QARK.net — O rozchodu a hledání
O rozchodu a hledání

O rozchodu a hledání

Srdce

Plno lidí je zaslepeno bývalýma láskama tak, že v potencionálním partnerovi hnedka vidí nějakou negativní vlastnost partnera bývalého, a tím ho ihned vyřadí. Je to hloupé. Před hledáním nové lásky se napřed zbavte pout, které vás drží k té staré.

Holky nemají takový problém přejít ze vztahu do vztahu, jako kluci. Kluci po rozchodu většinou zůstávají sami, aby se mohli s rozchodem vyrovnat, zvlášť, když partnerka opustila je. Častokrát je sžírá nenávist a závist, že se ona našla někoho jiného, zatímco oni se s tím stále nevyrovnali a jsou sami. Vůbec si neuvědomují, že ta bývalá není jejich protivník, a že jim to nedělá schválně. Jen má prostě už nový, jinačí život.


Topit se ve staré známosti je ztráta času. Chtít holku dostat zpět je ztráta času. Pokud se vám to totiž povede, tak to stejně zase brzy skončí, protože se vrátíte se vtahem do starých vyjetých kolejí.

Když vás minulý vztah neustále sžírá, tak je nejlepší jít do lesa, nebo vylézt na kopec, a tam si pořádně zařvat, třeba nějaké sprosťárny na adresu bývalé. Věřte, že je to příjemnější než to dusit v sobě, a až půjdete domů, bude vám lépe.

Když se chystáte někoho sbalit, tak byste měli být v pohodě a svoji minulost mít vyřešenou. Každý si totiž zaslouží stejné šance. Taky zkuste moc nedávat na první dojem. Lidé se často přetvařují, nebo hrají nějakou roli, kterou jim přisoudilo okolí. Zamračená holka nemusí být nepřístupná, pěkná holka nemusí být na prachy a pěknej kluk není automaticky kurevník. Mnohdy vás překvapí, že lidi nejsou takoví, jak vypadají. Jen jim musíte dát šanci. Každý se nedokáže otevřít a ukázat to dobré v sobě při prvním kontaktu.

Slovo závěrem

Když vidíte zajímavou holku, nesrovnávejte ji s bývalou partnerkou. Dejte jí šanci. Nehledejte na ní stejné chyby jako na bývalé. Chyby má každý. Raději si všímejte dobrých vlastností a zkoušejte najít to, co vás spojuje.

Qark | 26. 03. 2005 18:26 | Komentáře: 22 | ::Jak na ženský


Jak na ženy, jak s nimi a jak bez nich.


Líbil se vám tento článek? Pomohl vám a nebo vás alespoň pobavil?

Potom si jej můžete s dalšími 49 články, rozdělených do kategorií Příprava na balení, Balení, Rande, Vztah a Rozchod, zakoupit knižně pod názvem Ulovte si ji aneb Jak na lásku například v knihkupectví Eruditus a udělat tak radost nejen sobě, ale i autorovi.





Přidat článek do: [ linkuj.cz], [ jagg.cz], [ asdf.sk], [ del.icio.us]

Stáhnout článek jako [ PDF]
[ RSS komentářů] k článku

[ Napsat] komentář

Články a fotografie z tohoto webu je zakázáno kopírovat a přidávat si je na svoje blogy, či kamkoliv jinam, bez mého písemného souhlasu!

Komentáře


1
Dan 26. 03. 2005 20:44

Chci se zeptat, jak je receno, cituji "Když vás minulý vztah neustále sžírá, tak je nejlepší jít do lesa, nebo vylézt na kopec, a tam si pořádně zařvat, třeba nějaké sprosťárny na adresu bývalé.", jestli k tomu patri i poradna pitka (jedno i vice denni)? :-)

Reakce na komentář: Ash #2Načítám náhled komentáře..., Qark #3Načítám náhled komentáře...

2
Ash 26. 03. 2005 21:11

Lidé nejsou takoví, jací se zdají být. Jsou úplně jiní.
Jinak dobrý kamarád vydá za 10 lesů; vhodné zvláště pro ty, kteří to v sobě přemýlají sic by si při pořvávání na kopci připadali trapně. Kamarádi – na rozdíl od vás nezatíženi subjektivními pocity vůči jistým osobám – totiž vůbec mají na některé věci velmi radikální a ozdravné názory :-) Ale ve vlastním zájmu jim neztěžujte práci – musíte se chtít uzdravit. Když už se kamarád snaží, buďte přístupní jeho stanoviskům. Ten zaujatý jste vy, on je teď ten chytrej, tak ho tak berte;) Reakce na Dan #1Načítám náhled komentáře...: Pitku… no nevím, v opilosti dělá člověk různé kraviny a spoustu věcí může zhoršit, že se mu o tom ani nesnilo.

