QARK.net — Cvičení pro zlepšení sebevědomí
Cvičení pro zlepšení sebevědomí

Cvičení pro zlepšení sebevědomí

Rozesmějte je

Lidé se často ptají, jak mohou zlepšit své sebevědomí a žádají nejlépe nějakou rychlou a lehkou radu. Ideální by pro ně bylo si ho koupit za stovku v obchodě, strčit do kapsy a hotovo. Jenže sebevědomí se koupit v obchodě nedá, v obchodě ho však lze získat zadarmo! Jediné, co k tomu bude potřeba, je chtít se vyvíjet a zlepšovat.


Na toto cvičení pro zlepšení sebevědomí budete potřebovat nějaký větší prostor, kde jsou lidé, které něco spojuje [1]. Může to být například škola, univerzita, nádraží, ale ze všeho nejlepší jsou super a hypermarkety – prostě obchodní domy.

Cílem cvičení je vyčarování úsměvu na tváři druhého člověka. Jednoduše se pokusíte ostatní lidi pozitivně naladit natolik, aby se na vás usmáli. Myslíte, že to není problém? Nehádejte, ale vyzkoušejte si to! Lidé mají totiž tendenci se v posuzování sebe sama přeceňovat. Jakmile to však zkusíte v reálu, uvidíte sami, že to vůbec jednoduché není.

Vtip totiž spočívá v tom, že se cvičení velmi obtížně provádí, když nemáte dostatek sebevědomí, protože vysíláte špatné signály, jste křečovití a celkově nevzbuzujete pozitivní dojem. Dokud nebudete mít dostatek sebevědomí, nepodaří se vám to!

Cvičení se tedy dá lehce zvládnout pouze v případě, že budete vyzařovat pohodu a energii. To znamená, že se budete cítit skvěle a budete o tom sami přesvědčeni! Po navázání pozitivního očního kontaktu se stačí následně jen jednoduše usmát a přenést celou energii na druhého člověka. Vzhledem k tomu, že vy sami se cítíte dobře, vaše tělo automaticky vysílá kladné signály, které se odráží ve vašich pohybech a celkovém výrazu. Druhý člověk celou situaci podvědomě přečte přesně, jak ji vy prezentujete, tím pádem z vás získá dobrý pocit, který se projeví přímým ovlivněním jeho mimiky i nálady. Následným pohledem do očí, spojeným s úsměvem, v něm zaktivujete přirozenou zrcadlovou reakci. On se naladí na stejnou notu a bude ji podvědomě kopírovat.

Jak už jsem zmínil, opravdu toho nejde dosáhnout (opakovaně) bez vlastní sebejistoty. Pokud však budete cvičit a zkoušet to při každé možné příležitosti, rychle vám dojde, že celý výsledek opravdu leží pouze ve vašich rukách – což je pochopitelně jedním z cílů celého cvičení. Navíc díky opakování v sobě potlačíte křečovitost, kterou nahradíte přirozeností – ať už jde o úsměv, či celkovou mimiku.

Výhoda tohoto cvičení spočívá v tom, že případné nezdary nepodrývají a neboří vaše základy nabytého sebevědomí. Lidé s vámi maximálně pouze nenavážou pozitivní oční kontakt, případně nebudou reflektovat úsměv. Nevýhoda závisí jedině na faktu, že se dost blbě cvičení provádí doma u počítače. Takže musíte vyrazit mezi lidi a najít v sobě dostatečně pozitivní myšlenku, kterou si udržíte natolik, abyste se cítili fajn, a aby tento pocit mohl být následně prezentován vaším celkovým vzezřením. Navíc se tak naučíte pracovat sami se sebou, získáte kontrolu nad svými pocity a objevíte svoji hodnotu a možnosti. A v tom spočívá základ budování sebevědomí.


Pokud vám mohu doporučit, nevybírejte si ze začátku lidi, ke kterým máte vztah, jenž vás psychicky zneklidňuje. To znamená, ne žádné pěkné slečny! Zkoušejte to na obyčejné lidi. Babičky, maminky s dětmi, manžele, děti, a podobně. Cílem není žádné balení, ale schopnost měnit náladu druhého člověka svojí vlastní existencí, tj. uvědomění si sama sebe jako bytosti, která dokáže ovlivňovat dění okolo.

Mimochodem, nezapomínejte na to, že úsměv otevírá cestu k duši. Jakmile druhého člověka rozesmějete, máte vyhráno. Pokud se naučíte prezentovat sebe sama jako sebevědomého člověka, který dokáže rozdávat energii, pomůže vám to nejen v získávání dívek, ale také v profesním životě.


Poznámka pod čarou:
[1] Společný účel je vhodný k tomu, že v takové komunitě nevzniká žádné napětí, takže lze pracovat se všemi lidmi bez negativního externího pnutí (jediné možné negativní reakce tudíž mohou vznikat pouze na základě konkrétního citového rozpoložení daného člověka, které je však nyní námi ovlivnitelné)

Qark | 10. 08. 2007 18:01 | Komentáře: 95 | ::Sebevědomí


Přidat článek do: [ linkuj.cz], [ jagg.cz], [ asdf.sk], [ del.icio.us]

Stáhnout článek jako [ PDF]
[ RSS komentářů] k článku

[ Napsat] komentář

Články a fotografie z tohoto webu je zakázáno kopírovat a přidávat si je na svoje blogy, či kamkoliv jinam, bez mého písemného souhlasu!

Komentáře


1
Tommy 10. 08. 2007 18:31

Něco podobného sem už zkoušel hlavně u dívek,ale časo narazím na problém a sice že spousta lidí,možná i válná většina,chodí se svěšenou hlavou.Potom je velmi složité navázat oční kontakt nebo předat pozitivní náladu.Zkoušel sem přijít na to jak takového člověka upoutat a zatím mě nic nenapadlo.Možná by nebylo na škodu,kdyby si občas lidé nechali svůj MP3 přehrávač doma a více vnímali své okolí.

Reakce na komentář: Qark #3Načítám náhled komentáře..., Hozajs #29Načítám náhled komentáře...

2
empf 10. 08. 2007 18:41

Když nad tím tak uvažuju, mohla by si mě najímat konkurence. Chodil bych do supermarketu a "usmíval" se na lidi. To by mělo za následek prudký pokles zákazníků neochotných snášet civění toho zmutovaného debílka. Já bych od konkurence dostal svoji provizi a byli bychom šťastni až do konce života :-D

Reakce na komentář: Qark #3Načítám náhled komentáře...

3
Qark url 10. 08. 2007 18:51

Reakce na Tommy #1Načítám náhled komentáře...: Jistě, ale to jsi zkoušel třeba někde venku na ulici – kde lidé nemají společný cíl! V supermarketu je situace opravdu jiná, protože tam lidé například něco hledají a rozhlíží se. Navíc pokud k nim dojdeš blíž (klidně se postav přímo před ně), budou tě vnímat. A když ne, můžeš se přece nějak zvýraznit. Třeba "Dovolíte prosím", čímž upoutáš pozornost, abys prošel, atd. Nehledej složitosti, ale řešení.
Na lidi se sluchátky nejvíce platí, když si stoupneš přímo před ně a otevíráš bez hlasu pusu jako kapr a děláš, že mluvíš. U lidí absence jakéhokoliv zvukového podnětu spojeného s hýbáním rtů evokuje zvědavost. Vypnou přehrávač a zaměstnáni přemýšlením o tom, proč tě vůbec neslyšeli (přestože jsi hýbal rty), ti budou věnovat pozornost :-D
Reakce na empf #2Načítám náhled komentáře...: Jenže proč? I ten nejprašivější pes dokáže zavrtět ocasem tak, že zvedne pánovi náladu. Jsi snad něco méně, než on? Pokud ano, není pro tebe článek určen – neboť kde není vůle, není ani cesta.

