QARK.net — Malujte se a množte se
Malujte se a množte se

Malujte se a množte se

Občas se mi zdá, že větu „Milujte se a množte se.“ si některá děvčata špatně vyložila a slovo „milujte“ vesele zaměňují za „malujte“. A tak se malují a malují a přitom je za to snad nikdo nemiluje. O množení raději ani nemluvím.

Nebo mi chcete tvrdit, že byste chtěli zmalovanou holku?


Plno mužů má rádo holky, které se moc nemalují. Málokterý vedle sebe s radostí bude hýčkat holku s tučnou vrstvou make-upu. Jistě víte, o čem tu mluvím. O děvčatech s maskou na obličeji v rádoby pleťové barvě.

Silný make-up je strašná nevýhoda. Takovou holku nemůžete ani obejmout, abyste si nezašpinili tričko. Takovou holku nemůžete ani políbit, aniž byste se neumazali. Není to trošku škoda? Vždyť objímáni, hlazení a líbání je tak skvělé!

Já osobně nechápu, proč to některá děvčata s malováním tak přehánějí. Vždyť se to nikomu nelíbí a navíc vypadají směšně. Neustále musí dávat pozor, aby se nerozmazaly, v horkém létě se jim maska roztéká po obličeji, nikdo se jich nemůže ani dotknout, no prostě je to děsná hloupost.

Pokud jde o mě, jsem rád, když se vedle mě probudí ten stejný člověk, který se mnou jde v noci spát. Jsem rád, že nemusím čekat, až se holka hodinu odlíčí a potom raději zhasne, abych se náhodou nelekl.

A co vy? Líbí se vám zmalované, nebo dáváte přednost nenamalovaným? A co nějaká decentní kombinace – jen zvýraznit oči a rty?

Qark | 26. 08. 2005 20:59 | Komentáře: 33 | ::O ženských


Přidat článek do: [ linkuj.cz], [ jagg.cz], [ asdf.sk], [ del.icio.us]

Stáhnout článek jako [ PDF]
[ RSS komentářů] k článku

[ Napsat] komentář

Články a fotografie z tohoto webu je zakázáno kopírovat a přidávat si je na svoje blogy, či kamkoliv jinam, bez mého písemného souhlasu!

Komentáře


1
Jenda 26. 08. 2005 21:23

Já jsem proti líčení. A když už musí být tak spíš ta decentní kombinace – oči a rty, ale fakt jen decentně. Zmalované holky fakt působí směšně. Pamatuju si na svou spolužačku na základní škole, která se snažila akné přerazit make-upem. Výsledek byl daleko více odpuzující než by to tak nechala. Prostě naprosto nepřirozená bledá barva… Možná jich měla trošku víc, ale v té době jsme měli beďary všichni ne? Možná si myslela že to bylo kvůli nim, ale klukům byla pro smích právě tím líčením.

Reakce na komentář: kejbi #32Načítám náhled komentáře...

2
swamp 26. 08. 2005 21:42

Mno, lehce zvyraznene oci jsou skvele, lesk na rty s nejakou prichuti ve vhodny okamzik take potesi, ale souhlasim, ze makeup je nejvetsi zlo.


3
aCIDfire 26. 08. 2005 22:32

Moje pritulka nepouziva makeup vubec,vlastne nepouzivala nic,je prirozene hezka brunetka,az ted kdyz zacla delat v prafumerii,tak "musela"dle firemni strategy aspon trochu zvyraznit oci,rty,..jinak souhlas s autorem,..nekdy mozna:" Pro oko je to nekdy pekny,ale cumlat bych se s tim nechtel" :-)


4
Mike 26. 08. 2005 23:15

Přesně tak swampe. Chuť a lesk na rtíky ještě nikomu neublížil a oči je jedinná část obličeje se kterou souhlasím, že by se malovat měla (pokud danná holka nemá krásný oči už od přírody)… nevím jak vy ale podle mě jsou oči to nejhezčí na celým obličeji, tak proč je nezvýraznit a nezkrášlit.

