QARK.net — Řeč těla - úvod
Řeč těla - úvod

Řeč těla – úvod

Řeč těla

Možná jste se někdy sami sebe ptali, jak je možné že ten a ten člověk má takový úspěch u žen či u lidí obecně. Jak je možné, že se stává ve společnosti tak rychle oblíbený a budí velké sympatie. Co za tím vězí?

O takových lidech se říkává, že mají veliké charisma – osobní kouzlo. Jenže o žádnou magii tu vůbec nejde. Nejedná se totiž o nic víc, než o správné vysílání pozitivních signálů pomocí řeči těla (v kombinaci s určitým stupněm uvolnění). A to se může naučit naprosto každý.


Držení našeho těla, postavení rukou a nohou, mimika obličeje a oči odráží v každém okamžiku naše současné pocity. Když jsme veselí, smějeme se a oči nám září radostí. Když nás něco zaujme, nakloníme hlavu lehce na stranu. Vidíme-li něco velmi zajímavého, nebo někoho sympatického, zorničky se nám mírně rozšíří. Když jsme nervózní a chceme se zklidnit, spojíme si často ruce buď před sebou, nebo za zády, abychom se „podrželi“ a získali potřebnou oporu – atd. Těch možností je obrovská spousta a ještě se k nim bohatě dostaneme v dalších kapitolách.

Všechny takovéto vysílané signály dokážeme podvědomě přečíst a podle nich se následně často ve svém životě rozhodujeme, i když si to ani neuvědomujeme. Tato schopnost je nám dána už od narození a v dětském věku, kdy neumíme mluvit a musíme se spoléhat jen na komunikaci řečí těla, je nejsilnější. Postupem času logicky naše dovednost vyjadřovat se jazykem těla slábne, protože se soustředíme spíše na verbální komunikaci.

Mimochodem, řeč těla je naprosto univerzální jazyk. Nevěříte? Byli jste někdy na pantomimě? Viděli jste němý film? Pustili jste si nějakou telenovelu bez zvuku? Jestli ne, tak to zkuste a uvidíte, že ani bez zvuku a slov vám nebude dělat velký problém uhodnout, jak se daná postava cítí a co vyjadřuje.


Dnes však ještě nebudu psát o konkrétních signálech našeho těla, ale spíše o uvolnění a (ne)souladu s tím co říkáme a jak u toho vypadáme. To proto, že tyto, mnohdy opomíjené, maličkosti jsou v praxi nejčastějším ničitelem našich příležitostí.


Nesoulad řeči těla s vašimi slovy a záměrně vysílanými signály

Určitě jste už někdy viděli falešný úsměv. Ten vzniká, když se někdo snaží maskovat svoje neupřímné pocity k vám předstíranou radostí, že vás vidí. Nepříjemný pocit z člověka, který se takto chová, je dán právě tím nesouladem jeho vnitřních pocitů a nahranou mimikou (řečí těla). Krásně česky se tomu říká přetvářka, protože je to nejčastěji právě obličej, který je s řečí těla v rozporu. Tento nesoulad podvědomě přečteme jako nevěrohodnost a někde uvnitř nás se spustí varovný alarm, že „něco“ není v pořádku.

Jenže nemusí jít vždy o lež či faleš. Stejně nepříjemný pocit lze bohužel z lidí získat i jindy. Například, když někdo maskuje svoji trému, nebo se snaží být více v pohodě, než doopravdy je. A takové případy jsou poměrně časté.