Reakce na komentář: Kohout #5Načítám náhled komentáře..., empf #10Načítám náhled komentáře...

4
Olda 10. 08. 2007 20:13

No… oční kontakt je velmi zajímavá věc… vyzkoušel jsem to i na jednu velmi hezkou slečnu na autobusové zastávce. Šla kolem mě a já jí upřel pohled do očí. Dívali jsme se na sebe asi 5 vteřin (velmi dlouhých 5 vteřin), zatajil se mi dech a rozbušilo se mi srdce, a když už byla nejblíž a míjela mě, tak jsme se zničeho nic oba rozesmáli… a podotýkám, že se obvykle nedokážu dívat do očí ani 3 vteřiny staré babce, je mi to nepříjemné. To je mi záhada, že se mi to u některých ZAJÍMAVÝCH stvoření daří…


5
Kohout 10. 08. 2007 20:17

Reakce na Qark #3Načítám náhled komentáře...: Když má někdo sluchátka, neznamená to, že mu v nich něco hraje. Otvírat před takovym člověkem pusu a dělat že mluvíš by působilo trošku komicky, nemyslíš? :-)

Reakce na komentář: Míra #6Načítám náhled komentáře..., Qark #7Načítám náhled komentáře..., MiSHAK #9Načítám náhled komentáře...

6
Míra 10. 08. 2007 20:38

Reakce na Kohout #5Načítám náhled komentáře...: Ale splňuje to tvůj původní cíl a ten byl: pozitivně naladit nějakého člověka :-)


7
Qark url 10. 08. 2007 20:49

Reakce na Kohout #5Načítám náhled komentáře...: Otvírat před takovým člověkem pusu a dělat že mluvíš by působilo trošku komicky…
Vždyť to je účel! Je to děsná sranda. Druhého hned pobavíš a máš jeho naprostou pozornost.
Jen sebevědomý člověk si ze sebe dokáže udělat legraci!!!


8
barth 10. 08. 2007 22:13

S těmi sluchátky to je dost zábavný i když to děláš u známých lidí. A neřikejte že když jim tam nic nehraje že to nefunguje…ale funguje začnou se taky smát protože se budou divit proč to děláš a stejně s tebou začnou mluvit ;-)


9
MiSHAK 11. 08. 2007 09:46

Právě mám brigádu v marketu a můžu jen doporučit! Tolik lidí jen tak nepotkáte. Dneska to vyzkouším a napíšu ráno.

Reakce na Kohout #5Načítám náhled komentáře...: Maximálně půjde dál, to se toho může stát! Úsměv druhého je pozitivní a chvilkovou roli blbečka spolehlivě přebije.

Reakce na komentář: MiSHAK #18Načítám náhled komentáře...

10
empf 11. 08. 2007 10:09

Reakce na Qark #3Načítám náhled komentáře...: Ne, nejsem ani ten prašivý pes. Článek není pro mě.

Reakce na komentář: Mikullas #53Načítám náhled komentáře...

11
Pepino 11. 08. 2007 15:57

"Zkoušejte to na obyčejné lidi. Babičky, maminky s dětmi, manžele, děti, a podobně. Cílem není žádné balení, ale schopnost měnit náladu druhého člověka svojí vlastní existencí, tj. uvědomění si sama sebe jako bytosti, která dokáže ovlivňovat dění okolo."

… nevím proč, ale jako bych při tom přečtení dostal facku: "Prober se, Pepo!" :-) Slovíčko "bytost" si jdu napsat na dlaň.


12
Tom 11. 08. 2007 22:50

Zajímavý postřeh s očním kontaktem (trochu OT), když se, například nebo hlavně na ulici, podívám do očí holce, která se vede s přítelem – často mi ten pohled opětuje, dokud se nemineme, a zatím dál jakoby mimochodem konverzuje s tím svým. Myslel jsem, že mě tím štvala jen moje bývalá, ale pak jsem si to (z druhé strany) ověřil na mnoha dalších případech. Naopak holka, která jde sama, často čumí do země a nevšímá si, co se děje kolem ní :-D.

Jinak vyvolat úsměv úsměvem je úžasná a fungující věc, v práci (v obchodě) to mimoděk praktikuji na spoustě lidí. Ale ještě zábavnější je kyselým ksichtem blbě naladit neplatícího diváka, který mě rozladil třeba tím, že nepozdravil :-D.

Reakce na komentář: Blubber #14Načítám náhled komentáře...

13
Mingan 12. 08. 2007 13:08

Naposledy se mi povedlo získat úsměv jedné pěkné Němky v Chebu v obchodě s pásnkými oděvy. Chápavý úsměv typu "chápu jak je těžký říct otci, který svetr mu slší, když jsou všechny hnusný" jednoduše zabírá :-).


14
Blubber 12. 08. 2007 14:23

Reakce na Tom #12Načítám náhled komentáře...: To je myslím si to sebavedomie.Keď som mal napr priateľlku,tiež mi nerobilo problém pozerať sa krásnym dievčatám do očí a usmievať sa,pozývať ich niekam (pre kamarátov samozrejme :-D )
Alebo ako tu už bolo niekde písané,robí si zadné vrátka keby jej ten vzťah nevyšiel :-P


15
Ex1tuS 12. 08. 2007 15:09

Haha! Nejak sem nad tim moc nepremyslel ale sel sem delat na brigadu cisnika (s tim oborem nemam jinak nic spolecneho, jen sem to chtel zkusit). A i kdyz mi to prislo obcas paradoxni, ze jako sluha co furt nekomu jen neco nosi a slouzi, by mi spis melo sebevedomi klesnout az na nulu. ALE opak je pravdou! Prijde mi, ze po mesici a pul mam sebevedomi podstatne vetsi, alespo se tak citim. A je to asi fakt tim, ze se proste od zacatku snazim na kazdyho usmivat a vyvolavat v nem dobrou naladu. A lide mi to vetsinou vraceji (i na dyskach :-D, takova motivace mensi). Z pocatku sem byl dost nejisty a nervozni ale casem se to srovnalo a je to fajn pocit ;-)

Reakce na komentář: Pepino #31Načítám náhled komentáře..., Ash #61Načítám náhled komentáře...

16
au 12. 08. 2007 18:29

hm.. docela by me zajimalo, jestli se takhle nekdo stal "sebevedomejsim" :-) rozhodne existuji mnohem efektivnejsi cesty..

Reakce na komentář: Axel #17Načítám náhled komentáře...


