QARK.net — Nechci platit za reklamu
Nechci platit za reklamu

Nechci platit za reklamu

Zlodějská spořitelna

Reklamní letáčky dostávám často. Obchodní domy a firmy mě upozorňují na zajímavé akce a informují o slevách. Sem tam se objeví i nějaká zaručená výhra, kterou dostanu po odběru zboží za tisíce korun.

Občas však dostávám i reklamu v obálce. Například Eurotel mi s účtem za Internet pošle i informace o nových tarifech. Nevadí mi to, otevřu obálku, vezmu si to důležité a reklamu vyhodím. Je mi to jedno, reklama mě nic nestojí. Tedy spíš nestála. Ono i za reklamu se platí. Zvlášť, když máte účet u České Spořitelny.


Dneska jsem se podíval do schránky a našel tam obálku od České Spořitelny. Nic nového, obálku dostávám každý měsíc, protože je v ní výpis z účtu a já se můžu zlostně „pokochat“ na nejrůznějších poplatcích za každou maličkost.

Vedení účtu 20 korun, výběr z kreditky za 6 korun. Dostal jsem peníze na účet z jiné banky, tak musím dát 2 kč. Tisk a vyhotovení výpisu je za pětikačku.

No co se dá dělat. Chápu, že ochraňovat v bance těch mých pár korun, je asi velmi nákladná práce. Jenže teprve dneska jsem si všiml i další položky. Jmenuje se „poštovní poplatky“ a je za 7,50. Dívám se zpětně do účtů a zjišťuji, že ta položka je tam už pár měsíců.

Jasně, chápu že mi Spořitelna nebude posílat ten výpis na svoje náklady, ale proč mi za moje peníze posílá v obálce i jejich letáčky s reklamou? Proč musím platit za jejich reklamu „Výhodný úvěr“, „Pomozte nám pomoci“, „Plaťte kreditkartou“, „Projekt který pomáhá ženám“ a podobné kraviny, které mě nezajímají. Když mi to chtějí poslat, tak ať mi to pošlou na svoje náklady a nepřihazují to do obálky, kterou platím já. To je trošku nefér jednání.

Qark | 07. 04. 2005 18:21 | Komentáře: 7 | ::Různé


Přidat článek do: [ linkuj.cz], [ jagg.cz], [ asdf.sk], [ del.icio.us]

Stáhnout článek jako [ PDF]
[ RSS komentářů] k článku

[ Napsat] komentář

Články a fotografie z tohoto webu je zakázáno kopírovat a přidávat si je na svoje blogy, či kamkoliv jinam, bez mého písemného souhlasu!

Komentáře


1
rod 07. 04. 2005 21:08

njn jen si jeste uvedom ze reklamu platis treba i obchodakum, kdyz si v nich neco kupujes..nebo eurotelu v cene hovoru… to je vopruz ten kapitalismus, co ? c. sporitelna je jeste slusna ze ti to tam pekne vypise… :-)

Reakce na komentář: Qark #5Načítám náhled komentáře...

2
Ash 07. 04. 2005 22:24

Ale ne, vždyť ty jejich náklady, to by byly přece Tvoje prachy :-) Většina z nás už nastrkala do České Spořitelny takových peněz, že se nám o tom nesnilo. Sosaj z nás, sosaj z obchodníků, sosaj kde se dá. Ještě aby tak ty peníze pak utráceli za posílání reklamy extra. Když to pošlou spolu s výpisem, tak ušetříme všichni.

Jo leda že by posílali reklamu na svoje náklady a vždycky k tomu přihodili i výpis :-D


3
gew 08. 04. 2005 00:57

ty neplatis za tu reklamu, ty platis za ty vypisy. reklamu mas k tomu gratis jako bonus :-)

Reakce na komentář: ASH #4Načítám náhled komentáře..., Qark #5Načítám náhled komentáře...

4
ASH 08. 04. 2005 08:32

Reakce na gew #3Načítám náhled komentáře...: Tomu říkám zdavý pohled na věc :-D
A úplně zadarmo si s ní můžeš třeba…


5
Qark url 08. 04. 2005 09:30

Reakce na rod #1Načítám náhled komentáře...: Jasne, z marketingu vim, ze cena za reklamu je zahrnuta v cene vyrobu a ze to neni zanedbatelne procento. Stve me, ze oni aby usetrili, tak se povezou na moje naklady. Prestoze cena za jejich reklamu je zahrnuta ve vedeni uctu a dalsich poplatcich.
Reakce na gew #3Načítám náhled komentáře...: Vim ze ji mam jako bonus, ale ja ten bonus nechci. Vlastne tu nejde o ty penize, ale o to, ze dostavam neco co nechci a jeste za to platim. Treba ten vypis od Eurotelu je pro me relativne zdarma, protoze platim jen pausal. Nikde nemam uctovany postovni poplatky za vypis. S cenou pausaulu jsem souhlasil a i presto ze je v ni zahrnuta i reklama a dalsi veci, tak neni proc si stezovat. U sporitelny mi polozka s postovnima poplatkama z nicehoz nic naskocila sama a jeste si tam drze davaji reklamu :'-(

Reakce na komentář: gew #6Načítám náhled komentáře...

6
gew 08. 04. 2005 19:18

Reakce na Qark #5Načítám náhled komentáře...: poradim ti jednoduche reseni, prejdi k jine financni instituci :-)


7
Navi 09. 04. 2005 03:23

U sporky splatim uver a koncim – ebanka rulez (imho – reklama neni v cene dorucovani vypisu – jsou na webu :-), jedinou jeji nevyhodu – nedostatek bankomatu prekousnu, nedovoli si mi nauctovat "overeni OP" za 40 kc, nehlede na to, ze jsem se na pobocke pres dva mesice neobjevil, takze mi nemaji co overovat… zrejme se tam velico brzo ukazi, takhle by mi mohli uctovat kdeco…

Přidej komentář

Web je nyní kompletně uzavřen. Od této chvíle není možné přidávat žádné komentáře!

Další informace naleznete zde.