QARK.net — O prodejných děvkách a moderních děvkách
O prodejných děvkách a moderních děvkách

O prodejných děvkách a moderních děvkách

Nedávno se mě Letinka ptala, jaký mám názor na děvky. Zkusil jsme proto svůj postoj sepsat. Dopředu vám říkám, že toto čtení nebude lichotivé.

Ale zabrusme nejdříve trošku do historie. Ve starověku se prostituci dařilo nejvíce v Athénách, kde prostituci ochotně trpěli, jelikož z ní plynuly nemalé daně. Z peněz se potom platila výzbroj a stavba lodí. V Řecku musely lehké děvy nosit označení, aby se odlišily od počestných žen. V Římě určovalo právo nevěstkám výjimečné postavení a  prostitutky byly často u zrodu důležitých státních ustanovení.

Středověk, díky křesťanství, vyzýval k cudnosti, odříkání a pohlavní zdrženlivosti. Ve vrcholném středověku lehké děvy sloužily převážně vojákům a duchovním (ti nesměli uzavírat manželství a tak byli odkázáni na konkubíny). Francie byla, až do počátku 11. století, centrem mravního úpadku. Prostituce byla jen bezvýznamným hříchem. Nejčastějšími zákazníky pařížských prostitutek byli studenti.

V novověku, za Jiřího III, existoval první dvorní nevěstinec. Tyto dámy chodily v odvážných toaletách, zúčastňovaly se plesů lásky apod. Téměř všechny se do tohoto postavení vypracovaly z ulice.

V období světových válek bylo novinkou této doby používání prostitutek jako tajných informátorek nasazených na důstojníky. Jednou z nejznámějších vyzvědaček byla Mata Hari.


Prodejné děvky

V historickém přehledu byla řeč o děvkách prodejných, které za peníze nabízejí sex. Sice chápu, že mnoha mužům nabízejí potěšení, ale za to si můj obdiv nekoupí. Děvka pro mě prostě není clověk. Člověk má totiž důstojnost a hrdost. Opravdu nevím kam děvku zařadit. Děvka není ani zvíře, protože když zvířeti nadáváte, bijete jej, nebo jen zneužíváte, tak mu potom radost neuděláte ani tou nejlepší pochoutkou.

Já si prostě nemohu vážit někoho, kdo si neváží sám sebe. Netvrdím, ze by měli prostituci zrušit. To asi ne, jistě kurtizány mnoha mužům pomáhají s jejich sexuálními potřebami. Já jsem nikdy za sex neplatil, ale jednou jsem děvku "použil" na jedné párty u Jonáše. Asi jsem zvláštní, ale rád si sex vychutnám a mám rád pocit, že to dělám dobře. Nejde mi jen o to se udělat. Asi proto mě ten zážitek moc nebral. Jediná výhoda je, že si děvce můžete říct prakticky o cokoliv. Ovšem nic z toho nenahradí fungující partnerský vztah. Pro mě je takové "Miluji tě" od přítelkyně milionkrát cennější, než "Byls báječnej!" od děvky.

Moderní děvky

V poslední době se mi zdá, že se tu rozmáhá novodobá prostituce. Takzvané moderní děvky prostě využívají toho, co jim Bůh vložil mezi nohy k lepší pozici ve společnosti. V dnešní době si skoro každá holka myslí, že když je pěkná, štíhlá, tak má otevřenou cestu vzhůru přes ložnice bohatých pánů. Z těchto dívek je mi zle. Já mám prostě rád lidi, kteří v životě neco dokázali. Takových lidí si mohu vázit. Z žen, které roztáhnou nohy aby mohly jezdit v drahých autech, dostávat dárky a cítit se v přepychu, je mi na zvracení. Jsou horší než prostitutky, protože ty se aspoň nebojí přiznat, že to co dělají, dělají pro peníze. Moderní děvka, jdoucí po penězích, je jedna z nejhorších věcí, co dnešní společnost potkalo. Mrzí mě, že mladá holka dosahuje lepší pozice svým pohlavím, místo toho aby se snažila jiným způsobem. Potom se děvčata nedivte, že vámi muži opovrhují. Já se prostě nebudu klanět člověku, který se někam dostal přes postel. Nebudu sklánět hlavu před ženou, která se zajímá o vaše konto více než o váš charakter. Já mám totiž hrdost a jednou, až se za sebe ohlédnu, tak budu moct říct "Tak tohle jsem dokázal!" a ne "Tohle jsem si vysouložil!". V životě prostě chci něco dokázat svými skutky, svým charakterem, umem a inteligencí.

