QARK.net — Láska na prvý pohľad
Láska na prvý pohľad

Láska na prvý pohľad

NorwaizNa to, čo je láska, som zatiaľ neprišiel a myslím si, že ani neprídem, i keď určitý pohľad niektorých vedcov na to, čo je naozaj láska je vcelku zaujímavý. Niektorý vedci tvrdia, že je to „chémia“ v našom tele, a že to vlastne nesúvisí s niečím hlbším. Určite majú vedci pravdu v tom, že keď sme zaľúbený tak hormóny si s nami robia čo chcú, že sa v tele uvoľňujú rôzne látky ako endorfíny, testosteróny apod., jedným slovom účinkuje „chémia“. Ale na druhej strane to, že prečo sa tie látky v tele uvoľňujú, keď sme zaľúbený už vedci jasno nemajú. A možno, že práve tam je skryté niečo hlbšie a tam sa skrýva odpoveď.


Rozum verzus emócie

Niektorý z vás už „lásku na prvý pohľad“ asi vo svojom živote zažili a možno, že už aj viackrát. Osobne sa priznám, že ja som ju zatiaľ nezažil. Možno sa pýtate prečo?! To vysvetlím neskôr.

Skúsme si uviesť modelovú situáciu „lásky na prvý pohľad“: Osoba č.1 stretne niekde vo väčšine prípadov neznámu osobu č.2 a v priebehu prvého momentu, keď sa stretnú ich pohľady, sa do seba „zaľúbia“ a vedia, že sú si súdený. Otázka je, že prečo si človek takéto veci uvedomí, a prečo sa správa v tom momente tak ako sa správa?

Keďže som človek, ktorý chce mať vo všetkom jasno, a teda väčšinu vecí chcem mať odôvodnených nejakými racionálnymi argumentmi, tak aj pri tejto téme sa opieram o môj (ne) zdravý rozum.

Takže, keď sa na to pozriem z racionálneho hľadiska, tak ma napadá jedná vec a to, že každý človek si sám od malička vedome či nevedome vytvára predstavu o osobe, ktorá by sa mu páčila, ktorú by chcel niekedy v živote stretnúť, ktorá by bola jeho vysnívaná (teraz hovorím o fyzických proporciách resp. o fyzickej kráse, pretože máloktorý človek si (v detstve) vytvára predstavu svojho idola na základe duševných vlastností…).

No, a keď nastane tá chvíľa, keď tú svoju „vysnívanú“ osobu stretne hneď vie, že to je „ona“, pretože sa najbližšie zhoduje s jeho predstavami o fyzickej kráse! Prirovnal by som to k hľadaniu pokladu, ktorý podvedome hľadáme od malička a vieme čo za poklad to je. A keď ho už nájdeme, sme z toho šťastný, poblúznený a budeme si chcieť ten poklad užiť, nechať si ho pre seba.

Teraz už vám môžem povedať, prečo som zatiaľ nezažil „lásku na prvý pohľad“. Bude to asi tým, že som si nikdy nevytváral predstavu o mojej budúcej potenciálnej partnerke, nemal som žiadnu konkrétnejšiu predstavu o vysnívanej kráske, ktorú by som chcel stretnúť, nechal som si dvere otvorené do korán pre celú ženskú populáciu. Dnes už je to trošku inak, mám už nejakú tú predstavu, ale tá je založená nie na fyzických parametroch ale na duševných.

A teda si myslím, že „láska na prvý pohľad“ nie je správne označenie stavu, ktorý vtedy človek zažíva, pretože z láskou to nemá v skutku nič spoločné.

Je dobre mať v hlave uloženú predstavu?

Myslím si, že áno aj nie. Áno preto, lebo keby nikto z nás netúžil, nesníval o nejakej osobe, tak by sme asi okolo seba chodili úplne bez záujmu, nemali by sme ani chuť sa z niekým zoznámiť, mali by sme všetkých okolo seba „na háku“.

Nie preto, lebo niektorý majú svoju predstavu dosť vyhranenú, a preto sa im dosť dlho nedarí nájsť osobu, ktorá by zapadala do jeho predstáv. Takže, keď to zhrniem je dobré mať určitú predstavu vysnívanej osoby, ale zase nie veľmi vymedzenú, pretože vtedy stráca na úžitku.

Je „láska na prvý pohľad“ na niečo dobrá?

Určite. Nič nie je na škodu. „Láska na prvý pohľad“ sa môže pre niektorých stať nejakým pomocníkom na začatie vzťahu, môže byť iskrou pre vznik lásky, skutočnej lásky, pretože určitý základ pre jej vznik tam je a je veľmi pozitívny.

Láska sem, láska tam

Možno, že je úplne zbytočné sa nad takýmito vecami zamýšľať, pokúšať sa pochopiť lásku ako takú, no myslím si, že niekedy potrebujeme vedieť rozlíšiť čo je láska a čo nie je.

Takže prajem vám veľa úspešných prvých pohľadov, z ktorej vzplanie skutočná láska, a o tom čo je skutočná láska, možno niekedy nabudúce…




(externí autor) Norwaiz | 12. 04. 2006 18:40 | Komentáře: 78 | ::Muži a ženy


Přidat článek do: [ linkuj.cz], [ jagg.cz], [ asdf.sk], [ del.icio.us]

Stáhnout článek jako [ PDF]
[ RSS komentářů] k článku

[ Napsat] komentář

Komentáře


1
BERmaestro 12. 04. 2006 19:45

ja se ale trefuju zas 1. mno ještě aby to tak bylo všude :-) hezký članeček jen možná si myslím že mít představu přesnou partnera je možná na škodu…ja se zamiloval do holky se kterou jsem tancoval v tanečních a ta měla hokejistu…tak to byla moje laska na první pohled…první a poslední


2
Klayman 12. 04. 2006 19:55

A jak řešit problém, kdy chci jít za holkou, o které jsem, řekněme, dlouho před tím přemýšlel, ale ona mě uvidí po prví? Rád bych zahrál takový to osudový setkání, ale mam dojem, že jakmile ji spatřim, nebudu mít odvahu za ni jít, nebo nebudu prostě v pohodě při seznamování. Co sem tu holku viděl naposled, tak je to asi 1/2 roku a pořád ji mam v hlavě. A intenzita myšlení na ni se nijak nemění, bohužel . Řekl bych trochu taková "přehnaná fixace" . To je ale fuk, těď bych jen potřeboval zjistit, jestli je možný, že se její přítomnost podepíše na mém chování. Totiž, nemam strach ze seznámení s ní, dost jsem o tom přemýšlel a moc bych si přál ji potkat, jen nevím jestli bych byl i tak v pohodě kdyby stála předemnou. Jinak obecně s holkama nemam problém, ale tohle je prostě něco jinýho. Šlo by mi totiž, v případě že bych ji vážně potkal, vyloženě o úspěch, a jít balit s pocitem že musim vyhrát za každou cenu je podle mě špatný. Na druhou stranu ale myslim, že kdyby mě ta holka "zažila přirozenýho", tedy kdybych před ní nedělal kreténa kvůli tomu abych ji dostal, tak by mě asi brala. Nejsem tak sebevědomej, ale ona neni žádná modelka, resp. ona u kluků nikdy moc úspěch neměla a tak nějak neřeší svůj vzhled jako většina holek. Nicméně, mně se prostě brutálně líbí :-)

Reakce na komentář: Petr #3Načítám náhled komentáře...

