QARK.net — Proč jsou lidé na sebe tak zlí?
Proč jsou lidé na sebe tak zlí?

Proč jsou lidé na sebe tak zlí?

V televizi běží pořad o týraných štěňatech. Po skončení přítelkyně pronese „Já nechápu, jak můžou být lidé tak zlí.“ Pokrčíte rameny, ale ona se zeptá znovu a tak jí to chcete vysvětlit. Řeknete jí, že i takoví lidé jsou a že si něčím tak hnusným posilují třeba svoje zubožené ego, protože nejsou normální. A přítelkyně na to řekne „Já to ale nechápu. Jak můžou být tak zlí a těm pejskům tak ubližovat?“ Znovu se jí to snažíte vysvětlit, bez úspěchu. Nechápe to a opakuje neustále dokola svoji otázku. Všímáte si, že se to pochopit nesnaží a vzdáváte to: „Jsou prostě takoví.“ Jenže rozhovor tím nekončí. „A ty to dokážeš pochopit?“, ptá se ona znovu. Jistě, že dokážete, vždyť jste jí to teďka vysvětlovali! V klidu se jí snažíte zopakovat znovu, co jste jí řekli. Mluvíte o rozdílných lidských povahách, psychických nemocích a ubohosti. Ona se však pořád tváří nechápavě. Vypadá, jakoby ani nepřemýšlela nad vašimi argumenty a zase se stejně hloupě zeptá: „Ale jak můžou být tak zlí, vždyť to nedává logiku? Proč jsou lidé takoví?“ To už se dokonale vytočíte a křičíte: „Kolikrát ti to mám pořád dokola vysvětlovat? Jsou to prostě zkur*ení bastardi, tak už se mě na to neptej a smiř se s tím!“

Přítelkyně odběhne s pláčem do pokoje a volá kamarádce. Přes zavřené dveře jen zaslechnete „Dokážeš pochopit, proč je ten můj na mě tak zlej? Proč jen jsou chlapi takoví?“


Existuje určitá typicky ženská otázka, a to: „Proč jsou na sebe lidi tak zlí?“ Hledal jsem na ni kus života tu správnou odpověď a nedařilo se mi. Zato jsem našel plno špatných odpovědí a ty neustále eliminoval. Až po mnoha zoufalých pokusech jsem konečně zjistil, že nejlepší je na takovou otázku neodpovídat a hlavně nic nevysvětlovat. Ženská většinou nechce diskutovat a hledat příčinu. Chce se z toho jen vypovídat, prostě si postěžovat a tím si ulevit. A přestože se vám to možná příčí, jediná správná možnost je, si ji poslechnout. I když, co vám budu povídat, úplně nejlepší by bylo si postěžovat s ní.

Jenže tohle zase neumí muži. Chlap se totiž ptá a stěžuje si jen na věci, které jsou reálně řešitelné, a žádá pomoc. Žena je řešit nechce a pomoc často ani nehledá.

A tak denně v mnoha domácnostech padají věty jako: „Ale jak něco takového mohl udělat?“, „Můžeš mi vysvětlit, proč se tak chová?“, „Dokážeš to pochopit?“, „Proč si lidé tak ubližují?“ A chlapi se snaží vysvětlovat, až se z nich kouří. Bez úspěchu.

Když se zeptáte na něco muže, bude hledat odpověď. Nabídne vysvětlení. Ale totálně ztroskotá v případě, že se ptáte bez očekávání rady a chcete si jen postěžovat. To mužům prostě nedává logiku.

Qark | 02. 02. 2006 14:04 | Komentáře: 63 | ::Muži a ženy


Přidat článek do: [ linkuj.cz], [ jagg.cz], [ asdf.sk], [ del.icio.us]

Stáhnout článek jako [ PDF]
[ RSS komentářů] k článku

[ Napsat] komentář

Články a fotografie z tohoto webu je zakázáno kopírovat a přidávat si je na svoje blogy, či kamkoliv jinam, bez mého písemného souhlasu!

Komentáře


1
Jameson 02. 02. 2006 14:22

Zaujimavy postreh, vyskusam.


2
Smaky007 02. 02. 2006 15:02

Tak to je mazec… Vlastně máš (zase) pravdu… Za poslední 2 měsíce podobné věty slyším téměř každý den… A podle mě nejlepší odpověď na to je něco ve stylu že to nepochopí,to chování je nepochopitelný… Jo,ona to sice bude protahovat,ale stačí říct,že to taky nechápete a postupně se to bude utlumovat…;)


3
llook 02. 02. 2006 15:05

Tehdy by asi byl neocenitelný paralelní telefon, kamarádka určitě správnou odpověď věděla. To je strašná nevýhoda mobilů, nedají se snadno odposlouchávat…

Ale že správnou odpovědí je taky to nechápat ("to nevím, je to fakt hnusný"), mě tentokrát napadlo hned na začátku.


4
Da Vinci 02. 02. 2006 15:08

Dobrej článek, přesně tak to je. Holky prostě myslí jinak než my, takže je někdy těžké je pochopit. A pro ně je stejně těžké pochopit nás.


5
Pjotr 02. 02. 2006 15:15

Preto je dobré byť vybavený schopnosťou počúvať, a odpovedať si vo svojom vnútri na položené otázky partnerky. Najlepšia odpoveď na takéto otázky je podľa mňa: "sú to hajzli." ;-) Verte mi, je to skvelá odpoveď.


6
yx 02. 02. 2006 16:18

lolz kritika se tu umazává?

Reakce na komentář: Qark #8Načítám náhled komentáře...

7
ToMyK 02. 02. 2006 16:38

Ano, ne, nevim, jsou postacujici odpovedi na vse :-)


8
Qark url 02. 02. 2006 17:23

Reakce na yx #6Načítám náhled komentáře...: Nevím jakou kritiku myslíš. Jestli jde ale o tu větu: "Hrozný článek imho", tak ano, tu jsem smazal. To nebyla kritika, ale ubohý výkřik do prázdna. Dokud se nenaučíš podložit svoje výkřiky vysvětlením a argumenty, nebudu je publikovat. Nemají totiž žádnou informační, či jinou hodnotu. Jen mají za cíl rozpoutat zbytečný flame.