Navíc mám obavu, že lepší život devčata nedostanou s bohatým pánem, ale s člověkem, který je bude mít opravdu rád. Možná jsem jen beznadějný romantik, který věří, že za peníze si človek koupí mnoho… kromě štěstí.

Qark | 08. 01. 2005 00:18 | Komentáře: 18 | ::O ženských


Přidat článek do: [ linkuj.cz], [ jagg.cz], [ asdf.sk], [ del.icio.us]

Stáhnout článek jako [ PDF]
[ RSS komentářů] k článku

[ Napsat] komentář

Články a fotografie z tohoto webu je zakázáno kopírovat a přidávat si je na svoje blogy, či kamkoliv jinam, bez mého písemného souhlasu!

Komentáře


1
Letinka 08. 01. 2005 14:47

Můj názor na děvky znáš, je v mnoha ohledech dost jiný než ten tvůj.
Ale v některých věcech s tebou souhlasit musím. Děvky co si ani neumí přiznat, že jsou děvky, jsou opravdu k politování víc než ty skutečné. Jinak – víc romantiků tomuto světu!!!


2
Honza 09. 01. 2005 17:09

Perfektní, je to i můj názor na tyhle ženy. Přesto jsou (ty v nevěstincích) nutné pro určitý okruh mužů, kteří si nemohou skutečnou dívku dlouhodobě získat.


3
Tom 02. 04. 2005 18:13

Trochu jiny pohled – zatim jsem nenasel vhodnou svobodnou zenu. Nemam to srdce likvidovat idealy divcin, co hledaji lasku, zatimco ja si chci jenom vrznout. Nechci stravit nekolik dni (nejsem borec no :-) hledanim slecny, se kterou se na konci vecera rozloucim a uz znovu neuvidim, mam lepsi veci na praci (treba si vydelavat na jidlo). A muzum urcite nemusim vysvetlovat, ze Anca dlanca taky vsechno nevyresi, pri delsim pustu uz nestaci vubec.

V tu chvili jsou tu prostitutky – ja ji dam trochu sveho usili (penez), ony se za to postaraji, aby me libidlo a mnozici pud byl uspokojen jak jen ona bude umet. Ja budu mit opet cistou hlavu, budu schopen se soustredit na praci (golf, meatingy, konicky,… ;-) a nebudu muset premyslet, co si na me vymysli (nebere HA, ackoli tvrdi ze ano, propichne kondomy,…).

Prostituka muze byt sebeskvelejsi holka, ale na vztah je pro me nepouzitelna (jsem sobec, nechci se delit :-) ale vzdy se postara o tuhle moji potrebu (ktera vesmes stejne jen dela potize) – holt nemame vsici stesti na kamaradky singlerky, co to rady.

Reakce na komentář: Rachel #11Načítám náhled komentáře..., Hansan #14Načítám náhled komentáře...

4
Bob 02. 05. 2005 03:27

Mám pocit, že to ta děvčata mají dneska těžké, jelikož muž je prostě lépe vybaven pro to uspět v současném komerčním světě. Zkus porovnat, kolik znáš kluků, co umí vydělat větší peníze a kolik znáš takových holek …

Muži mají peníze a ženy sex, tak proč to prostě nesměnit …

Tím nevylučuji, že schopná děvčata existují, taky jich pár znám. Ale těch chlapů znám víc.

Reakce na komentář: Cora #6Načítám náhled komentáře..., duri #13Načítám náhled komentáře...

5
Cora 22. 07. 2005 11:57

Jasně, pěkné ženy mají možnost dělat kariéru jednoduchým způsobem a to někdy láká a stahuje na špatnou cestu. Nicméně spousta prostitutek, které nepovažuješ za lidi musí souložit z donucení. Není to žádný nezanedbatelný podíl. já naopak odsuzuju muže, který si tu ženu koupí, bere ji jako věc, stejně jako ten, kdo ji k tomu krutě nutí. To je na uvážení, kdo je tady víc odsouzeníhodný-jestli ženy "podnikatelka", která se rozhodne si svým tělem vydělávat nebo muž hovado (popř. žena hovado), který k tomu nutí ženy, které to nechtějí, nebo muž prasák kterému je šuma fuk, že má holka ubrečené oči a modřiny po těle, když přece zaplatil.