3
Petr 12. 04. 2006 20:07

Reakce na Klayman #2Načítám náhled komentáře...: No tak co resis? Zajdi nekam, kde chodi, nejlepe do nejakeho klubu, tam mit strach nebudes :-) A nesnaz se ji hned zbalit, proste si s ni pokecej, aniz by ses o ni nejak snazil…

Reakce na komentář: Klayman #5Načítám náhled komentáře...

4
klit 12. 04. 2006 20:38

zadne osudove setkani ani laska na prvni pohled neni. to vymysleli v hollywoodu. na prvni pohled te nekdo _jenom_ zaujme, az postupem casu (i kdyz to muze byt jen par hodin) si vytvaris jakesi okouzleni a i kdyz to potom pokracuje do zamilovanosti a dale do lasky, tak to neni laska na prvni pohled


5
Klayman 12. 04. 2006 21:02

Reakce na Petr #3Načítám náhled komentáře...: Je úplně z jinýho města než já, ani nevim odkud, občas se mnou pouze jede busem (MHD) na vlakový nádraží. Žádná sláva no :-)


6
Jay 12. 04. 2006 21:17

o vikendu se mi stalo to co nikdy predtim. Na lasku na prvni pohled jsem nikdy moc neveril, ani jsem nebyl doopravdy zamilovany, jen jsem si to myslel :-)
Tak k veci, o vikendu jsem se seznamil s jednou holkou, hned jak jsem ji uvidel, zaujala me a stacil jeden pohled z oci do oci a vedel jsem, ze je to ona, nevim, jak bych to popsal, ale opravdu jsem si s ni rozumel jako s nikym predtim a to to byla cizinka, takze jsme se bavili vyhradne anglicky, ale slova ani nebyla potreba, bylo to neco uzasneho. Nejhorsi bylo, ze musela po 3 dnech odcestovat zpatky a nevim, jestli ji jeste nekdy uvidim. Tedka jsem dost na sracky :'-( tak se tu utesuju psanim sem :-)
jen chci rict, ze laska na prvni mozna pohled existuje, ale neuveri na ni ten, kdo to nezazil


7
3xP053r 12. 04. 2006 21:24

Preboha, v nominative mnozneho cisla pridavnych mien sa pise na konci makke i (teda niektori z vas, atd.)… Nechcem bazirovat na gramatike, ale je tam tolko chyb, ze to vytrhava oci ;-)

Reakce na komentář: Qark #10Načítám náhled komentáře...

8
Jameson 12. 04. 2006 21:37

"…sme zaľúbený..". Patrilo by sa urobit nejake tie korektury, najma aby to neznizovalo uroven inak kvalitneho clanku.

Reakce na komentář: Qark #10Načítám náhled komentáře...

9
batduck 12. 04. 2006 21:42

Laska se precenuje. Z biochemickeho hlediska je to stejne jako byste jedli kvanta cokolady (Al Pacino).
Ale jinak je to hezky, ze? :-)


10
Qark url 12. 04. 2006 21:44

Reakce na 3xP053r #7Načítám náhled komentáře...: Reakce na Jameson #8Načítám náhled komentáře...: Pošlete mi, prosím, korektury do mailu a já to opravím. Děkuji.


11
Mawe47 12. 04. 2006 22:22

nevim jestli jde "videt a zamilovat se" ale kamarad me jednou seznamil s jeho kamosem… kdyz sem ho uvidela, rikam si co je to za divnyho typka, moc se mi nezdal, a kdyz ten spolecny kamos odesel a my byli sami, chvili diskutovali a ja najednou s tim klukem chtela stravit kazdickou chvilku…a bylo to vzajemny a fakt uzasny. Takze spis laska na prvni seznameni :-)

Reakce na komentář: Jay #12Načítám náhled komentáře...

12
Jay 12. 04. 2006 22:40

Reakce na Mawe47 #11Načítám náhled komentáře...:
s tim jenom souhlasim :-) je fakt ze uplne na prvni spatreni se nejde uplne zamilovat, ale urcite jde vyvolat zajem, ktery muze zakratko prerust v neco vic


13
Ash 12. 04. 2006 23:43

Docela bych oponoval té teorii o vytvářené představě v hlavě, kterou pak člověk potká. Alespoň v mém případě to tak nefunguje. Do jedné dívky jsem se kdysi zamiloval (ok, jinak řečeno "zaujala mne") skoro ještě dřív, než jsem ji uviděl. Jen jsem ji tak zahlédl po boku svého kamaráda. Úplně jsem se na ní pak bál chvilku podívat, protože jsem věděl, že jsem byl skutečně prošpikován šípem a že v následujících dnech budu mít asi dost starostí :-D

Co je podstatné, rozhodně nebyla můj typ. A už vůbec ne něco, co bych si kdy skládal v hlavě. Je fakt, že vyhraněný také zdaleka nejsem, tak nějak se mi během života podařilo oblíbit snad všechny typy dívek :-D, takže s představou v hlavě už dávno nechodím, ale prostě ona byla výrazně jiný typ dívky, než jsem kdy poznal.

Takže asi tak. Netuším, jak to funguje, ale prostě na vzdálenost několika metrů zahlédnete něco, co jste nikdy neviděli, a hned víte, že bez toho prostě nemůžete odejít.

Reakce na komentář: Denton #23Načítám náhled komentáře..., Norwaiz #31Načítám náhled komentáře...

14
Antropolog 13. 04. 2006 05:09

"Laska na prvni pohled" je vazne nesmysl. Ve skutecnosti jde totiz o lasku na prvni pocuch! Clovek se nadychne sprase sveho protejsku, ktery se nasledne usadi na vnitrni sliznici nosu, kde se dale rozklada. Tak je, samozrejme zcela podvedome, vyhodnocena jeho geneticka kompatibilita, nacez prijde do mozku signal, ze dany partner je vhodny k pareni. Jak je dale znamo, laska je forma sexualniho pudu presahujici do vedome vrstvy mysleni. A je to, jste zamilovani :-).

Reakce na komentář: AnonyMouse #15Načítám náhled komentáře..., OKi98 #28Načítám náhled komentáře..., Sascha_Konietzko #33Načítám náhled komentáře...

15
AnonyMouse 13. 04. 2006 11:55

Reakce na Antropolog #14Načítám náhled komentáře...: Nerekl bych, ze mas pravdu. Ja jsem schopny se zamilovat i napriklad do holky z fotek nebo do nejake, s kterou si pisu. Mozna namitnete, ze to prece neni zamilovani, ale ten cit je tak intenzivni, ze opravdu nevim, jak to jinak nazvat. Jednoduse receno s ni chci stravit kazdy okamzik sveho zivota. Vubec me nezajima, co bude se mnou, jenom si z celeho srdce preji, aby byla stastna a samozrejme se mnou. Navic to, ze laska je forma sexualniho pudu, mi neprijde vubec pravdive. Kdyz jsem zamilovany, tak se mi nezda, ze bych citil nejake sexualni puzeni. Rozhodne v tu chvili nemyslim na pareni.

Reakce na komentář: clips&pins #16Načítám náhled komentáře..., Santa Claus #21Načítám náhled komentáře..., Antropolog #27Načítám náhled komentáře...

16
clips&pins 13. 04. 2006 13:40

Reakce na AnonyMouse #15Načítám náhled komentáře...: No, ja bych to nazvala DLOUHY sexualni pust s minimem spolecenskeho kontaktu. Pak uz Ti staci i fotka…

Reakce na komentář: AnonyMouse #17Načítám náhled komentáře...