9
Maňas 02. 02. 2006 18:38

Já to respektuju, ale když si stěžuje příliš často tak už to je jedním uchem dovnitř a jendím ven doprovázené slovy "hmm, je to tak"


10
Pavel 02. 02. 2006 19:18

To by mě nikdy nenapadlo na to takhle pohlížet, máš na to správný pohled. Je mazec že takhle to fakt chodí! Díky Qarku za další pohled. Vzpomenu si teď vždy na tento článek a v klidu ji jen vyslechnu beze snahy něco vysvětlovat. :-)


11
tana 02. 02. 2006 19:24

no, jak u koho – ja kdyz se ptam tak chci taky slyset odpoved (jsem holka).taky nechapu proc se ta holka v clanku ptala furt na to samy, holt to byla asi spis recnicka otazka ;-)


12
Szkepek 02. 02. 2006 19:33

Dobře Qarku, ches argumenty, mas je mit. Tvuj web sleduju uz delsi dobu a zaroven se delsi dobu rozhoduju, jestli sem napisu, to co si o tom vsem tady myslim nebo ne. Tohle mi pomohlo se rozmyslet. Po precteni tohohle postu si mozna reknete, ze jsem zena, ale neni tomu tak. Qarku, rekni, mel jsi nekdy nejakou zenskou rad? Nebo ses normalne stroj, kterej vypocitava predpokladane chovani na zaklade danych vzorcu a reakci? Bože můj, tvoje články neobsahují ani kousek flexibility. Prostě vidíš ženy jako sériově vyráběná stvoření, se stejným softwarem, ale jiným "zakrytováním". Beres vlastne vubec nekdy v uvahu, ze holky maji to, cemu my chiapi rikame osobnost? Uvedom si, ze zena nebo holka má své vlastní názory a že je prostě nikdy nemůžeš shrnout do jedné strany A4. Proč vlastně ženy milujeme? Ano, milujeme je proto, že každá je jiná, a ne proto, že se nám jedna omrzí. Důvod, proč si v jakémkoliv věku a době hledáme partnerky, je to, že každá ženská je unikátní. Kdyby byly včechny stejný, začnou mě po prvních 3 vztazích nudit a chodil bych jenom s kámošema do hospody.

Člověče, vzpamatuj se. Nechci kritizovat koncepci tohohle blogu, ale osobně bych ti doporučil trochu nadnesenějsí pohled….

Reakce na komentář: Mizera #13Načítám náhled komentáře...

13
Mizera 02. 02. 2006 19:56

Reakce na Szkepek #12Načítám náhled komentáře...: No to jsi asi tedy nepochopil že Qark tady neshrnuje ženský do jedný A4…ale že se snaží nabídnout případy které se stávají nejčastěji a tak pomoci těm nejméně zkušeným lovců….ano máš pravdu každá je jiná!Ale většina má podobné rysy…Nepíše tady jak sbalit tu vámi právě vyvolenou ale pokouší se udat správný směr…!


14
Szkepek 02. 02. 2006 20:12

Tohle vsechno ja vam beru a myslim, ze ucel tohoto fora jsem moc dobre pochopil. Precetl jsem si tu plno veci, se kteryma souhlasim, a jsem qarkovi vdecny za to, ze se necemu takovemu venuje. Nicmene, na tom shrnovani do jedne A4, na tom si bohuzel musim trvat dal. Navic jsem jeste ani v jednom z qarkovych fejetonu necetl tolik kritiky. Nevim jestli to byl jenom muj momentalni pocit, ale v tomhle clanku baby lici jako totalni telata, nebo se mylim…. ?

Reakce na komentář: Qark #15Načítám náhled komentáře..., Ash #16Načítám náhled komentáře..., Smaky007 #18Načítám náhled komentáře..., Oponent #21Načítám náhled komentáře..., Wheeeze #28Načítám náhled komentáře...

15
Qark url 02. 02. 2006 20:48

Reakce na Szkepek #14Načítám náhled komentáře...: Mýlíš. Já přece nemluvím o tom, že se tak chová každá ženská. Kdyby se ti to co tu píšu někdy stalo, věděl bys přesně o čem je řeč. Protože jsi se s tím nesetkal, tak to nechápeš a hledáš v tom něco jiného. Trošku paradoxně a s nadsázkou můžu říct, že jsi to vlastně v tomhle případě ty, který provádí shrnování. Já tu mluvím o jednom typu žen, jednom typu otázek.
Další mýlka je ta, že bych tu ženský líčil jako telata. Naopak nabízím radu mužům, kteří se s touhle otázkou setkali. Díky tomu třeba nebudou dělat chybu tím, že se budou snažit něco vysvětlovat a na tom samozřejmě vytěží oba partneři. Ubude hádek a problémů.

Reakce na komentář: Szkepek #24Načítám náhled komentáře..., Next #63Načítám náhled komentáře...

16
Ash 02. 02. 2006 21:14

Reakce na Szkepek #14Načítám náhled komentáře...: No někdy příchuť konkrétna nezaškodí. Qark mi připoměl dívku L. a dívku T. U ostatních nemám žádnou podobnou asociaci, tedy nechovají se tak výrazně jak je uvedeno v článku.

Pro dívky L. a T. určitě doporučuji "Je to strašný. Naprosto to nedokážu pochopit!!! Máš úplnou pravdu. Je to nepochopitelný." Hlavně ta poslední věta je "totální".

V opačném případě by u nich hrozilo snad i "on to chápe => je taky takový". Pro někoho asi opravdu "chápat zlo" znamená "být zlo/mít v sobě zlo".

Možnost něco chápat aniž bychom toho byli součástí by myslím zmiňované …nepochopily :-)

Tou otázkou by se jednoduše ujišťovaly, že já takový nejsem, že jsem jako ony :-) (a že si tedy někdy můžou přivěst pejska ;-)

Proti článku nic, v tomto i jiných případech asi Qarka "chápu" :-) Však když někdy slyším mluvit ženy o mužích… a já třeba takový nejsem… no nebudu jim to říkat do očí/ do fora :-D

Reakce na komentář: Wheeeze #28Načítám náhled komentáře..., Veena #57Načítám náhled komentáře...

