QARK.net — Šaty dělají člověka
Šaty dělají člověka

Šaty dělají člověka

BMW

Myslíte si, že šaty dělají člověka? Myslíte, že nás ostatní posuzují podle toho jak jsme oblečení? Že jsme lepší lidé, když kolem sebe máme dražší obal?

Já dodnes doufal, že tomu tak není. Věřil jsem, že je důležité to jací jsme, to jak se chováme a ne to, v čem jsme oblečení, nebo v jakém autě jezdíme. Přiznávám to velmi nerad, ale mýlil jsem se. Lidi nás posuzují právě podle našich „šatů“.

Možná, že mi vmetete do tváře desítky příkladů abyste to vyvrátili, ale já si dneska vyzkoušel na vlastní kůži jaké to je, projet se po městě v lepším autě. Jaký je to pocit, když se na vás lidi otáčejí, holky vám hážou kalhotky s telefonním číslem na přední sklo, důchodci nasadí závistivý výraz a zlostí si koušou rty. Řeknu vám, je to nádherný pocit.

A víte co je legrační? Kdyby mě ty holky potkaly bez toho blbého auta, tak bych jim nestál ani za pohled. Jenže, šaty dělají člověka!

Na pěkné auto se holky lepí jako vosy na med, ale jaké jsou to holky? Holky do nepohody s kterými byste chtěli chodit, nebo povrchní husičky, které rajcuje to, že je svezete? Řekněme si to otevřeně, na bourák sbalíte spíš holku do postele, takovou co je na penízky.

Pokud vás však zajímá kolik takových holek je, tak vám doporučuji projet se někdy s pořádným autem. Možná budete (ne)mile překvapeni.


Qark | 20. 03. 2005 13:48 | Komentáře: 17 | ::Různé


Přidat článek do: [ linkuj.cz], [ jagg.cz], [ asdf.sk], [ del.icio.us]

Stáhnout článek jako [ PDF]
[ RSS komentářů] k článku

[ Napsat] komentář

Články a fotografie z tohoto webu je zakázáno kopírovat a přidávat si je na svoje blogy, či kamkoliv jinam, bez mého písemného souhlasu!

Komentáře


1
pif 20. 03. 2005 13:54

uch kalhotky s telefonim cislem? noooo :-) to je teda sila :-)


2
Ash 20. 03. 2005 18:16

[flame]To je tím, že ženský vůbec nerozumí autům! Pochopím to, když člověk jede v Mercedesu :-), no ale v BMW…??? To je úplně zbytečná ztráta kalhotek![/flame]

Reakce na komentář: Qark #3Načítám náhled komentáře..., pasik #11Načítám náhled komentáře...

3
Qark url 20. 03. 2005 18:35

Reakce na Ash #2Načítám náhled komentáře...: No jo, taky to nechapu. A nejhorsi je, ze ty kalhotky jsou jakysi mokry, nebo co, a lepi se na sklo :-)

Reakce na komentář: Ash #4Načítám náhled komentáře...

4
Ash 20. 03. 2005 19:31

Reakce na Qark #3Načítám náhled komentáře...: [flame]Normálně to házela na toho Medvěda co jel za tebou a přehodila, no. To se stane…[/flame]

Mokrý a lepí se? To bude tím, žes automaticky pustil ostřikovače a pak až stěrače. V takovýhle káře to chce ZÁSADNĚ obráceně – nejdřív stěrače nasucho na vizitky a kalhotky a pak až ostřikovače :-)


5
Hondrej 20. 03. 2005 19:44

"Je to pravda odvěká, že šaty dělaj člověka,…" – souhlasím pro ČR. Zajímalo by mě, jestli to platí stejně tak pro jiné země (např. Německo, Itálii), protože tam taková auta jsou běžná, každý chodí vyfintěn tak, aby se snažil odlišit, …
Jinak se Z4 či co to je bych tedy po českých silnicích nejel :-)

Reakce na komentář: Qark #6Načítám náhled komentáře..., Peter #13Načítám náhled komentáře...

6
Qark url 20. 03. 2005 20:10

Reakce na Hondrej #5Načítám náhled komentáře...: To je prave ono, takhle se chovame jen tady v CR :-( Mozna by neskodilo se trosku poucit ze zahranici, ale to je asi jen utopie. My umime jen perfektne zavidet. To auto uz treba nekolikrat "ochutnalo" par tahu klicem na laku od ubohych lidi z CR. Prijde mi to smutne.

Reakce na komentář: pif #7Načítám náhled komentáře...