18
MiSHAK 13. 08. 2007 01:16

Reakce na MiSHAK #9Načítám náhled komentáře...: Tak funguje to skoro všude.
Paradoxně mám dneska depresi.
Reakce na Axel #17Načítám náhled komentáře...: Devítka, Glock, Steier cokoliv co ti dává pocit moci. Nebo uvolňovače serotoninu…

Reakce na komentář: PT #22Načítám náhled komentáře...

19
au 13. 08. 2007 02:12

Reakce na Axel #17Načítám náhled komentáře...: treba Paul McKenna a jeho CDcka, napr. Instant Confidence.. neuveritelne ucinne, ale nechci delat reklamu

Reakce na komentář: kniha #24Načítám náhled komentáře...

20
Hewitt Jr 13. 08. 2007 10:19

Hahahááá, Qarku, sice to je supr nápad, ale když člověk nejni zrovna model a usměje se, nezávisle na tom, jak přirozeně úsměv vypadá (a věř mi, zkoušel jsem si sebe prohlížet i před zrcadlem a trochu to vypilovat), vynutí si u ostatních lidí, zvláště dam, maximálně tak otočení očí v sloup. Vlastní zkušenost ;-) Já chápu, že si tady kladeš za cíl vehnat lidem sebedůvěru a přesvědčení, že všechno můžou změnit, ale zase to nemusíš přehánět. Jinak supr článek, to nepochybně.

Reakce na komentář: Tomas #23Načítám náhled komentáře..., MiSHAK #25Načítám náhled komentáře...

21
PT 13. 08. 2007 13:08

Ale Qark (je to schválně tolik podobné německému "tvaroh"? :-D ) má pravdu. Vždycky si zlepším náladu třeba poslouchánim dobrý muziky (v MP3), ale nečumim do země. A s lepší náladou je vždycky líp. A pak pro mě neni problém ze sebe udělat "debila" ať už tim, že se na někoho usměju, nebo něčim uplně jinym. A to že se pak slečna neusměje a myslí si buchví co, je mi srdečně jedno. A klidně to můžu zkoušet na ty pěkný slečny :-) ony se taky občas usmívají :-) (možná se jen neusmívaj, ale rovnou se smějou, a to mě, ale to neni přece důležitý ne?)

Reakce na komentář: StaNov #27Načítám náhled komentáře...

22
PT 13. 08. 2007 13:13

Reakce na MiSHAK #18Načítám náhled komentáře...: No jakákoliv zbraň ti sice dodá seběvědomí, ale to neni zrovna to, který Qark myslí. Pochybuju že když u sebe budeš mít Glocka tak budeš mít víc seběvědomí sbalit nějakou slečnu. Pro projití se ulicí "hnědočechů" je tohle seběvědomí jak dělaný, ale na slečny asi moc ne :-D
Ten úsměv u druhejch osob totiž v tobě podvědomě vyvolá pocit, že nejsi méněcenej, že nejsi míň jak ten prašivej pes :-D. Tim ti to právě zvedne sebevědomí (a náladu). A pak se třeba budeš "cejtit" i na nějakou tu slečnu. (můj názor)

Reakce na komentář: MiSHAK #25Načítám náhled komentáře..., prostě já #44Načítám náhled komentáře..., Marty #65Načítám náhled komentáře...

23
Tomas 13. 08. 2007 13:15

Reakce na Hewitt Jr #20Načítám náhled komentáře...: Popisujes namyslene dosebezahledene pipnky – ktere jsou osobnosti i povahove v tak hlubokem deficitu, ze po jejim sbalenim by jsi mo musel dorovnavat, dokud by te uplne nevysala.

Zdrave sebevedome krasne slecny usmev opetuji :-)

(Imho. predevsim proto, ze vedi ze te dokazi poslat do haje, kdyby jsi v tom hledal neco vice :-)

Reakce na komentář: MiSHAK #25Načítám náhled komentáře...

24
kniha 13. 08. 2007 17:01

Reakce na au #19Načítám náhled komentáře...:
Nevis jestli byla tahle kniha prelozena do cestiny? Jestli ne, tak kde jsi ji aspon kupoval v originale? Koukal sem se a nikde jsem ji nevidel…Diky moc

Reakce na komentář: au #30Načítám náhled komentáře...

25
MiSHAK 13. 08. 2007 18:24

Reakce na PT #22Načítám náhled komentáře...: To byla jen trocha nadsázky narážející na efektivnější cesty, pokud to někdo vzal doslova, tak zbytečně utratil několik tisíc :-).

Reakce na Tomas #23Načítám náhled komentáře...: Něco na tom bude.

Reakce na Hewitt Jr #20Načítám náhled komentáře...: Pokud čteš Qarkův blog delší dobu, mohl sis všimnout, že u většiny testů a pokusů je lepší být normální než model…


26
StaNov 13. 08. 2007 20:01

Něco na tom bude. Když jdu po ulici a uvidím nějakou hezkou slečnu, řeknu si, že se na ni zadívám a usměju. Jenomže když je tak dva metry ode mě, rozbuší se mi srdce a nakonec zjistím, že se na mě ani nepodívala.

Ale proč to píšu – Jednou jsem jel na kole a usmíval jsem se jen tak z prdele okolo a proti mě jela holčina na bruslích. Všiml jsem si jí až byla metr přede mnou, takže mi sebevědomý úsměv zůstal – a ona se na mě taky usmála :-)

Hodně mi to pomohlo a od té doby se mi zdá, že si víc věřím. Škoda, že jsem ji od té doby neviděl…

Reakce na komentář: Ondrášovka #73Načítám náhled komentáře...

27
StaNov 13. 08. 2007 20:08

Reakce na PT #21Načítám náhled komentáře...: Nechcu rýpat, ale hodně lidí obojího pohlaví nemá rádo, když uvidí postavičku, jak si nafoukaně vykračuje se sluchátkama na uších (zvlášť takovéty, co jsou teďka v módě – jak jsou přes celé uši a řvou do všech stran deset metrů okolo), a do všech stran od něj jsou slyšet jen analogové kopáky techna… A já osobně tyhle lidi tež moc nemusim.

Reakce na komentář: PT #32Načítám náhled komentáře..., d4nte #41Načítám náhled komentáře...

28
2*2 je 4 13. 08. 2007 21:04

Já teda chodim ven snad už jen s telefon a puštěnýma písničkama, a většinou se na lidi dívám pořád, jakože při chůzi pohledem přeskakuju od člověka k člověku.. a i ti se svěšenou hlavou se většinou podívaj, hlavně když se člověk dívá dýl než tak.. 1.5 vteřiny nebo tak něco.

A jak říkáte ne každej se usměje, někdo obrátí oči v sloup neob něco, to je fakt, ale ne vždy.. Pokud to nevyjde na poprvý, jakož nevyjde skoro žádná činnost, tak si člověk řekne "haha nevadi, zkusim to jinde, se to potom povede" No a ono se to pak potom po pár pokusech prostě povede.