V naší třídě máme taky jednu holku, která se maluje fakt nehoazně a k tomu chodí oblíkaná jako děvka. Je to fakt odporný…

Reakce na komentář: aCIDfire #7Načítám náhled komentáře..., Lenka #23Načítám náhled komentáře...

5
MM 27. 08. 2005 09:51

Když to vezmu z mého pohledu,tedy pohledu holky,naprosto s vámi souhlasím!Ono nejenže zmalované holky vypadají většinou hrozně,ale ono taky toho času,co zabere,než na sebe ty všechny "zkrášlovací" prostředky naplácáte.Osobně se maluji jen decentně(oči,ústa)a jsem spokojená.Nehodlám trávit hodiny před zrcadlem,než vyjdu mezi lidi a pak se ještě klepat,co se stane,až mě můj kluk uvidí nenamalovanou.


6
pjotr 27. 08. 2005 11:43

Maľované dievča, však to je to najškaredšie, čo ľudstvo mohlo stvoriť (nie dievča, tá "maľba"). Áno, jahodový, malinový alebo iný lesk na pery je skvelá vec, lebo je to niekedy sladké prekvapenie ;-)

Videli ste už namaľované oči zblízka..? Veď to je ako vlas napadnutý všami(voš). Nič proti nejakým výnimočným situáciám ako ples, stužková, tanečná, kedy to je naozaj veľmi priťajujúce, pretože vtedy sa väčšinou nikto nebozkáva ako niekde na autobusovej zastávake.

Komu by sa páčilo bozkávať stenu omietnutú kadejakými chemickými gebuzinami..? ;-D


7
aCIDfire 27. 08. 2005 12:05

Reakce na Mike #4Načítám náhled komentáře...: No mě přijde,že spousta holek " chodí oblíkaná jako děvka",s tím musím souhlasit,navíc naprostá většina chodí
oblíkaná dost uniformně,že se už na takovou holku ani nepodívám,prostě tupý stádo kupující furt ty samý věci.Těžko už narazit na "jinak" oblečenou
holku,který to třeba sluší mnohem víc než zmalovaný krávě s bokovkama a 3barevnejma vlasama,co si myslí jak je cool.


8
Kráťa 27. 08. 2005 12:34

Hele, chlapi, přiznejte se – kdo z vás si všimne, že nějaká holka (žena, dáma – doplň dle libosti) má namalované řasy nějakou řasenkou 3× zvětšující objem a o 517 % prodlužující délku ? A ti z vás, co si všimnou – je vás více než 5 % mužské populace ?

Reakce na komentář: Petr #10Načítám náhled komentáře..., pjotr #11Načítám náhled komentáře...

9
MINO 27. 08. 2005 12:50

A jak to máme asi dát najevo…..to vám to máme říct ???


10
Petr 27. 08. 2005 13:04

Reakce na Kráťa #8Načítám náhled komentáře...: Abych řekl pravdu, nedávno jsem vezl kámošku autem a měla změněnou barvu vlasů. Všimnul jsem si nějaké změny, ale myslel jsem, že se mi to jen zdá. Nakonec už to nevydržela, skočila mě do řeči a dostal jsem zjebáka, že sem si toho nevšimnul :-(
Ten objem řas, toho bych si všimnul asi jen, kdyby si je udělala předemnou a viděl jsem tu změnu, jinak vůbec.

Reakce na komentář: Kráťa #17Načítám náhled komentáře...

11
pjotr 27. 08. 2005 13:25

Reakce na Kráťa #8Načítám náhled komentáře...: Haha, to je pekná kekečúrovina, vraj to zväčší objem rias. S mojou priateľkou som sa o tom "hádal", že tie riasy sa predsa nenamnožia, že ich objem je stále rovnaký, len vy (akože baby) si to vsugerujete. Ono to vedel už Leonardo Da Vinci, že optický klam sa dá použiť na úsmev Mona Lisy. Tu to funguje rovnako. Objem sa nemôže len tak sám od seba zväčšiť.

Áno, ženy sa chcú krášliť, ale nech sa naozaj krášlia.


