QARK.net — Velký KISStest v terénu
Velký KISStest v terénu

Velký KISStest v terénu

KissTest

Možná se vám někdy stalo, že jste si všimli pěkné holky, která vypadala zamyšleně, jakoby skoro nevnímala svět kolem sebe. Dívali jste se na ni a měli chuť ji políbit. Mně se stalo něco podobného, jenže jsem nezůstal jen u neukojené chuti, ale nápad jsem zrealizoval. Co myslíte, že následovalo potom? Křik, facky, nadávky? No jen čtěte dál.


A jak mě něco takového napadlo? Před několika měsíci jsem šel v noci z jednoho baru domů a potkal jsem skupinku čtyř starších dam. Byly lehounce podnapilé, ale kouzelné. Jak mě uviděly, začaly žadonit, jestli si smí na mě sáhnout. Docela pobaveně jsem souhlasil a za chvilku mě osahávalo několik rukou. Docela legrace.

Potom se mě ptaly, jestli jsem chupatej. Přikývnul jsem. Ruce zamířily pod tričko a příjemně mě hladily na hrudi. Smál jsem se, protože jsem si přestavil, co by se stalo, kdyby nějací kluci takhle zastavili cizí holku a měli stejnou prosbu.

No sami uznejte, že by to neprošlo. Je zakázáno sahat na cizí holky a líbat je? No dejte pokoj. To přeci taky nejde. Jenže mě napadá a proč vlastně? Ty dámy mně nijak neubližovaly, neobtěžovaly mě. Nebylo třeba, abych byl naštvaný. Byla to jenom legrace a hra. Tak co něco podobného vyzkoušet i na holkách?

Napadlo mě zkusit test polibku, teda spíše budeme mluvit o obyčejné puse. Pusa bez obtěžování, bez jazyka v krku. Jen letmý dotek rtů, úsměv a odchod. To je to, o co mi šlo. Zajímaly mě dívčí reakce. Nemyslím si totiž, že by se za něco takového měl kdokoliv šíleně čertit. A i kdyby, tak co? Vždyť k tomu je tento test. Zjistit reakce holek na různé situace.

Přemýšlel jsem, co se mi může za tu troufalost stát. Vzhledem k tomu, že maximálně využiji moment překvapení, tak facka skoro nehrozí. Na dotaz: „Co děláš?“, jsem si taky připravil odpověď, takže už zbývá křik a nadávky. V tom případě se otočím se zcela nevinným obličejem a nebudu chápat, proč tak láteří.

Poslední možnost je, že tam ta holka nebude sama a pár facek dostanu od jejího kluka. No holt je to taková adrenalinová zábava a počítat se musí se vším. Ale riziko se dá docela dobře minimalizovat průzkumem terénu.

V mém testu facka vážně nepadla, moment překvapení většinou zbavil děvčata slov, ale i přesto si neodpustím známou větičku: „Doma to raději nezkoušejte.“

Ještě jedna poznámečka. Mám pocit, že kdybych měl posuzovat holky podle reakcí, tak si dovolím tvrdit, že holka, která vám zuřivě a sprostě nadá, nemá smysl pro humor. Možná namítnete, no přece se nenechá líbat od cizího kluka, ale to je právě ten špatný postoj, kterému smysl pro legraci chybí. Vždyť jsem té holce neubližoval, pusa z ní couru neudělá a hlavně, stát se to mně, pobaví mě to stejně, jako tenkrát ta skupinka děvčat před barem. Život se má žít, prožít a užít a ne si ho kazit vytáčením se kvůli takovýmto hloupostem.


Ale teď už vzhůru na test.

Test 1

První testík proběhl v klidu. Holka stála u východu ze supermarketu a zamyšleně hleděla do dáli. Prošel jsem velmi těsně kolem ní a jak se ohlídla, šup a mlaskla pusa. Já, bez řečí a bez otočení, šel dál. Po několika metrech jsem to nevydržel, ohlédl se a vidím holku, jak překvapeně kouká stylem: „Odkud se sakra známe.“ Tak jsem jí ještě zamával, aby měla o čem přemýšlet. Možná, že tam překvapená stojí dodnes.

Test 2

Další kousek už byl trošku horší. Pusa padla při vystupování z tramvaje. Holka stála tak hloupě u dveří, že ji prostě nešlo nepolíbit. Chvilku ticho, asi sbírala síly, a pak pronesla: „Co děláš, ty debile?“ Otočil jsem se s medovým úsměvem a udiveně říkám: „Líbám tě, tys to nepoznala?“ Holka zalapala po dechu, dveře se zavřely a tramvaj odjela. Taky jsem zamával, i holka mi na oplátku zamávala. Jenže k mávání nepoužila všechny prsty na ruce, ale pouze prostředníček.

Test 3

Na zastávce stála jedna holka docela osamoceně, a jak jsem kolem ní procházel, tak mlaskla pusa, mrknul jsem na ni a říkám: „Ahoj.“ Holka naprosto překvapená odpověděla na pozdrav a dokonce zvedla i ruku, jakoby mi chtěla zamávat. Překvapení umí dělat divy, navíc tahle holka byla překvapena celkem mile.



Docela jsem se divil, že ani potřetí facka nepadla. Ptal jsem se na důvod několika kamarádek a většinou se shodly, že facka by jistě padla, kdybych smrděl, nebo byl opilý. V opačném případě, a díky překvapení, mi tu facku asi žádná nedá. Zamrzelo mě to, a tak jsem přemýšlel, jak trošku přitvrdit, abych byl alespoň nějak šťavnatě slovně napaden. Nakonec jsem se rozhodl po puse nezmizet, ale počkat na výsledek v přímé konfrontaci. Smrdět, ani opít, jsem se kvůli maximálnímu znechucení nehodlal.

Test 4

S hypermarketu jsem u vchodu uviděl dvě holky, asi kamarádky. Potkal jsem je znovu u pečiva. Jedna z nich se postavila vedle mě a ládovala do sáčku rohlíky. Dal jsem jí pusu a zůstal stát. Jen jsem se na ni dál nedíval.

„Co je? Proč mě jako líbáš?“, zeptala se nevrle. Podíval jsem se na ni a klidně říkám: „A proč ne?“ Hodil jsem vybrané pečivo do vozíku a jel dál. Ona se otočila na kamarádku a stěžovala si: „Vidělas to? On mi dal pusu.“ Kamarádka k její smůle přiznala, že to neviděla.

Holka mě doběhla a říká: „Nechápu, co si to dovoluješ. My se jako známe, nebo co?“. „Neznáme.“, říkám a jedu dál. Zase přiběhla až za mnou, celá nasupená a zvýšila hlas: „Nemáš právo mě líbat.“ „Žádné právo mi to nezakazuje.“, říkám klidně. „Já ti to zakazuju.“, říká mi ona a odchází pryč. Neodpustím si ještě provokaci: „Bohužel docela pozdě, ne?“, která ale zůstává bez odezvy.

Test 5

Holka stojí na zastávce autobusu a dívá se, kdy jí jede spoj. Jdu za ní, u ní rozpřáhnu ruce a říkám: „Ahoj krásko.“ Objímám ji a dávám jí pořádnou pusu. „Moc ti to dneska sluší.“, dodávám. Holka je maximálně překvapená a naprosto neví co se děje. „Známe se?“, ptá se. „Moc krásně voníš.“, říkám jí a odcházím pryč. Holka pořád stojí překvapeně na místě.

Test 6

Tentokrát si vybírám prostor, odkud nejde tak jednoduše zmizet a líbám v jedoucí tramvaji vedle stojící zachmuřenou slečnu, která si čte knížku. Protože je kvůli čtení trošku skloněná, nedaří se mi ji políbit přímo na rty. Navíc jsem nebyl dostatečně rychlý a tak stačila instinktivně lehce uhnout.

„Co si to dovoluješ?“, okamžitě se osopí. „Co si to čteš?“, snažím se stočit rozhovor jinam. „Co je ti po tom, ty blbečku? Co mě máš co líbat?“, zuří ona. „To bude asi nějaká detektivka, že?“, nenechávám se odvést z cesty. Holka vážně zuří a cítí, že její zloba na mě nějak nezabírá. „Chceš facku?“, začíná útočit. „Proč?“, ptám se s andělským obličejem. „Co mě máš co líbat?“, zkouší to dál. „Aha už chápu. Ty mi chceš nafackovat, za tu pusu.“, dělám překvapeného. „Jo, přesně tak, co si vůbec myslíš?“. „Myslím si, že dát někomu pusu není stejné jako mu nafackovat. Pusa nikomu neubližuje.“, oponuji. „Ale ty si nemáš co dovolovat mě líbat!“

„Hmm, ale bylo to docela pěkný. Teda než jsi promluvila a začala hloupě ječet kvůli ničemu.“, vychutnávám si poslední ránu. Holka pořád štěká nějaké podobné hlouposti, ale já ji naprosto ignoruji. Lidé kolem se na ni docela opovržlivě dívají, jakoby taky nechápali, proč je naštvaná. Na zastávce vystupuji a nechávám v tramvaji tu holku stát, rozpálenou do běla. Ani tady facka nepadla, ale bylo jí v tomto testu asi nejblíže.

A co jsem testem zjistil?

Zdálo se mi ze začátku, že jednodušší je holku políbit, než ji oslovit. Políbení je totiž jen krátká chvilka a pak jdete pryč, nebo sledujete reakce. Jenže při oslovení máte trošku vyšší cíle a musíte na jejich realizaci vynaložit více úsilí. Každopádně z oslovení kouká třeba nějaké to rande, z polibku a odchodu nekouká, kromě případných problémů, zhola nic.

Ale je vidět, že holky nekoušou. Je jen na vás, jestli se budete bát holku oslovit, nebo budete mlčet a doma si pak vyčítat svoji nečinnost.

V testu jsem také zjistil, že nejlepší reakce na nadávání je naprostý klid a nechápavost. Prostě jste nic špatného neudělali, tak proč se ta holka čertí? Tenhle váš klid holku sice děsně naštve, ale nic s tím nezmůže. Jen bude maximálně víc křičet, ale lidé kolem budou s vámi.

Přiznám se, že mě baví lidi provokovat. Mám rád recesi a tento test se mi moc líbil. Vyzkoušel jsem si různé reakce a políbil pár zajímavých holek. Ale hlavně, skvěle jsem se bavil.



Související články:
Qark | 11. 11. 2005 20:51 | Komentáře: 108 | ::Velký test v terénu


Přidat článek do: [ linkuj.cz], [ jagg.cz], [ asdf.sk], [ del.icio.us]

Stáhnout článek jako [ PDF]
[ RSS komentářů] k článku

[ Napsat] komentář

Články a fotografie z tohoto webu je zakázáno kopírovat a přidávat si je na svoje blogy, či kamkoliv jinam, bez mého písemného souhlasu!

