QARK.net — Okrádání důchodců
Okrádání důchodců

Okrádání důchodců

Babička

Moje babička celý život šetří na hloupostech. Kuřata strká v zimě na balkon, aby ušetřila elektřinu pro mrazák. Když si koupí čerstvý chleba, tak ho jí až poté, co sní ten starý, což bývá druhý den. Vajíčka natvrdo vaří minutu, a pak je nechá v horké vodě dojít a na záchodě si nesvítí, protože prý na sr*ní není potřeba vidět.

Tak tahle moje babička začala jezdit na zájezdy pro důchodce. Na takové, kde za deset tisíc dostanete zadarmo nějakou hloupost. Začalo to neforemným rádiem na 6 tužkových baterií za 2500 kč, které jsem dostal před mnoha lety na svátek. Nic naplat, že to bylo hnusnější než z dílny „Vjetnamec a syn s.r.o.“, ale v té době jsem si koupil walkmana Sony za 6000, a tak byl ten rozdíl sakra znát. To hnusné rádio ani pořádně nehrálo, takže se brzy odstěhovalo směr popelnice.


Další fáze byl nákup magnetické dečky za 6 tisíc, se kterou přišla a tvářila se tajemně jako hrad v Karpatech. Nikdy jsem na té dečce nespal. Potom jsme dostali vynikající pekáč na pečení, za který dala přes 5 tisíc. Škoda jen, že se nevejde do žádné trouby a že jeho cenu byste pořídili takových pekáčů deset. Potom následovala zlatá souprava nožů – obarvený plech, který se ohýbal při pouhém doteku – za tři tisíce. Potom karlovarský porcelán, špatně vylisovaný z nějaké hmoty podobné moduritu, který dostala mamka k padesátinám.

Zrovna včera nám babička telefonovala, že má super věc. A že až se budeme ženit – buď já, nebo můj bratr, kterému je 19 let – tak že se to bude hodit. Vyklubalo se z toho 6 růžových talířů za deset tisíc. Bohužel se nikdo do ženění nechystáme, a tak to chudák babička musela věnovat sousedovi. Faktem však zůstává, že za ty peníze by vybavila celou kuchyni jídelní soupravou, pochopitelně kvalitní.

Babička si samozřejmě nedá říct. Nechápe, že je to šunt, když ten pán co to prodával říkal, jaká je to super koupě a dal jí k tomu plno skvělých dárku ZDARMA! Ty jedinečné dárky jsou: kapesní svítilna, svícen, sluneční brýle, kapesník .. atd.

Ty co tohle pořádají by měli zavřít. Tohle přece není normální. Je to hnusná demagogie. Úplně vidím ty staré lidi, kteří v životě nic nedostali a nevyhráli, jak plesají radostí, že mají první cenu. A už je jim jedno, že si musí koupit za 10 tisíc akumulátorový vysavač, který se nabíjí 14 hodin a vysává 37 minut (ano to je nejnovější hračka mé babičky, která má doma jinak vysoce kvalitní lux od firmy ETA) aby tu cenu dostali. A je jim fuk, že ta cena je zájezd pro dva do Chorvatska. A nezajímá je, že ten zájezd je vlastně jen hrazená cesta pro jednoho a ten druhý si musí koupit cestu a oba dva ubytování a stravu. Hlavně, že konečně něco vyhráli!!!

Qark | 19. 02. 2005 18:28 | Komentáře: 10 | ::Různé


Přidat článek do: [ linkuj.cz], [ jagg.cz], [ asdf.sk], [ del.icio.us]

Stáhnout článek jako [ PDF]
[ RSS komentářů] k článku

[ Napsat] komentář

Články a fotografie z tohoto webu je zakázáno kopírovat a přidávat si je na svoje blogy, či kamkoliv jinam, bez mého písemného souhlasu!

Komentáře


1
De Marco 21. 02. 2005 15:33

Stojí policajt u automatu na kávu a okolo něho už 150 kelímků s kávou po půlhodině čekání se konečně odváží opodál stojící a čekající pán a povídá že by si taky dal kafe policajt mu říká "Nerušte když vyhrávám"! ;oP
Je zajimavé že teleshoping tak nefunguje zkus se zeptat co naněj baby říká možná se budem divit jaký šmejdy tam prej v tom tívíshopu prodáváj říkala to prý Babáčková z 1.patra . . .


2
Qark url 21. 02. 2005 16:06

Legrace je, ze muj deda zase kupuje ty blosti pres zasilkovou sluzbu, kvuli slibovane vyhre, a vzdy rika: "Ja vim, ze je to jen podvod, ze zadnych 5 milionu nevyhraju, ale co kdyby…" ;-)

Reakce na komentář: TSi #8Načítám náhled komentáře...

3
dgx 21. 02. 2005 21:35

To je hodně přesný a smutný…

A to si takhle nedávno babička přítelkyně dovezla ze zájezdu vlněnou deku za 40.000,– Kč. Kdysi jsme něco podobného dováželi z Tasmánie, vyšlo to na cca 800,– Kč. Je to kurvárna.


4
Kepi 22. 02. 2005 15:39

Je to zlo. Chtělo by to nějaký školení pro důchodce :-)


5
+++ 25. 02. 2005 22:29

Je to jednoduchy…. vyridte babickam, at sedej doma na prdeli a nikam se neserou…..


6
karel 22. 04. 2005 10:30

thhh


7
Dan 26. 12. 2005 23:51

Mám s tím své zkušenosti, ještě 5 let po dědově smrti chodily "výherní" obálky (což babi vždycky silně zabrnkalo na nervy), až jsem se nas… zvednul telefon a velmi asertivně jim vysvětlil, že "mrtvoly 5 milionů nepotřebujou!".

Reakce na komentář: štegy #10Načítám náhled komentáře...

8
TSi 02. 02. 2007 15:25

Reakce na Qark #2Načítám náhled komentáře...: Jojo, je to jen podvod, ale co kdyby. :-D


9
ferror 17. 06. 2007 14:57

Bohužel pokud důchodce nemá zábavu, pak si hledá zábavu v těchto nákupech (popří. v obíhání doktorů a podobné). Pokud nezabavený důchodce nad sebou nemá ochrannou ruku, pak na takový výlet pojede, utratí desítky tisic za krámy a ani se nad tím nepozastaví.

Podobným podvodem podle mě je například i to, že moji babičku (panelákový pejskař) obere veterináč tím, že její obézní kikině doporučí dietní granule (které má k prodeji v ordinaci) – dvoj až trojnásob dražší granule, které však mají uprostřed vyvrtanou díru. A kikina je stejně furt tlustá, pač nemá pohyb…


10
štegy 15. 09. 2007 14:02

Reakce na Dan #7Načítám náhled komentáře...: Ty obálky na pět milionu znám(posílají je dědovi z nakladatelství a babča se je vždycky snaží nějak nenápadně vyhodit, aby si tu knihu nekoupil), stačí když si k tomu koupíš super knihu za 600 kč a dostaneš se do nejužšího výběru……… Tyhle lidi co to posílaj bych schodil ze skály

Přidej komentář

Web je nyní kompletně uzavřen. Od této chvíle není možné přidávat žádné komentáře!

Další informace naleznete zde.