Reakce na komentář: Qark #3Načítám náhled komentáře...

3
Qark url 27. 03. 2005 00:33

Reakce na Dan #1Načítám náhled komentáře...: Alkohol prohlubuje deprese. Takze alkohol radeji nedoporucuji. A uplne nejhorsi je opit se sam :-(
Reakce na Ash #2Načítám náhled komentáře...: Krasne receno. Vetu "musíte se chtít uzdravit" by chtelo stokrat podtrhnout. Kamarad hodne pomuze. Dobre je mit si o tom s kym pokecat a snazit se nejak zamestnat, abyste nemysleli na to, jak jste najednou "sami". Dobra volba je sport. Jit do posilovny, zabehat si, zaplavat. To vas dostane mezi lidi, prijdete na jine myslenky, vyplnite volny cas a udelate neco pro sebe :-)

Reakce na komentář: Ash #5Načítám náhled komentáře...

4
Marcellus 27. 03. 2005 10:56

Muzu potvrdit :-) Pit sam je tak akorad na depku :-D …jinak kdyz jsem nastvanej, nebo se proste potrebuju vyventilovat, tak mi nejvic pomuze zaposilovat si :-)


5
Ash 27. 03. 2005 17:22

Reakce na Qark #3Načítám náhled komentáře...: To bylo pod asi vlivem A. Schopenhauera
"Člověk může dělat co chce, ale nemůže chtít co chce."
-– Schopenhauer
Jenže Shopenhauer byl pesimistický filosof a když tohle řekl, musel mít depku. Člověk může chtít co chce… akorát musí chtít ;-) …no a kdo by nechtěl :-)


6
cooper 01. 04. 2005 00:13

No, ale co kdyz je to opacny pripad. Ze na potencialnich budoucich partnerkach nenachazite to, co jste u te minule nejvic ocenovali?

Reakce na komentář: Qark #7Načítám náhled komentáře...

7
Qark url 01. 04. 2005 00:15

Reakce na cooper #6Načítám náhled komentáře...: A jak to poznas na prvnim rande? Kazda holka je jina a kazda ma jine klady a jine zapory. Upnout se na nejakou byvalou a hledat podobnou holku, a potom srovnavat je moc zaujate.


8
Ash 01. 04. 2005 18:19

Kdybych si měl tipnout, tak bych se také přiklonil k tomu, že častěji vadí to, že u té nové člověk postrádá něco, na co byl zvyklý, spíš, než že by "hned viděl negativní vlastnost té předchozí". Zrovna tahle věta mě hned trkla.
Jinak myslím, že je nějaké to procento-dvě věcí či situací, na které reagují všechny dívky stejně a jsou si v tom směru tedy podobné (mini-dotazník: na co reagují všechny dívky stejně?), ale jinak by to bylo srovnávat jako jabka s hruškami, prostě u každé dívky převažuje nějaká vlastnost či souhrn vlastností, která tvoří její osobnost, jak se projevuje a čím vás zaujme nebo odradí, a to ostatní je tak nějak v pozadí.
Když sešrotujete felícii, můžete se samozřejmě poohlédnout po jiné felícii, je velká šance, že budete úspěšní. Dělat něco podobného s dívkami je čirý nerozum a bláznovství. Pokud jste měli skvělou dívku, je to dobrý důvod začít hledat jinou skvělou dívku. S důrazem na slovo jinou.
P.S. Teď vidím, že jsem napsal totéž co Quark #7, ale zase trapně na tři odstavce. Jak jinak.


9
victim 16. 06. 2005 02:14

Ne všichni pesimisté jsou zdeptaná individua – Schopenhauer je toho dokladem. To jen tak mimochodem.

P.S. Člověk může chtít, co chce, ale nikdy to nebude chtít tak moc, jako to, co doopravdy chce :-) (=vytvořené chtění nebude nikdy totožné s vůlí).Půjde jen vždy jen o výplody aktuálních, tedy pomíjivých přesvědčení (zásad).

Reakce na komentář: victim #10Načítám náhled komentáře...