12
lUpa 27. 08. 2005 13:30

Jo jo ja taky souhlasím. Když má holka na obličeji xicht nebo naopak vzdycky je to horsi nez lepsi,oboji vas dokaze jen zklamat. Nejsem proti zminovanymu lesku na rty no a ty zvirazneny oci-to je to co me asi dycky dostane :-) (Jo hold se mi libi zvirazneny oci :-) Ale vseho s mirou. Kdyz se to prezene je to fakt strasny. V mim okoli mam moznast sledovat jak na sebe prirozene krasna holka patla kila makeupu a kdyz jde se svym pritelem (kterej je šampoňák jak z obrazku) po ulici, tak si proste nemuzu pomoct ale tenhel par mi pripada jako pasak a slapka. :-D
Holky se takhle finti protoze si neuvedomujou ze jsou prirozene krasny a prirozena krasa je hold prirozena krasa,kterou nenahradite zmalovanym oblicejem. A jeste neco! Holky se casto nemalujou kvuli nam ale kvuli jinym holkam se kteryma souperi!!! Panebože to je takova blbost :-D

Reakce na komentář: Marcellus #13Načítám náhled komentáře...

13
Marcellus 27. 08. 2005 16:17

Reakce na lUpa #12Načítám náhled komentáře...: Hihi =) Zenska logika…teda jestli se tomu da rikat logika =) Kazdopadne si troufam tvrdit ze to ma jistou souvislost s Qarkovym clankem kluci jsou pekni a holky tluste, jelikoz ony se sebou proste nejsou spokojeny a neveri si. Rekl bych ze ty licidla slouzi spis jako psychycky povzbuzovak aby si dodali sebeduveru =)


14
MiK 27. 08. 2005 20:18

To chce kladívko a těch pár omítek na obličejí prostě rozklepat… líčení je pro zamindrákované a namyšlené. Pokud je holka dobrá, tak nemusí mít na sobě hromadu sr***k aby to všem dokázala


15
Jirka 27. 08. 2005 22:17

Chtějí se prostě líbit ( i když někdy nevím, komu přesně), ale často to fakt přehánějí. Mně například vadí, když se chtějí mladší dělat starší (a starší naopak). Zkrátka jediný problém je v tom, že to některý přehánějí tak, že jim není vidět do obličeje….

Reakce na komentář: aCIDfire #16Načítám náhled komentáře...

16
aCIDfire 28. 08. 2005 10:24

Reakce na Jirka #15Načítám náhled komentáře...: Nebo jim vidět do obličeje je,ale připadáš si jak v cirkuse :-)

-Měl jsem kamarádku,co si makeup doslova kydala na sebe kvůli tomu,že měla akné,což částečně dokážu pochopit,když jsem byl mladší,měl jsem ho taky a navíc pro ženský je to větší psychický trauma než pro chlapa. Jenomže ona toho tam dávala hodně,že pak měla stejně hrudkovanou pleť i s makeupem a nedejbože když se rothodla se usmát,to se ten makeup docela drsně "zvráštěl" a vypadalo to divoce :-),na mojí radu,že si tím ucpe póry ještě víc na už tak citlivý pleti nedala a samozřejmě to taky podle toho vypadalo.


17
Kráťa 28. 08. 2005 12:30

Reakce na Petr #10Načítám náhled komentáře...:
Nevšimnout si změněný barvy vlasů nebo účesu, to je největší prohřešek, kterýho se chlap může dopustit. Klidně jí může bejt i nevěrnej, ale nevšimnout si vlasů …


18
Navi 29. 08. 2005 01:18

taktak – jenom lehce domalovat, zvyraznit krasu, ale nesnazit se namalovat novy oblicej… ukazkou nevkusu a extremniho preliceni muze byt Pergnerova v Vyholenych (a vesmes kazdy, kdo tam prosel rukami stejne kosmeticky)


19
Perinka 30. 08. 2005 18:23

Než jsem si to přečetla, přepudrovala jsem si nos :-)