17
Michal 03. 02. 2006 01:26

Hmm, no neviem, nechcem sa nejako zastávať žien, lebo akokoľvek sú to úžasné a nádherné stvorenia tak zatiaľ mi v živote priniesli viac bolesti ako potešenia :-P Ale v každom prípade…hoci drvivú väčšinu článkov tu považujem za skvelé kúsky, tento mi príliš nesadol. Dobre, je pravda že sa možno daná priateľka zamýšľa príliš nad vecami, ktoré my bežní ľudia vysvetliť nedokážeme, ale ak naozaj neodbytne očakáva vysvetlenie a dokola sa pýta túto priblbú otázku, tak to znamená, že chodíte s dosť sprostou ženskou a môžete si za to akurát tak sami.

A ani veta "To už se dokonale vytočíte a křičíte: „Kolikrát ti to mám pořád dokola vysvětlovat? Jsou to prostě zkur*ení bastardi, tak už se mě na to neptej a smiř se s tím!“" mi príliš nesadla, na dievčatá sa kričať nemá…alebo nechodíte s tou správnou – a to je opäť len a len váš problém.

Reakce na komentář: Ash #19Načítám náhled komentáře..., Qark #25Načítám náhled komentáře..., chleba #29Načítám náhled komentáře..., kyros #58Načítám náhled komentáře...

18
Smaky007 03. 02. 2006 08:58

Reakce na Szkepek #14Načítám náhled komentáře...: Mám za to,že se mýlíš… Nelíčí je jako totální telata,to v žádným případě… Ale popisuje jejich chování,když si na něco chtěj postěžovat,zeptaj se na řešení i když je vlastně to řešení ani nijak nezajímá… Tohle je typicky ženský chování… Neříkám,že takový jsou všechny,ale většina ano…


19
Ash 03. 02. 2006 09:36

Reakce na Michal #17Načítám náhled komentáře...: Osobně chápu poslední řádky první odstavce jako určitou hyperbolu – a ta pointa mne i pobavila…

I když samozřejmě někdo (možná i žena :-D ) namítne, jak je možné, že mne pobavilo, že se Qakrova přítelkyně rozplakala.
….nebudu se jí to snažit vysvětlit :-D

Samozřejmě, kdo chcete, berte to holt vážně, mně to nevadí ;-)

Jinak označovat za hlupáka někoho, kdo opakuje otázku "proč", přestože mu na ni někdo zdánlivě odpověděl, je imho unáhlené. Možná ta odpověď nebyla úplná. A celá naše cilivizace je postavená na takovýchto otázkách ;-)

Konkrétně otázka "proč jsou lidé na sebe tak zlí" je sice z kategorie "jaký je smysl života", takže mnozí z nás rezignovali, označili otázku za přiblblou a odpovídají "jsou to prostě zkurvení bastardi", což je technicky vzato pravda, ovšem… tohle vůbec není uspokojující odpověď z filozofického hlediska, vime??

Těm kdo se ptají: nenechte se odradit. Pokud vám osobně to nečiní potíže, ptejte se dál. Nechápej te to.

Osobně myslím, že "nevím" je jediná správná odpověď. Takže pokud nevíte…


20
Pavel 03. 02. 2006 10:03

Qarku, z příkladu čiší, že se prostě chtela vykecat z nepochopení světa! :-) Ale souhlasím s článkem, zachoval bych se podobně jako ten muž…

ps: zajímavá debata :-)


21
Oponent 03. 02. 2006 11:03

Reakce na Szkepek #14Načítám náhled komentáře...: Aby jsi v tom nebyl sam, tak te podporim, protoze jsi tady jeden z mala, ktery se krome chladneho mozku orientuje taky srdcem. :-) Z Bohumilovych clanku se sice dozvis vselike figle a prakticke zkusenosti, jenomze chybi mi v nich city, vciteni se do druheho a neco o "emocionalnich mrzacich", co tu uz zaznelo, neni vubec od veci…

Qarkovi: Bacha na aroganci! :-)

Ashi – NEPIS, please! :-)

Reakce na komentář: Ash #22Načítám náhled komentáře..., Ash #23Načítám náhled komentáře..., Qark #25Načítám náhled komentáře...

22
Ash 03. 02. 2006 11:35

Reakce na Oponent #21Načítám náhled komentáře...: Myslím, že je fajn, že Qarkovy články mohou pomoct právě tomu, kdo se do druhého vcítit tak moc nedokáže. Stačí poslechnout třeba radu:
jediná správná možnost je, si ji poslechnout. I když, co vám budu povídat, úplně nejlepší by bylo si postěžovat s ní

I když… nějaký záchranný link na nějaký holčičí server, kde to bude emocemi a citem hýřit (na úkor konkrétních fíglů) by Qark uvést mohl. Jako taková zadní vrátka pro čtenáře ;-)

PS: A to já zas klidně napíšu, názor jako názor…, ne?


23
Ash 03. 02. 2006 11:53

Reakce na Oponent #21Načítám náhled komentáře...: Osobní otázka: Oponente, ty dokážeš pochopit proč jsou lidé na sebe tak zlí? (Jen mne to zajímá, díky moc).


24
Szkepek 03. 02. 2006 12:38

Reakce na Qark #15Načítám náhled komentáře...: Qarku, vzhledem k tomu, že mě vůbec neznáš mi přijde tvrzení, že jsem to nikdy nezažil jako ubohý argument ani zdaleka neodpovídající tvé osobě.

Reakce na komentář: Qark #25Načítám náhled komentáře...

25
Qark url 03. 02. 2006 13:18

Reakce na Oponent #21Načítám náhled komentáře...: Mohl bys, prosím, tento (nebo jiný) článek přepsat tak, aby v něm byly emoce a zachována informace a poslat mi jej? Rád bych se na to podíval, abych věděl jakou cestou se dál ubírat. Děkuji.
Reakce na Szkepek #24Načítám náhled komentáře...: Já to přece nepsal jako fakt ani jako útok. Jen jsem měl pocit, že v článku zaměřuješ na jiné věci, než jaké jsem chtěl sdělit. Takže jsem si říkal, že je možné, že jsi se s tím nesetkal, a proto ti to přijde divné. Na tom přece nic není.
Reakce na Michal #17Načítám náhled komentáře...: Nevím, kde v článku říkám, že se na někoho kříčet. Ten první odstavec je jen obyčejný úvod k problematice. Nepředpokládám, že na sebe lidi řvou jak zvířata. Ani to, že se po takovém křiku automaticky holka zamče do pokoje a odříkává kamarádce přesně ty zmíněné věty. Jen to jen úvod k článku.