Dejme tomu, že jste se dnes ráno rozhodli naučit se komunikovat nebo oslovovat slečny, protože jste to dodnes nikdy neudělali a dospěli jste k názoru, že je právě dnešní ráno tím správným začátkem pro změnu života. Jdete tedy do města a oslovíte prvního člověka. Děláte to poprvé a tak máte logicky trému, plynoucí ze stresujícího pocitu „neznáma“. Protože však nechcete, aby to na vás šlo poznat, tak se to snažíte různě zamaskovat. Výsledek bude následující: Vaše řeč těla samozřejmě stále odráží vaše aktuální pocity (nervozita), ale vy se nyní záměrně snažíte navenek (verbálně i mimicky) být víc v pohodě, než doopravdy jste. Vznikne tak nesoulad mezi vysílanými signály a opravdovým stavem, odráženým řečí vašeho těla – svým nevěrohodným vystupováním budete v ostatních vytvářet spíše negativní pocity a nesympatie. (Proto se taky začátečníkům daří mnohem méně, než zkušeným!)

Je jasné, že vás vaše prvotní nevydařené pokusy nepotěší a vy se budete brzy chtít na vše vykašlat. Přitom váš úspěch byl v závislosti na řeči těla stoprocentní! Vždyť jste dostali přesně a do puntíku to, co jste nabízeli! Díky nesouladu mezi tím co jste říkali a řečí vašeho těla je logické, že jste nepůsobili pozitivním dojmem. Naopak, dokonale jste, pomocí zmíněného rozporu, ukazovali svoji nevěrohodnost a ostatní lidé (dívky) reagovali podvědomě. (V praxi to začne zkřížením rukou na prsou, odtažením, nedůvěřivým pohledem a u dívek testovacími otázkami.)


Možných řešení je plno. Například trému neskrývat, nebo z ní udělat přednost a přiznat ji. Velmi dobré je nestresovat se zbytečně dlouhým přemýšlením před zahájením hovoru, atd. Nejlepší je ale vytrvat a zkoušet do dále, ona ta nervozita časem zmizí sama.


Uvolněný stav

Pomocí řeči těla běžně přenášíme své vlastní pocity na ostatní. Když jsme veselí, dokážeme velmi lehce rozveselit i druhé. Stejně tak, když jsme smutní a deprimovaní, dokážeme svojí ponurou náladou druhé nakazit. Je proto logické, že když se při rozhovoru nebudeme cítit dobře a budeme například viditelně nervózní, velmi rychle znejistíme i druhého člověka. A to je další věc, která nám z našich pokusů a šancí často krade plno úspěchu tím, že v druhých vytváří negativní pocity.

Jak se tedy uvolnit? Nejlépe opět praxí! Prostě zkoušet každý den s někým komunikovat. Pokud je vaším cílem pouze naučit se perfektně oslovovat a balit dívky, měli byste nezapomínat současně s tím oslovovat i obyčejné lidi, abyste si vychutnali a zažili ten pocit většího uvolnění a viděli jeho pozitivní dopad.

Krásně si to lze vyzkoušet tak, že půjdete oslovit nějakou překrásnou dívku větou „Kolik je hodin?“ s tím, že bude vaším cílem s touto dívkou následně alespoň minutu konverzovat. A pak tuto stejnou větu se stejným cílem můžete vyzkoušet na nějakou postarší kolemjdoucí babičku. Uvidíte, že ten rozdíl ve výsledku je dán právě vaším větším uvolněním ve druhém případě. Než se při komunikaci naučíte stejnému uvolnění, bez ohledu na člověka se kterým hovoříte, tak vám rozmluvit krásnou dívku bude nepochybně dělat značně větší problém, než rozpovídat babičku.

Mimochodem, to zmiňované zrcadlení našich pocitů a řeči těla u ostatních lidí, se dá v praxi velmi dobře využít, právě pro naši vlastní zpětnou kontrolu. Více se tomu budu věnovat v některém z dalších článků, kde se budu zabývat právě reakcemi na naše vysílané signály a možnostmi, jak výsledek zvrátit ve svůj prospěch.