10
victim 16. 06. 2005 02:15

Reakce na victim #9Načítám náhled komentáře...: to byla reakce na Ashe


11
victim 16. 06. 2005 02:29

Qarku,
proč si vážit člověka, který (viz článek) hraje roli přisouzenou okolím? Vždyť je to jen otrok! A těžko to bude lepší, protože mu vyhovuje jít s davem. Jiná věc je, pokud takový hledá sobě podobného…


12
trs 20. 06. 2005 08:09

Ono je všechno hezké, co se tady výše píše – vykřičet se, být s kamarády, atd. Ale je to hrozně těžké. Mě teď opustila po 2,5 roku holka (našla si jiného a tři měsíce se rozhodovala s kým bude, minulý týden řekla, že s ním), vyrovnat se s tím je něco nepředstavitelně složitého a pro mě zatím neuskutečnitelného. Nejradši bych vrátil čas, ale to nejde. Až najdu zaručený recept, tak ho sem napíšu. Ale teď vím, že nemyslet na ní nejde. Jak bylo napsáno, kamarádi maj dobrý názory a člověka podrží, ale ikdyž něco řeknou a poradí, tak člověk v tuto chvíli musí pořád myslet na tu holku, na to jaké to s ní bylo dřív, atd…

Reakce na komentář: aldo #13Načítám náhled komentáře..., BERmaestro #15Načítám náhled komentáře...

13
aldo 20. 06. 2005 11:04

Reakce na trs #12Načítám náhled komentáře...: cas vse zahoji, i kdyz to muze trvat i cele roky a byt velice bolestive jako u me, ale co sem od ni mam se lip nez driv neco v duchu jineho clanku na tomto servru (Dobrovolny celibat) …nikdo me nekomanduje, muzu si delat co chci, nemusim se nekomu prispusobovat – proste svoboda, relax, havaj

Reakce na komentář: trs #14Načítám náhled komentáře...

14
trs 20. 06. 2005 12:18

Reakce na aldo #13Načítám náhled komentáře...: Ta věta s těmi pár roky nezní moc povzbudivě. Je pravda, že člověk si může dělat co chce, ale problém je ten, že se mu do ničeho nechce. nejhorší, že se s tím musí poprat nějak sám.


15
BERmaestro 03. 11. 2005 20:00

Reakce na trs #12Načítám náhled komentáře...: Víš co to chce vem kámoše a pořádně dělej ty chlapské věci já třeba mám skvělé kámoše kteří mně ze všeho vždycky vytáhli a když mně opustila baba tak jsme jeli plachtit na slovensko a jde jen o to aby člověk přišel na jiné myšlenky


16
Tkim 27. 11. 2005 15:44

Zajímalo by mě co mě poradí Qark, stále mi vadí bývalý partneří mé drahé polovičky. Nedávno mě ukazovala svoje fotky a viděl jsme tam její fotku s jejím bývalým, nevím proč ale docela jsem z toho pak byl špatnej, máš s tím nějakou zkušenost ? Písnite mi pls na mejl.


17
robinson krize 29. 03. 2006 19:18

pánové, sedm let sem chodil s holkou, rozešli sme se a ona si během tejdne našla jinýho. začít strašně chlastat neni až tak špatný řešení, jestliže sme v situaci, kdy na dotyčnou myslíme každou vteřinu. rozhodně ale člověk nesmí pít sám, páč má pak sklony k sebedestrukci (znám třeba lidi, který to odskákali vypálenym křížem na srdci nebo propíchlejma bradavkama). sport je ideální, nejlíp takovej, když člověk blije pot. samozřejmě kámoši, ale nesmí se to přehánět, protože nikdo nemá chuť poslouchat neustálý kňourání. mě osobně dost pomáhá i to, že vim, že se takhle netrápim sám, že sou na tom lidi kolikrát ještě hůř (nemyslim to nijak škodolibě). co mě nezabije, to mě posílí.