Komentáře


1
Marty 11. 11. 2005 22:00

No docela pěkný. Sám si uznal, že z podobného způsobu navázání kontaktu asi pozvání na večeři nekouká, nicméně tentokrát musím uznat já, že na získání seběvědomí je to fajn způsob.

Reakce na komentář: Qark #3Načítám náhled komentáře...

2
kajinek32 11. 11. 2005 22:05

lol tak tento test je asi zaručeně nejlepší :-) dobrá odvaha, Qarku!


3
Qark url 11. 11. 2005 22:18

Reakce na Marty #1Načítám náhled komentáře...: Tento test vážně nebyl o balení. Jen ukázka, že holky nekoušou, i když je někdo líbá. A už vůbec nekoušou při oslovení.


4
Jakub 11. 11. 2005 22:21

Qarku seš fakt borec, smekám před tebou.
Mám nápad, co takhle ukázat svojí fotku na těhle stránkách??

Reakce na komentář: Qark #6Načítám náhled komentáře...

5
Jódlující bernardýn 11. 11. 2005 22:30

Teda Quarku, seš fakt kanec :-O) Někdy to taky vyzkouším…


6
Qark url 11. 11. 2005 22:38

Reakce na Jakub #4Načítám náhled komentáře...: Ale houby borec, však to může zkusit každý z vás. A ukázat fotku? A k čemu by to prospělo? Jedni by křičeli – no jo, ty vypadáš dobře, tak proto se ti skvěle balí, to se nedivíme. Další by volali: Ježiš, ty seš ksicht, raději se nikde neukazuj :-)
A jaký by byl výsledek? Žádný. Jen by mě na ulici zdravilo víc lidí než teď a už bych nemohl tak klidně testovat.

Reakce na komentář: Navi #11Načítám náhled komentáře..., aijo #101Načítám náhled komentáře...

7
black powder 11. 11. 2005 23:15

Tak to je narez. Vyborne jsem se pobavil Qarku! Miluju Test 5. Hahaha. Chci to zkusit. Souhlasim, ze potencial na baleni v tom neni, na kuraz je to ale vyborny trenink.


8
Lubo 12. 11. 2005 01:05

Qark, klobuk dole :-). Toto by som asi s mojou povahou nedokazal ;-)


9
pif 12. 11. 2005 09:33

no tak todle je jako full respect :-) na to bych odvahu asi nesesbiral, asi urcite :-)


10
Adamson 12. 11. 2005 10:32

Wow Qarku to je odvaha…
Jsi borec! :-)


11
Navi 12. 11. 2005 12:36

Reakce na Qark #6Načítám náhled komentáře...: Byl nekdy na blizku policajt ? Aby v tom druhem pripade mela moznost zavolat policii a nechat te zasit za haraseni/obtezovani ?

Jinak si myslim ze tohle o vzhledu (resp. pritazlivosti) je – stejne jako je nam prijemne, kdyz nas polibi pekna holka, tak nam je neprijemne, kdyz se na nas bude sapat Bertha (150kg)… krom toho, mi nejsme takove jesitky (viz. zachody rozdelene podle pohlavi & spol), aby nam to vadilo…


12
Dr. McCoy 12. 11. 2005 12:42

No zuppa chlape :-). Tak mě ale napadlo, co si myslíš o tom, že by někdo spojil tohle s balenim? Dejme tomu, že se pravidelně míjíš s nějakou holkou, evidentně jste si vzájemně sympatičtí (koukáte po sobě), ale nikdo nemá odvahu (resp. jen ona, ty to hraješ) k oslovení. Tak po nějaké době bys jí prostě vlepil pusu a další den bys dělal jako že se nic nestalo.
Jinak balit "na místě", tedy hned po puse cizí holku asi fakt nejde kvůli momentu překvapení, ale kdyby si k tomu někdo připravil nějaký dobrý odůvodnění a byl dobrej řečnik, podle mě by to šlo. Třeba něco jako "Měla si na puse drobek" :-). Kdyby ses holce líbil, myslíš, že by tě odmítla? Nejsem holka, ale pohodová slečna by se podle mě měla usmát a dát se s klukem do řeči. A kdyby se rozčílila, věděl bys, že tuhle nemá cenu balit.

Reakce na komentář: Qark #16Načítám náhled komentáře..., Ash #18Načítám náhled komentáře..., Ash #19Načítám náhled komentáře...

13
dada 12. 11. 2005 12:51

komentář byl smazán

Reakce na komentář: Qark #14Načítám náhled komentáře...

14
Qark url 12. 11. 2005 12:56

Reakce na dada #13Načítám náhled komentáře...: Nesouhlasím s tím, aby se tu objevovaly jakékoliv fotografie. Děkuji.


15
OKi98 12. 11. 2005 12:57

Test číslo 5 má obrovský potenciál. Dík za inspiraci, zařadím ho do svého arzenálu.


16
Qark url 12. 11. 2005 12:59

Reakce na Dr. McCoy #12Načítám náhled komentáře...: No spojit to s balením mě taky napadlo. Ale trošku jinak. Myslím, že kdybych požádal některou z těch naštvaných holek o telefon, tak bych ho možná i dostal. Z nenávisti bývá k lásce někdy jen malý krůček. Prostě stejně jako se na základní škole balily holky tak, že jste je otravovali a zlobili… no a pak z toho byla láska :-)

Reakce na komentář: Ash #18Načítám náhled komentáře...

17
Ash 12. 11. 2005 13:19

I když přiznávám, že jsem se ze začátku docela bavil, zvlášť u "Co děláš, ty debile?", ve výsledku mne test asi docela zklamal :-( Přepadávání holek na ulici polibkem je podle mého velmi skromného názoru… kravina. I když věřím, že tě to pobavilo.

Na začátku jsi dal příklad, kdy milé dámy žadonily, jestli si na tebe smí sáhnout. Tebe to pak ale inspirovalo k něčemu docela jinému.

Chápu, že mužský pohled na věc trochu jiný, že kluk o nic žádat nemusí, že si může vzít co chce, zvlášť když je to jenom pusa, že říkat si o pusu je pod úroveň, ale z pohledu holek si zas říkám, že to není úplně to pravé ořechové.

Tím nemyslím, že by sis měl o pusu říkat, to by byla ztráta času, ale proč jsi sakra úplně vynechal předehru?

Samotnému se mi to stalo – stojím v metru proti dveřím a záhadným způsobem (?) nebudu dojmu, že nastupuje nádherná holka. A když nastupující dvoumetrovej chlap uhnul stranou, tak tam fakt byla. Nejdřív jako že si jde sednout, ale pak nějak zaváhala a stoupla si přímo proti mně. Normálně to lidi v poloprázném vagonu nedělaj, takže mne to zarazilo. Navíc byla zatraceně hezká, až mne to vedlo k zamyšlení, kde mám peněženku. Jinak mi ale bylo hloupé koukat někam stranou, takže jsem si ji prohlížel, a vidím, že ona kouká po mně. Nebezpečně sice nevypadala (byla o hlavu menší :-) ), ale i tak jsem byl dost pod tlakem, uhnout nebylo kam, a já tudíž naprosto nebyl schopen vymyslet, co říct. Nakonec jsem mírně klesl skoro do její výšky, chvíli pohledem hltal její rty a pak ji políbil. Žádná přepadovka to nebyla, věděla přesně co bude následovat, takže stihla v pohodě uhnout. Trochu. Ale na druhý pokus se už vzpamatovala a nechala si tu pusu dát.

Vzpomněl jsem si na to po letech, kdy jsem čekal na tramvaj a skoro přes celou refýž (zase poněkud záhadně) zahlédnu milou dívčí tvář. Dívala se směrem ke mně, a já ji sledoval dost intenzivně (ona myslela, že se asi známe, když po ní tak koukám), ale protože akorát přijížděla tramvaj, tak jsem nastoupil. Když jsem prošel vagónem a viděl, že jsme se na sebe zase podívali, rovnou jsem obratem vystoupil – a najednou stojím proti ní a co teď. No chvíli jsme na sebe koukali, a já, místo abych řekl své optimistické "ahoj", jsem jí dal pusu. Tentokrát ale hodně pomalu, aby stihla i uhnout i si to rozmyslet i si ji nakonec nechat dát.

Podtrženo sečteno, připadá mi mnohem lepší věnovat trochu času předehře, dívku psychicky připravit :-) na to, že jí políbíš, aby z toho také něco měla, a i když nakonec uhne, je takový "pokus o políbení" lepší, než když jak říkáš "to mlaskne" a holka na tebe kouká jak koza z jetele, co že si to dovoluješ.

V opačném případě mi to připadá stejné, jako kdybys jim sahal na zadek a říkal, jaká je to zábava. (Neříkám, že není :-D )

Asi tak. Trochu jsem se rozepsal, ale to proto, že jsem opravdu čekal něco …víc. A.

Reakce na komentář: Qark #21Načítám náhled komentáře...

18
Ash 12. 11. 2005 13:35

Reakce na Dr. McCoy #12Načítám náhled komentáře...: Reakce na Qark #16Načítám náhled komentáře...: Spojit s balením to jde, ale musí se začít balením a pak až líbat. Jak jsem tu psal v tom sáhodlouhém příspěvku – v prvním případě sbalila ona mne, v druhém já ji. Ale sympatie byly vzájemné, takže to prošlo hladce.

Že bych nějakou nejdřív přepadl a pak ji začal balit, to si představit neumím. Na základce už nějaký ten pátek nejsem…


19
Ash 12. 11. 2005 13:45

Reakce na Dr. McCoy #12Načítám náhled komentáře...: Já osobně, když už bych něco takového chtěl udělat, bych ji: zastavil, hypnotizoval :-) – vzpomeň si na anakondy a podobnou havěť – a dělal, jako že ji chci políbit. Polibek není cílem. Je to hra. Doufal bych, že buď uhne, nebo i uteče. Další dny bych nechal probíhat jako dříve.

Zbytek roku se na tebe bude pořád usmívat!!!


20
Packet 12. 11. 2005 14:09

Rika se ze lide na Morave jsou otevrenejsi nez v Cechach, predpokladam ze jsi ten test delal v Brne. Docela by me zajimalo jaky vysledek bys mel treba v Praze.

Reakce na komentář: Jossh #29Načítám náhled komentáře...

21
Qark url 12. 11. 2005 15:42

Reakce na Ash #17Načítám náhled komentáře...: V testu mi šlo o to, jestli dostanu za troufalost facku, nebo ne. Takže v tom tentokrát nebylo žádné balení. Jen jsem testoval reakce.
Každopádně ty příběhy jsou dobré, mně se něco podobného nikdy nestalo. Mě holky nejčastěji balí tak, že nastoupí jinýma dveřma a jdou si sednout na druhou stranu tramvaje, nejlépe zády ke mně, abych na ně neviděl. :-)

Reakce na komentář: Ash #22Načítám náhled komentáře..., Portio #23Načítám náhled komentáře...