7
pif 21. 03. 2005 17:52

Reakce na Qark #6Načítám náhled komentáře...: no zavidej mokry kalhotky…


8
Adamoson 04. 04. 2005 23:13

Takovej libovej frajirek jako ty podle me takove auto rozhodne nikdy neridil :-) A zkus mi to vyvratit. To by me zajimalo kdo ti na ty picoviny skoci. Ale jinak supr SCI-FI. Mozna je nekdy lepsi drzet uzdu nad svou fantazii.
Tvuj verny Fanda :-)

Reakce na komentář: Qark #9Načítám náhled komentáře..., Ash #10Načítám náhled komentáře...

9
Qark url 05. 04. 2005 00:03

Reakce na Adamoson #8Načítám náhled komentáře...: Prosim, nepouzivej tu zbytecne vulgarizmy, jinak budu tvoje prispevky mazat. Myslim, ze rozumny clovek umi mluvit slusne, pokud ne, nema na mem blogu co delat. Dekuji.


10
Ash 05. 04. 2005 00:28

Reakce na Adamoson #8Načítám náhled komentáře...: Také jsem jednou řídil supr káru a i tobě vřele doporučuji využít příležitosti, až se naskytne. Není na tom myslím nic špatného ani odsouzeníhodného, je do docela cenný zážitek. Vlahé kalhotky za stěračem ale prosímtě raděj nečekej, spíš tak tu rejhu ve dveřích :-)


11
pasik 14. 04. 2005 23:56

Reakce na Ash #2Načítám náhled komentáře...:
tak zkusil bych si to taky rad bejt v cem;) ale rozhodne ne v mercedesu – to radsi chodit pesky!!

Reakce na komentář: Ash #12Načítám náhled komentáře...

12
Ash 15. 04. 2005 10:04

Reakce na pasik #11Načítám náhled komentáře...: No, někdo to třeba opravdu nemá zapotřebí, ale nutno říct, že nový redesign_hvězdy.jpg je podložen dlouhodobými zkušenostmi majitelů této značky ;-)


13
Peter 08. 10. 2006 00:38

Reakce na Hondrej #5Načítám náhled komentáře...: Ziju trvale v USA, a myslim ze tady to tak nefunguje, alespon ne na Floride, tady bezne milionari jezdi treba na kole nebo skutru. Tady je otazka image nekde jinde (a nejsou to ani drahe mobily),i kdyz je fakt, ze v chudsich statech nebo zapadlych vesnicich se mi na posledni dovolene s pujcenym autem Chrysler 300 C stavalo neco jak popisuje Qark.


14
Radka 04. 11. 2007 12:42

No jo, jenže na Floridě žijí samí milionáři :-P


15
30. 12. 2007 10:08

Ve statech se na image hraje trosku jinak.

Humvee si tam muze dovolit kdejaky zkrachovalec na burze a cokoliv z Nemecka je luxusni/kvalitni auto a vizitka uspesneho majitele. Dokonce je to postavene natolik na hlavu, ze lecktery Lexus je mene nez Passat nebo Jetta. Ale to vsechno, protoze auto je spotrebni zbozi stejne jako mobil a spousta dalsich veci, ktere se specialne v CR snazi nekdo prodavat jako doplnky k dosazeni spravneho "image".

Co dal prekvapi – kdyz si clovek vsimne kolik vydaju vynalozi ve statech za zdravotni peci a jak drahe je kvalitni jidlo – tak, ze potkate v restauraci i v bufacich usmudlane delniky vedle, podle cz meritek, "uspesnych?" byznismanu. Fast food je pouze pro extremne chude novomanzele s detmi, duchodce, cizince, bezdomovce, pristehovalce a nouzi nejvyssi, kdyz se nekam jede a to jeste pouze ve variante drive through.

Jenze pak vezmete "uspesne?" obchodniky z buface a porovnate je s jednou skutecne uspesnou osobou a zjistite obcas rozdil minimalni v obleceni, ale znacny v kontaktech a zvycich.

Recept na uspesnou image =

permanentka na operu nebo divadlo

predplatne na sport bud hraje nektere z deti nebo jde o dostatecne narodni akci

zadne navstevy fitka nebo zapirane, protoze si nemuze dovolit priznat, ze se stravuje mizerne a potrebuje to kompenzovat

lidi okolo, kteri davaji pred ostatnimi najevo, ze jde o nekoho duleziteho.

Proste vsimat si okoli, jak meni sve chovani podle toho kdo je dulezity a kdo ne, ale jasny klic na image se v toliko multikulturni smesce rozpoznava tezko.


16
jarka 20. 05. 2008 22:49

to tak nefunguje…nestaci mit pekne saty!


17
Alex. 21. 05. 2008 09:00

Je to pravda: šaty dělají člověka a nejen mladé ženy letí na okázalé bohatství.

Přidej komentář

Web je nyní kompletně uzavřen. Od této chvíle není možné přidávat žádné komentáře!

Další informace naleznete zde.