Qark | 13. 11. 2007 20:40 | Komentáře: 57 | ::Řeč těla


Přidat článek do: [ linkuj.cz], [ jagg.cz], [ asdf.sk], [ del.icio.us]

Stáhnout článek jako [ PDF]
[ RSS komentářů] k článku

[ Napsat] komentář

Články a fotografie z tohoto webu je zakázáno kopírovat a přidávat si je na svoje blogy, či kamkoliv jinam, bez mého písemného souhlasu!

Komentáře


1
Arny 13. 11. 2007 20:49

Zajímavý a dlouho očekávaný článek :-) Těším se na další s tímhle tématem.


2
NeverMind 13. 11. 2007 20:55

pěknej článek … po dlouhý době jsem si tu zase hezky počet :-)


3
Luhas 13. 11. 2007 20:59

Tak jsem se konečně dočkal, jako vždy skvělého článku. To čekání za to stálo. Myslím, že vše je tam dostatečně popsáno a vysvětleno, takže by to mělo být každému jasné. Těším se na pokračování.


4
Roboros 13. 11. 2007 21:03

fakt zajimavej článek a upřimě řečeno už hodněkrát mi to zachránilo "zadek" např. v Matematice přišle učitelka naprosto nazuřená ,moje první reakce byla "spokojený úsměv",byl to úsměv ani ne takoví abyy učitelce připadalo že mam srandu z toho že je ona naštvaná ale prostě takoví že vyzařoval že mám dobrou náladu,učitelka se na mě asi 3 minuty dívala a po 3 minutach byla uplně jinačí měla mnohem lepší náladu a ja jsem nebyl zkoušenej :-D

Reakce na komentář: oak #6Načítám náhled komentáře...

5
Pavel Nad 13. 11. 2007 21:25

O reči těla jsem přečetl 4 knizky,o schopnosti lhat a poznat lez (taky souvisi s reci tela) 1 knizku a jednu o schopnosti potlacovat tremu,pokud bys chtel napis na mail,muzu ti s nejakymi clanky pomoct,popr taky neco napsat :-)

Reakce na komentář: Thomas_RKH #8Načítám náhled komentáře..., Hiku #37Načítám náhled komentáře...

6
oak 13. 11. 2007 21:26

Reakce na Roboros #4Načítám náhled komentáře...:
To je zajímavý, já jsem na střední něco takovýho asi taky nějak podvědomě vyzařoval, protože vždycky když se náhodně vybíralo podle pohledu tak jsem byl zkoušenej až jak jeden z posledních 5 (z cca 25 lidí). Bylo to tak významný, že to prostě nemohla bejt náhoda. A přijde mi, že učitelky a učitelé spíš vybírali lidi, co maj jakoby "auru sráčovství", páč třeba kámoš, dost konfiktní tip, byl vždycky vybranej zase jako jeden z prvních. Já působim na lidi spíš, že jsem jakoby "hodnej"(nebo už mi to dost lidí řeklo). Teď na vejšce si ale takovýhle věci moc ověřit nemůžu :-)

Reakce na komentář: Roboros #13Načítám náhled komentáře...

7
Darkulus 13. 11. 2007 21:36

Chválím, perfektní práce. :-) Ale stím že nejde zakrýt vnitřní neklid bych si aji dovolil nesouhlasit. Příklad: Jednou me vyvolala učitelka z chemie. Byl jsem dost nepripravený a tuďíž i nervozní. Nejen že se name kekonci dokonce usmívala ale spolužáci říkali že jsem u tabule působil suveréně a žádná nervozita nebyla znát.. Já vim, jeto nic moc argument ale podlemě jde ten vnitřní neklid nebo nervozita alespoň z části zamaskovat. Jinak vážně skvělá práce :-) už se moc teším na pokračováni. :-)

Reakce na komentář: Hiku #38Načítám náhled komentáře...

8
Thomas_RKH 13. 11. 2007 22:12

Reakce na Pavel Nad #5Načítám náhled komentáře...: Můžu se zeptat, jaké knihy to byly?