22
Ash 12. 11. 2005 16:56

Reakce na Qark #21Načítám náhled komentáře...: No, asi si netroufají, když jsi v obležení kouzelných starších dam ;-)

Možná kdybys byl Quark, tak bys mohl stát zároveň u všech dveří a na obou stranách tramvaje…

Test kam až můžeš zajít… jo, chápu. Ještě že nejsem Brňačka. Opět se děsím pokračování :-D

Ta má druhá story byla navozená úplně záměrně. K náhodě to mělo dost daleko. (I když jí bych to rozhodně neřekl, holky spíš potěší osudové záležitosti, no a vlastně to možná byl… :-) ). Byl večer a já měl dobrou, leč osamělou náladu. A chování lidí na refýži je v podstatě standardní. Prostě chvíli myslela, že se asi známe… A taky si hlavně myslela, že tou tramvají odjedu.

Však ze zavřeného odjíždějícího vlaku Ti holka pošle i pusu. To si najednou troufá… :-)

Myslím, že o dost rozdílně reaguje holka, která je šťastně zadaná a bez líbání na ulici se rozhodně obejde, než ta, která pořád čeká "až se něco stane". Ta první tě spíš vyfakuje, ta druhá nebude/nestihne vědět, jestli jí to vadí, nebo vlastně nevadí.


23
Portio 12. 11. 2005 17:35

Reakce na Qark #21Načítám náhled komentáře...: Zajímavá metoda :-)


24
Emil 12. 11. 2005 18:04

Tak ty jsi Qarku z Brna, jo? Tak to doufám, že tvé testy někdy uvidím na vlastní oči :-)

Reakce na komentář: Ash #25Načítám náhled komentáře...

25
Ash 12. 11. 2005 19:13

Reakce na Emil #24Načítám náhled komentáře...: Buď ve střehu, až uvidíš/ucítíš mlasknutí :-D


26
Emil 12. 11. 2005 19:16

Hehe…no…tak tenhle test tu chyběl. To by Qark těch facek schytal nepočítaně. :-D


27
Simmy 12. 11. 2005 21:08

Dost solidní test. Asi to někdy vyzkouším, napadlo mě co to tak třeba skusit na spolužačkách nebo na holkách co mě znají ze školy. Když si představím, že bych šel ve škole po chodbě a polovina holek by si na mě ukazovala prstem… Ale dík za ten článek, docela inspirativní.


28
Jossh 12. 11. 2005 22:01

Ja jednou chtel dostat facku od holky – z recese – desnej problem – vybral jsem si bar,kde bylo hodne holek a normalne za kazdou prisel placl ji po zadku,nastavil tvar smal se a rikal,ze chci facku – asi dvacata holka po velkem premlouvani mi ji dala,jinak to bylo beznadejne….

Reakce na komentář: Izzy #30Načítám náhled komentáře...

29
Jossh 12. 11. 2005 22:03

Reakce na Packet #20Načítám náhled komentáře...: v praze by to dopadlo asi jinak – proc je taky ve vyvolenych tolik moravaku asi?


30
Izzy 13. 11. 2005 00:23

Reakce na Jossh #28Načítám náhled komentáře...: A co řikalo těch devatenáct před tim? Že ti ji prostě nedaj? Docela bych chtěl slyšet jak jejich důvody proč ti ji nedaly, tak i tvoje proč tu facku chceš (resp. cos jim řikal). Zajímavý, napiš víc :-)


31
omg 13. 11. 2005 00:30

Někdy si řikám, že si to snad vymejšlíš :-) ale ne, dobrej test


32
janis 13. 11. 2005 01:04

Mozna by stalo za pokus udelat test s placanim po zadku,
parkrat jsem vyzkousel a docela dobry.


33
Matěj 13. 11. 2005 07:29

Zdar, tak to je asi nej. cop jsem tady četl. Vážně jsem se pobavil. Zatim se měj….. a měli by jsme zajit s Michalem a Jiřím na pivko !!! ..Tak si udelej čas…čus


34
=) 13. 11. 2005 10:02

Mas pravdu…podle takovych veci se pozna,jestli holka ma nebo nema smysl pro humor.;)A co s holkou,ktera se nedokaze s klukem zasmat,ze?!Ja jen…kluci,Qark ma opravdu pravdu,pokud ten dotycny nesmrdi,neni opili a hlavne nechova se jako namysleny arogantni debilek (typu ''ja jsem nejlepsi,muzu si libat koho chci''),tak neni duvod skrabat,kricet,fackovat a pouzivat jine nasilnicke metody. :-)Takze huraaa do toho a nebbojte se,neni ceho!!;)Heh,nechce taky nedko polibit me?Delala bych prekvapenou,aby se nereklo. :-D

Ps:Milujte se a mnozte se. :-)Drzim pesticky…


35
OKi98 13. 11. 2005 13:30

Qarku, lidi asi nepochopili, že tohle je cvičení drzosti, která čtenářům chybí, ale je zcela jistě zapotřebí.
Ten kdo se na balení dívá jako na něco, co se prostě stane, uděluje láska-přijde-když-to-člověk-nejméně-čeká rady a nadto uvede, že v posledních několika letech měl dva úspěchy naprosto nepochopil o čem tyto stránky jsou.

Mně se taky stává, že třeba potkám dámu, co je někde se svým přítelem a po pár minutách s ní odcházím já, jenže:
 – tyto věci se stávají zřídka
 – hlavní roli hrají faktory, které nejsou pod naší kontrolou
 – toto má se sváděním pramálo společného

Tyto stránky jsou určeny pro hravé lidi, co rádi zkouší nové věci. Jsou zaměřeny na techniky, které vedou k úspěchu a co je důležitější tento úspěch se pomocí nich dá opakovat.

Reakce na komentář: Ash #38Načítám náhled komentáře...

36
Jirka* 13. 11. 2005 13:43

Jedna pusa jaro nedělá……ale dokáže pěkně zahřát. Zvláště teď, na podzim. Dokud to budeš, Qarku, dělat pro pobavení obou, tak ti fandím. Když to budeš dělat jen pro svou zábavu, tak asi moc ne. Tipoval bych ale, že to děláš spíš pro to, aby se ty holky zamyslely a zažily něco barevnějšího během všedního dne…


37
Hondrej 13. 11. 2005 13:55

Už se těším, jak budu chodit po městě a být účastník všeho toho harašení :-)

Normálně byste nevěřili, kolik holek zná Qark.net! Mé 2 potencionální "oběti" se na mě mile usmály a balící rozhovor probíhal na téma "http://www.qark.net/" :-D Bohužel, mám smůlu či jak to nazvat, žádnou jsem zatím na svou udici nechytl :-(


38
Ash 13. 11. 2005 15:01

Reakce na OKi98 #35Načítám náhled komentáře...:
Promiň OKi, ale svým obrovským nepochopením – v podstatě všeho – jsi mě zase dostal :-)


Mně se taky stává, že třeba potkám dámu, co je někde se svým přítelem a po pár minutách s ní odcházím já, jenže:
– tyto věci se stávají zřídka
– hlavní roli hrají faktory, které nejsou pod naší kontrolou
– toto má se sváděním pramálo společného


Nemohu si pomoct, ale jsi mimo. U hodně zadaných, spokojených a věrných holek to je pochopitelně problém, ale jinak vzbudit v holce pocit, že došlo k osudovému setkání, se dá natrénovat úplně stejně, jako třeba "drzost". Je to svádění jako každé jiné. Svádění není jen přijít za holkou a tak dlouho aplikovat balící techniky, až s tebou odejde. Svádění je také být ve správnou chvíli na správném místě a dělat správné věci. Myslím tím opět předehru, kterou ty takřka standardně vynecháváš. Jdeš do války na nože, i když bys totéž mohl získat skoro grátis :-)

Když zařídíš náhodu (výborná technika k procvičování), tak pak se to opravdu NAJEDNOU STANE. Ta holka je NAJEDNOU sbalená. Výborná NÁHODA.

To nemá s náhodným úspěchem nic společného. A dá se to opakovat, to vím 100% :-) Takovej klikař zas nejsem :-) Stačí se odpoledne či večer projít po Praze a láska-přijde-když-to-člověk-nejméně-čeká. Samozřejmě z pohledu té holky. "My" samozřejmě víme až moc dobře, co děláme :-)

Holky na takovéhle "náhody" zabírají. A rády. Tak proč je proboha nepovažuješ za balící techniky? Jsou to výborné techniky. A pro hravé lidi, třeba já, jako stvořené.

Mé dvě story na sebe navazovaly a znamenaly toto:
1) baba si vás může najít úplně náhodně, stačí "neprchnout"
2) situaci z bodu 1) lze zcela účelově navodit (TAK JAKO TO UDĚLALA TA HOLKA, ŽE – PROSTĚ RÁNO VYŠLA Z BARÁKU S TÍM, ŽE AŽ SE JÍ BUDE NĚKDO ZAMLOUVAT, ŽE HO SBALÍ. MI POVÍDEJ NĚCO "O NÁHODÁCH" LOL bych se nasmál :-D Náhoda to byla pro mne. Pro ni ne. Takže převraťme role a…)

Takže jestli něco říkám, tak že když má člověk chuť se s někým seznámit, nechť jde a učiní tak. Párkrát si s tou holkou vyjde, např., a když to nebude ono, může to zopakovat s jinou. Holku kterou potkáš v knihkupectví neznáš o nic líp, než tu v klubu.

Věřím, že kdybys za ní šel a poklepal jí na rameno a aplikoval svůj um, tak jí sbalíš. Jediné co dodávám je, že usmát se na ni nejdřív přes dav lidí, pak kouknout zpoza regálu a nakonec, když se na sebe najednou "náhodou :-)" díváte říct, že "to je přece ona, kdo se na vás smál mezi glóbusem a mapou Prahy" tak to je přesně ta náhoda, která by leckomu stačila, aby se seznámil.

Jestli máš teď pocit, že miluju náhody, tak máš pravdu :-) Náhoda je, na jakou holku narazíš. Tak jako všude. Zbytek je něco jako "řízený osud". You are the architect of your life, and you decide your destiny. Miluju osudová setkání, jasný??? A můžu je vřele doporučit, stávají se skoro denně, když člověk chce.

Hádej hádej znovu, o čem jsou tyhle stránky! :-(

Reakce na komentář: OKi98 #42Načítám náhled komentáře...

39
Ash 13. 11. 2005 15:06

Já se oml. za offtopic. Zas mě dostal. Ale není nic lepšího, když má holka víceméně pocit, že se "to prostě stalo". Vřele doporučuju…


40
Ash 13. 11. 2005 15:15

Standardním chováním lidí na refýži jsem myslel to, že se většina dívá ve směru příjezdu soupravy a pozoruje lidi, kterí z toho směru přichází. Také předpokládají, že tam někoho můžeu potkat. Třeba známého (to jsme my, že, ti potenciálně známí). Ale refýž byl jen příklad, netřeba z toho dělat vědu.