29
Hozajs 13. 08. 2007 21:33

Reakce na Tommy #1Načítám náhled komentáře...:
tohle je přesně důvod proč nemám přehrávače rád a ani je sám nepoužívám :-P


30
au 13. 08. 2007 22:18

Reakce na kniha #24Načítám náhled komentáře...: je to hypnosis 2cd set, kniha k tomu asi prilozena je, ale tu jsem necetl


31
Pepino 13. 08. 2007 23:00

Reakce na Ex1tuS #15Načítám náhled komentáře...: Hmm, taky jsem o takové brigádě přemýšlel, ale netroufl jsem si. Dík za postrčení…


32
PT 14. 08. 2007 00:15

Reakce na StaNov #27Načítám náhled komentáře...: Nerejpeš :-D Techno neposlouchám a mám špunty, hlasitost přiměřenou :-)


33
spage 14. 08. 2007 00:28

Ja si nemuzu pomoct, ale kdyz se na me nekdo usmeje, tak se usmeju taky, uplne automaticky. i kdyz bych sam nechtel. A co mam zkusenost, tak spousta lidi to ma taky tak, pekny slecny nevyjimaje.


34
freeb2b 14. 08. 2007 00:42

Našel jsem link na český překlad té knížky od Paula Mckenny…

http://knihy.abz.cz/prodej/zmente-svuj-zivot-za-7-dni

Někdo se tady na to ptal…

Reakce na komentář: kniha #35Načítám náhled komentáře...

35
kniha 14. 08. 2007 10:13

Reakce na freeb2b #34Načítám náhled komentáře...: ja myslel konkretne tu jiz zminovanou "Instant Confidence" :-)
Jinak jsem se chtel zeptat co je na tech cd? docela by me zajimalo, jestli je to vazne k necemu. A knihu jsi necetl proc, smim-li se dotazati??


36
Dani 14. 08. 2007 10:27

To ja se skoro zdycky tak nejak automaticky usmivam (tedy pokud nejsem na pohřbu apod. ;-), aniž na to moc myslim, mam to tak jaksi od přírody daný. Uz me zastavilo opravdu hodně lidí, kteri me nekde treba casteji potkavali (v praci, v autobusu, sousedi),aby mi rekli, jak jsem pratelska a mila a jak je ten muj usmev vzdycky nabije. nekdy i neznami lide na ulici. (vzdycky jsem prekvapena, protoze mi to prijde jako samozrejmost a musim rict, ze jsem o tom nikdy zvlast nepremyslela). Takže to rozhodně funguje, dokonce si myslím, že právě i kvůli tomu mě hodně neznámých hochů někam nečekaně zve.Asi se cítí povzbuzeni. Ale je fakt, že já tím úsměvem nic nemyslím, takže se cítí povzbuzeni nadarmo. Ale často máme příjemný pokec. Takže doporučuji, možná nenajdete vztah, ale najednou kolem vás bude spousta lidí, kteří se na vas taky budou usmívat. :-D


37
ospen 14. 08. 2007 12:06

Tak přesně tohle už léta zkouším na malých dětech,ještě k tomu na ně mrknu jedním okem,skoro všechny se chytí! :-D Někdy jim to chvíli trvá,ale pak rozjedem neverbální komunikaci,je to opravdu děsná legra. Doporučuju vyzkoušet,začne vás to bavit. :-)

Reakce na komentář: MiSHAK #38Načítám náhled komentáře...

38
MiSHAK 15. 08. 2007 11:10

Reakce na ospen #37Načítám náhled komentáře...: S malýma děckama je to vždycky sranda, zvlášt když jedete MHD a jejich máma se jim nevěnuje, pak valí oči a tak podobně. Zajímavé je že se na ně (děti) pak začnou usmívat i spolucestující lidé, i když třeba měli ještě před chvílí skorokyselé obličeje :-)

PS: Skoro to tu vypadá jak na srazu světlonošu :-D

Reakce na komentář: Axel #39Načítám náhled komentáře...

39
Axel 15. 08. 2007 11:39

Reakce na MiSHAK #38Načítám náhled komentáře...: Nebo pedofilů.


40
Misstriss 16. 08. 2007 02:37

Tak jsem se zase zastavila na Tvých stránkách a přečetla si nové články. Líbí se mi – a není v tom nekritický obdiv – zřídka člověk při brouzdání internetem narazí na nějaké nové myšlenky – a těmhle stránkám se obohacovat mě stále ještě daří. Děkuji za to. Ale k věci.

Aniž by bylo mým záměrem cíleně si zvedat sebevědomí, podobné cvičení jsem nedávno absolvovala. Několik dnů jsem měla brigádu barové hostesky – volavky – naháněčky a jelikož stát 10hodin na jednom místě člověka zrovna moc nezabaví, zkracovala jsem si čas právě rozesmíváním lidí. Na rozdíl od supermarketu jsem lidi potkávala na ulici, navíc v situaci, kdy je již přede mnou oslovilo dalších 6naháněčů a byli proto a priori negativně zaměření proti každému, kdo má na sobě něco reklamního a jen se na ně podívá, natož aby mluvil. Byla jsem pro ně symbolem zla a nepříjemný útočník – o to byla má situace složitější.
Mladé muže jsem z pokusu vynechala, to by nebylo nic těžkého. Zaměřila jsem se na spěchající, zamračené lidi, páry, důchodce… Za první čtyři hodiny na brigádě jsem si vyslechla tolik nepříjemných věcí, že jsem měla sto chutí utéct v slzách a sebevědomí klesalo někam do záporných hodnot. Zhruba po šesti hodinách snahy se to otočilo. Koncem dne už jsem byla schopná vyloudit úsměv na rtech i spěchajícího českého brumly.
Zpětně to hodnotím jako zkoušku ohněm, kterou jsem prošla zocelená, vnímavější, pohotovější a jistější. Něco podobného psal v komentu č.15 Ex1tuS.

Takže moje rada zní: Pokud nedokážete sami sebe přinutit k tomu, abyste rozesmívali lidi v obchodech, vezměte na pár dnů nějakou podobnou brigádu: dělejte číšníka, rozdávejte letáky, lákejte do baru, prodávejte simkarty nebo charitativní plyšová štěňátka. Je to sice o něco těžší, protože narážíte na lidi, kteří k Vám přistupují negativně, na druhou stranu se z toho těžko vykroutíte a tak nemáte na vybranou než vydržet tenhle trénink (nejen) sebevědomí až do konce. Za odměnu dostanete i nějaký ten peníz. Opravdu to funguje :-)


41
d4nte 16. 08. 2007 07:29

Reakce na StaNov #27Načítám náhled komentáře...:
ja tak chodim , ne často ale chodim …a neposloucham techno, ale metal :-D ,

inak velmi pekný članok , klobuk dolu qarku , kde na taketo skvele napady chodiš ? :-)


42
Morbus 17. 08. 2007 09:02

Já mám zkušenosti s tím že klíčem k sebevědomému vystupování je spokojenost se sebou… Například je důležité, aby jste se cítili dobře ve vašem oblečení a byli si vědomi toho, že vám sluší.(proto nakupuji s děvčaty-poradí, zhodnotí). Na naše podvědomí působí také kladně např. vůně, to že si vyčistíme zuby, oholíme se, atd.
Pro začátek je dobré mít sluneční brýle, když nemáte dost sebevědomí alespoň vás nerozhodí, že se vám někdo dívá z příma do očí. A usměv je vidět tak jako tak. Ikdyž oční kontakt je později neocenitelný.