9
0254 13. 11. 2007 22:27

Dlouho ocekvavany rozhodne
…ale jinak mi to prijde jako remake predchozich…
bez urazky je mi jasne ze ono ani nic moc jineho psat nejde


10
Georgeo 13. 11. 2007 23:09

Velice pěkný článek, Qark se umí dobře vcítit do kůži jiných a  jsem zvědav jak bude celý článek pokračovat.
Já osobně jsem se také hodně potýkal s trémou. Vyrovnávání přicházelo postupně. Přispělo (a přispívá) k tomu jak různé vystupování, tak i důvod spolehnout se často sám na sebe. Vím, zní to jako bych byl mimo téma, ale myslím si, že člověk musí postupovat po krůčcích. i potěch, které s tím zdánlivě nesouvisí. Kupříkladu podle podání a stisku ruky se dá vcelku snadno určit povaha či momentální zaujetí (nadšení) toho druhého.

PS: tuhle stránku sleduji už nějaký ten čas. Neco jsem se naučil: nejde o to mermomocí uklohnit nejakou tu slečnu, ale předně o to cítit se dobře, žít každý den naplno a hlavně nemyslet si o sobě, že jsem někdo s kým má dotyčná ztrácet čas rozhovorem. Také jsem býval introvertem.


11
bul1k 14. 11. 2007 00:14

Velmi pěkný článek Qarku. Okrajem jsem studoval řeč těla a už se těším na tvé další rozbory. Bylo by dobré v budoucnu také zmínit i něco o očním kontaktu, což podle mého hraje také nemalou část při seznamování.

Reakce na komentář: Luhas #14Načítám náhled komentáře...

12
Fedajkin 14. 11. 2007 01:51

Moc hezke pocteni, bavilo me to, lec jedine co jsem se dozvedel – kdyz kecam zalezi na tom jak se hejbam a v dalsich clancich se dozvim vic. No co ty telenovely! :-)


13
Roboros 14. 11. 2007 02:03

Reakce na oak #6Načítám náhled komentáře...: No ono i záleží u učitelů na prvnim pohledu,slyšel jsem ž eučitele jsou lidi kteří se nejvice spoléhají na první pohled,no z5 k tématu v tu chvíli co vešla do třídy jsem udělal…….takové pěkné slovo……..přetvářku kterou v podstatě používáme každý denodenně a ani si to neuvědomujeme


14
Luhas 14. 11. 2007 10:09

Reakce na bul1k #11Načítám náhled komentáře...: Jj, souhlasím s tebou. Mohl by se tu napsat článek o očním kontaktu.


15
Sam 14. 11. 2007 11:21

Krásný článek, taky se už těším na pokračování. Díky


16
Ester 14. 11. 2007 12:25

Pěkný a zajímavý článek Qarku…Těším se na pokračování…Jo a souhlasím tady s klukama… Něco o očním kontaktu by se hodilo.. :-)


17
barth 14. 11. 2007 13:42

Řeč těla je všeobecně známá ale malo lídí ví jak ji využít ve svůj prospěch ))


18
Lada 14. 11. 2007 14:58

Velmi dobrý článek jen doufám že na pokračování nebudeme muset čekat zase přes měsíc :-D


19
Tommy 14. 11. 2007 15:52

Jo jo…Řeč těla…Jednoduchost,která je složitá,protože si ji lidé strašně málo všímají a ještě méně lidí je s ní schopno dále pracovat.Mimochodem zajímavý článek na velmi zajímavou tématiku.Good!


20
Mordemy 14. 11. 2007 17:51

Myslím, že co se řeči těla týče, existuje jeden zajímavý paradox: Čím lépe dokáže člověk používat svoji řeč těla, tím méně záleží na tom, jak vypadá. Jinými slovy, protože mnohem víc záleží na tom, jak vypadáte, než jak se cítíte (zde mnohokrát zmiňované "rčení"), tak řeč těla, která dobře vypadá, způsobí, že se rapidně sníží nároky na váš vzhled… Alespoň jsem toho názoru, že to takhle funguje. Co myslíte vy ostatní?