"Záhadností" jsem myslel selekci – tedy to, že v davu lidí hned víš, kdo se ti zamlouvá. Netuším, jak to tak perfektně funguje. Jako když vlezeš do klubu a hned víš, které 2 holky jsou ty pravé.


41
Ash 13. 11. 2005 15:31

P.S. Fakt se oml. za offtopic, ty první příspěvky ještě byly o líbání, t.j. že se mi stalo, že jsem se aj seznámil s holkou, koho jsem políbil dřív, než jsem na ni vůbec promluvil, což myslím není tak úplně běžné, ale pak už jsem přešel na seznamování jako takové, fakt sorry.


42
OKi98 13. 11. 2005 15:43

Reakce na Ash #38Načítám náhled komentáře...: Nechci začínat další roztržku, ale přijde mně, že po sobě své příspěvky nečteš. Pokud vím, tak tys mě obviňoval z toho, že svádění beru jako sport a věc co se dá naučit, kdežto ty zastáváš prostě-se-to-stane cestu.

Teď píšeš pravý opak. Jsem rád, žes tak radikálně změnil názor a moc se těším se na tvoje konstruktivní příspěvky.

Reakce na komentář: Ash #44Načítám náhled komentáře...

43
swamp 13. 11. 2005 16:40

Chlape, fandim ti, ale odhaduju, ze brzo dostanes od nejakeho pritele pokusne slecny dost pres drzku :-)


44
Ash 13. 11. 2005 18:47

Reakce na OKi98 #42Načítám náhled komentáře...: Co? Nikdo tě neobviňuje, že říkáš, že se to dá naučit. Už když jsi totéž říkal lily, tak jsem ti hned oponoval, že nás ne-chá-peš :-(

Věc se má tak:

Balení holek je prostředek, ne cíl. Tedy pro mne.

(Pro tebe je to sport.)

Já bych se bez balení holek obešel až do konce života. Když by mi každý víkend nějakou fajn holku přistvili před barák. Třeba pokaždé tu samou, na tom nesejde.

(Ty bys bez svádění nemohl ani dýchat, protože to miluješ. Nebo se snad pletu?)

That's the differenece…
Prostě to tak je. Neříkám, že je to dobře nebo špatně. Na někoho to může působit negativně, jinému to naopak imponuje. Lidí je dost :-) Takže žádný flame.

Mé názory jsou stále opoziční, nic jsem nezměnil, sorrrry ;-)


45
Jossh 14. 11. 2005 00:07

Tak delal jsem to z recese a pro ten adrenalin,vetsinou jsem jim dal ranu pres zadek,usmival se na ne a nastavil tvar a povidam – dostanu zleva nebo zprava a smal se – vetsinou povidaly,nejses nejakej drzej, anebo ty mi to vratis co? na to jim vysvetluju,ze jestli jim to vratim,ze to uvidi a na drzost zacinam vysvetlovat,ze nekdo je hodnej,nekdo zlej a ja ze jsem drzej,ze to proste nekdo delat musi a povidali jsme si (nejen…)


46
John 14. 11. 2005 15:19

Už se těším na "Velký FUCKtest v terénu". :-)


47
Tomfi 14. 11. 2005 17:15

Tak na todle bych odvahu fakt nemel. Qarku dost dobry.


48
Mike 14. 11. 2005 17:23

4 all: Sem nepisou zadny baby…


49
Ilonka 14. 11. 2005 17:59

Jezisi uplne super :-O)))))JA bych se bavila udelat mi tohle nejakej normalne vypadajici kluk :-)Ocenuju tvoji odvahu :-)Skoda ze taklheodvaznych kluku neni vic :-O)))

Reakce na komentář: Mike #55Načítám náhled komentáře...

50
Katik 14. 11. 2005 19:19

Ty jo škoda že jsi nepotkal mně :-(


51
Zatu de SFDK 14. 11. 2005 20:23

Mno, já musim říct, že Ashovy příspěvky mi dávaj z tohohle webu asi nejvíc :-). Qarkovy články jsou většinou skvělý, stejně tak komentáře mnohých lidí co sem pravidelně příspívají, ale když se rozepíše Ash, snad vždycky mi to něco dá a hlavně v tom pokaždý najdu kousek sebe :-). Myslim že by bylo gut, kdybys Ashi občas taky napsal nějakej plnohodnotnej článek, třeba to Osudový setkání je moc zajímavý téma. Máš na celou věc kolem balení, ženskejch a vztahů "maličko" jinej názor než třeba Qark nebo OKi98, neřikám že lepší nebo horší, ale určitě bližší mé osobě, když to tak řeknu. Tohle všechno píšu snad jen proto, abys příště měl jasno, když se budeš rozhodovat jestli se máš rozepsat nebo to spíš brzdit. A čim víc odboček, tim líp :-).

Reakce na komentář: OKi98 #52Načítám náhled komentáře..., Ash #54Načítám náhled komentáře...

52
OKi98 15. 11. 2005 17:00

Reakce na Zatu de SFDK #51Načítám náhled komentáře...:
Osudový setkání
To zvládnu i já:
 – vyelicituješ hodnoty
 – tyto hodnoty potom budeš prezentovat jako svoje vlastní
 – osudové setkání je na světě

Jediná slabina je, že nejspíš budeš muset defenzivně lhát a hodně se nudit.

Reakce na komentář: Ash #53Načítám náhled komentáře...

53
Ash 15. 11. 2005 18:09

Reakce na OKi98 #52Načítám náhled komentáře...: Jo, to se říká. Zjistit co má ráda… "jé to já taky miluju".
(Zlehčuju to, nebaví mne "elicitace a prezentace" ve tomto kontextu.

Ale nic pro mne – nerad lžu a nerad se nudím… I kdyby mi to mělo pomoct, kašlu na to OKi. Chci být upřímný a chci se bavit :-) A ono to jde.


54
Ash 15. 11. 2005 18:29

Reakce na Zatu de SFDK #51Načítám náhled komentáře...: Tak to jsem rád, že jsi rád :-) Snažím se žít život tak, aby se mi v něm líbilo. Chvíli trvalo, než jsem se k tomu dohrabal. Je jasné, že když pak napíšu nějako "radu", je spíš pro člověka podobných hodnot. Tedy nic jako "jak zaručeně sbalím dívku X, kterou šíleně miluji a vím, že je to ta pravá". Spíš mne potěší dotaz "jak zařídím, aby se na mne dívka X začla po zbytek života hezky usmívat".


55
Mike 16. 11. 2005 11:05

Reakce na Ilonka #49Načítám náhled komentáře...: To zenska nepsala, ale je to ftipny….


56
Tubok 16. 11. 2005 12:55

COOL


57
p. 16. 11. 2005 13:37

no teda nevím, ale dostat pusu od kluka, kterej pak hnedka zmizí, to je teda hodně velkej úlet…
myslím, že ty holky byly tak v šoku, proto měly tak otupělé reakce…
pokud jsi hezkej, což tipuju podle toho, že Ti nedělá problém sbalit nějakou holku (což jde ošklivějším hůř), tak jim to určitě udělalo radost, že si políbil zrovna je…


58
Dulinka 17. 11. 2005 21:17

Hej tak todle je fakt hustý… Todle udělat mě, tak asi zůstanu stát taky jak opařená a ani se nehnu, jen bych asi nechápavě civěla… Ale jo, musim říct že seš fakt dobrej!!!! Dost sem se u tohodle článku nasmála…


59
swens 24. 11. 2005 14:04

paráda, paráda, paráda.


60
phate 26. 11. 2005 21:59

respekt


61
Martin 27. 11. 2005 20:29

Jakub: Presne tak, kdyby ten test delala oskliva nula, tak by mozna nejake facky padly.


62
LaCo 29. 11. 2005 11:49

Tak to se Ti zase nekco povedlo. Prima demonstrace toho, ze mozny neuspech je jen v nas. nikdy by me nenapadlo holku jen tak polibit a i kdyby napadlo, tak bych neveril, ze se to neobejde bez facky. tys to vyzkousel a vida. To se mi na Tobe fakt moc libi. Zadny kecy kolem, ale hura do testu. Smekam


63
yoganic 30. 11. 2005 16:45

ahoj, nebudu taky psát, jak byl ten test skvělý, i když vážně byl. chci poznat autora :-)


64
mc-johnny 30. 11. 2005 21:50

No to koukam, to bych vubec nezvlad, kdybych dal takhle holce pusu na potkání a ona na mě koukala tím výrazem co se děje tak bych se asi smíchy podělal ;-D


65
Janek 08. 12. 2005 18:12

Mno Qarku ja bych jen tak když kolem někoho jdu políbit nedokázal. Ty si asi z ničeho neděláš moc velkou hlavu co? :-) když nevíjde tak nevíjde no nic se neděje a jdeš znova co? :-D


66
Laura 16. 12. 2005 10:28

Už jsi slyšel o intimních zónách? Každý to má jinak, ale objetí a polibky většina lidí strpí jen od velmi blízkých lidí, jinak je to samozřejmě "offence", zasahuješ do cizího prostoru, který ti nenáleží a to může a většinou bude považováno za útok… Porušil jsi pravidla mezilidské komunikace, tak nemůžeš čekat, že z toho slečny budou odvázané. Takže se reakcím dívek nedivím, i když bych spíš opravdu čekala facku, než "ty debile"… Úroveň křehkých víl zřejmě dost výrazně klesá… :-(


67
luci 17. 12. 2005 21:05

tedy na techto strankach jsem dnes poprve a musim rict, ze clanky i prispevky me dost bavi, nicmene…u tohoto jsem opravdu brecela smichy. tak se tak sama sebe ptam, jak bych asi reagovala. nemuzu si pomoct, urcite bych byla perplex a nejspis se zacala smat :-) protoze panove, pokud se domnivate, ze smysl pro humor chybi jenom damam, musim vam sdelit, ze mam s nekterymi zastupci "vtipnejsiho pohlavi" take neblahe zkusenosti :-( ovsem, ten test se mi vskutku libi…me tak napada, ze bych ho zkusila a dala vam vedet, jak panove reagovali????? ;-) :-)


68
GoldenM 28. 12. 2005 00:37

výbornej nápad, měly by to chápat a ne tě chtít rozdrápat :-)


69
Snak3r 02. 01. 2006 02:21

To ze holky nekousou to vim.Ale tohle potrebuje odvahu a sebevedomi. Jinak Super clanek.