17
AnonyMouse 13. 04. 2006 16:04

Reakce na clips&pins #16Načítám náhled komentáře...: No me o nejaky sex vubec nejde. Vubec nechapu, co na tom lidi vidi a uz vubec nerozumim tomu, jak to pro ne muze byt jedna z nejdulezitejsich veci ve vztahu! Vzdyt pekny romanticky vztah bez sexu je nejen velmi dobre mozny, ale muze byt i mnohem krasnejsi nez ten, ve kterem ma sex sve misto!

Reakce na komentář: clips&pins #18Načítám náhled komentáře..., sinner #19Načítám náhled komentáře...

18
clips&pins 13. 04. 2006 16:27

Reakce na AnonyMouse #17Načítám náhled komentáře...: Hm, tak vztah bez sexu si neumim predstavit. Kazdopadne co si predstavujes pod slovem sex? Sex neni jen zasun – vysun. Ja bych teda nechtela, aby mne muj pritel nedopraval vzajemny neznustky, dotyky a vseljake "blbnuti" okolo. Co na tom lidi maji? Uspokojuji svuj pud. Nikdo netvrdi, ze je to vec NEJdulezitejsi, ale podle me je dulezita. Nejde o intenzitu, ale zda se ti dva umi sladit. A sex ve vztahu celkem hooodne sblizuje. Kazdopadne jestli nechces, nenut se, to je tvoje zalezitost.


19
sinner 13. 04. 2006 18:16

Reakce na AnonyMouse #17Načítám náhled komentáře...:
Tak teda ja jako nevim…mozna budu oznacen za sovinistu nebo jinak pekne, ale ja se hrde hlasim k tomu, ze si vztah bez sexu predstavit vazne nedovedu!
Uprimne – se zenskou, ktera sex rada nema, bych proste nevydrzel.
Pro mne je to nedilnou a dulezitou soucasti vztahu, ve smyslu jaky pro mne slovo VZTAH ma a bez nej by to proste nebylo ono.
To, ze ty sex rad nemas jeste neznamena, ze je neco nenormalniho ho mit rad a ze lidi, kteryho maji radi sou naky sexualni maniaci! Nic ti nenutim, ale muzu ti s klidem rict, ze prichazis fakt o hodne :-)


20
black lemon 13. 04. 2006 18:48

Ok, kazdy clanek vyjadruje pohled autora zvlast pokud se tyka vztahu, kde jen tezko hledat jednu jedinou spravnou teorii.
Tento nazor se mi libi a musim rict, ze se na me dost hodi.


21
Santa Claus 13. 04. 2006 19:24

Reakce na AnonyMouse #15Načítám náhled komentáře...: Myslím, že sex (jako fyzický kontakt – sem a tam, sem a tam a uspokojování pudů) není ve vztahu to nejdůležitější – proto nechápu, jak někdo může spát s holkou, kterou nemiluje, ale jen se mu líbí. Pro mě jsou mnohem důležitější city, pohledy, cítit, že je s vámi někdo, kdo vás má rád – ale tyto pocity jsou o to silnější při sexu, když se hladíte a dotykáte se – proto řikám, že sex je něco krásného, ne kvůli uspokojovaní pudů, ale kvůli tomu, co v tu chvíli citíte v srdci.

Reakce na komentář: sinner #22Načítám náhled komentáře...

22
sinner 13. 04. 2006 20:20

Reakce na Santa Claus #21Načítám náhled komentáře...:
Zrejme mluvime kazdy o necem jinem – mam samozrejme na mysli sex v dlouhodobem vztahu! Prave vztah a jeho dlouhodobost povysuji sex z urovne pouheho páření na neco vyssiho a dodavaji mu uplne jiny rozmer.
Jinak sex s clovekem, ktereho vlastne skoro ani neznam je skutecne pouhe uspokojovani pudove stranky nasi osobnosti.


23
Denton 13. 04. 2006 21:38

Reakce na Ash #13Načítám náhled komentáře...: A co kdyz je to tak, ze v hlave tu predstavu mas, ale je schovana hluboko, ze o ni ani nevis. Vznikla povedome z cehosi (z toho jaky jsi, co jsi zazil, nezazil, co ja vim).

Sice si treba sam vedome vytvaris nejakou predstavu, ta se ale s tou podvedomou muze a nemusi shodovat. A kdyz pak uvidis tu, ktera odpovida te podvedome predstave, je to tu. Laska na prvni pohled.


Pred casem se mi totiz stalo neco podobneho, vidam v buse holku, ktera absolutne vubec neni muj typ (= nevyhovuje me vedome vytvorene predstave), presto jsem na ni hned co jsem ji uvidel mohl oci nechat a vubec nevedel co s tim…

Reakce na komentář: Ash #24Načítám náhled komentáře..., Sascha_Konietzko #33Načítám náhled komentáře...

24
Ash 13. 04. 2006 21:48

Reakce na Denton #23Načítám náhled komentáře...: v hlave tu predstavu mas, ale je schovana hluboko, ze o ni ani nevis. Vznikla povedome z cehosi
Nestraš, budu se bát usnout :-D

Reakce na komentář: Denton #39Načítám náhled komentáře...

25
Jarko 13. 04. 2006 23:04

Hmmm zaujimavy clanok. Ja som mal (tusim este mam, aj ked uz skreslene) jasnu predstavu o tom ako ma moja partnerka "vyzerat". Teda v podstate aj po fyzickej stranke. A stretol som ju :-)
Dokonca aj vztah z toho bol :-D
Co chcem ale povedat je, ze ta moja "vysnivana" ked prisla … bola este lepsia nez som si ja kedy predstavoval vo svojich "snoch" – triezve "nezalubene" hodnotenie :-P
Len skoda ze to akosi nevyslo … a je po vztahu …zial … ale to je uz predmetom ineho clanku …


26
Alianna 14. 04. 2006 04:40

láska je jen nemoc a čím dřív ze z ní vyléčíte tím líp


27
Antropolog 14. 04. 2006 06:17

Reakce na AnonyMouse #15Načítám náhled komentáře...: To je pouze dukaz, jak snadno osiditelna je lidska mysl. Zamilovat se do fotky samozrejme lze, zamilovat se muzes i do hlasu nebo dopisu. To ovsem nejde o "lasku na prvni pohled" a biologicke aktivatory zde nahrazuje dlouhodobejsi sugesce.

Sexualni pud neni bezprostredni nutkani k pareni, alespon u lidi ne :-). Tim, ze opice dostala evolucne do vinku vedomi, se tento pud zmenil v cosi, co bylo mozno rozumove pojmenovat, ale navzdory svobodne vuli jedince to stale muselo fungovat. Laska k opacnemu pohlavi, estetika v zenskych krivkach, opatrovnicke tendence – i to jsou formy projevu sexualniho pudu. Kdyz je opicak nemel, jednoduse vyhynul :-).


28
OKi98 15. 04. 2006 00:21

Reakce na Antropolog #14Načítám náhled komentáře...:
laska je forma sexualniho pudu
Pokud se dívám na lásku z evolučního hlediska, tak pro mě není formou sexuální pudu (k ukojení sexuálního pudu není láska potřeba), nýbrž formou rodičovského pudu.

Tím, že díky lásce spolu partneři zůstanou i po oplození a společně se starají o své potomky, zvyšují šanci svého potomstva na přežití.

Reakce na komentář: Sascha_Konietzko #33Načítám náhled komentáře...

29
OKi98 15. 04. 2006 01:11

Tak je, samozrejme zcela podvedome, vyhodnocena jeho geneticka kompatibilita, nacez prijde do mozku signal, ze dany partner je vhodny k pareni.
Ano, s tím rozdílem, že tak bych nazval fyzické zaujetí (aka zamilovanost nebo pobláznění), což je primitivní emoce. Troufnu si tvrdit, že to samé cítí zvířata.
Úplně každý z nás tento pocit zažil a většině z nás nebude dělat problém ho definovat.