43
wynton 17. 08. 2007 09:16

Musím se přiznat, že znovu krásný článek, nicméně si nemohu dovolit nepřidat jeden postřeh, úzce související a v dané situaci tento článek trochu popírající (vím, jedná se o extrémní situaci). S těmito reakcemi lidí mám poměrně dobré zkušenosti, neboť tento způsob "komunikace" používám již dlouho, a za tu dobu jsem zjistil, že ne vždy se v lidech odráží vysílaná energie. Typickým příkladem jsou ranní dopravní prostředky hromadné přepravy. Moje zkušenost s vysíláním této pozitivní energie na právě probuzené spoluobčany mířící ráno do práce je zcela opačná. Tito lidé, naštvaní svým koloritním a stereotipním průběhem dne (obvzlášť tím, že zase dnes musí(!) do práce), tyto projevy zcela dementují a mnohem častěji je přijímají velmi negativně! Tzn., že jsou mou reakcí ještě více "nasr…". Tento jejich stav ve mě pak následně vyvolává další a větší pozitivní reakce, které se zas předávají cílové osobě a vzniká z toho jakýsi začarovaný kruh. (Tyto moje reakce v žádném případě nejsou snahou štvát lidi okolo sebe, prostě mě jen baví, že lidé velmi často neumějí být šťastni, ať už za cokoliv, třeba za nový pěkný den, a neumějí se radovat z maličkostí.) Zároveň si nemyslím, že bych těmto lidem sám vysílal jakýkoliv negativní emoční signál aby měli jakýkoliv jiný relevantní důvod pro své emoční rozpoložení.
To je jen malá poznámka ke článku, jinak se s ním, a to i dle zkušeností, plně ztotožňuji.
P.S.: Qarku, děkuji Ti za otevírání nových obzorů.

Reakce na komentář: Misstriss #46Načítám náhled komentáře...

44
prostě já 17. 08. 2007 18:47

Reakce na PT #22Načítám náhled komentáře...:
Hnědočechů :-D
Tak takovýhle výraz jsem ještě neslyšel.
Mezi takovými si dodávat sebevědomí úsměvem, no nevím nevím.
Zkoušet to nebudu :-D

No a ono je celkem těžký se usmívat, když je člověk unavený, ať už když jede ze školy, nebo z práce.
Člověk aby pořád čekal až se dostaví nějaká ta dobrá nálada…
Ale co jsem slyšel, tak prý, že když se člověk jen tak usměje, tak se mu nálada zlepší.
Víte, když máte dobrou náladu, tak se usmíváte.
Nó a když se usmějete, máte lepší náladu.
Mě se to párkrát takhle povedlo, co vám?
Vyzkoušejte to :-)


45
Jemy 17. 08. 2007 21:24

Nedavno jsem mel prilezitost a tak jsem zkusil "rozdavat usmev", bohuzel, jak uz tu nekdo zminil, pokud nejste model, proste se cela ta snaha zmeni akorat v dalsi ztratu sebevedomi. Jsem neprilis vzhledny pesimista, presto se mi podarilo vytvorit nenuceny usmev. Myslim, ze me ani neprekvapilo, kdyz se na me nikdo neusmal. Pulka lidi si hledela cesty pod nohama a druha pulka lidi se na me divala, jako bych utekl z ustavu pro dusevne chore. Vskutku me jejich reakce nepobavily, ale donutily jit domu opet negativne naladeneho…

Qarkovy clanky a napady jsou sice fajn, ale praktikovat s uspechem je muzou jen alespon prumerne vypadajici jedinci. Docela me tohle mrzi, ale necekam ze by to pochopil kdokoliv, na koho se lide usmivaji.

Reakce na komentář: luhas #47Načítám náhled komentáře..., M. #48Načítám náhled komentáře..., Galileo #60Načítám náhled komentáře...

46
Misstriss 18. 08. 2007 03:33

Reakce na wynton #43Načítám náhled komentáře...: Nejsem v tom ještě úplně zběhlá, ale vypozorovala jsem, že když k Tobě někdo vysílá negativní energii, zabírá poslat k němu také negativní. Vyvolá to u něj podvědomý pocit, že jsi součástí jeho smečky a otupí to ostražitost. Pak je snadné změnit cíleně špatnou náladu na dobrou. Po téhle předehře už úsměv zabere.


47
luhas 18. 08. 2007 12:04

Reakce na Jemy #45Načítám náhled komentáře...: Zřejmě jsme na tom stejně. Já taky zrovna neoplívám krásou, a jsem spíš pesimista, introvert. Pro mě je už nepředstavitelné, aby se na mě holka alespoň usmála. V tomhle směru nemám v životě nijaké úspěchy. Spíš z toho mám deprese a mizernou náladu. A je to čím dál horší a nevím, co bych s tím měl dělat. Ale to už jsem trochu odbočil. Jinak skvělý článek Qarku.

Reakce na komentář: Qark #49Načítám náhled komentáře..., Galileo #60Načítám náhled komentáře...

48
M. 18. 08. 2007 12:11

Reakce na Jemy #45Načítám náhled komentáře...: Máš naprostou pravdu, včera jsem byl ve městě kde jsem potkal po velmi dlouhé době jednoho kamaráda (opravdu sympat'ák).
Nevěřil jsem vlastním očím co všechno ty ženské dělali sami aniž by se on musel vůbec o něco snažit! Psali mu do jeho telefonu jejich telefonní čísla, strkali mu vizitky do kapes atd… musel jsem se smát a tiše závidět. Bohužel spoustu žen dnes zajímají akorát prachy a vzhled (tím nemyslím všechny). Nevíte někdo, kam chodí normální ženské?

Reakce na komentář: Qark #49Načítám náhled komentáře...

49
Qark url 18. 08. 2007 13:16

Reakce na M. #48Načítám náhled komentáře...: Ještě tu o Červené Karkulce, prosím…
To co jsi napsal je prostě pohádka, kterou sis vymyslel, abys manipuloval s emocemi a strhl komentující na svoji – fakty nepodloženou stranu. Bohužel, na mě tyhle vymyšlené pohádky neplatí, protože znám realitu. Pokud tvůj přítel nebyl například velmi známá osobnost, tak se musel o holky snažit stejně jako jiní a žádná mu nic rozhodně nedala "zadarmo".

Reakce na luhas #47Načítám náhled komentáře...: Kde jsi vzal v článku něco o potřebné kráse a holkách? (Tohle není článek o balení!) Pokud vím, je tam spíše napsáno, aby jsi na holkách necvičil, ale vybíral si obyčejné lidi. Z nich deprese a mizernou náladu mít nebudeš. To, že ti to nejde s holkami není tím, jak vypadáš, ale tím, že už dopředu ukazuješ, že se považuješ za chudáčka.
Jak jsem tu už jednou napsal, i škaredý pes dokáže vyčarovat úsměv na tváři nějakého člověka (třeba svého pána, dítěte, atd…) Tak proč to nedokážeš ty? Není to náhodou tím, že je pro tebe lepší se litovat a svádět případné neúspěchy na všecko možné, než s tím něco udělat? ;-)

Reakce na komentář: M. #50Načítám náhled komentáře..., luhas #51Načítám náhled komentáře...