18
pepanek 22. 09. 2006 14:42

Nazdar pánové… vím, že můj příspěvek je docela mimo mísu… Měl jsem holu…4 roky, před 10 dny jsme se rozešli. Když jsme začali, bylo jí 17, ale měla to v hlavě poskládaný. Začali jsme, pak jsem se s ní rozešel, jen tak jsem si myslel, že to není ta pravá. Pak jsme se dali dohromady a byli spolu 4 roky. Ale díky své egoisticky-pacovně-řárlivýmu já jsem jí to pěkně znechutil. Byl jsem na ni zlej, všechno jí dával pškně sežrat. Pořídili jsme si byt asi před půl rokem a psa před 2 lety. Já furt makal a honil se za penězi – ona říkávala, buď se mnou doma, nikam nechoď atd… Pak začala chodit sama…. potkala kamaráda – mimochodem pěknej, ale je to takovej hajzlík a v 31 bydlí u rodičů… Odstěhovala se k rodičům, já ji stěhoval, ale zároveň jsem se kál jako zpovědnice v kostele. Je to dnes 10 dnů…. Už mi ani tel nebere. Když jsem jí vždycky zavolal, říkala, že neví, a že jsem jí zklamal. Mých dobrých kámošů se ptala na radu, jestli to má ještě zkusit… ti mě podrželi… ale ty její kamarádky… já blbec jsem se jim v rozhodčí chvíli svěřoval… NECHÁM to vytesat do kamene jako největší pičovinu na světě… ty jí řekli, že si to musí rozhodnout sama atd… a hrníček, že teče atd. Shrnuto… jsem poohledný mladý muž, milovala mě až za hrob – říkala, že kdybych se s ní rozečel, raděj umře a že jsem její jediná láska – mám postavenej barák tak za 3 mega, byt ve městě, teď kupuju auto, prachy na účtě a Teď jsem se jí chtěl věnovat – předběhla mě asi o 14 dnů. Ale třímalo to v ní asi dlouho.
Úplně stejná situace se mi stala s kočkou před tím… 2 roky jsme spolu byli, taky furt v práci a hnusnej…pak že mě nemiluje, našla si kořeňa, já 3 metry v hajzlu pomalu na lexaurinu :-). Pak jak mě strašně miluje, a že je jí to líto bla bla bla, vydrželo to 14 dnů. Pak rozchod, ale už mě to nesralo… Teď jsem s ní mluvil, je z ní jiná ženská, měla za 4 roky 2 roční vztahy, borci od ní odcházeli od rodin, chtěla by mě moc… nechci se chlubit, ale říkala, že na mě prostě pořád nemůže zapomenout…
Otázka: Miluji ji moc, je mi to líto a chci ji zpět. A já neznám slovo nejde, pouze nechci. Prostě A dokud mi to neřekne. Zklamal jsem ji, a chci ji zpět.
Nepujdem někdy na pivko? :-) nebo přijeďtě někdo na Moravu ke mě do sklepa…

Reakce na komentář: Marcelina #22Načítám náhled komentáře...

19
jirka 06. 11. 2006 12:52

máš tam moc pěkný povídání,ale co mám sakra dělat když mi lolka utekla s holkou.ještě před týdnem sme si slibovali děti a svadbu.přišel sem k ni včera večír a náko sme se spolu vyspali a potom se mě ptala "co tet"ja že nevi a ona at na to zapomenu jako že se nic nestalo.tak co?taky pekný ne?zkus na to prosimte neco odepstat.diky jirka


20
Benik 11. 01. 2007 23:19

Qarku ted si dovoluju nesouhlasit, nikdy neni 100% jiste ze stara laska uz nevyjde. Ted neco takoveho zazivam. Na foru je clanek Pavlinka a Pavlinka2 a s touto slecnou mi to opet vyslo a vztah je lepsi nez predtim, plny novych veci, zazitku a casu spolu a rekl bych ze nam to klape lip nez pred tim. Takze nikdy neni dobre hazet flintu do zita predcasne :-P

Reakce na komentář: arcadio #21Načítám náhled komentáře...

21
arcadio 06. 01. 2008 12:53

Reakce na Benik #20Načítám náhled komentáře...:
máš pravdu netřeba házet flintu do žita, ale je to lepší. Je daleko lepší na tu holku zapomenout, vyrovnat se s tim a když náhodou se to povede? Tak zajásat a pokračovat. Navíc myslim, že získání partnera zpátky je věc spíš lidí nad 25 a vejš.


22
Marcelina 11. 06. 2008 11:59

Reakce na pepanek #18Načítám náhled komentáře...: Jses vul,ale aspon to vis..ja kdyz dojedu,tak ti to reknu 100×,ale z toho nejhorsiho jsi stejne uz venku..,ptz sice na to neni nic zarucenyho,ale treba :-P

Přidej komentář

Web je nyní kompletně uzavřen. Od této chvíle není možné přidávat žádné komentáře!

Další informace naleznete zde.