Láska se naopak buduje dlouhou dobu a do hry navíc vstupuje vědomí, morálka, společenské konvence, které to vše komplikují.
Proto se láska nedá jednoznačně definovat – má pro každého jiný význam.

Láska na první pohled samozřejmě neexistuje, dochází k záměně fyzického zaujetí a lásky.

Klišé lásky na první pohled je velmi často zneužíváno jako výmluva pro ne-příliš morálně korektní chování:

slečna se vyspí s klučinou hned první večer, co se seznámí – má se cítit jako děvka nebo to raději svést na lásku?

slečna se vykašle na svého přítele v nejméně vhodné chvíli (přítel třeba prochází krizí) – má se cítit jako zrádce nebo to má svést na lásku na první pohled?

Pokud mně někdo vykládá jak věří v lásku na první pohled automaticky ho zařazuji mezi slabochy, kteří věří kartám, horoskopům a jiným věcem, které jsou mimo jeho kontrolu.
Odráží to totiž jeho celkový postoj k životu – nízká sebedůvěra, nulová zodpovědnost a hlavně žádná sebeúcta.

Reakce na komentář: Arnold #30Načítám náhled komentáře..., Cyberfate #38Načítám náhled komentáře...

30
Arnold 15. 04. 2006 08:44

Reakce na OKi98 #29Načítám náhled komentáře...: Sam bych to nerekl lip. Vystihl jsi presne to, co jsem si myslel.


31
Norwaiz 15. 04. 2006 14:05

Reakce na Ash #13Načítám náhled komentáře...:
Ash, z tvojho príspevku mi nie je jasné, že s čím presne nesúhlasíš v teórii o vytváraní si predstavy, neviem či s tým, že každý človek si vytvára určitú predstavu, alebo s tým, že tá predstava nám pomáha sa zaľúbiť?!
S tvojích slov mi príde, že i ty si mal kedysi nejakú predstavu, ale dnes už ju nemáš, a myslím si, že to čo si zažil pri tej holke nebola ani "láska na prvý pohľad" ale iba také menšie poblúznenie, túžba, radosť zo zistenia, že i holka, čo nezapadá do tvojích predstáv (alebo je iná od ostatných) ťa môže osloviť, priťahovať….
Či som úplne vedľa?!

Reakce na komentář: Ash #34Načítám náhled komentáře...

32
Dieg0 15. 04. 2006 17:05

K tomuto by som v mojom nedávnom prípade vedel urobiť pokračovanie : "… A keď ho už nájdeme, sme z toho šťastný, poblúznený …", ale zrazu sa ten náš poklad musí vrátiť do svojho rodného mesta a Dieg0 je neštastný ba až plače :-(.Jediné v čo dôveruje je že sa s tým "pokladom" ešte niekedy v živote stretne.Má len jej emailovú schránku… :-( :-(


33
Sascha_Konietzko 15. 04. 2006 22:12

Reakce na Antropolog #14Načítám náhled komentáře...: Reakce na OKi98 #28Načítám náhled komentáře...: . Jak je dale znamo, laska je forma sexualniho pudu presahujici do vedome vrstvy mysleni.

Raději bych nemluvil o lásce, ale o zamilovanosti. Pod slovem Láska si představuji trochu něco jiného, cit který nemá cokoliv společného s tělesnými potřebami, lásku cítím nejen k své dívce, ale i k rodičům, sourozencům, nejlepšímu kamarádovi..prostě k nejbližším lidem..

Reakce na Denton #23Načítám náhled komentáře...: A co kdyz je to tak, ze v hlave tu predstavu mas, ale je schovana hluboko, ze o ni ani nevis.

Máš pravdu.. podle C.G.Junga má každý člověk v podvědomí představu ideálního protějšku.. označuje to termínem anima;);)

Reakce na komentář: Denton #39Načítám náhled komentáře...

34
Ash 15. 04. 2006 23:18

Reakce na Norwaiz #31Načítám náhled komentáře...: Tentokrát úplně vedle, asi jsem se špatně vyjádřil.

Představu si asi každý nějakou vytváří, i já mám jistě určitou představu, jak vědomou tak podvědomou, (vědomá je s přibývajícím věkem zamlženější a zamlženější :-) ), nicméně to, co ve svém životě já osobně beru za "lásku na první pohled", tak ta slečna prostě nezapadala do té mé představy. Ani jsem vůbec neměl pocit, že jsem právě potkal někoho, na koho jsem čekal, nebo koho jsem si kdy představoval, nebo se mi o něm zdálo nebo tak něco. Naopak, měl jsem pocit, že vidím někoho úplně jiného, něco nového. Žádný svůj vysněný ideál.

Láska se podobá neočekávaně ulovené opici.
[ L. Stroupežnický ]


A u lásky na první pohled to platí dvojnásob :-)

Hloupé přirovnání: když uvidím uprostřed Václaváku opici, určitě mne to zaujme, ale není to nic, co bych si v životě kdy představoval nebo vysnil :-) Je to prostě něco nového, nečekaného (to hlavně), ale postrádám (u sebe) tu vazbu na něco co "mám v hlavě". Ale prosím tento přihlouplý příklad více nerozebírejme :-)

Viděl bych to spíš fakt na chemii – když poprvé ucítíš vůni, která se Ti líbí, já bych neřekl, že sis kvůli tomu, aby se Ti líbila, musel vytvářet nějakou představu libé vůně. Viděl bych to, že to je tak nějak "hardcoded v jádře" :-D

keď nastane tá chvíľa, keď tú svoju „vysnívanú“ osobu stretne hneď vie, že to je „ona“, pretože sa najbližšie zhoduje s jeho predstavami

To mi právě nesedí. Může to tak být (ve filmu 100% haha), ale v mnoha případech, podle mne, to tak zase není.

OKi tady přednesl určitou definici lásky na první pohled, tak aby si někdo nemyslel, že jsem úplnej kretén, který se vyspí s holkou, a pak ríká, jaká to byla láska na první pohled, tak já ten svůj případ trochu upřesním.

(Jo btw s dívkami popisovanými zde OKim jsem zatím nějak nepřišel ve styk??, no asi je to důvod, proč k dívkám mám k dívkám stále takový pozitivní postoj :-D haha)

Řekněme, že nějak nemáte žádnou motivaci, navázat nějaký vážný vztah s nějakou dívkou. Zkrátka mezi všemi nemůžete natrefit na nějakou, která by vás opravdu zaujala tak, že byste si řekl "tak tuhle beru všema deseti" a byli kvůli rande s ní ochotní třeba… i vynechat párty s kamarády :-D

No a pak na vteřinu možná míň jednu zahlédnete, a v tu ránu víte, že
1) se vám líbí
2) bude vám sympatická
3) budete si rozumět
4) chcete s ní chodit
5) budete chtít (přát si), aby to vydrželo co nejdéle, ideálně do smrti nebo tak něco, případně si ji vezmete, budete mít děti a tak :-D

Prostě v jednom okamžiku váš život udělá salto, a vy chcete dělat a mít všechno; přestože až doposud jste (relativně) jen paběrkovali, protože nic tak hodnotného a impozantního (z vašeho pohledu), co by vás oslovilo a přesvědčilo, jste nikde nepotkali, zkrátka to jednoduše "nebylo k mání".