26
Fix hymlhergot 03. 02. 2006 15:49

No debata zajimava… Tento blog znam uz naky ten patek a koukam nekteri ocividne nepochopili o co se tu qark snazhi…
chybi mi v nich city, vciteni se do druheho a neco o "emocionalnich mrzacich", co tu uz zaznelo, neni vubec od veci… => pohled cloveka ktery se na tento blog diva jako na navod… 1.udelej tohle, 2.udelej tamto, 3.bla bla bla… To je spatny pohled, qark se tu snazi nakopnout, ne naprogramovat.
Co se tyce toho proc sou na sebe lidi zli… nekteri sou, nekteri ne. Ti co sou, proste sou. Tecka. Je to jako vysvetlovat proc je nekdo spolehlivy a nekdo ne.


27
Ymberka 03. 02. 2006 17:19

Tak opet jeden holcici pohled… :-) Me osobne by nenapadlo se chlapa na neco takoveho ptat, ale snad mam prece jen lepsi vciteni do holky… Tudiz bych doporucovala na prvni dotaz "Proc jsou lide takovi zli, chapes to?" odpovedet (v tonu, ktery dava najevo, ze ji rozumite a souhlasite s ni): "No jo, jsou to proste hovada." Tecka. Pokud to dal rozebira nejak tak, jak psal Qark, a paci z vas odpoved, pak je to skutecne husa :-)


28
Wheeeze 03. 02. 2006 19:04

No jako holce mi tenhle článek přijde celkem zajímavej, protože když řeknu, že nechápu, jak můžou být lidi tak zlí, vůbec neočekávám vysvětlení :-)
Reakce na Ash #16Načítám náhled komentáře...: Asi bych si připadala, že vypadám jak totální debil, když potřebuju vysvětlení nebo bych si(nedejbože)myslela, že to tomu klukovi přijde normální. Myslim, že Ash to vystihl dobře;)
Něco ve smyslu "Hm, je to fakt strašný čeho jsou lidi schopný" je vhodná (i když na první pohled nelogická) odpověď. Berte to tak, že se holka jen pohoršuje a vyjadřuje tím lítost nad štěňátkama – a chce na to znát váš názor (takže proto se ptá znova, i když už jste jí to naprosto jasně vysvětlili :-) ).
Reakce na Szkepek #14Načítám náhled komentáře...: Jasněže každá holka je jiná, originální. Ale (věřte-nevěřte) asi každá holka se dá ukecat a bude mít radost z kytky(stačí řádek, ani na to neni třeba A4). Já taky a jako tele si kvůli tomuhle nepřipadám :-) Když se podíváš do učebnice biologie, to, co je tam napsaný je prostě pravda, a přitom každá holka vypadá jinak – a takhle je to i s těmahle stránkama. Každá je jiná, ale existujou určitý věci, ve kterých se shodují. A myslim, že tenhle web pomohl právě těm, kterým třeba nějaká věc unikla :-)


29
chleba 03. 02. 2006 20:45

Reakce na Michal #17Načítám náhled komentáře...: Ve svém příspěvku říkáš: "zatiaľ mi v živote priniesli viac bolesti ako potešenia :-P" (ta děvčata)

A dále dodáváš: na dievčatá sa kričať nemá…

Kdo ti to nakecal? Holku klidně okřikni, milujou to! Maj rády, když si kluk prosadí svou, když si umí dupnout.

Příklad ze života: Strašlivě jsem se naštval na profesora biologie a úplně jsem se o přestávce přestal ovládat, serval jsem v učebně z nástěnky nějakej program kina a rozcupoval jsem ho na kousky, mrsknul do kouta a nadával při tom jak špaček.
Pak jsem se uklidnil, rozhlíd se po lidech a kámošky, co byly ve třídě na mě koukaly s úplně posvátnou úctou. Naprosto to žraly.

Takže na holky se občas křičet MŮŽE A MUSÍ.

Reakce na komentář: Seeger #30Načítám náhled komentáře..., Michal #31Načítám náhled komentáře...

30
Seeger 03. 02. 2006 23:06

Reakce na chleba #29Načítám náhled komentáře...:
No, no podle mého skromného názoru by si neměl tolik sázet na sílu křiku. Uritě máš v něčem pravdu. Třeba schopnost kluka stát si za svým je důležitá. Být samostatnou osobností a nepodlehnout každé malichernosti – to je věc, kterou holky ocení. Jenže nic by se nemělo přehánět.
Mně se při tvém popisu vybavilo tak čtyřleté děcko. Místo, aby si problém řešil, si neovládl emoce a vybil se na nástěnce. Co bys dělal, kdyby nástěnka nebyla po ruce? Sápal se na profesora? Opravdu si myslíš, že tohle je to nejlepší, že takhle řeší své problémy dospělí?
Možná sedí, že některé holky na tohle letí. Je otázka, jáká děvčata chceš ty.


31
Michal 03. 02. 2006 23:14

Reakce na chleba #29Načítám náhled komentáře...: Uznávam že na tom niečo je… Môžem s kľudom povedať, že sa mi stáva vždy to isté – každá žena sa na mňa po čase vyflákne, pretože som nikdy na žiadnu nenakričal keď sa správala ako "ženská"; aj kamaráti mi tvrdia že som proste "príliš dobrý". Dokonca aj vlastná priateľka (!) mi povedala, prečo jej občas nedám po zadku keď sa ku mne správa tak nechutne ako to občas dokáže :-P

Takže na jednej strane súhlasím že na ženy sa asi občas nakričať musí, na druhej strane si neviem predstaviť že by som niečo také spravil, som proste kľuďas na entú a neznášam násile, a to ani verbálne ;-) Radšej si počkám na ženu ktorá oceňuje jemnejšie zaobchádzanie…a ak takú nenájdem, tak…f&@k 'em :-P

Reakce na komentář: Ash #41Načítám náhled komentáře..., chleba #61Načítám náhled komentáře...