50
M. 18. 08. 2007 14:44

Reakce na Qark #49Načítám náhled komentáře...: Docela mě mrzí, že si myslíš že je to pohádka. Nic z toho jsem si nevymyslel a včera jsem to viděl na vlastní oči. Naopak ten kamarád nedávno ukončil 6 letý vztah a jak říká do žádného nového vztahu se rozhodně nehrne a ženské se z něho přesto mohli zbláznit. Rozhodně se o nic nesnažil a ani ženské nebalil, toho bych si všimnul. Já rozhodně nemám potřebu strhnout někoho na svou stranu a už vůbec ne vyvolat smršt' komentářů. Jen jsem napsal co jsem včera viděl a už se těším až zase s tím kamarádem někam vyrazíme :-). Na druhou stranu se ti nedivím, mě kdyby to někdo vyprávěl tak tomu také věřit nebudu.


51
luhas 18. 08. 2007 15:36

Reakce na Qark #49Načítám náhled komentáře...: Měl jsem zrovna mizernou náladu, takže jsem kecal o všem možném. sorry


52
infi 18. 08. 2007 18:33

Diky tomuto článku jsem došel na to proč se na mě holky usmívají jenom v pátek odpoledne když jdu ze školy a těším se na víkend. Dobrá nálada a tím i nějaké to sebevědomí je asi hodně důležité. Jinak opět dobrej článek.


53
Mikullas 18. 08. 2007 20:43

Reakce na empf #10Načítám náhled komentáře...:
Tak načo sem chodíš keď sa netúžiš stať niečim viac.

Reakce na komentář: empf #55Načítám náhled komentáře..., prostě já #56Načítám náhled komentáře...

54
Scientist 19. 08. 2007 09:50

Vsude kam prijdu mi lide rikaji, pane vy ste dneska nejakej smutnej, neni vam neco, apod. Zajimave pri tom je, ze se citim zrovna docela fajn, nic mi nechybi a tak. Pomalu uz mi to ale zacina vadit, protoze to rikaj opravdu vseci. Jednou se me takhle nekdo zeptal, a ja mu odpovedel, to ste me jeste nevidel, kdyz jsem opravdu smutnej, zacal se smat. A ja nejak nechapal.
Rikam si ze snad vypadam normalne, kdyz si vykracuju s mptrojkou a neco posloucham, poac se na me lidi i podivaj ja na ne, usmejou se atd. Proste citim dobrou naladu. Jindy to je fakt konec. Tak si rikam, abych zacal cvicit usmevy doma pred zrcadlem. Protoze kdyz vam i rodice rikaji, ze vypadate jako nejvetsi trpitel, tak je asi neco spatne.

Reakce na komentář: EVA #58Načítám náhled komentáře...

55
empf 19. 08. 2007 10:04

Reakce na Mikullas #53Načítám náhled komentáře...: Chodím sem ze zvědavosti – zajímá mě jak se chovají normální lidé, kteří mají šanci na normální život. Občas se ale neudržím a musím napsat svoje zkušenosti, které jsou pro většinu z vás nepochopitelné.

Reakce na komentář: Galileo #60Načítám náhled komentáře...

56
prostě já 19. 08. 2007 10:51

Reakce na Mikullas #53Načítám náhled komentáře...:
Ehm, no, já sem chodím proto, že mě tahleta tématika zajímá.
A zajímá mě proto, že se mě i týká. Ale že bych chtěl, aby se ze mě stalo něco víc díky tomu, co Qark píše, to ne.
Navíc jsem na sobě vypozoroval,
že se stejně nikdy (ono se říká, nikdy neříkej nikdy, že? :-) )nezměním. Ale myslím si, že Qark tohle všechno nepíše proto, aby z nás udělal nějaké lepší lidi, ale proto, abychom uměli ukázat samy sebe takové, jací jsme, v tom nejlepším světle.
Holku musíte zaujmout vaším já, protože jinak to nemá dlouhodobý smysl.

Jinak, zdravím všechny ;-)

Reakce na komentář: Mikullas #57Načítám náhled komentáře...

57
Mikullas 19. 08. 2007 19:45

Reakce na prostě já #56Načítám náhled komentáře...: Ty si proste nepochopil čo som tým myslel ;-)

Reakce na komentář: Drobcek #71Načítám náhled komentáře...

58
EVA 22. 08. 2007 19:55

[Reakce na Scientist #54Načítám náhled komentáře...: Tak to jsem ráda že je ještě někdo s podobným problémem.Taky se mě pořád ptají co mi je v tom lepším případě a nebo že divně koukám a přitom se cítím dobře a tím mě to neustále nutí o sobě přemýšlet v čem je chyba.Chtěla bych se toho pocitu zbavit ale nevím jak.


59
Marv 23. 08. 2007 04:27

Jsem na tom podobně… Taky se pořád na někoho mračím, ani o tom nevím. Jak nad tím tak přemejšlím, je to snad ještě horší, než sem myslel… Něco s tím musím udělat.. Takže.. keep smiling!!! :-)


60
Galileo 25. 08. 2007 22:50

Reakce na Jemy #45Načítám náhled komentáře...: ,Reakce na luhas #47Načítám náhled komentáře...: ,Reakce na empf #55Načítám náhled komentáře...:

Chtěl bych reagovat na všechny kdo se domnívají, že problémem při tomto cvičení bude jejich vzhled. Je to spíše nízké sebevědomí a nezkušenost se ženami. Vzhled je pro ženy daleko méně důležitý než pro muže. Je sice pravda, že když kluk vypadá opravdu ošklivě, může to řadu (i když ne všechny) holek odradit, ale takových opravdu ošklivých kluků je tak maximálně 1%. Pravděpodobnost, že by se se jich tady sešlo v diskusi hned několik, se blíží nule. Takže se spíše podceňujete.

Možná děláte tu chybu, že na rozdíl od Qarkova doporučení se zaměřujete hned na mladé krásné letně sexy oblečené holky. Když se vám při tom pohledu rozbušší srdce, tak je pak težký vyloudit úsměv. Dokud pro vás nebude dávat úsměvy samozřejmostí, tak si raději krásných slečen ani nevšímejte :-)






61
Ash 26. 08. 2007 16:13

Reakce na Ex1tuS #15Načítám náhled komentáře...: Jasně, jeden si připadá jako sluha, druhý si třeba řekne, že podávat někomu potravu je z historického hlediska velmi šlechetná a záslužná činnost :-) Problém může být, když to tak hosté nechápu (takoví ti titulovaní blbci), a berou to tak jako "kde se ten pingl loudá", tam je pak potřeba aby hloupost hostů zkrátka zastoupilo sebevědomí číšníka…


62
XXXMAN 05. 09. 2007 00:17

Mne nejvic pomohlo na sebevedomi kdyz sem zacal posilovat a chodit na kick-box a za 2 roky sem rozbil hubu aj 3 debilkum co se mi smaly a zneprijemnovali mi zivot z me skoly naraz, a pak uz mne nechali sraby jedni!!!Tak kdyz uz neni jina sance tak poradne ty hajzli co si z vas delaj prdel zbit proste nic si nenechat!!! A nevim jestli aj u vas ale u mne to mnelo aj vetsi zajem u holek, asi uz sem u nich nebyl ten blbecek co si vsechno necha ale konecne chlap co se nebiji kazdymu vrazit a pak sem si rek ze kdyz sem dal na hubu 3 debilum naraz tak nemuze byt prece promne problem zbalit nakou holku??? A to mi zvedlo sebevedomi fakt brutalne!
Mozna se vam tenhle muj styl nebude pozdavat ale sou to proste moje osobni zkusenosti! A ted mam 19 a vsechno je jinak ,Takze ja na tyhle nektery Qarkovi kecy leda tak zvysoka seru…


63
Vojta 05. 09. 2007 11:37

Už podle psanýho projevu budeš super třída… možná zvládneš i tři holky naráz :-)


64
pepa 05. 09. 2007 16:56

hehe mne trochu zvysilo sebavedomie len to, ze som si precital tuto diskusiu a zistil ze niesom na tom uplne najhorsie, lebo ja ked sa dievcatu pozriem do oci tak po par sekundach sa spontanne usmejem a ona sa tiez zasmeje ale u toho to konci.. moj problem je skor v samotnej komunikacii +nechcem pre okolie vyzerat ako "balic"(ja osobne takych typkov nemusim) :-P

Reakce na komentář: Pepa z Depa #69Načítám náhled komentáře...