Já (u sebe) dobře pochopím, když k podobnému stavu ve vztahu k holce dojdu časem, když ji poznám a tak podobně.

Ale moc nerozumím tomu, že mé racionální myšlení je ochotno ustoupit nějaké vyšší moci, která přijde, vrazí mu do ruky cedulku, kde je napsáné "all your base are belong to us", no a milé racio řekne "ok, rozumím, ta bruneta vlevo" a vy jste pomalu ochotni si při plném vědomí začít shánět potřebné náležitosti ke sňatku. A nepřejde vás to. Za rok, dva, tři, furt je to stejný :-) Prostě tu slečnu berete a není co řešit.

Vtip té "lásky na první pohled" je právě v tom, že jste to věděli od prvního okamžiku. A čas vám dal za pravdu, že to tak opravdu je.

Já netvrdím, že jsem ji miloval od prvního okamžiku, to se těžko takhle řekne, ale já normálně když potkám dívku, tak o budoucnosti nedokážu říct skoro nic. Poznám, že se mi líbí, nebo mne zaujme, je mi sympatická, ale nikdy bych nedokázal říct (a ani se o to nesnažil), že si s ní budu ještě za týden rozumět (někdy si prostě nesednete, žejo). No ale u té "lásky na první pohled" jsem to prostě dostal naservírované, nebylo o čem diskutovat, a já o tom nepochyboval. Byl jsem si jist, že příští rok pro mne nebude mít o nic menší cenu než dneska.

(Vemte si, že není nic neobvyklého, že se vám holka nějak zprotiví, vy zjistíte, že to jaksi není to, co jste si představovali, prostě vám nesedne… Ale u té lásky na první pohled máte tu náklonnost a kladný vztah a to všechno tak nějak "garantované" ;-) Prostě se nic nemůže pokazit.)

P.S. Není nakonec láska na první pohled jen náhlá ztráta kritického úsudku?? :-D

Reakce na komentář: OKi98 #36Načítám náhled komentáře..., Norwaiz #49Načítám náhled komentáře...

35
daddy 16. 04. 2006 06:17

Ja viem, ze toto je cesky server, ale podla slovenskej gramatiky je tento clanok plnyyyy hrubok…


36
OKi98 16. 04. 2006 13:15

Reakce na Ash #34Načítám náhled komentáře...:
s dívkami popisovanými zde OKim jsem zatím nějak nepřišel ve styk??,
Tak to je divný, zkus zapřemýšlet, zdali ti někdy nějaká dáma neřekla větu typu "Prostě se to stalo." nebo "Láska přijde, kdýž to nejméně čekáš".
Pokud ano (divil bych se kdyby ne), tak jsi s nimi "ve styk", je jedno jaký konrétně jsi měl na mysli, přišel.


no asi je to důvod, proč k dívkám mám k dívkám stále takový pozitivní postoj
Já mám také k dívkám pozitivní postoj. Tím, že přijdeš na to, že dámy nejsou éterické bytosti, které není potřeba stavět na podstavec nýbrž je brát jako sobě rovného partnera, k nim nezískáš negativní postoj.
Začneš je prostě brát takové jaké jsou se vším všudy a různé věci, co dělají, ti pak budou připadat roztomilé až legrační, místo toho aby tě rozčilovaly.

Vtip té "lásky na první pohled" je právě v tom, že jste to věděli od prvního okamžiku. A čas vám dal za pravdu, že to tak opravdu je.
Nevím, jestli jsi popisoval důvod, proč mýtus lásky na první pohled může přežívat, nebo mu věříš a zatím se ti to nestalo. (doufám, že ti šlo o možnost číslo 1)


37
Marek 16. 04. 2006 14:04

Podle mě je rozdíl zamilovat se na první pohled a láska na první pohled, na kterou už musí být dva a tudíž to musí být oboustranné. Sice jsem lásku na první pohled nikdy nezazil, nicméně mám pocit, že tady to někteří pisatelé nějak zaměňují.

Nakonec i autor článku to takto popisuje s čímž souhlasím :
Osoba č.1 stretne niekde vo väčšine prípadov neznámu osobu č.2 a v priebehu prvého momentu, keď sa stretnú ich pohľady, sa do seba „zaľúbia“ a vedia, že sú si súdený.

Reakce na komentář: Norwaiz #49Načítám náhled komentáře...

38
Cyberfate 16. 04. 2006 15:37

Reakce na OKi98 #29Načítám náhled komentáře...:
Je to sice OT, ale k těm kartám a jiným astrálním věcem, já bych je úplně až tak nazatracoval. Ono se né nadarmo říká,na každém šprochu pravdy trochu.
Nicméně jsem měl takovou jednu historku, já jakožto těžce založený tech. typ jsem se vždy podobným věcem smál. Znám z okolí pár lidí, kteří chodí k jedné takové osobě na vykládání karet. Každopádně vše co osoba předpověděla se prej stalo jakožto i takové věci jako úmrtí a příčina, říkám si totální nesmysl a pokud ano věc náhody, ale jednou jsem to už nevydržel a abych jim dokázal jaký to je nesmysl zašel za onou osobou a vše jsem si nahrál na diktafon a udělal analýzu, abych mohl dané události přesně porovnat, přece jenom člověk je tvor zapomětlivý a spoustu věcí si může nakonec vyložit po svém.
Nicméně se věci začli opravdu odvíjet v daném roce jak řekla, vždy jsem to porovnal se záznamem, zpočátku jsem si říkal není to nic než náhoda, to se stává.
Jenomže těch náhod začlo být poněkud moc a dokonce u věcí, které jsem u sebe už dopředu naprosto vyloučil jako nesmysl, což mi připadalo, že je větší pravděpodobnost výhry ve sportce :-) . Prostě vše nakonec odpovídalo se záznamem, až mě z toho bylo úzko.
Naštěstí jsem neměl žádnou tragickou událost, nicméně znova bych tam už nešel. Že bych začal být slaboch a už tak nevěřil na hmatatelné důkazy :-)
Takže něco na tom přece jenom asi bude.

Reakce na komentář: OKi98 #66Načítám náhled komentáře...

39
Denton 16. 04. 2006 16:42

Reakce na Sascha_Konietzko #33Načítám náhled komentáře...: No teda, ze me snad jeste bude filosof :-)
Reakce na Ash #24Načítám náhled komentáře...: A jeste budu strasit lidi ve spanku :-)


40
Mawe47 17. 04. 2006 23:33

co kdyz ste tu svoji na lasku na "prvni pohled/rande/pocuch/pokecani/necekanost" nasli, je vam s ni dobre, ale protoze vsichni dosavadni partneri nechali vas kvuli jedne charakterove vade a vy ted mate chorobny pocit, ze i ta vase laska vas proste musi nechat a kdyz to neudela zitra, tak pozitri urcite…
jak si proste uzivat toho ze ten druhy je skvely a nedoufat v nejhorsi, aby to pak tolik nebolelo az se splni to co vam bylo ze zacatku stejne jasne?

Reakce na komentář: Ash #41Načítám náhled komentáře..., John #42Načítám náhled komentáře..., nemehlo #45Načítám náhled komentáře..., Norwaiz #50Načítám náhled komentáře...

41
Ash 18. 04. 2006 08:45

Reakce na Mawe47 #40Načítám náhled komentáře...: To je stejný jako smířit se se smrtí Mawe. Musíš žít.

Reakce na komentář: Mawe47 #43Načítám náhled komentáře...

42
John 18. 04. 2006 10:14

Reakce na Mawe47 #40Načítám náhled komentáře...:
No asi jenom tak, že tu charakterovou vadu odstraníš. :-)

Reakce na komentář: Mawe47 #44Načítám náhled komentáře...