70
Daniela 09. 01. 2006 12:31

tak jako zastupce zenskeho pohlavi :-), teda me takhle kluk polibit,tak se asi pekne leknu, ale jak bych reagovala, to by asi zalezelo na nalade. Kdybych mela dobrou naladu a kluk mi byl sympatickej, tak asi reknu….copak? a mile se usmeju. Ale kdybych mela nejakou depresi, tak to na nej budu chvili zirat a pak se znechucene odvratim. I kdyz…no mozna kdybych si to vylozila jako pokus o seznameni, tak bych se tomu zasmala a cekala co bude dal.
Nicmene si myslim, ze teda je to pekne drsnej test. Obecne vzato mi rozdavani pus prijde takove……..divne no…Ja vim, slo o test :-)


71
Datliiicek 30. 01. 2006 21:49

Hmmm….nevím jak to okomentovat. Je to sice zajímavé, ale mě by to samotného vůbec nenapadlo…líbat cizí ženy. Připadá mi to fakt divné… Tipuju, že jsi líbal hlavně ženy, které Ti přišly sympatické….a pokud jsi jim připadal sympatický i Ty, tak se ani nedivím, že nevyváděly. Ale přiznávám se,že kdyby mě jen tak políbila nějaká cizí holčina,která by mi navíc vůbec "neseděla", asi bych zůstal stát jak opařený taky :-)


72
ikso 20. 03. 2006 14:24

Zaujímal by ma tvoj názor Qark na toto:

Prídeš za nejakou holkou, spýtaš sa: "Pokecáš ?" a ona: "OK, a o čom ?".

Čo by si odpovedal ? ;-)


73
SYRUP 13. 04. 2006 18:28

WOW qark…, týmto testom si ma strasne pobavil.., ale mas teda riadnu odvahu, treba uznať :-)


74
Rada 11. 05. 2006 14:49

Tywe Qarku vsechna cets…ses opravdu machr :-)…hlavne se mi zda ze se pohotovej a klidas. Libilo se mi to s tim obchodem u toho peciva, nebo kde to bylo… ses fakt borec ;-)


75
makina 20. 05. 2006 21:48

kdyby tohle udelal nekdo me vubec by mi to nevadilo myslim ze hodne holek je proti ale prece jen jaks uz řikals o nic nejde neni to ani trestny ja osobne sem pro


76
Richard 25. 05. 2006 04:25

Ja bych sel dal! Co takhle v supermarketu, na zastavce nebo v tramvaji nejakou holku rovnou prefiknout? :-)


77
Sam 28. 07. 2006 13:25

Takhle jsem se dlouho nenasmál – to super popsání jejich reakcí :-D


78
!!! 10. 08. 2006 17:58

No nevím, ale já bych byla asi taky docela dost vytočená vůbec se těm holkám nedivím…vím že pusa není nic za co by se mělo liskat … ale asi bych ti ji jednu vlepila :-D


79
kvak 27. 08. 2006 03:55

[?php die(); ?]

Reakce na komentář: uz sa mi to nezdalo #80Načítám náhled komentáře...

80
uz sa mi to nezdalo 27. 08. 2006 03:56

Reakce na kvak #79Načítám náhled komentáře...:
aj tak sa da :-)


81
H@nes 03. 09. 2006 00:30

tomu řikám odvaha…to já bych to nikdy nedokázal….na ulici políbit cizí dívku. To máš Qarku asi sebevědomí na rozdávání co? Fakt tě obdivuju!!!

To já nedokážu ani holku oslovit, natož jí dát pusu. Já si vždycky doma říkám: vždyť to není tak těžky si s ní popovídat, dneska to prostě musí vyjít, ale vždycky skončím jen u těch očních kontaktů. Doma to vidí člověk úplně jinak než v terénu a představuje si to tak ideálně, ale nikdy to tak není! A jak jsi říkal: jakmile nějaká krásná holka stojí za pultem, tak s ní dokážu promluvit, ale jakmile tam ten pult není (není prodavačka apod.), tak to nedokážu….


82
kajak 05. 10. 2006 21:00

Holky fakt nekoušou?Já když s nějakou chci mluvit, tak se zakoktám a všechno je ….vy víte kde.jsem dost nesmělý a lepší by bylo,kdyby holky oslovovaly nás chlapy.rozhodně bych nebyl proti a určitě nejsem sám.

Reakce na komentář: Anonym #83Načítám náhled komentáře...

83
Anonym 26. 10. 2006 23:23

Reakce na kajak #82Načítám náhled komentáře...:
Máš pravdu, že to by bylo ideální… Kde je vlastně napsáno, že rozhovor by měl začínat chlap? ;-)


84
Jan 19. 11. 2006 19:55

Tohle je poprve, co prispivam komentarem – tvoje clanky se mi dost libi, ale tenhle bohuzel hrube vybocuje z prumeru, a to smerem do absolutniho minusu.

Myslim, ze jsem velmi tolerantni clovek a nemam rad moralizovani, ale tenhle tvuj test povazuju za velmi bezohledny, agresivni a totalne unfair. Absolutne postradas respekt vuci tomu, ze ty zenske jsou lidi! a ne nejake tvoje veci, se kterymi muzes experimentovat.

Lidi maji svou intimitu a ty proste nemuzes tohle narusovat bez (treba neverbalne vyjadreneho) dovoleni – to je hruby utok na dustojnost kazde normalni zeny. Jak by se libilo, kdybych ja prisel k tobe a dal ti pusu?

Navic se hrube mylis v tom, ze "pusa prece neublizi" – se stejnou logikou bych mohl rict, "prece kdyz te na dva dny nekde zamknu aniz bych se te na cokoli zeptal, tak ti to neublizi" – nenapadlo te, ze pozouzeni zda ublizi nebo neublizi je na tech zenach? Tebe se ty priopile damy zeptaly – ty jsi svym "testovacim subjektum" tuhle moznost nedal.

Navic bych te rad upozornil i na to, jak fatalne se pletes i v tom, ze "tohle zadne pravo nezakazuje" – a durazne ti doporucuje tohle nezkouset v nejake normalni zemi s fungujicim pravnim radem – zadelal by sis na velke problemy, zkazil by sis zivot a se svyma srandickama bys mel konec.

Jen tak mimochodem, fakt, ze tolik lidi na tenhle tvuj test odpovida obdivnym "jses fakt borec" mi jen potvrzuje, ze v te komunismem zmrzacene zemi lidi porad jeste v sobe nemaji dost respektu k druhym. Coz je mi moc lito. A je mi moc lito, ze zrejme nechapes, o cem tady pisu…

Taky uz vice chapu tu tvou radu balicich uspechu – narcistni osobnosti s balenim problemy nemivaji. Co se tyce dalsiho fungovani vztahu, to uz pak byva vetsinou jine… ale to uz musis posoudit ty sam.


85
Jan 19. 11. 2006 20:16

Mimochodem, jen tak pro zajimavost ti popisu, co by po tvem testu mohlo nasledovat v zemi, kde ja ziju:

Stacila by jedna zena, ktera by byla dost duchapritomna aby te zadrzela… a pak uz by to slo rychle. Privolana policie, a zadne diskutovani, zadny zajem o tve vysvetlovani. Naramky na ruce, prohledani, sup do auta, cela predbezneho zadrzeni. Soud – rychle, pravdepodobne do nekolika dni. Rozsudek – pravdepodobne jen stovky hodin verejne prospesnych praci, pri nepriznivych okolnostech vezeni naostro, az nekolik let. Jista ztrata zamestnani, ztrata perspektivy na jakykoli dobry job – pro zbytek zivota. Zaneseni do registu "sexual offenders" – problemy s jakoukoli oficialni cinnosti (kontakt s urady, ziskavani bankovnich uctu, pujcek, hypotek, zakladani firmy), urcite omezeni lidskych prav – zakaz priblizovat se k urcitym mistum, moznost ulozeni domaciho vezeni v urcite dny atd. Mozna obcanskopravni zaloba – rozsudek pravdepodobne vysoke odskodne, ktere by te zatizilo na velmi dlouhou dobu, mozna financne totalne zruinovalo.

IMO mas velke stesti, ze zijes v zemi, kde pravo – a dokonce ani jakesi pravni vedomi v lidech, vedomi respektu vuci sobe a prava na obranu vuci utokum nejen fyzicky, ale i psychickym – moc nefunguje – alespon prozatim

Reakce na komentář: Qark #86Načítám náhled komentáře...

86
Qark url 20. 11. 2006 00:11

Reakce na Jan #85Načítám náhled komentáře...: Já se prostě obávám, že se necháváš unést svým vlastním světem a vidíš ten nejhorší možný výsledek. Podívej se na svůj příklad mýma očima. Já bych se prostě z toho velmi lehce vymluvil (třeba tak, že jsem si zmíněnou slečnu spletl se svojí bývalou spolužačkou… atd).
Je mi jasné, že jsi ovlivněn světem, kde právě žiješ (stejně jako já). To je naprosto normální a logické. Ale je to správné? Je správné, aby jsi měl tolik problémů kvůli takové blbině jako je nevinný polibek, kvůli testu na netu? Podle tebe asi ano, podle mne ne.
Jen si představ sám sebe. Vadilo by ti, kdyby ti ve městě dala pusu nějaká holka? Volal bys policii? Opravdu stojí za to, abys křičel "Pomóc policijé", když ti dá pusu nějaká (zajímavá) dívka???

Na to, že by mě někdo zamkl na dva dny ani nebudu odpovídat, to beru jako provokaci a ne jako argument od inteligentního člověka, za jakého tě považuji (věřím, že sám vidíš rozdíl mezi omezením svobody na dva dny + možné zdravotní problémy omezeného – a letmý polibek od normálního kluka/dívky. To je prostě nesporný rozdíl. O tom tu nebudeme diskutovat v žádném právním systému.)
Kdybych si představil, že mně na ulici dá pusu nějaký chlap, tak se z toho taky nějak neosypu ani nesložím. Asi bych se ho zeptal na důvod a nějak bychom si to vysvětlili a to by bylo vše. Případně bych překvapeně stál a zíral na něj. V obou případech bych se ale necítil fyzicky atakován. Prostě jiný kraj, jiný mrav.

Poznámka: Mimochodem, na netu je i několik článků od dívek, které komentovaly tento test a ze všech vycházelo, že by se jim líbilo políbení od neznámého muže a některé dokonce zklamaně dodávaly, že jim se to asi bohužel nikdy nestane… a podobně.

Reakce na komentář: Jan #87Načítám náhled komentáře...

87
Jan 21. 11. 2006 00:03

Reakce na Qark #86Načítám náhled komentáře...: Myslim ze porad nechapes podstatu veci. Za prve, fakt, ze by ti to mozna neprokazali, z toho necini skutek o nic moralnejsi. Navic si mimochodem myslim, ze opravdu podcenujes fungovani justice v nekterych zapadnich zemich – takze pozor na to, pokud cestujes.

Ale za druhe – clovek ma pravo na respekt vuci sve osobe. To je zaklad pojeti lidskych prav. A soucasti toho je nejen to, ze nikdo nesmi napr. omezovat svobodu tveho pohybu (zavreni proti tve vuli), ale taky nesmi narusovat tvoji intimitu – stejne jako nesmis lezt do cizich bytu (a vis ze v nekterych zemich by sis za tohle mohl vyslouzit taky okamzitou a zcela legalni kulku do hlavy "v sebeobrane"), nesmis libat lidi bez dovoleni. Proste proto, ze to jsou jejich usta, jejich telo, jejich pocity a jejich duvernost a jejich svoboda delat si se svymi usty co oni uznaji za vhodne – a ty nemas absolutne zadne pravo tohle narusovat. To, ze tohle necitis, svedci v mych ocich o tve… jak to napsat?… nedostatecne ohleduplnosti?