6
Cora 22. 07. 2005 12:09

Reakce na Bob #4Načítám náhled komentáře...:
Otázkou ale je, co nazýváš tím "úspěchem". Pokud jde o komerční oblast světa, ve kterém žijeme, pak máš dozajista pravdu. Ženy se ale realizují a mnohdy mají i úspěch v "pečovatelských" profesích (učitelka, sestřička, sociální pracovnice, letuška, sekretaářka :-),…), tyto profese ale nejsou tak dobře platově ohodnoceny.


7
Siska 07. 08. 2005 22:08

Poznámka: Jen málo prostitutek to dělají dobrovolně.

(Ať už je k tomu donutí těžká životní situace, nedostatek peněz, nebo násilné nucení pasáků.)

Reakce na komentář: Hansan #17Načítám náhled komentáře...

8
ShadoW 15. 02. 2006 18:57

Zrovna jsem narazil na jeden takový deníček dospívající dívky (děvky). :-)

Přeju hezké počtení http://temp.webjapan.cz/denicek/


9
pavel 22. 04. 2006 21:04

Ahoj vsen tak ten denik je brutalni to snad ani neni pravda……………..


10
Juan 01. 12. 2006 12:37

Chlapci, až vám bude 70 změníte názory. Manželka i stará stojí daleko víc, nežli nějaký úlet. Díky bohu, že prostitutky jsou. Hezkou holku ve stáří jinak než zaplatit získat nejde.


11
Rachel 01. 12. 2006 18:34

Zdá se, Qarku, že jsi chtěl vyvolat širokou diskusi na toto téma (což se příliš nepodařilo), jinak bys ztěží vyplodil takto povrchní text. Podle ostatních tvých článků mám za to, že jsi inteligentní muž, který nemá zapotřebí podobně hysterických názorů. :-)

Aby bylo jasno, nejsem prostitutka, nemám nic společného s podsvětím, a dokonce ani žádnou prostitutku osobně neznám :-), takže tu nebudu uvádět historky typu "Moje sestřenice jela jako hosteska do Německa, hned po příjezdu jí zabavili pas, atd. atd.", ale tohle mi nedá nereagovat.

Problém je daleko složitější:

1) Prostitutky lze rozdělit na dobrovolné a nedobrovolné. Ty nedobrovolné si především zaslouží účinnou pomoc – v tom se jistě shodneme.
Dobrovolné se dále dělí na mnoho kategorií od těch hloupých, které se prodávají proto, že třeba pocházejí z prostředí, kde se tento způsob výdělku zkrátka nejeví o nic horší, než jiná práce :-(  – to je spíš smutné; přes krásné a vzdělané (byť zkažené) dámy, které jsou vskutku luxusním zbožím jisté kvality (byť o jejich morálce můžeme s úspěchem pochybovat), až po vyčůrané zločinkyně, které si to pohrdání opravdu zaslouží.

2) Ve svobodné zemi se může v podstatě každý živit(v zákonném rámci), čím chce. Jestliže chce prodávat svoje tělo, prosím – je to jeho věc. Jestliže chce prodávat zázračné hrnce – taky jeho věc. Jestliže se chce natřít na modro a postavit se na ulici na hlavu – jeho věc.
3) Jsou jistá nepopulární povolání (provozovatel fekálního vozu, hajzlbába, zřízenec v márnici, hrobník, revizor nebo úřednice finančního úřadu), která přesto někdo dělat musí, přestože to jistě mnohdy nedělá dobře jejich důstojnosti nebo hrdosti. Není moje věc se nad nimi pohoršovat.

4) Prostituce je nejstarší řemeslo, vždy tu byla a vždy bude, ať se kdo bude snažit sebevíc. Je naivní si myslet, že by se to dalo něčím změnit. Je to zákon nabídky a poptávky vycházející z někdy nepříliš ušlechtilé lidské přirozenosti…a podle množství prostitutek je poptávka sakra velká. Měl bys tedy opovrhovat zároveň muži, kteří si prostitutky kupují, jakkoliv ty sám toho evidentně nemáš zapotřebí.

5) Je lepší, když se nadržený chlap (v krajním případě i deviant) může vyřádit s prostitutkou, než aby otravoval počestné ženy. S tím souvisí i tento komentář Reakce na Tom #3Načítám náhled komentáře...: .