65
Marty 05. 09. 2007 22:27

Reakce na PT #22Načítám náhled komentáře...: No to mas pravdu ze zadna zbran ti nedoda sebevedomi na zbaleni baby, no leda tak kdyz ji chces znasilnit a nebo zmrzacit jejiho pritele a pak ju znasilnit…


66
XXXMAN 05. 09. 2007 22:30

Ja moc nemam rad kdyz se na mne nekdo diva moc dlouho a taky aj usmiva, a kdyz je mi to neprijemny tak ho proste odbiju slovami: nečum debile!


67
Bloodywitch 12. 09. 2007 16:47

úsměv platí hodně na děti, když se podíváte na hezkou holčičku nebo roztomilého chlapce, úsměv jde sám od sebe a oni vycítí, že se vám líbí a taky se usmějí. jenže v tomhle uspěchaným světe je spousta lidí, který si okolí nevšímají, jako by neexistovalo a když se na ně usmějete, tak si o vás myslí, že jste úchyl, nebo že něco chcete a tak zdrhají. Ale naopak zase příklad z mojí práce. pracuju v kanceláři a behem dne příjde cca 10 lidí a ptají se, potřebují pomoct, poradit nebo jen tak se podívat. (není důležité o co se jedná) většina lidí příjde s bojácným výrazem, ptz přišli do neznámého prostředí a neví co je čeká. první dojem se jim snažím ulehčit právě slušným pozdravem a úsměvem. vyzařuji ze sebe, že čekám právě na ně a že jsem ráda že přišli. tím se klienti uvolní a bez problému začnou komunikovat. nebo spousta lidí příjde s náladou pod psa, a tím že se jim snažím vyhovět ve všem a s úsměvem, odcházejí spokojeni, přinejlepším také s úsměvem. atd. mám to možná jednodušší v tom, že úsměv mi jde sám od sebe, ptz já prostě nemůžu na lidi koukat s kamenným výrazem, připadám si hloupě. vždyť život je sranda!!!
sqěle to platí i obráceně, vždyť víte jak rychle se šíří špatná nálada.


68
F575 17. 09. 2007 07:47

Moc peknej clanek :-)


69
Pepa z Depa 23. 09. 2007 22:09

Reakce na pepa #64Načítám náhled komentáře...: Docela mne těší, že nejsem jediný s podvědomým problémem toho, že nechci vypadat jako balič. U mne to dokonce často vede k tomu, že nakonec získám maximálně tak kamarádku.

Reakce na komentář: Treff #70Načítám náhled komentáře...

70
Treff 24. 09. 2007 23:04

Reakce na Pepa z Depa #69Načítám náhled komentáře...:
jo kamaradky stim mam taky obtize, je to tim ze nesvadim. a chovam se jak kamarad posloucham jejich problemy a nevykazuji sexualni zajem tj treba nahodne doteky obcas nejaka ta lichotka


71
Drobcek 28. 09. 2007 22:03

Reakce na Mikullas #57Načítám náhled komentáře...: Mikullas teba nik nechape


72
Lada 07. 10. 2007 19:00

To sebevědomí by se mi vážně hodilo, jen kdyby těch cvičení bylo více i  když vyčarování úsměvů je opravdu skvělá věc :-)


73
Ondrášovka 14. 10. 2007 13:34

Reakce na StaNov #26Načítám náhled komentáře...: to takzvaně zamrzí :-)


74
kofolka 14. 10. 2007 21:59

Počítá se i vyčarování úsměvu u malých dětí? Protože v to se musim pochválit že to mi jde :-D


75
NaprostaZasranaNula 15. 10. 2007 18:51

Tak jsem si to vyzkousel a z dvaceti lidi se mi podarilo vykouzlit usmev na tvari jedny babicky. Ale byl to tak nadhernej usmev, ze se mi az zastavilo srdicko. Jinak vsichni ostatni koukaji do zeme, nebo se tvari jak kokoti kdyz se na ne smeju. (v duchu si rikaji, proc se na me kurva smeje?)

Reakce na komentář: kofolka #76Načítám náhled komentáře..., dondes #3 #88Načítám náhled komentáře...

76
kofolka 15. 10. 2007 20:57

Reakce na NaprostaZasranaNula #75Načítám náhled komentáře...: jj mám podobný zkušenosti… bohužel :-(


77
void 16. 10. 2007 11:07

tohle sem nedavno zacal zkouset v metru abych necim travil cestu a reknu vam je to super zabava – clovek zvedne naladu sobe i lidem kolem. Diky za clanek…


78
Příliš plaší na oslovení ženy? 18. 10. 2007 08:34

someonecz.blogspot.com/2007/10/pl-pla-na-osloven-eny.html


79
Lada 18. 10. 2007 20:03

Znáte teda i jiné cvičení na sebevědomí ?


80
NaprostaZasranaNula 19. 10. 2007 05:42

Jestli tím chceš naznačit, že tohle cvičení je úplně na hovno, tak bych s tím zas až tak úplně nesouhlasil. Jinak Someone má ale pravdu.

Reakce na komentář: Lada #81Načítám náhled komentáře...

81
Lada 20. 10. 2007 12:37

Reakce na NaprostaZasranaNula #80Načítám náhled komentáře...: Tenhle návod je skvělý, ale vždycky je lepší když je víc možností :-)


82
Lena 23. 10. 2007 09:16

Nevím, jak bych tohle cvičení praktikovala , příjde dost divný jen se tak dívat na lidi. Kdyby na mě někdo takhle koukal, hned by mě to bylo divný jestli nevypadám blbě a proč se na mě usmívá, když mě nezná.Něco jiného je opravdu na tom úřadě, kde je přímý kontakt s určitým člověkem a povídám si s ním. To se budu klidně usmívat. Navíc když nemám sebevědomí a myslím si že vypadám blbě tak se radši lidem vyhýbám a nevím co si asi budou o mě myslet když se jen tak na cizího člověka budu dívat a pro nic za nic se usmívat.Moc jsem to nepochopila.