32
OKi98 03. 02. 2006 23:27

Co takhle zapojit trochu empatie a zjistit proč to vlastně říkají?

Pro ty co se jim nechce přemýšlet:
Správná odpověd: protože chtějí abyste ocenili, jak jsou ony hodné.


33
Ekvilibrista 04. 02. 2006 05:51

Ta otazka je asi stejneho razu jako "Mohl bys mi podat sul?" Jedina logicka odpoved by znela "mohl", presto kazdy muz reaguje podanim soli :-).


34
Arnold 04. 02. 2006 09:12

Velice si te Bohumile vazim a nalezl jsem zde spoustu zajimavych clanku, ale tenhle k nim rozhodne nepatri.
Totalne mi unikl jeho smysl a diskuse pod nim.. Je to proste cely jedno prazdny placani o nicem.. Nevim, ceho jsi tim chtel dosahnout – vynadal jsi naprosto zbytecne pritelkyni kvuli naprosty hovadine a tady to chces nejak ospravedlnit nebo resit?

Reakce na komentář: Qark #35Načítám náhled komentáře..., Ash #36Načítám náhled komentáře...

35
Qark url 04. 02. 2006 10:10

Reakce na Arnold #34Načítám náhled komentáře...: Máš pravdu, asi ti vážně unikl smysl článku :-) Já přece žádné přítelkyni nenadal. Je to prostě úvod, který jsem napsal. Tohle není "Milý deníčku, dneska jsem…", ale určité zamyšlení s úvodem do děje.
Smysl diskuze pod článkem však uniká i mně.


36
Ash 04. 02. 2006 11:58

Reakce na Arnold #34Načítám náhled komentáře...: Přečti si ten článek ještě jednou. Není v něm nikde m.j. řečeno, že Qark vynadal své přítelkyni. A takových "drobností" lidem asi unikne víc.

Někomu dokonce vadilo, že tam Qark napsal, že muži na ženy křičí. Tak to je taky gól.

A pak je z toho taková zmatená diskuze. Asi nějaké blbé období pro bloggery :-)


37
Arnold 04. 02. 2006 13:01

Jsou to prostě zkur*ení bastardi, tak už se mě na to neptej a smiř se s tím!“
Přítelkyně odběhne s pláčem do pokoje a volá kamarádce. Přes zavřené dveře jen zaslechnete „Dokážeš pochopit, proč je ten můj na mě tak zlej? Proč jen jsou chlapi takoví?“


Myslim, ze Bohumilova reakce nebyla primerena, kdyz vyvolala plac nezneho stvoreni.. Proste si priznej, ze ses v te chvili neovladnul!
Clanek jsem si precetl schvalne jeste jednou a zadnej hlubsi vyznam jsem v nem opravdu nenasel.. ale myslim si, ze uz nema smysl tuhle diskusi dal rozvadet, nikam to nevede..

Reakce na komentář: Ash #38Načítám náhled komentáře..., Qark #40Načítám náhled komentáře...

38
Ash 04. 02. 2006 14:57

Reakce na Arnold #37Načítám náhled komentáře...: To nebyla Bohumilova reakce člověče. Přečti si to potřetí a dej tomu čas a nezlob se na mně.

Bohumilovi se tak možná donesla informace (a to nejspíše od nějaké ženy :-D ), že muži na ženy křičí, místo aby je chápali. Tak o tom napsal článek. Aby to nedělali. CO NA TOM JEŠTĚ KDO NECHÁPE???

Osobní informace o Qarkovi začínají počínaje druhým odstavcem.

Bože ještě že nepíšu články na web.


39
Ash 04. 02. 2006 15:02

Qarku napiš že během psaní článku nebyla zraněna žádná žena ani zvířátko, nebo se ještě přidaj ochránci zvířat.

Reakce na komentář: Qark #40Načítám náhled komentáře...

40
Qark url 04. 02. 2006 17:26

Reakce na Arnold #37Načítám náhled komentáře...: Nemůžu přiznat něco, co se nestalo. Nebo myslíš, že spisovatel detektivek přiznává všechny vraždy o kterých píše?
Reakce na Ash #39Načítám náhled komentáře...: Už delší dobu přemýšlím, že začnu psát nový typ článků. Text bude obsahovat jen jednu jedinou větu a pod tím bude na stažení několikastránkové vysvětlení co jsem tou větou myslel, co jsem tím nemyslel i co jsem tím myslel, kdybych nemyslel, že si budou myslet lidí, kteří nemyslí. Také přidám informace o tom, co jsem cítil, co necítil a jak jsem se cítil, když jsem měl rýmu a vlastně nic necítil. Vysvětlení bude rozdělené podle pohlaví, rasy, věku, barvy vlasů, místa bydliště a dalších znaků.
Realizace bude ale ještě nějakou dobu trvat, přece jen zvážit všechny možnosti vysvětlení je, jak sami uznáte, na delší dobu. Takže zatím mějte strpení s tím co tu je :-D


41
Ash 04. 02. 2006 18:06

Reakce na Michal #31Načítám náhled komentáře...: Jak by mi to řekla, v tu ránu bych jí seřval ;-) Chce to bejt trochu herec. Samozřejmě – ta druhá možnost cos napsal je min. z dlouhodobého hlediska lepší. A přítelkyni poslat do Ruska ;-)


42
Mirek 04. 02. 2006 19:38

No ale uplne nejhorsi na tom vsem je, ze si vsechny ty prdelky mysli, jaky jste blbec, ze nereagujete tak, jak by to ony chtely, protoze jim to prijde stejne tak samozrejme nic nevysvetlovat,jako vam vysvetlovat…


43
Mirek 04. 02. 2006 19:46

…no, i kdyz to vubec nejhorsi je potlacit svou chlapskou potrebu vsechno vysvetlovat…vysvetlovat cokoliv vetsine lidi(nejen zenskym)=pi**vina. Temer nikdo ve skutecnosti neposloucha. Slysi, ze mluvite, slysi slova a vety, ktere rikate, ale jen malokdo se snazi vam naslouchat empaticky, tedy s porozumenim. Nekdy mam pocit, kdyz vidim dva lidi o necem diskutovat, ze jeden druheho vubec neposloucha a vyjadruji svuj nazor bez ohledu na nazor toho druheho…z toho mne vyplyva, ze lidi jsme pekne blby hovada :-)

Reakce na komentář: Ash #44Načítám náhled komentáře...