Reakce na komentář: Knoflenka #22Načítám náhled komentáře..., Hiku #39Načítám náhled komentáře...

21
14. 11. 2007 18:08

Chybělo mi zde upozornění, které najdeš v každém lepším pojednání na toto téma a sice, že ke všemu musíš najít alespoň dva signály. Zkřížené ruce nemusí nutně značit rezervovanost a když sepnu ruce za zády, můžu klidně vyčkávat nebo být neklidný/apatický a pokouším se zklidnit/probrat tím, že se "nenápadně" protáhnu, ale v závislosti na dalších faktorech (většinou i snadno vypozorovatelných) i cokoliv jiného, Pokud na tohle neupozorníš, prokazuješ článkem medvědí službu, protože většině lidí nasadíš do hlavy modelovou situaci, kterou jsi vybral a ještě více omezíš jejich schopnost podvědomě vnímat tyhle signály, jelikož jim nebudou důvěřovat.


22
Knoflenka 14. 11. 2007 19:08

Reakce na Mordemy #20Načítám náhled komentáře...: Zajímavý názor. Můžu se zeptat ? Četls to v nějaké knížce nebo může mi nějakou doporučit ?? Hodně by mě takhle oblast zajímala… Člověku, kterýmu to několikrát vyjde by se mohl cítit v kolektivu úspěšnější a oblíbenější…
Dík za odpověď


23
Fondil 14. 11. 2007 19:37

Pěknej článek, konečně jsme se dočkali. Nikdy předtím mě nenapadlo, že by toto mohlo souviset s balením holek.
A když o tom tak přemýšlím, občas si taky trochu "zapřetvařuju" hlavně ve škole, abych se vyhnul nějakému průšvihu.


24
Georg606 14. 11. 2007 19:58

Parádní článek náhodou už jsem nedávno na naňho myslel že by se tu mohlo objevit :-) Doufám že takových článků tu v nejbližší době hodně přibude.


25
chleba s máslem 14. 11. 2007 20:09

Maličko obšlehlý z Tajné Řeči Těla od toho Lewise.

Článek není seminárka, to chápu, ale mohlo by patřit k publicistické etice tak trochu přiznat zdroje a připojit pod článek odkaz. Na stránkách už ho máš, ale to většina lidí nenajde.


Reakce na komentář: Qark #26Načítám náhled komentáře...

26
Qark url 14. 11. 2007 20:30

Reakce na chleba s máslem #25Načítám náhled komentáře...: Tu knihu jsem sice četl, ale právě to o čem tu teď píšu já mi v ní chybělo.
Pokud odněkud čerpám, nemám problém uvést zdroj – nejen kvůli nějaké etice, ale protože by mohl pomoci i ostatním lidem. Ale tady je to z mé zkušenosti a hlavy. Vzhledem k tomu, že řeč těla je univerzální jazyk, je jasné, že některé věci budou popsány i v dalších knihách.
Každopádně, ke knize pana Lewise se ještě dostaneme později, protože je z dostupných knih asi nejlepší. Těžko ji lze v dalších článcích o řeči těla opomíjet.


27
velbloud na party 14. 11. 2007 21:52

jako pánové….při rozhovoru vysílámě přes 50 % řeší těla,38% je intonace a zbytek jsou slova :-)Takže se učte,učte a učte stejně jako já :-)JJinak se tenhle článek dost poved a těšim se na pokračování :-)

Reakce na komentář: Seeger #28Načítám náhled komentáře...