43
Mawe47 18. 04. 2006 12:57

Reakce na Ash #41Načítám náhled komentáře...: se smrti smirena jsem…
ale asi se nemuzu smirit s tim, ze by se mnou nekdo mohl vydrzet :-(


44
Mawe47 18. 04. 2006 13:29

Reakce na John #42Načítám náhled komentáře...: o to se uz nekolik let snazim a trochu se to zlepsuje, ale holt to proste nejde rict si "ted budu jina" a proste takova budu…

Reakce na komentář: Norwaiz #50Načítám náhled komentáře...

45
nemehlo 18. 04. 2006 15:43

Reakce na Mawe47 #40Načítám náhled komentáře...: Jestli tě má rád a je trochu inteligentní, tak by neměl být problém, protože nevidím vztah, kde by něco nebylo. A když se ti ta charakterová vada projeví právě, když jsi s ním, nebo se o tom dozví jinou cestou, vysvětli mu, že jsi taková, jaká jsi, a že se snažíš (jak píšeš) taková nebýt v té vadě a on to pochopí, jestli tě má opravdu rád.

Reakce na komentář: Mawe47 #46Načítám náhled komentáře...

46
Mawe47 18. 04. 2006 17:16

Reakce na nemehlo #45Načítám náhled komentáře...: on je s tim smirenej zatim.
ale me nejde do hlavy tak to se mnou kvuli tomu muze vydrzet a misto abych si uzivala, tak kazdou chvili cekam ze mu musim zacit lezt na nervy… :-(
to me trapi. nevim jak se oprostit od myslenek na to ze me prece musi nechat a mit radost kdyz su s nim

Reakce na komentář: Mikey #47Načítám náhled komentáře..., nemehlo #48Načítám náhled komentáře...

47
Mikey 18. 04. 2006 17:27

Reakce na Mawe47 #46Načítám náhled komentáře...: A o jakou charakterovou vlastnost konkretne jde?

Reakce na komentář: Mawe47 #52Načítám náhled komentáře...

48
nemehlo 18. 04. 2006 19:17

Reakce na Mawe47 #46Načítám náhled komentáře...: Tak nad tím nepřemýšlej, když je s tebou, mysli jen na tu jedinou chvíli a všechno ostatní hoď stranou.


49
Norwaiz 19. 04. 2006 13:46

Reakce na Marek #37Načítám náhled komentáře...:
Díki Marek. Aj ja som si všimol, že niektorí si tu mýlia "zamilovanie sa na prvý pohľad" s "láskou na prvý pohľad. A budete asi tým, že každí si pod pojmom "láska na prvý pohľad" predstavuje niečo iné…

Reakce na Ash #34Načítám náhled komentáře...:
tak ta slečna prostě nezapadala do té mé představy. Ani jsem vůbec neměl pocit, že jsem právě potkal někoho, na koho jsem čekal, nebo koho jsem si kdy představoval, nebo se mi o něm zdálo nebo tak něco. Naopak, měl jsem pocit, že vidím někoho úplně jiného, něco nového. Žádný svůj vysněný ideál.

Boli ste do seba zamilovaný, mali ste spolu vzťah, si s ňou dodnes? Ak nie, tak to podľa mňa nebola "láska na prvý pohľad", pretože to nevyhovuje mojej definícií…

Reakce na komentář: Ash #51Načítám náhled komentáře...

50
Norwaiz 19. 04. 2006 13:47

Reakce na Mawe47 #40Načítám náhled komentáře...: Reakce na Mawe47 #44Načítám náhled komentáře...:
Mňa by celkom zaujmalo aká je tá tvoja vada charakteru?!
No a k tvojej láske: Čo tak sa ho to spýtať, či mu to vadí tá tvoja vada?! Keď ti povie, že "áno", tak to nie je až také stratené, no skús mu povedať, že sa to snažíš korigovať. Verím, že to ocení a skúsi to s tebou;-) Ak povie, že ti mu to nevadí, tak sa nemáš čoho báť, buď taká aká si. Lepšie vedieť, ako byť v nevedomí.
A ty si aj tak nezmeníš, nedá sa to, ty sa len prispôsobíš…

P.S.: Vidíš, ja som "psychicky retardovaný", a že by ma dievčatá nechceli by som nepovedal;-) Som "sám sebou" a to sa im páči…

Reakce na komentář: Mawe47 #52Načítám náhled komentáře...

51
Ash 19. 04. 2006 16:18

Reakce na Norwaiz #49Načítám náhled komentáře...:
Ze všeho, co jest věčné, láska je nejkratší.
[ Molière ]


No nejsme, souzeni jsme si tedy nebyli, ale přiznávám že atribut lásky věčnost mi v tom článku unikl. Tedy já bych si ji klidně vzal :-D takže když počítám sebe jako láska a ji jako zamilovanost, tak to máme 1/2 lásky + 1× zamilovanosti, celkem 3/4 vztahu :-)

Reakce na komentář: Norwaiz #57Načítám náhled komentáře...

52
Mawe47 19. 04. 2006 16:58

Reakce na Mikey #47Načítám náhled komentáře...: Reakce na Norwaiz #50Načítám náhled komentáře...:
sem strasnej pesimista, vsechno co se nejak dotyka me vidim priserne cerne a trpim castyma a docela velkyma depresema…
no ono se to pomalu lepsi, jenze vsichni ti kluci maj predstavu ze to se mnou pujde, ale za par mesicu zjisti ze to vlastne vubec nejde…
se bojim ze ho taky ztratim az ho prestane bavit cekat kdy to bude lepsi…

Reakce na komentář: Mikey #53Načítám náhled komentáře..., Jarko #54Načítám náhled komentáře...

53
Mikey 19. 04. 2006 18:04

Reakce na Mawe47 #52Načítám náhled komentáře...: Hm s tim neco delej…neni to dobry. Ja mam sklony k depresim kdyz me nekdo odmitne apod., treba jak ted ta moje pitoma spoluzacka…vzdy si potom pripadam menecene, nehlede na svoje objektivni kvality.


54
Jarko 19. 04. 2006 19:40

Reakce na Mawe47 #52Načítám náhled komentáře...: Na vztah musia byt dvaja, to je to co som si uvedomil neskoro a preto som teraz sam. Raz mozno zistim ze ten rozchod mal aj zmysel :-)

Co chcem ale povedat je, ze vo vztahu ste bud dvaja, alebo si sama.

Teda:

– ak ste dvaja = viac hlav, viac spravi = vacsia sanca na trvalejsi vztah.

– ak si sama, zial sance nulove, a vztah konci alebo skonci.

Cem tym povedat, ze ak ta ma ozaj rad, ak mu na tebe uprimne a nesebecky zalezi, a povies mu aky mas problem, bude len a len rad, ked bude moct byt tym, kto ti bude pomahat (pomoze) ho odstranit. ver mi, aj ty sa budes citit lepsie, aj on, ked uvidi/te ze VASA snaha prinasa ovocie. na to ale treba cas, otvorene obe srdcia a dovera jeden voci druhemu. a tolko-krat spominane, ale na/vzdy pravdive pravidlo: KOMUNIKOVAT MEDZI SEBOU.