44
Ash 04. 02. 2006 23:00

Reakce na Mirek #43Načítám náhled komentáře...: No.. já to beru tak, že když se někdo zeptá, tak ať si to vysvětlení také pěkně poslechne, na tom hezky trvám. Když se nikdo neptá, tak se pokud možno necpu (pokud to zrovna není na Qark.net, tady kecam do všeho :-) )

Ale občas člověku někdo naslouchá… Občas nějaké holka, když má proč, občas dobrej kamarád se kterým si člověk rozumí.. No a ti ostatní viz. první odstavec.

Když se ale někdo zeptá a pak neposlouchá, tak to je mi také cizí a připadá mi to divné. V tom s Tebou naprosto souhlasím.


45
praguaq 05. 02. 2006 00:54

Web sleduju a je to podle mě blogový nadprůměr, ale tahle diskuze mi opět dokazuje, že autor má narcistní sklony a všechny ty dobře myšlené a ušlechtilé rady pak trochu zhořknou resp. člověk se začne ptát, jestli je věrohodnost všech příběhů doopravdy taková. Možná by stálo popřemýšlet o pauze? Tolik můj drzeskromný příspěvek z matky měst.

P.S. Jestlipak tu zůstane?

Reakce na komentář: Qark #46Načítám náhled komentáře..., Qark #47Načítám náhled komentáře..., Ash #50Načítám náhled komentáře...

46
Qark url 05. 02. 2006 01:40

Reakce na praguaq #45Načítám náhled komentáře...: Narcistické sklony? Vřele všem doporučuji založit si blog, psát a dosáhnout návštěvnosti tak aspoň přes 1000 lidí denně, abyste poznali jak je to skvělé. Nad článkem strávíte slušný čas. Potom ho zkoumáte ze všech stran, abyste odstranili vše, co by se mohlo někoho dotknout. Publikujete. Děláte to prostě proto, že vás to baví. Pak přijdou čtenáři. Někteří si článek přectou jen jedním okem a pak se ptají dokola na nějakou hloupost. Další se těší, jak v něm najdou něco, s čím by nesouhlasili a ukázali vám to. Když napíšete jak se peče chleba, X lidí vám napíše, že jim chutnají rohlíky a další na ně navážou a vysvětlí vám, že rohlík je vážně lepší a vy jste nahlavu, že to nevíte. Vzniká naprosto nesmyslná diskuze, která vás zrovna moc netěší. Ale to se stává, blogujete dál a znovu publikujete. "Nejkrásnější" ale je, že vám denně chodí různé sprosté vkazy, maily a komentáře, které mají třeba jen jedno slovo. Lidé si uleví, ale věřte, že to člověka časem dost znechutí. Lidé mají pocit, že jim váš blog patří, a že to vy jste ten host, který bude skákat, jak oni pískají. Někteří vám diktují co máte psát, jiní zase o čem nepsat. A tohle je den co den.
Hodně blogerů potom přestane psát a svůj blog zavře. Já zavírat nehodlám, píšu co mě baví a pro svoji radost. Taky vím, že jsou lidé, kteří mě čtou rádi a ti si něco takového nezaslouží. Každopádně zvažuji zakázat komentáře, přestávají být podnětné. Navíc, pokud lidé neumí respektovat má pravidla komentování, které mám pod formulářem na přidání názoru, nevidím důvod, proč je nechat komentovat dál.

Přál bych ti, si to vyzkoušet třeba jen jeden týden a potom bychom si promluvili o těch narcistických sklonech. Jen jeden jediný týden a opustí tě i veškerá slušnost, to mi věř ;-)

Reakce na komentář: chunky lemon #51Načítám náhled komentáře...

47
Qark url 05. 02. 2006 02:21

Reakce na praguaq #45Načítám náhled komentáře...: Mimochodem, hodně mi uniká smysl tvého příspěvku. Na začátku pochválíš a potom mi dáš najevo, že jsem tě velmi zklamal a měl bych se nad sebou zamyslet. Pak mi dokonce ordinuješ pauzu. ("Host vyhazuje vrchního – v tomto případě přímo majitele.") Ale celková forma je taková, aby vyvolala flame, protože neoslovuješ mě, ale ostatní lidi ("Přidejte se a pojďte to Qarkovi nandat"). Jsi host a měl by ses tak chovat. V první řadě respektovat pravidla komentování a neposílat "nesouvisející" komentáře. Potom pravidla slušnosti – chovej se jako host. Máš-li výhrady, řekni je mně. K tomu mám formulář na posílání vzkazů v kontaktu. A to tvoje PS má naznačit co? Že mažu komentáře, které se mnou nesouhlasí? Znáš někoho, kdo se mnou (slušně) nesouhlasil a já jej smazal? Pochybuji, nic takového jsem nikdy neudělal.


48
Arnold 05. 02. 2006 08:52

Vubec se nenech paraguaqem vyvest z miry, myslim, ze nestoji ani za ty dva komentare, ktery jsi mu venoval.
Sorry, ze jsem ten clanek nepochopil. Pis dal, vetsina tvych clanku je super – dal zustanu tvym vernym ctenarem.


49
Arnold 05. 02. 2006 08:55

Byla by skoda zakazat komentare jenom kvuli tomu, ze te nektere rozciluji nebo se ti nelibi, .. rekl bych, ze zpetna vazba je celkem dulezita a ze komentare pod nekterymi clanky maji skoro stejnou informacni hodnotu jako clanky samy (diky Ashovi, Okimu a dalsim psavcum.. )


50
Ash 05. 02. 2006 10:20

Reakce na praguaq #45Načítám náhled komentáře...: člověk (jen trouba) se začne ptát, jestli je věrohodnost všech příběhů doopravdy taková

Manuál pro …/raději nic/:

Bylo nebylo… šéfová na stole…
 – pohádka, věrohodnost mizivá

Šel jsem a tam…
 – realita, věrohodnost značná, min. u Qarka

Představte si…
Někdy se ocitnete v situaci že…
Jdete takhle po ulici a v tom…

 – možná realita, záleží na zvážení čtenáře. Nekdo se v tom najde, např. proto, že se mu to stalo, někdo naopak nenajde. Ti, co se v tom nenašli a jsou navíc méně chápaví, pak maj kolem toho blbý kecy.