Ten priklad co jsem ja uvedl vubec neni tak absurdni jak si myslis – jen ti pripada absurdni, protoze TY jsi v zajeti sveho vlastniho sveta – zeme, kde jsi vyrostl, a kde se takove veci, na rozdil od zjevnejsich pripadu omezovani osobni svobody, zatim(!) toleruji.

Za symptomaticke povazuji i to, jak argumentujes ze "ty by ses neosypal ani neslozil", ze je to "neviny polibek" (podle tebe) a podobne – to je totiz uplne jedno, co TY si o tom myslis a ze pro tebe je to treba nevine. Nejsi ten, kolem ktereho se toci cely svet, a zapominas, ze na polibek musi byt dva. Ze tobe by polibek mozna nevadil je sice zajimave, ale podstatne je, co si o tom mysli ty zenske, ne co si o tom myslis ty. A jim se to zda se moc nelibilo, a i kdyby se jim to libilo – a co jako? Rade zen se libi, jsou-li omezovany na osobni svobode – znamena to snad, ze je to tedy nevine? Podstata veci je to – z zeny, samostatneho, svepravneho subjektu, jsi udelal svuj objekt, sebral jsi ji moznost ovlivnovat situaci v zalezitosti, ktera spada do sfery intimni a ma byt tudiz pod jejim VYHRADNIM pravem rozhodovani. Je mi lito – z hlediska filosofickeho nevidim velky rozdil mezi tim co jsi udelal a znasilnenim.

Precetl jsem tve clanky. a myslim si, ze jsi velmi inteligentni a kreativni clovek, bohuzel ale take velmi narcistni osobnost. Ver mi, nehodlam te prcat, sam mam spoustu chyb, napriklad jsem taky pomerne sebestredny a dost sobecky clovek – chci jen zkusit, jestli se nevyplati te na par veci upozornit upozornit.

Reakce na komentář: black lemon #88Načítám náhled komentáře...

88
black lemon 21. 11. 2006 00:48

Reakce na Jan #87Načítám náhled komentáře...: Qark ten test provedl v CR a tam se takova vec smi, takze pozor na to, pokud necestujes.

Reakce na komentář: Jan #89Načítám náhled komentáře...

89
Jan 21. 11. 2006 23:14

Reakce na black lemon #88Načítám náhled komentáře...: Omyl, ani v CR se takova vec nesmi – zakony o sexual harassemnt jsou i v CR. Jenze CR je bohuzel porad jeste zemi divokeho vychodu, kde se zakony neberou vazne. A vypovida to take o respektu (nebo spis jeho absenci), jaky maji lide v CR k sobe navzajem. A to nemluvim jen o vnucenych polibcich, ale napr. o zpusobu jak se v CR jezdi na silnicich, vsudypritomne korupci nebo o faktu, ze v CR nikomu nepripada jako nebetycna drzost to, ze me nuti dychat rakovinotvorne zplodiny sveho odpudiveho zlozvyku.

Vite, "moralka" nebo "slusnost" je casto jen to, co je obvykle ve skupine lidi ve ktere zijete. Cesi napr. casto ohrnuji nos nad cikany kvuli tomu, ze v jejich kulture se zlodejna a nedostatek hygieny nepovazuji za vadu – jenze pro cikany je to "normalni", oni nechapou, nad cim se "bili gadzove" pohorsuji. Stejne tak na cechy se lidi ze zapadu divaji jako na povl, ktery nerecykluje odpad, jezdi bezohledne v autech a nerespektuje prava ostatnich vcetne prava na zdravi nebo dustojnost a nenarusovanou intimitu – coz zase cechum pripada "normali" a nechapou, co je spatne na takovem "kisstestu". Proste takovi cigosi evropy.

Navic dodam, ze fakt, ze neco neni ilegalni, by stejne neznamenal, ze to je spravne.

Reakce na komentář: black lemon #90Načítám náhled komentáře..., Ash #91Načítám náhled komentáře...

90
black lemon 21. 11. 2006 23:35

Reakce na Jan #89Načítám náhled komentáře...: Jestlize jsou Cesi "cigosi Evropy", co by potom byli Portugalci, Spanele nebo Anglicani?


91
Ash 22. 11. 2006 02:19

Reakce na Jan #89Načítám náhled komentáře...: dOsT: Kulturní západ vs. absence vzájemného respektu v ČR, prosím stačilo.

Myslím, že Tvůj příspěvek je zbytečně útočný jak vůči zápaďákům, tak vůči Čechům. Inteligentního obyvatele ze západu se může dotknout to, že jej označuješ za někoho s národnostními předsudky, Ćecha zase to, co píšeš o lidech v ČR.

To, že se u nás hůř jezdí, víc uplácí, víc kouří atd., v tom máš nezpochybnitelnou pravdu – nicméně příčiny na rozdíl od Tebe vidím zcela jinde, než v hypotetické kulturnosti zápaďáků a nekulturnosti Čechů.

Není pravda, že v ČR se zákony neberou vážně. V každé zemi (jedno jestli ČR nebo jiné) se lidé řídí zákony podle toho, jak moc jsou přísné a jak snadno vymahatelné. Přiměřeně přísné a vymahatelné zákony lidé vážně berou, příliš přísné nebo nevymahatelné neberou. Stejně tak západě, jako i u nás.

U nás se na silnicích jezdí přesně tak, jak přísné jsou zákony a jak často nás měří policie. Na Slovensku lidé jezdí jak prasata, protože tam zákony tak přísné nejsou a o dopraváka nezavadíš. U nás se jezdí opatrněji, protože byl zaveden bodový systém a dopraváci se občas vyrojí. Na západě se jezdí ještě umírněněji, protože tam člověka měří každé dva kilometry, takže to pro něj nemá ani cenu se rozjíždět. Na dálnicích se tam běžně jezdí takovým tím "za radarem rozjet, před dalším zpomalit". Lidé na západě jsou prostě bráni víc u huby (mají přísnější zákony a vymahatelnější jejich dodržování), takže si tolik nedovolují.

Nejvýraznější změna v chování nastává se dnem účinnosti zákona. Nikoliv obměnou generací lidí. Obměnou generací nastává změna v myšlení.

Má smysl hodnotit rozdíly v myšlení (např. ten kisstest je dobrý příklad – řada lidí možná opravdu nechápe, že není správné – dle vašich "vyspělých západních měřítek" – někoho jen tak na ulici líbat, až se za to začne zavírat, přestanou to dělat (změna v chování), no a za pár let si zvyknou (změna myšlení) a bude to tu jak u vás). Ty ale teď už hodnotíš věci jako například způsob řízení, kouření, uplácení, které podle mne nejsou projevem toho, jak pevné morální zásady kde lidé mají, ale projevem toho, jak rychlej pendrek na ně kde míří. Osobně myslím (jen hypotéza), že do stádia vyššího uvědomění lidé na západě ještě nedošli – jsou zatím jen ve fázi změny chování. Kdyby se povolilo v zákonech (kouřit by se smělo všade, omezení rychlosti by se odstranily), změna by nastala mnohem dříve, než za třeba 20 let (další generace by dostala řidičák, cigarety a začne mít v populaci měřitelné zastoupení).

Respek vůči sobě lidé v ČR mají, žiji tu dost dlouho, abych si toho všiml ;-) Podle jízdy na silnici to nepoznáš – zápaďáci by také po pár měsících jezdili jako před lety, kdyby směli. Podle míry korupce – to už vůbec ne. Když něco "nejde" na západě, tak se problém odstraní úplatkem stejně, jako u nás. Jen u nás toho "nejde" víc, protože ve státní správě panuje chaos, zákony jsou nekvalitní, vyhlášky nejasné a pod. Kdyby podobný binec panoval i na západě, podmazávalo by se i tam, a to prosím "respekt nerespekt". Kdyby zápis do katastru trval normálně rok, tak by i zápaďák začal uvažovat o dalších možnostech, takže, za stovku by "se udělala výjimka", a když by to stejně tak by to bylo v jiných oblastech, eurama by to na zápaďáckým katastráku i jinde jenom šustilo. To není o lidech, ale o jednoduchosti/transparentnosti zákonů. U nás jsou dost mizerné, to je fakt. Můj názor.

Kuřáci jsou bohužel bezohlední napříč celou Evropou, jak čeští, tak ti západní. Na západě je více míst, kde už se kouřit nesmí – rozuměj je to ze zákona zakázáno a vybírají se za to $money – nikoliv proto, že by byli "západní kuřáci" tak uvědomělí a ohleduplní, že by si zapalovali jen doma s utěsněnými okny a větrací šachtou :-D Nebo se snad západní kuřák v západní kuřácké restauraci omluví západní servírce, že jí ničí zdraví? Spíš jí řekne, že jestli jí to vadí, tak tam přece nemusí pracovat. Rozhodně se nezděsí a nezačne kolegům típat cigarety s tím, že už ani v kuřácké restauraci nikdy kouřit nebude, protože si právě uvědomil, že tím ničí zdraví personálu, který tam tráví celé dny a týdny. Potud tedy respekt k lidskému zdraví.

Nerecyklace odpadu? Kde jsou podmínky, tam se recykluje. To, že v celkovém součtu recyklujeme méně, není proto, že jsou Češi póvl, ale proto, že jsme ji začli zavádět později, takže také později budeme recyklovat tolik procent, jako na západě. Tam, kde žiji já, jsou kontejnery na tř. odpad běžně, a lidé tam do normálních popelnic plasty, papír, ani sklo nehází. Proč by to dělali. Jsou v tomto ohledu stejně uvědomělí, jako lidé na západě. Jistě – až za každý pytlík odpadu budou muset platit, jejich "uvědomělost a ohleduplnost" se ještě zvýší. Na západní úroveň :-D


Samozřejmě – ty zákony dělají lidé, že. Ale i my v ČR si dobře uvědomujeme, že kouření je problém a je potřeba jej omezovat, že lepší zákonnou úpravu provozu na silnicích je třeba zavést co nejdříve, protože tím zachraňujem životy, že míru korupce je potřeba snižovat (především odstraněním příčin, které k ní vedou). Ale máme jaksi trošku zdevastovanější zemi. Zdůrazňuji zemi. Zákony, systém. S lidmi to vůbec tak špatné není. Když si vezmu, o kolik let mají ti na západě náskok, tak by měli být mnohem dál, než teď vůči nám jsou :-) Proč se na západě proboha ještě vůbec kouří??? Měli jste o tolik let víc času s tím něco udělat… Místo toho nám sem západní firmy STÁLE vozí cigarety a profitují ze zničeného zdraví našich dětí. Je mi z toho na zvracení. Uvědomují si to "kulturní" lidé na západě? Jistě, jenže západní zákony platí jen na západě, u nás se řídí našimi – volnějšími – zákony o reklamě, nikoliv svou údajnou "vyspělou" (smích) morálkou. Toliko tedy k proklamovanému stavu morálky a vyspělosti zápaďáků…

Jestli (jak tvrdíš) jsou pro zápaďáky Češi póvl, tak pro Čechy nutně musí být zápaďáci ZLO. Například už proto, že je považují za póvl. Vúči póvlu se totiž lidé chovají nehezky. Což je činí póvlem větším, než vůči kterému se vyhraňují.

