienické návyky jako někteří "informatici" co znám, je to Ok. :-]

Reakce na komentář: Mawe47 #62Načítám náhled komentáře..., Martan #64Načítám náhled komentáře...

62
Mawe47 07. 03. 2006 16:58

Reakce na John #61Načítám náhled komentáře...: :-)
to ze nemusim mit 30 druhu kosmetiky neznamena, ze nevim jak vypada kartacek na zuby;)


63
Martan 07. 03. 2006 17:59

Reakce na Mawe47 #60Načítám náhled komentáře...: "Tucnaci svet" = Linux nebo Antarktida ? :-)

Reakce na komentář: Mawe47 #65Načítám náhled komentáře...

64
Martan 07. 03. 2006 18:01

Reakce na John #61Načítám náhled komentáře...: Ty nejsi informatik ?


65
Mawe47 07. 03. 2006 18:13

Reakce na Martan #63Načítám náhled komentáře...: na antarktide by mi asi byla zima :-)


66
ivanek 08. 03. 2006 08:34

Kdybyste znali moji "situaci"…asi to sepisu a hodim to sem…ikdyz nevim, jestli se sem tak dlouhej prispevek vejde…ale moc by mne zajimal nazor lidi tady :-)

Ve zkratce…ona i ja…stejnej rocnik, stejnej studijni kruh ve skole…takze minimalne na cvikach ji vidam porad. Uz tri mesice zadna komunikace…prehlizi mne jako vzduch, lidi, se kterejma sem se driv bavil (samozrejme zensky) se mi tak nejak vyhejbaj (za to s ni jsou takove kamaradky, jako nikdy) a kdyz se jich na to primo zeptam, reknou, ze se mi to zda. Kdyz rikaj rady typu "kdyz Te ignoruje, iggnoruj ji taky", ty ja proste odmitam – domnivam se, ze je to velmi nedustojne a sme prece snad oba dospeli lide! Proste mne neskutecne se*e, ze vztah neni uzavren, ukoncen…proste nic…a ja na to potrebuju dat nejakou tu "pecet"…abych mohl jet dal, jak pravi klasik, "močálem černým kolem bílých skal" :-)

Tak co vy na to? Mam se vubec namahat s psanim te cele "historie" :-)?

Reakce na komentář: ivanek #67Načítám náhled komentáře...

67
ivanek 08. 03. 2006 08:35

Reakce na ivanek #66Načítám náhled komentáře...:
Jezisi pardon, to patri pod ten posledni clanek…JAK KOMUNIKOVAT S EX…
timto se omlouvam za zaplevelovani toho fora :-)


68
ja 09. 03. 2006 17:54

Reakce na matejcik #43Načítám náhled komentáře...: velmi přesně vystiženo..


69
Jossh 11. 03. 2006 15:40

Reakce na Qark #10Načítám náhled komentáře...: Tri body / hodna,hezka a chytra a nesmi byt mrcha /a takovou mam / navic jeste bohatou

Reakce na komentář: rcorp #70Načítám náhled komentáře...

70
rcorp 11. 03. 2006 15:51

Reakce na Jossh #69Načítám náhled komentáře...:
hodna
hezka
chytra
nesmi byt mrcha

to jsou ctyri body ;-)

Reakce na komentář: Jossh #74Načítám náhled komentáře...

71
Er 13. 03. 2006 18:11

Hmm…a kdyz uz ji mas, tak co s ni potom? me osobne prijde tezsi s ni byt, nez ji oslovit. To je ale hloupa otazka…je to asi dost individualni. Mozna by bylo uzitecne napsat clanek na tema jak si divku udrzet.

Reakce na komentář: sinner #72Načítám náhled komentáře..., twi #73Načítám náhled komentáře...

72
sinner 19. 03. 2006 12:05

Reakce na Er #71Načítám náhled komentáře...:
No jako promin, ale pokud uz tu holku mas a nedovedes si ji udrzet, tak to je fakt podivny! Sam to snad poznas a vycejtis, jaxe k ni chovat, ne?


73
twi 20. 03. 2006 07:54

Reakce na Er #71Načítám náhled komentáře...: Mas pravdu…nebylo by od veci naspat clanek "Jak udrzet zenskou" Me zrovna jedna opustila…takze bych to uvital ;-/ Jinak to sinner: proc by to melo bejt divny…ono najit holku ma vztah je tezky…a opravdu jeste tezsi je s ni vydrzet…


74
Jossh 20. 03. 2006 12:25

Reakce na rcorp #70Načítám náhled komentáře...: Mas pravdu,to vis ja misto do skoly chodil za holkama tak neumim ani pocitat..


75
martin 03. 05. 2006 21:50

tak to jsem si přečetl dobrou stranku libila semy a jetu napsana pravda


76
buri 25. 09. 2006 13:13

Čau holky !

Přidej komentář

Web je nyní kompletně uzavřen. Od této chvíle není možné přidávat žádné komentáře!

Další informace naleznete zde.