28
Seeger 15. 11. 2007 17:58

Reakce na velbloud na party #27Načítám náhled komentáře...:
Smekám klobouk, výborně a detailně propočtené, dokonce na jednotlivá procenta, to se jen tak nevidí…
Kde že jsi tuhle brilantní a neocenitelnou informaci získal? (jinak – zcela vážně – mi tu trochu chybí odkazy na související články a knihy)
P.S. Podle mých výpočtů se na chuti palačinky projeví kvalita těsta z 19%, sladkost marmelády ze 63% a zbytek je barva talíře. Co myslíš, je to správně?

Reakce na komentář: Fedajkin #29Načítám náhled komentáře..., velbloud na party #41Načítám náhled komentáře...

29
Fedajkin 15. 11. 2007 22:50

Reakce na Seeger #28Načítám náhled komentáře...: myslim že ta kvalita těsta má o tři procenta víc..


30
Carl114 15. 11. 2007 22:53

Tak konečně. Na tento článek jsem se moc těšil a je super. Zabí mě koukat a mluvit s lidmi a přitom pozorovat jak reagují a vyjadřují své pocity. Už se moc těším na další články. Fakt super :-P


31
Vojta 16. 11. 2007 17:20

Taky sem se těšil a je to lepší, než sem si myslel. Je to prostě dobrý jako všechny ostatní články. :-D


32
Oliver 17. 11. 2007 19:49

Celkom fajn článok..len tak dalej :-)


33
Peca 18. 11. 2007 00:51

Pěkné, zajimavé… jako obvykle :-) Neštve tě už ta všudypřítomná chvála ? :-D


34
Kokot 18. 11. 2007 15:57

A tohle ti trvalo napsat tak dlouho? Prý "téma je obsáhlé" , "materiálu je hodně" a nakonec je z toho ani ne A4ka. Ale něco jsem si tam našel. Takže děkuji. Ale čekal jsem víc.

Reakce na komentář: Lada #35Načítám náhled komentáře..., Qark #36Načítám náhled komentáře...

35
Lada 18. 11. 2007 18:51

Reakce na Kokot #34Načítám náhled komentáře...: jj zase tak moc toho neni a ani žádné konkrétní rady :´-(

Reakce na komentář: Qark #36Načítám náhled komentáře...

36
Qark url 18. 11. 2007 19:43

Reakce na Kokot #34Načítám náhled komentáře...: , Reakce na Lada #35Načítám náhled komentáře...: Vždyť je to teprve úvod! Navíc je tu i napsané, že pokračování bude v dalších článcích!!
Příště by vážně bylo lepší napřed číst a pak teprve komentovat. :-(


37
Hiku 18. 11. 2007 23:48

Reakce na Pavel Nad #5Načítám náhled komentáře...: O řeči těla jsem četl "Tajná řeč těla" od D. Lewis a taky by mě zajímaly tituly, které jsi přečetl na toto téma. Kdyžtak prosím odepiš na mail, děkuji..


38
Hiku 18. 11. 2007 23:54

Reakce na Darkulus #7Načítám náhled komentáře...: Z toho co jsem já přečetl na toto téma vím, že zamaskovat jak nervozitu nebo třeba prachsprostou lež není až tak obtížné a tzv. vnitřní neklid, způsobený právě lží nebo trémou, lze obelstít třeba jen obyčejným tréninkem a to až do takové míry, že to nepozná ani detektor lži – proto se také detektor lži nepovažuje za 100% věrohodný důkaz pravdivých/nepravdivých výpovědí.


39
Hiku 19. 11. 2007 00:00

Reakce na Mordemy #20Načítám náhled komentáře...: 100% souhlas, potvrzuji na základě zkušeností s knížkou Tajná řeč těla od D. Lewis


40
qed 20. 11. 2007 20:31

Dobre spracovaný článok, ale ja si to radšej prečítam na http://changingminds.org.