Dále např.:
strašídla…
 – nejsou
zlí lidé…
 – jsou
mimozemšťané…
 – není obecně známo

Možná by stálo popřemýšlet o pauze?
Jestli si někdo kvůli tobě dá pauzu, tak si tě najdu, a dám ti takovou pauzu, že… věrohodnost na zvážení :-D

P.S.: Proč jsou lidi na bloggery tak zlí?? Jsou to prostě zkur… ;D ;D ;D


51
chunky lemon 05. 02. 2006 10:39

Reakce na Qark #46Načítám náhled komentáře...: to,ze na web muze napsat kdo chce co chce – i prazak-host, s tim nic nenadelame….tvuj komentar se mi velmi libil. . at si prazak pise co chce, ty si taky pis co chces. Zruseni komentaru by me mrzelo – zpetna vazba je pro web vitalni.


52
praguaq 05. 02. 2006 14:35

Host vrchního nevyhazuje. Jen říká, aby si dal vrchní pozor, jak sám sebe nazývá, jestli vrchní nebo majitel restaurace. Nejde se přece zavděčit všem a i když jsem udělal 1000 věcí skvěle není dáno, že ta 1001 vyjde stejně. Prostě ne vždycky se nám něco povede i když to myslíme dobře a měli bysme zvládnout i kritiku přestože na ní nejsme díky minulým úspěchům dvakrát zvyklí– to byla pointa mýho drzeskromnýho příspěvku. Ad Ash: nevím co k tomu dodat-nechám to plavat, třeba seš jinak príma kluk.
Tak a to je poslední otravovaní ve vaší hospě.

Reakce na komentář: Ash #54Načítám náhled komentáře...

53
Mek 05. 02. 2006 18:01

Qarku, nic si těch otravů nedělej – normálně se na ně vykašli a dělej to dál po svém. Tvoje články mají opravdu úroveň, pobaví i poučí… – a ber to jako názor člověka, který už má pubertu nechutně dlouho za sebou. Já tyhlety týpky, kteří umí jenom kritizovat a šťourat se v hovně, aniž by kdy cokoli smysluplného sami vytvořili, dobře znám – dřív jsem psal recenze na počítačové hry, takže těch komentářů pod články jsem si užil taky víc než dost. Pořád je tady (většinou mlčící) většina, která si tvé práce váží a čte s potěšením každý tvůj nový výtvor. Tak zlom vaz!


54
Ash 05. 02. 2006 19:28

Reakce na praguaq #52Načítám náhled komentáře...: To je tak, oni totiž opravdu bloggeři vcelku povedených blogů své činnosti zanechávají. A jeden z důvodů, proč tomu tak je, jsou lidé, kteří přijdou,

– provedou osobní útok na bloggera* (narcis),
– pak se vrhnou na článek (nevěrohodný, mimochodem zase nepřímo osobní útok na autora*),
– pak bloggerovi poradí, co má dělat (měl by blogování možná na čas nechat)
– v závěru ho nepřímo nařknou, že možná jejich "kritický" přispěvek stejně smaže (zase osobní útok* – a to není vůbec vtipný čéče)

Já jim věřím, že to tak "prostě cejtěj ty vogo". Ale proboha proč si to teda nenechaj pro sebe? Vždyť ty "rady" a invektivy jsou úplně k ničemu. A kdo je na ně vlastně zvědavej??

Já chápu svobodu slova, rozhodně si nemyslím, že by musel Qarka každý chválit, kritický být může každý. Ale MĚL by (to je něco jako povinnost) vynechat osobní útoky*, a rady by měly být smysluplné a užitečné, ne směšné "rači toho nech". To není rada. Fakt neni.

Já vim, mně to někdy taky ujede, např. jsem tuhle psal něco o hlupácích, no ale pokud takové ataky zaberou 85% příspěvku, tak to už je asi trochu něco jiného, nebo se pletu??

Jedno staré dobré moudrosloví praví, že když už něco neděláš, tak alespoň nepřekážej v práci tomu, kdo to dělá.

Mezi konstruktivní kritikou a překážkou v práci je dobré rozlišovat. Jsou to dvě různé věci.

PS: Jo jsem např. tak hodnej kluk, že jsem ti vysvětlil, proč si myslím, že tvůj přispěvek nadělal víc škody než užitku .. což je mimochodem docela klíčové měřítko smysluplnosti přízpěvků.

Taky mě i trochu naštval. Připadá mi, žes ho prostě odfláknul. Promiň.

Reakce na komentář: praguaq #55Načítám náhled komentáře...

55
praguaq 06. 02. 2006 21:03

Reakce na Ash #54Načítám náhled komentáře...: tohle jsi napsal opravdu dobře a souhlasím téměř se vším-tím tedy přiznávám i svoje projevy NE záměry!
Pořád mám ale docela problémy s takovýma debatníma profi hráčema jako jsi například ty. Těžko kdy se dá vaším precizně zformulovaným argumentům cokoliv vytknout. Až na tu maličkost, že to co tak krásně cupujete, většinou nejsou ony původní argumenty. viz "rači toho nech"

Ale závěrem, nemyslím si, že by DISKUZE, i když jsou součástí blogů, měly být jen o smysluplných a krásných příspěvcích.

Tak to prostě chodí, nemůže být pořád krásně a osvěžující (očišťující?) déšť často přichází po nepěkný bouřce. ;-) Mějte se

Reakce na komentář: Ash #56Načítám náhled komentáře...

56
Ash 07. 02. 2006 05:56

Reakce na praguaq #55Načítám náhled komentáře...: Však já vím, že za tím nebyl úmysl. Prostě je to celé jen nedorozumění ;-) Mé zjednodušení berme jako zpětnou vazbu, Ty řekneš "Možná by stálo popřemýšlet o pauze?" a lidi slyšej "rači toho nech". (Trochu mi to připomíná Žensko–mužský výkladový slovník, kde jsem poznamenal, že to není tak úplně jen o mužích a o ženách.) :-D

Myslím, že pokud jsi tím myslel (mimochodem zdá se že z toho tvého příspěvku fakt něco vytřískáme ;-) ) pokud jsi tím myslel "Qarku, tenhle příspěvek není **tak promyšlený jako ty Tvá raná dílka, co si dát týden pauzu, setřídit myšlenky, a pak vypustit zase něco kvalitního.." tak já s Tebou souhlasím. Tenhle článek opravdu není **.