Jo a neda mi taku malu poznamocku:

Ak budes mat takyto pristup k tomu ze ved aj tak ten vztah skonci (ako som mohol vycitat z tvojich prispevkov), tak vedz ze skonci. ano skonci. SKONCI. A tvoj mily ta opusti, ani nie tak preto, zeby chcel, ale ty ho k tomu nepriamo dovedies, aby to urobil, prinutis ho to urobit, pretoze mu nedas svojim pesimizmom sancu nieco zmenit, tak ako som nedostal ja sancu zmenit mnohe vo vztahu s niekym, s kym to mohlo byt ozaj krasne. mysli aj na neho, nielen na to ze TY mas problem, mysli na to, ze je tu niekto kto ta ma rad a je ochotny ti pomoct, pretoze ce, aby si bola stastna.

snad mi rozumies aspon trosicku.

drzim palce, nech to vyjde aspon tebe, ty mas moznost to zmenit, ja uz tu moznost nemam a nikdy mat nebudem (s nou). ale svoju (nie moc veselu ale predsa) skusenost mam moznost dat dalej, a tym snad dat help (pre PC userov – F1), a rad to urobim :-)


55
Mawe 20. 04. 2006 08:55

provedene kroky: zjisteni problemu
analyza problemu
konzultace problemu
prace na reseni problemu

probihajici kroky: prace na odstraneni problemu

budouci kroky: dokumentace vyreseneho problemu
predejiti danemu problemu

tak dik za rady a casem dam vedet jak to dopadne :-)

Reakce na komentář: Jarko #56Načítám náhled komentáře..., Norwaiz #58Načítám náhled komentáře...

56
Jarko 20. 04. 2006 12:17

Reakce na Mawe #55Načítám náhled komentáře...: No snad to potom niekde najdeme :-)


57
Norwaiz 20. 04. 2006 15:57

Reakce na Ash #51Načítám náhled komentáře...:
No to je to isté, keby sa už žením, stojím pred oltárom, a keď má príjsť na dôležité "Áno", tak mi nevesta zdrhne za iným;-)
A potom si poviem: "Ach ty vole, skoro som ji měl… No nevadí, teďka mám 3/4 manželstva, tak musím bejt hold spokojenej" :-)

Reakce na komentář: Ash #60Načítám náhled komentáře...

58
Norwaiz 20. 04. 2006 15:57

Reakce na Mawe #55Načítám náhled komentáře...:
Síce nie som žiadny psychológ (psychopat :-), ale ja by som ti poradil, aby si sa najprv zamerala na odstránení problému už v jeho podstate a to u teba. Najprv musíš prísť na to prečo si taká pesimistka (nemyslím, že si bola vždy pesimistka), musíš nájsť príčinu prečo máš tie depresie a z čoho vznikajú. Ak to zistíš, môžeš s tým niečo robiť. Takže tvojho priateľa by som do toho moc nezaťahoval, aj keď ti môže on sám pomôcť prísť na veci týkajúce sa tvojich depresií.
Ja som na tom podobne, taktiež mávam depky, lenže viem prečo a viem čo mi ich pomáha nemať…
A tiež nie je od veci zájsť psychológovi, aj sa už chystám;-) (P.S.: Viem, že tam u nás je taká pekná zrelá 30-ička blondínka, tak plánujem ju tam zbaliť;-), a možno i niečo viac – dvere sú tam zaizolované… :-)

Reakce na komentář: Mawe47 #59Načítám náhled komentáře..., Jarko #64Načítám náhled komentáře...

59
Mawe47 20. 04. 2006 16:37

Reakce na Norwaiz #58Načítám náhled komentáře...: nojo psycholog… jenze za to se musi platit :-(

a pricinu problemu… no to fakt nevim jak ji zjistim :-(


60
Ash 20. 04. 2006 17:33

Reakce na Norwaiz #57Načítám náhled komentáře...: Já jsem opravdu popisoval lásku jen z pohledu jedné strany :-D, protože jako odpověď na otázku "už se vám to stalo a jak" se mi to zdálo dobré a stačí to. O "osudovém" setkání dvou lidí nic nevím :-) Zvlášť když jsi popisoval, že si člověk vytváří nějaký svůj ideál, a pak ho potká, tak tam také přece není obsaženo nic o tom, že si ten ideál představuje tak šikovně, aby zároveň budoucí potkaná dívka daných parametrů milovala jeho… Pokud se tak stane, je to fajn, ale ta pravděpodobnost není větší, než když se člověk zamiluje jakýmkoliv jiným způsobem než na 1 pohled. Spíš menší.

Navíc jsem nepochopil otázku "si s ňou dodnes" (zamilovanost a vztah sedí). Zdá se mi irelevantní :-D Láska netrvá věčně.

Reakce na komentář: Norwaiz #69Načítám náhled komentáře...

61
Hemzi 22. 04. 2006 17:03

Me se stalo neco hodne moc podobnyho… ve svy hlave nosim asi od svych 15 predstavu o tom jak by mela vypadat a chovat se moje vysnena… kamos me pozval k sobe do Kadernictvi a vypravel o jedny holce, jaka je to rostenka a dale… pri otevreni dveri jsem ji uvidel a hned sem to poznal, neco nebylo v poradku, stretli sme se ocima a hrozne dlouho se na sebe koukali a ja pak z ni uz nemohl spustit oci… jenze vse ma malej hacek a tim je ze ma pritelem ke kteremu se nedavno prestehovala… nevim co mam tedy ted delat a tak jsem malinko mimo a pisu sem.. Hemzi


62
zuzana 24. 04. 2006 13:03

Laska je krasna.


63
Jarko 24. 04. 2006 17:21

laska je radost, bolest, strach … zodpovednost


64
Jarko 24. 04. 2006 17:52

Reakce na Norwaiz #58Načítám náhled komentáře...: Popravde clovek ako samotny pride na to co robi zle, preco je taky aky je, len dost tazko. Hodnotim na zaklade zivotnych skusenosti s touto problematikou :-)

Ono aj moze vediet co robi zle, ale ak si to neuvedomuje, je jeho vedenie uplne zbytocne. Tak ako som uz raz napisal, je rozdiel vediet o niecom, co robime zle, ale je nieco uplne ine si to plne uvedomovat. Ak ona sama nebude plne rozumiet tomu preco robi to co robi (je aka ja), len tazko to zmeni. A sama si to podla mna (netvrdim ze nemoze) tazko uvedomi a teda aj zmeni.

Mne osobne pomohli az ludia na tejto stranke (a stranky samotne – vdaka Qark), a velmi vdacim tebe Norwaiz. Otvoril si mi oci, aj ked som si dlho nechcel priznat pravdu ktoru si mi ukazal, nakoniec som pochopil ze to co si mi povedal, je tak ako to je a ja to nezmenim svojim tvrdohlavym zapieranim. Teraz tomu rozumiem, a vjem ako dalej do buducna co sa neda nijak zaplatit :-) Snad niekedy na pivec :-D

Takze netvrdim ze sama na to neprides, ale viac hlav viac spravi, preto je tvoja polovicka jednou z dobrych volieb. Taktiez ludia, ktory ta skutocne poznaju, a vedia aka si.

Reakce na komentář: Jarko #65Načítám náhled komentáře..., Mawe47 #68Načítám náhled komentáře...

65
Jarko 24. 04. 2006 17:54

Reakce na Jarko #64Načítám náhled komentáře...: ach ta moja gramatika, skoda ze to nemozem opravit :-)


66
OKi98 24. 04. 2006 18:48

Reakce na Cyberfate #38Načítám náhled komentáře...:
Je to sice OT, ale k těm kartám a jiným astrálním věcem, já bych je úplně až tak nazatracoval.
ono to není vůbec OT, protože právě lidé, co věří kartám, horoskopům apod. většinou věří i v lásku na první pohled.