20
Feader 06. 09. 2005 15:07

podporuju jedině vlhke rty…PANTHENOL 69;-


21
ttajfunek 12. 09. 2005 20:07

Proč se ženský malujou a voněj? Protože jsou ošklivý a smrděj… Povídal jednou Ivan Mládek…
Nemaluju se, protože mě to nebaví. Navíc nesnáším sklenice umazané od rtěnky a ničí mě představa, že podobný hnus zůstane po mně… Takže zůstávám tak jak jsem a doufám, že to ostatní rozdejchají… No a ráno mě ještě nikdo z pelíšku nevyhnal, takže buď to se mnou docela ujde nebo jsou pánové otrlí :-)


22
Arthas 13. 09. 2005 13:49

Já teda nevim,ale moje holka se nemaluje vůbec. Je hezká,ale byl bych rád, aby si malovala aspoň oči. Jednou jsem ji to nějak naznačil a ona mi řekla, že se v tom cítí svázáná. A tak jsem nakonec rád, že se nemaluje… :-)


23
Lenka 27. 11. 2005 21:08

Reakce na Mike #4Načítám náhled komentáře...: No musím říct, Miku, že máme takové dvě a nemůžu se na to dívat! A to jsem holka! … Alespoň myslím :-)


24
trin 16. 06. 2006 17:22

hm a vy se ohlednete za zmalovanou nebo prirodne krasnou??no schvalne…

Reakce na komentář: Unixorn #25Načítám náhled komentáře...

25
Unixorn 16. 06. 2006 17:39

Reakce na trin #24Načítám náhled komentáře...: Ja rozhodne za prirodne krasnou. Namalovane zenske me neberou, protoze vypadaji hrzone umele. Nejlepe kdyz maji na sobe jeste jasnou vrstvu pudru, takze se nelesknou.
Vypada to fakt divne. Liceni neodsuzuju, ale melo by byt proste jen zvyraznujici, ne jak pletova maska :-)

Reakce na komentář: trin #26Načítám náhled komentáře...

26
trin 10. 07. 2006 21:52

Reakce na Unixorn #25Načítám náhled komentáře...: mno jako ja znam spoustu kluku kteri se radeji ohlednou za zmalovanou aj kdyz neni nejak moc hezka…

Reakce na komentář: strangeone #27Načítám náhled komentáře...

27
strangeone 11. 07. 2006 08:12

Reakce na trin #26Načítám náhled komentáře...: Obzriet sa mozno aj obzrieme, ale tam to zvycajne aj konci. :-)
…a potom si radsej najdeme taku menej zmalovanu, ktoru si v prvom momente mozno nevsimneme, pretoze nevyzera ako pojazdna reklama (je nenapadnejsia)…


28
adélka 23. 07. 2006 14:29

ted jsem ráda,že jsem si to přečetla,hlavně to o té pleti,mám taky občas problémy s pletí,a tak musím sáhnout i po makeupu,po kterým popravdě šahám ikdyž jdu někam na akci typu ples….no a já si snad maluju jen oči,na pusinku používám jelení lůj a cítím se fajn…dokonce jsem včera slyšela,že z mého pohledu mrazí v zádech :-O)


29
zadny 30. 07. 2006 19:57

Zdravím všechny. Já taky nemám moc rád, když se holky malují. Prostě mi to příjde nepřirozený. Když jsem se měl osobně setkat se svou první, tak se mě ptala, jestli se má malovat, prý abych neutekl, až ji uvidím.(samozřejmě jsem ji viděl už předtím na fotce) Nebyla to žádná extra krasavice, ale řekl jsem, že ne. Stejně se nařasila a zvýraznila jsi rty. Asi to holkám dodává sebevědomí, když se namalují. Asi to někdy zkusím taky :-D Myslím, že každá má svou přirozenou krásu. A když náhodou ne, tak jí make up nepomůže :-D