41
velbloud na party 20. 11. 2007 21:09

Reakce na Seeger #28Načítám náhled komentáře...: Jo máš pravdu, měl jsem uvést zdroj, kde se tahle informace nacházela.Takže:"Řeč těla je upřímější než to, co pronášíme ústy.Opravdu– co je skutečně důležité,to slyšíme očima.Jen 7% všech informací, které během rozhovoru získáme, si odneseme ze slov.Odhalil to Albert Mehrbrain.38% získáváme z tónu hlasu a 55% z komunikace tělem.Vezměte v úvahu i to, že se na vnímání podílejí i další smysly.Také nos,například, pátrá po pravdě."…kížka:Mluvíme tělem od Erharda Thiel str.8 odstavec 1  :-) Určitě je trochu divný převádět lidské chování do matiky a na procenta, ale alespon ti to ukáže, čim tak ňák působíš na lidi nejvíc.Myslim, že číslo 55 procent mluví samo za sebe :-P Jinak ta metofara na palačinky se ti povedla :-D

Reakce na komentář: Seeger #43Načítám náhled komentáře...

42
jackal 21. 11. 2007 15:24

Perfektny uvodny clanok do tejto temy, tesim sa na pokracovanie.


43
Seeger 23. 11. 2007 14:05

Reakce na velbloud na party #41Načítám náhled komentáře...:
Díky za odpověď i za pochvalu palačinkové metafory :-D
Osobně bych taky rád viděl lidské chování převoditelné na procenta, to ano, ale podle mého šel Mehrabian zcela špatným směrem. Čísla sice zní lákavě, ale měli bychom vědět, i jak k těm skvělým procentům dospěl – kritika za jeho tvrzení se na něj doslova sesypala. protože ten experiment byl neprůkazný. Malý, homogenní vzorek hodnotil významy slova maybe(!), které mu pouštěli z magnetofonového pásku.
Více doporučuji zde
psych.fss.muni.cz/vybiral/download.php?soubor=11

Reakce na komentář: velbloud na party #45Načítám náhled komentáře...

44
Angieell 24. 11. 2007 11:12

Zase vynikající článek jako vždy. Já sem četl na toto téma Řeč těla od Allana Pease celkem dobrá knížka. :-)

Reakce na komentář: Alex. #46Načítám náhled komentáře...

45
velbloud na party 26. 11. 2007 19:35

Reakce na Seeger #43Načítám náhled komentáře...: tak jsem to přečet a musim říct že Mehrabian to zvoral.Ty jeho výsledky byli vážně dost nepřesný.Tak se na něj vykašelem a zkusíme to vzít z vlastní zkušenosti OK?Já si prostě pořád myslim že když s někym mluvíš z očí do očí tak nejvíc vnímáš jeho tělo.Podle jeho ksichtíků,držení těla,držení rukou atd. poznáš jeho náladu, jakou právě má.A to na tebe křičí víc než slova.Ty jeho procenta jsou určitě nepřesný ale to pořadí působnosti si myslim je správný.Tělo,Intonace,Informace….Samozřejmě sou i výjmky, že informace je důležitější než všechno ostatní třeba když se ptáš někoho právě na tu cestu jenže výjmka potvrzuje pravidlo.Hau domluvil jsem :-)

Reakce na komentář: Alex. #46Načítám náhled komentáře...

46
Alex. 27. 11. 2007 07:48

Reakce na Angieell #44Načítám náhled komentáře...: Reakce na velbloud na party #45Načítám náhled komentáře...: Číst cizozemské knihy na toto téma nemá smysl. Tak jako máme jinou řeč jazyka, máme i jinou řeč těla. Čím dál od místa svého dětství, tím méně řeč cizího těla vnímáme, tím méně jí rozumíme.

Reakce na komentář: Angieell #51Načítám náhled komentáře...

47
Darkulus 29. 11. 2007 16:21

Trochu offtopic: Jsem jediný, kdo nemůže nikde v žádném E-shopu sehnat knížku Tajná řeč těla? Mám to sice v PDF, ale víte co, lepší je si stím lehnout v klidu do postele. :-)

Reakce na komentář: lolec #48Načítám náhled komentáře..., Dave #52Načítám náhled komentáře...