Pro mne, jako pro Čecha, by teoreticky zápaďáci měli být horda ožralých prast, soudě podle toho, jací výrostci (UK, SRN) k nám jezdí dělat bordel (ta naše lavička fakt za nic nemohla), a Japonci lidé kulturní, kteří ví, že do divadla se chodí v obleku. V praxi ovšem vím, že to, co jezdí k nám, je prostě h.o.p. bez ohledu na národnost, a že Japonci v některých věcech dokáží být pěkně.. no nic, tedy že podle toho Brity, Němce nebo Japonce nemohu posuzovat. Mohu podle toho posuzovat jen míru přísnosti a vymahatelnosti jejich zákonů – čím přísnější, tím víc cizinců bude řádit u nás :-D Rozhodně si nedělám iluze o tom, že by lidé na západě byli jaksi duševně a kulturně výše, než lidé v ČR. Stejně tak si to uvědomuje řada zápaďáků. Nejsem si jist, jestli si to uvědomuješ Ty?

P.S. Samozřejmě se mohu mýlit, možná ze mne čiší jen uražená ješitnost. Možná vážně lidé na západě jsou takoví – sami od sebe slušní, ohleduplní a kulturní – a právem koukají na Čechy jako na póvl, protože Češi póvl jsou… Já, jako Čech, bych si o Britech, Němcích, nebo komukoliv něco podobného říct nedovolil, mám vůči jiným národnostem určitý respekt a úctu. No.. jsem prostě Čech a myslím, že se v mnoha věcech mýlíš, hlavně pokud jde o kulturní vyspělost západu, a o míru ohleduplnosti mezi Čechy. Ty, jenž jsi napsal to cos napsal, jsi… kdo?

Reakce na komentář: Jan #92Načítám náhled komentáře...

92
Jan 22. 11. 2006 13:28

Reakce na Ash #91Načítám náhled komentáře...: V mnohem s tebou souhlasim, v mnohem ne, v mnohem jsme si spise jen neporozumeli.

Nemyslim si, ze to je jen o tom, za na zapade jsou vic "pod pendrekem" tak se chovaji slusneji – setkavam se s vetsim respektem i tam, kde neni vynucen zakonem – napriklad kdyz jsem u kuraka doma a on si kvuli me nezapali – nikdo mu tohle nemuze prikazat, ale on mi proste nechce nicit plice. Oni casteji proste berou ohled a dokazi se radovat ze sve vstricnosti – zatimco v CR casteji nastava situace "nikdo me nemuze donutit na tebe brat ohled tak mi vlez na zada". Samozrejme se to neda generalizovat absolutne, ale statisticky to vyznamne je.

A to s tou vymahatelnosti zakona, jak o tom pises, je samozrejme taky pravda, to s tebou zcela souhlasim – nicmene i to si delame sami. Jake si to udelame, takove to mame – to je muj pristup (mozna hloupy). Samozrejme bysme mohli mluvit o tom, ze za to muze deformace lidi zpusobena komunismem, jine vychozi podminky zapadu atp… a to vse by bylo pravda. Ale v cem nam pomuze se omlouvat?

Ja jsem velmi prizemni a primitivni clovek – zalezi mi na tom, jak se v ktere zemi zije, a ne cim je to zpusobene. A zastavam nazor, ze je-li zadouci zmena, je lepsi "pichat do vosiho hnizda" a ukazovat prstem nez hledat duvody, proc za to vlastne nemuzeme.

Take si nemyslim, ze by si na zapade mysleli, ze cesi jsou povl… myslim cesi jako Cesi, kvuli svemu cestvi, absolutne jsem nemluvil o narodnostnich predsudcich – myslim, ze "zapadaci" trpi predsudky v prumeru mene nez cesi, uz proto ze jejich spolecnosti jsou podstatne mene homogeni. Jen jsem mel na mysli, ze treba mnohem vic ohrnuji nos treba nad bezohlednymi ridici – a ze do teto kategorie cesi spadaji s mnohem vetsi pravdepodobnosti… za to uz si muzou sami. To neni predsudek – to je proste fakt, staci jezdit par dni na ceskych silnicich. Takze me prosim nepoucuj o ucte k "zapadakum" – myslim ze mam diky sve zkusenosti k nim mnohem vetsi respekt nez ty.

Dalo by se o tom diskutovat dlouho, a asi se neshodneme, prestoze s temer celym tvym prispevkem v podstate souhlasim. Ja totiz to, o cem ty pises (lepe fungujici soudnictvi, policii, atd.) povazuju prave za soucast (a nikoli jedinou) toho, ze oni JSOU kulturne na vyssi urovni nez my. Dokazali vybudovat spolecnost, ktera IMO funguje lepe nez ta v CR a lepe se tam slusnemu cloveku zije – coz vzbuzuje mou uctu.

Porad jsem cech a mam cechy rad. To co jsem psal nebylo proto, ze bych na ne chtel kydat. Psal jsem to proto, ze vidim jak uzasny potencial maji, a mrzi me… ver nebo ne opravdove me to mrzi a boli… ze mnozi z nich porad jeste mnohe veci nechapou.

A nechtel bych to resit jen tak, aby v cesku byly tvrde zakony a za vynuceny polibek na ulici se zaviralo. Naopak, chtel bych jen to, aby si vic lidi uvedomilo ze nekomu vnutit neco co pro nej muze byt neprijemnym zasahem do intimni sfery neni obdivuhodna odvaha ale hloupa necitlivost a nedostatek ucty k druhemu. Nemluvim o pendreku nad hlavou, ale o slusnosti uvnitr cloveka. O vedomi toho, ze kdyz si vyjdeme vstric nejen v pripadech, kdy nas k tomu neco nuti, bude se nam vsem lip zit. Nemluvim o strachu z trestu, mluvim o vedomi toho, ze nektere veci jsou spatne a clovek by si "ZASLOUZIL" skoncit za ne v base – kdyz existuje tohle vedomi, tak ta basa samotna uz prestava byt nutna – rozumis co tim chci rict? Tohle je to, co v mych ocich zapadaky nejvic odlisuje od cechu – ne to, ze se tam clovek muze dostat do potizi kvuli necemu co by mu v CR proslo…

Jsi zjevne velmi inteligentni clovek – ale neco clovek musi zazit na vlastni kuzi. Zkousel jsi nekdy opravdu zit (tim nemyslim dovolenou) nekde venku, aspon par mesicu? Vis, ja netvrdim, ze na zapade (at uz to znamena cokoliv) je vsechno lepsi – NE!, mnoho veci je lepsich v CR! Navic i zapad se meni, v nekterych pripadech bohuzel IMO k horsimu… Ale myslim, ze kdybys zkusil zit nekde venku, sam bys videl, ze to neni jen o zakonech apod. Protoze to co mi v CR chybi snad nejvic a ceho si nejvic vsimam kdykoli tam prijedu, neni neco co by se dalo ridit zakonem… ta podivna a smutna vec ze se cesi na sebe tak malo usmivaji.

Reakce na komentář: Ash #93Načítám náhled komentáře...

93
Ash 22. 11. 2006 17:39

Reakce na Jan #92Načítám náhled komentáře...: Zapomněl jsem se zmínit, že obdivuji, že se našel někdo, kdo upozornil na fakt, že přepadání a líbání cizích slečen na ulici bez jejich souhlasu je výtržnicví a obtěžování, a tuhle klasifikaci je možno jen zmírnit tím, že má člověk nějaké osobní kouzlo, charisma, je atraktivní, nicméně správné to není a dělat se to nemá, protože někomu prostě pusa od cizího člověka (byť je zřejmé, že to žádné francouzáky nebyly :-) ) nemusí být tak příjemná, jak si ten cizí člověk možná myslí. Což nakonec reakce zúčastněných dívek potvrdily.

Obdivné výkřiky čtenářů mne nepřekvapily, je tady dost puberťáků, a ti by řičeli, i kdyby Qark psal, že důchodcům shazoval klobouky a testoval jejich reakce. Můžeme tvrdit, že shození klobouku nikomu moc neublíší, letmá pusa většině lidí také ne :-), ale správné to samozř. není, ani jedno ani druhé. Když si to tak vezmem, v dětství je výtržník každý druhý, že se něco "nemá" se člověk jaksi dozvídá až během dospívání.

A i když je dospělý, a vidí, jak J. P. Belmondo běží Marseillskou uličkou, za ním banda padouchů, a on přiskočí ke kolemjdoucí slečně a s laskavím "když dovolíte" ji minutu cucá ve vchodu nějakého domu, dokud padouši nepřeběhnou kolem anonymního páru milenců, načež se s přáním hezkého dne rozloučí (slečna stojí jak opařená).. tak člověka také hned neřekne "no tak na něco takového se teda dívat nemusím" a televizi nevypne. Přestože ta slečna to může právem brát jako znásilnění – a tedy chování hlavního a kladného hrdiny je vícenež v rozporu s dobrými mravy.

Naopak, řada lidí by chtěla být na jeho místě, včetně toho faktu, že by chtěli, aby to ta slečna brala jako nejúžasnější zážitek svého života. V reálu samozřjemě řekne "Co děláš ty debile, si myslíš že mě můžeš jako líbat nebo co?", protože není ve filmu, a dává přednost líbat se s tím, s kým chce :-) Tady se pak ukáže ten rozdíl mezi teorií a praxí.

Nicméně – když nějaké chování tolerujeme ba oslavujeme ve filmu (nebo třeba a pohádkách a já nevím kde ještě, nemusí to být nutně televize) – tak nelze čekat, že v reálu jej budeme automaticky zavrhovat. Naopak, i dospělému člověku někdy dost dlouho trvá, než mu to dojde, a i pak v určitých situacích přemýšlí, co je vlastně správné a jak moc.

Zdá se mi, že se jakoby snažíme být víc tolerantní. Polibek od cizího člověka je sice narušením soukromí, políbené slečny si toho všimly určitě, jistě by si toho všimli i zdejší čtenáři, kdyby je na ulici někdo políbil, ale na druhou stranu za to nikoho nechceme posílat do vězení. Prostě se ho zeptáme, proč to proboha debil udělal, ale kdyby přišlo na to, jestli podáme žalobu nebo ne, myslím, že většina dívek by ji nepodala. Ne, že by nebyly dostateně asertivní nebo neznaly svá práva, nebo nechtěly mít problémy, ale prostě by jim osobně toto nepřišlo jako důvod k vazbě, stejně tak jako to nepřijde většině vyjádřivších se čtenářů tady pod článkem.