Jenomže já bych to ani takhle a už vůbec ne sem nenapsal. Byl bych jako ženská, která kecá chlapovi do řízení. Je dost pravděpodobné, že to Qark ví, a že si ani nekladl ambice publikovat něco, co by se vyrovnalo článku, který ladil několik let. Prostě to byla jen taková jeho úvaha.

Takže já, pokud bych mu něco takového cítil nutkavou potřebu sdělit, vyhledal bych v menu odkaz "kontakt". Proč bych to tak udělal? Vzpomeňte na tu ženskou za volantem. Funguje to na internetu podobně jako IRL, tedy v životě. Ženská může v autě chlapovi říct, "možná by stálo popřemejšlet jet u po pravé straně vozovky", ale něco mi říká, že taková připomínka nebude mít žádaný efekt. Tedy minimálně chlap bude připomínku ignorovat, neboť 1) řídí on, 2) ženská neřídí, 3) tchýně vzadu tahá tužku a dělá si poznámky, 3) krajnice je rozbitá.

Zato když bude dáma ticho, a na vhodném místě, třeba až doma, se ho zeptá "Hele přoč vlastně jezdíš levým kolem vlevo od středové čáry?" Pak se třeba dozví skutečný důvod a může dosáhnout i toho, že se chlap zamyslí. Patrně se pokusí najít nějaký kompromis, aby mohl bezpečně řídit a zároveň neiritovat ženu. Podobně jako Qark ví, co se na Qark.net ještě dá dát, a co už je blábol iritující čtenáře. A taky tuší jak často by měl něco publikovat, aby čtenáři nevyprahli.

Jinak vím, že semnou není někdy snadné polemizovat, takže díky za trpělivost. Taky to možná vypadá, že jsem tvůj příspěvek příliš zneužil k dlouhé debatě, ale já z něj prostě chtěl něco dostat :-) Kdyby mi teď někdo napsal "co popřemejšlet o pauze", asi bych řekl "dík za nabídku, ale byl bych sám proti sobě". Kdyby mi někdo napsal mail, že jsou moje příspěvky moc dlouhý a špatně se mu přeskakujou, tak bych je co do délky zkrátil a počet omezil.

Nevím, nakolik je to projev zmiňovaného narcismu či ješitnosti, a nakolik přirozená obrana nenechat si kecat do věcí, o nichž vím víc, než stěžovatel, (a neskončit tak s autem ve škarpě), ona je ta hranice někdy tenká… ;-)

Určitá alergie na čtenáře, kteří články kritizují, je myslím na místě. Neboť mnozí nechtějí, aby tady bylo najednou 404 – Not Found. A to nikoliv proto, že by tu nebyli čtenáři, kteří o něj stojí, nýbrž proto, že se sem slezli čtenáři, kteří o něj nestojí. Takže za svou sekcí čtenářů Qark.net: na bouřku je ještě brzo :-) Nemůže být každý článek extraQark.netovej, to by sem muselo psát víc Qarků. Navíc proč někde bouřit? Stačí vybudovat kvalitnější, očištěnější, svěží blog někde jinde, a čtenáři přejdou sami. Včetně mne, pokud to bude stát za to.

Jinak nikomu snad neupírám právo veřejně bouřit atp., to bych si nedovolil, jen říkám, že si myslím, že to není dobrý – resp. myslím, že to je špatný způsob, jako motivovat bloggery.

On takový námět na článek, krátky postřeh ze života, či snad hotový článek potěší nejedno bloggerské srdce, což říkám, až sám nejsem blogger.

Aspoň do doby, než to pak někdo zdrbe :-D HAND


57
Veena 07. 02. 2006 15:17

Reakce na Ash #16Načítám náhled komentáře...:
Tou otázkou by se jednoduše ujišťovaly, že já takový nejsem, že jsem jako ony :-) (a že si tedy někdy můžou přivěst pejska ;-)
Ve světle tohoto zjištění, by pak mohla být nejlepší odpověd tato:
Chtěla bys pejska?

… čímž se debata stočí jinam :-)


58
kyros 08. 02. 2006 20:44

Reakce na Michal #17Načítám náhled komentáře...: Uvedomujes si, ze si ludstvo rozdelil na zeny a beznych ludi?? :-)


59
faha 10. 02. 2006 13:38

Presne :-), situace jako ze zivota, po docteni jsem se hlasite od srdce zasmal, takovy ten rychly okamzik, kdyz to v mozku sepne a zjistujete ze jste tohle uz nekdy zazil.


60
Bernard 12. 02. 2006 13:39

Perfektne se to trefilo, ze jsem si to precetl zrovna dnes po obede :-) Vetsinou obed u babicky zacina poklidne a pak babicka prohodi neco cim si postezuje – ala psi – a strhne se kolotoc jak popisuje Quark :-)

Mimochodem bajecny blog.


61
chleba 25. 02. 2006 21:09

Reakce na Michal #31Načítám náhled komentáře...: Viz. ZKROCENÍ ZLÉ ŽENY, tuším od Shakespeara..
(to není reklama, to je odkaz na historickou literaturu)


62
dzonnek 01. 03. 2006 09:02

No spíše to byla nějaká hloupá dívka. Na tohle je těžká odpověď ba spíše by se dalo říct že není. Každý je v nitru jiný a nikdo neví jak se kdo chová k těm bezbraným tvorům na které se pisatel díval v TV. Můj názor je takový že jsou to lidské trosky které se snaží svůj neuspěch vybít na těchto bezbraných tvorech a to mi přijde ubohé.


63
Next 24. 07. 2007 20:00

Reakce na Qark #15Načítám náhled komentáře...:
Takze to proste odignorujes a smiris se stim, ze mas vedle sebe blbou holku. No..hm, taky reseni.

Přidej komentář

Web je nyní kompletně uzavřen. Od této chvíle není možné přidávat žádné komentáře!

Další informace naleznete zde.