48
lolec 29. 11. 2007 19:21

Reakce na Darkulus #47Načítám náhled komentáře...: co takto napisat "Tajná řeč těla" do googlu? ;-) klikni na hned prvy link

Reakce na komentář: Darki #49Načítám náhled komentáře...

49
Darki 29. 11. 2007 19:56

Reakce na lolec #48Načítám náhled komentáře...: Zas tak hloupy nejsem. :-D Zboží není skladem a nelze objednat. Přejete-li si být informováni, až bude skladem, potvrďte rezervaci. A tak to je ve všech bookshopech, už to asi nikdo nechce..

Reakce na komentář: Dusan #50Načítám náhled komentáře...

50
Dusan 07. 12. 2007 21:09

Reakce na Darki #49Načítám náhled komentáře...: Nemohl bys mi prosim to pdf poslat? diky d.

Reakce na komentář: Ash #53Načítám náhled komentáře...

51
Angieell 27. 12. 2007 15:21

Reakce na Alex. #46Načítám náhled komentáře...: To není úplně přesný. Ten autor dělal průzkum v USA, Anglii, Austrálii a myslim ještě na Novým Zélandu. Nevim jestli si tu knížku četl, ale hodně věcí z tý knížky mají stejný význam mezinárodně jako například zdviženej prostředníček nebo zkřížený ruce na prsou. Ala jinak máš pravdu v drobnostech se to může odlišovat.


52
Dave 28. 12. 2007 19:26

Reakce na Darkulus #47Načítám náhled komentáře...: čau ,velmi zajímavé čtení , sem v tom trochu nováček ,ale docela mě to chytlo , mohl bych taky požádat o to pdf , díky

Reakce na komentář: Ash #53Načítám náhled komentáře...

53
Ash 29. 12. 2007 01:25

Reakce na Dusan #50Načítám náhled komentáře...: Reakce na Dave #52Načítám náhled komentáře...: Google… "Tajná řeč těla.pdf"


54
Matak 09. 02. 2008 16:33

Ahoj mohlo by uz pribyt dalsi clanek na tema rec tela


55
Lena 25. 02. 2008 19:08

E-knihu tajná řeč těla si můžete stáhnout zde:
http://rapidshare.com/files/94849315/TajnaRecTela.pdf

Reakce na komentář: qed #56Načítám náhled komentáře...

56
qed 26. 02. 2008 09:44

Reakce na Lena #55Načítám náhled komentáře...: Dík za námahu, Lenka. Knižka mi bohužiaľ nejde otvoriť ani v Acrobat Reader 8.1 ani v Adobe Acrobat 8.1. Vyhadzuje chybu Cannot extract the embedded font 'PEYYSE+Times-Bold'. Some characters may not display or print correctly. Zobrazí mi fúru prázdnych bielych stránok.


57
komarek 01. 08. 2008 11:54

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jestli autor článku psal celý článek sám, podobný text jsem četla asi před půl rokem v knížce "Řeč těla". To samozřejmě není nic proti Vaší osobě, jen by mě to zajímalo :-). Dále bych se chtěla zeptat, jestli si můžu tento text zkopírovat na svou stránku. Po pravdě řečeno jsem jej již zkopírovala (samozřejmě s uvedením zdroje), ale až pak jsem si všimla poznámky na konci článku "Články a fotografie z tohoto webu je zakázáno kopírovat a přidávat si je na svoje blogy, či kamkoliv jinam, bez mého písemného souhlasu!" a proto se vám ještě jednou dovoluji, zda-li nemusím váš článek ze svého blogu mazat. Děkuji za odpověď (prosím piště na můj email) a přeji příjemný den :-)

Přidej komentář

Web je nyní kompletně uzavřen. Od této chvíle není možné přidávat žádné komentáře!

Další informace naleznete zde.