83
Tomik 26. 10. 2007 20:49

Řeknu vám zajímavou příhodu, která se mi stala před pár dny v jedné samoobsluze. Už tady byla řeč o malých dětech. Já jsem tak stál ve frontě před pokladnou, a protože mám v poslední době dost mindráky ze samoty a vůbec dost nízké sebevědomí, musel jsem se asi tvářit příšerně. Tu si mě všimlo jedno malé dítko a koukalo na mě, načež před maminkou poznamenalo: mrači! Maminka (stála zády ke mě) ještě zopakovala: pán se mračí. To byl pro mě takový moment (a vážný podnět) k zamyšlení, ale docela úsměvný, často se při vzpomínce na tu příhodu zasměji. Jinak článek hodnotím kladně, mám to už i z dřívějška odzkoušené, že to funguje, jen je třeba být vytrvalý – mě se to dlouho dařilo a bylo mi líp a v poslední době jsem na to kašlal, a bylo mi hůř.


84
-*Renate.Moncev*- 13. 12. 2007 19:46

Nj…Ale co když to tak neplatí vždy??? :'-(

Reakce na komentář: Tomik #85Načítám náhled komentáře...

85
Tomik 27. 12. 2007 21:23

Reakce na -*Renate.Moncev*- #84Načítám náhled komentáře...: No důležité je, aby to nebylo křečovité, aby to bylo přirozené. Prostě abys to tak cítila. Takže být ve splínu a snažit se mermomocí nahodit křečovitý úsměv může působit dost nepřirozeně. Ale pokud se člověk pokusí myslet na něco příjemného a odežene negativní myšlenky, a poté se nenásilně usměje na druhé, pak to funguje.


86
Newman 18. 01. 2008 00:54

Tak jsem tuto metodu dneska (no teď už vlastně včera) vyzkoušel a musím říct, že opravdu funguje. Normálně se tvářím tak neutrálně, že na mně nikdo nepozná, jak mi je. Ale dneska jsem cestou do květinářství, které mám od domu asi 300 metrů, pouhým úsměvem rozesmál naši sousedku a onu květinářku, která je normálně spíš zapšklá starší paní, a já fakt v tu chvíli nevěřil, že to funguje! Fakt za tuto stránku děkuju, díky článkům o sebedůvěře začínám vnímat, že to se mnou zase tak ztracené není a v posledních dnech se mi dýchá mnohem líp ;-)


87
Úsměv 12. 02. 2008 15:34

Dnes jsem ot poprvé zkusil a hned úspěch…díky Qarku


88
dondes #3 22. 02. 2008 16:01

Reakce na NaprostaZasranaNula #75Načítám náhled komentáře...: mas uplnu pravdu..zazil som tho uz mnoho-krat a nieje tho velmi prijemne, ale skusam sa na tho povzniest predsa mi moze byt ukradnute ze niekto zije iba pre to aby sa na niekoho mracil… a dufal pritom ze raz mu do cesty vojde vysnene dievca snov, ktore ho oslovi samo od seba…. a padnu si do narucia… – thaq taqeto pripady.. velmi nemusim… :-)


89
koblížek 09. 04. 2008 16:32

Jak si mám připadat, když co koliv udělám je špatně, nedokáži s nikým komunikovat a když se o něco pokusím, tak to stejně špatně dopadne, prostě uteču, tím že řeknu je mi to jedno, a spíš mi připadá,že poslední dobou si mě u tak i uložily že se strašně, podceňuji strácím, kámošky a to mě ničí. Nikdy jsem si žádné neudržela :'-( . Tohle mě trápí, že už semnou nechtějí mluvit, tak nevím jak se zapojit a o čem si s nimi vykládat. Prostě to nejde. Už semnou skoro nemluví. A tohle mi prostě dělá, problémy.I když se usměji tak stejně kontakt nenavážou.

Reakce na komentář: Tom22 #90Načítám náhled komentáře...

90
Tom22 16. 04. 2008 16:44

Reakce na koblížek #89Načítám náhled komentáře...: Tak s nimi zkus mluvit o tom co vas spojuje a nezatěžuj si zbytečně hlavu přemýšlením o nejlepších tématech.Například jsi-li ve škole,bav se o škole nebo jsi-li v praci bav se o práci nebo univerzální téma,mluv s nimi o tom co dělají o víkendu nebo co budou dělat :-)A s tim "cokoliv udělám je špatně"si nelam hlavu,každý občas zažívá takové období.

Reakce na komentář: koblížek #91Načítám náhled komentáře...

91
koblížek 22. 04. 2008 18:08

Reakce na Tom22 #90Načítám náhled komentáře...: Tenhle způsob mi nevyšel, místo toho je to spíše štve téma škola. Opět se v tom plácám. Stále to řeším, nebaví mě totiž se jen dívat jak si povídají a jak utíkají pryč jen abych s nimi nebyla, možná to tak není ale mě to tak připadá. Nevím nějak nenacházím východisko s této zapeklité situace, stále problémy. To že i když se usměji a kontakt nenavážou stále platí. Je to jako hledat jehlu v kupce sena. :-(

Reakce na komentář: Tom22 #92Načítám náhled komentáře...

92
Tom22 22. 04. 2008 22:30

Reakce na koblížek #91Načítám náhled komentáře...: Tak tohle to znám bohužel taky,něčím podobným sem prošel.Hold kolektiv si někdy nemůžem vybrat podle svého gusta…No co dodat,řešením je hledat kamarády jinde a na ty co se s tebou nebaví se prostě vykašlat.Já sem třeba začal chodit na karate a tam je kolektiv supr a hlavně máme společnou zálibu;-) a o to jde;-)A nevzdávej se,časem se vše zlepší


93
koblížek 20. 06. 2008 22:38

když sa mi něco přihodilo tak mi zrazu pomáhaly, ale sotva jsem byla ok, tak mi připadá že se to vrací zpět, na nekomunikaci, asi si fakt budu hledat jiné, uvidím podle toho jaké to bude teď těch posledních dnů, to už se neučí, tak se uvidí, asi si totiž nechci hledat jiné to jen to, ale nevím esi je mám hledat nebo zůstat s těmito, fakt nevím

Reakce na komentář: Tom22 #94Načítám náhled komentáře...

94
Tom22 23. 06. 2008 08:47

Reakce na koblížek #93Načítám náhled komentáře...: kamarádů není nikdy dost,tak zkus hledat jiné,třeba ti s nimi bude líp…


95
Vita 02. 07. 2008 10:01

Nedocetl jsem komentare az dokonce, dost casto jsem tu videl negativni nazory na lidi se sluchatkama, je to podle me tim ze vetsinou poslouchaj nejakou "drsnou"(tzn nejspis negativni) hudbu. Nedavno jsem ale objevil hodne zajimavy styl. Jedna se o Goa Trance, nebo take psychedelic techno. Teoreticky dokaze ovlivnovat naladu cloveka. Posloucham to asi mesic a musim rict ze to celkem funguje, parkarat uz jsem se pri venceni psa nachytal jak se uplne bezduvodne smeju a bavim sam sebe ruznejma kravinama co si sam vymejslim(samozrejme pri poslechu). Pocitam ze to asi nebude pusobit na kazdeho, ale myslim ze to stoji za vyzkouseni.

Přidej komentář

Web je nyní kompletně uzavřen. Od této chvíle není možné přidávat žádné komentáře!

Další informace naleznete zde.