30
jellyman 23. 08. 2006 17:21

přesně se stejnou argumentací jsem se setkal u svý bejvalý. Dokola jsem jí opakoval, že je hezčí nenamalovaná a ona na to, že se všichni chlapi otáčejí jen za těma namalovanejma, a že i mě se tak ve skutečnosti líbí víc, jen že o tom nevím. Myslím, že když si pročteš reakce na tento článek, celkem jednoznačně je poznat, co si chlapi myslí. Tedy, pletla se ona a pleteš se i ty. Make-up je hlavně mediální marketingová past, do které polapí děvčátka pomocí různých časopisů, televize apod., sotva vyrostou z plenek, a pak, protože chtějí být jako ostatní, jsou nuceny holky utrácet nehorázný sumy peněz za něco, co vlastně vůbec neplní svůj účel. Bossové velkých kosmetických firem si mnou ruce a zbytek světa se na to musí koukat…
Naštěstí existujou holky, co tohle taky vidí. Jinak, zkus se podívat na film "Ženy proměny", je to docela poučný.


31
Marička 05. 05. 2007 16:09

Já jsem holka a nesouhlasím s váma. Vím moc dobře že klukům se líbí nenamalovaný holky, nebo že zvýrazňují to a to, ale sama ze svých zkušeností můžu říct že malování je hlavně o psychice. Drtivá většina holek vypadá nenamalovaných nijak. Vyblitě a nazajímavě a na ulici si jich nevšimnete. Já si dávám makeup, pudr, černou linku a občas i lesk. Je to už prostě kus mýho já. Miluju černě obtažený oči. Cítím se v tom dobře a makeup si dávám proto, abych zakryla červený fleky co mám na obličeji. Mám taky pihy, co mě upe ničí a přijdu si jak pipi dlouhá punčocha. Neměla jsem to štěstí abych se narodila s tmavýma řasama, nebo bezchybnou pletí. Všechno hraje jenom psychika. A beztak mi nikdo netvrďte že se na disce ohlídnete za nenamalovanou, než za namalovanou a hezky oblečenou. Všechny holky se chcou líbit a je už pak na tom, jaký mají priority a co se snaží zvýraznit. Ty co chcete přirozený, choďte s přirozenýma a ti co dají na vzhled, budou zase mnohem šťastnější s holkou co se umí udělat krásnou. Moc dobře vím že kdybych byla někde bez makeupu, cítila bych se jako obyčejná šedá myš a pořád by mi přišlo, že na mě všichni civí a soustředila bych se na to jak jsem škaredá. Když se namaluju, cítím se fajn. A když teda preferujete přirozenost, nemusím si holit nohy ani přirození a nebudu se mýt ani vonět. To je přirozenost…..A ruku na srdce. Vy byste nevyužili možnosti zakrýt nedostatky něčím jako je malování, abyste zakryli třeba špatnou pleť. Strašně snadno se to mluví, ale většina z vás by se jako holka chovala upe stejně….


32
kejbi 12. 11. 2007 20:15

Reakce na Jenda #1Načítám náhled komentáře...: s tim zvyraznenim souhlasim ale jen lehce oči a rty nic vic


33
Gill 15. 07. 2008 20:37

Většinou jde spíše o to umět správně odhadnout situaci, podobně jako je to u oblečení. Líčit ano, ale jinak do práce, ven nebo na diskotéku. Jinak se taky líčí např. modelky, moderátorky nebo my, "obyčejné" ženy.
Ty z nás, které nemají bezchybnou pleť, ať klidně používají (samozřejmě lehkou) vrstvu make-upu, ostatní se mu mohou klidně vyhnout. Vůbec nejsem proti řasence a ve většině případů ani rozmáhajícímu se trendu černých linek, pokud potom ale holka nevypadá jako mrtvola. Všechno decentně, radši lehce stínovat a opticky zamaskovat – když už líčit, tak přirozeně :-) Sílu líčení ať vyzkouší každá jakoukoliv, ale ať se pak nediví, že jí začnou sousedi říkat "ta černá můra" :-) Nejubožejší je zvyknout si napatlat na sebe tunu líčidel a pak tak jít třeba i na koupaliště… Vám, dámy, upřímnou soustrast :-D

Přidej komentář

Web je nyní kompletně uzavřen. Od této chvíle není možné přidávat žádné komentáře!

Další informace naleznete zde.