Ono se né nadarmo říká,na každém šprochu pravdy trochu.
To máš pravdu – onehdy jsem slyšel, že Hitler byl žena, určitě na tom něco bude.

já jakožto těžce založený tech. typ jsem se vždy podobným věcem smál.
To, že jseš technický typ nijak nesouvisí s vírou v nadpřirozené jevy.

jednou jsem to už nevydržel a abych jim dokázal jaký to je nesmysl zašel za onou osobou a vše jsem si nahrál na diktafon a udělal analýzu
Počátek autosugesce.

Prostě vše nakonec odpovídalo se záznamem, až mě z toho bylo úzko
Konec autosugesce.

Dovedu si dost dobře představit jak to funguje. Snadno ovlivnitelný jedinec, který věří v tyto nesmysly, s nízkou mírou zodpovědnosti za své činy a sklonem k autosugesci na straně jedné.
Kartářka s rozvinutou schopností empatie, znalostmi psychologie, řeči těla a možná i dovednostmi v oblasti hypnozy na straně druhé.
To celé zasadíme do podmanivého prostředí, kde dojde k uvolnění slabocha, překonání bariéry ostražitosti a voila neprůstřelná předpověď budoucnosti je na světě.
Pokud dojde k přehrávání záznamu, tak to jen potencuje účinek předpovědi.

Netvrdím, že neexistují věci, které se nedají vysvětlit. Jen tvrdím, že pokud člověk něčemu věří, tak se mu to i splní – dělá si to ale sám, nedělají to za něj hvězdy (ty jen slouží jako berlička).

O tomto tématu mám rozepsaný článek, v něm tuto problematiku rozebírám více dopodrobna..

Reakce na komentář: BERmaestro #67Načítám náhled komentáře..., Norwaiz #70Načítám náhled komentáře..., Mikey #71Načítám náhled komentáře...

67
BERmaestro 24. 04. 2006 19:36

Reakce na OKi98 #66Načítám náhled komentáře...: Ja souhlasim az an par věcí…a) bych ty lidi v tom članku neoznačoval za slabochy jinak tu budeme mit vlnu nepokoju

b) doufám že to nevidíš tak černobíle jak tady


68
Mawe47 24. 04. 2006 19:42

Reakce na Jarko #64Načítám náhled komentáře...: ja asi vim z ceho to vznika… ale kdyz kouknu na net, tak vsude chteji platit… a na to ja nemam, i kdyz sem o tom uvazovala…
a je fakt docela tezky si to priznat a neco s tim udelat kdyz je na to clovek sam… a me dela problemy pripustit si nekoho k telu, a kdyz uz to udelam, tak ho vzdycky ztratim..

no proste bude ten muj potrebovat pevne nervy, protoze je mnohem snazsi zustam tam, kde clovek je a nejit dal… to je mozna nejhorsi, ne uvedomit si to, ale neco s tim opravdu udelat


69
Norwaiz 27. 04. 2006 17:26

Reakce na Ash #60Načítám náhled komentáře...:
Navíc jsem nepochopil otázku "si s ňou dodnes" (zamilovanost a vztah sedí). Zdá se mi irelevantní;-) Láska netrvá věčně.

Sorry, ale nepresne som sa vyjadril;-) Tou otázkou "si s ňou dodnes" som myslel, to, že či sa mal s ňou nejaký dlhodobejší vzťah…;-)
Nič netrvá večne.


70
Norwaiz 27. 04. 2006 17:29

Reakce na OKi98 #66Načítám náhled komentáře...:
Netvrdím, že neexistují věci, které se nedají vysvětlit. Jen tvrdím, že pokud člověk něčemu věří, tak se mu to i splní – dělá si to ale sám, nedělají to za něj hvězdy (ty jen slouží jako berlička).

Presne, to máš to isté ako jeden nemenovaný výrobok na odstraňovanie bolesti chrbtice "Kosmodisk";-) Ľuďom to pomáha, pretože tomu výrobku veria a chcú veriť, aj keď to je len obyčajný kus plastu, ktorý nemá v sebe žiadnu špeciálnu energiu a ani z ortopedického hľadiska to nemôže mať taký účinok aký má…proste človek sa lieči vierou;-)
Sorry za OT;-)


71
Mikey 27. 04. 2006 18:31

Reakce na OKi98 #66Načítám náhled komentáře...: Jen tvrdím, že pokud člověk něčemu věří, tak se mu to i splní – dělá si to ale sám, nedělají to za něj hvězdy (ty jen slouží jako berlička). Hm tak jo – verim tomu ze se se mnou moje spoluzacka (ktera mi rekla ze se mnou nechce chodit) ted o vikendu vyspi. Splni se mi to? Jiste…kdyz clovek necemu veri tak se mu to splni. Ok Oki, verim tomu. V pondeli napisu jaky to bylo.
BTW, jestli se to fakt splni tak u me ma Oki pivo :-)

Reakce na komentář: OKi98 #72Načítám náhled komentáře...

72
OKi98 29. 04. 2006 20:46

Reakce na Mikey #71Načítám náhled komentáře...:
verim tomu ze se se mnou moje spoluzacka (ktera mi rekla ze se mnou nechce chodit) ted o vikendu vyspi. Splni se mi to?
Pokud ano, tak to bude náhoda, ale já to vidím špatně.

Asi každý cítí rozdíl mezi tím cos napsal ty a co já.

Tys napsal něco ve stylu:
"Věřím, že zítra v 1 hodinu odpoledne potkám na ulici nahou Pamelu Anderson, která mi dá pytel zlata.". Vnitřně tomu zcela určitě nevěříš (teda doufám).


73
Smuténka 30. 04. 2006 16:18

Já sem zažila lásku na první pohled, no jsou to už dva roky a miluju stále. Bohužel…

Reakce na komentář: Jarko #74Načítám náhled komentáře...

74
Jarko 01. 05. 2006 13:35

Reakce na Smuténka #73Načítám náhled komentáře...: on asi nezazil to iste s tebou je tak?


75
boiler 01. 07. 2006 15:24

Láska je láska…když chodí kluci s klukama a holki s holkama :-)


76
Staša Kaša 02. 08. 2006 11:44

Nevzpomínám si, že bych se někdy zamiloval na první pohled. :-(


77
Bobo 04. 12. 2006 00:06

Tento prispevok bude mozno trochu odveci, ale nemozem si odpustit jednu vec. Prepac Norwaiz, ale ten pravopis. Tolko hrubiek, kolko si ty spravil uz len v prvom odstavci, som uz davno nezazil. Neber to tak, ze ta chcem kritizovat, skor si z toho zober ponaucenie do dalsich prispevkov. Clovek sa potom totiz viac sustredi na pravopis ako na samotny clanok. Len taka napoveda. 1.pad mnozneho cisla muzsky rod je makke i a ked pises, ze ides s niekym, tak tam ma byt s a nie z  :-) Inac prajem hodne uspechov do dalsich clankov.

Reakce na komentář: Norwaiz #78Načítám náhled komentáře...

78
Norwaiz 03. 04. 2007 11:51

Reakce na Bobo #77Načítám náhled komentáře...: njn, keď sa človek sústredí hlavne na obsah článku zabúda na nejeké pravidlo nominatívu plurálu;-) a samozrejme pravidlo s/z-niečím/niekým je mi tiež jasné…;-)
Btw svoju korektúru som poslal dávno, len Qark to tam neupdatol;-)

Přidej komentář

Web je nyní kompletně uzavřen. Od této chvíle není možné přidávat žádné komentáře!

Další informace naleznete zde.