6)Prostitutky zdaleka tolik neotravují lidi, jako například podomní dealeři, jehovisti a podobně. Chlap, kterého otravuje prostitutka na ulici, se myslím spíš pobaví.

6)Spousta chlapů se umí taky chovat jako děvky, takže je na místě spíš naříkat nad obecnou lidskou zkažeností, než si vylévat zlost na děvčatech tohoto typu, kterých snad Qark nešťastnou náhodou potkal větší počet, já ale například znám ztěží jednu.

Takže bych radila používat silná slova tam, kde je to opravdu na místě…pěkný večer :-)

Reakce na komentář: HaHans #12Načítám náhled komentáře..., Richard #16Načítám náhled komentáře...

12
HaHans 01. 05. 2007 13:11

Reakce na Rachel #11Načítám náhled komentáře...: Mno, Qark chtěl akorát vyjádřit svůj názor na děvky, tak nevím, PROČ tu píšeš takové hovadiny, které jistě ví… Je z toho vidět tvůj chtíč si urgentě zvýšit EGO při jakékoliv příležitosti… Mám to před očima, jak jsi doma sedělala u PC, psala ty tvoje žvásty do nebe volající, a při stiknutí tlačítka OK jsi si myslela, že jsi středem vesmíru…. Bleee…

Reakce na komentář: xkid #15Načítám náhled komentáře..., Richard #16Načítám náhled komentáře...

13
duri 10. 08. 2007 14:41

Reakce na Bob #4Načítám náhled komentáře...: a ty si myslis ze ked ma muz viac penazi je automaticky stastnejsi…poznam ludi ktori maju uspesnu rifmu ale robia denne 16 hodin…cize nic si neuziju…a poznam ludi ktori robia v niakej prasivej fabrike ale su stastni ked pridu domov a daju pusu manzelke pohladkaju deti a maju 8 hod denne na nich cas…aj ked si nemozu dovolit kupit si viac nez je nutne…ale kazdy si musi vybrat…peniaze alebo stastie…myslim ze pravda je niekde v strede…a hlavne ked clovek robi co ho bavi je stastny!


14
Hansan 13. 08. 2007 08:20

Reakce na Tom #3Načítám náhled komentáře...: Plně s tvým příspěvkem souhlasím. Jen tě trošku upřesním. Pokud si pořídíš manželku, bude tě to vrznutí stát daleko víc než u prostitutky.


15
xkid 12. 05. 2008 15:34

Reakce na HaHans #12Načítám náhled komentáře...: Jsi chudák, podle mě Rachel napsala svůj názor. Od toho tu ta možnost komentáře je a napsala ho dobře a tebe to sere, že sám by sis tu práci nedal. Zmínila důležité věci, jestli je qvark podle tebe ví, tak jen dobře, ale ostatní včetně mě si je tady určitě rádi přečtou. Kdežto tvůj negativní příspěvek o ničem akorát rozčílí slušnýho člověka.


16
Richard 16. 05. 2008 23:41

Reakce na HaHans #12Načítám náhled komentáře...: Pleteš se, první příspěvek s hovadinami je ten tvůj. Stejně jako Qark, Rachel vyjádřila svůj názor, zatímco ty jsi nula bez názoru.

Reakce na Rachel #11Načítám náhled komentáře...: S Rachel souhlasím ve všem; prostitutky jsou pouhý důsledek mužské zkaženosti. Kdyby je muži nepotřebovali, nebyly by tady.


17
Hansan 16. 06. 2008 09:57

Reakce na Siska #7Načítám náhled komentáře...: Máš pravdu, já taktéž pracuji nedobrovolně a z nedostatku pěněz. Poraď co stím dělat.

Reakce na komentář: Ash #18Načítám náhled komentáře...

18
Ash 16. 06. 2008 17:58

Reakce na Hansan #17Načítám náhled komentáře...: Najít si lepší práci? Nejlépe takovou, kterou bys dělal i kdyby Ti za ni neplatili, a za kterou Ti budou platit tolik, že nebudeš vědět co s penězi, takže každé ránou koukneš na výpis z účtu, řekneš "proboha, co já s tím budu dělat" a půjdeš místo rozmejšlení raději pracovat :-P

Přidej komentář

Web je nyní kompletně uzavřen. Od této chvíle není možné přidávat žádné komentáře!

Další informace naleznete zde.