Nevím, možná se mýlím, možná by některá z nich kdyby měla přímou možnost volila vazbu, ale myslím, že spíš ne, takže asi ani policie by si s tím moc hlavu nelámala. Párkrát jsem viděl policii u zásahu a řešení "občanských sporů", a bylo to trochu tragikomické. Nechce to někdo vyzkoušet??? :-D Pokud by to tak bylo, a policie by řekla "ale pani snad nebudete dělat kravál kvůli jedné puse" a odjela, pak zcela chápu konstatování, že na západě je kulturní úroveň vyšší, tak jak jsi to prezentoval – tedy že se tam slušným lidem žije lépe.

Nicméně opět asi mluvíme o tomtéž, ty říkáš nízké vědomí o právu na obranu a nízké vědomí respektu vůči sobě, já (např. za svou osobu) to považuji za toleranci určitého chování, pokud nenabude nějakého vyššího rozsahu.

Nicméně když se zamyslím nad vážnějšími tématy, jako třeba domácí násilí, tak Ti musím dát za pravdu – na západ máme ještě hodně daleko.

Že se lidé neusmívají… Nevím, vůči mně jsou lidé velmi vstřícní, stačí promluvit a úsměv se objeví. Já myslím, že mnozí dospělí pracující jsou prostě dost unavení, a to aniž by za tu práci měli patřičné goods jako na západě. Máme příliš blízko k západním cenám, a velmi daleko k západním platům. Zahradník je u nás bájná postava, malíře si zve jen ten, kdo si neumí vymalovat sám, a o nějakém cestování po Evropě se řadě lidí může jen zdát. Podobně s návštěvami kadeřníka, nechat si ušít šaty na míru a podobně. Pořád si říkám, že kdyby si většina obyčejných lidí mohla dovolit luxus toho, že se o některé věci za ně stará někdo jiný, případně o ně pečuje někdo jiný, tak by byli usměvavější a bezstarostnější. Ale možná ne, možná jsme tu prostě povětšinou takoví kyselí ksychti :-D

Reakce na komentář: anika #99Načítám náhled komentáře...

94
Ganka 01. 01. 2007 20:15

mám takový dojem, že stát se to mě, tak se na nadávky nezmůžu. nejsem ten typ co rád dělá scény. spíš bych požádala o vysvětlení. co tak ten test zkusit u kluků co?

Reakce na komentář: Lada D. #95Načítám náhled komentáře...

95
Lada D. 09. 01. 2007 16:07

Reakce na Ganka #94Načítám náhled komentáře...: ja su pro vsemi 10ti… kde se mam vyskytovat, abych byl mezi testovanymi subjekty? :-D


96
ejsi 04. 02. 2007 23:14

fakt ze jo :-) to sa mi paci, to skusim.. ale pochybujem ze dokazem sa tvarit anjelsky… ja sa stale smejem :-D


97
holka 26. 03. 2007 13:34

A co bys dělal, kdyby ti ta holka dala taky pusu? :-) :-P


98
peťulka 08. 04. 2007 00:50

seš asi dost odvážnej kluk :-)ten test je sqělej jen by me zajimalo, co by ti proběhlo hlavou, kdyby to té holce třeba nevadilo a zapojila by se do té tvé hry… nebo co kdyby dala pusu nějaká holka tobě?


99
anika 22. 04. 2007 17:03

Reakce na Ash #93Načítám náhled komentáře...:

Nemyslím si, že charisma a kouzlo osobnosti někomu dává právo porušovat normy slušnosti a respektu vůči druhému člověku (a nejde ani tak o to, zda tu existuje právní postižitelnost nebo ne, podle mě by to měla být záležitost určité vyzrálosti – jak osobní, tak společenské).

Kde je hranice pro to, co je ještě "neškodné" a kdo ji určuje? Dává pěkný vzhled a charisma člověku větší moc o tom rozhodovat? Co třeba zkusit slečny napříště na ulici svlékat, nebo jim osahávat prsa? Ale pozor, test mohou provádět pouze okouzlující muži…

Souhlasím s Janem, že tělo je velmi intimní oblast. Pro někoho je osobní už to, že se ho někdo letmo dotkne v MHD, někdo se tělem živí, někdo je větší exhibicionista, někdo ne – nikoho nechci odsuzovat, každý si své hranice určujeme sami podle toho, co je nám příjemné, ale nemáme právo rozhodovat za ostatní a už vůbec ne pokud jde o fyzický kontakt.

…myslím, že většina dívek by ji nepodala. Ne, že by nebyly dostateně asertivní nebo neznaly svá práva, nebo nechtěly mít problémy, ale prostě by jim osobně toto nepřišlo jako důvod k vazbě, stejně tak jako to nepřijde většině vyjádřivších se čtenářů tady pod článkem…

Oběti znásilnění ve velké většině nepodají trestní oznámení a vůbec případ neoznámí – jasně, asi jim to nepřijde jako důvod k vazbě…nic důležitého…
Ve srovnání s pusou je to samozřejmě úplně jiný kalibr, ale princip je úplně stejný. Opět je to otázka stanovení hranice a toho, že jeden si nárokuje právo něco udělat, aniž by se ptal na svolení nebo názor druhého.
A kdyby se některá z "políbených" rozhodla bránit, tak bude označená za blbku, co nemá smysl pro humor…no úplně se při té představě válím smíchy…

Reakce na komentář: ligy #102Načítám náhled komentáře...

100
Zmazal 23. 04. 2007 20:51

No super… Ale faktem je, že z toho asi fakt nic nebude. Ale smekám před rvojí drzostí a smysle pro vytáčení druhých lidí :-)


101
aijo 01. 05. 2007 18:22

Reakce na Qark #6Načítám náhled komentáře...: zaujima ma len jedna vec,nevies nahodou ake mas iq? :-D
lebo podla clankov vyzera minimalne take ako moje,no akurat uspechov s babami mas,zda sa omnoho viac.ja mam sice len 15 no uz vidim ze ak teraz s tym nieco nespravim neskor budem mat vazne problemy…tu ma moja inteligencia nejak sklamala


102
ligy 06. 07. 2007 00:31

prReakce na anika #99Načítám náhled komentáře...:

Víte já si myslím, že to ash myslel trochu jinak. Je okolo toho moc zbytečného povyku. Nezlobte se na mě, ale ono opravdu o nic nejde, jsme všichni lidé, ne? Když vás ještě k tomu někdo políbí (jen letmo) na ulici, a pak se na vás hezky usměje a zmizí, asi to neznamená, že je to nějaký vrah nebo že to s vámi myslí zle. Právě naopak. Mluvíte tu o hranicích, to je ale velmi sporné, jak už tu bylo zmíněno, v některých západních zemích by vás obvinili ze sexuálního harašení, jen se na dívku provokativně podíváte, ale proč to hnát do extrémů? To rovnou můžu policistům říci, že tu dívku musí zavřít také, protože nabádá k zločinu. :-O) Prostě jako lidé musíme uznat, co je obtěžování a co je jen nějaká rošťárna. Hrotíte to, to bychom to mohli hrotit na obou stranách. :-O)


103
27. 09. 2007 16:09

Možná mne zařadíš do těch holek, které jsi odsoudil a rozčiloval je klidem a nechápavostí, ale já ti povím, proč tohle nedělat:
Jednak se to dá brát jako obtěžování a omezování osobní svobody (to jen z toho papírového hlediska)
A především nevíš, na koho narazíš, klukům tady dodáváš sebevědomí a píšeš dobré rady, které mohou využít i holky, ale v tomhle jsi to jaksi nedomyslel. Nevíš, z jakého prostředí ta holka je a jak to vezme, co to s ní udělá. Snad si nemyslíš, že nějaký chvilkový moment, kdy ty s naprostým klidem uděláš něco, co ty považuješ za normální, bude brát jako poučení. Ve většině případů jsi těm holkám akorát rozkopal hračky, ale taky jsi mohl nějaké pěkně srazit sebevědomí nebo dost ublížit.
Nechci obhajovat puritánství, test to byl zajímavý a ode mne bys nadávky rozhodně neslyšel, ale holky jsou prostě různé.


104
políbená 02. 10. 2007 02:46

Jan-já te jane nechapu tady kazes jak zakon sam a pritom se vsadim,ze mu zavidis odvahu…nemas absolutne smysl pro humor!a recesi!!!jsi uzkoprsej vul.jo a kluci jen do toho jsem dalsi holka co vam fandi!!!nebojte se nas tolik,taky mame svy sny a touhy…jako vy!!!kdyby me polibil hezkej kluk tak mu to oplatim a kdyby serednej,tak ho to naucim..LOL!nee,prehanim trosku,ale sranda musi bejt i kdyby na ustni kondom nebylo.


105
nika 16. 01. 2008 16:44

Náhodne som narazila na tvoju stránku a to čo som si tu prečítala ma poriadne zarazilo. Najskôr som si prečítala len príspevky o balení…Ako tak som našla jednu pozítívnu vec, aby si chlapci uvedomili, že oni sú tí, ktorí majú byť iniciatívni.
Avšak milý Qark, z tohto celého mi vychádza, že dievčatá pre teba nemajú veľkú cenu, sú to len nejaké pokusné zvieratká, ved nech je čím väčšia zábava?
Vieš aj my dievčatá sme ľudské tvory s citmi. Vieš si predstaviť čo v takom dievčati tvoje pokusy vyvolávajú?
A vôbec, čo tvoja budúca manželka (najskôr dievča), ty by si chcel, aby ju nejaký iný cudzí chlapík na ulici "balil" nebodaj bozkával?
Svojou opovážlivosťou si prekročil hranice zasahovania do osobného priestoru, čo je vlastne obťažovanie. Nedal si im vôbec možnosť voľby.
Osobne som na tej "konzervatívnej" strane, ktorá nie je za takéto "pokusy" a má v sebe štipku hanby.
Pre dievčatá, ktorým sa Qarkove testy páčia: Ste nádherné stvorenia s nevyčísliteľnou hodnotou, nedajte si takto mútiť hlavy a neponižujte sa.


106
Sir Roland 13. 02. 2008 22:38

Dobrý, skvělí a perfektní! Já sám bych to asi nikdy nezvládl (hrozně se stydim holek). Ale když si to takhle čtu tak mě to dost pobavilo a i něco naučilo :-D. Jen bych se bál toho případného trapasu, ale ty lidi už nemusíte taky nikdy víc potkat tak o co jde?


107
hah 28. 06. 2008 14:24

je jasny, pokud nedas francka ale jen pouhou pusu, ze facka nepadne. Na 90% rek bych


108
Killka 20. 07. 2008 18:09

len tak pre zaujímavosť.. ako by na podobný test reagovali chalani? čo by ste robili vy, keby k vám prišla cudzia baba a dala by vám pusu?

Přidej komentář

Web je nyní kompletně uzavřen. Od této chvíle není možné přidávat žádné komentáře!

Další informace naleznete zde.